5 vinkkiä täydellisen riisin essee -lisäaineen kirjoittamiseen

feature_rice_university_campus

Riisi on yksi kansakunnan 20 parhaan yliopiston joukosta , ja päästäksesi sisään tarvitset muutakin kuin mahtavia arvosanoja ja testituloksia - tarvitset houkuttelevan riisi-esseen. Rice-sovellus vaatii useita esseitä riippuen koulusta, johon haet yliopistossa. Joten mitä sinun pitäisi kirjoittaa jokaiselle Rice-esseelle, jotta hakemuksesi olisi niin vahva kuin se voi olla?

Selitämme, mikä riisilisä on, ja käymme läpi riisikorkeakoulun esseekehotteet, jotka näet hakemuksessasi. Sen jälkeen annamme sinulle asiantuntijavinkkejä siitä, miten vastata jokaiseen esseekehotukseen, jotta sinulla on vielä parempi kuva päästäksesi arvostettuun yliopistoon!Ominaisuus Kuva: faunggin kuvat / Flickr

Mikä on riisilisä?

Kuten monissa korkeakouluissa, Ricellä on täydennysosa, joka vaatii hakijoita toimittamaan lisätietoja kouluun eli tietoja ei sisältyvät Yhteinen sovellus tai Koalitiohakemus .

Riisin kirjoituslisäosa koostuu useista esseistä ja lyhyistä vastauskehotteista, johon useimpien perustutkinnon hakijoiden (vaikkakaan ei kaikkien - selitämme tämän yksityiskohtaisemmin pian) on vastattava hakemuksistaan. Nämä lisäkysymykset kysyvät hakijoiden valitsemasta akateemisesta alasta, syistä hakea Riceen ja niin edelleen.

Lisäksi osana riisilisää Kaikkien hakijoiden on ladattava kuva, joka kuvaa jotain, joka houkuttelee heitä tai on heille tärkeää. Tämä vaatimus, nimeltään 'The Box', ei ole essee, mutta sillä on yhtä tärkeä rooli hakuprosessissa. Joten valitse kuva viisaasti!

Kun olet vastannut näihin kysymyksiin ja lähettänyt kuvan, voit lähettää riisilisäaineesi yhdessä muun hakemuksesi kanssa.

Mitä tarkalleen Rice Universityn esseekyselyihin sinun on vastattava? Katsotaanpa.

Mitkä ovat riisiyliopiston esseekehotteet?

Rice Universityn esseekehotuksia on yhteensä kuusi; Voit kuitenkin rentoutua hieman, koska sinun ei tarvitse vastata kaikkiin näihin kehotuksiin sovelluksessasi. Tämä johtuu siitä, että Rice Universityn essee kehottaa vastaamaan vaihtelee koulusta, johon haet Rice.

Alla on kaikki nykyiset Rice Universityn esseekehotteet järjestyksessä sen mukaan, minkä tyyppisiä hakijoita vaaditaan vastaamaan mihin.

Kaikki hakijat

Kaikkien hakijoiden on toimitettava Ricelle kolme esseitä.

Ensimmäinen näistä on henkilökohtainen essee, joka vastaa yhteen joko Common App- tai Coalition App -sovelluksen tarjoamista esseekehotteista (riippuen käyttämästäsi järjestelmästä). Tämän esseen pitäisi olla noin 500-550 sanaa pitkä ja saa olla enintään 650 sanaa.

Sekä Common App että Coalition App tarjoavat useita esseekehotteita, joista voit valita. Emme luetella näitä kehotteita täällä, mutta löydät ne oppaistamme Yhteinen sovellus- ja koalitiosovelluksen esseekehotteisiin.

Common App / Coalition App -sovelluksen henkilökohtaisen esseen lisäksi Kaikkien hakijoiden on toimitettava kaksi lyhyttä vastausta osana riisilisää. Vastauksesi näihin kysymyksiin ovat paljon lyhyempiä kuin henkilökohtainen essee, vain Enintään 150 sanaa per vastaus.

Tässä on kaksi lyhyen vastauksen kehotetta:

Selitä, miksi haluat opiskella yllä valitsemillasi akateemisilla alueilla.

Mitkä Rice-kokemuksen elementit houkuttelevat sinua Rice-yliopiston tutkimuksesi perusteella?

body_louvre_architecture Jos olet kiinnostunut arkkitehtuurista, sinun on vastattava näihin kahteen seuraavaan Rice Universityn esseekehotteeseen.

kuinka monta kertaa ottaa ist

VAIN arkkitehtikoulu

Rice Architecture Schoolin hakijat on toimitettava kaikki yllä mainitut PLUS vielä kaksi lyhyttä vastausta (taas nämä ovat osa riisilisää). Vastauksesi jokaiseen kysymykseen on oltava enintään 250 sanaa, antaa sinulle hieman enemmän tilaa työskennellä verrattuna kahteen ylläolevaan lyhytvastaiseen kysymykseen.

