5 erinomaista syytä olla pelkäämättä puutarhahämähäkkiä

feature_gardenspider

Oletko huomannut suuren mustan ja keltaisen hämähäkin tekemän kodin pihallesi? Tämä laji tunnetaan yleisesti puutarhahämähäkkinä, ja ne ovat yleisiä kaikkialla Pohjois-Amerikassa. Pitäisikö sinun olla huolissasi siitä, että puutarhahämähäkki puree sinua tai lemmikkisi? Ovatko puutarhahämähäkit myrkyllisiä? Päinvastoin, puutarhahämähäkit ovat hyödyllinen puutarhan asukas ja ovat avain hyönteispopulaatioiden pitämisessä alhaalla. Lue tämä opas saadaksesi lisätietoja tästä silmiinpistävästä hämähäkkilajista ja niiden ainutlaatuisista ominaisuuksista.


Mitä puutarhahämähäkit ovat?

Ensinnäkin, mitä puutarhahämähäkit ovat? Onko kukaan hämähäkki, jonka löydät vaeltavan nurmikollasi, puutarhahämähäkki? Kun ihmiset puhuvat puutarhahämähäkeistä, he viittaavat yhteen hämähäkkilajiin. Sen tieteellinen nimi on Argiope aurantia , mutta sillä on monia yleisiä nimiä, kuten puutarhahämähäkki, musta ja keltainen puutarhahämähäkki, keltainen puutarhahämähäkki, kirjoitushämähäkki, puutarhan orb-kutojahämähäkki, maissihämähäkki, siksak-hämähäkki ja sidottu puutarhahämähäkki.



Puutarhahämähäkkien erottavin piirre ovat mustat ja keltaiset merkinnät, jotka usein näkyvät vatsanauhaina tai pisteinä. Vain naispuolisissa puutarhahämähäkeissä on nämä värit, sekä valkoinen tai harmaa kefalotoraksi (ruumiin etuosa). Miehet ovat huomattavasti pienempiä, vatsa on ohuempi ja niiden väri on tummempi. Naiset vaihtelevat 19-25 mm: n pituisiksi, kun taas miehet ovat noin neljännes naisten kokoisina: 0,20 - 0,35 tuumaa (5 - 9 mm). Kuten kaikilla hämähäkkilajeilla, puutarhahämähäkeillä on kahdeksan jalkaa (neljässä parissa) ja useita pieniä silmiä. Suuremman koon ja kirkkaiden värien vuoksi naispuolisia puutarhahämähäkkejä huomataan paljon useammin kuin urospuolisia hämähäkkejä.

kuinka kauan näyttelytulokset lähetetään

body_malefemalespiders

Naaraspuolinen hämähäkki vasemmalla ja urospuolinen hämähäkki oikealla. Lähde: Wikimedia Commons


Missä puutarhahämähäkit elävät?

Mustalla ja keltaisella puutarhahämähäkillä on laaja valikoima. He ovat kotoisin Pohjois-Amerikasta, ja niitä esiintyy kaikissa Yhdysvaltain osavaltioissa Alaskaa lukuun ottamatta. Niiden kantama ulottuu myös Pohjois-Keski-Amerikkaan ja Etelä-Kanadaan.

Puutarhahämähäkit elävät mieluummin lähellä aurinkoista, ruohoa, joka on tuulen poissa, jotta he voivat rakentaa verkkojaan. He yleensä rakentavat verkkonsa korkeille kasveille tai mataliin rakennuksiin. Siksi niitä löytyy niin usein puutarhoista! Korkeat ruohot, pensaat, jopa talojen räystäs ovat kaikki ihanteellisia paikkoja puutarhahämähäkkien asumiselle. Nämä hämähäkit ovat aktiivisia päivällä, ja ne löytyvät usein rakentamastaan ​​verkosta tai sen läheltä.


Ovatko puutarhahämähäkit myrkyllisiä?

Jos näet puutarhahämähäkin, älä ole huolissasi siitä, että se puree sitä. Puutarhahämähäkit eivät ole aggressiivisia, ja ne jättävät sinut yksin, kunhan et vaivaudu tai provosoi heitä. Harvinaisissa tapauksissa, joissa puutarhahämähäkit purevat, sinun ei silti tarvitse huolehtia. Puutarhan hämähäkkimyrkky ei ole myrkyllistä, ja purenta tuntuu samanlaiselta kuin mehiläisen pistely, ja siinä on vain vähäinen kipu ja turvotus. Tämä pätee sekä ihmisiin että eläimiin, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, jos joku näistä hämähäkeistä puree koirasi tai muuta lemmikkisi.

