64 suurta korkeakoulua, jotka eivät vaadi esseitä

luokkahuone-1699745_1280.jpg

Jos ajatus yliopiston esseen kirjoittamisesta täyttää sinut kauhulla, saatat miettiä: ovatko korkeakoulut, jotka eivät vaadi esseitä?

Vastaus on kyllä, on! Tämä opas antaa sinulle yleiskatsaus korkeakouluista, jotka eivät vaadi pääsyvaatteita, kuinka löytää nämä koulut ja pitäisikö sinun hakea johonkin vai ei. Laadimme luettelon 64 korkeakoulusta, joissa ei ole essee-vaatimuksia ja joihin voit hakea.

Miksi jotkut korkeakoulut eivät vaadi esseitä?

Yleisesti, korkeakoulujen esseet auttavat kouluja saamaan käsityksen sinusta ihmisenä - akateemisen ennätyksesi, GPA: n ja testitulosten lisäksi. Ne antavat sinulle mahdollisuuden ilmaista tavoitteesi selkeästi ja antavat myös valintaviranomaisille paremman käsityksen siitä, miten sovitat koulun yhteisöön. Lopuksi, esseistä on hyötyä, koska ne tarjoavat kouluille konkreettisia todisteita kirjoituskyvystäsi.

upokas toimii yhteenvetona

Kuitenkin, on monia korkeakouluja, jotka eivät vaadi esseitä pääsylle. Mitkä ovat syyt miksi? Katsotaanpa kolme suurinta:

# 1: Rajoitetut resurssit

Yliopistojen esseiden lukeminen ja arvioiminen vie paljon aikaa ja energiaa.

Pienemmissä kouluissa, joissa on vähemmän resursseja, ja jopa suurissa kouluissa, joihin ilmoittautuu kymmeniä tuhansia opiskelijoita, kunkin esseen lukemiseen liittyvät resurssikustannukset jokaiselle yksittäiselle opiskelijalle voivat olla suuremmat kuin edut, kun hakijoista saat lisätietoja GPA: n, testipisteiden ja transkriptioiden lisäksi.

Koulut tasapainottavat joskus näitä huolenaiheita vaatimalla esseitä vain kilpailukykyisimmille ohjelmille (yleensä esimerkiksi insinööri ja hoitotyö) tai apurahoille, joista lisätiedot saattavat olla tärkeämpiä päätöksenteossa.

kahvikuppi-1684640_1280.jpg

Heidän on käytettävä näitä rajoitettuja resursseja kahviin.

# 2: Erityiset pääsyvaiheet / kriteerit

Monet korkeakoulut, erityisesti julkiset koulut, hyväksyvät opiskelijat tietyn tyyppisen valintaindeksin perusteella, jossa on taulukko jonkin verran GPA: n, testitulosten ja / tai luokkien yhdistelmiä.

Jos opiskelijat täyttävät vähimmäisindeksipistemäärän, heidät otetaan vastaan. Tässä tapauksessa, koulu saattaa yksinkertaisesti tuntea, että esseen lisätiedot eivät ole välttämättömiä päätöksen tekemiseksi siitä, menestyykö opiskelija vai ei.

Valintaindeksit ovat myös usein erilaiset osavaltiossa ja ulkomailla asuville opiskelijoille, ja jälkimmäisiin sovelletaan tiukempia akateemisia kriteerejä.

miten saat värin ruskeaksi

Lisäksi valintaindeksiä käytetään joskus apurahoihin, ja opiskelijoille, joilla on korkeammat indeksipisteet, myönnetään enemmän rahaa.

Koulut, joilla on valintaindeksi, vaativat usein tai suosittelevat korkeakouluesteitä rajaehdokkaille jotta opiskelijat voivat antaa lisätietoja siitä, miksi he sopivat hyvin koululle huolimatta siitä, etteivät he täytä ilmoitettuja akateemisia kriteerejä.

# 3: Tee pääsyprosessista helppo ja houkutteleva

Jotkut korkeakoulut toivovat, että tekemällä hakuprosessin helpoksi ja vaatimalla vain transkriptio, testitulokset ja perustiedot houkutella laajempaa hakijoiden määrää.

Esittämällä hakuprosessinsa yksinkertaisena vaihtoehtona intensiivisemmille prosesseille, jotka edellyttävät suosituskirjeitä, esseitä ja niin edelleen, he voivat houkutella aidalla olevia opiskelijoita hakemaan yliopistoon ollenkaan.

