5 vinkkiä uskomattoman FSU -esseen kirjoittamiseen

feature_fsu

Floridan osavaltion yliopisto tai FSU on 100 parhaan koulun joukossa sijalla kolme Floridan korkeakouluissa . Kanssa 56 prosentin hyväksyntäluokitus niitä pidetään kilpailukykyisenä kouluna. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun täytyy tehdä heihin vaikutuksia hakemuksessasi, ja hyvin kirjoitettu FSU-essee on hyvä tapa edetä asiassa!

Tämä opas opastaa sinua FSU -esseen läpi, mukaan lukien sen, onko sen kirjoittaminen oikea valinta sinulle.

Mitä sinun pitäisi tietää FSU -sovellusesseestä?

Toisin kuin monet koulut, FSU: n essee on valinnainen. Voit hakea käyttämällä Coalition- tai Common Application -sovellusta tai jopa FSU: n omaa sovellusta - Coalition- ja FSU -sovelluksilla on samat kehotukset, kun taas Common -sovelluksella on oma joukko.

Onko sinun käytettävä Coalition-, Common- tai FSU-spesifistä sovellusta, riippuu muutamasta eri muuttujasta. Mitä sovellusjärjestelmää muut koulut, joita haet, käyttävät? Koska nämä sovellukset voidaan lähettää useille kouluille, voit käyttää mitä tahansa kätevää.

Jos et ole varma, lue kunkin edut ja haitat, jotta voit tehdä päätöksen. Jos olet edelleen ole varma, voit aina käyttää FSU: n ainutlaatuista sovellusta.

tutkimusaiheita, joista kirjoittaa

FSU vaatii vain yhden esseen. Käytettävissäsi on viisi kehotusta, jos käytät FSU- tai koalitiosovellusta, ja seitsemän kehotetta, jos käytät yhteistä sovellusta. Riippumatta siitä, minkä kehotteen valitset, esseesi tulisi olla alle 600 sanaa.

body_thinking-5

Jos aiot kirjoittaa FSU -esseen, sinun pitäisi luultavasti tehdä se.

Pitäisikö sinun kirjoittaa FSU -essee?

Koska FSU: n esseet ovat valinnaisia, on luonnollista kysyä, pitäisikö sinun kirjoittaa se ollenkaan. Kirjoitat todennäköisesti paljon esseitä muihin sovelluksiin ja ehkä haluat vain tauon koko prosessista.

Jos sinulle kuitenkin annetaan mahdollisuus laajentaa hakemustasi esseessä, on yleensä sinun eduksesi ottaa se vastaan. Ennen kuin aloitat, tee aivoriihi siitä, mitkä itsesi näkökohdat voisivat hyödyntää sovelluksesi täydentämistä. Jos sinulla on kiinnostus, jota ei ole käsitelty muualla, tai kokemus, jonka haluat jakaa ja joka auttaa sinua tekemään houkuttelevamman ehdokkaan FSU: lle, kirjoita ehdottomasti essee - tämä on paras tilaisuutesi näyttää se puoli sinua ja niitä yksityiskohdat ovat juuri sitä, mitä FSU haluaa nähdä.

Minäf Jos sinulla on vaikeuksia ajatella, mitä lisäesseessä olisi käsiteltävänä, käytä aivoriihiä ja katso kaikki käytettävissä olevat kehotukset. Jos sinulle tarjotaan paikka kirjoittaa essee, on parasta ottaa se, ellet todella tunne, ettei sinulla ole mitään laajennettavaa. Jos näin on, mieti miksi näin - saatat huomata, että siellä on myös essee -aihe!

muuntaa c f -kaavaksi

Pohjimmiltaan sinä pitäisi kirjoita essee tälle osiolle, vaikka se olisi valinnainen. Tämän tilaisuuden hyödyntäminen laajentaa sovellustasi sekä osoittaa sitoutumistasi että näyttää monia puoliasi. Se ei ole ainoa ratkaiseva tekijä hakemuksessasi, mutta jos sinulla on mahdollisuus parantaa mahdollisuuksiasi, tee se!

body_writing-9

Tuore muistikirja on yksi loistava tapa saada aivosi kirjoittamaan.

Mitkä ovat FSU -essee -kehotteet?

FSU: n essee -kehotteet määräytyvät sen mukaan, mitä sovellusta käytät - Coalition, Common tai FSU: n oma sovellus . Jos valitset Coalition- tai FSU -sovelluksen, sinulla on viisi kehotusta valita, ja jos valitset Common Application, sinulla on seitsemän. Sinun tarvitsee vain kirjoittaa yksi essee, joten valitse se kehote, joka kuuntelee sinua voimakkaimmin.

Koska nämä ovat samat kehotukset, joita käytetään vakiomuotoisissa sovellusmuodoissa, noudata joko Koalitio -sovelluksen tai Yhteisen sovelluksen ohjeita riippuen siitä, minkä kehotteen valitset. Voit kuitenkin täsmentää tarkemmin kuin jos essee lähetettäisiin jokaiseen kouluun - jos lähetät sen vain FSU: lle, esseesi sitominen johonkin oppilaitokseen liittyvään asiaan voi osoittaa, että aiot osallistua vakavammin!

