7 todellista näytehaastattelukysymystä ja vastausta

feature_rainbow.jpg

Jos olet saapunut haastatteluvaiheeseen, olet jo tehnyt hyvän vaikutelman ansioluettelosi ja saatekirjeesi kanssa! Kuinka voit pitää positiiviset fiilikset yllä ja tehdä vaikutuksen vuokrauspäällikköön kasvotusten?

Avain haastattelun rokkaamiseen on valmistautuminen, ja tämä opas auttaa sinua matkan varrella. Lue, mitä kannattaa tehdä ja mitä ei, kun vastaat seitsemään yleisimpään haastattelukysymykseen todellisia näytevastauksia ohjaamaan ajatteluasi.Yleisiä haastattelukysymyksiä ja niihin vastaaminen

Tämän oppaan seitsemän kysymystä ovat joitakin yleisimpiä että haastattelijat kysyvät. Vaikka et ymmärtäisi näitä kysymyksiä tarkasti, saat todennäköisesti muunnelmia useista niistä.

Tyypillisesti esimiehet palkataan aloita avoimilla kysymyksillä Tavoitteena on tutustua sinuun, työkokemukseesi ja ammattitaitoosi. Sitten he voivat siirtyä eteenpäin käyttäytymiskysymyksiä , jotka pyytävät sinua antamaan konkreettisia esimerkkejä saavutuksista, haasteista, konflikteista tai jopa epäonnistumisista. Jotkut rekrytointipäälliköt haluavat myös heittää käyräpalloja saadakseen käsityksen persoonallisuudestasi, luovuudestasi ja kyvystäsi ajatella jaloillasi.

Alla on seitsemän yleistä haastattelukysymystä, neuvoja niihin vastaamiseen ja näyte vastaus jokaiselle. Kattava luettelo 100 yleisimmistä haastattelukysymyksistä on tässä oppaassa! Tarkastellaan toistaiseksi yhtä yleisimmistä avajaisista, joita haastattelijat käyttävät keskustelun aloittamiseen.

Kysymys 1: Kerro itsestäsi

Tämä avaaja on yleinen jäänmurtajakysymys. Se on niin avoin, että jokainen voi ajatella jotain sanottavaa. Vuokrauspäälliköt käyttävät usein tätä kehotetta tai jotain vastaavaa kutsua sinut keskusteluun ja helpottaa normaalia työhaastatteluhäiriötä.

Tällaisen kehotteen avoin luonne voi kuitenkin olla myös haastava. Vaikka voit ehdottomasti ajatella jotain sanottavaa, haluat myös ole strateginen äläkä sano liikaa. Alla on muutamia neuvoja tähän kysymykseen vastaamiseksi sekä vinkkejä siitä, mitä ei pidä tehdä!

Tehdä:

On kaksi tärkeää ohjetta noudatettava valmistautuessasi vastaamaan tähän kysymykseen:

 1. Räätälöi vastauksesi työhön ja organisaatioon.

 2. Rakenna vastauksesi selkeästi.

Ensimmäisenä ohjeena sinun on korostettava osaamistasi ja kokemuksiasi, jotka liittyvät työnkuvaukseen ja organisaatioon. Pidä kiinni siitä, mikä on ammatillisesti relevanttia ja harkitse, mitkä ominaisuudet ovat välttämättömiä uudelle roolille.

Voit auttaa sinua tekemään tämän sanomalla kehotteen uudelleen seuraavasti: Kerro itsestäsi, kun harkitsen sinua tässä roolissa. Tavoitteesi on näyttää haastattelijalle, että sinulla on halutut taidot ja että se tuo arvoa tehtävään.

Mitä tulee toiseen kohtaan, joka koskee vastauksesi jäsentämistä, saatat Aloita nykyisyydestä, tuo menneisyys ja puhu sitten tulevaisuudesta. Voisit kuvata mitä teet nyt ja sitten mennä siihen, mitä olet tehnyt työhistoriassasi ja koulutuksessasi päästäksesi sinne. Sitten voit keskustella siitä, mihin aiot mennä ja miksi (eli tässä uudessa tehtävässä ja organisaatiossa).

Voit tuoda sisään a erityinen esimerkki täällä, jos sinusta tuntuu, että se kuvaa taitojasi. Tärkeän ajankohdan määrittäminen voi olla hyödyllistä, jos sinulla on tapana puhua epämääräisesti tai ammattikielellä. Tämä lähestymistapa ei kuitenkaan ole vielä täysin välttämätön, koska sinulla on mahdollisuus jakaa anekdootteja vastauksena käyttäytymiskysymyksiin.

Vastauksesi räätälöiminen ja jäsentäminen selkeästi ovat tärkeitä ohjeita vastauksesi valmisteluun klassiseen Kerro itsestäsi -kehotteeseen. Sanotaanko, onko niitä vältettävät virheet tässä?

Älä:

No, uin päivittäin, rakastan musikaaleja ja minulla on kaksi kissaa ja ranskalainen bulldoggi. Olen Vesimies ja rakastan pitkiä kävelylenkkejä rannalla ja kynttiläillallisia…

Ok, tämä näytteen vastaus alkoi kääntyä henkilökohtaisten mainosten alueelle. Mutta pointti on, että sinä ei saisi olla liian henkilökohtainen vastauksessasi. Vaikka voit jakaa näkemystä persoonallisuudestasi, haluat pääasiassa pysyä ammatillisesti merkityksellisenä.

