5 vinkkiä Michiganin osavaltion sisäänkirjautumisen esseen kirjoittamiseen

Feature_MSU_Union

Joten olet päättänyt hakea Michiganin osavaltion yliopistoon. Olet tehnyt suuren valinnan - ei vain se on yksi niistä julkiset yliopistot kansakunnassa, 93% perustutkintoa suorittavista työpaikoista tai jatko -opintoihin valmistumisen jälkeen ! Lisäksi yli 25 niistä perustutkinto -ohjelmat ovat kansallisesti 20 parhaan joukossa , mukaan lukien paras toimitusketjun hallinta- ja logistiikkaohjelma maassa. Ja kuten useimmat huippukoulut, MSU -sovellus edellyttää, että lähetät hakemusesseen.

Tämä opas opastaa sinut läpi kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää Michiganin osavaltion esseen kirjoittamisesta ja lähettämisestä, mukaan lukien: • Keskustelu Michiganin osavaltion pääsystandardeista,
 • Mistä löytää Michiganin osavaltion sovellus ja
 • Viisi vinkkiä Michiganin osavaltion pääsyesseen kirjoittamiseen, jotka saavat sinut sisään.

Aloitetaan siis!

kuinka sulkea suosituskirje

Mikä on Michiganin osavaltion pääsyessee?

Michiganin osavaltion essee on pakollinen (ja tärkeä!) Osa Michiganin osavaltion hakemustasi. Essee on pohjimmiltaan henkilökohtainen lausunto, jonka tarkoituksena on auttaa pääsyneuvojia tuntemaan sinut paremmin. Toki he näkevät transkriptisi ja testituloksesi, mutta Michigan State haluaa myös tietää, kuka olet tietojen ulkopuolella.

Essee on tärkeä myös siksi Michigan State on kohtalaisen kilpailukykyinen koulu, jonka hyväksymisaste on 71% , mikä tarkoittaa, että 71 100: sta MSU: sta hakevasta opiskelijasta otetaan vuosittain. T hattu tarkoittaa, että esseesi on keskeinen osa pääsyneuvojan päätöksentekoprosessia. (Jos et tunne koulun pääsyvaatimuksia, muista tarkistaa tämä kattava opas Michiganin osavaltion pääsypolitiikasta. )

Kuten aiemmin mainitsimme, lähetät yhden valmistuneen esseen osana täydellistä Michiganin osavaltion sovelluspakettia. Vuodesta 2020 lähtien Michiganin osavaltio sallii tulevien opiskelijoiden lähettää kaikki hakemusmateriaalinsa - mukaan lukien MSU -esseen - joko oma online -sovellusjärjestelmä tai Yhteinen sovellus tai Kokoomussovellus , jotka ovat online -alustoja, joiden avulla voit täyttää yhden hakemuksen ja lähettää sen useille yliopistoille.

Onneksi Michiganin osavaltio ei vaadi sinua täyttämään lisähakemuslisää. Toisin sanoen, Michiganin osavaltion tunnustusessee on sama essee, jonka täytät joko yhteisessä sovelluksessa tai koalitiosovelluksessa! Mutta tämä tarkoittaa myös sitä, että sinulla on vain yksi mahdollisuus auttaa MSU: n pääsyneuvojia määrittämään, sopiiko sinulle hyvin yliopistoon.

Nyt kun sinulla on yleinen käsitys siitä, mikä on Michiganin osavaltion sisäänpääsyessee ja miten se lähetetään, tässä on kolme viimeistä tärkeää asiaa, jotka on pidettävä mielessä:

#1: MSU ei suosittele yhtä sovellusta toista. He kohtelevat hakemusjärjestelmäänsä, yhteistä sovellustaan ​​ja Coalition-sovelluksiaan yhtäläisesti päätöksentekoprosessissaan. (Jos et vieläkään ole varma, mitä sovellusta haluat käyttää, tässä on kattava opas, joka auttaa sinua valitsemaan oikean sovelluksen!)