He voisivat jopa motivoida korkeasti koulutettuja hakijoita käyttämään niitä yhtenä turva- tai ottelukouluistaan koska opiskelijoiden ei tarvitse kirjoittaa lisää esseitä tai tehdä ylimääräistä työtä hakemiseen.

helppo-1030467_1280-1.jpg

Jotkut sovellukset näyttävät siltä, ​​että sinun täytyy vain napsauttaa hakeaksesi!

Kuinka löytää korkeakouluja, jotka eivät vaadi esseitä

Mukaan Yhdysvaltain opetusministeriön kokoamat tiedot , Yhdysvalloissa on 4583 tutkintoa myöntävää toisen asteen oppilaitosta vuodesta 2018. Luku sisältää sekä kaksivuotiset laitokset (1579) että nelivuotiset laitokset (3 004).

Totuus on kuitenkin se valtava määrä näistä kouluista ei vaadi esseitä pääsylle.

Jos haluat tietää, vaatiiko tietty koulu esseen pääsylle, Googlen [koulun nimi] fuksi -valintavaatimukset tai [koulun nimi] -essee. Tämän pitäisi hakea koulun virallisilta verkkosivuilta sivuja, joihin on linkkejä pääsy-esseitä koskeviin ohjeisiin.

Jos kuitenkin etsit yleisemmin kouluja, jotka eivät vaadi esseitä, voit tarkistaa alla olevan kattavan luettelon 64 koulusta tai kokeile yhtä seuraavista lähtöpaikoista:

Julkiset yliopistot maassasi

Valtava määrä julkisia yliopistoja ei vaadi esseitä pääsylle.

luettele mitoosin vaiheet

Vaikka osavaltiosi suuret julkiset koulut (kuten Illinois University Urbana – Champaign tai UCLA) vaativat esseitä pääsylle, saatat huomata, että pienemmät kampukset ja pienemmät tai erikoistuneet valtion koulut (kuten Koillis-Illinoisin yliopisto, Chicagon osavaltion yliopisto jne.) ei välttämättä vaadi esseitä. Joten muista tarkistaa ne!

Voit itse asiassa saada melko vankan luettelon osavaltiosi kouluista yksinkertaisesti Googlen avulla [valtion nimi] korkeakouluissa. Tee tämä, ja luettelo korkeakouluista ilmestyy ruudun yläosaan. Kiitos, Google!

Koulut, joissa on automaattinen valintaperuste

Koulu, jolla on automaattisen pääsyn kriteerit (esim. Jos asut valtiossa ja sinulla on tietty luokan sijoitus, GPA ja / tai testipisteiden profiili) ehkä ei vaatia hakijoita, jotka täyttävät automaattiset kriteerit, toimittamaan esseitä hakemustensa kanssa.

Kuitenkin, älä oleta, että sinun ei tarvitse kirjoittaa esseitä vain siksi, että täytät automaattiset valintaperusteet.

Esimerkiksi UT Austinissa kaikkien opiskelijoiden on lähetettävä essee riippumatta siitä, täyttävätkö he automaattisen valintaperusteet. Vaikka voisit todennäköisesti kirjoittaa vain suoraviivan osan essee-osioon ja silti päästä mukaan (koska täytät kriteerit), vahingoittaisit todennäköisesti stipendipotentiaaliasi, puhumattakaan siitä, että vaarantat mahdollisuutesi päästä päästämään haluamaasi pääaineeseen.

Pienet yksityiset vapaataiteen laitokset

Toinen ryhmä kouluja, jotka eivät välttämättä vaadi esseitä, ovat pienempiä yksityisiä taiteiden laitoksia. Tämäntyyppiset koulut usein palvella melko kapealla markkinalla ja ei ehkä yksinkertaisesti saa riittävän suurta hakemusten määrää tarvitsemaan esseitä hakijoiden erottamiseksi.

Yhteisökorkeakoulut

Paikallisyhteisöjen korkeakoulut eivät vaadi esseitä ilmoittautumiseen, koska useimmat sallivat kenenkään ilmoittautua. Jotkut jopa ovat automaattiset siirtosopimukset paikallisten nelivuotisten yliopistojen kanssa. Jos kuitenkin haluat siirtyä tiettyyn nelivuotiseen yliopistoon, kun olet suorittanut yhteisöopiston, saatat joutua kirjoittamaan esseen - joten voit vain lykätä väistämätöntä!

munat-1245720_640.jpg

Löydät korillesi paljon ei-essee-oppilaitoksia!

