7 vaihetta lääkäriksi: täydellinen opas

feature_doctoratcomputer.jpg

Lääketiede on yksi haastavimmista mutta palkitsevimmista aloista, joihin opiskelija voi päästä. Mutta ennen kuin päätät, onko lääkäriksi tuleminen oikea sinulle, on tärkeää, että tiedät jokaisen askeleen, joka sinun on otettava matkan varrella.

Tässä, Opastan sinut tarkalleen, miten sinusta tulee lääkäri, lukiosta alkaen . Tämä ura ei todellakaan ole kaikille - se vaatii valtavia investointeja aikaa, rahaa ja vaivaa - mutta jos tämä polku on oikea sinulle, tämä opas kannattaa lukea, jotta voit valmistautua varhain menestyksekkääseen uraan lääkärinä.Mikä on lääkärin uranäkymä?

Lääketiede on erittäin kilpailukykyinen ja tiukka ala: lääkäreillä on paljon vastuuta ja heidän on käytettävä paljon aikaa ja rahaa koulutukseensa. Myös terveydenhuolto on kasvava ala , mikä tarkoittaa, että lääkäreiden kysyntä kasvaa edelleen tulevina vuosina.

Niin kauan kuin teet kaikki tarvittavat vaiheet alla, sinulla ei pitäisi olla ongelmia lääkärin työpaikan löytämisessä.

Katsotaanpa lääkärien ja kirurgien uranäkymiä käyttämällä Työtilastotoimisto :

 • Vuoden 2019 mediaanipalkka: Yli 208 000 dollaria vuodessa
 • Työn kasvuvauhti (2019-29): 4%, mikä on suunnilleen keskiarvo

Ota huomioon, että palkka ja työnäkymät voivat vaihdella riippuen siitä, minkä tyyppinen lääkäri haluat olla , joten jos sinulla on jokin tietty erikoisuus mielessäsi (kuten ihotautilääke tai reumatologia), kehotan sinua tekemään oman tutkimuksen alan suunnitelluista uranäkymistä.

Jotta voisimme auttaa sinua, olemme luoneet seuraavan kaavion, jossa esitetään erilaisten lääkäreiden mediaanipalkka ja -näkymät (järjestyksessä korkein palkka alimpaan ):

Lääkärin tyyppi Keskipalkka (2019) Työn kasvuvauhti (2019-2029)
Anestesiologit ≥ 208 000 dollaria 4%
Synnytyslääkärit ja gynekologit ≥ 208 000 dollaria -1%
Psykiatrit ≥ 208 000 dollaria 12%
Kirurgit 199 920 dollaria -2%
Perhe- ja yleislääkärit 201 100 dollaria 6%
Lääkärit ja kirurgit, kaikki muut 200 890 dollaria 4%
Internists, kenraali 194 500 dollaria -1%
Lastenlääkärit, kenraali 175 310 dollaria -2%

Lähde: Yhdysvaltain työtilastotoimisto

Kuten kaaviosta näet, kaikki edellä mainitut lääketieteen erikoisalat muodostavat kuusi lukua vuodessa. Heillä on kuitenkin joitakin eroja työllisyyden kasvun suhteen. Psykiatrien työpaikkojen kasvuvauhdin odotetaan olevan selvästi keskimääräistä korkeampi 12% seuraavan kymmenen vuoden aikana, mutta erikoisalojen, kuten synnytyslääkärien, kirurgien, sisätautien ja lastenlääkäreiden, odotetaan supistuvan hieman. Kaikilla näillä aloilla on kuitenkin paljon työpaikkoja, joten älä usko, että niitä ei tarvita useisiin vuosiin, vaikka niiden määrän odotetaan supistuvan hieman.

Lääkäriksi ryhtyminen: yleiskatsaus 7-vaiheisesta urapolusta

Lääkäriksi tuleminen on melko monimutkainen, monivaiheinen prosessi. Tässä on seitsemän päävaihetta käsittelemme tarkemmin alla (voit hypätä ympäri napsauttamalla kunkin vaiheen linkkejä):

Vaihe 1: Voikaa hyvin lukiossa
Vaihe 2: Pääset mahtavaan yliopistoon
Vaihe 3: Ota MCAT (ja saa hyvät pisteet)
Vaihe 4: Hae ja hakeudu lääketieteelliseen kouluun
Vaihe 5: Osallistu lääketieteelliseen kouluun ja läpäise taulusi, jotta sinusta tulee lisensoitu lääkäri
Vaihe 6: Valitse erikoisuutesi ja suorita residenssi
Vaihe 7: Ota ja läpäise viimeiset taulusi harjoitellaksesi itsenäisesti


Oletko edelleen kiinnostunut siitä, miten sinusta tulee lääkäri? On aika perehtyä jokaisen suuren askeleen ytimeen.

Vaihe 1: pärjää lukiossa

Jos olet tosissasi ryhtymässä lääkäriksi, teet itsellesi suuren palveluksen keskittymällä lukioon . Kuten mainittiin, tämä on melko kilpailukykyinen ala, joten mitä aikaisemmin alat erottua loistavasta opiskelijasta, sitä helpompi prosessi on.

on 1530 hyvä sat pisteet

Tässä on mitä voit tehdä lukiossa valmistautuaksesi myöhempiin vaiheisiin.

