55 AP -kielen ja sävellyksen ehdot, jotka sinun on tiedettävä

abc-390026_640-1.jpg

Yksi AP -kielen ja sävellyksen kehittämiseen tarvittavista taidoista on retoristen strategioiden ja tekniikoiden perusteellinen ymmärtäminen. Tämä johtuu siitä, että sinun molempien odotetaan tunnistavan nämä strategiat ja tekniikat muiden kirjoittaessa ja käyttäessäsi niitä omassa kirjoituksessasi.

Mutta kun otetaan huomioon valtava määrä retorisia termejä, mistä tiedät, mitkä sinun on tiedettävä ja ymmärrettävä? Tarvitseeko sinun tietää, mitä anafora on? Entä synekdoche?Tässä artikkelissa annan kaksi luetteloa: yksi olennaisista tärkeimmät AP: n kieli- ja kokoonpanotermit, jotka sinun on tiedettävä tenttiä varten, ja yksi luettelo hyödyllisiä bonussanoja joka palvelee sinua hyvin tentissä. Sitten neuvon kuinka oppia ja käyttää näitä termejä AP: n menestykseen!

body_update

ap calculus ab -luokitusasteikko

Vuoden 2021 AP-testimuutokset COVID-19: n vuoksi

Jatkuvan COVID-19-koronaviruspandemian vuoksi AP-testit järjestetään nyt kolmena eri istuntona toukokuun ja kesäkuun välisenä aikana. Testipäivät ja se, ovatko testit verkossa vai paperilla, riippuvat koulustasi. Jos haluat lisätietoja siitä, miten tämä kaikki toimii, ja saadaksesi viimeisimmät tiedot testin päivämääristä, AP: n online-tarkastelusta ja siitä, mitä nämä muutokset merkitsevät sinulle, tutustu vuoden 2021 AP COVID-19 FAQ -artikkeliin.

on 860 hyvä sat pisteet

Olennaiset AP: n kieli- ja kokoonpanotermit

Seuraavat luettelo 37 termistä, perustuu konsultointiin sekä AP Englannin kielen ja sävellyksen kurssi ja tentin kuvaus ja viime vuosien vapaa vastausmateriaali tarjoaa tärkeän yleiskatsauksen tärkeimpiin AP Langin retoriikkalaitteisiin ja tekniikoihin, jotka sinun on tiedettävä. Kun sinulla on tämä AP-kielen ja sävellyksen sanasto, olet huippuluokan retorinen analyytikko hetkessä!

Jokaisella merkinnällä on määritelmä ja esimerkki tai lisäselitys. Älä pelkää tämän luettelon kokoa - monet näistä ovat termejä, jotka olet todennäköisesti jo tuttu!