Tässä ovat nykyiset Rice Universityn esseekehotteet Arkkitehtuurikoulun hakijoille:

kuinka tehdä kermanvärinen
Miksi olet päättänyt opiskella arkkitehtuuria? Voisitteko kertoa tarkemmin menneistä kokemuksistanne ja siitä, miten ne ovat motivoineet sinua hakemaan erityisesti Rice-yliopistoon ja Arkkitehtuurikouluun? Laajenna akateemisen polun ulkopuolella oleviin asiaankuuluviin kokemuksiin ja motivaatioihin, jotka ovat innoittaneet sinua opiskelemaan arkkitehtuuria, keskittymällä näkökohtiin, joita muut sovelluksen kehotteet eivät sovi.

Hakijat kaikkiin muihin kouluihin (arkkitehtuurin lisäksi)

Hakijat kaikkiin muihin kouluihin (Arkkitehtuurikoulun lisäksi) on lähetettävä henkilökohtainen essee kahden arkkitehtuurin lyhyen vastauksen sijaan. Kuten kaikki yllä luetellut kehotteet, tämä kehote on osa riisilisää.

Tätä esseeä varten voit kirjoittaa enintään 500 sanaa. Verrattuna muihin Rice Universityn esseekehotteisiin tämä antaa sinulle selvästi tapa enemmän tilaa kirjoittaa.

Tässä on kehote tälle pidemmälle Rice-esseelle:

Rice ylistetään yhteistyöilmapiirin luomisesta, joka parantaa kaikkien kampusyhteisömme jäsenten elämänlaatua. Residential College -järjestelmään vaikuttavat voimakkaasti kunkin opiskelijan ainutlaatuiset elämänkokemukset ja kulttuuriperinteet. Mitä henkilökohtaisia ​​näkökulmia voisit edistää elämässäsi Ricessä?

Kaikki riisikorkeakoulun esseekehotteet, analysoitu

Nyt kun olemme nähneet kaikki Rice Universityn esseekehotteet, analysoidaan ne yksi kerrallaan nähdäksesi, kuinka voit vastata niihin tehokkaasti.

Riisi Lyhyt vastaus 1 (kaikki hakijat)

Selitä, miksi haluat opiskella yllä valitsemillasi akateemisilla alueilla.

Tämä ensimmäinen lyhyt vastaus haluaa sinun tekevän yhteenvedon (pää) suunnitellusta opintojaksostasi sekä kaikista muista aloista, joita olet kiinnostunut opiskelemaan Ricessä. Sen petollisen yksinkertainen kehote kyse on paljon muusta kuin vain siitä, mitä aiot opiskella Ricessä.

Tämän esseen ydin ei ole vain yhteenveto pääaineestasi - se on selittää miksi olet valinnut tämän kentän ja miksi Rice sopii erityisesti tavoitteisiisi ja kiinnostuksen kohteisiisi.

Tässä on kysymyksiä, jotka tämä kehote on Todella pyytää sinua vastaamaan:

 • Miksi haluat opiskella juuri tätä alaa?
 • Miksi luulet, että riisi sopii sinulle ja akateemisille intresseillesi?

Kun kirjoitat vastaustasi, yritä keskittyä yksityiskohtiin. Älä vain sano, että olet aina ollut kiinnostunut kirjoittamaan tarinoita. Mikä sai sinut nimenomaan julistamaan pääaineen englanniksi? Voit esimerkiksi keskustella syvästä kiehtovuudestasi Shakespeareen, erityisesti Macbeth ja kuinka olet innoissasi Rice'n joukko Shakespeare-keskitettyjä luokkia .

Jos sinulla on tarpeeksi tilaa (muista, että vastauksesi voi olla enintään 150 sanaa), voit myös tarkentaa (tai sen sijaan) mitä aiot tehdä aiotun pääaineesi kanssa yliopiston jälkeen ja kuinka Rice auttaa sinua saavuttamaan tämän tavoitteen. Jos aiot opiskella esimerkiksi musiikkia, voit kirjoittaa siitä, mihin uskot Rice's Navigating Music Careers -portaali ja suoritettu musiikkitieteellinen tiedekunta auttavat sinua valmistautumaan onnistuneen musiikkiuran luomiseen.

Jos et ole vielä päättänyt, mistä haluat pääaineen, tämä on hyvä aika selittää, minkälaisia ​​aloja harkitset opiskelua ja miksi ne kiehtovat sinua. Ehkä olet hiljattain kiinnostunut arkkitehtuurista nähtyäsi kuuluisan Gateway Archin St.Louisissa ja ajattelet nyt käydä joitain arkkitehtuurikursseja Ricessä.

