47 kiehtovaa silmän nykimistä taikauskoa kaikkialta maailmasta

feature_eyetwitch

Silmän nykiminen voi olla vähäinen ärsytys, mutta voiko se myös merkitä vihollisen tai runsaan rikkauden saapumista? Onko nykimäsi silmän takana merkitystä? Silmän nykimistä myyttejä on ympäri maailmaa.

Tässä oppaassa selitämme yleisimmät vasemman ja oikean silmän nykivät taikausot ja sitten keskustelemme siitä, mitä tiede tietää (ja ei tiedä) silmän nykimisen syistä. Lopuksi annamme vinkkejä, joiden avulla saat silmäsi lopettamaan nykimisen aikaisemmin, jos se häiritsee sinua.



veden tiheys meissä yksiköissä

Aloitetaan, jotta voit oppia, mitä nykiminen silmä tarkoittaa.

Mitkä ovat yleisimmät taikauskoiset silmien nykiminen?

Silmän nykimistä myyttejä on kaikkialla maailmassa, ja tässä osiossa keskustelemme tunnetuimmista taikauskoista viidellä eri alueella.

Kaikki eivät näillä alueilla usko taikauskoihin; jotkut pitävät niitä enemmän hauskoina tarinoina keskusteltavaksi, ja jotkut eivät usko niitä lainkaan. Nämä silmän nykivät taikauskot ovat kuitenkin edelleen osa kulttuuria kussakin näistä paikoista. Nämä taikauskot ovat peräisin useista lähteistä, mukaan lukien Etelä-Kalifornian yliopiston kansanperinne-arkisto , Oxfordin luokat ja Tieteellinen amerikkalainen .

Afrikka

Jotkut Afrikan osat, erityisesti Kamerun ja Nigeria, on useita silmän nykimisiä taikauskoa. Jos yläsilmäluomasi (jommankumman silmän) nykii, uskotaan, että saat pian odottamattoman kävijän. Jos alempi silmäluomesi nykii, uskotaan, että alat pian itkeä.

Erityisesti Nigeriassa on myös vasemman silmän nykiminen taikausko, että jos vasen silmäsi nykii, se on merkki epäonnesta.

Kiina

Kiinassa heillä on vasemman ja oikean silmän taikausko. Taikausko on, jos vasen silmäsi nykii, se on onnea, ja jos oikea silmäsi nykii, se on epäonnea. Nämä taikausot perustuvat kiinankielen mandarin eri sanojen samankaltaisuuteen. Sana 'vasen' kiinankielen kielellä kuulostaa samanlaiselta kuin sana 'raha' (joka voisi yhdistää vasemman silmän nykimisen rikkauksiin), kun taas sana 'oikea' kuulostaa samanlaiselta kuin sana 'katastrofi' ja voisi siten osoittaa epäonnea tulossa.

Kiinalainen Almanac listaa myös taikauskoa sekä vasemmalle että oikealle silmälle sen mukaan, mihin aikaan päivästä nykiminen tapahtuu. Päivän aika vastaa tiettyä eläintä Kiinan eläinradan kalenterissa.

Vuorokaudenaika Eläinradan eläin Vasemman silmän nykiminen taikausko Oikean silmän nykiminen taikausko
11.00–1.00 Rotta Saat vierailun aateliselta. Saat kutsun juhliin tai juhliin.
1.00–3.00 Härkä Tapahtuu jotain, josta olet huolissasi. Joku ajattelee sinua.
3.00–5.00 Tiikeri Saat vierailun ystävälliseltä ulkomaalaiselta. Hyvä tapahtuma tapahtuu pian.
Klo 5.00–7.00 Kani Joku, josta välität, käy pian luonasi. Sinulla on hyvä päivä tänään.
7.00–9.00 Lohikäärme Kaukana asuva ystävä vierailee pian luonasi. Olet vaarassa menettää jotain tärkeää tai loukkaantua.
9.00–11.00 Käärme Saat kutsun juhliin tai juhliin. Tulet pian riitamaan jonkun kanssa.
11.00–1.00 Hevonen Saat kutsun juhliin tai juhliin. Pian koet huonoa onnea.
13.00-15.00 Lammas Saat pian rahaa. Pian koet pienen, mutta positiivisen tapahtuman.
15.00–17.00 Apina Pian koet vähän huonoa onnea. Joku ajattelee sinua romanttisella tavalla.
17.00–19.00 Kukko Ystäväsi käy pian luonasi. Ulkomaalainen vierailee pian luonasi.
19.00–21.00 Koira Vierailija pysähtyy kotiisi tänään. Sinut kutsutaan pian suureen juhliin.
21.00–23.00 Villisika Ystäväsi käy pian luonasi. Sinulla voi pian olla vaikeuksia oikeudessa.