#2: Voit lähettää vain yhden hakemuksen lukuvuotta kohden. Joten jos molemmat hakemukset on täytetty, lähetä jompikumpi - älä molempia. Kahden hakemuksen lähettäminen voi aiheuttaa virheitä pääsyjärjestelmässä ja johtaa siihen, että hakemuksesi hylätään.

#3: Common -sovelluksella ja Coalition -sovelluksella on erilaiset kehotteet. Jokainen sovellus esittää hieman erilaisia ​​kysymyksiä, joten on tärkeää valita sovellus, jonka avulla voit kirjoittaa vahvimman esseen.

Nyt on aika tarkastella lähemmin erilaisia ​​Common App- ja Coalition App -kehotteita ja antaa sinulle yleisiä vinkkejä parhaan MSU -essee -kehotteen valitsemiseksi.

Body_Common_Application_logo

Yhteinen sovellusessee kehottaa

1. Joillakin opiskelijoilla on tausta, identiteetti, kiinnostus tai lahjakkuus niin merkityksellisiä, että he uskovat, että heidän hakemuksensa olisi epätäydellinen ilman sitä. Jos tämä kuulostaa sinulta, jaa tarinasi.

2. Koemme kohtaamistamme esteistä saadut opetukset voivat olla keskeisiä menestyksen kannalta. Kerro hetki, kun kohtasi haaste, takaisku tai epäonnistuminen. Miten se vaikutti sinuun ja mitä opit kokemuksesta?

3. Mieti aikaa, jolloin kyseenalaistit tai haastoit uskomuksen tai ajatuksen. Mikä sai ajatuksesi? Mikä oli lopputulos?

4. Kuvaile ratkaisemaasi ongelmaa tai ongelmaa, jonka haluat ratkaista. Se voi olla henkinen haaste, tutkimuskysely, eettinen dilemma-mikä tahansa, jolla on henkilökohtaista merkitystä, laajuudesta riippumatta. Selitä sen merkitys sinulle ja mitä toimenpiteitä olet ottanut tai voitaisiin tehdä ratkaisun löytämiseksi.

5. Keskustelkaa saavutuksesta, tapahtumasta tai oivalluksesta, joka sai aikaan henkilökohtaisen kasvun ajan ja uuden ymmärryksen itsestänne tai muista.

6. Kuvaile aihe, idea tai konsepti, joka on mielestäsi niin houkutteleva, että menetät kaiken ajantajun. Miksi se kiehtoo sinua? Mihin tai keneen käännyt, kun haluat oppia lisää?

7. Jaa essee mistä tahansa valitsemastasi aiheesta. Se voi olla sellainen, jonka olet jo kirjoittanut, joka vastaa eri kehotteeseen, tai jokin omasta suunnittelustasi.

Yhteisessä sovelluksessa sinulle annetaan seitsemän essee -kehotetta ja sinua pyydetään vastaamaan yhteen. Kehotteet itse kuuluvat muutamaan yleiseen luokkaan:

paras ottelu skorpionille
 • Haasteen voittaminen
 • Ongelman ratkaiseminen
 • Osoittaa henkilökohtaista kasvua
 • Jaa kiinnostuksesi ja persoonallisuutesi

Tämä luettelo antaa sinulle yleisen käsityksen siitä, mitä pääsyneuvojat odottavat näkevänsä esseessäsi. Keskustelet todennäköisesti vain yhdestä tai kahdesta näistä kehotteessa, joten älä huolehdi siitä, että sinun on käsiteltävä jokaista vastauksesi luokkaa.

Vain yhden kehotteen valitseminen voi olla melko ylivoimaista - on vaikea tietää mistä aloittaa! Tässä on joitain asioita, joita voit tehdä aiheen valitsemisen helpottamiseksi.

 • Lue tämä opas, joka selittää jokaisen kehotteen . Asiantuntija -selityksen saaminen jokaiseen kehotteeseen voi auttaa sinua valitsemaan sinulle parhaiten sopivan.
 • Poista kehotteet, joista et pidä - tai joita et ymmärrä. Mene suolistosi kanssa ... kunhan suolistosi ei pakota sinua ylittämään kaikkia vaihtoehtoja luettelostasi.
 • Harkitse luokkia. Tutustu yllä lueteltuihin yleisiin luokkiin ja mieti niitä esseitä, joista olet menestynyt koulussa. Onko jokin luokka, josta tuntuu mukavimmalta kirjoittaa? Jos näin on, valitse kehote, joka vastaa kyseistä aihetta.

