5 vaihetta suuren analyyttisen esseen kirjoittamiseen

feature_argumentativeessay-1

Tarvitseeko sinun kirjoittaa analyyttinen essee kouluun? Mikä erottaa tällaisen esseen muista tyypeistä ja mitä sinun on sisällytettävä, kun kirjoitat oman analyyttisen esseesi? Tässä oppaassa jaamme analyyttisen esseen kirjoittamisprosessin selittämällä esseesi tärkeimmät tekijät, antamalla sinulle luonnoksen, joka auttaa sinua jäsentämään esseesi, ja analysoimalla täydellinen analyyttinen esseesimerkki, jotta voit nähdä, miltä valmis essee näyttää.

Mikä on analyyttinen essee?

Ennen kuin aloitat analyyttisen esseen kirjoittamisen, sinun on tiedettävä, mitä tämä esseetyyppi on ja mitä se sisältää. Analyyttiset esseet analysoivat jotain, usein (mutta ei aina) kirjoitusta tai elokuvaa.Analyyttinen essee on kuitenkin enemmän kuin vain tiivistelmä aiheesta; tämän tyyppisessä esseessä sinun on mentävä pidemmälle kuin pinta-analyysi ja katsokaa, mitkä ovat tämän asian keskeiset argumentit/kohdat ja miksi. Jos kirjoitat analyyttisen esseen kirjoituksesta, tutustut siihen, miten teksti on kirjoitettu ja miksi kirjoittaja on päättänyt kirjoittaa sen tällä tavalla. Yhteenvedon sijasta analyyttinen essee keskittyy tyypillisesti kapeampaan painopisteeseen ja tarkastelee esimerkiksi teoksen pääteemoja, miten kirjoittaja rakensi ja tuki väitteitään, miten essee käytettiin kirjallisia laitteita parantaa viestinsä jne.

Haluat varmasti, että ihmiset ovat samaa mieltä kirjoittamasi kanssa, toisin kuin vakuuttavat ja argumentoivat esseet, päätavoitteesi analyyttisen esseen kirjoittamisen aikana ei ole yrittää kääntää lukijoita omaan puoleesi. Siksi et käytä vahvaa vakuuttavaa kieltä, kuten käyttäisit näissä esseetyypeissä. Tavoitteesi on pikemminkin saada riittävästi analyysejä ja esimerkkejä siitä, että väitteesi vahvuus on lukijoille selvä.

Tyypillisten esseekomponenttien, kuten johdannon ja johtopäätösten, lisäksi hyvä analyyttinen essee sisältää:

 • Väitöskirja, jossa kerrotaan pääväitteesi
 • Analyysi, joka liittyy opinnäytetyösi ja tukee sitä
 • Esimerkkejä analyysin tueksi ja ongelman perusteellisemman tarkastelun mahdollistamiseksi

Tämän artikkelin loppuosassa selitämme, kuinka jokainen näistä sisällytetään analyyttiseen esseeesi.

kuinka nähdä psat -tulokset

Kuinka rakentaa analyyttinen esseesi

Analyyttiset esseet on rakennettu samalla tavalla kuin monet muut kirjoittamasi esseet, ja niissä on johdanto (mukaan lukien opinnäytetyö), useita tekstikappaleita ja johtopäätös. Alla on luonnos, jota voit noudattaa esseesi jäsentämisessä, ja seuraavassa osassa menemme tarkemmin analyyttisen esseen kirjoittamiseen.


Johdanto

Esittelysi alkaa jollakin huomiota herättävällä lauseella saadaksesi yleisösi kiinnostumaan. Sitten annat muutaman lauseen aiheen asettamiseksi niin, että lukijoilla on jonkinlainen konteksti, ja lopetat opinnäytetyösi. Esittelysi sisältää:

 • Koukku
 • Lyhyt taustatieto, joka selittää ongelman/tekstin
 • Opinnäytetyösi

Kehon kappaleet

Analyyttinen esseesi sisältää tyypillisesti kolme tai neljä tekstikappaletta, joista jokainen kattaa eri analyysikohdan. Aloita jokainen tekstikappale lauseella, joka määrittää keskustelun pääkohdan. Sitten annat analyysin tästä asiasta ja tuet sitä todisteilla väitteesi tueksi. Jatka analysointia ja todisteiden antamista analyysillesi, kunnes aiheen vahvuudet ovat lopussa. Jokaisen tekstikappaleen lopussa voit valita siirtymälauseen, joka määrittää, mistä seuraavassa kappaleessa on kyse, mutta tämä ei ole pakollista. Runkokappaleet sisältävät:

 • Johdantolause, joka selittää, mitä käsittelet kappaleessa (kuten mini-opinnäytetyö)
 • Analyysipiste
 • Analyysiä tukevat todisteet (joko tekstin kohdat tai tiedot/tosiasiat)
 • (Toista analyysi ja todisteet, kunnes esimerkit loppuvat)

Johtopäätös

Et tee uusia johtopäätöksiäsi; tässä vaiheessa vain toistat jo tekemäsi keskeiset kohdat ja päätät asiat. Aloita muotoilemalla opinnäytetyösi uudelleen ja tiivistämällä esseesi tärkeimmät kohdat. Jonkun, joka lukee vain johtopäätöksesi, pitäisi pystyä esittämään perusidea siitä, mistä esseestäsi oli kyse ja miten se oli rakennettu. Tämän jälkeen voit halutessasi tehdä lopullisia johtopäätöksiä, mahdollisesti yhdistämällä essee -aiheesi suurempiin aiheisiin osoittaaksesi miksi se on tärkeää. Johtopäätös sisältää:

 • Parafraasi opinnäytetyöstä
 • Yhteenveto analyysin tärkeimmistä kohdista
 • Lopulliset johtopäätökset

body_satessay-1

5 vaihetta analyyttisen esseen kirjoittamiseen

Noudattamalla näitä viittä vinkkiä voit jakaa analyyttisen esseen kirjoittamisen hallittaviin vaiheisiin. Lopuksi sinulla on täysin muotoiltu analyyttinen essee, jossa on sekä perusteellinen analyysi että riittävästi todisteita väitteesi tueksi. Kaikki nämä vaiheet käyttävät esimerkkinä seuraavassa osassa esitettyä analyyttistä esseetä.


#1: Valitse aihe

Sinulle on ehkä jo määritetty aihe, ja jos näin on, voit ohittaa tämän vaiheen. Jos et kuitenkaan ole, tai jos sinulle määritetty aihe on riittävän laaja, joten sinun on vielä rajattava sitä, sinun on päätettävä aihe itse. Oikean aiheen valitseminen voi merkitä eroa tutkittavan (ja hyvän arvosanan saavan) analyyttisen esseen ja sen välillä, joka kestää muutaman tunnin löytääkseen muutamia kunnollisia kohtia analysoitavaksi

Ennen kuin päätät analyyttisen esseen aiheesta, tee vähän tutkimusta varmistaaksesi, että sinulla on tarpeeksi esimerkkejä analyysisi tueksi. Jos valitset aiheen, joka on liian kapea, sinun on vaikea löytää tarpeeksi kirjoitettavaa.

Oletetaan esimerkiksi, että opettajasi määrää sinut kirjoittamaan analyyttisen esseen John Steinbeckin teoksesta Vihan hedelmät paljastamaan epäoikeudenmukaisuuksia siirtolaisia ​​kohtaan. Jotta se olisi analyyttinen essee, et voi vain kertoa kirjan epäoikeudenmukaisuuksien hahmoista; Tämä on vain yhteenveto eikä sisällä analyysiä. Sinun on valittava aihe, jonka avulla voit analysoida teemaa. Yksi parhaista tavoista tutkia teemaa on analysoida, miten kirjoittaja esitti väitteensä. Yksi esimerkki tässä on, että Steinbeck käytti kirjallisia laitteita intercalary -luvuissa (lyhyet luvut, jotka eivät liittyneet juoniin tai sisälsivät kirjan päähenkilöitä) osoittaakseen, millaista elämä oli maahanmuuttajille kokonaisuudessaan Dust Bowl -jakson aikana.

Voisit kirjoittaa kuinka Steinbeck käytti kirjallisia laitteita koko kirjassa, mutta alla olevassa esseessä päätin keskittyä vain intercalary -lukuihin, koska ne antoivat minulle tarpeeksi esimerkkejä. Kapeampi keskittyminen johtaa lähes aina tiukempaan ja vakuuttavampaan essee (ja voi tehdä esimerkkien kokoamisesta vähemmän ylivoimaisen).