Havaijilla

Havaijilla on vasemman silmän nykiminen taikausko, että jos vasen silmäsi nykii, se voi osoittaa muukalaisen saapumisen tai lähestyvän kuoleman perheeseen. On myös oikean silmän nykiminen taikausko, jonka nykiminen oikealla silmällä voi tarkoittaa, että lapsi syntyy pian.

body_eyes

Intia

Silmien nykiminen mainitaan hindukirjoituksissa useita kertoja, ja kun jumalalla on nykimätön silmä, se toimii usein tärkeänä ennusteena, mikä merkitsee tulevia tapahtumia. Intiassa on monia katseilevia taikauskoa alueesta ja uskonnosta riippuen, mutta monilla taikauskoilla on yhteisiä aiheita.

Monet intialaiset katseenvangitsevat taikauskot riippuvat siitä, onko nykimistä silmällä henkilö mies vai nainen. Jos oikea silmäsi nykii, se on onnea miehelle ja epäonnea naiselle. Jos vasen silmäsi nykii, se on huonoa onnea miehelle, mutta onnea naiselle.

On myös taikauskoa, jonka perusteella osa silmästä nykii.

 • Jos silmän pupilli nykii, se on merkki onnesta.
 • Jos silmän yläosa nykii, se on merkki, saat pian rahaa.
 • Jos alempi silmäluomi nykii, saatat joutua pian käyttämään rahaa.
 • Jos yläluomi nykii, saatat saada pian huonoja uutisia.
 • Jos kulmakarvat nykivät, saat hyviä uutisia pian, tai se voi viitata lapsen syntymään.

Länsi-Intia

Länsi-Intiassa sijaitsevan Trinidadin kansan kulttuurissa on useita katseenvangitsija myyttejä ja taikauskoa. Monet Länsi-Intian taikauskoista ovat peräisin Afrikasta ja orjat toivat saarille kolonialismin aikana. Trinidadialaiset viittaavat silmien nykimiseen 'silmän hyppäämiseen', ja heidän mielestään sillä on eri merkitykset riippuen siitä, mihin silmään se vaikuttaa.

harjoitella ap calc ab tenttiä

Oikean silmän nykiminen taikausko on, että jos oikea silmäsi hyppää yhden tai useamman seuraavista voi olla totta:

 • Kuulet hyviä uutisia.
 • Joku sanoo tällä hetkellä hyviä asioita sinusta.
 • Törmäät jonkun kanssa, jota et ole nähnyt kauan.

Jos vasen silmäsi hyppää, yksi tai useampi seuraavista voi olla totta:

 • Kuulet huonoja uutisia.
 • Joku sanoo pahaa sinusta.
 • Joku, josta välität, tekee jotain selkäsi takana.
 • Joku, josta välität, voi olla vaikeuksissa.

Kuten näette, Länsi-Intiassa kun oikea silmäsi nykii, se tarkoittaa, että yleensä tapahtuu jotain hyvää, mutta kun vasen silmä nykii, todennäköisesti tapahtuu jotain pahaa.

Mikä on tieteellinen päättely silmän nykimisen takana?

Kun silmäsi nykii, merkitseekö tämä todella sitä, että voit odottaa saavan paljon rahaa tai törmäämään vanhaan ystävään? Itseasiassa ei. Blefarospasmi, silmän nykimisen tieteellinen termi, on toistuva, tahaton silmäluomen lihaksen kouristus.

Lääkärit eivät ole vieläkään löytäneet tarkkaa syytä silmän nykimiseen, mutta joitain mahdollisia syitä ovat väsymys, stressi, runsas kofeiinin kulutus, silmien kuivuminen ja silmien ärsytys.

body_eyedrops

Kuinka saat silmäsi lopettamaan nykimisen?

Lähes kaikissa tapauksissa silmäsi nykiminen pysähtyy pian itsestään. On kuitenkin joitain asioita, joiden avulla voit kiirehtiä sitä ja vähentää tulevaisuuden mahdollisuuksia:

 • Saada tarpeeksi unta
 • Pysy hydratoituna
 • Käytä silmätippoja, jos sinulla on kuivia silmiä
 • Vältä savuisia, pölyisiä tai erittäin saastuneita alueita
 • Vähennä alkoholia, kofeiinia ja tupakointia
 • Peitä silmäsi kylmällä kompressilla tai viipaleilla kurkkua
 • Vähennä päivien näyttötunteja (televisio, puhelin, tietokone jne.) Käyttämiesi tuntien määrää

Jos silmäsi nykiminen kestää yli viikon, sinulla on kouristuksia muissa kasvolihoissa tai sinulla on punoitusta, turvotusta tai vuotoa silmästäsi, ota yhteys lääkäriin.

