6 asiantuntijavinkkiä AP Calculus AB: n ilmaisen vastauksen saamiseksi

feature_calculus_blackboard

Monet opiskelijat valitsevat matematiikan AP-kokeen, ja Calculus AB on suosittu valinta, koska se on hieman helpompaa kuin Calculus BC. Mutta saadaksesi korkeat pisteet, sinun on tehtävä erittäin hyvin ilmaisen vastauksen osiossa , joka vaatii sinua kirjoittamaan vastauksesi monivaiheisiin ongelmiin.

Tässä täydellisessä oppaassa käymme läpi AP Calculus AB Free Response -osarakenteen, annamme esimerkkejä siitä, miten se luokitellaan ja miltä oikea vastaus näyttää, ja annamme sinulle vinkkejä tämän kokeen hankalaan osaan.body_update

Vuoden 2021 AP-testimuutokset johtuvat COVID-19: stä

Käynnissä olevan COVID-19-koronaviruspandemian vuoksi AP-testit pidetään nyt kolmessa eri istunnossa toukokuusta kesäkuuhun. Testien päivämäärät ja se, ovatko testit verkossa vai paperilla, riippuvat koulustasi. Jos haluat oppia lisää siitä, miten kaikki tämä toimii, ja saada viimeisimmät tiedot testipäivistä, AP-online-tarkastelusta ja siitä, mitä nämä muutokset merkitsevät sinulle, muista tutustua vuoden 2021 AP COVID-19 FAQ -artikkeliin.

Mitä odottaa AP Calculus AB -tentistä

AP Calculus AB -tentti on yksi kahdesta suoritettavasta Calculus-testistä. (Toinen on AP Calculus BC, joka kattaa hieman suuremman ja kovemman joukon korkean tason matemaattisia käsitteitä.)

Calculus AB testaa tietosi erilaisista laskukäsitteistä, mukaan lukien johdannaiset, rajat ja differentiaaliyhtälöt. Voit oppia lisää siitä, mitä se testaa, viittaamalla AP Calculus AB: n ja BC: n kurssi ja tentin kuvaus .

Formaattisesti AP Calculus AB -testi on jaettu kahteen osaan - monivalintakohtaan ja vapaasti vastattavaan osioon - joista kukin muodostaa 50% pisteistäsi. Sinulla on kolme tuntia ja 15 minuuttia tenttiin.

Tässä on lyhyt kuvaus AP Calculus AB -testin muodosta:

AP Calc AB -osio % pisteistä Aika Kysymysten määrä Laskin?
1. Monivalinta Osa A: 33,3% Osa A: 60 minuuttia Osa A: 30 Osa A: Ei
B osa: 16,7% Osa B: 45 minuuttia Osa B: 15 B osa: Kyllä
Yhteensä: 50% Yhteensä: 1 h 45 min Yhteensä: 45 -
2. Vapaa vastaus Osa A: 16,7% Osa A: 30 minuuttia Osa A: 2 Osa A: Kyllä
Osa B: 33,3% Osa B: 60 minuuttia Osa B: 4 B osa: Ei
Yhteensä: 50% Yhteensä: 1 h 30 min Yhteensä: 6 -
KAIKKI YHTEENSÄ 100% 3 tuntia 15 minuuttia 51 -

Sekä monivalintakysymykset että vapaan vastauksen osat on jaettu osiin A ja osaan B. Huomaa myös tämä sinulla on kysymyksiä, joihin et saa käyttää laskinta, ja joissakin kysymyksissä sinun on käytettävä graafista laskinta (vaaditaan 1 osan B osassa, 2 osan A osassa).

Katsotaanpa nyt vielä tarkemmin AP Calculus AB: n vapaa vastaus -osaa.

AP Calculus AB: n vapaa vastausosaston yleiskatsaus

Kuten edellä selitettiin, vapaan vastauksen osa on AP Calculus AB -tentin toinen osa monivalintakysymyksen jälkeen. Sinulla on yhteensä 90 minuuttia aikaa suorittaa tämä osa, joka koostuu kuusi kysymystä, jotka on jaettu kahteen osaan: A ja B osa .