Riippumatta tapauksesta, olla selvä mitä haluat (ehkä) haluat opiskella ja miksi.

body_books_studying Mitä haluat opiskella Ricessä?

Riisi Lyhyt vastaus 2 (kaikki hakijat)

Mitkä Rice-kokemuksen elementit houkuttelevat sinua Rice-yliopiston tutkimuksesi perusteella?

Toisin kuin yllä oleva kehote, tämä kehote ei rajoitu tutkijoihin (vaikka oletkin tervetullut puhumaan myös täällä olevista, kunhan et toista mitään, mitä kirjoitit toiselle lyhyelle vastauksellesi). Pohjimmiltaan Rice haluaa vain tietää tämän: miksi Rice?

Tämä kehote on oikeastaan ​​muunnelma esseestä 'miksi tämä korkeakoulu', jota monet korkeakoulut pyytävät hakemuksissaan. Erityisesti tämä kehote pyytää sinua keskity siihen, miksi riisi sopii ihanteellisesti sinä .

Tässä on joitain esimerkkejä aiheista, joista voit kirjoittaa:

 • Erityinen akateeminen ohjelma tai pääaine olet kiinnostunut tekemästä, mahdollisesti sellaista, jota ei tarjota muualla tai joka on melko harvinaista
 • Sen kaupunkiasema Houstonissa ja kuinka aiot käyttää suurkaupungin resursseja akateemisten ja / tai ammatillisten etujen edistämiseen
 • Tietty professori tai tiedekunnan jäsen jonka kanssa haluat työskennellä

Muista ole tarkka —Älä vain sano, että olet kiinnostunut Riceistä, koska se tunnetaan laadukkaasta tutkimuksesta tai koska se sijoittuu korkealle monien parhaiden korkeakoulujen luetteloihin. Mitä erityispiirteitä Rice on saanut sinut soveltamaan?

Jos et ole varma, mistä kirjoittaa tässä riisi-essee, Suosittelen tutkimaan riisiä. Aloita vierailemalla virallinen Rice-verkkosivusto nähdäksesi, mitä koulu tarjoaa tutkijoiden, opetuksen ulkopuolisten aktiviteettien, ammatillisten mahdollisuuksien, harjoittelupaikkojen, ulkomailla opiskeluohjelmien jne. kannalta. Voit lukea lisää kaikesta, mikä kiinnostaa sinua tai vastaa sinulle kiinnostaviin kohteisiin.

Voit viitata myös yhteisöpohjaisiin verkkosivustoihin, kuten College luottamuksellinen ja Reddit , nähdäksesi, mitä nykyisillä opiskelijoilla on sanottavaa elämästä Ricessä.

Riisi Lyhyt vastaus 3 (VAIN arkkitehtuurin hakijat)

Miksi olet päättänyt opiskella arkkitehtuuria? Voisitteko kertoa tarkemmin menneistä kokemuksistanne ja siitä, miten ne ovat motivoineet sinua hakemaan erityisesti Rice-yliopistoon ja Arkkitehtuurikouluun?

Tämä kehote on samanlainen kuin Lyhyt vastaus 1, koska se pyytää sinua tarkentamaan valitsemaasi pääaineen (tässä tapauksessa arkkitehtuuria) ja miksi olet kiinnostunut siitä. Tätä esseeä varten sinun ei kuitenkaan tarvitse keskittyä arkkitehtuuriin pääaineena yhtä paljon kuin sinä arkkitehtuuri intohimona.

Toisin sanoen, tämä on tilaisuutesi kertoa tarina siitä, miten kiinnostuit arkkitehtuurista ja mitä arkkitehtuuri merkitsee sinulle.

Tähän Rice-esseeseen, ja kuten kehote sanoo, voit keskittyä toiveet (mitkä tavoitteet sinulla on ja miten arkkitehtuuri toteuttaa nämä?), kokemukset (saivatko tietyt tapahtumat sinut kiinnostumaan arkkitehtuurista?), ja suhteita (kuka inspiroi sinua kentän tutkimiseen, jos kukaan?).

mikä väri tekee vaaleanruskeasta

Tässä on joitain mahdollisia aiheita, joista voit kirjoittaa:

 • Tietyn henkilön, kuten vanhemman tai opettajan, kuka esitteli sinut arkkitehtuuriin ja miten tämä henkilö vaikuttaa sinuun tänään (jos sovellettavissa)
 • Suoritettu suunnittelu- tai arkkitehtuurikurssi joko koulussa tai koulun ulkopuolella, ja kuinka tämä luokka sai sinut kiinnostumaan arkkitehtuurista
 • Teit tutkimushankkeen, onko kyseessä nimenomaan arkkitehtuuri vai ei, ja miten se houkutteli sinut haluamaan oppia lisää arkkitehtuurista ja sen erilaisista sovelluksista
 • Tietty pala arkkitehtuuria, kuten Eiffel-torni tai Empire State Building, olet joko nähnyt henkilökohtaisesti tai oppinut ja joka sai sinut haluamaan opiskella kenttää edelleen
 • Rakkautesi suunnitteluun, ja kuinka lelut, joiden kanssa pelasit lapsena, kuten LEGO-tiilet, johtivat vähitellen haluun oppia lisää arkkitehtuurista kenttänä
 • Kaikki henkilökohtaiset kokemukset, jotka liittyvät siihen, miten sinusta kiinnostui arkkitehtuuri - ehkä olet varttunut kömpelössä huoneistokompleksissa, kokemus, joka osoitti, kuinka parempi ja turvallisempi arkkitehtuuri voisi parantaa ihmisten jokapäiväistä elämää

Esseessäsi käytä erityisiä yksityiskohtia ja vältä kliseisiä aukkoja, kuten 'Tiesin, että halusin opiskella arkkitehtuuria, kun ...' Riceen pääsykomitea on todennäköisesti kuullut tämäntyyppisiä liian laajoja lausuntoja satoja, ellei tuhansia kertoja, joten vältä niitä!

body_once_upon_a_time_cliche Tämä on yksi klise, jota haluat varmasti välttää riisi-esseessäsi.

Riisi Lyhyt vastaus 4 (VAIN arkkitehtuurin hakijat)

Laajenna akateemisen polun ulkopuolella oleviin asiaankuuluviin kokemuksiin ja motivaatioihin, jotka ovat innoittaneet sinua opiskelemaan arkkitehtuuria, keskittymällä näkökohtiin, joita muut sovelluksen kehotteet eivät sovi.

Tämä on mielenkiintoinen esseekehote, koska se on niin paljon laajempi kuin toinen, joka sinun on tehtävä Rice-arkkitehtuurin hakijana. Tämän kehotuksen tarkoituksena on paljastaa Rice millaisia ​​aktiviteetteja olet kiinnostunut tai harjoittelet (arkkitehtuurin ulkopuolella) ja mikä rooli niillä on elämässäsi.

Ajattele, mitä teet vapaa-ajallasi, mistä olet intohimoinen ja mahdollisesti mitä sinun on tehtävä (kuten työtehtävät tai työtehtävät). Onko tekemäsi aktiviteetteja, jotka ovat hauskoja mutta myös älyllisesti tai fyysisesti haastavia? Oletko sijoittanut erityisesti toimintaan?

Älä pelkää saada todella luovaa ja rehellistä täällä —Sinun sallitaan kirjoittaa toiminnasta, joka on epätavallista, epäkeskeistä, 'tylsää' tai jopa typerää. Varmista vain, että annat myös valintakomitealle syvempi käsitys jostakin sinusta, kuten kuinka kukoistat kilpaillessasi omia aikojasi maastojuoksuissa tai kuinka rauhoitat itsesi suurella kulholla Froot Loopsia joka ilta. Lopulta, haluat korostaa henkilökohtaista vahvuutta.

Tässä on joitain esimerkkejä aiheista, joista voit kirjoittaa:

 • Instrumentti, jota soitat joka päivä tai melkein joka päivä, miksi tämä toiminta on sinulle niin merkittävää ja miten se on auttanut muokkaamaan persoonallisuuttasi tai tavoitteitasi
 • Urheilulaji, jota pelaat, miksi se on sinulle tärkeä ja miten se on vaikuttanut tiettyyn persoonallisuuteen, kuten päättäväisyyteen tai optimismiin
 • Videopeli tai muu peli, jota rakastat pelata, kuten Dungeons and Dragons tai Mario Kart, ja mitä tämä peli tarkoittaa sinulle henkilökohtaisella, henkisellä tai emotionaalisella tasolla
 • Mikä tahansa muu harrastuksesi ja miksi se on sinulle tärkeää, samoin kuin miten se on auttanut sinua kehittämään tai saavuttamaan tavoitteesi, joka sinulla oli
 • Tehtävä, tehtävä tai tehtävä, joka sinun on tehtävä usein, joko kotona tai osa-aikatyössä, ja mitä tämä toiminta on paljastanut sinulle, kuten tarve tehdä jotain, josta et ole fani voidaksesi tehdä tai saada jotain mitä todella haluat
 • Vapaaehtoistyö organisaation kanssa tai tietyssä paikassa ja mitä tämä toiminta merkitsee sinulle ( MERKINTÄ: Suosittelen, että valitset tämän aiheen vain, jos olet jatkuvasti tekemisissä tietyn vapaaehtoistyön kanssa ja jos se on jotain, johon olet sijoittanut paljon - jos esimerkiksi autoit eläinsuojilla vain kerran, älä kirjoita siitä täällä! )
 • Ruoka, TV-ohjelma, elokuva, syyllinen ilo jne., Joita rakastat ja hemmottelet säännöllisesti ja miksi uskot tämän rutiinin olevan hyödyllinen tai edes välttämätön sinulle

Tämän Rice-esseen viimeisenä vinkkinä älä tunne velvollisuutta valita 'vaikuttava' aihe. Käytä sen sijaan tätä hauskaa ja avointa esseekehotusta tilaisuutena osoittaa henkilökohtaiset vahvuutesi ja intohimosi erittäin henkilökohtaisella, luovalla tavalla.