Sinun ei pitäisi vain välttää epäolennaisia ​​ja liian henkilökohtaisia ​​tietoja, mutta sinun ei myöskään pitäisi jatkaa ja jatkaa koko elämän tarina. Jos huomaat aloittavasi: Ensinnäkin, olen syntynyt kylmänä joulukuun yönä, olet kelautunut liian pitkälle.

Pidä vastauksesi ytimekkäänä, selkeänä ja jäsenneltynä ja mieti, mitä pääominaisuuksia tai ydinosaamista työkuvauksessa vaaditaan. Esimerkiksi alla oleva esimerkkivastaus on vahva, jos vuokrauspäällikkö etsii vahvoja ihmissuhdetaitoja ja positiivista asennetta.

Esimerkkivastaus kysymykseen 1

Tässä esimerkkivastauksessa hakija hakee asiakaspalvelutyötä vähittäiskaupan yrityksessä. Hänen etsimänsä työ edellyttää vahvoja ihmissuhdetaitoja ja optimistista ja optimistista asennetta.

Olen aina rakastanut ihmisten kanssa tekemistä ja minusta tuntuu, että minulla on vahvat ihmissuhdetaidot. Opiskelin viestintää X -yliopistossa, ja se antoi minulle aivan uusia taitoja työskennellä ihmisten kanssa ja auttaa heitä saamaan tarvitsemansa tiedot ja tuen.

Jälkeen Valmistuessani hain paikkaa Dubspotin asiakaskokemustiimissä, jossa olen työskennellyt sen jälkeen. Tässä asemassa kommunikoin kymmenien asiakkaiden kanssa päivittäin puhelimitse, sähköpostitse ja pikaviestien välityksellä. Autan ratkaisemaan ohjelmistoon liittyvät ongelmat ja johdan koulutuksia uusille asiakkaille.

Nautin ihmisten auttamisesta ongelmien ratkaisemisessa ja pyrin jatkamaan asiakaskeskeisessä roolissa. Koska olen intohimoinen muotiteollisuudesta, haluan siirtyä asiakaskokemukseen vähittäiskaupassa eikä ohjelmistoyrityksessä. Olen suuri tuotteidesi fani ja pitkäaikainen asiakas. Minusta ihmisten auttaminen on erittäin ilahduttavaa, ja olen todella innoissani voidessani vaikuttaa ihmissuhdetaitoihini ja positiiviseen asenteeseeni tässä roolissa.

Jos hakija halusi lisätä a erityinen esimerkki osoittaakseen hänen rakkautensa työskennellä asiakkaiden kanssa, hän voisi sanoa jotain tällaista:

Viime viikolla voin jakaa esimerkin eräältä asiakkaalta valituksen useista ohjelmistoon liittyvistä ongelmista. Tunsin hänen turhautumisensa ja pyysin häntä soittamaan minulle, jotta voisimme tehdä vianmäärityksen puhelimitse ja hän voisi tuntea huolensa kuulleen. Vietimme 45 minuuttia puhumalla hänen huolenaiheistaan. Puhelun lopussa hän oli erittäin iloinen ja lähetti pitkän sähköpostin, jossa kiitti minua avusta ja huomiosta. Hän jopa lähetti yritykseen kaksi uutta asiakasta.

Jälleen anekdootin hiominen voi olla hyödyllinen lähestymistapa, jos olet taipuvainen epämääräiseen kieleen, mutta sitä ei välttämättä odoteta tässä haastattelun alkuvaiheessa. Katsotaanpa nyt vielä kahta klassista kysymystä, jotka esittävät sinun vahvuudet ja heikkoudet.body_superhero-2.jpg

Oletko valmis puhumaan henkilökohtaisista supervoimistasi?

Kysymys 2: Mitkä ovat mielestäsi suurimmat vahvuutesi?

Jos valmistat haastatteluun vain yhden puhepisteen, sen pitäisi olla vahvuutesi, jonka toisit rooliin. Vaikka vuokrauspäällikkö ei ehkä kysy sinulta tätä tarkkaa kysymystä, hän käyttää luultavasti jotain muunnelmaa, kuten

 • Missä olet hyvä?
 • Mitä taitoja ottaisit tähän rooliin?
 • Mitä sinä osallistuisit tähän?
 • Mitä esimiehesi tai työtoverisi sanoisivat olevan suurimpia vahvuuksiasi?

Pohjimmiltaan hän haluaa tietää miksi luulet olevasi pätevä työhön. Seuraavassa on muutamia vinkkejä vastauksen valmisteluun ja joitain varoituksia, joita sinun tulee välttää, kun puhut tärkeimmistä vahvuuksistasi.

Tehdä:

Kun käyt läpi tätä opasta, huomaat, että yhteinen teema alkaa ilmestyä, ja se on tämä: sinun pitäisi räätälöi vastauksesi työhön ja organisaatioon. Vahvuuksista puhuminen ei ole eri asia.

Mieti, mitä vahvuuksia uudella vuokralaisella pitäisi olla menestyäkseen tässä roolissa. Harkitse sitten miten omat taitosi sopivat yhteen, ja valitse keskustella niistä, jotka sopivat yhteen. Tällä tavalla olet edelleen tarkka ja aito samalla kun kohdistat myös työnkuvaukseen.

Saatat myös hyötyä tuomalla a erityinen esimerkki , jopa sellainen, joka käyttää tietoja tarvittaessa. Jos puhut myyntitaidoistasi, voit puhua tietystä asiakashankinnasta, viimeisen vuosineljänneksen numeroistasi tai myymisestäsi vertaisryhmien kymmenen parhaan prosentin joukossa.