Mukaan kollegion hallitukselle , nämä kysymykset 'sisältävät erityyppisiä toimintoja ja toimintojen esityksiä sekä suunnilleen samanlaisen sekoituksen menettelyllisiä ja käsitteellisiä tehtäviä'. Tulee myös 'vähintään 2 kysymystä, jotka sisältävät a reaalimaailman konteksti tai skenaario kysymykseen '(rohkea korostus minun).

Tässä on nopea yhteenveto siitä, mitä voit odottaa osilta A ja B ilmaisen vastauksen osiossa:

AP Calc AB: n ilmainen vastaus Aika Kysymysten määrä Aika per kysymys % kokonaispisteistä Laskimen käytäntö
Osa A 30 minuuttia 2 15 minuuttia 16,7% Vaaditaan
Osa B 60 minuuttia 4 15 minuuttia 33,3% Ei sallittu

AP Calculus AB FRQ -osio vaatii sinua käyttämään neljä matemaattista käytäntöä tai taitoa määritelty kollegion hallitukselle . Testin tässä osassa painotetaan näitä käytäntöjä seuraavasti:

Matemaattinen käytäntö Kuvaus % vapaan vastauksen osiosta
Harjoitus 1: Matemaattisten prosessien toteuttaminen Määritä lausekkeet ja arvot matemaattisten menettelyjen ja sääntöjen avulla 37-55%
Harjoitus 2: Edustusten yhdistäminen Käännä matemaattisia tietoja yhdestä edustuksesta tai useista esityksistä 9-16%
Harjoitus 3: Perustelut Perustelkaa perustelut ja ratkaisut 37-55%
Harjoitus 4: Viestintä ja muistiinpanot Käytä oikeita merkintätapoja, kieltä ja matemaattisia käytäntöjä tulosten tai ratkaisujen välittämiseen 13–24%

Jokainen AP Calc AB FRQ luokitellaan asteikolla 0-9 pistettä. Kysymyksissä on useita osia, merkitty A-C tai A-D, ja saat jokaisesta osasta tietyn määrän raakapisteitä (tyypillisesti 1-3).

Yhdellä FRQ: lla saa korkeintaan 9 pistettä , mikä tarkoittaa, että olet oikein ja täysin vastannut kysymyksen jokaiseen osaan. Kuudesta FRQ: sta ansaitsemasi pisteet yhdistetään monivalintapisteisiin ja muunnetaan lopullisiksi AP-pisteiksi asteikolla 1-5.

body_pen_writing_math

AP Calculus AB FRQ -näytteet ja -ratkaisut

Tässä, näytämme sinulle kaksi esimerkkiä todellisista Calculus AB Free Response -kysymyksistä otettu Kurssin ja kokeen kuvaus 2020 . Käymme läpi, miten kukin kysymys ratkaistaan ​​ansaita täysi luotto. Kaikki vastaukset tulevat virkailijalta pisteytysohjeet .

Osa A Esimerkkikysymys (vaaditaan laskinta)

body_ap_calc_ab_frq_part_a_sample

Tässä tehtävässä osat A-C ovat kukin 2 pisteen arvoiset, kun taas osa D on 3 pisteen arvoiset. Sinun on ymmärrettävä differentiaalitoiminnot voidakseen ratkaista tämän oikein. Sinun on myös näytettävä työsi selvästi jokaisessa vaiheessa ansaitaksesi täydet pisteet.

Tässä ovat mallivastaukset tämän AP Calc AB FRQ: n jokaiselle osalle.

(A) Malliratkaisu

body_ap_calc_ab_frq_part_a_a

Täältä saat pisteen likiarvoinnille käyttämällä taulukon arvoja ja toisen pisteen tulkitsemiseksi oikein yksiköillä.

(B) Malliratkaisu

body_ap_calc_ab_frq_part_a_b

Saat pisteen keskipisteen summa-asetusten tekemisestä oikein ja toisen pisteen likiarvoinnista käyttämällä taulukon arvoja yksiköillä.

(C) Malliratkaisu

body_ap_calc_ab_frq_part_a_c

Täältä saat pisteen määritetyn integraalin käyttämisestä ja toisen oikean vastauksen löytämisestä tukityöllä.