Rice Essay (kaikki hakijat, Paitsi arkkitehtuuri)

Rice ylistetään yhteistyöilmapiirin luomisesta, joka parantaa kaikkien kampusyhteisömme jäsenten elämänlaatua. Residential College -järjestelmään vaikuttavat voimakkaasti kunkin opiskelijan ainutlaatuiset elämänkokemukset ja kulttuuriperinteet. Mitä henkilökohtaisia ​​näkökulmia voisit edistää elämässäsi Ricessä?

Common App / Coalition App -sovelluksen henkilökohtaisen esseen lisäksi tämä on pisin Rice-essee, jonka kirjoitat hakemuksellesi (ellet ole arkkitehtuurin hakija - siinä tapauksessa sinun ei tarvitse kirjoittaa tätä essettä!).

Jälleen kerran olet 500 sanan raja, jonka pitäisi antaa sinulle runsaasti tilaa kaivaa itsesi yksityiskohtiin ja siihen, mitä annat Rice-yhteisölle.

Joten mitä tämä kehote pyytää sinua tekemään tarkalleen? Tämä kehote on pohjimmiltaan monimuotoisuuden esseekehote siinä mielessä, että kysytään, mikä tekee sinusta erilaisen kuin muut hakijat ja mitä ominaisuuksia voit tuoda Riceen.

Huomaa sanan 'ainutlaatuinen' merkitys tässä kehotteessa - tämä on ydin siihen, mistä sinun pitäisi kirjoittaa esseessäsi. Mitä erityisiä, ainutlaatuisia ominaisuuksia sinulla on, joiden uskot vaikuttavan positiivisesti Rice-yhteisöön?

Tässä on joitain esimerkkejä aiheista, joista voit kirjoittaa tälle riisi-essee:

 • Erityinen taito sinulla on —Esität esimerkiksi, että soitat usein klassista kitaramusiikkia rauhoittaaksesi nuoremman sisaresi kotona, ja luulet, että tämä taito voi auttaa opiskelijoita (ja itseäsi) paremmin tuntemaan itsensä Rice-finaaliviikolla.
 • Sinulla on positiivinen persoonallisuuden piirre, kuten optimismia tai omistautumista ja kuinka tämä ominaisuus on auttanut sinua elämässä ja voisi auttaa sinua ja muita Rice-yrityksiä
 • Sinulla on kulttuurinen, uskonnollinen tai etninen tausta mikä on tärkeää sinulle jokapäiväisessä elämässäsi ja jonka mielestäsi auttaa lisäämään riisin monimuotoisuutta
 • Kaikki ainutlaatuiset kokemukset, jotka ovat sinulle merkityksellisiä tai joilla on ollut suuri vaikutus siihen, miten määrität itsesi - Ehkä olet asunut monissa maissa ja uskot, että nämä kokemukset jatkuvasta sopeutumisesta uusiin kulttuureihin ja elämäntapoihin saattavat auttaa sinua (ja muita!) Siirtymään Riceen

Muista näyttää, älä kerro. Sinulla on paljon tilaa pystyäksesi kertomaan kiehtova tarina, joten yritä olla turvautumatta tylsiin kuvauksiin, kliseisiin ja yleisiin, kaikkea kattaviin lausuntoihin. Täytä pikemminkin tarinasi persoonallisuudella, äänellä, kuvilla ja realismilla. Erilaisten kirjallisuuslaitteiden käyttö voi lisätä kirjoituksellesi paljon värejä ja auttaa esseesi erottumaan.

Lisäksi, älä toista mitään, mitä olet jo kirjoittanut yhteisen sovellus / koalitiosovelluksen esseeisi. Molemmissa sovellusjärjestelmissä vaadittavat esseet ovat samanlaisia ​​kuin yllä oleva Rice-essee, koska ne ovat kaikki pidempiä ja henkilökohtaisempia. Kirjoita jokaisesta erilaisesta, jotta et kuulosta siltä, ​​että on vain yksi ainoa asia, joka määrittelee sinut.

body_approved_mark-000128-edited Esseesimerkki, jonka aiomme näyttää, että sait riisimerkin!