Ainoat ihmiset, jotka tarvitsevat huolta puutarhahämähäkkien puremasta, ovat allergisia hämähäkin myrkylle, mutta tämä on hyvin harvinaista. Jos purema tai muut kehosi osat (kuten kasvosi) ovat hyvin turvoksissa tai sinulla on hengitysvaikeuksia, soita numeroon 911 tai mene välittömästi päivystyspoliklinikalle.

Huolimatta joistakin artikkeleista, jotka selittävät kuinka päästä eroon puutarhahämähäkeistä, ne ovat vaaraton ja usein mielenkiintoinen lisä pihoille ja puutarhoihin. Seuraavassa osassa selitämme, kuinka puutarhahämähäkit voivat edes hyödyttää sinua!


4 tärkeintä mustan ja keltaisen puutarhan hämähäkkitietoa

Haluatko tietää enemmän puutarhahämähäkeistä? Alla on joitain tärkeimpiä ja mielenkiintoisimpia tietoja tästä lajista.


Mitä puutarhahämähäkit syövät?

Puutarhahämähäkit eivät ole vain vaarattomia, vaan ne voivat auttaa tekemään puutarhastasi miellyttävämmän paikan olla! Puutarhahämähäkit syövät hyönteisiä, mukaan lukien monet yleiset tuholaiset, kuten hyttyset ja ampiaiset. Puutarhahämähäkit vangitsevat saaliinsa pyörittämällä verkkoja, joihin hyönteiset lentävät. He eivät jahtaavat tai metsästävät saalistaan ​​(joten tarinat ihmisten hämmentävistä puutarhahämähäkeistä ovat vääriä).

Hyönteiset muodostavat suurimman osan puutarhahämähäkin ruokavaliosta, mutta ne voivat myös syödä hieman suurempaa saalista, kuten pieniä liskoja, jos ne jäävät hämähäkkien verkkoihin.


Miltä puutarhan hämähäkinverkko näyttää?

Puutarhahämähäkit tunnetaan suuret, monimutkaiset verkot. Verkot voivat olla jopa kahden jalan poikki ja ovat pyöreitä. Heillä on klassiset spiraalirenkaat ja säteittäiset viivat, joita useimmat ihmiset kuvittelevat kuvitellessaan hämähäkinverkkoa. Heidän verkkoissaan on usein keskellä halkaiseva silkki, joka tunnetaan nimellä stabilimentum.

Naaraspuoliset hämähäkit rakentavat tyypillisesti paljon suurempia verkkoja kuin uroshämähäkit. Kun verkko on valmis, hämähäkki istuu usein sen keskellä ja odottaa saaliin lentämistä verkkoon. Puutarhahämähäkit käyttävät samaa verkkoa useita kuukausia ylläpitämällä sitä tarpeen mukaan joka ilta. He voivat kuitenkin rakentaa uusia verkkoja useammin, jos he päättävät siirtää sijainteja tai verkko on vaurioitunut.

body_gardenspiderweb


Kuinka kauan puutarhahämähäkit elävät?

Puutarhahämähäkit elävät keskimäärin vuoden ajan, vaikka jotkut naiset voivat elää useita vuosia, jos he asuvat alueilla, joilla ei ole kovia pakkasia (usein puutarhahämähäkkien tappaja). Puutarhahämähäkit viettävät yleensä koko elämänsä yhdellä alueella, joten pihasi voi olla koko puutarhahämähäkin elinkaaren paikka!


Kuinka puutarhahämähäkit lisääntyvät?

Puutarhahämähäkit lisääntyvät 1-2 kertaa vuodessa. Uroshämähäkki kuolee heti parittelun jälkeen, ja naaras syö joskus. Parittelun jälkeen naaras munii useita tuhansia munia, jotka hän peittää ruskealla silkillä. Munat kuoriutuvat keväällä tai syksyllä, ja vauvapuutarhahämähäkit (joista suurin osa ei selviydy aikuisikään) joko pysyvät alueella tai tuulen kuljettamat uusiin paikkoihin.


Yhteenveto: Garden Spider

Vaikka ne saattavat näyttää pelottavilta, mustat ja keltaiset puutarhahämähäkit ovat itse asiassa vaarattomia ja joskus jopa hyödyllisiä lisäyksiä pihallesi. Puutarhahämähäkki, virallisesti tunnettu nimellä Argiope aurantia , on laajalle levinnyt hämähäkilaji, joka ei ole aggressiivinen. Vaikka joku näistä hämähäkeistä puraisi ihmistä tai eläintä, reaktio on vain samanlainen kuin mehiläisen pistely, jossa on vähäinen turvotus ja kipu.

