5 vinkkiä tähti Vanderbilt-täydennys esseen kirjoittamiseen

feature_peabody

Vanderbilt on yksi Yhdysvaltojen korkeimmin luokiteltuja korkeakouluja. Vain 9 prosentin hyväksymisasteella se on sijoittui erittäin kilpailukykyiseksi . Ei ole mikään yllätys - Vanderbilt tunnetaan lukuisista houkuttelevista ohjelmista, mukaan lukien lääketieteen koulu, Peabody College of Education and Human Development ja Blair School of Music.

Koska se on erittäin kilpailukykyinen, sinun on erotettava itsesi mahdolliseksi opiskelijaksi . Se ei tarkoita vain arvosanojasi ja vaikuttavia opetussuunnitelmia se tarkoittaa myös tappaja-esseen kirjoittamista hakemuksesi mukana.Tässä oppaassa kerromme sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää Vanderbiltin täydentävästä esseestä, mukaan lukien joitain ihanteellisia aiheita, joitain välttämättömiä sudenkuoppia ja jopa joitain analyysejä aikaisemmista Vanderbiltin esseistä, jotka ovat toimineet.

Ominaisuus Kuva: Dansan4444 / Wikimedia Commons

Rochesterin yliopisto keskimääräinen gpa

Vanderbilt-täydennyksen perusteet

Vanderbiltin sovellus on melko yksinkertainen. He hyväksyvät useita hakemismuotoja, mukaan lukien sekä Common- että Coalition-sovellukset, sekä Questbridge.

Käyttämäsi sovellus on sinun tehtäväsi. On monia syitä valita yksi tai toinen, mutta riippumatta siitä, minkä sovelluksen valitset, vastaat silti vain yhteen Vanderbiltin täydentävään essee-kehotteeseen. Valitse mikä sovellus sopii sinulle parhaiten.

Yhteisen, koalitio- tai Questbridge-sovelluksesi edellyttämien esseiden lisäksi Vanderbilt vaatii yhden täydellisen esseen. On vain yksi kehote, jossa on 400 sanan raja, joten sinun ei tarvitse valita kehotteiden välillä.

Jos sinulla on vain yksi kehote, sinun on kiinnitettävä paljon huomiota siihen, että essesi on niin hyvä kuin se voi olla. Sinulla on vain yksi mahdollisuus todistaa itsesi esseessäsi, joten anna sen laskea!

kehon_kahvi-8 Pieni latte-taide ei koskaan satuta.

Mikä on Vanderbilt Supplement Essay -kehote?

Vanderbiltillä on vain yksi kehote täydentävälle esseeelleen, johon on vastattava enintään 400 sanalla.

Ole hyvä ja kerro lyhyesti yhdestä koulun ulkopuolisesta toiminnasta tai työkokemuksestasi.

lähetä ap -tulokset korkeakouluille

Kysymys on suora - Vanderbilt pyytää sinua keskustelemaan perusteellisesti yhdestä opetussuunnitelmastasi. Tämä ei osoita vain vastaanottotoimistolle, että olet omistautunut kiinnostuksellesi, vaan myös siitä, että sinulla on intohimoja koulun ulkopuolella. Vanderbilt haluaa tietää, että tuot kampukselle jotain tutkijoiden lisäksi, ja tässä on tilaa kertoa heille siitä.

Muista, että Vanderbilt ei etsi luetteloa toiminnoista tai vain lyhyttä keskustelua yhdestä opetussuunnitelmastasi. He nimenomaan pyytävät yhtä, mutta sinulla on 400 sanaa katettavaksi - mikä tarkoittaa, että sinun pitäisi viettää aikaa purkamalla paitsi itse aktiviteetti myös sen, miksi teet sen ja miksi se on sinulle tärkeää. Ole huomaavainen; Ajattele todella toimintaasi ja miksi teet niitä sen lisäksi, että ne näyttävät hyvältä yliopistosovelluksellasi.

Älä valitse vain koulun ulkopuolista toimintaa, josta luulet Vanderbiltin haluavan kuulla. Jos olet mestari Mathlete, mutta tunnet olevasi todella tyytyväinen, kun teet lyhytelokuvia ystävien kanssa viikonloppuna, sinun pitäisi kirjoittaa lyhytelokuvista. Jos lyhytelokuvasi esitettiin paikallisella elokuvafestivaalilla, mutta löydät enemmän merkitystä neulontaan kuluvassa ajassa, kirjoita neulomisesta!