Keskeiset retorisen analyysin ehdot

Ehdot Määritelmä Esimerkki/selitys
Analogia Selittää jotain monimutkaista vertaamalla sitä johonkin yksinkertaisempaan. '' Amatööri, joka pelaa ammattilaispelissä, on kuin kalkkikäärme, joka astuu leijonan luolaan. ''
Perustelu Syiden, todisteiden jne. Yhdistelmä, jota kirjoittaja käyttää vakuuttaakseen yleisön asemastaan. Liian kattava käsite yhdelle esimerkille! Tehokkaassa retoriikassa jokainen lause palvelee edelleen argumenttia.
Aristotelilainen vetoaa Kolme eri tapaa houkutella yleisöä vakuuttamaan heidät - eetos, logot ja patos. Katso eetos, logot ja patos.
Asenne Kirjoittajan henkilökohtaiset näkemykset tai tunteet käsiteltävästä aiheesta. Vaikea ilmaista lyhyellä esimerkillä, mutta jotain 'tämän koulun valitettavaa tilaa' ilmaisi, että kirjoittaja suhtautuu kielteisesti kouluun.
Yleisö Kenelle kirjoittaja suunnittelee viestinsä Kun luot ansioluettelon, yleisösi on potentiaalisia työnantajia.
Vertaile Keskustelemalla kahden asian samankaltaisuuksista ja eroista johonkin vakuuttavaan tai havainnollistavaan tarkoitukseen.
'Hybridiautojen hiilijalanjälki on paljon pienempi kuin perinteisten keskikokoisten ajoneuvojen.'
Konnotaatio Sanan implisiittinen merkitys; Sanoilla voi olla suurelta osin positiivisia, negatiivisia tai neutraaleja merkityksiä. tunnollinen = positiivinen merkitys fussy = negatiivinen
Asiayhteys Tekstin ulkopuolinen ympäristö, jossa teksti toimitetaan. Jos pidän onnittelupuheen palkinnon saajille, välitön asiayhteys voi olla palkintojen jakoseremonia; laajempi asiayhteys voi olla itse palkintojen tarkoitus tai merkitys.
Vasta-argumentti Perustelut tekijän kantaa vastaan. Jos haluan poistaa pukeutumiskoodin, vastalause voi olla se, että tämä rasittaa alemman sosioekonomisen asteen opiskelijoita, joiden on nyt varattava koko koulun vaatekaappi tai saatava ei -toivottua huomiota.
Deduktiivinen päättely Loogisen päättelyn muoto, jossa yleistä periaatetta sovelletaan tiettyyn tapaukseen. Jos kaikki planeetat kiertävät tähteä ja Theta II on planeetta, sen on kiertävä tähtiä.
Denotaatio Sanan kirjaimellinen, sanakirja-määritelmä. 'Tuolin' merkintä on 'paikka istua'.
Diktio Käytetyn kielen tyyli; yleensä räätälöity yleisön ja tilanteen mukaan. Voit sanoa 'Mitä kuuluu, häviäjä?' pikkuveljellesi, mutta luultavasti sanoisit 'Miten voit tänään?' päämiehellesi.
Etos Lähteen asettaminen uskottavaksi ja luotettavaksi. 'Ottaen huomioon tohtorintutkinto aiheesta ja vuosien kokemus alalta' vetoaa eetokseen.
Todisteet Esitettyjen tietojen tarkoituksena oli vakuuttaa yleisö kirjoittajan asemasta. Jos väitän, että Anne on hyvä oppilas, voisin viitata hänen suoraan A-raporttikorttiinsa ja hänen 1500 SAT-pisteeseensä todisteina.
Kuvallinen kieli Kielen käyttö ei-kirjaimellisella tavalla; eli vertauskuva, vertaus jne. 'Taivas on kuin jalokivirasia tänä iltana!'
Tyylilaji Esitetyn työn tyyppi. Laajempiin luokkiin kuuluvat 'romaani' ja 'näytelmä', kun taas tarkemmat tyylilajit olisivat 'henkilökohtainen essee' tai 'haiku'.
Kuvat Mikä tahansa kuvaileva kieli, jota käytetään herättämään elävä tunne tai kuva jostakin; sisältää kuviokielen. '' Vesi oli helmiäisvihreä taivaansininen meri, jossa oli turkoosia. ''
Seuraamus Kun jotain ehdotetaan ilman konkreettista esitystä. 'Varo lompakkoasi Paavalin ympärillä', se tarkoittaa, että Paavali on varas ilman, että hän tulee ulos ja sanoo 'Paavali on varas'.
Induktiivinen päättely Yleistyksen tekeminen käsillä olevien todisteiden perusteella. Kaikki tämän aurinkokunnan planeetat kiertävät tähteä, joten kaikki planeetat kiertävät todennäköisesti tähtiä.