Esimerkki todellisesta riisi-essee + analyysi

Vaikka tietää, mistä aiheista voit kirjoittaa jokaiselle Rice-esseelle, on ehdottomasti hyödyllistä, on vielä parempi pystyä näkemään miltä todellinen onnistunut Rice-essee näyttää. Alla, näytämme sinulle todellisen Rice-esseeesimerkin, jonka kirjoitti hyväksytty opiskelija.

Floridan osavaltion yliopiston gpa -vaatimukset

Seuraava essee on kirjoitettu vastauksena kehotteeseen, joka on samanlainen kuin yllä oleva lyhyt vastaus 2: n nykyinen Rice-essee-kehote. (Toisin sanoen, se on lähinnä Miksi riisi? -Kehote.)

merkintä: Koska tämä essee on vähän vanhempi ja riisi-esseen aiheet muuttuvat muutaman vuoden välein, tämän esseen nopea ja sanan pituus eroavat hieman nykyisistä suuntaviivoista. Tässä esseessä sanaraja oli 250 sanaa, kun taas nykyinen raja on 150 sanaa.

Tässä on essee:

'Aiomme käydä tänään Riisin luona', äitini nojasi taaksepäin eturivin istuimelleen ja sanoi minulle.

Odota, onko ravintola erikoistunut kaikenlaisiin riisiruokiin? Kuten paistettua riisiä, riisikeittoa ja riisipalloja? Aivoni menivät vimmaan.

Kaikki muut ajatukseni tulvivat kysymykset hävisivät kuitenkin, kun silmäni maksoivat Rice'n kauniisiin bysanttilaistyylisiin rakennuksiin upeilla holvikäytävillä ja pehmeillä hiekanpunaisilla tiiliseinillä. Vaikka aivan ympäristön ulkopuolella Houstonin kukoistava kaupunkielämä jatkuu, Rice piti pyhän maansa intiiminä suhteellisen pienen kampuksensa kanssa ja rauhallisena suurilla vehreyden ja sävyjen leviämisillä. Se on täydellinen! sanoi oikea aivoni, rakastumalla ensi silmäyksellä kampukseen. Vasen aivoni kuitenkin nuhteli minua emotionaalisella puolella Älä tuomitse kirjaa kannen perusteella. Et voi vain valita tosi rakkautesi tuolla tavalla!

Vasemman aivoni innostuneena kävin tietoseminaarissa. Lausekkeet, kuten 'Passport to Houston', 'Paras opiskelijaelämän laatu', 'Oshman Engineering Design Kitchen' ja 'yli 40 poikkitieteellistä keskusta' välähtivät silmäni. Lähes rajoittamaton pääsy Houstonin kuljetus- ja hangout-paikkoihin? Tutkimuslaitos, jossa voin ryhmittyä kaikkien alojen opiskelijoiden kanssa ja työskennellä reaalimaailman ongelmien ratkaisemiseksi? Ystävällinen tutkimustieteellinen tiedekunta, joka antaisi minulle mahdollisuuden jatkaa psykologian ja tietojenkäsittelytieteen monialaista tutkimusta? Vasemmat aivoni antoivat lopulta periksi. Selvä, okei. Tehdään sitten Riisistä paitsi ruoka, myös koulutus.

Lähde

Mikä saa tämän riisi-esseen toimimaan?

 • Siinä on paljon persoonallisuutta. Kursiivilla merkityt osat, jotka symboloivat hakijan ajatuksia, antavat meille erittäin henkilökohtaisen ja kiehtovan katsauksen heidän reaktioihinsa ensimmäiseen vierailuunsa Riceen. Lisäksi humoristiset palat (esimerkiksi kun yliopiston nimeä verrataan todelliseen riisiruokaan) lisäävät hauskaa ja luovaa kosketusta.

 • Se huokuu intohimoa. Vaikka tämä hakija saattaa toisinaan mennä hieman yli laidan, miten he kuvaavat kuinka hämmästyttävä riisi on, yksi asia on selvä: he ovat erittäin kiinnostuneita osallistumaan riisiin ja hyödyntämään monitieteisiä etujaan täällä.

Kuinka tämä riisi-essee voisi olla vielä parempi?

 • Se voisi leikata kliseitä. Sanonta 'Älä arvioi kirjaa kannen perusteella' on tehty kuolemaan asti eikä se lisää mieleenpainuvaa käsitystä hakijasta. Tämä essee olisi parempi, jos hakija olisi muuttanut tätä ilmausta tai yksinkertaisesti katkaissut sen kokonaan. Lisäksi vaikka käsite riisistä ruoana on hauska, hakija ei todennäköisesti ole ensimmäinen henkilö, joka on tehnyt vitsi tästä.