#2: Kirjoita opinnäytetyö

Opinnäytetyösi on esseesi tärkein lause; lukijan pitäisi pystyä lukemaan vain opinnäytetyösi ja ymmärtämään, mistä koko essee kertoo ja mitä aiot analysoida. Kun aloitat kirjoittamisen, muista, että jokaisen analyyttisen esseesi lauseen tulee liittyä opinnäytetyösi

Alla olevassa analyyttisen esseen esimerkissä opinnäytetyö on ensimmäisen kappaleen viimeinen virke (perinteinen kohta). Väitöskirja on: In Vihan viinirypäleet John Steinbeck käyttää useita kirjallisia välineitä ja tyylivalintoja paljastaakseen paremmin siirtolaisia ​​vastaan ​​1930 -luvulla tehdyt epäoikeudenmukaisuudet. Mitä tämä essee sitten analysoi? Kuinka Steinbeck käytti kirjallisia laitteita intercalary -luvuissa osoittaakseen, kuinka karkeat maahanmuuttajat voisivat saada sen. Kristallinkirkas.

#3: Tee tutkimusta löytääksesi tärkeimmät kohdat

Tässä määrität suurimman osan analyysistäsi-tiedot, jotka tekevät esseestäsi analyyttisen esseen. Suositeltavin tapa on luetella kaikki ajatukset, joita voin ajatella, tutkia sitten niitä kaikkia ja käyttää kolme tai neljä vahvinta esseessäsi. Heikkoja kohtia voivat olla ne, jotka eivät liity takaisin opinnäytetyöhön, joista sinulla ei ole paljon analysoitavaa tai joista et löydä hyviä esimerkkejä. Hyvä nyrkkisääntö on, että jokaisessa pääkohdassa on yksi kappale

Tässä esseessä on neljä pääkohtaa, joista jokainen analysoi eri kirjallista laitetta, jota Steinbeck käyttää havainnollistaakseen paremmin kuinka vaikeaa elämä oli maahanmuuttajille Dust Bowlin aikana. Neljä kirjallista laitetta ja niiden vaikutus kirjaan ovat:

  • Yksittäisten nimien puute intercalary -luvuissa havainnollistaa ongelman laajuutta
  • Vertauksia Raamattuun myötätunnon aikaansaamiseksi maahanmuuttajia kohtaan
  • Ei-näyttävä, usein kieliopillisesti väärä kieli, joten maahanmuuttajat ovat realistisempia ja suhtautuvat lukijoihin paremmin
  • Luontoon liittyvät metaforit vaikuttavat kirjoituksen tunnelmaan ja heijastavat maahanmuuttajien ahdinkoa

#4: Etsi otteita tai todisteita analyysiisi

Nyt kun sinulla on pääkohdat, sinun on varmuuskopioitava ne. Jos kirjoitat paperia tekstistä tai elokuvasta, käytä sen kohtia/leikkeitä pääasiallisena todisteiden lähteenä. Jos kirjoitat jostain muusta, todisteesi voivat olla peräisin useista eri lähteistä, kuten kyselyistä, kokeista, lainauksista asiantuntevista lähteistä jne. Kaikki todisteet, jotka toimivat tavalliseen tutkimuspaperiin, toimivat täällä.

Tässä esimerkissä lainaan useita kohtia Vihan hedelmät jokaisessa kappaleessa väitteeni tueksi. Sinun pitäisi pystyä tukemaan jokainen väitteesi todisteilla, jotta sinulla on vahva essee.


#5: Yhdistä kaikki

Nyt on aika aloittaa esseesi kirjoittaminen, jos et ole jo tehnyt sitä. Luo johdantokappale, joka päättyy opinnäytetyöhön, tee tekstikappale jokaiselle pääkohdallesi, sisältäen sekä analyysin että todisteet väitteidesi tueksi, ja päätä se yhteen johtopäätökseen, jossa esitellään opinnäytetyösi ja pääkohdat ja mahdollisesti selitetään aiheen kokonaiskuva.

body_student_laptop_computer

Esimerkki analyyttisestä esseestä + analyysi

Jotta voisit itse nähdä, miltä valmis analyyttinen essee näyttää, tässä on essee, jonka kirjoitin lukion aikana. Sen jälkeen analysoidaan, miten olen jäsentänyt esseeni, mitkä ovat sen vahvuudet ja miten sitä voitaisiin parantaa.