Valitse lopuksi sanasi huolellisesti ja välttää kliseitä. Sen sijaan, että puhut ihmisten taidoista, voit esimerkiksi hankkia vahvuuksia, kuten selkeää viestintää tai tuottavaa yhteistyötä. Jotkut lauseet ovat tulleet niin yleisiksi, että ne eivät merkitse paljon, joten pyri tiettyyn kieleen ja ideoihin, jotka auttavat sinua erottautumaan.

Älä:

Vaikka sinun pitäisi räätälöidä vastauksesi työnkuvaukseen, sinun ei pitäisi vaatia osaamista, jos et voi varmista väitteesi yksityiskohtaisesti. Vuokrauspäällikkö voi pyytää sinua määrittelemään vahvuutesi tai antamaan esimerkin. Jos sinulla ei ole sellaista, väitteesi järjestäytymisestä, luomisesta tai yhteistyöstä voivat kuulostaa vääriä.

Toinen vältettävä virhe on tässä korostaa liikaa vahvuuksia ja heikentää viestiäsi . Kaksi -kolme tärkeimmän ja olennaisimman valitseminen on hyvä tapa. Samoin luultavasti et näe paljoakaan kannattavaa syventyä vahvuuksiin, jotka eivät liity täysin käsillä olevaan asemaan.

Vaikka monet ihmiset saattavat vältellä puhumasta vahvuuksistaan, toiset ovat vaarassa näyttää liian luottavaisilta. Muista puhua ominaisuuksistasi mielekkäällä ja varmalla tavalla kuulostamatta ylpeältä tai ylimieliseltä !

Alla on yksi esimerkkivastaus tähän kysymykseen 'Mitkä ovat suurimmat vahvuutesi?'

Esimerkkivastaus kysymykseen 2

Tässä on esimerkkivastaus henkilöltä, joka hakee johtotehtävää ravintolassa. Uusi työ haluaa jonkun, joka on valmis ottamaan useita tehtäviä.

Sanoisin, että suurin vahvuuteni on halu ottaa monenlaisia ​​tehtäviä. Vaikka olin teknisesti palvelin Solera-ravintolassa, autoin myös suunnittelemaan suuria tapahtumia, järjestämään tapahtumia, käsittelemään maksuja ja bussipöytiä. Työskentelen ahkerasti ja yritän osallistua siihen, missä voin, varsinkin kun asioissa on kiire tai ihmiset näyttävät ylikuormittuneilta. Tämä ei ainoastaan ​​helpota muiden taakkaa, vaan saan oppia alan eri osa -alueista omakohtaisesti. Tuen työtovereitani ja saan samalla mahdollisuuden laajentaa osaamistani.

Tämä vastaus kohdistuu työnkuvaukseen korostamalla hakijan halukkuutta käyttää paljon ammattimaisia ​​hattuja. Hän osoittaa, että hänellä on voimansa puhumalla tehtävistään viimeisessä ravintola -asemassaan ja halustaan ​​auttaa työtovereitaan.

body_turtle.jpg

Tiedän, että olet vakaa, mutta olen myös kuullut, että olet melko hidas. Voitko puhua hieman tästä heikkoudesta?

Kysymys 3: Mitä sanoisit suurimpiin heikkouksiisi?

Jos et ole valmis puhumaan heikkouksistasi tai 'kasvureunastasi', tämä kysymys voi saada sinut vakavasti haastattelussa. Keskityt niin paljon osoittamaan, että olet paras henkilö tähän työhön, joten miten voit siirtyä puhutaanko heikkouksista strategisella tavalla?

Jotkut muunnelmat tästä perinteisestä kysymyksestä voivat olla:

 • Mitä alueita sinun on kehitettävä?
 • Mitä osaamisalueita voisit kehittää?
 • Mitä esimiehesi tai työtoverisi sanoisivat olevan suurimpia heikkouksiasi?

Lue, mitä tämän kysymyksen ratkaisemiseksi kannattaa tehdä ja mitä ei.

Tehdä:

Ole rehellinen! Mutta myös strategista. Jos yksi uuden työn ydinosaamisista on esimerkiksi yksityiskohtien huomioiminen, vältän sen valitsemista suurimpana heikkoutena. Voit valita hienovaraisesti päinvastoin: 'Joskus juutun yksityiskohtiin ja minun on muistutettava itseäni astuvan taaksepäin ja katsomalla suurempaa kuvaa' - tai valitset heikkouden, joka ei vaikuttaisi suuresti suorituskykyysi uudessa työssä.

Kuten suurimpia vahvuuksia koskevassa kysymyksessä, sinun pitäisi valmistele erityinen esimerkki. Sinun ei pitäisi keskittyä vain heikkouteesi, vaan myös askeleisiin, jotka olet tehnyt sen voittamiseksi. Voit tunnustaa heikkoutesi, puhua siitä, mitä olet oppinut siitä, ja selittää askeleet, jotka olet ottanut voittaaksesi sen.

Aivan kuten kaikissa vastauksissasi, varmista valmistaudu jatkokysymyksiin. Täällä vuokrauspäällikkö saattaa kysyä, miten tämä heikkous voisi rajoittaa tehokkuuttasi uudessa tehtävässä. Ole valmis puhumaan pitkään siitä, mitä teet oppiaksesi ja kasvaaksesi.

Älä:

Ihan aluksi, älä välttele kysymystä . Haastattelija haluaa nähdä, kuinka heijastat itseäsi ja olet rehellinen heikkouksistasi, joten älä vastaa, minulla ei ole mitään. Älä myöskään anna selvää vastausta, kuten, teen töitä liikaa tai välitän liikaa.