(D) Malliratkaisu

body_ap_calc_ab_frq_part_a_d

Ansaitset pisteen rinteen käytöstä, toisen pisteen sen löytämisestä THE ( t ) = 2 000 ja viimeinen piste oikean vastauksen saamisesta (14,759) ja työn esittämisestä.

body_hand_waving_hyvin hyvä Heitä hyvästit laskimellesi seuraavaa kysymystä varten!

B osa - esimerkkikysymys (ei laskinta)

body_ap_calc_ab_frq_part_b_sample

Tälle AP Calculus AB FRQ: lle et saa käyttää laskinta , joten ole valmis ratkaisemaan kaikki käsin ja näytä työsi!

Voit ansaita enintään 2 pistettä osista, A, B ja D, ja enintään 3 pistettä osasta C. Tämän oikeuden saamiseksi sinun on kyettävä ymmärtämään differentiaalifunktiot ja johdannaiset sekä välit.

Alla on mallivastauksia tämän kysymyksen kaikkiin neljään osaan.

(A) Malliratkaisu

Kuvaaja f on pienenemässä ja kovera alaspäin väleillä (1, 1,6) ja (3, 3,5), koska f ' on negatiivinen ja pienenee näillä väleillä.


Täältä saat pisteen oikean vastauksen antamisesta ja toisen pisteen perustelujen selittämiseen.

(B) Malliratkaisu

body_ap_calc_ab_frq_part_b_b

Saat pisteen ehdotuksesta x = 2 ehdokkaana ja toinen piste vastauksen perustelemiseksi matematiikalla.

(C) Malliratkaisu

body_ap_calc_ab_frq_part_b_c

Saat pisteen lomakkeen antivatiivin löytämisestä että [ f ( x )]2, toinen seikka sen osoittamiseksi että = 1/2, ja kolmas piste oikean vastauksen löytämiseksi (-40).

(D) Malliratkaisu

body_ap_calc_ab_frq_part_b_d

Täältä saat pisteen tuotesäännön käytöstä ja toisen oikean vastauksen löytämisestä (60).

body_student_taking_test_scantron

AP Calculus AB: n ilmainen vastausosio: 6 välttämätöntä vinkkiä

Tässä on joitain vinkkejä, jotka on pidettävä mielessä valmistautuessasi AP Calc AB: n vapaa vastaus -osioon.

# 1: Osaa käyttää laskinta

Kuten tiedät, AP Calculus AB: n vapaa vastaus -osiossa on kaksi osaa.

A-osan avulla saat kaksi kysymystä, jotka yhdessä muodostavat 16,7% kaikista AP-testituloksistasi. Tässä osiossa vaaditaan graafinen laskin - ei vain sallittu! - joten on erittäin tärkeää, että osaat käyttää sitä tehokkaasti ratkaista ne hankalat, monivaiheiset ongelmat, jotka yleensä vaativat monimutkaisten toimintojen piirtämistä.

Jos et ole niin tyytyväinen laskimeesi, kamppailet todennäköisesti selvittämällä, miten edes aloittaa ongelma!

Alla on joitain esimerkkejä siitä, miten saatat joutua käyttämään graafista laskinta AP Calc -tentillä, mukaan kollegion hallitukselle :

 • Zoomaa paikallisen lineaarisuuden paljastamiseksi
 • Arvotaulukon luominen rajaa arvailua varten
 • Riemannin summien visuaalisen esityksen kehittäminen lähestyy tiettyä integraalia
 • Taylor-polynomien piirtäminen Taylor-sarjan konvergenssivälien ymmärtämiseksi
 • Piirtämällä kaltevuuskenttä ja selvittämällä, kuinka alkuehdon valinta vaikuttaa differentiaaliyhtälön ratkaisuun


Varmista, että pystyt kaikki nämä tärkeimmät toiminnot (ja paljon muuta!) hyvissä ajoin ennen AP Calculus AB -tentin suorittamista.

# 2: Muista avainkaavat

Sen lisäksi, että tiedät kuinka käyttää laskinta, sinun tulee huolehtia siitä todella saada kriittisiä kaavoja, jotka sinun on tiedettävä , erityisesti vapaan vasteen osan B-osalle (ei-laskinta -osa).