Kyse ei ole siitä, että olisit vaikuttava täällä. Monet muut hakijat keskustelevat hyväntekeväisyystyössään tai tiedetiimin voitoista. Käytä tätä tilaa keskustellaksesi itsestäsi ja siitä, miksi tekemäsi asiat ovat sinulle merkityksellisiä. Jos repertuaarisi vaikuttavin asia ja henkilökohtaisesti merkityksellisin asia, ovat upeita! Mutta älä tunne, että voit kirjoittaa vain esimerkiksi akateemisesta menestyksestä, johtotehtävistä tai yrittäjyydestä. Kirjoita siitä, mikä sinulle on merkityksellistä, ja Vanderbilt näkee persoonallisuutesi - jota he todella ovatkin - etsimässä.

kehon_kasvi Menestyneiden Vanderbilt-esseiden lukeminen on kuin kylvää siementä omaan menestykseen.

Toimivat Vanderbilt-esseet: analyysi

Vanderbilt ei käytä samoja kehotuksia vuodesta toiseen, mutta se ei tarkoita, että menneiden onnistuneiden esseiden tarkasteleminen ei voi olla hyödyllistä. Harkitse tämä hyväksytyltä Vanderbilt-opiskelijalta :

univ of md college park

'Älä koskaan auta lasta tehtävässä, jossa hän kokee menestyvänsä', Maria Montessori sanoi kerran. Koulussa oli tarkoitus antaa uteliaisuuteni johtaa minut ja opettaa itseäni omassa tahdissani. Esimerkiksi seitsemännen luokan alkaessa minulle annettiin Algebra I -kirja ja käskin suorittaa se milloin tahansa seuraavien kahden vuoden aikana. Minua kiehtoi, että minulla on oikea oppikirja, mutta hieman hukkua, koska matematiikka näytti vieraalta kieleltä. Luettuani luvun otin puukon heti asetettuun ongelmaan. Kyse ei ollut ongelmien saattamisesta oikeiksi tai vääriksi; kyseessä oli yrittää ymmärtää materiaalia. Niin turhauttavaa kuin tämä prosessi olikin, joka kerta kun valloitin uuden idean, innostukseni muuttui uudeksi energiaksi. Olen oppinut ratkaisemaan ongelmat itsenäisesti ja tietämään, milloin pyytää muita apua.

...

Kun pääsin lukioon, olin yllättynyt siitä, kuinka hyvin valmistauduin. Kaksi vahvinta taitoni, ajanhallinta ja kyky toimia hyvin itsenäisesti ja ryhmissä, tekivät minulle helpon siirtymisen. Mesa Sands -kokemus muovasi minua myös luokan ulkopuolella. Yksi vahvimmista ominaisuuksistani on luotettavuus. Koska koulullani ei ollut määriteltyä rakennetta tai sääntöjä, olen itse asiassa työskennellyt kunniakoodin alaisena kolmevuotiaasta lähtien.

Tämä essee on kirjoitettu eri tarkoitusta varten, mutta se, että se onnistui, osoittaa, että se sisältää ominaisuuksia, jotka Vanderbilt haluaa nähdä.

Tämän esseen kirjoittaja keskustelee heidän koulutuksestaan ​​Montessori-koulussa, joka ei ota samaa lähestymistapaa koulutukseen kuin monet muut koulut. Koko ajan he viittaavat koulun opetuksiin ja siihen, miten he muokkaivat oppimistaan, ei vain niihin asioihin, joita heille opetettiin, vaan tapa että heille opetettiin.

Kaikilla ei ollut samaa koulutuskokemusta, mutta se ei tarkoita, ettet voi käyttää joitain samoja ideoita omassa työssäsi. Kirjailija piirtää selkeän linjan heidän kasvatuksensa ja ihmisen välillä - voit tehdä samanlaisen asian yhdistämällä nykyisen henkilön toimintaan, josta olet kirjoittanut. Mitä olet oppinut itsestäsi sen takia, mitä teet?