Keskity tieteeseen ja matematiikkaan

Täyttääksesi kaikki pre-med-vaatimukset yliopistossa (pääsen siihen vähän), sinun on suoritettava melko vähän luonnontieteitä ja matematiikan tunteja. Luo vankka perusta ottamalla luonnontieteiden ja matematiikan kurssi vuosittain ja pidä etusijalla edistyneiden ja/tai AP -kurssien suorittaminen. Haluat myös pitää GPA: si (näissä luokissa ja kaikissa muissa) mahdollisimman korkealla.

Tämä on tärkeä askel, koska se antaa sinulle pienen vilauksen siitä, millainen korkeakoulu ja lääketieteellinen koulu ovat. Jos et nauti luonnontieteiden ja matematiikan kursseista lukiossa, on epätodennäköistä, että pidät niistä myöhemmin. Käytä tätä tilaisuutena miettiä kriittisesti, haluatko jatkaa tätä uraa.

Tee paljon yhteisöpalvelua

Hyvä lääkäri ei ole vain tieteen ja matematiikan huijausta - se on sijoitettu muiden ihmisten hoitoon. Näytä, kuinka välität muiden auttamisesta tekemällä vapaaehtoistyötä jatkuvasti lukiossa.

On parasta, jos voit tehdä vapaaehtoistyötä, joka liittyy ainakin jonkin verran terveydenhuoltoon. Saatat nähdä, onko läheisessä sairaalassa tai klinikalla mahdollisuuksia (esimerkiksi minulla oli lukiossa ystäviä, jotka auttoivat saattamaan ihmisiä, jotka vierailivat perheenjäsenten luona sairaalassa). Nämä vapaaehtoistyömahdollisuudet voivat myös auttaa sinua päättämään melko varhain, onko lääketieteen ura jotain, josta olet todella kiinnostunut.

Sinun ei tietenkään tarvitse tehdä vapaaehtoistyötä yksinomaan terveydenhuoltoympäristöissä - mikä tahansa yhteisöpalvelumahdollisuus, jossa autat muita ihmisiä, sopii hyvin. Lue lisää yhdyskuntapalvelun eduista ja tutustu sitten luetteloon parhaista vapaaehtoistyöpaikoista.

body_firstaid.jpg

Sopiiko terveydenhuolto sinulle? Vapaaehtoistyö kentällä on loistava tapa saada selville.Saat upeat pisteet ACT/SAT -ohjelmasta

Päästäksesi loistavaan lääketieteelliseen kouluun, se auttaa menemään hienoon yliopistoon. Ja päästäksesi mahtavaan korkeakouluun, se auttaa saamaan korkeat pisteet SAT/ACT -ohjelmassa .

Suunnittele ensimmäisen testin suorittamista nuoremman vuoden loppuun mennessä - tämä antaa sinulle aikaa tehdä valintatestisi uudelleen, jos haluat yrittää parantaa pisteitäsi.

Lue nämä oppaat saadaksesi lisätietoja siitä, kuinka saada hyvä SAT/ACT -pisteet:

 • Mikä lasketaan hyväksi, huonoksi tai keskimääräiseksi ACT- tai SAT -pisteeksi?
 • Kuinka voit saada täydelliset pisteet ACT: stä tai SAT: sta?
 • Kuinka kauan sinun pitäisi opiskella ACT: lle tai SAT: lle?

Lähetä Stellar College -hakemukset

Vanhempana syksynäsi on kyse korkeakoulujen tutkimisesta ja hakemisesta. Sinun ei välttämättä tarvitse mennä kouluun, jossa on omistettu pre-med-ohjelma, mutta on parempi, jos korkeakoulullasi tai yliopistollasi on vahvat luonnontieteelliset ja matematiikkaohjelmat , koska näistä on enemmän apua MCAT- ja lääketieteelliseen kouluun valmistautumisessa.

Jos haluat mennä huippuluokan yksityiseen kouluun, sinun on lähetettävä seuraavat hakemukset:

 • Korkea GPA
 • Vaikuttavat SAT/ACT -tulokset
 • Vahvat suosituskirjeet
 • Kiillotettuja ja harkittuja henkilökohtaisia ​​esseitä

Jotkut suuret julkiset koulut eivät ehkä vaadi kirjeitä tai hakemuksia. Siitä huolimatta on viisasta Aloita näiden materiaalien valmistelu varhain yliopiston hakuprosessissa jos luulet hakeutuvasi mihin tahansa korkeakouluun tehdä vaatia niitä.

Jos työskentelet edelleen yliopistotutkimuksen parissa, suosittelen tutustumaan seuraaviin oppaisiin:

 • Parhaat esikoulukoulut lääkäriksi
 • Parhaat korkeakoulujen ranking -listat ja sinun pitäisi luottaa niihin
 • Onko sillä väliä, missä opiskelet
 • Kuinka päättää, minne mennä yliopistoon


Vaihe 2: Pääsy mahtavaan yliopistoon

College on paikka, jossa todella alat keskittyä opintoihisi ja valmistautua lääketieteen uraan. Tässä on kaikki, mitä sinun pitäisi tehdä opiskelijana valmistautuaksesi seuraavaan suureen askeleeseen lääkäriksi tulemiseksi: lääketieteellinen koulu.

