5 erinomaista syytä olla pelkäämättä puutarhahämähäkkiä

feature_gardenspider

Oletko huomannut suuren mustan ja keltaisen hämähäkin tekemän kodin pihallesi? Tämä laji tunnetaan yleisesti puutarhahämähäkkinä, ja ne ovat yleisiä kaikkialla Pohjois-Amerikassa. Pitäisikö sinun olla huolissasi siitä, että puutarhahämähäkki puree sinua tai lemmikkisi? Ovatko puutarhahämähäkit myrkyllisiä? Päinvastoin, puutarhahämähäkit ovat hyödyllinen puutarhan asukas ja ovat avain hyönteispopulaatioiden pitämisessä alhaalla. Lue tämä opas saadaksesi lisätietoja tästä silmiinpistävästä hämähäkkilajista ja niiden ainutlaatuisista ominaisuuksista.


Mitä puutarhahämähäkit ovat?

Ensinnäkin, mitä puutarhahämähäkit ovat? Onko kukaan hämähäkki, jonka löydät vaeltavan nurmikollasi, puutarhahämähäkki? Kun ihmiset puhuvat puutarhahämähäkeistä, he viittaavat yhteen hämähäkkilajiin. Sen tieteellinen nimi on Argiope aurantia , mutta sillä on monia yleisiä nimiä, kuten puutarhahämähäkki, musta ja keltainen puutarhahämähäkki, keltainen puutarhahämähäkki, kirjoitushämähäkki, puutarhan orb-kutojahämähäkki, maissihämähäkki, siksak-hämähäkki ja sidottu puutarhahämähäkki.Puutarhahämähäkkien erottavin piirre ovat mustat ja keltaiset merkinnät, jotka usein näkyvät vatsanauhaina tai pisteinä. Vain naispuolisissa puutarhahämähäkeissä on nämä värit, sekä valkoinen tai harmaa kefalotoraksi (ruumiin etuosa). Miehet ovat huomattavasti pienempiä, vatsa on ohuempi ja niiden väri on tummempi. Naiset vaihtelevat 19-25 mm: n pituisiksi, kun taas miehet ovat noin neljännes naisten kokoisina: 0,20 - 0,35 tuumaa (5 - 9 mm). Kuten kaikilla hämähäkkilajeilla, puutarhahämähäkeillä on kahdeksan jalkaa (neljässä parissa) ja useita pieniä silmiä. Suuremman koon ja kirkkaiden värien vuoksi naispuolisia puutarhahämähäkkejä huomataan paljon useammin kuin urospuolisia hämähäkkejä.

kuinka kauan näyttelytulokset lähetetään

body_malefemalespiders

Naaraspuolinen hämähäkki vasemmalla ja urospuolinen hämähäkki oikealla. Lähde: Wikimedia Commons


Missä puutarhahämähäkit elävät?

Mustalla ja keltaisella puutarhahämähäkillä on laaja valikoima. He ovat kotoisin Pohjois-Amerikasta, ja niitä esiintyy kaikissa Yhdysvaltain osavaltioissa Alaskaa lukuun ottamatta. Niiden kantama ulottuu myös Pohjois-Keski-Amerikkaan ja Etelä-Kanadaan.

Puutarhahämähäkit elävät mieluummin lähellä aurinkoista, ruohoa, joka on tuulen poissa, jotta he voivat rakentaa verkkojaan. He yleensä rakentavat verkkonsa korkeille kasveille tai mataliin rakennuksiin. Siksi niitä löytyy niin usein puutarhoista! Korkeat ruohot, pensaat, jopa talojen räystäs ovat kaikki ihanteellisia paikkoja puutarhahämähäkkien asumiselle. Nämä hämähäkit ovat aktiivisia päivällä, ja ne löytyvät usein rakentamastaan ​​verkosta tai sen läheltä.


Ovatko puutarhahämähäkit myrkyllisiä?

Jos näet puutarhahämähäkin, älä ole huolissasi siitä, että se puree sitä. Puutarhahämähäkit eivät ole aggressiivisia, ja ne jättävät sinut yksin, kunhan et vaivaudu tai provosoi heitä. Harvinaisissa tapauksissa, joissa puutarhahämähäkit purevat, sinun ei silti tarvitse huolehtia. Puutarhan hämähäkkimyrkky ei ole myrkyllistä, ja purenta tuntuu samanlaiselta kuin mehiläisen pistely, ja siinä on vain vähäinen kipu ja turvotus. Tämä pätee sekä ihmisiin että eläimiin, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, jos joku näistä hämähäkeistä puree koirasi tai muuta lemmikkisi.