 • Se voisi olla tarkempi. Vaikka tässä riisi-esseessä on selvästi paljon intohimoa, siitä puuttuu yksityiskohtia alueilla, joilla olisimme voineet oppia paljon enemmän hakijasta. Esimerkiksi minkälaista tutkimusta tämä henkilö haluaa tehdä Ricessä? Ja mitä 'tosielämän ongelmia' he haluavat ratkaista?

body_woman_laptop_writing

Kuinka kirjoittaa suuri riisi-essee: 5 tärkeintä vinkkiä

Ennen kuin aloitat Rice-esseen kirjoittamisen, tässä on joitain viimeisiä vinkkejä, jotka pidetään mielessä.

# 1: Käytä tarkkoja yksityiskohtia

Olen sanonut tämän aiemmin ja sanon sen uudelleen: ole erityinen esseissäsi. Rice ei halua vain tietää, että olet hyvä softballissa - se haluaa myös tietää miksi tämä urheilu on tärkeä sinulle, millainen rooli sillä on elämässäsi ja miltä se saa sinut tuntemaan.

Jos kuvaat tiettyä henkilöä yhdessä esseessäsi, käytä konkreettisia yksityiskohtia näyttää valintalautakunnalle kuka tämä henkilö todella on. Onko hampaissaan houkutteleva aukko hymyillessään? Miltä hänen äänensä kuulostaa?

Tällaiset yksityiskohdat antavat lukijasi helpommin tuntea persoonallisuuttasi ja intohimoasi kirjoituksessasi, mikä helpottaa yhteydenpitoa sinuun syvemmällä tasolla. Ne auttavat myös sinua ja esseesi erottumaan hakijoiden merestä, mikä on aina plus!

# 2: Kanavoi sisäistä ääntäsi

Henkilökohtaisissa esseissä on kyse persoonallisuutesi ja puolesi esittelemisestä, jota ei ole tehty selväksi hakemuksesi määrällisemmissä (ts. Arvosanat ja testitulokset) osissa.

Siksi jokaisessa Rice-esseessä varmista, että kanavoit sisäistä ääntäsi. Kuulostaako essee ikään kuin kirjoittaisit sen eikä kukaan muu? Kirjoitatko siitä, mitä todella haluat ja ei mitä luulet Rice-hakukomitean lukevan?

Esimerkiksi, jos olet luonnostaan ​​humoristinen henkilö, voit heittää vitsi tai kaksi. Jos olet runollista tyyppiä, voit lisätä joihinkin kirjoittamiesi runojen riveihin (jos se liittyy essee aiheeseen) tai ripotella joitain kukkaisia ​​metaforoja.

Tärkein vinkki tässä on kirjoita millä tahansa tavalla, joka tulee sinulle luonnollisimmaksi.

Tästä huolimatta sinun on muutama asia aina välttää yliopiston esseissä:

näytä senttimetrin viivain
 • Kirjoitusvirheet, huono kielioppi, virheellinen oikeinkirjoitus ja muut tekniset virheet (Ainoa poikkeus tästä olisi, jos lainat jotakuta, joka käytti virheellisiä kielioppi- tai puhesanoja, kuten 'ei' tai 'aio')
 • Sopimattomat tarinat —Älä kirjoita aikaa, jolloin sinut pidätettiin tai teit esimerkiksi selvästi väärän tai moraalittoman valinnan
 • Röyhkeät tai epäkohteliaat sanat ja lauseet

# 3: Anna itsellesi paljon aikaa

Vaikka suurin osa riisilisäaineiden esseistä ei ole niin pitkiä, sinulla on vielä paljon kirjoitettavaa vain yhdelle koululle, joten nämä esseet vievät todennäköisesti paljon vapaa-aikaa. Muista aloittaa esseesi (kaikille korkeakouluille, joihin haet - ei vain Rice) etukäteen, mieluiten ainakin muutama kuukausi ennen yliopistohakemusten määräaikaa.

# 4: Vältä toistamasta itseäsi

Monet Rice Universityn esseekehotukset koskettavat samankaltaisia ​​aiheita, kuten miksi haluat osallistua Riceen, miksi haluat opiskella tiettyä alaa ja mikä tekee sinusta ainutlaatuisen.

Kun vastaat kehotteisiin, yritä varmistaa, että esseesi sisällön välillä ei ole liikaa päällekkäisyyksiä.

Se on OK, jos toistetaan vähän. Esimerkiksi olisi vaikea olla puhumatta kiinnostuksestasi arkkitehtuuriin, kun vastaat Lyhyt vastaus 1 (mihin haluat pääaineen?) Ja Lyhyt vastaus 3 (miksi arkkitehtuuri?).