Täytä kaikki Pre-Med-vaatimukset

Useimmat lääketieteelliset koulut edellyttävät, että opiskelijat ovat suorittaneet sarjan kursseja opiskelijoina. Tämä varmistaa, että heillä on vahvat perustiedot matematiikasta ja luonnontieteistä ja he ovat hyvin valmistautuneita edistyneemmille kursseille, jotka heidän on suoritettava lääketieteen opiskelijoina.

Tässä ovat ydinluokat, jotka useimmat lääketieteelliset koulut vaativat :

 • Kaksi lukukautta biologiaa laboratorion kanssa
 • Kaksi lukukautta epäorgaanista kemiaa laboratorion kanssa
 • Kaksi lukukautta orgaanista kemiaa laboratorion kanssa
 • Kaksi lukukautta matematiikkaa (vähintään yksi laskennassa)
 • Kaksi lukukautta fysiikkaa laboratorion kanssa
 • Kaksi lukukautta englantia ja/tai kirjoittamista

Tämä edellyttää vähintään 12 kurssin vaatimusta, mikä ei anna sinulle paljon heilutusta, jos sinun on myös täytettävä pääaineen vaatimukset ilman suurta päällekkäisyyttä (esim. Vieraat kielet tai studiotaide). Tämän vuoksi monet pre-med-opiskelijat valitsevat asiaan liittyviä pääaineita, kuten biologian tai kemian -tämä helpottaa huomattavasti sekä lääkettä edeltävien että pääaineesi vaatimusten täyttämistä.

Jos päätät myöhemmin yliopistossa, että haluat hakea lääketieteelliseen kouluun, mutta tiedät, että sinulla ei ole aikaa sopeutua kaikkiin näihin vaatimuksiin, älä panikoi. On melko yleistä, että ihmiset päättävät lääketieteelliset vaatimukset ottamalla ylimääräisen lukukauden tai kaksi korkeakoulussa (jotkut koulut kutsuvat näitä oppilaita super -eläkeläisiksi).

Voit myös katsoa kokopäiväistä bac-ohjelmat jos sinulla on jäljellä enemmän kuin muutama vaatimus. Nämä vaihtoehdot merkitsevät ylimääräistä aikaa ja ylimääräisiä kuluja, mutta ne ovat hyödyllisiä (ja joskus välttämättömiä) toimenpiteitä ennen lääketieteelliseen kouluun hakemista.

Pidä arvosanasi yllä

Transkriptisi on erittäin tärkeä osa lääketieteellisiä koulusovelluksiasi, joten akateemisen suorituksesi pitäisi todella olla ykkösprioriteettisi kun työskentelet läpi yliopiston.

Luo suhteita professoreihin ja mentoreihin

Tarvitset muutamia vahvoja suosituskirjeitä arvostetuilta tiedekunnan jäseniltä, ​​kun lähetät lääketieteellisiä oppilaitoksen hakemuksia - käytä tätä seikkaa motivoidaksesi verkostoitumaan mahdollisimman monen ihmisen kanssa.

ovat vielä 2 dollarin seteleitä painettuina

Kehitä suhteita professoreihin ja ohjaajiin menemällä toimistoaikoihinsa, osallistumalla aktiivisesti luokkaan ja hyödyntämällä tilaisuuksia työskennellä tutkimushankkeiden parissa.

body_teacheratchalkboard.jpg

Nörttiprofessorisi osoittautuvat korvaamattomiksi resursseiksi, kun haet lääketieteelliseen kouluun, mutta vain jos sinulla on suhteita heidän kanssaan!

Hanki tutkimuskokemusta

Tutkimuskokemuksen saaminen on suuri plussa lääketieteellisiin sovelluksiin , varsinkin jos voit puristaa julkaisun tai kaksi. Työskentely biologian tai kemian laboratoriossa olisi todennäköisesti hyödyllisintä lääketieteelliselle oppilaitokselle.

On olemassa muutamia tapoja saada tutkimuskokemusta perustutkintoa suorittavana:

 • Työskentele tutkimusavustajana (maksettu tai palkaton) kampuksen laboratoriossa tai ulkopuolisessa tutkimuslaitoksessa. Katso kampuksen työpaikkailmoituksia tai ota yhteyttä osastoosi tietyille professoreille mahdollisista laboratoriovaihtoehdoista. Jos sinulla ei ole aikaa lukukauden aikana ottaa ylimääräistä työtä, harkitse kesämahdollisuuksia.
 • Suorita perustutkinto, joka sisältää tutkimustyötä. Tämä vaatii yleensä professorin ottamaan sinut virallisesti oppilaanaan. Jokaisella koululla (ja jokaisella koulun osastolla) on omat menettelytavat ja käytännöt perustutkintoja varten, joten kouluta itsesi varhain (eli ensimmäisen vuoden aikana), jos olet kiinnostunut tästä kappaleesta.