Kokoomushakemus/FSU -essee kehottaa

 • Kerro tarina elämästäsi ja kuvaile kokemusta, joka joko osoittaa luonteesi tai auttoi muokkaamaan sitä.
 • Kuvaile aikaa, jolloin olet antanut merkityksellisen panoksen muille, jossa keskityt suurempaan hyvään. Keskustele panoksesi antamisen haasteista ja eduista.
 • Onko sinulla ollut aikaa, jolloin sinulla on ollut kauan vaalittu tai hyväksytty uskomus? Miten vastasit? Miten haaste vaikutti uskomuksiisi?
 • Mikä on vaikeinta teini -ikäisenä nyt? Mikä on paras osa? Mitä neuvoja antaisit nuoremmalle sisarukselle tai ystävälle (olettaen, että he kuuntelevat sinua)?
 • Lähetä essee valitsemastasi aiheesta.

Yleiset sovelluksen essee -kehotteet

 • Joillakin opiskelijoilla on tausta, identiteetti, kiinnostus tai lahjakkuus niin merkityksellisiä, että he uskovat, että heidän hakemuksensa olisi epätäydellinen ilman sitä. Jos tämä kuulostaa sinulta, jaa tarinasi.
 • Koemme kohtaamistamme esteistä saadut opetukset voivat olla keskeisiä menestyksen kannalta. Kerro hetki, kun kohtasi haaste, takaisku tai epäonnistuminen. Miten se vaikutti sinuun ja mitä opit kokemuksesta?
 • Mieti aikaa, jolloin kyseenalaistit tai haastoit uskomuksen tai ajatuksen. Mikä sai ajatuksesi? Mikä oli lopputulos?
 • Kuvaile ratkaisemaasi ongelmaa tai ongelmaa, jonka haluat ratkaista. Se voi olla henkinen haaste, tutkimuskysely, eettinen dilemma - kaikki, mikä on henkilökohtaista, mittakaavasta riippumatta. Selitä sen merkitys sinulle ja mitä toimenpiteitä olet ottanut tai voitaisiin tehdä ratkaisun löytämiseksi.
 • Keskustelkaa saavutuksesta, tapahtumasta tai oivalluksesta, joka herätti henkilökohtaisen kasvun ajan ja uuden ymmärryksen itsestänne tai muista.
 • Kuvaile aihetta, ajatusta tai käsitettä, joka on mielestäsi niin houkutteleva, että menetät kaiken ajantajun. Miksi se kiehtoo sinua? Mihin tai kenen puoleen kääntyä, kun haluat oppia lisää?
 • Jaa essee mistä tahansa valitsemastasi aiheesta. Se voi olla jo kirjoittamasi, toinen, joka vastaa eri kehotteeseen, tai jokin omasta suunnittelustasi.

body_plan-6

suurempi tai pienempi kuin symboli

Suunnitelman tekeminen alusta alkaen auttaa sinua kirjoittamaan paremman FSU -esseen.

5 FSU -esseen tärkeimmät vinkit

Kuten kaikkien yliopistojen esseiden kohdalla, suunnitelma ennen aloittamista on paras tapa ässyttää FSU: n täydentävä essee. Älä vain hyppää sisään ja toivo parasta - aloita aikaisin, anna itsellesi runsaasti aikaa tarkistaa ja viimeistellä esseesi parhaalla mahdollisella tavalla, jotta voit tehdä vaikutuksen pääsykoeesi saavutuksillasi ja yksilöllisyydelläsi.

# 1: suunnitelma

Muistatko kaiken, mitä opit koulussa aivoriihi- ja hahmottelusta? Nyt on aika panna se toimeen. Jos aivoriihi ja hahmotella muutamia eri vaihtoehtoja löytää itsellesi parhaiten sopiva ja saa sinut tuntemaan itsesi ylpeimmäksi, säästät aikaa. Vahva ääriviiva on ensimmäinen askel vahvan esseen luomiseen, etkä menetä tuntikausia työtä, jos päätät puolivälissä, että kehote ei toimi sinulle.

#2: Luonnos

Kun olet päätynyt aiheeseen ja sinulla on vakaa käsitys siitä, miten haluat kirjoittaa sen, on aika laatia. Älä huolehdi siitä, että ensimmäinen luonnos on täydellinen - kenenkään ei tarvitse nähdä sitä paitsi sinä! Ota ensin ideasi esille, aseta ne sivuun ja palaa niiden pariin muutaman päivän kuluttua kiillottaaksesi ne tilaan, jossa olet mukava antaa muiden nähdä ne.

mikä on hyvä sat pisteet?

#3: Hae palautetta

Nyt tulee vaikea osa - antaa muiden antaa palautetta. Valitse muutama ihminen, joihin luotat ja jotka antavat sinulle rehellisiä ja hyödyllisiä neuvoja esseestäsi, eivät vain ne, jotka kertovat sinulle, että se näyttää hyvältä. Kun saat palautetta, älä koe sitä henkilökohtaiseksi hyökkäykseksi tai sinun on tehtävä jokaista muutosta, jota ihmiset ehdottavat - usein voit löytää keskitien sen välillä, että lukijat eivät ymmärrä, mitä tarkoitat, ja säilyttävät oman äänesi ja kirjoitustyylisi.

