47 kiehtovaa silmän nykimistä taikauskoa kaikkialta maailmasta

feature_eyetwitch

Silmän nykiminen voi olla vähäinen ärsytys, mutta voiko se myös merkitä vihollisen tai runsaan rikkauden saapumista? Onko nykimäsi silmän takana merkitystä? Silmän nykimistä myyttejä on ympäri maailmaa.

Tässä oppaassa selitämme yleisimmät vasemman ja oikean silmän nykivät taikausot ja sitten keskustelemme siitä, mitä tiede tietää (ja ei tiedä) silmän nykimisen syistä. Lopuksi annamme vinkkejä, joiden avulla saat silmäsi lopettamaan nykimisen aikaisemmin, jos se häiritsee sinua.veden tiheys meissä yksiköissä

Aloitetaan, jotta voit oppia, mitä nykiminen silmä tarkoittaa.

Mitkä ovat yleisimmät taikauskoiset silmien nykiminen?

Silmän nykimistä myyttejä on kaikkialla maailmassa, ja tässä osiossa keskustelemme tunnetuimmista taikauskoista viidellä eri alueella.

Kaikki eivät näillä alueilla usko taikauskoihin; jotkut pitävät niitä enemmän hauskoina tarinoina keskusteltavaksi, ja jotkut eivät usko niitä lainkaan. Nämä silmän nykivät taikauskot ovat kuitenkin edelleen osa kulttuuria kussakin näistä paikoista. Nämä taikauskot ovat peräisin useista lähteistä, mukaan lukien Etelä-Kalifornian yliopiston kansanperinne-arkisto , Oxfordin luokat ja Tieteellinen amerikkalainen .

Afrikka

Jotkut Afrikan osat, erityisesti Kamerun ja Nigeria, on useita silmän nykimisiä taikauskoa. Jos yläsilmäluomasi (jommankumman silmän) nykii, uskotaan, että saat pian odottamattoman kävijän. Jos alempi silmäluomesi nykii, uskotaan, että alat pian itkeä.

Erityisesti Nigeriassa on myös vasemman silmän nykiminen taikausko, että jos vasen silmäsi nykii, se on merkki epäonnesta.

Kiina

Kiinassa heillä on vasemman ja oikean silmän taikausko. Taikausko on, jos vasen silmäsi nykii, se on onnea, ja jos oikea silmäsi nykii, se on epäonnea. Nämä taikausot perustuvat kiinankielen mandarin eri sanojen samankaltaisuuteen. Sana 'vasen' kiinankielen kielellä kuulostaa samanlaiselta kuin sana 'raha' (joka voisi yhdistää vasemman silmän nykimisen rikkauksiin), kun taas sana 'oikea' kuulostaa samanlaiselta kuin sana 'katastrofi' ja voisi siten osoittaa epäonnea tulossa.

Kiinalainen Almanac listaa myös taikauskoa sekä vasemmalle että oikealle silmälle sen mukaan, mihin aikaan päivästä nykiminen tapahtuu. Päivän aika vastaa tiettyä eläintä Kiinan eläinradan kalenterissa.

Vuorokaudenaika Eläinradan eläin Vasemman silmän nykiminen taikausko Oikean silmän nykiminen taikausko
11.00–1.00 Rotta Saat vierailun aateliselta. Saat kutsun juhliin tai juhliin.
1.00–3.00 Härkä Tapahtuu jotain, josta olet huolissasi. Joku ajattelee sinua.
3.00–5.00 Tiikeri Saat vierailun ystävälliseltä ulkomaalaiselta. Hyvä tapahtuma tapahtuu pian.
Klo 5.00–7.00 Kani Joku, josta välität, käy pian luonasi. Sinulla on hyvä päivä tänään.
7.00–9.00 Lohikäärme Kaukana asuva ystävä vierailee pian luonasi. Olet vaarassa menettää jotain tärkeää tai loukkaantua.
9.00–11.00 Käärme Saat kutsun juhliin tai juhliin. Tulet pian riitamaan jonkun kanssa.
11.00–1.00 Hevonen Saat kutsun juhliin tai juhliin. Pian koet huonoa onnea.
13.00-15.00 Lammas Saat pian rahaa. Pian koet pienen, mutta positiivisen tapahtuman.
15.00–17.00 Apina Pian koet vähän huonoa onnea. Joku ajattelee sinua romanttisella tavalla.
17.00–19.00 Kukko Ystäväsi käy pian luonasi. Ulkomaalainen vierailee pian luonasi.
19.00–21.00 Koira Vierailija pysähtyy kotiisi tänään. Sinut kutsutaan pian suureen juhliin.
21.00–23.00 Villisika Ystäväsi käy pian luonasi. Sinulla voi pian olla vaikeuksia oikeudessa.