Essee

Amerikkalainen kirjailija Rita Mae Brown totesi, että kieli käyttää piilotettua voimaa, kuten kuu vuorovedessä. Retoriikan hyvä soveltaminen on ollut lukemattomien kirjailijoiden tavoite kautta historian. Tehokas kielenkäyttö kirjallisuudessa on voinut vaikuttaa ihmisiin sukupolvien ajan. John Steinbeckin romaani, Vihan hedelmät, on esimerkki kestävästä kirjoituksesta, joka sisältää vakuuttavaa ja voimakasta kieltä. Vihan hedelmät kertoo Joad -perheen matkasta, kun he muuttavat länteen heitettyään pois maastaan. Joadien on puututtava vakavaan perustarpeiden puutteeseen ja perusteettomaan vihaan heitä kohtaan myös Kaliforniaan saapumisensa jälkeen. Steinbeck käyttää intercalary -lukujaan ilmaistakseen näkemyksiään ja kuvatakseen maahanmuuttajien kohtaamia vaikeuksia ja närkästyksiä. Tehokas kieli on ratkaiseva tekijä saada ihmiset ymmärtämään kirjoittajan uskomuksia. Sisään Vihan viinirypäleet John Steinbeck käyttää useita kirjallisia välineitä ja tyylillisiä valintoja paljastaakseen paremmin siirtolaisten ahdingon 1930 -luvulla.

Yksi tapa Steinbeck havainnollistaa kaikkien siirtolaisväestön yhteyksiä ja heidän kohtaamiaan kamppailuja on pidättäytyä käyttämästä tiettyjä nimikkeitä ja nimiä intercalary -luvuissaan. Sillä aikaa Vihan hedelmät keskittyy Joad -perheeseen, intercalary -luvut osoittavat, että kaikilla siirtolaisilla on samat kamppailut ja voitot kuin Joadsilla. Näissä luvuissa ei käytetä yksittäisiä nimiä; sen sijaan ihmisiä kutsutaan osana ryhmää. Steinbeck kirjoittaa: Raivoissaan olevat miehet jyskyttivät lääkäreiden ovia; ja lääkärit olivat kiireisiä. Ja surulliset miehet jättivät sanan maakauppoihin, jotta kuolintarkastaja lähettäisi auton, (555). Käyttämällä yleisiä termejä Steinbeck näyttää, miten kaikki siirtolaiset ovat yhteydessä toisiinsa, koska he ovat käyneet läpi samanlaisia ​​kokemuksia. Yhtä perhettä vastaan ​​tehdyt valitukset tehtiin tuhansia muita perheitä vastaan; väärinkäyttö ulottuu paljon pidemmälle kuin mitä Joads koki. Vihan hedelmät viittaa usein yhteenliittymisen tärkeyteen; kuinka ihmisten voima ja vaikutusvalta moninkertaistuvat, kun ihmiset yhdistävät toisiinsa. Koko romaanin ajan maahanmuuttajien tavoite, voiton avain, on ollut yhdistää. Vaikka hallitus ja poliisi turhauttavat heidän suunnitelmansa toistuvasti, Steinbeckin intercalary -luvut tarjoavat maahanmuuttajille mahdollisuuden olla yhteydessä toisiinsa, koska he ovat kohdanneet samanlaisia ​​kokemuksia. Sadat tuhannet siirtolaiset pakenivat luvattuun maahan Kaliforniaan, mutta Steinbeck oli tietoinen siitä, että numerot yksin olivat persoonattomia ja heiltä puuttui intohimo, jota hän halusi levittää. Steinbeck loi intercalary -luvut osoittaakseen valtavan määrän kärsiviä ihmisiä, ja hän loi Joad -perheen herättääkseen myötätuntoa lukijoista. Koska lukijat tuntevat myötätuntoa Joadille, heistä tulee herkempiä maahanmuuttajien taisteluille yleensä. Kuitenkin John Steinbeck teki usein selväksi, että Joads ei ollut yksittäistapaus; ne eivät olleet ainutlaatuisia. Heidän taistelunsa ja voitonsa olivat osa jotain suurempaa. Välttymällä tietyistä nimistä intercalarry -luvuissaan Steinbeck pystyy osoittamaan maahanmuuttajia vastaan ​​tehtyjen julmuuksien valtavuuden.