Täydellinen luettelo: 64 korkeakoulua, jotka eivät vaadi esseitä

Seuraava taulukko sisältää 64 korkeakoulua, joissa ei ole essee-vaatimuksia, valtion järjestämä. Olen myös sisällyttänyt tietoja sovellusvaatimuksista ja US News sijoitus kullekin koululle (tosin tietysti näille sijoituksille on rajoituksia.)

Ota huomioon, että nämä ovat kaukana ainoista ei-essee-yliopistosovelluksista - vain joitain merkittävimpiä. Seuraa yllä olevia ohjeita löytääksesi muita esseetöntä korkeakouluja.

Osavaltio Koulu Essee vaatimus Huomautuksia pääsykriteereistä US News Sijoitus
Alabama Alabaman yliopisto Ei mitään Määritetään ensisijaisesti GPA: lla, testipisteillä, transkripteilla Kansalliset yliopistot - # 143
Alabaman osavaltion yliopisto Ei mitään Määritetään ensisijaisesti GPA: n ja testipisteiden perusteella Alueelliset eteläiset yliopistot - # 94;
Alaska Alaskan yliopisto Anchorage Ei mitään Määritetään ensisijaisesti GPA: lla, testipisteillä, transkripteilla Alueelliset yliopistot lännessä - # 75
Alaskan yliopisto Fairbanks Ei mitään Määritetään ensisijaisesti GPA: lla, testipisteillä, transkripteilla Kansalliset yliopistot - Taso 2
Arizona Pohjois-Arizonan yliopisto Ei mitään Määritetään ensisijaisesti GPA: n ja testipisteiden perusteella Kansalliset yliopistot - # 284
Arizonan yliopisto Valinnainen kattavaan arvosteluun pääsyyn Taattu pääsy valtiossa oleville hakijoille, jotka täyttävät kriteerit; kattava arviointiprosessi kaikille muille hakijoille Kansalliset yliopistot - # 97
Arizonan osavaltion yliopisto Ei mitään Määritetään ensisijaisesti GPA: lla, testituloksilla, transkripteilla, luokan sijoituksella Kansalliset yliopistot - # 103
Arkansas Arkansasin osavaltion yliopisto Ei mitään Määritetään ensisijaisesti GPA: n ja testipisteiden perusteella Kansalliset yliopistot - Taso 2
Arkansasin yliopisto Ei mitään Määritetään ensisijaisesti GPA: lla, testituloksilla, transkripteilla, luokan sijoituksella Kansalliset yliopistot - # 160
Kaliforniassa Kalifornian osavaltion yliopisto Ei mitään Ensisijaisesti kelpoisuusindeksin perusteella; joillakin suurilla / kampuksilla on tiukemmat vaatimukset Sijoitus riippuu kampuksesta
Colorado Coloradon yliopisto - Denver Ei mitään (vaikka UC Boulder tekee vaativat esseen) Määritetään ensisijaisesti GPA: lla, testipisteillä, transkripteilla Kansalliset yliopistot - # 227
Connecticut Bridgeportin yliopisto Vaaditaan vain hammashygieniaopiskelijoille; muuten kannustetaan, mutta ei vaadita. Määritetään ensisijaisesti GPA: lla, testipisteillä, transkripteilla Kansalliset yliopistot - Taso 2
Delaware Delaware State University Ei mitään Määritetään ensisijaisesti GPA: lla, testipisteillä, transkripteilla Pohjoiset kansalliset yliopistot - # 284
Florida Keski-Floridan yliopisto Kannustetaan voimakkaasti, mutta ei vaadita Määritetään ensisijaisesti GPA: lla, testipisteillä, transkripteilla Kansalliset yliopistot - # 160
Etelä-Floridan yliopisto Ei mitään 'Jokaista hakijaa tarkastellaan erikseen ottaen huomioon arvosanat, opetussuunnitelman tarkkuus ja standardoidut testitulokset' Kansalliset yliopistot - # 103
Georgia Georgian osavaltion yliopisto Valinnainen Määritetään ensisijaisesti GPA: lla, testipisteillä, transkripteilla Kansalliset yliopistot - # 206
Havaijilla Havaijin yliopisto Manoa Ei mitään Määritetään ensisijaisesti GPA: lla, transkripteilla, testituloksilla, luokan sijoituksella Kansalliset yliopistot - # 170
Idaho Idahon yliopisto Ei mitään Määritetään ensisijaisesti GPA: lla, testipisteillä, transkripteilla Kansalliset yliopistot - # 170
Illinois Illinoisin osavaltion yliopisto Valinnainen henkilökohtainen lausunto Määritetään ensisijaisesti GPA: lla, testipisteillä, transkripteilla Kansalliset yliopistot - # 206
Indiana Indiana Wesleyanin yliopisto Ei mitään Tapaa GPA ja testaa pisteet Alueelliset yliopistot Keskilännessä - # 15