Kirjoittaja pystyy myös keskustelemaan akateemisista vahvuuksista viittaamatta heidän GPA: han, jonka Vanderbilt on epäilemättä jo tuntenut. Sen sijaan he keskustelevat vahvuuksistaan ​​piirteinä, kuten kunniakoodin noudattaminen, luotettavuus ja ajanhallinta. Vielä tärkeämpää on, että he kirjoittavat siitä, mistä nämä piirteet tulevat - mitä voit helposti tehdä viittaamalla valitsemasi toiminnan tärkeyteen.

Mikä tärkeintä on poistaa tästä esseestä, on tapa, jolla kirjailija yhdistää kokemuksen heidän ainutlaatuisesta koulustaan ​​henkilölle, josta hänestä tuli. Ei ole väliä mitä koulutuksesi oli tai mistä toiminnasta päätät kirjoittaa, voit tehdä samanlaisen asian omassa esseessäsi!

säästät penniäkään päivässä

kehon_esitys-19 Älä pelkää useita luonnoksia - ne tekevät eron hyvän ja suuren esseen välillä.

5 tärkeintä vinkkiä Vanderbilt-esseen kirjoittamiseen

Vanderbilt on arvostettu koulu, mutta on joitain esseestandardeja, jotka pitävät paikkansa missä tahansa. Seuraa näitä ohjeita kirjoittaaksesi esseen, joka varmasti tekee vaikutuksen!

# 1: Aloita kirjoittaminen

Aloittaminen on vaihe, joka kuulostaa helpoimmalta, mutta se on itse asiassa vaikeinta. Ei ole väliä mitä sinun on tehtävä aloittaaksesi kirjoittamisen, olipa kyse sitten kirjoittamisesta, aivoriihistä tai vain ensimmäisen luonnoksen pumppaamisesta niin nopeasti kuin pystyt, sinun on tehtävä se. Tässä vaiheessa älä välitä laadusta tai vaikuttavuudesta. Ota vain sanat paperille, jotta voit muokata niitä muotoon myöhemmin - jos vietät liikaa aikaa murehtimalla siitä, että aloitat täydellisestä alusta, et koskaan pääse sen yli.

# 2: Muokkaa

Toinen vaihe on, kun voit alkaa huolehtia laadusta. Lue esseesi ääneen ja katso, pystytkö havaitsemaan ongelmia sanavalinnassa ja sujuvuudessa. Jos yrität lukea sitä, vaihda sanoja ja lisää välimerkkejä tarpeen mukaan.

Ajattele myös yleistä mielipiteesi. Onko siinä järkeä? Pystytkö seuraamaan logiikkaasi läpi ongelmitta? Jos ei, etsi tapoja yhdistää ajatuksesi alusta loppuun.

Ole perusteellinen leikkaat vieraita sanoja. 400 sanaa ei ole paljoa, ja sinun kannattaa varmistaa, että kirjoitat esseesi valitsemalla eloisat, aktiiviset verbit ja selkeän kielen. Älä ole huolissasi siitä, että olet kukkainen tai hävitätkö sanasto, mutta varmista, että sanasi ei tunnu väsyneeltä tai tylsältä.

# 3: Hae palautetta

Yksi parhaista tavoista löytää reikiä logiikkaasi tai muihin esseesi ongelmiin on saada muut antamaan palautetta. Etsi ihmisiä, jotka haluavat nähdä sinun onnistuvan, mutta mieluiten ei niitä, jotka eivät aio antaa sinulle kritiikkiä, jos tarvitset sitä. Opettajat ja muut mentorit ovat hyvä valinta, jos he ovat käytettävissä.

mitä tuoda istumaan

Älä tunne, että sinun on käytettävä kaikkia saamiasi palautteita, mutta ota kaikki huomioon. Essiesi tulee aina olla oma työsi, joten yritä muotoilla ehdotukset uudelleen omin sanoin tai kirjoita uudelleen hämmentäviä kohtia, miten kirjoitat ne, älä miten muut ehdottavat.

# 4: Pidä tauko

Määräaikojen lähestyessä ja muiden esseiden kirjoittamisessa voi olla houkuttelevaa vain kiirehtiä läpi saatuaan palautetta ja korjata kaikki. Mutta vie jonkin aikaa pois esseestäsi, keskittyen muihin korkeakoulujen sovellustehtäviin tai muihin asioihin kokonaan. Missä tahansa parista päivästä viikkoon kuukausiin voi olla hyvä parantaa esseeäsi, vaikka jätätkin itsellesi aikaa tarkistaa.