Steinbeck luo myös merkittäviä rinnastuksia Raamattuun intercalary -luvuissaan parantaakseen kirjoituksiaan ja hahmojaan. Käyttämällä yksinkertaisia ​​lauseita ja tyyliteltyä kirjoitusta Steinbeck herättää raamatullisia kohtia. Maahanmuuttajat ovat epätoivoisia, töitä ei ole ennen kevättä. Ei työtä, (556). Lyhyet, suorat lauseet auttavat paremmin välittämään maahanmuuttajien tilanteen epätoivoisuutta. Koko romaaninsa aikana John Steinbeck luo yhteyksiä Raamattuun hahmojensa ja tarinansa kautta. Jim Casyn vihjaukset Kristukseen sekä kuivuuden ja tulvien kiertokulku ovat selkeitä raamatullisia viittauksia. Valitsemalla suhdetta Vihan hedelmät Raamatun mukaan Steinbeckin hahmoista tulee suurempia kuin he itse. Nälkäisistä siirtolaisista tulee enemmän kuin köyhiä vaeltajia; he ovat nyt valittuja ihmisiä, jotka pakenevat luvattuun maahan. Kun unohdettu mies kuolee yksin ja huomaamatta, siitä tulee tragedia. Steinbeck kirjoittaa: Jos [maahanmuuttajia] ammuttiin, he eivät juossut, vaan roiskuivat pahoin pois; ja jos he osuivat, he upposivat väsyneenä mutaan, (556). Maahanmuuttajia vastaan ​​tehdyt vääryydet lisääntyvät, koska heidät nähdään Jumalan lapsina Steinbeckin valitseman kielen kautta. Raamattuun viittaaminen vahvistaa Steinbeckin romaania ja tarkoitusta: luoda ymmärrystä hylätyille. Ihmisten on helppo tuntea halveksuntaa nuhjuisia kulkureita kohtaan, mutta niiden yhdistäminen sellaiseen kristinuskon perustavanlaatuiseen osaan herättää myötätuntoa lukijoissa, jotka olisivat muuten jättäneet huomiotta maahanmuuttajat kuten niin monet muutkin.

Steinbeckin käyttämä yksinkertainen, kouluttamaton vuoropuhelu auttaa myös luomaan rehellisemmän ja mielekkäämmän edustuksen maahanmuuttajista ja tekee siirtolaisista suhteellisempia lukijoille. Steinbeck haluaa edustaa maahanmuuttajien kieltä tarkasti kuvatakseen selkeämmin heidän elämäänsä ja saadakseen heidät näyttämään enemmän oikealta paperilta kuin vain kirjan hahmoilta. Maahanmuuttajat valittavat: He eivät tule olemaan töissä kolmeen kuukauteen, (555). Yksittäisessä lauseessa on useita kielioppivirheitä, mutta se ilmaisee elävästi epätoivon, jonka siirtolaiset kokivat paremmin kuin teknisesti täydellinen lause. Vihan hedelmät Tarkoituksena on osoittaa maahanmuuttajien kohtaamat vakavat vaikeudet, joten Steinbeck käyttää selkeää ja käytännöllistä kirjoitustyyliä. Steinbeck näyttää maahanmuuttajien elämän ankaria ja totuudenmukaisia ​​todellisuuksia, ja hän olisi tekopyhä, jos hän päättäisi antaa maahanmuuttajille hienostuneemman äänen eikä kuvata heitä kaikista heidän puutteistaan. Siirtolaisten kuvaaminen epätäydelliseksi kielensä kautta helpottaa heidän suhtautumistaan. Steinbeckin ensisijainen yleisö oli keskiluokka, yhteiskunnan vähävaraisempi. Sisään toistuvasti Vihan hedelmät , varakkaat tekevät ilmeiseksi, että he pilkkaavat maahanmuuttajien ahdinkoa. Varakkaat, ei huono tuuri tai luonnonkatastrofit, olivat merkittävä syy siirtolaisperheiden, kuten Joadien, kärsimyksiin. Siten Steinbeck kääntyy romaani tukemassa heikommassa asemassa olevia. Kun viitataan korkeimpiin elinoloihin, joita karjaeläimet ovat, siirtolaiset huomauttavat: Hevoset-olemme miehiä (556). Tämän lainauksen täydellinen yksinkertaisuus ilmaisee maahanmuuttajien tilanteen järjettömyyden paremmin kuin kukat ilmaisut.