# 4: arvostelu

Korjaaminen on yksi tärkeimmistä vaiheista suuren esseen laatimisessa. Kaikki edellisessä vaiheessa saamasi palaute auttaa seuraavan luonnoksen ohjaamisessa ja antaa sinulle etenemissuunnitelman työskennellä. Tee muistiinpanoja luonnoksestasi, lisää ja poista asioita ja lue koko asia ääneen varmistaaksesi, että se kulkee hyvin. Kun olet tyytyväinen, jätä se pois!

#5: Anna sen levätä

Kun annat luonnoksen levätä hetken, voit unohtaa kirjoittamasi ja palata siihen tuorein silmin. Kun luet esseesi ensimmäistä kertaa vähään aikaan, voit alkaa nähdä mahdollisia virheitä tai epäjohdonmukaisuuksia logiikassa. Nyt kun olet jo saanut palautetta ja tarkistanut esseesi, voit puhdistaa nämä viimeiset osat ja saada esseen, josta olet todella ylpeä!

Mitä seuraavaksi?

Jos haet FSU: ta, haluat olla varma, että standardoidut testituloksesi ovat nuuskan tasalla. Otitpa sitten TOIMIA tai SAT , oppaamme auttavat sinua selvittämään, missä olet ja missä sinun on oltava.

Osa korkeakouluhakuja on selvittää, mihin korkeakouluihin sinulla on varaa ja kuinka paljon taloudellista tukea tarvitset. FSU: n opetus- ja rahoitustuen oppaamme avulla kaikki tukikohtasi katetaan!

Etkö ole varma, onko FSU sinulle? Katso tämä luettelo muista Floridan kouluista löytääksesi sinulle parhaiten sopivan yliopiston.

Craft Your Perfect College Essee

Ominaisuuden kuva: Ayzmo /Wikimedia Commons

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmistelussa? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka päästä sisään: Miamin yliopiston pääsyvaatimukset

Paul Smithin yliopiston pääsyvaatimukset

Parsons Uusi koulu suunnittelun pääsyvaatimuksille

Texas A&M University - Texarkanan pääsyvaatimukset

UT Dallas ACT -pisteet ja GPA

BA vs BS -tutkinto: mikä on sinulle parempi?

Mitkä ovat tärkeimmät yhtäläisyydet ja erot verrattaessa BA vs BS tutkintoja? Onko yksi aste parempi kuin toinen? Lue asiantuntijaoppaamme saadaksesi selville.

Mitä sinun on tiedettävä El Cerriton vanhemmasta lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta El Cerriton vanhemmasta lukiosta El Cerritossa, Kaliforniassa.

20 runollista laitetta, jotka sinun on tiedettävä

Onko sinulla kysymyksiä kirjallisten laitteiden käytöstä runoudessa? Täydellinen runollisia laitteita koskeva oppaamme määrittelee esimerkkeinä kaikki tärkeimmät runoustermit.

Bradley Universityn pääsyvaatimukset

Mikä on AP -testin täydellinen pisteet? Tarvitsetko yhden?

Oletko hämmentynyt siitä, mitä AP -kokeen täydellinen pisteet todella tarkoittavat? Selitämme, mikä on täydellinen piste ja miten se eroaa viidestä.

Saint Francis Medical Center College of Nursing Pääsyvaatimukset

Mitä CEEB -koodit ovat? Kysymyksiinne vastattu

Mitä CEEB -koodit ovat ja miksi tarvitset niitä SAT -rekisteröintiin? Lue täältä, miten voit etsiä ja etsiä CEEB -koodiasi täältä.

1310 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Nevadan yliopisto, Reno Pääsyvaatimukset

Floridan yliopiston pääsyvaatimukset

Aihe-verbisopimus SAT-kirjoittamisesta: strategiat ja käytännöt

Aiheen verbisopimus on erittäin tärkeä SAT -kirjoitustestissä. Lue koko oppaamme täältä, jossa on käytännön tietokilpailukysymyksiä ja strategioita.

John Carroll Universityn pääsyvaatimukset

Pittsburghin yliopisto, Johnstown, pääsyvaatimukset

IUPUI -pääsyvaatimukset

Haskell Indian Nations University pääsyvaatimukset

Saint Mary's University of Minnesota Pääsyvaatimukset

Becker Collegen pääsyvaatimukset

Voivatko korkeakoulut peruuttaa pääsysi sosiaalisen median viestien takia?

Oletko huolissasi, että sosiaalisen median viestisi estävät sinua pääsemästä yliopistoon? Opi, miten korkeakoulut punnitsevat verkkoviestejä ja miten voit välttää sosiaalisen median ongelmia.

Mitä sinun on tiedettävä Dougherty Valleyn lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Dougherty Valleyn lukiosta San Ramonissa, Kaliforniassa.

Mikä on edTPA?

Onko sinulla kysymyksiä edTPA: sta? Katso täydelliset edTPA -käsikirjamme kaikki yksityiskohdat.