Muista, että valitsemastasi aiheesta riippumatta Common App rajoittaa vastauksesi 250–650 sanaan. Lyhyempien vastausten kirjoittaminen on vaikeampaa, joten muista suunnitella etukäteen ja antaa itsellesi runsaasti aikaa suuren esseen kirjoittamiseen.

Body_Coalition_Logo -kopio

Kokoomussovelluksen essee kehottaa

 1. Kerro tarina elämästäsi kuvaamalla kokemus, joka joko osoittaa luonteesi tai auttoi muokkaamaan sitä.

 2. Kuvaile aikaa, jolloin olet antanut merkityksellisen panoksen muille, jossa keskityt suurempaan hyvään. Keskustele panoksesi antamisen haasteista ja eduista.

 3. Onko sinulla ollut aikaa, jolloin sinulla on ollut kauan vaalittu tai hyväksytty uskomus? Miten vastasit? Miten haaste vaikutti uskomuksiisi?

 4. Mikä on vaikeinta oppilaana olemisessa nyt? Mikä on paras osa? Mitä neuvoja antaisit nuoremmalle sisarukselle tai ystävälle (olettaen, että he kuuntelevat sinua)?

 5. Lähetä essee valitsemastasi aiheesta.

Kuten näette, Common App ja Coalition App tarjoavat hieman erilaisia ​​essee -kehotteita. Lähetät silti yhden esseen, vaikka Kokoomussovellus antaa sinulle kaksi kehotusta vähemmän.

Kuten Common App, Coalition App -kehotteet jakautuvat muutamaan yleiseen luokkaan:

 • Jaa kiinnostuksesi tai persoonallisuutesi
 • Auta muita ja/tai yhteisöäsi
 • Haasteiden kohtaaminen
 • Koe henkilökohtainen kasvu

Joten essee -kehotteet eivät vain eroa yhteisestä sovelluksesta, Coalition -sovelluksen vastausluokat ovat myös hieman erilaisia. (Tässä on toinen hyödyllinen vinkki: vastausluokkien tarkastelu ja niiden vertaaminen tavallisiin sovelluksiin voi olla hyvä tapa auttaa sinua päättämään, mikä sovellus sopii sinulle.)

Joten nyt kun olet nähnyt Coalition App -kehotteet, miten valitset yhden? Seuraavassa on muutamia vinkkejä parhaan Coalition App -kehotteen valitsemiseksi:

 • Tee luettelo elämän merkityksellisistä hetkistä. Mitkä ovat elämäsi kymmenen tärkeintä elämää muuttavaa kokemusta? Kirjoita nämä muistiin. Muista, että niiden ei tarvitse olla suuria - joskus pienimmillä asioilla on suurin vaikutus. Katso nyt luetteloa. Sopiiko jokin näistä tarinoista kehotukseen?
 • Tee ajoitettu kirjoitus. Kirjoita jokainen aihe erilliselle paperille. Aseta ajastin ja anna itsellesi viisi minuuttia aikaa kirjoittaa mitä tahansa mieleen tulevaa kehotetta. Kun olet tehnyt sen kaikkien viiden kehotteen osalta, katso, inspiroiko yksi aihe sinua enemmän kuin muut.
 • Lue jokaisen essee-aiheen läpikäynti. Pienet asiantuntijaohjeet voivat auttaa sinua ymmärtämään paremmin, kuinka vastata jokaiseen kehotteeseen.

Riippumatta siitä, minkä kehotteen valitset, sinulla on rajallinen tila vastauksellesi. Toisin kuin Common App, Kokoomushakemus ei anna tarkkaa sanamäärää, vaikka heidän verkkosivustonsa suosittelee, että rajoitat esseesi pituuden 500-550 sanaan. Se on hieman lyhyempi kuin Common App -esseiden enimmäisraja, joten pidä tämä mielessä, jos kamppailet esseen pituuden kanssa.