Minnesotan yliopiston ystävyyskaupunkien hyväksymisaste

Sisään Vihan hedelmät , John Steinbeck käyttää metaforia, erityisesti luonnosta, havainnollistaakseen maahanmuuttajien tunnelmaa ja yleistä ahdinkoa. Suurimmassa osassa kirjaa maa on kuvattu pölyiseksi, karuksi ja kuolleeksi. Loppua kohti kuitenkin; tulvat tulevat ja maisema alkaa muuttua. Kaksikymmentäyhdeksän luvun lopussa Steinbeck kuvailee kukkulaa tulvien jälkeen sanoen: Pieniä nurmikoita tuli maan läpi, ja muutamassa päivässä kukkulat olivat vaaleanvihreitä alkuvuodesta, (556). Tämä kuvaus tarjoaa jyrkän kontrastin aiemmista kohdista, jotka olivat täynnä epätoivoa ja tuhoa. Steinbeckin sävy luvun alusta muuttuu rajusti. Alkuvaiheessa Steinbeck oli käyttänyt raskaita kuvia välittääkseen sateen aiheuttaman tuhon. Purot ja pienet joet reunustivat rantaviivoja ja työskentelivät pajuilla ja puiden juurilla, taivuttivat pajuja syvälle virtaukseen, katkaisivat ulos puuvillapuiden juurista ja kaatanut puut (553). Luvun lopussa sade on kuitenkin lisännyt uutta elämää Kaliforniassa. Uudesta ruohosta tulee metafora, joka edustaa toivoa. Kun maahanmuuttajat ovat hämmentyneitä siitä, miten he selviävät talvesta, ruoho tarjoaa varmuutta. Siirtolaisten tarina intercalary -luvuissa on samanlainen kuin Joads. Romaanin lopussa perhe hajoaa ja joutuu pakenemaan kotoaan. Kuitenkin sekä kirja että viimeinen intercalary -luku päättyvät toiveikkaaseen nousuun niin paljon kärsimyksen jälkeen. Ruohon metafora vahvistaa Steinbeckin sanomaa, koska se tarjoaa konkreettisen esimerkin toivosta. Hänen kielensä kautta Steinbeckin teemat käyvät ilmi romaanin lopussa. Steinbeck vakuuttaa, että sinnikkyys, vaikka ongelmat näyttävätkin ylitsepääsemättömiltä, ​​johtaa menestykseen. Nämä vertaukset auttavat vahvistamaan Steinbeckin teemoja Vihan hedelmät koska ne tarjoavat mieleenpainuvamman tavan muistaa tärkeät viestit.

Joh. Steinbeck voi osoittaa, että tuhannet maahanmuuttajat kärsivät samoista virheistä, jos he eivät käytä tiettyjä nimiä ja termejä. Raamatun tyylin jäljitteleminen vahvistaa Steinbeckin hahmoja ja yhdistää ne Raamattuun, ehkä historian kuuluisimpaan kirjaan. Kun Steinbeck kirjoittaa maahanmuuttajien epätäydellisessä vuoropuhelussa, hän luo tarkemman kuvauksen ja helpottaa siirtolaisten suhtautumista vähemmän varakkaalle yleisölle. Erityisesti luontoon liittyvät metaforit vahvistavat teemoja Vihan hedelmät parantamalla mielialaa Steinbeck haluaa lukijoiden tuntevan kirjan eri kohdissa. Kaiken kaikkiaan Steinbeckin sisältämät intercalary -luvut parantavat romaaniaan tekemällä siitä ikimuistoisemman ja vahvistamalla Steinbeckin omaksumia teemoja koko romaanin aikana. Esimerkilliset tyylivälineet vakuuttavat lukijat edelleen John Steinbeckin henkilökohtaisista uskomuksista. Steinbeck kirjoitti Vihan hedelmät paljastaa julmuuksia maahanmuuttajia vastaan ​​ja käyttämällä kirjallisia välineitä tehokkaasti hän muistuttaa lukijoita jatkuvasti tarkoituksestaan. Steinbeckin vaikuttavat kielivalinnat hänen intercalary -luvuissaan edistävät koko romaania ja auttavat luomaan klassisen kirjallisuuden, johon ihmiset pystyvät edelleen liittymään.