Valitettavasti kollegion hallitus ei anna mitään kaavakkeita tenttiä varten, mutta AP Calculus -opettajasi antaa sinulle todennäköisesti luettelon joistakin kokeita varten.

Yleisenä sääntönä, kaikki luokassa oppimasi kaavat ovat todennäköisesti tärkeä tieto testipäivänä .

# 3: Opi mitä tehtävän verbit tarkoittavat

Jokaisen AP Calculus AB FRQ: n jokainen osa sisältää a tehtävän verbi se kertoo sinulle mitä tehdä. On hyvä tutustua näihin erilaisiin tehtäväverbeihin, jotta tiedät heti, mitä kysymys haluaa nähdä ja miten voit ansaita täyden hyvityksen vastauksestasi.

Tässä ovat AP Calcin yleisimmin käytetyt tehtäväverbit kollegion hallitukselle :

 • Lähentää: Käytä pyöristettyjä desimaaliarvoja tai muita arvioita laskelmissa, jotka vaativat lausekkeen kirjoittamisen työn näyttämiseksi.

 • Laske / kirjoita lauseke: Kirjoita sopiva lauseke tai yhtälö vastaamaan kysymykseen. Ellei toisin ole määrätty, laskelmat edellyttävät myös lausekkeen arviointia tai yhtälön ratkaisemista, mutta lauseke tai yhtälö on myös esitettävä työn osoittamiseksi. 'Laske' tehtävät voidaan muotoilla myös nimellä 'Kuinka monta?' tai 'Mikä on arvo?'

 • Määritä: Käytä asianmukaista määritelmää, lausetta tai testiä tunnistaaksesi arvot, intervallit tai ratkaisut, joiden olemassaolo tai ainutlaatuisuus voidaan todeta. 'Määritä' tehtävät voidaan ilmaista myös nimellä 'Etsi'.

 • Arvio: Käytä malleja tai esityksiä löytääksesi likimääräiset arvot toiminnoille.

 • Arvioida: Käytä matemaattisia prosesseja, mukaan lukien asianmukaisten pyöristysmenetelmien käyttö, lausekkeen arvon löytämiseksi tietyssä pisteessä tai tietyllä aikavälillä.

 • Selittää: Käytä sopivia määritelmiä tai lauseita perustellaksesi ratkaisuja ja johtopäätöksiä. 'Selitä' -tehtävät voidaan ilmaista myös nimellä 'Anna syy ...'

 • Tunnista / ilmoita: Ilmoita tai anna tietoja tietystä aiheesta ilman tarkennuksia tai selityksiä.

 • Tulkita: Kuvaile matemaattisen lausekkeen tai ratkaisun ja sen merkityksen välinen yhteys ongelman realistisessa kontekstissa, usein myös yksiköiden huomioon ottaminen.

 • Tulkkaa (kun hänelle annetaan edustus): Tunnista graafisesti, symbolisesti, suullisesti ja / tai numeerisesti esitetty matemaattinen tieto tekniikan avulla tai ilman sitä.

 • Perustella: Tunnista matemaattisten määritelmien, lauseiden tai testien looginen sekvenssi argumentin tai johtopäätöksen tueksi, selitä, miksi nämä pätevät, ja käytä niitä sitten.

 • Edustaa: Käytä matemaattisten käsitteiden, ominaisuuksien ja / tai suhteiden kuvaamiseen sopivia kaavioita, symboleja, sanoja ja / tai numeeristen arvojen taulukoita.

 • Vahvista: Varmista, että matemaattisen määritelmän, lauseen tai testin ehdot täyttyvät, jotta voit selittää, miksi sitä sovelletaan tietyssä tilanteessa. Vahvista vaihtoehtoisesti, että ratkaisut ovat tarkkoja ja sopivia.

body_calculator_tablet_pen

# 4: Käytä realistisia käytännön kysymyksiä

Ylivoimaisesti paras tapa valmistautua AP Calc AB -tenttiin - mikä tahansa oikeastaan ​​mikä tahansa AP-tentti! - on käyttää virallisia kysymyksiä ja harjoitella testejä . Tämän tekeminen auttaa sinua totuttamaan nopeasti sekä vapaan vastauksen osan että kokeen vaikeuksiin, sisältöön ja tahdistukseen.