Toinen virhe olisi valitse heikkous, joka vaikeuttaisi vakavasti kykyäsi menestyä tehtävässä. Jos asema haluaa jonkun, joka pitää selkeät tiedot ja muistiinpanot, järjestämättömyydestäsi ja huonoista kirjanpitotaidoistasi puhuminen ei todennäköisesti auta sinua saamaan työtä.

Lopuksi, vältä syyllisyyspelin pelaamista liittämällä heikkoutesi ulkoisiin tekijöihin. Älä sano, että olet osoittanut tämän heikkouden johtuen aiemmista työolosuhteista, kuten työympäristöstä, pomostasi tai työtovereistasi. Haastattelija haluaa nähdä, että voit hallita heikkoutesi ja näyttää ennakoivan lähestymistavan taitojesi parantamiseen.

Esimerkkivastaus kysymykseen 3

Tässä on yksi esimerkkivastaus Kerro minulle suurimmista heikkouksistasi -kehotteeseen:

Olen kamppaillut pitkään julkisen puhumisen kanssa. Tämä heikkous oli suuri haaste yliopistossa, jossa esitykset olivat suuri osa useista luokistani. Tajusin varhain, että minun on parannettava tällä alalla, joten aloitin tapaamalla neuvonantajani resursseista julkisen puhumisen parantamiseksi. Puhuimme tekniikoista, kuten haastamisesta osallistua vähintään kerran jokaisessa luokassa ja hermojen rauhoittamisesta hengityksellä. Kävin myös äskettäin julkisen puheen luokan, joka auttoi minua parantamaan paljon. Pari kuukautta sitten pidin esityksen noin 60 oppilaan ja vanhemman edessä, ja se meni todella hyvin. Hermoni ovat edelleen siellä, mutta minusta tuntuu, että olen tullut kilometrien päähän siitä, missä olin lukion ensimmäisenä vuonna. Julkisen puhumiseni kehittäminen on taito, jonka parissa työskentelen aktiivisesti ja yritän parantaa.

Jos oletetaan, että julkinen puhuminen ei ole tärkeä osa uutta työnkuvausta, tämä vastaus on vahva 'Kerro minulle heikkouksistasi' -kehotteeseen. Huomaa, kuinka hakija keskittyy ennakoivia toimenpiteitä hänet on kehitetty parantamaan julkisen puhumisen taitojaan. Vastauksesi näyttää todennäköisesti aivan erilaiselta, mutta voit samoin valita strategisen heikkouden ja puhua siitä, mitä teet parantaaksesi.

body_einstein-2.jpg

Miksi muuten haluat tämän työn? Mistä päättelet olevasi pätevä?

Kysymys 4: Miksi haluat tämän työn?

Tämä kysymys haluaa sinun selittävän, miksi jatkat tehtävää ja miksi organisaation mielestä sinun pitäisi palkata sinut. Oletettavasti olet miettinyt tätä ennen hakemuksen jättämistä. Nyt on aika muodostaa vastaus, joka ei vain jaa haluamaasi, vaan näyttää myös esimiehelle, että saisit suuren palkkion.

Kuinka voit vastata tähän haastattelukysymykseen ja mitä virheitä sinun tulisi välttää?

Tehdä:

Tämä kysymys on täydellinen tilaisuus osoittaa innostustasi uuteen työhön ja näyttää miksi olisit erinomainen roolissasi. Varmista antaa erityisiä syitä työn halutessa . Osoita, ettet vain halua mitään työtä; haluatko nimenomaisen työn. Jos sinulla on tiettyjä yhteyksiä yritykseen - ehkä käytät sen tuotteita tai tunnet jonkun, joka työskentelee siellä -, voit tuoda sen esiin täällä.

Tietenkin haastattelija haluaa palkata jonkun, joka ei ole vain innostunut vaan myös pätevä. Älä siis puhu vastauksessasi vain siitä sinun toiveet. Keskustele mitä voit tehdä järjestön hyväksi. Osoita perusteellinen ymmärrys organisaation tehtävästä ja osoita, että se vastaa omia ammatillisia tavoitteitasi.

Älä:

Et halua olla liian käytännöllinen vastauksessasi täällä. 'Koska tarvitsen rahaa vuokraan, ruokaan ja Netflixiin', vaikka se on totta, se ei ole ihanteellinen vastaus.

Et myöskään halua olla liian yleinen tai epämääräinen sanomalla jotain tällaista: 'Kuulin tämän yrityksen mahtavan työpaikan.' Pyri olemaan paljon tarkempi.

Katso esimerkki vastauksesta tähän kysymykseen alla, joka on erityinen, osoittaa innostusta ja sisältää sekä puhujan tavoitteet että organisaation tehtävän.Esimerkkivastaus kysymykseen 4

Tämä hakija hakee ohjelmointitehtävää ympäristön aloittavassa yrityksessä. Työnkuvaus haluaa jonkun, joka on valmis ottamaan erilaisia ​​tehtäviä, välittää ympäristötehtävistään ja tuntee CSS: n, Javan ja Rubyn.

Olen kiinnostunut aloittavista yrityksistä, koska haluaisin olla osa yrityksen rakentamista alusta alkaen. Arvostan todella sen kulttuuria pienessä, läheisessä tiimissä, jossa on intohimoisia ihmisiä, jotka ovat valmiita ja halukkaita käyttämään monia hattuja. Monipuolisen tietokoneohjelmointitaitoni ja verkkosivustojen rakentamisen kokemukseni ansiosta tunnen kiinnostukseni ja taitoni olevan täysin linjassa tämän web -kehittäjän aseman kanssa. Käyttäisin CSS-, Java- ja Ruby -osaamistani yrityksen verkkosivuston rakentamiseen ja online -läsnäolomme kasvattamiseen. Jaan myös tämän yrityksen sitoutumisen kestävyyteen. Olen erittäin motivoitunut ympäristötehtävästäsi ja voisin heti ryhtyä toimiin saavuttaaksesi lyhyen ja pitkän aikavälin tavoitteesi.