Jatka yhteisöpalvelua

Lääketieteelliset koulut katsovat yhdyskuntapalvelutietojasi tärkeäksi osaksi hakemustasi. Sinun pitäisi varata aikaa vapaaehtoistyölle yliopistossa aivan kuten lukiossa.

Hyvä uutinen on, että asianmukaisten asianajo- ja yhteisöpalvelukerhojen ja -organisaatioiden löytämisen yliopistosta pitäisi olla helpompaa. Tässä muutamia esimerkkejä toiminnoista, joista saatat olla kiinnostunut (vaikka tämä luettelo ei suinkaan ole tyhjentävä):

 • Vapaaehtoistyö kodittomien turvakodissa
 • Liittyminen kansanterveyttä edistävään yhteiskuntaan tai järjestöön
 • Vapaaehtoistyö hoitokodissa tai muu vanhustenhoito (esim. Ateriapyörät)
 • Liittyminen vertaisohjausjärjestöön

On parempi pysyä muutamilla klubeilla tai aktiviteeteilla pitkällä aikavälillä , toisin kuin hyppiminen eri toimintojen välillä vuodesta toiseen. Tämä osoittaa, että olet johdonmukainen ja luotettava; se avaa myös mahdollisuuksia johtotehtäviin, mikä osoittautuu suureksi lisäksi lääketieteellisiin sovelluksiin.

Vaihe 3: Ota (ja ässä!) MCAT

Lääketieteellisen oppilaitoksen pääsykoetta tai MCATia käytetään ennusteena menestyksestäsi lääketieteellisessä koulussa, ja sitä painotetaan melko voimakkaasti verrattuna hakemuksesi muihin osiin.

Useimmat opiskelijat suorittavat MCAT -opintojakson nuorempana vuotena - tämä on luultavasti paras aika testin tekemiseen. Miksi? Koska tässä vaiheessa olet käynyt läpi monet pre-med-kurssit, mikä helpottaa MCAT-opiskelua paljon.

MCAT -pisteytys ja logistiikka

Kaiken kaikkiaan se kestää seitsemän ja puoli tuntia suorittaa MCAT. Testin osiot sisältävät seuraavat:

 • Elävien järjestelmien biologiset ja biokemialliset perusteet
 • Biologisten järjestelmien kemialliset ja fysikaaliset perusteet
 • Käyttäytymisen psykologiset, sosiaaliset ja biologiset perusteet
 • Kriittiset analyysi- ja perustelutaidot

Kukin osio pisteytetään välillä 118 - 132, ja mediaani on 125. Saat jokaisesta osiosta yksilöllisen pistemäärän kokonaispistemäärän lisäksi. Kokonaispisteet vaihtelevat 472-578 ja keskiarvo on noin 500.

Tämä pisteytysjärjestelmä on vielä suhteellisen uusi (vuodesta 2015), joten ei ole paljon saatavilla olevia historiallisia tietoja, joiden avulla voimme ennustaa, mikä on hyvä tai '' turvallinen '' MCAT -pisteet oppilaitoksille. Nykyiset prosenttipisteet osoittavat, että noin 50% testin tekijöistä saa 500 pistettä ja 74% pistettä 508 tai mitä MCAT-Prep.com kutsuu 'hyväksi' MCAT-pisteeksi . Sellaisenaan, uusi MCAT kannustaa sisäänpääsyviranomaisia ​​suhtautumaan myönteisesti opiskelijoihin, joiden pisteet ovat noin 500 tai enemmän .

MCAT on annetaan 30 kertaa vuodessa , joten sinulla on melko paljon joustavuutta testin ajoituksessa. Valmistaudu raskaisiin menoihin - se rekisteröinti maksaa 320-375 dollaria testiin riippuen siitä, kuinka kauan etukäteen ilmoittaudut . On Maksuapuohjelmat saatavana opiskelijoille, jotka eivät ehkä pysty kattamaan näitä kuluja.

Kun pisteet on laskettu, ne ovat vapautetaan automaattisesti kohteeseen American Medical College -sovelluspalvelu (AMCAS); sinun ei tarvitse lähettää niitä erikseen millekään koululle, elleivät ne käytä AMCAS -järjestelmää .

body_dollarbill.jpg

Jos olet riittävästi valmistautunut ensimmäistä kertaa ottamalla MCAT: n, voit säästää ylimääräisen rekisteröintimaksun kustannuksissa.


Opiskele MCAT: lle

Suunnittele 200-300 tunnin opiskelu, jos haluat pärjätä testissä hyvin. Koska se on seitsemän ja puolen tunnin tentti, et todellakaan halua ottaa sitä kahdesti.