Body_Spartan_Attribution_Joel_Dinda_

Kuva: Joel Dinda

5 vinkkiä tappajan kirjoittamiseen Michiganin osavaltion esseessä

Tähän mennessä sinulla on ollut mahdollisuus harkita - ja toivottavasti valita! - täydellinen MSU -essee -kehote. Tässä on viisi parasta vinkkiämme Michigan State Universityn esseen kirjoittamiseen, joka erottaa sinut joukosta!

 • Ole aito. Jim Cotter, Michigan State Universityn perustutkinto -johtaja, sanoo aitous on tärkein osa vahvaa Michiganin osavaltion esseetä. Hän selittää: 'Emme halua oppilaan luovan jotain, mitä he eivät ole. Haluamme heidän kertovan meille, keitä he ovat, mitkä ovat heidän todelliset kokemuksensa ja kuinka he ovat kehittyneet yksilöinä näiden kokemusten vuoksi. '' Toisin sanoen, kerro totuus ... ja ole oma itsesi!
 • Kerro tarina. Erillisen MSU-esseen kirjoittaminen on avainasemassa. Siksi on tärkeää käyttää tarinankerrontaa vastaamaan kehotteeseen! Jos esimerkiksi haluat puhua yhteisölle antamastasi ajasta, kerro tarina tietystä tapahtumasta (kuten ajele päänne hyväntekeväisyyteen)!
 • Ole kuvaileva. Tämä liittyy yllä olevaan 'kerro tarina' -vinkkiimme. Yksityiskohdat saavat tarinan elämään! Jos kirjoitat elämäsi haastavasta ajasta, tee enemmän kuin vain kerro lukijalle, mitä tapahtui. Näytä heille kuvauspaikalla, missä olit, mitä näit ja miltä sinusta tuntui.
 • Kirjoita pitkä, muokkaa lyhyt. Sanojen rajoissa pysyminen voi olla vaikeaa. Siksi suosittelemme, että et ole huolissasi esseen pituudesta, kun kirjoitat ensimmäisen luonnoksen. Keskity vain siihen, että saat vastauksesi paperille, vaikka kirjoitat satoja sanoja enimmäispituuden yli. Sitten voit keskittyä esseesi pienentämiseen, kunnes pääset sanamäärään.
 • Ota 3 r: tä vastaan: lue uudelleen, tarkista ja tarkista. Ei milloinkaan, koskaan lähetä esseesi ensimmäinen luonnos! Jopa maailman parhaat kirjailijat tarkistavat teostaan ​​useita kertoja. Älä myöskään pelkää pyytää vanhempiasi ja opettajiasi antamaan palautetta työstäsi. He voivat antaa sinulle uuden, uuden näkökulman työhösi!

Seuraavat vaiheet

Jos haluat täydentää ansioluetteloasi varmistaaksesi, että olet yksi MSU: n ihanteellisista ehdokkaista, yritä sovittaa yhteisöpalvelua aikatauluusi. Tässä on luettelo yhdeksästä parhaasta paikallisesta palvelusta, ja tässä keskustellaan siitä, miten vapaaehtoistyö hyödyttää sekä yliopistohakemustasi että elämääsi!

Yksi keskeinen osa hakemustasi on suosituskirjeet, joten sinun on pyydettävä ne mahdollisimman pian. Tutustu tähän oppaaseen, jossa kerrotaan, miten - ja milloin! - pyytää suosituskirjeitä.

Nyt kun olet valmis kirjoittamaan esseesi, Hanki laiha kuinka kirjoittaa täydellinen sovellusesseen esittely.

Craft Your Perfect College Essee

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmistelussa? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

105 Luovan kirjoittamisen kehotuksia kokeilla

Onko sinulla vaikeuksia aloittaa kirjoittaminen? Inspiroidu luettelostamme yli 100 luovasta kirjoittamisesta.

ACT -opintosuunnitelman luominen: 4 näyteaikataulua

Tarvitsetko ACT -opintosuunnitelman valmistelusi järjestämiseksi? Tutustu 4 ACT -opintoaikatauluumme ja saat vinkkejä opintosuunnitelman mukauttamiseen ACT -tarpeisiisi.