Analyysi

Tämä essee pysyy melko tiukasti analyyttisen esseen vakiomuotoisena. Se alkaa johdannolla, jossa päädyin käyttämään lainausta esseen aloittamiseen. (Tästä tuli suosikkini tapa aloittaa esseitä lukiossa, koska jos en ollut varma mitä sanoa, voisin ulkoistaa työn ja löytää lainauksen, joka liittyy siihen, mistä kirjoitan.) Lainaus tästä esseestä ei liity aiheisiin, joista keskustelen, niin paljon kuin se voisi, mutta se on silti hieman erilainen tapa aloittaa essee ja voi kiehtoa lukijoita. Kerron sitten vähän taustaa Vihan hedelmät ja sen teemat ennen introkappaleen lopettamista opinnäytetyölläni: että Steinbeck käytti kirjallisia laitteita intercalary -luvuissa osoittaakseen kuinka karkeat siirtolaiset olivat.

Jokainen neljästä kappaleestani on muotoiltu suunnilleen samalla tavalla: johdantolause, joka selittää, mistä keskustelen, kyseisen pääkohdan analyysi ja vähintään kaksi lainausta kirjasta todisteina.

Johtopäätökseni toistaa väitöskirjani, tekee yhteenvedon jokaisesta neljästä kohdasta, joista keskustelin vartalokappaleissani, ja lopettaa esseen keskustelemalla lyhyesti siitä, kuinka Steinbeckin kirjoitus auttoi tuomaan lukijamaailman maahanmuuttajien epäoikeudenmukaisuuksiin pölykulhon aikana.

Mitä tämä analyyttinen esseesimerkki tekee hyvin? Aluksi, se sisältää kaiken, mitä vahvan analyyttisen esseen pitäisi sisältää, ja se tekee sen löytämisestä helppoa. Opinnäytetyössä esitetään selkeästi, mistä esseestä on kyse, jokaisen kappaleen ensimmäinen virke esittelee aiheen, jota se käsittelee, ja johtopäätös tiivistää kaikki tärkeimmät kohdat. Jokaisessa pääkappaleessa on analyysi ja useita otteita kirjasta lisätäkseni legitiimiyttä pointteihini.

Lisäksi, essee tekee hyvää työtä tutkiessaan perusteellisesti opinnäytetyössä esitettyä kysymystä. Neljä tapaa, joilla Steinbeck käytti kirjallisia laitteita, käsitellään, ja jokaiselle esimerkille annetaan ja analyysi annetaan, jotta lukijat voivat ymmärtää, miksi Steinbeck sisällytti nämä laitteet ja miten ne auttoivat muokkaamaan sitä, miten lukijat suhtautuivat maahanmuuttajiin ja heidän ahdinkoonsa.

Missä tätä kirjoitusta voisi parantaa? Uskon, että heikoin tekstikappale on kolmas, joka käsittelee sitä, kuinka Steinbeck käytti selkeää, kieliopillisesti väärää kieltä kuvaamaan maahanmuuttajia tarkasti ja tekemään heistä suhteellisempia lukijoille. Kappale yrittää koskettaa kumpaakin näistä syistä ja on lopulta hieman epätarkka. Sen olisi ollut parempi keskittyä vain yhteen näistä syistä (todennäköisesti siitä, miten se teki maahanmuuttajista suhteellisempia), jotta se olisi selkeämpi ja tehokkaampi. Se on hyvä esimerkki siitä, kuinka lisää ideoita esseeseen lisääminen ei useinkaan paranna sitä, jos ne eivät toimi muun kirjoittamasi kanssa. Tämä essee voisi myös selittää otteita, jotka sisältyvät enemmän ja miten ne liittyvät esitettyihin kohtiin. Joskus he vain pudotetaan esseeseen odottaen, että lukijat muodostavat yhteyden esimerkin ja analyysin välille. Tämä pätee ehkä erityisesti toiseen runkokappaleeseen, joka käsittelee samankaltaisuuksia raamatullisiin kohtiin. Lainausten lisäanalyysi olisi vahvistanut sitä.

body_laptop-6Yhteenveto: Kuinka kirjoittaa analyyttinen essee

Mikä on analyyttinen essee? Kriittinen analyyttinen essee analysoi aiheen, usein tekstin tai elokuvan. Analyysipaperi käyttää todisteita väitteen tueksi, kuten otteita kirjoituksesta. Kaikki analyyttiset paperit sisältävät opinnäytetyön, aiheen analyysin ja todisteita tämän analyysin tueksi.