Ainoat ihmiset, jotka tarvitsevat huolta puutarhahämähäkkien puremasta, ovat allergisia hämähäkin myrkylle, mutta tämä on hyvin harvinaista. Jos purema tai muut kehosi osat (kuten kasvosi) ovat hyvin turvoksissa tai sinulla on hengitysvaikeuksia, soita numeroon 911 tai mene välittömästi päivystyspoliklinikalle.

Huolimatta joistakin artikkeleista, jotka selittävät kuinka päästä eroon puutarhahämähäkeistä, ne ovat vaaraton ja usein mielenkiintoinen lisä pihoille ja puutarhoihin. Seuraavassa osassa selitämme, kuinka puutarhahämähäkit voivat edes hyödyttää sinua!


4 tärkeintä mustan ja keltaisen puutarhan hämähäkkitietoa

Haluatko tietää enemmän puutarhahämähäkeistä? Alla on joitain tärkeimpiä ja mielenkiintoisimpia tietoja tästä lajista.


Mitä puutarhahämähäkit syövät?

Puutarhahämähäkit eivät ole vain vaarattomia, vaan ne voivat auttaa tekemään puutarhastasi miellyttävämmän paikan olla! Puutarhahämähäkit syövät hyönteisiä, mukaan lukien monet yleiset tuholaiset, kuten hyttyset ja ampiaiset. Puutarhahämähäkit vangitsevat saaliinsa pyörittämällä verkkoja, joihin hyönteiset lentävät. He eivät jahtaavat tai metsästävät saalistaan ​​(joten tarinat ihmisten hämmentävistä puutarhahämähäkeistä ovat vääriä).

Hyönteiset muodostavat suurimman osan puutarhahämähäkin ruokavaliosta, mutta ne voivat myös syödä hieman suurempaa saalista, kuten pieniä liskoja, jos ne jäävät hämähäkkien verkkoihin.


Miltä puutarhan hämähäkinverkko näyttää?

Puutarhahämähäkit tunnetaan suuret, monimutkaiset verkot. Verkot voivat olla jopa kahden jalan poikki ja ovat pyöreitä. Heillä on klassiset spiraalirenkaat ja säteittäiset viivat, joita useimmat ihmiset kuvittelevat kuvitellessaan hämähäkinverkkoa. Heidän verkkoissaan on usein keskellä halkaiseva silkki, joka tunnetaan nimellä stabilimentum.

Naaraspuoliset hämähäkit rakentavat tyypillisesti paljon suurempia verkkoja kuin uroshämähäkit. Kun verkko on valmis, hämähäkki istuu usein sen keskellä ja odottaa saaliin lentämistä verkkoon. Puutarhahämähäkit käyttävät samaa verkkoa useita kuukausia ylläpitämällä sitä tarpeen mukaan joka ilta. He voivat kuitenkin rakentaa uusia verkkoja useammin, jos he päättävät siirtää sijainteja tai verkko on vaurioitunut.

body_gardenspiderweb


Kuinka kauan puutarhahämähäkit elävät?

Puutarhahämähäkit elävät keskimäärin vuoden ajan, vaikka jotkut naiset voivat elää useita vuosia, jos he asuvat alueilla, joilla ei ole kovia pakkasia (usein puutarhahämähäkkien tappaja). Puutarhahämähäkit viettävät yleensä koko elämänsä yhdellä alueella, joten pihasi voi olla koko puutarhahämähäkin elinkaaren paikka!


Kuinka puutarhahämähäkit lisääntyvät?

Puutarhahämähäkit lisääntyvät 1-2 kertaa vuodessa. Uroshämähäkki kuolee heti parittelun jälkeen, ja naaras syö joskus. Parittelun jälkeen naaras munii useita tuhansia munia, jotka hän peittää ruskealla silkillä. Munat kuoriutuvat keväällä tai syksyllä, ja vauvapuutarhahämähäkit (joista suurin osa ei selviydy aikuisikään) joko pysyvät alueella tai tuulen kuljettamat uusiin paikkoihin.


Yhteenveto: Garden Spider

Vaikka ne saattavat näyttää pelottavilta, mustat ja keltaiset puutarhahämähäkit ovat itse asiassa vaarattomia ja joskus jopa hyödyllisiä lisäyksiä pihallesi. Puutarhahämähäkki, virallisesti tunnettu nimellä Argiope aurantia , on laajalle levinnyt hämähäkilaji, joka ei ole aggressiivinen. Vaikka joku näistä hämähäkeistä puraisi ihmistä tai eläintä, reaktio on vain samanlainen kuin mehiläisen pistely, jossa on vähäinen turvotus ja kipu.