Ensisijaisen tavoitteen tulisi olla yritä keskittyä jokaisen esseesi eri pääkohtiin. Tällä tavalla Rice saa monipuolisemman kuvan (verrattuna yksipuoliseen) kuka olet.

body_lemon_unique Toista samat asiat esseissäsi ja näytät aivan kuin tavallinen ol 'sitruuna.

# 5: Älä unohda oikolukua!

Ota jokaiselle Rice-esseelle paljon aikaa sen muokkaamiseen ja oikolukemiseen.

Kun olet kirjoittanut karkean luonnoksen, laita essee muutamaksi päiväksi. Kun jonkin aikaa on kulunut, ota essesi uudelleen ulos ja lue se uudelleen. Korjaa kaikki ilmeiset virheet, kuten kirjoitusvirheet ja kirjoitusvirheet, ja merkitse kaikki hankalia, epäselviä tai merkityksettömiä alueita.

Tee tämä prosessi muutaman kerran, kunnes sinulla on melko puhdas luonnos. Sitten, anna essesi jollekin muulle lukemaan; tämä voi olla vanhempi, opettaja, vanhempi sisarus, tuutori jne. Pyydä tältä henkilöltä palautetta ja käytä heidän neuvojaan muuttaaksesi esseesi, kunnes lopulta saat laadukkaan lopullisen luonnoksen.

Kuten minkä tahansa esseen kohdalla, muista tee yksi viimeinen oikoluku (ja pyydä myös joku muu katsomaan asia!) juuri ennen kuin lähetät sen yliopistoon.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Salve Reginan yliopiston pääsyvaatimukset

AP Chem Formula Sheet: Mitä siinä on ja miten sitä käytetään

Mitä AP Chem -kaavasivulla on? Opi saamaan kaiken irti AP Chemistry -taulukosta tenttipäivänä.

Mitä lukiolaisten tulisi tehdä kesän aikana?

Keskustelua kesäohjelman ja harjoittelun välillä? Tämä opas auttaa lukion oppilaita valitsemaan parhaan tavan viettää kesänsä.

Lounais -yliopiston pääsyvaatimukset

Penn State Altoona SAT -tulokset ja GPA

Augustinusin yliopiston pääsyvaatimukset

Alabaman yliopisto Birminghamissa ACT-tulokset ja GPA

Jokainen saatavilla oleva IB Biology -paperi: ilmainen ja virallinen

Haluatko harjoittaa IB Biology -lehtien aiempia papereita? Olemme koonneet kaikki aikaisemmat paperit, jotka löysimme kätevään luetteloon. Harjoittele näiden testien avulla saadaksesi realistisimmat valmistelut.

Alaskan yliopiston kaakkoispääsyvaatimukset

Duquesne-yliopiston pääsyvaatimukset

Illinoisin yliopisto Urbana-Champaignin SAT-pisteissä ja GPA: ssa

Maryville College pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Grace M. Davisin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Grace M. Davis High Schoolista Modesto, CA.

Mikä on EOP? Opas koulutusmahdollisuusohjelmiin

Oletko kiinnostunut koulutusmahdollisuusohjelmista? Tässä oppaassa kerrotaan, mikä on EOP, mitä etuja se tarjoaa ja miten voit liittyä.

Montevallon yliopiston pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | East Bakersfieldin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta East Bakersfield High Schoolista Bakersfieldissä, Kaliforniassa.

Kuinka monta kysymystä voit jättää väliin saadaksesi täydellisen SAT-pistemäärän?

Tavoitteena täydellinen SAT-pisteet? Tässä on kuinka monta kysymystä voit jättää väliin ja silti saada täydellinen 2400. Varoitus: sitä ei ole kovin paljon.

8+ ilmaista vanhaa virallista SAT -käytännön testiä

Haluatko lisää virallisia SAT -käytännön testejä? Tässä on aiempien vuosien ilmaisia ​​SAT -käytännön testejä, jotka voi ladata PDF -tiedostoina.

1020 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

UNCP: n SAT-tulokset ja GPA

Keski -Arkansasin yliopiston pääsyvaatimukset

Alhambran vanhempi lukio | 2016-17 rankingit | (Martinez,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Alhambran vanhemmasta lukiosta Martinezissa, Kaliforniassa.

Kuinka päästä UCLA: hon: 5 avainvinkkiä

Kuinka vaikeaa on päästä UCLA: han? Opi kaikki mitä sinun tarvitsee tietää UCLA -sisäänpääsystä ja sisäänpääsystä.

Mikä on keskimääräinen College GPA? Majurin mukaan?

Mikä on keskimääräinen college GPA kansallisesti? Entä pääaineena? Opi korkeimmat ja alhaisimmat GPA: t yliopistossa ja miksi sillä on merkitystä tulevaisuutesi kannalta.

Kalifornian parhaat koulut | Merrill F.Westin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Merrill F.West High Schoolista Tracy, CA.