Puutarhan hämähäkinverkko on usein suuri ja monimutkainen, ja se on yksi ilmeisimmistä merkeistä siitä, että tämä hämähäkki asuu pihallasi. Naaraspuoliset hämähäkit ovat ainoat rohkeat mustat ja keltaiset värit, ja laji syö ensisijaisesti hyönteisiä, mukaan lukien monia puutarhoja usein esiintyviä tuholaisia. Niillä on tärkeä rooli ekosysteemissä ja hyönteispopulaatioiden pitämisessä alhaalla, joten ei tarvitse huolehtia, jos jokin näistä hämähäkeistä tulee kotiin puutarhaan!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Brownin yliopiston pääsyvaatimukset

3 vinkkiä Stellar Georgia Tech -esseiden kirjoittamiseen

Etkö ole varma mistä aloittaa Georgia Tech -lisäaineella? Tutustu täydelliseen Georgia Tech -esseiden kirjoittamisoppaaseemme, jossa on täydellinen analyysi kehotteista ja toimivista esimerkeistä.

Loyola University New Orleansin pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | Pleasant Valley High School -listat ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Pleasant Valley High Schoolista Chicossa, Kaliforniassa.

Brigham Youngin yliopisto - Havaijin pääsyvaatimukset

Elmira Collegen pääsyvaatimukset

SAT: n säännöt ja määräykset: Älä tee virhettä

Mietitkö SAT -sääntöjä ja -käytäntöjä testin aikana? Tässä on tärkeimmät testisäännöt, joita sinun on noudatettava, tai riski testin peruuttamisesta.

ACT English: Sanavalinta- ja sanavirheet

ACT English testaa sinua sanavalintavirheissä, kuten sitten vs kuin ja hyväksy vs paitsi. Tässä on luettelomme 100 suosituimmasta sanaparista, jotka sinun on tiedettävä korottaaksesi englanninkielisiä pisteitäsi.

Mikä on hyvä 9. luokan ACT / SAT -pisteet?

Olet yhdeksännellä luokalla, ja todellinen ACT / SAT on vielä 2 vuotta edessä. Miten tulkitset SAT -pistemäärän, jos otat sen nyt? Teemme uuden analyysin kahdesta tietojoukosta löytääksemme, mitä pidetään hyvänä pisteenä nuoremmille opiskelijoille.

William Woodsin yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on hyvä 10. luokan ACT/SAT -pisteet?

Olet kymmenennellä luokalla, ja todellinen ACT / SAT on vuoden päässä. Miten tulkitset SAT / ACT -pistemäärän, jos otat sen nyt? Vinkki: et voi käyttää vakiotaulukoita. Tässä tohtori Fred Zhang tekee uuden analyysin kahdesta tietojoukosta löytääkseen, mitä pidetään hyvänä pisteenä yläkoululaisille.

Ultimate Guide to McDonald's Breakfast: Mitä tilata

Mietitkö mitä syödä tänä aamuna? Katso koko McDonald'sin aamiaismenu, joka sisältää arvostelut ja ravinnon jokaiselle tuotteelle sekä tuntikausia ja vinkkejä.

Miltä tiukka lukion kurssikuorma näyttää?

Oletko kuullut oppilaitosten sanovan, että he haluavat haastavan tai tiukan kurssikuorman? Opi mitä se todella tarkoittaa ja miten voit tehdä sen itse.

Paras AP-kemian tarkasteluopas 2021

Opiskeletko AP-kemian testiä varten? Oppaamme auttaa sinua luomaan täydellisen suunnitelman materiaalin tarkistamiseksi, muodon hallitsemiseksi ja testin ässä.

Florida Bright Futures -vaatimukset: SAT, ACT, GPA ja paljon muuta

Etsitkö Bright Future SAT -vaatimuksia ja GPA- ja ACT -pisteiden kelpoisuutta? Tässä on täydellinen opas siitä, mitä tarvitset apurahaan.

Itä -Washingtonin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Carlow'n yliopiston pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | Mckinleyvillen lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Mckinleyville High Schoolista Mckinleyvillessä, Kaliforniassa.

1300 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Missourin baptistikorkeakoulun pääsyvaatimukset

Washburn University pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Natomas Pacific Pathways Prep Charter High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Natomas Pacific Pathways Prep Charter High Schoolista Sacramento, CA.

Pohjois-Georgian yliopiston pääsyvaatimukset

Alabaman osavaltion yliopiston ACT -tulokset ja GPA

Arkansasin yliopiston SAT-tulokset ja GPA