Kun laadit analyyttisen esseen luonnoksen ja kirjoitat esseesi, toimi seuraavasti:

#1: Valitse aihe #2: Kirjoita opinnäytetyösi #3: Päätä pääkohdistasi #4: Kerää todisteita analyysisi tueksi #5: Laita kaikki yhteen

Analyyttisten esseesimerkkien lukeminen voi myös antaa sinulle paremman käsityksen siitä, miten esseesi jäsennellään ja mitä siihen sisällytetään.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Enneagrammi Tyyppi 6: Lojaalisti

Oletko tyypin 6 Enneagrammi? Opi kertomaan, mikä ura sopii sinulle ja millainen Enneagram 6s on romanttisissa suhteissa.

New England College SAT -pisteet ja GPA

Saint Josephin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

11 parasta arkkitehtuurikoulua alakoululaisille

Harkitsetko arkkitehtuuria? Opi Yhdysvaltojen parhaat arkkitehtuurikoulut auttamaan sinua päättämään, minne mennä perustutkintoon.

La Kanadan lukio | 2016-17 rankingit | (Kanada,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta La Kanadan lukiosta La Kanadassa, Kaliforniassa.

Sinun täytyy tarkistaa nämä 70 Amerikan liberaalimpaa korkeakoulua

Etsitkö liberaalia, vasemmistolaista ympäristöä yliopistolle? Olemme koonneet maan liberaalimmat korkeakoulut, jotta löydät poliittisen sopivuutesi.

Malone Universityn pääsyvaatimukset

Mikä on lukion poistumistesti? Kuinka läpäiset?

Oletko huolissasi lukion lähtökokeesta? Älä panikoi! Tämä opas kertoo sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää mitä odottaa ja miten läpäistä.

1480 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

LMU SAT -tulokset ja GPA

Khan Academy SAT ei koskaan riitä - tässä miksi

Onko Khan Akatemian SAT-valmisteluohjelma tarpeeksi hyvä parantamaan SAT-pisteitäsi? Opi sen suurimmat puutteet ja miksi se ei koskaan ole tarpeeksi hyvä SAT-käytäntöön.

Kuinka päästä: Fordhamin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Täydellinen opas vertaissuosituksiin

Tarvitsetko vertaissuositusta? Lue täydellinen opas Davidsonin ja Dartmouthin vertaissuosituksista selvittääksesi, keneltä sinun pitäisi kysyä ja miten heidän pitäisi kirjoittaa kirjeesi.

Mikä on ylioppilastutkinto? Miten se eroaa kandidaatista?

Mitä eroa on ylioppilastutkinnon ja kandidaatin tutkinnon välillä? Määritämme ylioppilastutkinnon ja autamme sinua päättämään, onko se oikea tavoite sinulle.

Indiana University - Purdue University Fort Wayne Pääsyvaatimukset

Crown College pääsyvaatimukset

Mitä sinun tulee tietää Audeo Charter Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Audeo Charter Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Point Loma Nazarene University SAT -tulokset ja GPA

URI SAT -pisteet ja GPA

9 inspiroivinta espanjalaista lainausta elämästä

Opi espanjaa? Tutustu luetteloon inspiroivista espanjalaisista lainauksista, joita voit harjoitella samalla kun saat viisautta elämästä.

Mikä oli vuoden 1763 julistus?

Missä oli vuoden 1763 julistuslinja? Opi kaikki tästä tärkeästä asetuksesta ja sodasta, jonka se auttoi käynnistämään.

Minnesotan yliopisto, Crookstonin pääsyvaatimukset

Huhtikuun ABC: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mitä APR tarkoittaa? Mitä se tarkoittaa? Selitämme, mikä on vuosikorko (sekä luottokorteille että lainoille) ja mitä se tarkoittaa sinulle.

Lukion englanninkurssit, jotka sinun pitäisi käydä

Mitä englannin kursseja käyt lukiossa? Pitäisikö sinun valita kirjallisuus vai kieli? Täältä voit oppia vaikuttamaan korkeakouluihin englanninkielellä.

Lopullinen opas ennen lakia: 13 vinkkiä valmistautumiseen lakikouluun

Harkitsetko lakikoulua? Selitämme, mikä on esioikeus, kuinka valita pääaine, parhaat oikeuskoulut ja vinkkejä asianajajaksi ryhtymiseen.