Etelä-Indianan yliopisto Ei mitään Määritetään ensisijaisesti GPA: lla, testipisteillä, transkripteilla Alueelliset yliopistot Keskilännessä - # 98
Indianapolisin yliopisto Näytteiden kirjoittamista suositellaan, mutta ei vaadita Määritetään ensisijaisesti GPA: lla, testituloksilla, transkripteilla, luokan sijoituksella Kansalliset yliopistot - # 227
Iowa Iowan osavaltion yliopisto Ei mitään Ensisijaisesti Regentin pääsyindeksin kautta Kansalliset yliopistot - # 118
Iowan yliopisto Ei mitään Eri vaatimukset yliopiston eri kouluille Kansalliset yliopistot - # 88
Kansas Kansasin osavaltion yliopisto Ei mitään Opiskelijoiden on täytettävä GPA / testivaatimukset ja täytettävä Precollege-opetussuunnitelma Kansalliset yliopistot - # 170
Kansasin yliopisto Lyhyet vastaukset vain niille, jotka eivät täytä varmennetun pääsykriteerejä Täytä varmennetut pääsykriteerit GPA: n / testipisteiden vaatimusten kautta Kansalliset yliopistot - # 124
Kentucky Kentuckyn osavaltion yliopisto Ei mitään Määritetään ensisijaisesti GPA: lla, testipisteillä, transkripteilla Alueelliset korkeakoulut etelässä - # 36
Louisiana Louisianan osavaltion yliopisto - Baton Rouge Ei mitään Määritetään ensisijaisesti GPA: n ja testipisteiden perusteella Kansalliset yliopistot - # 153
Louisianan yliopisto - Lafayette Ei mitään Taattu pääsy valtiossa oleville hakijoille, jotka täyttävät kriteerit; määritetään ensisijaisesti GPA: lla, testipisteillä, transkripteilla Kansalliset yliopistot - Taso 2
Maryland Bowie State University Valinnainen Määritetään ensisijaisesti GPA: lla, testipisteillä, transkripteilla Pohjoiset alueelliset yliopistot - Taso 2
Massachusettsissa Bridgewaterin valtionyliopisto Kannustettu, mutta ei vaadittu Ensisijaisesti testitulosten ja transkriptien perusteella Pohjoiset alueelliset yliopistot - # 105
Michigan Itä-Michiganin yliopisto Ei mitään Pääsymaksuindeksi testitulosten ja GPA: n perusteella Kansalliset yliopistot - Taso 2
Länsi-Michiganin yliopisto Ei mitään Määritetään ensisijaisesti GPA: lla, testipisteillä, transkripteilla Kansalliset yliopistot - # 258
Minnesota Minnesotan yliopisto - Twin Cities Ei mitään Määritetään ensisijaisesti GPA: lla, testituloksilla, transkripteilla, luokan sijoituksella Kansalliset yliopistot - # 66
Mississippi Mississippin yliopisto Ei mitään Määritetään ensisijaisesti GPA: lla, testituloksilla, transkripteilla, luokan sijoituksella Kansalliset yliopistot - # 160
Mississippi State University Ei mitään Taattu pääsy opiskelijoille, jotka ovat suorittaneet vaadittavat työselostus ja täyttävät GPA / luokan sijoitus / testi-pisteet -yhdistelmän Kansalliset yliopistot - # 206
Missouri Missourin yliopisto Ei mitään Määritetään ensisijaisesti GPA: lla, testituloksilla, transkripteilla, luokan sijoituksella Kansalliset yliopistot - # 124
Missourin osavaltion yliopisto Esseitä vaaditaan vain, jos et täytä valintaindeksikriteerejä Täyttää valintaindeksikriteerit ja suorittanut vaadittavat kurssit Kansalliset yliopistot - taso 2
Montana Montanan yliopisto Ei mitään Täyttää ensisijaiset vaatimukset ja suorittanut vaadittavat kurssit Kansalliset yliopistot - # 258
Nebraska Nebraskan yliopisto - Lincoln Vaaditaan vain stipendin maksamista varten Taattu pääsy, jos täytät suorituskykyvaatimukset ja olet suorittanut vaadittavat kurssit Kansalliset yliopistot - # 133
Nevada Nevadan yliopisto Reno Ei mitään Täytä GPA tai testitulosvaatimus ja olet suorittanut vaadittavat kurssit Kansalliset yliopistot - # 227
New Jersey Keanin yliopisto Suositellaan, mutta ei vaadita Määritetään ensisijaisesti testitulosten, transkriptioiden ja mahdollisten toimitettujen täydentävien asiakirjojen perusteella Pohjoiset alueelliset yliopistot - # 132
Uusi Meksiko New Mexicon yliopisto Ei mitään Ensisijaisesti testitulosten ja transkriptien perusteella Kansalliset yliopistot - # 187