Voit valmistautua MCAT -ohjelmaan useilla eri tavoilla:

 • Itsenäinen opiskelu: Tämä saattaa toimia sellaisten koulujen oppilaille, joilla on vahva lääketieteellinen tuki ja jotka myös menestyvät hyvin luokissaan. Vankka perustiedot ovat tärkein tekijä, joka vaikuttaa MCAT: n suorituskykyyn, mutta opiskelijoiden on tietysti käytettävä paljon aikaa valmistautumiseen.
 • MCAT -valmistelukurssi: Pre-med-opiskelijat osallistuvat yleensä valmistelukursseille, kun he haluavat vankan tarkasteluaikataulun, jotta he pysyvät oikealla tiellä. Tarjolla on paljon materiaalia, ja hyvä kurssi auttaa varmistamaan, että sisällön tuntemuksessa tai strategiassa ei ole suuria aukkoja. Ne voivat olla erittäin kalliita, valitettavasti suurin osa maksaa useita tuhansia dollareita . Kaplan ja Princetonin katsaus ovat pari suosituinta vaihtoehtoa.
 • Online -valmistelu: Verkkoresurssit voivat tarjota suuren yhdistelmän rakennetta ja joustavuutta, kun työskentelet kattamaan paljon materiaalia. Khan-akatemia tarjoaa ilmaista oppimateriaalia, jos etsit paikkaa aloittaa, mutta se ei riitä, jos laadit koko opintosuunnitelman. Flowers Test Prep on toinen kattavampi resurssi online -valmisteluun.
 • Yksityisopettaja: Opiskelijat, joiden arvosanat eivät ole parhaimmillaan tai jotka ovat tehneet huonosti MCAT: lla, saattavat haluta harkita tätä vaihtoehtoa . Jos päätät palkata opettajan, valitse joku, jolla on hehkuvat suositukset ja vuosien opetuskokemus. Ne eivät ole halpoja, mutta he myös tuhlaavat vähemmän aikaa ja rahaa.

Voit myös ostaa MCAT: n virallisen harjoitustestin American Medical Colleges -yhdistys 35 dollaria muiden virallisten opinto -oppaiden ja valmistelumateriaalien lisäksi.

Vaihe 4: Hae ja hakeudu lääketieteelliseen kouluun

Lääketieteellisen koulun hakuprosessi on erittäin pitkä . Jos haluat aloittaa lääketieteen koulun syksyllä yliopiston valmistumisen jälkeen, sinun on aloitettava hakemuksesi nuorempana vuotena.

Tutki lääketieteellisiä kouluja

Keskimääräinen oppilas hakee noin 13 koulua optimoidakseen mahdollisuutensa päästä sisään - En suosittele, että kootte paljon pienemmän luettelon.

Lääketieteellisen koulun pääsyvaatimukset (MSAR) -sivusto on yksi parhaista työkaluista tärkeiden lääketieteellisten oppilaitosten tietojen etsimiseen. Jos haluat 28 vuoden mittaisen tilauksen, voit helposti käyttää seuraavia:

 • Hyväksymisprosentit
 • Hakijoiden ja hyväksyttyjen opiskelijoiden keskimääräinen MCAT ja GPA
 • Ulkomaalaisten opiskelijoiden määrä
 • Sovellusvaatimukset
 • Hakemusten määräajat

Kuten kaikissa kouluissa tai ohjelmissa, niitä on med -koulujen ranking -listat . Koska Yhdysvaltain lääketieteellisten oppilaitosten valintakriteerit ja opetussuunnitelmat ovat kuitenkin niin tiukat ja tiukat, pääsyä mihin tahansa maan kouluun olisi pidettävä saavutuksena . Jos päädyt lääketieteelliseen kouluun ja jatkat asumista hyvässä sairaalassa, sinulla ei ole vaikeuksia löytää työtä lääkärinä.

täydellinen pisteet osavaltion mukaan

Tunne erilaiset lääketieteelliset koulut

Yhdysvalloissa on kahdenlaisia ​​lääkäreitä:

 • Allopaattiset lääkärit
 • Osteopaattiset lääkärit

Molemmat tyypit ovat täysin lisensoituja lääkäreitä ja ovat usein hyvin samankaltaisia ​​lääketieteen harjoittamisensa suhteen - he saavat vain tutkintoja hieman erityyppisistä ohjelmista.

Olemme tottuneet kuulemaan lääkäreistä, joilla on lääketieteellisiä sairauksia, joten jos et ole perehtynyt lääkäreihin, kehotan sinua tutkimaan enemmän tämän tyyppisiä ohjelmia. Lääkärit saavat erityiskoulutusta tietyillä alueilla, mukaan lukien käsien käyttö sairauksien ja vammojen diagnosointiin/hoitoon.

Voit lukea lisää osteopaattisesta lääkkeestä osoitteesta American Osteopathic Associationin sivusto .

body_whitecoat.jpg

Allopaattinen tai osteopaattinen: minkälainen lääketieteellinen koulu sopii sinulle?Kokoa Med School -sovelluksesi

Lääketieteellisen koulun hakuprosessissa on kolme osaa.

Osa 1: Ensisijainen käyttö

Lähetät ensisijaisen hakemuksesi viimeistä vuotta edeltävän vuoden kesäkuuhun mennessä. Useimmat lääketieteelliset koulut käyttävät AMCASia, joka on kuin yhteinen sovellus lääketieteellisille kouluille.