Ironia Perusmielessä sanomalla päinvastainen kuin mitä tarkoitat; käytetään myös kuvaamaan tilanteita, joissa toiminnan tulokset poikkeavat dramaattisesti suunnitellusta. 'Toivon niin, että allekirjoitettavia papereita on enemmän', voidaan sanoa ironisesti.
Rinnakkaisuus Yhdistä kaksi hyvin erilaista asiaa yhdessä vaikutuksen aikaansaamiseksi. 'Siellä he seisoivat yhdessä, kerjäläiset ja herrat, prinsessat ja pesukone, kaikki kokoontuivat aukiolle.'
Logot Vetoamalla jonkun konkreettisiin tosiasioihin ja logiikkaan. Vertaisarvioitujen tieteellisten tutkimusten lainaaminen vetoaa logoihin.
Tilaisuus Syy tai hetki kirjoittamiselle tai puhumiselle. Kun pidät valmistumispuhetta, tilaisuus on valmistuminen.
Organisaatio Kuinka argumentin eri osat on järjestetty kirjoitus- tai puhekappaleeksi. Ajattele ääriviivoja, jotka kirjoitat valmistautuessasi argumentoivan esseen laatimiseen, ja sinulla on käsitys siitä, mikä organisaatio on.
Pathos Aristotelilainen vetoomus. Sisältää vetoomuksen jonkun tunteisiin. Eläinsuojien mainokset, joissa on kuvia söpöistä surullisista eläimistä ja dramaattista musiikkia, käyttävät patosia.
Tarkoitus Kirjoittajan vakuuttava tarkoitus. Jos yrität saada äitisi vakuuttuneeksi siitä, että sinun pitäisi hankkia koira, tarkoituksesi käsitellä hänelle essee aiheesta olisi saada hänet vakuuttumaan siitä, että sinun pitäisi hankkia koira.
Kertaus Sanan tai lauseen käyttäminen toistuvasti vaikutuksen tai korostuksen vuoksi. 'Me juoksee, ja me juoksee, ja me juoksen kuin rotat pyörässä.'
Retoriikka Puhutun tai kirjoitetun sanan (tai visuaalisen välineen) käyttö ideoiden välittämiseen ja yleisön vakuuttamiseen. Lähes kaikki on esimerkki retoriikasta!
Retorinen kolmio Suhde kirjoittajan, yleisön, tekstin/viestin ja kontekstin välillä. Tekijä kommunikoi lukijan kanssa tekstin välityksellä; ja lukijaa ja tekstiä ympäröi konteksti.
Kaiutin Tekijän omaksuma persoona viestinsä välittämiseksi; voi olla tai ei voi olla sama henkilö kuin kirjoittaja. Samanlainen kuin kirjailijan ja kertojan ero kaunokirjallisuudessa.
Tyyli Kirjoittajan oma henkilökohtainen lähestymistapa retoriikkaan teoksessa; samanlainen kuin ääni. Voisimme sanoa, että Taylor Swiftin lauluntekotyyli on suoraviivainen ja tunteellinen.
Symboliikka Symbolin käyttäminen viittaamaan ideaan tai konseptiin. 'Tuli' on yleisesti käytetty intohimon ja/tai vihan symboli.
Syntaksi Lauseiden kieliopillinen rakenne. 'Hän pitää piirakasta' on syntaktisesti yksinkertainen. Toisaalta: ”Näin tapahtui, kun Barbara nousi luokasta aikaisin, hän halusi pitää palan piirakkaa - aina kalkkia tai pekaanipähkinää - aina kulmaravintolassa; kun hän oli siellä, hän katseli ihmisiä ohitse ikkunan ja kuvitteli olevansa jokaisen heidän elämässään, ratsastaen heidän päässään hetkiä ja hetkiä, kunnes iltapäivä oli poissa ja hänestä tuli viisikymmentä ihmistä, on syntaktisesti monimutkaista.
Synteesi Yhdistämällä lähteet tai ideat johdonmukaisesti suuremman pisteen tarkoitukseen. Tyypillinen tutkimuspaperi sisältää lähteiden syntetisoinnin laajemman asian käsittelemiseksi.
Teemat Teoksen yleiset ajatukset tai ajotilat. Joitakin teemoja, joita luultavasti kuulet lukion valmistumispuheessasi, ovat perinnön jättäminen taakse, siirtyminen suureen tuntemattomaan, aikuistuminen ja maailman muuttaminen.
Sävy Tyylivälineiden käyttö paljastamaan tekijän asenteen aiheeseen. Vain kapea ero asenteesta. Ilmaus 'tämän koulun valitettava tila' paljastaa kielteisen asenteen, mutta sanavalinta 'valitettava' on osa kirjoittajan sävyä.
Ääni Tekijän ainutlaatuinen ääni. Samanlainen kuin tyyli. Ajattele tapaa, jolla voit tunnistaa poplaulajan radiosta kuulematta ensin, kuka se on.