New York Siena College Valinnainen kirjoitusnäyte Ensisijaisesti määritetään transkriptioilla; testipisteet ovat valinnaisia ​​useimmille ohjelmille, samoin kuin essee Pohjoiset alueelliset yliopistot - # 15
CUNY-Baruch -opisto Suositellaan, mutta ei vaadita Määritetään ensisijaisesti testitulosten, transkriptioiden ja mahdollisten toimitettujen täydentävien asiakirjojen perusteella Pohjoiset alueelliset yliopistot - # 16
CUNY-Hunter College Valinnainen Määritetään ensisijaisesti testitulosten, transkriptioiden ja mahdollisten toimitettujen täydentävien asiakirjojen perusteella Pohjoiset alueelliset yliopistot - # 17
Pohjois-Carolina West Carolina University Suositellaan, mutta ei vaadita Määritetään ensisijaisesti GPA: lla, testituloksilla, transkripteilla, luokan sijoituksella Alueelliset eteläiset yliopistot - # 25
Pohjois-Dakota Pohjois-Dakotan yliopisto Ei mitään Täytä GPA: n ja testipisteiden vaatimukset ja suorittanut vaadittavat kurssit Kansalliset yliopistot - # 258
Ohio Ohion yliopisto Valinnainen Määritetään ensisijaisesti GPA: lla, testituloksilla, transkripteilla, luokan sijoituksella Kansalliset yliopistot - # 176
Oklahoma Oklahoman osavaltion yliopisto Essee vaaditaan vain, jos tarvitset kattavan hakemuksen tarkistuksen Taattu pääsy yhdistämällä GPA / luokan sijoitus / testitulokset; muuten kattava hakemusten tarkastelu Kansalliset yliopistot - # 187
Oregon Etelä-Oregonin yliopisto Valinnainen kirjoitusnäyte Määritetään ensisijaisesti GPA: lla, testipisteillä, transkripteilla; opiskelijat, joiden mielestä he eivät välttämättä täytä akateemisia vaatimuksia, voivat toimittaa todistusasiakirjat Alueelliset yliopistot lännessä - # 75
Länsi-Oregonin yliopisto Vaaditaan vain opiskelijoille, jotka eivät täytä akateemisia vähimmäisvaatimuksia Pääsy ensisijaisesti GPA: n (3.0+) kautta ja suositus; testi valinnainen paitsi opiskelijoille, jotka hakevat apurahoja ja kunniamerkkejä, tai niille, jotka eivät täytä akateemisia vähimmäisvaatimuksia Alueelliset länsiyliopistot - # 68
Itä-Oregonin yliopisto Vaaditaan vain vetoomuksia tekeville opiskelijoille Automaattinen pääsy opiskelijoille, jotka täyttävät peruskurssi- / testivaatimukset ja joiden GPA on 2,75 Alueelliset länsiyliopistot - # 88
Pennsylvania Pittsburghin yliopisto Valinnaiset lyhyitä vastauksia koskevat kysymykset Määritetään ensisijaisesti GPA: lla, testipisteillä, transkripteilla Kansalliset yliopistot - # 58
Etelä-Carolina Clemsonin yliopisto Valinnainen Määritetään ensisijaisesti GPA: lla, testipisteillä, transkripteilla Kansalliset yliopistot - # 74
Etelä-Carolinan yliopisto Vaaditaan vain Honors College -sovelluksessa Määritetään ensisijaisesti GPA: lla, testipisteillä, transkripteilla Kansalliset yliopistot - # 118
Etelä-Dakota Etelä-Dakotan yliopisto Ei mitään Tapaa GPA, testitulokset tai luokan sijoittuminen ja olet suorittanut vaadittavat kurssit Kansalliset yliopistot - # 249
Tennessee Tennessee State University Ei mitään Tapaa GPA / testipistemäärät ja suorittanut vaadittavat kurssit Kansalliset yliopistot - Taso 2
Utah Utahin yliopisto Vaaditaan vain Honors College -sovelluksessa Määritetään ensisijaisesti GPA: lla, testipisteillä, transkripteilla Kansalliset yliopistot - # 97
Utahin osavaltion yliopisto Ei mitään Tapaa GPA / testipistemäärät ja suorittanut vaadittavat kurssit Kansalliset yliopistot - # 241
Washington Washington State University Ei mitään Täytä yliopiston akateemisen jakelun vaatimukset; taattu pääsy 10 prosentin luokalle tai yli 3,5 GPA: lle Kansalliset yliopistot - # 176
Länsi-Virginia Länsi-Virginian yliopisto Ei mitään Tapaa GPA / testipistemäärät ja suorittanut vaadittavat kurssit Kansalliset yliopistot - # 241
Wyoming Wyomingin yliopisto Ei mitään Tapaa GPA / testipistemäärät ja suorittanut vaadittavat kurssit Kansalliset yliopistot - # 196
Kanada McGill University Essee vaaditaan vain joillekin ohjelmille ja apurahoille Ensisijaisesti testitulosten ja transkriptien perusteella Globaalit yliopistot - # 49