Tämä sovellus sisältää viralliset transkriptiot, henkilökohtaisen lausunnon, ansioluettelosi/CV: si ja MCAT -pisteet. Aloita materiaalien valmistelu muutama kuukausi ennen lähettämistä.

Osa 2: Toissijainen sovellus

Tämä tapahtuu yleensä heinä-elokuussa tyypillisellä sovellusaikataululla (eli sellainen, johon lähetät ensisijaisen hakemuksen kesäkuussa). Tässä vaiheessa koulu joko hylkää ensisijaisen hakemuksesi tai pyytää sinua suorittamaan sen toissijaisen hakemuksen.

Toissijainen hakemus vaihtelee jokaisessa koulussa, johon haet. Joskus koulut vain pyytävät sinua lähettämään hakemusmaksun, jotta voit jatkaa hakuprosessia. Toisinaan koulut kuitenkin lähettävät sinulle melko laajan luettelon essee -kehotteista (esim. 'Miksi olet kiinnostunut osallistumaan tähän lääketieteelliseen kouluun?'), Jotta voit vastata.

Jos lääketieteellinen koulu on tyytyväinen perus- ja toissijaisiin sovelluksiin, siirryt seuraavaan osaan.

Osa 3: Haastattelu

Jos koulu varmasti tekee (tai varmasti tekee) ei ) haluat haastatella sinua, kuulet heistä melko nopeasti. Jotkut oppilaat jäävät hetkeksi hämärään, kun koulut harkitsevat, mitä heidän kanssaan tehdä.

Haastattelut ovat viimeinen päätöksentekovaihe. Haastattelu joko tekee tai rikkoo hakemuksesi. Haastatteluihin valmistautuminen on vaikeaa, koska jokaisella koululla (ja jokaisella haastattelijalla) on omat prioriteettinsa ja kysymyksensä.

Kaiken kaikkiaan haluat luopua (1) sitoutuneesta lääketieteellisestä radasta, (2) luottavainen kykyihisi, (3) innokas oppimaan, (4) lämmin ja empaattinen ja (5) kiitollinen mahdollisuudesta olla siellä.Vaihe 5: Osallistu lääketieteelliseen kouluun ja läpäise taulusi

Kun olet täyttänyt kaikki pre-med-vaatimukset ja lähettänyt kaikki nämä hakemukset, tulet vihdoin tänne: lääketieteellinen koulu. Vietät täällä neljä vuotta , mutta se ei tarkoita sitä, että kokemus olisi hyvin samanlainen kuin peruskoulutuksesi-on tehtävä enemmän päätöksiä, enemmän mahdollisuuksia käytännön kokemuksiin ja enemmän ammatillisia lupavaatimuksia.

Tässä on yleiskatsaus siitä, miltä nämä neljä vuotta lääketieteen koulua näyttävät:

 • Vuodet 1-2: Pääasiassa luokkaopetusta
 • Vuosi 3: Koulutus jokaisella suurella lääketieteen erikoisalalla (tunnetaan myös nimellä rotaatiot)
 • Vuosi 4: Pääasiassa valinnaisia ​​kursseja, jotka perustuvat ensisijaiseen erikoisalaan

Matkalla on myös muita tärkeitä vaiheita, kuten hallituksen kokeet, joita käsittelen myös tässä osiossa.

tennessee -yliopiston lain vaatimukset

Vuodet 1-2: Luokkahuone

Sinulla ei ole paljon sanottavaa siitä, mitä kursseja käytät kahden ensimmäisen lääketieteellisen vuoden aikana. Koulutus tänä aikana on jatkoa lääketieteellisille vaatimuksillesi - otat monia syventäviä kursseja, jotka antavat sinulle tärkeät biologiset, anatomiset ja kemialliset perusteet, joita tarvitset työskennelläksesi lääkärinä.

Näillä kursseilla on ilmeisesti merkittävä vaikutus GPA -sopimukseesi, mikä vaikuttaa siihen, kuinka kilpailukykyinen olet, kun sinut hyväksytään asuinpaikkaan/harjoitteluun (saamme sen pian). Sellaisena on tärkeää pitää arvosanasi yllä - tuleva itsesi kiittää sinua!

Toisen vuoden lopussa otat Yhdysvaltain lääketieteellinen lisensointitutkimus tai USMLE-1. Tämä testi arvioi lääketieteellistä pätevyyttäsi selvittääksesi, kannattaako sinun jatkaa koulutusta ja lääketieteellistä lupakirjaa (toinen nimi USMLE -kokeille on 'Boards').

Useimmissa lääketieteellisissä kouluissa sinun on läpäistävä tämä koe, jotta voit edetä kolmanteen lukuvuoteen.

Vuosi 3: Kierrot

Kolmantena vuotena, aloitat työskentelyn potilaiden kanssa lääketieteellisessä ympäristössä (esimiehen alaisuudessa) eri lääketieteen erikoisaloilla. Tämä auttaa sinua hankkimaan käytännön kokemusta lääkärinä, mutta ehkä vielä tärkeämpää, opit lisää siitä, millaisesta erikoisuudesta saatat olla kiinnostunut.