Havaijilla

Havaijilla on vasemman silmän nykiminen taikausko, että jos vasen silmäsi nykii, se voi osoittaa muukalaisen saapumisen tai lähestyvän kuoleman perheeseen. On myös oikean silmän nykiminen taikausko, jonka nykiminen oikealla silmällä voi tarkoittaa, että lapsi syntyy pian.

body_eyes

Intia

Silmien nykiminen mainitaan hindukirjoituksissa useita kertoja, ja kun jumalalla on nykimätön silmä, se toimii usein tärkeänä ennusteena, mikä merkitsee tulevia tapahtumia. Intiassa on monia katseilevia taikauskoa alueesta ja uskonnosta riippuen, mutta monilla taikauskoilla on yhteisiä aiheita.

Monet intialaiset katseenvangitsevat taikauskot riippuvat siitä, onko nykimistä silmällä henkilö mies vai nainen. Jos oikea silmäsi nykii, se on onnea miehelle ja epäonnea naiselle. Jos vasen silmäsi nykii, se on huonoa onnea miehelle, mutta onnea naiselle.

On myös taikauskoa, jonka perusteella osa silmästä nykii.

 • Jos silmän pupilli nykii, se on merkki onnesta.
 • Jos silmän yläosa nykii, se on merkki, saat pian rahaa.
 • Jos alempi silmäluomi nykii, saatat joutua pian käyttämään rahaa.
 • Jos yläluomi nykii, saatat saada pian huonoja uutisia.
 • Jos kulmakarvat nykivät, saat hyviä uutisia pian, tai se voi viitata lapsen syntymään.

Länsi-Intia

Länsi-Intiassa sijaitsevan Trinidadin kansan kulttuurissa on useita katseenvangitsija myyttejä ja taikauskoa. Monet Länsi-Intian taikauskoista ovat peräisin Afrikasta ja orjat toivat saarille kolonialismin aikana. Trinidadialaiset viittaavat silmien nykimiseen 'silmän hyppäämiseen', ja heidän mielestään sillä on eri merkitykset riippuen siitä, mihin silmään se vaikuttaa.

harjoitella ap calc ab tenttiä

Oikean silmän nykiminen taikausko on, että jos oikea silmäsi hyppää yhden tai useamman seuraavista voi olla totta:

 • Kuulet hyviä uutisia.
 • Joku sanoo tällä hetkellä hyviä asioita sinusta.
 • Törmäät jonkun kanssa, jota et ole nähnyt kauan.

Jos vasen silmäsi hyppää, yksi tai useampi seuraavista voi olla totta:

 • Kuulet huonoja uutisia.
 • Joku sanoo pahaa sinusta.
 • Joku, josta välität, tekee jotain selkäsi takana.
 • Joku, josta välität, voi olla vaikeuksissa.

Kuten näette, Länsi-Intiassa kun oikea silmäsi nykii, se tarkoittaa, että yleensä tapahtuu jotain hyvää, mutta kun vasen silmä nykii, todennäköisesti tapahtuu jotain pahaa.

Mikä on tieteellinen päättely silmän nykimisen takana?

Kun silmäsi nykii, merkitseekö tämä todella sitä, että voit odottaa saavan paljon rahaa tai törmäämään vanhaan ystävään? Itseasiassa ei. Blefarospasmi, silmän nykimisen tieteellinen termi, on toistuva, tahaton silmäluomen lihaksen kouristus.

Lääkärit eivät ole vieläkään löytäneet tarkkaa syytä silmän nykimiseen, mutta joitain mahdollisia syitä ovat väsymys, stressi, runsas kofeiinin kulutus, silmien kuivuminen ja silmien ärsytys.

body_eyedrops

Kuinka saat silmäsi lopettamaan nykimisen?

Lähes kaikissa tapauksissa silmäsi nykiminen pysähtyy pian itsestään. On kuitenkin joitain asioita, joiden avulla voit kiirehtiä sitä ja vähentää tulevaisuuden mahdollisuuksia:

 • Saada tarpeeksi unta
 • Pysy hydratoituna
 • Käytä silmätippoja, jos sinulla on kuivia silmiä
 • Vältä savuisia, pölyisiä tai erittäin saastuneita alueita
 • Vähennä alkoholia, kofeiinia ja tupakointia
 • Peitä silmäsi kylmällä kompressilla tai viipaleilla kurkkua
 • Vähennä päivien näyttötunteja (televisio, puhelin, tietokone jne.) Käyttämiesi tuntien määrää

Jos silmäsi nykiminen kestää yli viikon, sinulla on kouristuksia muissa kasvolihoissa tai sinulla on punoitusta, turvotusta tai vuotoa silmästäsi, ota yhteys lääkäriin.