vasen-käsi-1635144_1280.jpg
Onko tämä kaikki paperi sinulla? Ei ongelmaa ei-essee-yliopistosovelluksissa!

Pitäisikö sinun hakea yliopistoon, joka ei vaadi esseitä?

Jos luet tätä artikkelia, olet selvästi huolissasi siitä, että kirjoitat sovellusesseitä syystä tai toisesta. Ehkä olet huolissasi siitä, että sinulla on tarpeeksi aikaa kaiken loppuun saattamiseen. Tai ehkä luulet kirjoituksesi olevan kauheaa.

Tässä ovat joitain syitä kirjoittaa yliopistollisia esseitä huolimatta epäilystäsi:

# 1: Haluat hakea kaikkein valikoivimpiin kouluihin

Jos aiot hakea kaikkein valikoivimpia kouluja, joudut melkein varmasti kirjoittamaan ainakin yhden esseen. Korkeimmin sijoittunut esseetön koulu, jonka löysin, oli Clemson - hieno koulu. Mutta jos olet menossa UChicagoon, MIT: ään, Stanfordiin tai Ivy League -tason kouluun, sinun on kirjoitettava essee.

keskimääräinen college gpa pääaineittain

# 2: Haluat stipendin

Vaikka haetkin kouluun, joka ei vaadi esseitä, saatat silti joutua kirjoittamaan esseen, jos haluat hae kilpailukykyisimpiä apurahoja.

# 3: Sinulla on erityisiä olosuhteita selitettäväksi

Jos sinulla on minkäänlaisia ​​erityisiä olosuhteita selitettäväksi - esimerkiksi laske luokkasi yhden vuoden aikana perheen sairauden takia - haluat ehdottomasti kirjoittaa siitä esseessä. Tämä tulee auttaa sinua kompensoimaan mahdolliset havaitsemasi puutteet akateemisessa ennätyksessäsi ja myös estää sinua rankaisemasta elämän mielijohteiden valintaprosessissa.

liitutaulu-620316_1280.jpg

Tarina on kertoa tarinasi valintakomitealle.

# 4: Olet hyvä kirjailija

Ajattelen, että useimmat vahvat kirjailijat haluavat aktiivisesti kirjoittaa yliopiston esseitä, mutta vain siinä tapauksessa: jos kirjoittaminen on yksi vahvuuksistasi, kirjoita ehdottomasti essee. Haluat loppujen lopuksi näyttää parhaat ominaisuudet vastaanottovirkailijoille! Jos ensisijainen huolenaiheesi on aika, käytä jotain yhteisen sovelluksen kaltaista, jotta sinun ei tarvitse kirjoittaa uutta esseitä jokaiseen kouluun.

# 5: Esseekysely on lyhyt

Jotkut yliopiston esseet ovat tuskin esseitä ollenkaan. Joillakin vaadituilla esseillä on vain 250 sanan raja, ja 500 sanaa on melko vakio. Tämän artikkelin ensimmäinen osa - Miksi jotkut korkeakoulut eivät vaadi esseitä? - sisältää noin 450 sanaa alaotsikot mukaan lukien. Se ei ole niin paha!