Puutarhan hämähäkinverkko on usein suuri ja monimutkainen, ja se on yksi ilmeisimmistä merkeistä siitä, että tämä hämähäkki asuu pihallasi. Naaraspuoliset hämähäkit ovat ainoat rohkeat mustat ja keltaiset värit, ja laji syö ensisijaisesti hyönteisiä, mukaan lukien monia puutarhoja usein esiintyviä tuholaisia. Niillä on tärkeä rooli ekosysteemissä ja hyönteispopulaatioiden pitämisessä alhaalla, joten ei tarvitse huolehtia, jos jokin näistä hämähäkeistä tulee kotiin puutarhaan!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Tämän vuoden Etelä -Carolinan yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Kuinka saada 30 (tai korkeampi!) ACT: 9 avainvinkkiä

Onko 30 hyvä ACT -pisteet? Ehdottomasti! Opi kuinka saada ACT: stä 30, valmistautumalla tehokkaasti ja hyökkäämällä testiin luottavaisin mielin 30+ ACT -pistemäärän suhteen.

Valdostan osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Paras AP: n ympäristötieteen tarkistusopas

Tarvitsetko apua taidon APES review kanssa? Käymme läpi kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää AP -ympäristötieteen tentistä ja kuinka valmistautua siihen.

ACT Hand Scoring: Pitäisikö sinun tilata se?

Mikä on ACT Hand Scoring, ja pitäisikö se tilata? Milloin se on rahan tuhlausta? Ota selvää tästä.

Uusi SAT -muunnoskaavio: Vanha 2400 - Uusi 1600 (virallinen)

Kun otat uuden SAT: n ja ihmettelet, miten vanha 2400 -pisteet muuttuvat uudeksi 1600 -pistetaulukkoksi? Löydät pisteiden muuntotaulukkomme täältä.

Paras analyysi: Rakkaus ja suhteet Great Gatsbyssä

Onko sinulla kysyttävää The Great Gatsbyn suhteista? Analysoimme Gatsbyn ja Daisyn, Myrtlen ja Georgen ja muiden välisiä romansseja selittääksemme rakkauden roolin romaanissa.

Barronin ACT: Expert Prep Book Review

Pitäisikö sinun ostaa Barronin ACT -kirja? Tutustu Barronin ACT -valmistelukatsaukseen selvittääksesi, onko tämä paras ACT -kirja sinulle.

4.5 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 4.5

Mikä on 4.5 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 4,5 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Mitä opettajat todella tekevät SAT/ACT -tuutoroinnin aikana?

Kun maksat opettajalle, haluat, että jokainen minuutti on mahdollisimman tehokas. Tässä kerromme parhaista käytännöistä, joita opettajasi on käytettävä.

Kuinka moni saa ACT: n 34, 35, 36? Pisteiden jakautuminen

Kuinka moni oppilas saa ACT: n huippupisteet vuosittain? Mieti, miten voit liittyä tähän harvinaiseen ryhmään.

64 suurta korkeakoulua, jotka eivät vaadi esseitä

Etsitkö korkeakouluja, jotka eivät vaadi esseitä? Katso täydellinen luettelo 65 korkeakoulusta ilman essee-vaatimuksia!

UTSA SAT -tulokset ja GPA

Arkansasin yliopisto Fort Smithin pääsyvaatimukset

ITT: n teknisen instituutin pääsyvaatimukset

Houstonin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

SAT Math vs ACT Math: Mikä on ero?

Miten päätät SAT vs ACT matematiikan välillä? Tässä on täydellinen vertailu kysymystyypeillä, muodolla ja käytännön kysymyksillä.

1800 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Concordia Collegen pääsyvaatimukset

Haskell Indian Nations University pääsyvaatimukset

3 avainvinkkiä AP -laskennan ässäyksen vapaaksi vastaukseksi

Oletko huolissasi AP Calculus BC: n ilmaisista vastauskysymyksistä? Tutustu oppaaseemme kaikkeen mitä sinun tarvitsee tietää AP Calc BC FRQ: sta.

Paras Algebra 1 Regents -katsausopas 2021

Otatko Algebra 1 Regents -kokeen? Tutustu asiantuntija -arvio -oppaaseemme opintovihjeitä ja neuvoja varten.

Rotu vs. etnisyys vs. kansalaisuus: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mitä eroa rodun, etnisyyden ja kansallisuuden välillä on? Selitämme kaikki kolme käsitettä hyödyllisten esimerkkien avulla.

Yucaipan lukio | 2016-17 rankingit | (Yucaipa,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Yucaipan lukiosta Yucaipassa, Kaliforniassa.

Columbia College Chicago ACT -pisteet ja GPA