On parasta aloittaa valmistelu suorittamalla virallinen täyspitkä harjoittelutesti, jotta näet, millä alueilla kamppailet eniten, ja nollautua sitten opintosi aikana. Varmista, että sinä ajastaa itsesi vastaavasti ja nipistä kaikki harjoittelussa käyttämäsi vanhemmat testit niin, että ne heijastavat testin nykyinen muoto .

korttipelit 2 aikuiselle

Voit aloittaa AP Calculus AB -harjoitustestien kokoelmamme.

Vapaasti vastaavia kysymyksiä varten kollegion hallitus tarjoaa tonnia esimerkkikysymyksiä Kokeen kuvaus ja sen päällä Calculus AB -tenttisivu , jolla on vaikuttava kokoelma myös opiskelijoiden näytevastauksia.

# 5: Tottu näyttämään työsi

Ansaita täydet pisteet vapaan vastauksen kysymyksistä sinun täytyy näyttää kaikki työsi, ensimmäisestä vaiheesta aina viimeiseen .

Kuten yllä olevista FRQ-näytteistä näet, ansaitset usein pisteen tai kaksi yksinkertaisesti vastauksesi perustelemiseksi ja vastauksesi osoittamiseksi. Kun harjoittelet virallisten kysymysten kanssa, varmista, että kirjoitat kaikki oikean vastauksen saaminen vaatii.

Huomaa, että työn näyttäminen ei tarkoita vain oikean vastauksen löytämistä, vaan myös ilmoitetaan pääsyyn tarvittavat asetukset ja välivaiheet . Vaikka ongelman ratkaisemisvaiheet näyttävät sinulle todella itsestään selviltä, ​​muista se Tämä onko AP-luokkalaiset haluavat nähdä!

# 6: Harjoittele itsesi tahdistamista

Viimeinen vinkki on keskittyä itsesi rauhoittamiseen valmistautumisessasi, jotta et viettäisi liikaa aikaa mihinkään AP Calc AB FRQ: een. Muistutuksena, että sinulla on noin 15 minuuttia aikaa viettää jokaiseen vapaasti vastattavaan kysymykseen , joten yritä parhaasi olla ylittämättä tätä 'rajaa' opiskellessasi - varsinkin kun suoritat täyspitkät harjoitustestit.

Jos huomaat, että tietyt FRQ: t vievät yli 15 minuuttia, se on merkki siitä, että sinun on kohdennettava kyseisiin kysymystyyppeihin valmistelussa ja tarkistettava niiden sisältöä enemmän.

Yhteenveto: AP Calculus AB Free Response -osion käyttäminen

AP Calc AB: n ilmainen vastaus -osa saattaa kuulostaa pelottavalta, mutta niin kauan kuin tiedät mitä odottaa testipäivänä ja kuinka valmistautua tehokkaasti, olet enemmän kuin pystynyt kävelemään pois hämmästyttävän (tai jopa täydellisen!) AP-pisteet.

Calculus AB: n vapaa vastausosa on jaettu kahteen osaan:

 • Osa A: 2 kysymystä, 30 minuuttia, graafinen laskin vaaditaan
 • Osa B: 4 kysymystä, 60 minuuttia, laskinta ei sallita

Yhteensä, tämä osio laskee 50% AP Calc AB -pisteistäsi (toinen puoli on monivalintakohtainen pisteet). FRQ: t on jaettu kolmeen tai neljään osaan (merkitty A-C / D), ja niiden arvo on enintään 9 raakapistettä.

Valmistaudu tähän AP Calc -tutkinnon hankalaan osaan seuraavasti:

 • Osaa käyttää laskinta
 • Muista avainkaavat
 • Opi mitä tehtäväverbit tarkoittavat
 • Käytä realistisia käytännön kysymyksiä
 • Tottu näyttämään työsi
 • Harjoittele itsesi tahdistamista

Huomioi nämä kuusi vinkkiä ja olet varma, että ässä AP Calculus AB FRQ -osiossa ei ole aikaa!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Pitäisikö SAT tai ACT suorittaa uudelleen? 3-vaiheinen prosessi

Lue 3-vaiheinen prosessi selvittääksesi, kannattaako SAT vai ACT suorittaa uudelleen. Opi kuinka todennäköisesti parannat pisteitäsi.