# 6: Voit saada apua

Vaikka on tärkeää, että korkeakouluesi esseet ovat omia töitäsi, voit saada apua niissä! Korkeakoulut odottavat sinun panevan parhaan jalkasi eteenpäin, joten jos se tarkoittaa ajatusten keskustelemista vanhempien ja opettajien kanssa ja jonkun muun tarkastelemista karkeista luonnoksistasi ja tarjoamasta ehdotuksia, se on aivan hieno. Sinun ei tarvitse mennä siihen täysin yksin.

# 7: Voit käyttää esseen uudelleen kaikille kouluillesi

Kouluille, jotka käyttävät Common App, Coalition App tai Universal College App -sovellusta, voit yleensä käyttää yhtä esseeä kaikissa korkeakouluissasi. Jotkut koulut saattavat kuitenkin tarvita ylimääräisiä esseitä, joten muista etsiä asia etukäteen, jotta vältät sokeutumisen myöhemmin.

Joten minun pitäisi kirjoittaa essee?

Jos sattuu, että kaikki koulut, joihin haluat hakea, eivät vaadi esseitä, niin hienoa! Mutta kaiken kaikkiaan sanoisin älä anna tosiasian, että koulussa on yksi (tai jopa kaksi) esseitä, estämään sinua hakemasta, jos olet todella kiinnostunut menemään sinne.

Jos koet esseiden kirjoittamisen stressaavaksi tai jos sinulla on rajoitettu aika, ei ole mitään vikaa käyttää joitain strategioita tuottamiesi kiillotettujen esseiden lukumäärän rajoittamiseksi (kuten Common App -sovelluksen käyttäminen) ja soveltaa esseen ja -esikoulut.

Tärkeimmät takeaways: korkeakoulut, jotka eivät vaadi esseitä

On todella tonnia korkeakouluja, jotka eivät vaadi esseitä. Tässä on joitain yleisiä syitä, miksi korkeakoulu ei välttämättä vaadi esseitä:

 • Rajoitetut resurssit - kunkin hakijan esseen lukeminen vie paljon aikaa ja vaivaa
 • Heillä voi olla tiettyjä GPA- ja / tai testitulosvalintakriteerejä ja he tuntevat ikään kuin esseen tarjoamat tiedot eivät ole välttämättömiä
 • Tee siitä houkuttelevampi opiskelijoille helpommalla hakuprosessilla

Joten miten löydät korkeakoulujen sovelluksia ilman esseitä? Tässä on joitain aloituspaikkoja:

 • Valtionne julkiset koulut, varsinkin pienemmät, jos suuremmat tarvitsevat esseitä
 • Koulut, joissa on automaattinen valintaperuste - jos pääset valintakriteereihin, sinun ei tarvitse kirjoittaa esseitä
 • Pienemmät taiteen laitokset
 • Yhteisön korkeakoulut

Kun se tulee siihen, pitäisikö sinun kuitenkin hakea korkeakouluihin, joissa ei ole essee-vaatimuksia? Tässä on joitain syitä, joiden vuoksi haluat ehkä kirjoittaa yliopiston esseen, vaikka olisit peloissaan:

neljännes 1 2 3 4 kuvaaja
 • Valikoivimmat korkeakoulut yleensä tehdä vaativat esseitä
 • Tiettyjen koulujen apurahahakemukset vaativat usein esseitä
 • Jos sinulla on erityisiä olosuhteita selitettäväksi, suunnittele esseen kirjoittaminen
 • Vahvojen kirjoittajien tulisi kirjoittaa esseitä parhaan jalkansa eteenpäin
 • Sanarajat ovat usein hyvin lyhyitä - ajattele 250–500 sanaa (se on vain muutama kappale!)
 • Sinulla on oikeus (ja kannustetaan) saamaan apua ideoiden luomiseen ja luonnosten tarkistamiseen
 • Jos käytät sovellusjärjestelmää, joka voi lähettää sovelluksia useisiin kouluihin, kuten Common App, Coalition App tai Universal College App, saatat pystyä kirjoittamaan vain yhden esseen kaikille kouluille, joihin haet

Älä unohda tutustua myös luetteloon 64 korkeakoulusta, jotka eivät vaadi esseitä!

itku-729439_1280.jpg

Ei esseeä, ei kyyneleitä!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka sanoa hyvää huomenta ranskaksi oikein

Mietitkö, miten sanoa hyvää huomenta ranskaksi? Selitämme tämän yleisen ranskalaisen tervehdyksen yksityiskohdat ja käännämme lauseita, kuten hyvää yötä ja hyvää päivää.