Suurimman osan kierroksista kolmannen vuoden aikana, Sinun on päätettävä, millaista lääkettä haluat käyttää . Tämä päätös sanelee, millaisia ​​valinnaisia ​​kursseja otat neljännellä ja viimeisellä lääkärikouluvuodella, sekä kuinka kauan vietät residenssissäsi (annamme lisätietoja tästä alla olevasta Residency -osiosta).


body_hamsterrotation.jpg

Med -koulujen kierto on hieman tuottavampaa kuin hamsterin pyörä.

Vuosi 4: Erikoisuutesi harjoittaminen

Kuten nyt tiedät, neljännen vuoden lääketieteen koulu on omistettu pääasiassa valinnaisille kursseille, joilla valmistellaan sinua haluamaasi erikoisalaan ja jatketaan käytännön kokemuksen hankkimista. Otat myös USMLE -tason 2 (joka on samanlainen kuin ensimmäinen koe, paitsi että se yksinkertaisesti testaa kehittyneempää tietoa); tämä tentti sisältää kliinisen tiedon osan ja kliinisten taitojen osan.

Vaihe 6: Suorita oleskelusi

Residenssit, joita kutsutaan myös harjoittelupaikoiksi, ovat valvottuja tehtäviä opetussairaaloissa. Sinut sovitetaan vapaaseen asuinpaikkaan National Resident Matching -ohjelman (NRMP) kautta.

Voit huomata mieltymyksesi, mutta sinulla ei ole lopullista päätöksentekovaltaa otteluistasi. Kun NRMP on asettanut sinut, sinun on tavallaan otettava se, mitä sinulle annetaan.

Vietät vähintään kolme vuotta residenssiohjelmassasi mutta siellä voi viettää enemmän aikaa erikoisalasta riippuen. Ensimmäisenä vuotena sinut tunnetaan harjoittelijana ja olet totemipylvään alaosassa - mutta ei kauan.

Asuinpaikkasi aikana sinun on myös läpäistävä viimeinen lisenssitesti (USMLE-3). Kolmas ja viimeinen lisensointitesti suoritetaan oleskelusi ensimmäisen vuoden aikana. Se testaa kykysi hyödyntää lääketieteellistä tietämystäsi ja tarjota hoitoa ilman valvontaa, mikä sinun on tehtävä lisensoituna lääkärinä.

Saat palkkaa asukkaana, mutta se ei ole paljon. Keskimääräinen asukas ansaitsee noin 48 000 dollaria vuodessa , jonka pitäisi kattaa elinkustannukset ja lääketieteellisen oppilaitoksen vähimmäismaksut.

Seuraavassa on muutamia esimerkkejä erikoisuuksista ja niihin liittyvät oleskeluvaatimukset:

 • Anestesiologia: 4 vuotta
 • Ihotautilääke: 4 vuotta
 • Emergency Medicine: 3-4 vuotta
 • Yleinen kirurgia: 5 vuotta
 • Sisätautit: 3 vuotta
 • Neurologia: 4 vuotta
 • Synnytys ja gynekologia: 4 vuotta
 • Patologia: 4 vuotta
 • Pediatria: 3 vuotta
 • Psykiatria: 4 vuotta
 • Radiologia: 4-5 vuotta

Vaihe 7: Ota ja ohita viimeiset laudat

Kun olet suorittanut residenssin ja läpäissyt kaikki hallituksesi, voit harjoittaa virallisesti itsenäisesti lisensoituna lääkärinä! Työn löytäminen ei todennäköisesti kestä kauan. Haluat ehkä harjoitella sairaalassa, klinikalla tai yksityisessä lääkärissä.

Sinun on pysyttävä mukana Jatkuva lääketieteellinen koulutus voidaksesi harjoittaa lääkäriäsi erikoisuudestasi riippumatta; tämä varmistaa, että pysyt koulutettuna ja ajan tasalla uusimmista tutkimuksista ja parhaista lääketieteellisistä käytännöistä.

body_tobecontinued-1.jpg

Koulutuksesi ei pääty tähän - työskentelet pysyäksesi ajan tasalla uusista tiedoista ja parhaista käytännöistä koko lääketieteellisen urasi ajan.

Yhteenveto: 7 kriittistä vaihetta lääkäriksi

Tämä on paljon tietoa kerralla, varsinkin jos olet tämän prosessin alussa tai jos olet edelleen epävarma lääketieteen alan tulosta.