Abilenen kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Paras IB -historian muistiinpanot ja opinto -opas SL/HL: lle

Miten opiskelet IB History SL/HL: lle? Lue parhaat IB -maantieteelliset muistiinpanot ja ilmainen opasoppaamme saadaksesi parhaat saatavilla olevat resurssit.

Täydellinen opas: Cincinnatin yliopiston pääsyvaatimukset

Pitäisikö minun mennä maaseutu-, kaupunki- tai esikaupunkikouluun?

Mikä korkeakouluympäristö on paras: maaseutu, kaupunki tai esikaupunki? Selvitä kaupunkikorkeakoulujen ja maaseudun edut ja haitat ja mitä sinun pitäisi valita.

Kalifornian parhaat koulut | Theodore Rooseveltin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Theodore Roosevelt Senior High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Uusi PSAT, uudistettu vuonna 2015: Täydellinen opas

PSAT suunniteltiin uudelleen vuonna 2015. Lue oppaamme oppiaksesi kuinka valmistautua siihen parhaiten.

Stillman Collegen pääsyvaatimukset

CNU SAT -pisteet ja GPA

4 kuvaajan kvadranttia: Määritelmä ja esimerkit

Mitkä ovat kaavion kvadrantit? Opi kaikki neljästä kaavion kvadrantista ja siitä, miten piste kuuluu.

Parhaat SAT Prep -sivustot, joita sinun pitäisi käyttää

Mitkä ovat parhaat SAT-valmistelusivustot, joita sinun pitäisi käyttää, ja mitä saat niistä? Lisätietoja täältä.

Mikä on subrogation? Pitäisikö sinun luopua siitä?

Onko sinua pyydetty allekirjoittamaan vapautus oikeudesta? Hämmentynyt siitä, mikä se on? Määritämme sijainnin ja selitämme, missä näet sen ja mitä se tarkoittaa sinulle.

UC Berkeleyn pääsyvaatimukset

Maine College of Artin pääsyvaatimukset

UMBC ACT Pisteet ja GPA

Ultimate Free ACT -opinto-opas: Vinkkejä, strategioita ja käytäntöjä

Etsitkö ilmaista ACT-valmistelua? Täydellinen ACT-opinto-oppaamme kerää kokeeseen valmistautumiseen tarvittavat resurssit, mukaan lukien harjoitustestit ja strategiaoppaat.

850 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Parhaat AP -maailmanhistorian muistiinpanot, joiden kanssa opiskella

Tarvitsetko apua opintoihin? Tutustu AP -maailmanhistorian muistiinpanojemme kokoelmaan, jonka avulla voit tarkastella luokkasi tai AP -kokeen keskeisiä teemoja ja käsitteitä.

4 vinkkiä Stellar Virginia Tech -esseiden kirjoittamiseen

Kamppailetko Virginia Techin essee -kehotteiden kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme toimivien Virginia Tech -esseiden kirjoittamiseen.

Iowan osavaltion yliopiston ACT -tulokset ja GPA

4 Suosituimmat vinkit Common App Honors -osioon

Oletko huolissasi Common App Honors -osiosta? Selitämme, mikä on yhteisen sovelluksen kunnia -asia ja miten voimme hyödyntää tätä tilaa.

College Board lopettaa SAT-aihekokeet: mitä sinun on tiedettävä

Kollegion hallitus ilmoitti äskettäin SAT-aihekokeiden päättymisestä. Opi tämän päätöksen perustelut ja mitä se tarkoittaa opiskelijoille.

Aurora-yliopiston pääsyvaatimukset

ACT -testin rekisteröinnin peruuttaminen

Kuinka peruutat ACT -testit tai rekisteröinnin? Ota selvää miten ja miksi et halua tehdä tätä!

Mitä ACT tarkoittaa? Täydellinen tarina

Mitä ACT tarkoittaa ja miksi sillä on väliä? Lue täältä, mitä ACT todella tarkoittaa.