laulaa-201027_640-1.jpg

Anna äänesi tulla kuulluksi!

Bonus AP: n kieli- ja kokoonpanoehdot

Tässä ovat 18 bonus AP -kielen sanastoa vaikka se ei ole ehdottoman välttämätöntä tentissä menestymisen kannalta, se on erittäin hyödyllinen. He tunnistavat joitain yleisiä mutta hämärästi nimettyjä retorisia tekniikoita ja joitain muita retorisia ja argumentoivia strategioita.

mit sat aiheen testituloksia

Näillä termeillä on myös määritelmä ja esimerkki tai selitys.

Retoriset bonusehdot

Ehdot Määritelmä Esimerkki/selitys
Alkusointu Saman ensimmäisen kirjaimen sisältävien sanojen käyttö sulkeutuu toistuvasti lauseeseen tai lauseeseen. 'Hän osti kauniin violetin parkan.'
Vihje Viitaten lyhyesti kulttuurikaanoniin, esim. Raamattu, Shakespeare, klassinen mytologia jne. 'Kuten Eeva Eedenin puutarhassa, George ei kyennyt vastustamaan kiusausta.'
Anekdootti Tarjoaa lyhyen kerrontajakson. Tämä laite voi palvella monia toimintoja tekstissä - esimerkiksi esittelee ongelman, toimii todisteena, havainnollistaa jotain jne. 'Kun menin ostamaan aamukahviani, törmäsin vanhaan ystävään. Hän kertoi voittaneensa lotossa ja ostavansa jahdin. Kaksi kuukautta myöhemmin kuulin hänen julistaneen konkurssin. '
Lupa Vastakkaisen näkemyksen hyväksyminen tietystä pienemmästä kohdasta (mutta ei suuremmassa argumentissa). 'Vaikka myönnän, että hybridiautoilla on korkeammat hiilidioksidin tuotantokustannukset kuin perinteisillä autoilla, tätä kompensoi dramaattisesti ajoneuvojen paljon pienempi elinikäinen hiilijalanjälki.'
OPETUS Teksti, jolla on opettavainen tarkoitus, usein moraalinen. Aesopin tarut ovat esimerkki didaktisesta työstä.
Kiertoilmaus Viittaaminen johonkin peitetyllä lauseella sen sijaan, että sanoisi sen suoraan 'Hän antoi Bobin mennä', on eufemismi 'hän erosi Bobista'.
Esimerkki Esimerkkejä pisteen palvelemiseksi. 'Kaupungin kaunistamisrahastoja käytetään pahasti väärin; kadut ovat täynnä roskia, puistot ovat täynnä rikkoutuneita laitteita, ja kaupungintalon julkisivu on tumma ja mureneva. ''
Hyperbooli Tilanteen liioittelu humoristisen tai dramaattisen vaikutuksen saamiseksi. 'Reppuni painaa tonnia!'
Idiomi Yleisesti käytetty lause, joka merkitsee jotain aivan muuta kuin sen kirjaimellinen merkitys. 'Tämä maksaa käsivarren ja jalan!' on idiomi, joka tarkoittaa 'Tämä on erittäin kallista'.
Onomatopoeia Äänitehosteiden käyttäminen (esim. Taputus, surina). 'Kuulimme pahaenteisen sihinan keittiöstä.'
Paradoksi Lause tai väite, joka näyttää olevan ristiriidassa itsensä kanssa (mutta ristiriidalla itsellään voi olla oma merkityksensä). Paradoksaalisia lauseita ovat 'tumma enkeli', 'tuore mätä', 'autuas helvetti' jne.
Rinnakkaisuus Toistuvat rakenneosat lauseessa. 'Menimme merelle; menimme sotaan; menimme nukkumaan. '
Parodia Käyttämällä jotain muotoa jäljittelemään ja nauramaan siitä. Weird Al on musiikillisen parodian genre.
Henkilöitymä Inhimillisten ominaisuuksien antaminen ei -inhimilliselle esineelle tai ajatukselle. '' Aurinko paistoi tänään iloisesti. ''
Sarkasmi Väität naurettavasti päinvastoin kuin tarkoitat. Helpompi välittää puhutulla sanalla kuin kirjoittamalla. 'Keksitkö kaiken itse?' voidaan esittää sarkastisesti, kun joku antaa huonosti harkitun idean.
Satiiri Laji humoristista ja pilkkaa kritiikkiä paljastamaan yhteiskunnan tietämättömyyden ja/tai sairaudet. Stephen Colbert on suosittu moderni satiiristi.
Synecdoche Viittaaminen johonkin osaan tavasta viitata kokonaisuuteen. 'Pyydä hänen kättään' on synekdoche avioliittoon; 'käsi' tarkoittaa koko naista.
Aliarviointi Pienennä tietoisesti jotain, yleensä humoristisen vaikutuksen vuoksi. 'Äitini on hieman ärtynyt, kun törmäsin autoon-olen maadoitettu seuraavat 24 kuukautta.'