Kiteyttää, Tässä on seitsemän tärkeintä askelta, jotka sinun on suoritettava lääkäriksi :

 1. Voikaa hyvin lukiossa
 2. Pääset mahtavaan yliopistoon
 3. Ota MCAT (ja saa hyvät pisteet)
 4. Hae ja hakeudu lääketieteelliseen kouluun
 5. Osallistu lääketieteelliseen kouluun ja läpäise taulusi, jotta sinusta tulee lisensoitu lääkäri
 6. Valitse erikoisuutesi ja suorita residenssi
 7. Ota ja läpäise viimeiset taulusi harjoitellaksesi itsenäisesti

Sinun on myös pidettävä mielessä kaksi tärkeää otosta:

 • Sinun ei tarvitse päättää yliopiston alussa, että haluat tulla lääkäriksi (vaikka se helpottaa lääkettä edeltävien vaatimusten täyttämistä). Polku lääkäriksi tulemiseen ei ole täysin jäykkä, varsinkin jos olet kiinnostunut muista biologisen ja fysiikan urasta.
 • Sinun ei tarvitse ajatella kaikkia näitä vaiheita samanaikaisesti. Kun olet lääketieteellisessä koulussa, ikätoverisi ajattelevat (ja murehtivat) samoja asioita - et voi unohtaa tärkeitä askeleita!

Lääkäriksi ryhtyminen ei todellakaan ole kaikille - lääketieteelliseen kouluun pääsy on todella vaikeaa, ja sinulla on vielä paljon koulutusta suoritettavaksi myös valmistumisen jälkeen. Mutta jos päätät aloittaa lääketieteen ammatin, sinulla on nyt tarvitsemasi tiedot oikealta jalalta!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mitkä ovat 7 suunnitteluperiaatetta?

Mitkä ovat suunnittelun periaatteet? Luettelemme suunnittelun keskeiset periaatteet ja elementit ja autamme sinua ymmärtämään, miten voit käyttää niitä työssäsi.

Springfield College pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä San Pedron lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta San Pedro Senior High Schoolista San Pedrossa, Kaliforniassa.

Viterbon yliopiston ACT -pisteet ja GPA

Suuren Gatsbyn lopun ja viimeisen rivin ymmärtäminen

Kysymyksiä kuuluisasta Great Gatsbyn loppumisesta? Analysoimme romaanin viimeiset kappaleet ja viimeiset rivit sekä niiden suhtautumisen muuhun tarinaan.

John F. Kennedyn lukio | 2016-17 Rankings | (Granadan kukkulat,)

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta John F.Kennedyn lukiosta Granada Hillsissä, Kaliforniassa.

Hillsdale College ACT -pisteet ja GPA

Idahon osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Boisen osavaltion yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Kuinka lopettaa ajan loppuminen SAT-lukemisessa

Onko SAT Reading -kohtien aika loppunut eikä sinulla ole tarpeeksi aikaa vastata kysymyksiin? Annamme sinulle täydelliset strategiat, joiden avulla voit selvittää, kuinka saat enemmän minuutteja.

ACT -kirjoitusvinkkejä: 15 strategiaa esseepisteidesi nostamiseen

Lue tärkeimmät vinkkimme ACT Writing -pistemäärän nostamiseksi, mukaan lukien salaisuudet, joita ACT ei halua sinun tietävän.

Ovatko AP-luokat sen arvoisia? Pitäisikö sinun ottaa ne?

Miksi sinun pitäisi käydä AP-luokissa? Mitä hyötyä siitä on? Opi, ovatko AP-kurssit todella aikaa ja vaivaa yliopistosovelluksiin.

Rhodes College SAT -pisteet ja GPA

Sana ja redundanssi SAT-kirjoituskysymyksissä

Opi tämä tärkeä SAT-kielioppisääntö parhaiden vinkkien avulla, joita sovelletaan todellisiin käytännön kysymyksiin. Älä ole tarpeeton!

Parhaat vakuudettomat luottokortit ihmisille, joilla on huono luottokortti

Matala luotto-pisteet? Tarvitsetko luottokortin? Vaihtoehtosi ovat rajalliset, mutta älä paniikkia: tutustu luetteloon parhaista vakuudettomista luottokorteista.

Cordovan lukio | 2016-17 rankingit | (Rancho Cordova,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Cordovan lukiosta Rancho Cordovassa, Kaliforniassa.

Havaijin yliopisto, Hilo Pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä San Marinon lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta San Marinon lukiosta San Marinossa, Kaliforniassa.

Härän kuun merkki: mitä se tarkoittaa sinulle

Onko sinulla Härän kuun merkki? Opi mitä kuun merkit ovat ja kuinka Härän kuu vaikuttaa persoonallisuuteesi ja elämääsi.

Siirretäänkö Associate -tutkinto mihin tahansa korkeakouluun? Jopa Ivy?

Voitko siirtyä Ivy Leagueen Community College -oppilaitoksesta? Opi siirtämään osakkuusyrityksen tutkinto mihin tahansa korkeakouluun.

4 vinkkiä standout 'Why Yale' -esitykseen

Etkö ole varma, miten lähestyä Why Yale -esee -kehotetta? Katso miksi Yale-esseenäyte ja saat vinkkejä oman tähtiseesi kirjoittamiseen.

Täydellinen luettelo SUNY -kouluista: kuinka valita sinulle sopiva

Käymme läpi täydellisen luettelon SUNY-kouluista keskittyen 4-vuotisiin oppilaitoksiin. Selvitä, mikä SUNY -koulu on sinulle paras!

College of Mount St.Josephin pääsyvaatimukset

Pattenin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Redlandsin lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Redlands Senior High Schoolista Redlandsissa, Kaliforniassa.