Tämä näyte vastaus kuulostaa rehelliseltä ja aitolta, mutta tuo myös mukanaan joitakin ydinosaamisia töissä.

body_dandelion-1.jpg

Älä välttele tätä seuraavaa kysymystä epäonnistuneesta ajasta, mutta varmista, että keskityt henkilökohtaiseen ja ammatilliseen kasvuun.

Kysymys 5: Kuvaile epäonnistunut aika

Tämä kysymys on a käyttäytymiseen yksi, koska se pyytää sinua puhumaan tietystä esimerkistä, joka kuvaa jotain merkityksellistä sinusta ammattilaisena.

Jotkut tämän kysymyksen muunnelmat saattavat pyytää sinua puhumaan konfliktista työssä, haasteesta tai käyttäytymisestä, joka vaikutti negatiivisesti tiimiisi. Joten kuinka voit kuvata epäonnistumisen jättäen silti positiivisen vaikutelman taidoistasi ja kyvyistäsi?

Tehdä:

Aivan kuten heikkouksien kehotuksessa, josta luit edellä, sinun pitäisi keskittyä epäonnistumiseen mahdollisuutena kasvaa. Ole rehellinen menneestä virheestäsi, mutta siirry sitten keskittymään puhu siitä, mitä olet oppinut siitä, kuinka olet muuttunut ja mitä tekisit toisin seuraavalla kerralla. Tämä ei vain osoita, että olet valmis tunnustamaan sotkusi, vaan se osoittaa myös, että pyrit jatkuvasti parantamaan.

Jälleen sinun pitäisi luultavasti välttää epäonnistumisen tai konfliktin valintaa, joka syntyi, koska sinulla ei ollut työn ydinosaamista. Aivan kuten kaikissa muissakin vastauksissasi, voit Ole strateginen siitä, mistä päätät puhua täällä.

Älä:

Vaikka epäonnistumisista puhuminen voi olla epämukavaa, sinä ei pitäisi kiertää kysymystä. Sinun ei myöskään pitäisi puhua epämääräisellä kielellä tietyn taidon tai tiedon puutteesta. Tämä käyttäytymiskysymys haluaa sinun jakavan tietyn esimerkin, joten varmista, että sinulla on sellainen, johon voit palata.

Sinä myös Älä keskity liikaa esimerkkisi negatiivisiin puoliin . Kuten edellä mainittiin, sinun pitäisi puhua tapahtuneesta ja sen kontekstista, mutta muussa tapauksessa keskittyä siitä syntyvään kasvuun ja oppimiseen.

Alla on esimerkki vastauksesta, joka tekee tämän hyvin.

Esimerkkivastaus kysymykseen 5

Tässä esimerkkivastauksessa opettaja puhuu virheestä, jonka hän teki opettamansa kesäkurssin yhteydessä. Huomaa, kuinka hän puhuu yhtä paljon oppimastaan ​​kuin itse epäonnistumisesta.

Ensimmäinen opettamani luokka oli neliviikkoinen esseekirjoituskurssi lukiolaisille kesällä. Kurssin lyhytaikaisen luonteen vuoksi hyppäsin suoraan materiaaliin varaamatta aikaa puhua käyttäytymiseen liittyvistä odotuksista. Myöhemmin ilmeni ongelmia, kuten oppilaat, jotka ilmestyivät myöhään, puhuivat keskenään ja käyttivät luokassa matkapuhelimia, jotka olisi voitu estää tai ainakin vähentää, jos olisin käyttänyt aikaa perustan luomiseen.

Kurssi oli minulle valtava oppimiskokemus, ja siitä lähtien käytän aina ensimmäisenä päivänä aikaa keskustella luokkahuoneen normeista. Saadakseni oppilaat tuntemaan enemmän investointeja ja vastuullisuutta, kerään heiltä myös ideoita siitä, mitä he tarvitsevat minulta ja toisiltani heidän ihanteellisessa oppimisympäristössään. Tämä virhe kesäkurssillani opetti minulle paljon ennakoivan käyttäytymisen hallinnan tärkeydestä. Voin aina löysentää ohjat mennessäni, mutta on paljon vaikeampaa saada ne takaisin sisään, kun ne ovat poissa.body_lemur.jpg

Älä ole järkyttynyt, jos haastattelija esittää sinulle käyräpallokysymyksen, kuten: 'Jos olisit eläin, mikä eläin olisit?'

Kysymys 6: Jos olisit eläin, kumpi olisit ja miksi?

Ok, joten et todennäköisesti saa tätä tarkkaa kysymystä. Mutta monet haastattelijat haluavat päästä sisään satunnaiset käyrät jotka ravistavat sinut ulos mukavuusalueeltasi ja vaativat mielikuvitusta ja nopeaa ajattelua.

Sen lisäksi, että he tarjoavat mahdollisuuden kevyeen huumoriin ja luovuuteen, nämä näennäisesti satunnaiset kysymykset voivat olla yksi tapa, jolla haastattelijat yrittävät arvioida kulttuurinen sopivuus.