Tauko antaa mielesi unohtaa, mitä olet jo kirjoittanut, joten kun palaat tarkistamaan, teet niin tuoreilla silmillä. Näin voit nähdä aukkoja logiikassa tai paikoissa, joissa kielesi ei ole niin tiukka kuin se voisi olla. Et voi koskaan irrottaa täydellisesti kiintymystäsi esseeisi, mutta viettää jonkin aikaa poissa siitä voi antaa sinulle aivan uuden näkökulman työhösi!

# 5: tarkistus

Nyt kun sinulla on ollut aikaa poissa ja sinulla on muistiinpanoja sisällytettäväksi, on aika tarkistaa. Versio voi olla jotain, mitä teet useita kertoja, kampaamalla essee läpi virheitä ja paikkoja sen vahvistamiseksi, mutta lopulta joudut palauttamaan sen. Älä tartu täydellisyyteen - keskity siihen, että esseestäsi tulee paras mahdollinen. Tarkista kirjoitus-, kielioppi- ja välimerkkivirheet varmistaaksesi, että se on puhdas ja helppo lukea, ja lähetä se!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka päästä sisään: Miamin yliopiston pääsyvaatimukset

Paul Smithin yliopiston pääsyvaatimukset

Parsons Uusi koulu suunnittelun pääsyvaatimuksille

Texas A&M University - Texarkanan pääsyvaatimukset

UT Dallas ACT -pisteet ja GPA

BA vs BS -tutkinto: mikä on sinulle parempi?

Mitkä ovat tärkeimmät yhtäläisyydet ja erot verrattaessa BA vs BS tutkintoja? Onko yksi aste parempi kuin toinen? Lue asiantuntijaoppaamme saadaksesi selville.

Mitä sinun on tiedettävä El Cerriton vanhemmasta lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta El Cerriton vanhemmasta lukiosta El Cerritossa, Kaliforniassa.

20 runollista laitetta, jotka sinun on tiedettävä

Onko sinulla kysymyksiä kirjallisten laitteiden käytöstä runoudessa? Täydellinen runollisia laitteita koskeva oppaamme määrittelee esimerkkeinä kaikki tärkeimmät runoustermit.

Bradley Universityn pääsyvaatimukset

Mikä on AP -testin täydellinen pisteet? Tarvitsetko yhden?

Oletko hämmentynyt siitä, mitä AP -kokeen täydellinen pisteet todella tarkoittavat? Selitämme, mikä on täydellinen piste ja miten se eroaa viidestä.

Saint Francis Medical Center College of Nursing Pääsyvaatimukset

Mitä CEEB -koodit ovat? Kysymyksiinne vastattu

Mitä CEEB -koodit ovat ja miksi tarvitset niitä SAT -rekisteröintiin? Lue täältä, miten voit etsiä ja etsiä CEEB -koodiasi täältä.

1310 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Nevadan yliopisto, Reno Pääsyvaatimukset

Floridan yliopiston pääsyvaatimukset

Aihe-verbisopimus SAT-kirjoittamisesta: strategiat ja käytännöt

Aiheen verbisopimus on erittäin tärkeä SAT -kirjoitustestissä. Lue koko oppaamme täältä, jossa on käytännön tietokilpailukysymyksiä ja strategioita.

John Carroll Universityn pääsyvaatimukset

Pittsburghin yliopisto, Johnstown, pääsyvaatimukset

IUPUI -pääsyvaatimukset

Haskell Indian Nations University pääsyvaatimukset

Saint Mary's University of Minnesota Pääsyvaatimukset

Becker Collegen pääsyvaatimukset

Voivatko korkeakoulut peruuttaa pääsysi sosiaalisen median viestien takia?

Oletko huolissasi, että sosiaalisen median viestisi estävät sinua pääsemästä yliopistoon? Opi, miten korkeakoulut punnitsevat verkkoviestejä ja miten voit välttää sosiaalisen median ongelmia.

Mitä sinun on tiedettävä Dougherty Valleyn lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Dougherty Valleyn lukiosta San Ramonissa, Kaliforniassa.

Mikä on edTPA?

Onko sinulla kysymyksiä edTPA: sta? Katso täydelliset edTPA -käsikirjamme kaikki yksityiskohdat.