salama-342341_640-1.jpg

Vihainen myrsky: tarina personoinnista.

Kuinka oppia ja käyttää AP -kielen termejä

Sinulla saattaa olla houkutus purkaa joitakin muistikortteja, tehdä aggressiivinen ulkoasu ja kutsua itseäsi valmiiksi. Se on kuitenkin vain ensimmäinen askel kolmivaiheisessa prosessissa, jossa todella opitaan AP Lang -termejä.

Vaihe 1: Opi retorisia termejä

Kuten sinä yritä ensin tutustua näihin termeihin ja niiden merkitykseen, kortteja on hyvä tehdä. Voit käyttää termiä toisella puolella ja määritelmää toisella puolella tai määritelmää ja esimerkkiä kaavion toiselta puolelta ja termiä toiselta puolelta - mikä on sinulle helpompaa.

AP Calculus käytännön tentti

Voit tehdä fyysisiä muistikortteja, jos haluat oppia asioita, joihin liittyy tuntoelementti, mutta mukavuuden vuoksi voit harkita online -korttien luomista Quizletin kaltaisella sivustolla, jossa ilmaisen tilin avulla voit luoda ja tallentaa flash -kortteja ja sitten tietokilpailun itsellesi erilaisia ​​pelejä ja strategioita.

Kun tiedät termit ja niiden määritelmät sisältä ja ulkoa, olet valmis siirtymään seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 2: Tunnista retoriset strategiat ja laitteet

Seuraavaksi sinun on työskenneltävä retoristen strategioiden ja laitteiden tunnistamiseksi todellisissa kirjallisissa töissä. Tee ponnisteluja lukiessasi etsi esimerkkejä erilaisista retorisista tekniikoista työssä.

Ajattele teoksen suurempaa kontekstia: mikä on tekijän tarkoitus kirjoittaa tämä teos? Onko puhuja sama kuin kirjoittaja? Mikä genre se on? Mitä laitteita käytetään toistuvasti? Voit yrittää kirjoittaa muistiin ajatuksesi siitä, kuinka lukemasi kappaleet käyttävät retorisia laitteita.

Kun sinusta tuntuu, että voit tunnistaa nämä strategiat johdonmukaisesti muiden kirjoittaessa, on aika kokeilla itseäsi käyttää niitä.

Vaihe 3: Ota käyttöön retoriset strategiat ja laitteet

Kun sinusta tuntuu, että pystyt tunnistamaan tietyn laitteen/konseptin muissa kappaleissa, on aika miettiä käyttää sitä omassa kirjoituksessaan. Mieti omaa tarkoitustasi ja väitteitäsi kirjoittaessasi. Ajattele yleisöä. Ota käyttöön hyperbooli ja ironia.

mitkä värit muodostavat violetin

Katso mikä toimii ja mikä ei. Yrittäminen soveltaa termejä auttaa sinua oppimaan käsitteet paljon paremmin kuin yksinkertainen muistaminen.

laskuvarjohyppääjä-333879_640-1.jpg

Käytä retorisia laskuvarjoja!

Lopulliset ajatukset: AP: n kieli ja sävellys

Retorisia termejä on niin paljon, että voi olla vaikea määrittää, mitkä niistä sinun on tiedettävä AP -kielen ja sävellyksen suhteen! Tämä luettelo antaa sinulle yleiskatsauksen kaikki olennaiset AP Englanti kieli ja sävellys sanasto.