Sen sijaan, että kysyisit henkieläimestäsi, vuokrauspäällikkö voi kysyä, mitä muuttaisit elämäsi viimeisten viiden vuoden aikana, mikä olisi debyyttialbumisi nimi tai mikä on henkilökohtainen motosi. Täältä löydät lisää esimerkkejä curveball -kysymyksistä, mukaan lukien joitain sellaisia, joita kysyivät suuret yritykset, kuten Dropbox, Hubspot ja Whole Foods.

Onko sinulla siis mitään keinoa valmistautua arvaamattomaan? Katso alla olevat neuvot ja näyte vastaus tähän kysymykseen.

Tehdä:

Näytä persoonallisuutesi! Pidä hauskaa näiden kysymysten kanssa. Ne ovat tilaisuuksia saada yhteys haastattelijaasi ja sanoa jotain ikimuistoista.

Sinulla voi silti olla mahdollisuus siihen räätälöi vastauksesi työnkuvaukseen. Esimerkiksi asiakaspalvelutyyppiin hakeva voi valita koiran vastauksena eläinkysymykseen. Koirat ovat uskollisia, ystävällisiä ja tukevia, joten ne voivat linkittää hyvin työnkuvaukseen.

Jos olet täysin heitetty, saatat osta itsellesi aikaa sanomalla: 'Se on hieno kysymys. Täytyy miettiä hetki ... '

Riippuen suhteestasi haastattelijaan, voit jopa kysyä häneltä, mitä hän vastaisi samaan kysymykseen!

Älä:

Älä mieti näitä kysymyksiä liikaa. Niiden on yleensä tarkoitus olla kevyempiä ja hauskempia. Samaan aikaan, älä hylkää niitä täysin typerinä ; jotkut saattavat pyrkiä oppimaan lisää siitä, miten käsittelet arvaamattomuutta työpaikalla tai esimerkiksi.

Erityisesti eläinkysymykseen vastatessasi sinun tulee myös välttää sellaisen tuotteen valitsemista, jolla on suurelta osin negatiivisia merkityksiä ainutlaatuisuuden vuoksi. Vältän luultavasti käärmeitä ja korppikotkia, ellet voi ajatella todella rautaista päättelyä tällä tavalla!

Esimerkkivastaus kysymykseen 6

Tämä voi olla hyvä vastaus työhön, joka vaatii paljon tiimityötä ja yhteistyötä.

Olisin norsu. He ovat fiksuja, uskollisia ja toimivat hyvin ryhmissä. Lisäksi elefantti oli rakastettu yliopiston maskotti.

body_ws.jpg

Muista tallentaa muutama suuri kysymys haastattelun loppuun. He voivat aloittaa mistä tahansa viidestä W: stä, mutta älä pelkää ajatella puhekuplan ulkopuolella.

Kysymys 7: Onko sinulla kysyttävää minulle?

Lopulta lähes kaikki vuokrauspäälliköt kysyvät tätä viimeinen kysymys haastattelun lopussa. Vaikka olisitkin esittänyt kysymyksiä koko ajan, sinun pitäisi tallentaa kaksi tai useampia hyviä loppuun.

maailman parhaat taideopistot

Tehdä:

Kysy kysymyksiä! Voit kysyä, millaista arki on, tai jos haastattelija voisi antaa enemmän tietoa kulttuurista. Voit pyytää haastattelijaa täsmentämään jotain, jonka löysit tutkimuksessasi, koska tämä on yksi tapa, jolla voit osoittaa yrityksesi oppimiseen panostamasi vaivaa.

Esitä kysymyksiä, jotka osoittavat, että haluat tietää enemmän siitä, mitä voit tehdä organisaation hyväksi ja ovat aidosti kiinnostuneita oppimaan lisää työpaikasta ja sen arvoista.

Älä:

Älä sano, 'Ei, olen valmis. Kaikkiin kysymyksiini on vastattu. Sinun pitäisi ehdottomasti esittää kysymyksiä haastattelun lopussa.

Kysymysten kieltäytymisen lisäksi toinen virhe olisi kysy helppoja kysymyksiä, joihin voit helposti vastata verkkosivuston tutkimuksen avulla . Haluat osoittaa, että olet tietoinen yrityksestä, joten älä kysy mitään liian ilmeistä, kuten 'Mitä sinä sitten teet täällä?'

Ensimmäinen haastattelu voi olla myös liian aikaista kysyä aikataulusta, eduista ja palkasta . Tässä vaiheessa yrität näyttää vuokrauspäällikölle kaiken arvon, jonka voisit tuoda rooliin ja yritykseen, joten keskity edelleen siihen, mitä voit tehdä heidän hyväkseen. Samoin vältän kysymästä, milloin voit odottaa ylennystäsi!

Alla on muutamia mahdollisia kysymyksiä haastattelijalta. Jos vain voit mieti kysymyksiä mielessäsi sen perusteella, mistä olet keskustellut haastattelusi aikana, sitä parempi!

Esimerkkikysymyksiä:

 • Voisitko kertoa minulle tyypillisestä päivästä yrityksessä?

 • Millaista koulutusta voisin odottaa tehtävään?

 • Miten arvioit suorituskykyä täällä? Muuttuvatko odotukset ajan mittaan?

 • Mihin suuntaan näet yrityksen menevän viiden vuoden kuluttua? Kymmenen vuotta?

 • Voisitko kertoa minulle hieman tiimin jäsenistä, joiden kanssa työskentelen?

 • Miten kuvailisit työympäristöä täällä?

 • Sanotko, että ihmiset työskentelevät enemmän yhteistyössä tai itsenäisemmin?

 • Mistä pidät eniten täällä työskentelystä?

 • Mitkä ovat tärkeimmät ominaisuudet, joita tällä asemalla olevan henkilön pitäisi pitää?