Yhteenveto: Mitä nykivä silmäsi tarkoittaa?

Eri puolilla maailmaa on lukemattomia myyttejä, jotka lupaavat kaikkea ystävän tapaamisesta rikastumiseen, jos sinulla on silmän nykimistä. Nämä taikauskot vaihtelevat usein sen mukaan, mikä silmä nykii, jos olet mies tai nainen, ja jopa kellonaika, jolloin silmän nykiminen tapahtuu. Vasemman silmän nykiminen taikausko liittyy usein huonoihin uutisiin ja oikean silmän taikausko hyviin uutisiin, mutta näin ei aina ole.

Lääkärit eivät vieläkään tiedä tarkkaa syytä silmän nykimiseen, mutta sen voi aiheuttaa väsymys, stressi tai kofeiini. Lähes kaikki silmien nykimiset ovat vaarattomia ja häviävät itsestään, mutta jos haluat yrittää lopettaa nykimisen aikaisemmin, sinun tulee olla varma, että nukut riittävästi, pysyt hydratoituneena, vältä silmiä ärsyttäviä aineita, leikkaa kofeiinia ja käytä silmätippoja, jos silmäsi ovat kuivat.

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmisteluun? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Iowan yliopiston pääsyvaatimukset

New Mexico State Universityn pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Simon Rodian jatkokoulu

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Simon Rodian jatkokoulusta Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Mansfieldin yliopiston Pennsylvanian pääsyvaatimukset

2.0 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 2.0: lla

Mikä on 2.0 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä korkeakoulut hyväksyvät 2.0 GPA: n? Selvitä, mihin kouluihin voit päästä.

Uusi PSAT, uudistettu vuonna 2015: Täydellinen opas

PSAT suunniteltiin uudelleen vuonna 2015. Lue oppaamme oppiaksesi kuinka valmistautua siihen parhaiten.

2016-17 Akateeminen opas | Valencian lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Valencian lukiosta paikassa Placentia, CA.

Santa Fe University of Art and Design Pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Desert Hot Springs High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Desert Hot Springs High Schoolista kohteessa Desert Hot Springs, CA.

RMU: n pääsyvaatimukset

Lafayette Collegen pääsyvaatimukset

Minnesotan yliopisto, Duluthin pääsyvaatimukset

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää CLT-testistä

Mikä on klassinen oppimistesti? Selitämme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää CLT-tentistä, mukaan lukien milloin ja missä otat sen ja kuinka valmistautua.

Miten SAT -esseen pituus vaikuttaa pisteeseesi?

Kuinka pitkä SAT -esseesi pitäisi olla? Tässä on analyysimme SAT -esseen pituudesta ja siitä, miten se vaikuttaa esseesi pisteisiin.

Kuinka monta tuoppia gallonassa?

Muuntaminen pinttien ja gallonien välillä? Katso oppaastamme kuinka monta pinttiä gallonassa.

Mikä on Charter School? Onko yksi oikea sinulle?

Oletko hämmentynyt charter- ja julkisista kouluista? Yksityiskohtainen kilta charterkoulun määritelmään opastaa kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää.

Curry Collegen pääsyvaatimukset

Lewisin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Kuinka ACT pisteytetään?

Ota selvää, kuinka ACT pisteytetään virallisten pisteytyskaavioiden avulla ja mitä tämä tarkoittaa omalle valmistautumiselle.

Randolph-Macon Collegen pääsyvaatimukset

Ohion yliopiston eteläinen pääsyvaatimukset

Alexander Hamiltonin lukio | 2016-17 Rankings | (Los Angeles,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Alexander Hamilton Senior High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

SAT-itseopiskelu: 7 vinkkiä valmistelusuunnitelmaan

Kamppailetko SAT-itseopiskelun kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme opintosuunnitelman laatimiseen ja ongelmien vianetsintään.

Mikä on CUNY? Mitä CUNY tarkoittaa?

Mitä CUNY tarkoittaa? Opi kaikki New Yorkin kaupunginyliopistosta ja jos se sopii sinulle.

Carroll University pääsyvaatimukset