Kun yrität oppia näitä käsitteitä, on parempi yrittää soveltaa niitä - näkemällä, miten muut kirjoittajat käyttävät niitä ja käyttävät niitä omassa kirjoituksessasi - kuin vain muistaa termit ja niiden määritelmät. Tärkeintä on, että ymmärrä käsitteet, älä vain tiedä termejä!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

SAT-aiheen testauspäivät 2016-2017

Suunnitteletko SAT -aihekokeen suorittamista lukuvuonna 2016-2017? Selvitä, mitkä ovat testipäivämäärän vaihtoehdot ja miten valitset itsellesi sopivan.

Mistä löytää IB -fysiikan aiemmat paperit - ilmainen ja virallinen

Haluatko IB -fysiikan aiemmat paperit? Opi mistä saa ilmaisia ​​aikaisempia papereita ja miten niitä parhaiten käyttää.

Länsi -Virginian yliopiston teknologiainstituutin pääsyvaatimukset

University of St. Thomas ACT -tulokset ja GPA

1700 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

2015-2016 ACT-testipäivät

Etsitkö ACT-testipäiviä vuosina 2015 ja 2016? Katso täydellinen testausaikataulu ja vinkkejä oman ACT-päivämäärän valitsemiseen.

4 vinkkiä tähtien UGA-esseiden kirjoittamiseen

Etkö ole varma, mistä aloittaa UGA-esseekehotteet? Tutustu asiantuntijavinkkeihimme erottuvien UGA-esseiden kirjoittamiseen.

Kaikki saatavilla olevat IB -historian paperit: ilmainen ja virallinen

Etsitkö IB -historian aikaisempia papereita harjoitellaksesi? Tässä on kaikki saatavilla olevat SL- ja HL -paperit, joita voidaan käyttää.

Lewis & Clark College SAT -pisteet ja GPA

Paras AP Yhdysvaltain hallituksen arvostelu: 5-vaiheinen opas

Etkö ole varma mistä aloittaa AP -hallituksen tarkastelu? Tutustu täydelliseen oppaaseemme saadaksesi tietoa tentistä, valmistautumisesta ja tärkeimmistä opintovinkkeistä.

Paras hieno Gatsby-hahmojen analyysi

Työskenteletkö esseenä Nickistä, Daisystä tai muusta hahmosta? Katso oppaamme The Great Gatsby -hahmoanalyysiin saadaksesi hyödyllisiä vinkkejä.

5 erinomaista syytä olla pelkäämättä puutarhahämähäkkiä

Ovatko puutarhahämähäkit myrkyllisiä? Jos olet äskettäin saanut vilkaista mustaa ja keltaista puutarhahämähäkkiä, älä paniikkia! Nämä yleiset hämähäkit eivät ole vaarallisia ja voivat olla jopa hyödyllisiä.

Georgian eteläiset SAT -tulokset ja GPA

Kutztownin yliopisto Pennsylvaniassa SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä yliopistokaupungin lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta University City High Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Vassarin ACT -tulokset ja GPA

Kuinka voit valita parhaat SAT-testipaikat

Mikä on paras SAT-testikeskus testin suorittamiseen? Mikä tekee SAT-keskuksesta paremman tai huonomman? Lue lisää täältä.

Paras hahmojen analyysi: Myrtle Wilson - Suuri Gatsby

Kuka on Tomin rakastajatar? Opi kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Myrtle Wilsonista The Great Gatsbyssä, lainausten ja hahmojen analyysin avulla.

Oglethorpen yliopiston pääsyvaatimukset

Akronin yliopiston ACT -tulokset ja GPA

Brooklyn Collegen pääsyvaatimukset

Lopullinen opas ennen lakia: 13 vinkkiä valmistautumiseen lakikouluun

Harkitsetko lakikoulua? Selitämme, mikä on esioikeus, kuinka valita pääaine, parhaat oikeuskoulut ja vinkkejä asianajajaksi ryhtymiseen.

Onko AP-tilastot vaikea? Asiantuntijakeskustelu

Onko AP-tilastot vaikea? Keskustelemme AP-tilastojen vaikeuksiin vaikuttavista tekijöistä, jotta voimme päättää, onko se hyvä luokka sinulle.

Johnsonin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

19 parasta apurahaa lukion eläkeläisille

Oletko vanhempi lukiossa ja haluatko saada stipendejä ennen valmistumistasi? Tässä ovat parhaat apurahat lukiolaisille.