 • Mitä ominaisuuksia parhaiten suoriutuvilla työntekijöilläsi on?

 • Miten organisaatio auttaa työntekijöitään menestymään?

 • Mitä voisin tehdä ylittääkseni odotukset ensimmäisten 30 tai 60 päivän aikana?

 • Jos aloittaisin tehtävän huomenna, mikä olisi ensimmäinen prioriteettini?

 • Onko mahdollisuuksia lisäkoulutukseen?

 • Mitkä ovat haastatteluprosessin seuraavat vaiheet?

Vuokrauspäällikkö saattaa kysyä sinulta kaikenlaisia ​​kysymyksiä, mutta useat ovat todennäköisesti muunnelma yllä olevista tavallisista, elleivät kyseiset kysymykset itse. Puhut omastasi vahvuudet, heikkoudet, tavoitteet ja tausta, räätälöidessäsi vastauksesi työnkuvaukseen ja yrityksen tehtävään.

Olet ehkä huomannut, että vastaavia teemoja tulee esiin vastausten valmistelun suhteen. Alta löydät neljä vaihetta, joiden avulla voit vastata melkein mihin tahansa työhaastattelukysymykseen.

body_universe.jpg

Yllä olevien erityisten kysymysten lisäksi harkitsemme joitain yleismaailmallisia vaiheita, joilla voit vastata kaikkiin haastattelukysymyksiin.

Kuinka vastata työhaastattelukysymyksiin: 4 keskeistä vaihetta

Hyvin menestyminen työhaastattelussa ei tarkoita vain kaikkien vahvuuksien ja taitojen esittämistä. Kyse on myös strategisesta vakuuttamisesta vuokrauspäällikölle olet ehdokas, jota hän etsii.

Joten miten voit olla strateginen jokaisessa haastatteluvastauksessasi? Lue neljä askelta joka auttaa sinua vastaamaan kaikkiin haastattelukysymyksiin.

Vaihe 1: Purkaa työn kuvaus

Ennen haastattelua, jos et ennen hakemuksen jättämistä, sinun kannattaa varata aikaa ymmärrä tarkalleen, mitä yritys etsii. Mitä vastuita tehtävänkuvaus sisältää? Mitä taitoja tarvitset menestyäksesi tehtävässä? Millaisen henkilön yritys toivoo pääsevänsä tiimiinsä? Mitä haastattelijasi tekee yrityksessä ja millaisen yhteyden voit saada häneen?

Tehtäväsi on osoittaa, että sinulla on taitoja ja kokemuksia osallistuaksesi rooliin. Haluat osoittaa, että olisit tuovat arvoa ja vahvistavat vahvasti kulttuuria. Kun tutkit organisaatiota, saatat myös etsiä kipupisteitä tai ongelmia, jotka se tarvitsee ratkaista.

Kun olet purkanut työnkuvauksen ja ymmärtänyt roolin ja organisaation perusteellisesti, voit heijasta tämä tietoisuus vastauksissasi haastattelemaan kysymyksiä.

Vaihe 2: Keksi erityisiä esimerkkejä

Vuokrauspäälliköt katsovat usein sinua menneitä käyttäytymismalleja saadaksesi käsityksen tulevasta käytöksestäsi. He haluavat myös nähdä, miten taitosi ja kokemuksesi ilmaisevat konkreettisia toimia.

Jotta vastauksesi eivät vaikuttaisi liian epämääräisiltä, ​​sinun on oltava valmis esimerkkeihin. Ajatusten helpottamiseksi voit harkita STAR -kehys, joka tarkoittaa tilannetta, tehtävää, toimintaa ja tulosta.

Aloitat kuvaamalla tilanteen, jossa olit, ja tehtävän, joka sinun oli tehtävä. Sitten puhut asiasta mitä teit ja miten teit sen ja lopuksi tarkentaa, mitä tekojesi seurauksena tapahtui. Voit puhua toiminnallasi olevasta vaikutuksesta tiimiisi tai siitä, mitä voisit parantaa seuraavalla kerralla.

Voit valmistautua erilaisiin käyttäytymiskysymyksiin kerätä tarinoita jotka liittyvät ajankohtaan, jossa onnistuit, epäonnistuit, kohtasit haasteen, käsittelit konfliktin, osoitit johtajuutta ja vaikuttit jollakin tavalla tiimiisi.

Varmista, että kaikki esimerkkisi, myös ne, jotka viittaavat ristiriitaan tai virheeseen, ovat menestystarinat. Vaikka epäonnistuit jossain mielessä, opit siitä ja paransit seuraavaa kertaa varten.

Jos sinulla ei ole suoraan asiaankuuluvaa työkokemusta, sinun on silti poistettava pätevyyttäsi kuvaavia esimerkkejä muista töistä, koulutuksestasi tai jopa henkilökohtaisesta elämästäsi.

body_mouse.jpg

Älä katso nyt; sinua seurataan! Haastattelijasi seuraa todennäköisesti esimerkkiäsi ja esittää vastauskysymyksiä vastaustesi perusteella.

Vaihe 3: Valmistaudu jatkokysymyksiin

Alkuperäisen haastattelukysymyksen lisäksi haastattelusi voi pyytää sinua täsmentämään sanomasi tai sanomasi kaivaa syvälle vastauksesi tiettyyn osaan. Useimmat haastattelut muistuttavat enemmän keskustelua kuin kysymys-vastaus-istuntoa. Haastattelijasi todennäköisesti kuuntelee aktiivisesti mitä sanot, heijastaa sanasi takaisin ja seuraa aiheeseen liittyvää kysymystä.