Kuinka päästä: Texas State ACT -pisteet ja GPA

Columbia College Chicago SAT -pisteet ja GPA

Kuinka päästä: Marylandin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Karibian yliopiston pääsyvaatimukset

136 yliopistoa edeltävää kesäohjelmaa lukiolaisille

Harkitsetko hakemista kesää edeltäviin korkeakouluohjelmiin? Tutustu luetteloomme ideoita ja vinkkejä oikean ohjelman löytämiseen.

Wiley Collegen pääsyvaatimukset

Kuinka kauan SAT -pisteiden lähettäminen kestää?

Eikö SAT -pisteiden lähettämisen aikajana ole selvä? Selitämme tarkasti, kuinka kauan se kestää ja miten suunnitella sen mukaisesti.

Emmanuel College SAT -pisteet ja GPA

Colorado School of Mines ACT -pisteet ja GPA

4 vinkkiä suuren UIUC-esseen kirjoittamiseen

Etkö ole varma, miten lähestyä U of I -sovellusta? Tutustu täydelliseen oppaaseen, mukaan lukien todellinen UIUC-esseeesimerkki.

Ripon Collegen pääsyvaatimukset

Onko ACT kaareva? Asiantuntijaopas ACT-käyrään

Onko ACT kaareva? Selitämme mikä ACT-käyrä todella on ja miten se vaikuttaa sinuun sekä miten se on muuttunut vuosien varrella.

Parhaat koulut Kaliforniassa | Marshallin peruskoululuokitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Marshall Fundamental High Schoolista Pasadenassa, Kaliforniassa.

Yhteisöpalvelun edut sinulle

Miksi sinun pitäisi tehdä yhteisöpalvelua? Mitä hyötyä vapaaehtoistyöstä on teini-ikäisille ja korkeakoulujen sovelluksiin? Opi täältä.

Kuinka hyökätä ACT -essee kehotuksia ja nostaa pisteitäsi

Kun luet ACT -kirjoituskehotteen, miten sitä pitäisi analysoida? Mihin perspektiiviin kannattaa suhtautua ja miten kirjoitat korkeapisteisen esseen? Tässä on asiantuntijaoppaamme.

Mitä sinun on tiedettävä Phoenixin lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Phoenixin lukiosta Fresnossa, Kaliforniassa.

Pell Grant Chart (Viimeisin): Kelpoisuus ja maksut

Katso kelpoisuus- ja maksuaikataulu Pell Grant -kaaviosta täältä. Selvitä, minkä summan voit saada Pell -apurahallesi, ja opi hakemaan.

ACT-testipäivät 2018-2019

Suunnitteletko ACT: n ottamista lukuvuoden 2018-2019 aikana? Tutustu täydelliseen luetteloon päivämääristä ja määräajoista suunnitellaksesi eteenpäin.

SAT-matematiikan toiminnot: lineaarinen, kvadraattinen ja algebrallinen

SAT Math -sovelluksessa sinun on ehdottomasti tiedettävä, kuinka funktiot toimivat - lineaariset, toissijaiset ja algebralliset toiminnot testataan. Opi täältä strategioita ja vinkkejä näiden matemaattisten ongelmien käsittelemiseksi.

Kuinka monta sekuntia on päivässä? Viikko? Vuosi?

Kuinka monta sekuntia vuodessa? Päivä? Viikko? Opi siirtymään aikayksiköiden välillä ja tutustu kattavaan tuloskaavioon.

Mitkä ovat 5 rakkauskieltä?

Mitä ovat rakkauskielet? Opi jokaisen viiden rakkauskielen yksityiskohdat ja kuinka tyydyttää kunkin rakkauskielen tarpeet.

Kalifornian parhaat koulut | High Tech High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta High Tech High Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Mitkä osiot ovat ACT: ssä? Kaikki 4 testiosaa, selitetty

Onko sinulla kysyttävää viidestä ACT-osiosta? Selitämme yleisen testimuodon, mitä ACT: n kussakin osassa on ja miten kukin onnistuu hyvin.

Kuinka tilata, tallettaa ja mitätöidä henkilökohtaisia ​​shekkejä: Täydellinen opas

Mietitkö, kuinka sekki mitätöidään? Selitämme prosessin sekä miten sekit talletetaan ja tilataan. Sinusta tulee sekin kirjoittaja, sekkien kassaamisen asiantuntija hetkessä!