Yhteenveto: Mitä nykivä silmäsi tarkoittaa?

Eri puolilla maailmaa on lukemattomia myyttejä, jotka lupaavat kaikkea ystävän tapaamisesta rikastumiseen, jos sinulla on silmän nykimistä. Nämä taikauskot vaihtelevat usein sen mukaan, mikä silmä nykii, jos olet mies tai nainen, ja jopa kellonaika, jolloin silmän nykiminen tapahtuu. Vasemman silmän nykiminen taikausko liittyy usein huonoihin uutisiin ja oikean silmän taikausko hyviin uutisiin, mutta näin ei aina ole.

Lääkärit eivät vieläkään tiedä tarkkaa syytä silmän nykimiseen, mutta sen voi aiheuttaa väsymys, stressi tai kofeiini. Lähes kaikki silmien nykimiset ovat vaarattomia ja häviävät itsestään, mutta jos haluat yrittää lopettaa nykimisen aikaisemmin, sinun tulee olla varma, että nukut riittävästi, pysyt hydratoituneena, vältä silmiä ärsyttäviä aineita, leikkaa kofeiinia ja käytä silmätippoja, jos silmäsi ovat kuivat.

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmisteluun? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

San Franciscon yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Gateway to Collegeista Laney Collegessa

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Gateway To Collegeista Laney Collegessa Oaklandissa, Kaliforniassa.

Utahin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Great Oak High Schoolista

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Great Oak High Schoolista Temecula, CA.

Pitäisikö minun mennä johonkin isosta 10 koulusta?

Oletko utelias osallistumaan johonkin Big Ten -koulusta? Tämä Big 10 -koulujen luettelo selittää Big Ten -yliopistojen hyvät ja huonot puolet ja auttaa sinua päättämään, mikä niistä sopii sinulle.

RN vs BSN vs LPN: Mikä ohjelma sopii sinulle?

Eri hoitotodistukset ja tutkinnot voivat olla hämmentäviä - tutustu oppaasemme LPN vs RN vs BSN.

Mitä tarvitset Stony Brookille: SAT -tulokset ja GPA

Lehighin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Asiantuntija -arvio: Virallinen ACT -valmisteluopas

Etkö ole varma, ostatko uuden ACT Prep Guide -oppaan? Selitämme punaisen kirjan uuden version hyvät ja huonot puolet ja sen vertailun aiempiin painoksiin.

SUNY New Paltz Pääsyvaatimukset

Keski -valtionyliopiston pääsyvaatimukset

Sekin täyttäminen, vaihe vaiheelta

Mietitkö, miten voit kirjoittaa sekin? Opastamme prosessin vaihe vaiheelta, mukaan lukien tarvitsemasi tiedot ja kuinka kirjoittaa summa.

Mitä sinun on tiedettävä Redondo Union High Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Redondo Union High Schoolista Redondo Beachissa, Kaliforniassa.

Felician Collegen pääsyvaatimukset

Albertus Magnus Collegen pääsyvaatimukset

Cleveland Institute of Artin pääsyvaatimukset

Rose-Hulmanin teknillisen instituutin ACT-tulokset ja GPA

Viivat ja kulmat SAT-matematiikassa: Valmistelu ja tarkistus

Opi kaikki yhdensuuntaisista / kohtisuorista viivoista ja vastakkaisista / lisäkulmista tälle yleiselle kysymystyypille. Käytä SAT-matematiikkastrategioita käytännössä parantaaksesi pisteitäsi.

Täydellinen luettelo: Korkeakoulut Massachusettsissa + sijoitukset/tilastot (2016)

Hakeudutko yliopistoihin Massachusettsissa? Meillä on täydellinen luettelo Massachusettsin parhaista kouluista, joiden avulla voit päättää, minne mennä.

Paul Smithin yliopiston pääsyvaatimukset

Luoteis -osavaltion Louisianan yliopiston pääsyvaatimukset

Columbuksen taidekorkeakoulun pääsyvaatimukset

Landerin yliopiston pääsyvaatimukset

5 Tärkeimmät erot ISEE: n ja SSAT: n välillä

Mietitkö, ottaako ISEE vai SSAT? Selitämme ISEE: n ja SSAT: n erot ja kuinka päättää, mitä sinun pitäisi tehdä.

Massachusettsin yliopisto Lowellin SAT -tulokset ja GPA