Vastaustenne ja esimerkkienne pitäisi olla riittävän tärkeitä, jotta niistä voisi puhua pitkään. Valmistautuessasi saatat kuvittele itsesi haastattelijan asemaan. Mitkä näkökohdat vastauksestasi jäisivät huomiotta? Mitkä niistä olisivat kiinnostavia ja antaisivat lisäkeskustelua?

Älä odota, että vastaat kaikkiin kysymyksiin kerralla ja jatkat seuraavaan. Ole valmis kaivautumaan vastauksiisi ja haarautumaan uusiin suuntiin .

Vaihe 4: Muokkaa vastauksiasi

Lopuksi, koko tämän oppaan teema on, että sinun pitäisi räätälöi vastauksesi työhön ja organisaatioon. Mieti valmistautuessasi, mitä ominaisuuksia organisaatio ja vuokrauspäällikkö etsivät.

Vastauksesi eivät koske vain sinua ja mitä haluat. Ne ovat myös paljon organisaatiosta ja mitä se haluaa.

Useimmilla rekrytointipäälliköillä on selkeä käsitys taidoista ja muista ominaisuuksista, joita he etsivät uudessa vuokrauksessa. Näytä, että sinulla on niitä ydinosaamista jokaisessa vastauksessasi. Jos voit myös tarjota jotain yli odotusten, sitä parempi!

Vaikka sinun pitäisi olla aito ja antaa persoonallisuutesi ja tavoitteidesi loistaa, sinun pitäisi myös ole strateginen sen suhteen, mitä sanot. Kaikki jakamasi asiat voivat mieluiten olla vuokrauspäällikön luettelossa syistä palkata sinut työhön!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka monta koulun ulkopuolista toimintaa tarvitset?

Kuinka monta koulun ulkopuolista aktiviteettia tarvitset? Olemme eritelleet mitä liikaa, mitä liian vähän ja miten suunnitella sovelluksiasi.

Wayne State Universityn SAT -tulokset ja GPA

Randolph-Macon College SAT-tulokset ja GPA

Ozarksin yliopiston pääsyvaatimukset

Etelä -Dakotan kaivoskoulu ja teknologian pääsyvaatimukset

3 SAT -lukukäytävän tyyppiä, jotka sinun pitäisi tietää

Mitkä ovat kolme SAT -lukukäytävän tyyppiä ja mitkä ovat jokaiselle tyypille ominaisia ​​kysymyksiä? Käymme läpi yksityiskohtaisen oppaan täällä.

Worcester State Universityn SAT -pisteet ja GPA

Jokainen AP Calculus AB -harjoitustesti saatavilla: ilmainen ja virallinen

Opiskeletko AP Calcia? Tutustu täydelliseen AP Calculus AB -kokeiden kokoelmaamme löytääksesi kaikki tarvitsemasi valmistelumateriaalit ja hyödyllisiä opintovinkkejä.

Täydellinen opasopas: SAT US History Subject Test

Mikä on paras tapa opiskella SAT US History Subject Testissä? Selvitä, miten testi toimii ja mistä löydät käytännön testejä opinto -oppaastamme.

UNCA: n pääsyvaatimukset

Pitäisikö sinun todella mennä yliopistoon valtion ulkopuolella? Hyvät ja huonot puolet

Ovatko osavaltion ulkopuoliset korkeakoulut hinnan ja etäisyyden arvoisia? Ota selvää, pitäisikö sinun käydä koulua kotivaltiosi ulkopuolella.

Paras IB -kemian opinto -opas ja huomautuksia SL/HL: lle

Tarvitsetko parhaat muistiinpanot ja oppaat IB Chemistry SL/HL: lle? Lue asiantuntijaoppaamme IB -kemian kokeen valmistelemiseksi.

Radfordin pääsyvaatimukset

Kaplan SAT Book - täydellinen arvostelu

Kaplan SAT Prep Book on suosittu, mutta sillä on monia ongelmia. Lue tämä arvostelu selvittääksesi, onko sinun todella ostettava tämä kirja.

Täydellinen luettelo koulun ulkopuolisista aktiviteeteista: 100s esimerkkejä

Tarvitsetko esimerkkejä lukion ylimääräisestä opetussuunnitelmasta? Olemme koonneet täällä satoja esimerkkejä vapaaehtoistyöstä teatteriin.

Mount Mercy Universityn pääsyvaatimukset

Kutztownin yliopiston Pennsylvanian pääsyvaatimukset

DeVry University - North Brunswick Pääsyvaatimukset

327 Olennaiset TOEFL -sanastokortit

Opiskeletko TOEFL: lle? Kokeile ilmaisia ​​välttämättömiä TOEFL -sanastokortteja, joissa on ohjeet tehokkaimmasta tavasta oppia tarvitsemasi sanat.

Binghamton University ACT -pisteet ja GPA

Grove City College SAT -tulokset ja GPA

North Carolina Central University SAT Scores and GPA

Neitsytsaarten yliopiston pääsyvaatimukset

MIT -hyväksymiskirje: todellinen ja virallinen

Tässä on onnistunut pääsykirje, jonka sain hakiessani MIT: tä. Kun MIT: n hyväksymisaste on 8%, vain harvat onnekkaat saavat nähdä tämän.

21 parasta koiraa asumiseen

Asutko pienessä tilassa mutta kuoletko saadaksesi koiran? Luetteloimme parhaat asuntokoirat, jotka auttavat sinua löytämään täydellisen parin, sekä vinkkejä pentusi sopeutumiseen.