Kuinka lasket SAT -pisteet? Raaka ja skaalattu

Opi tästä, kuinka voit laskea SAT -pisteet, mukaan lukien osiot ja yhdistelmäpisteet. Ota huomioon vastaamattomat kysymykset, niin saat skaalatut pisteet.

Paras urakehitys, joka auttaa sinua suunnittelemaan tulevaisuutesi

Mikä työ sopii sinulle? Kokeile yksinkertaista uramahdollisuustestiä, joka auttaa sinua tekemään päätöksen vain nopealla urakehityksellä.

Mikä on Pozole? Kuinka tehdä herkullista meksikolaista maissikeittoa

Kiinnostaako posole? Opi erilaisia ​​tyyppejä (blanco, rojo ja verde) ja 9 erilaista herkullista pozole -reseptiä, jotka auttavat sinua tekemään tämän maukkaan hominy -keiton.

Pronomentti Case ACT: ssä Englanti: Vinkkejä ja käytännön kysymyksiä

Pronoomenitapaus on ACT -englannin kielioppisääntö, jota monet opiskelijat käyttävät väärin jokapäiväisessä elämässä. Lue vinkkini, niin parannat pisteitäsi.

1530 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Bemidjin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Ilmaiset vanhemmat viralliset ACT -käytännön testit

Haluatko vielä enemmän ACT-harjoituksia? Tässä on aiempien vuosien vanhempia virallisia ACT-testejä, joiden kanssa voit harjoitella ilmaiseksi.

Kuinka huijata ACT: tä

Mietitkö kuinka huijata ACT? Lue ACT-huijauskandaalien opas ja opi voittamaan testi.

Pitäisikö sinun olla viestinnän päällikkö?

Mitä voit tehdä viestintätutkinnolla? Onko se oikea sinulle? Opi mitä odottaa viestintäalalta ja mihin tehtäviin se valmistautuu.

SAT: n historialliset prosentit 2010, 2009, 2008

Etsitkö SAT -prosentteja vuosille 2008, 2009 tai 2010? Löydät täydelliset tuloskaaviot menneisyydestä täältä.

Hobartin ja William Smithin korkeakoulujen pääsyvaatimukset

Kuinka voittaa latinalaisamerikkalainen apurahapalkinto

Haetko stipendiä latinalaisamerikkalaisesta stipendirahastosta? Tässä on täydellinen opas, mukaan lukien hakeminen, määräajat ja strategiat voittaaksesi.

Christendom College SAT -pisteet ja GPA

4.3 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 4.3

Mikä on 4.3 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 4,3 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Salem State Universityn SAT -tulokset ja GPA

Manhattanville Collegessa pääsyvaatimukset

Täydellinen luettelo: Yhdysvaltojen pienimmät korkeakoulut

Mitkä ovat maan pienimmät oppilaitokset? Miksi ne ovat niin pieniä, ja sinun pitäisi mennä yhteen? Lue lisää täydellisestä oppaastamme.

Austin Collegen pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Citrus Valley High Schoolista

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Citrus Valley High Schoolista Redlandsissä, Kaliforniassa.

Kuinka saada paras Dartmouth-vertaissuositus

Tarvitsetko vertaisarviointia Dartmouthin sovellukseen? Vahva kirje ei ehkä ole sitä mitä luulet. Näin saat parhaan mahdollisen vertaiskirje, askel askeleelta.

Jokaisen ACT-lukukysymystyypin täydellinen erittely

Opiskeletko ACT-lukemista? Sinun pitäisi tietää tarkalleen, mitä kysymystyyppejä on ja kuinka usein kukin niistä esiintyy. Lue täydellinen erittelyoppaamme täältä.

Ultimate Study Guide for SAT Reading: Strategiat, vinkit ja käytäntö

Haluatko täydellisen opinto-oppaan SAT-lukemiseen, joka sisältää asiantuntijastrategioita, vinkkejä ja käytännön kysymyksiä? Tässä on paras SAT-lukemisen valmisteluopas, joka on saatavana kaikkialla.

St. Lawrence Universityn pääsyvaatimukset