4 tapaa sanoa 'rakastan sinua' japaniksi

feature_roses_i_love_you

Tuntuu romanttiselta? Sitten ehkä olet valmis sanomaan nuo kolme pientä sanaa. Mutta jos tapaat japanilaista, rakkauden ilmaiseminen japaniksi voi olla melko monimutkaista. Todellisuus on se ei ole yksinkertaista tapaa sanoa 'rakastan sinua' japaniksi, kuten englanniksi. Joten mitkä ovat vaihtoehtosi?

Tässä artikkelissa selitämme, miksi rakkauden ilmaiseminen suullisesti ei ole erityisen yleistä japanilaisessa yhteiskunnassa. Esittelemme sitten neljä tapaa, joilla voit sanoa 'rakastan sinua' japaniksi ja antaa sinulle neljä keskeistä vinkkiä ilmaisemaan rakkautesi asianmukaisesti japaniksi.Sanon 'rakastan sinua' japaniksi: kulttuuritausta

Ennen kuin esitämme erilaisia ​​tapoja sanoa 'rakastan sinua' japaniksi, on tärkeää ymmärtää kulttuurinen tausta rakkauden ilmaisemisessa japaniksi.

Todellisuudessa, ei ole läheskään yhtä yleistä sanoa 'rakastan sinua' japaniksi kuten se on englanniksi ja lännessä laajemmin. Englanninkielinen lause 'rakastan sinua' heitetään paljon useammin ja paljon rennommin kuin vastaava japanilainen lause (jos voit sanoa, että sellaista todella on!). Esimerkiksi englanniksi on täysin normaalia sanoa kumppanillesi, että rakastat heitä joka päivä, tai lopettaa puhelinsoitto nopealla, mutta sydämellisellä rakkaudella - mutta tämä tapahtuu harvoin japaniksi.

Yleisesti, Japanilainen - ja laajemmin japanilainen kulttuuri - on paljon hienovaraisempaa ja epäsuorempaa kuin englantilainen ja länsimainen kulttuuri. Toisin sanoen japanilaiset noudattavat yleensä 'näytä, älä kerro' -sääntöä rakkauden ilmaisemisessa.

Japanissa on paljon yleisempää, että pariskunnat, perheenjäsenet ja ystävät osoittavat rakkautensa toisia kohtaan tekojen avulla, eivätkä suostu siihen. Tämä tapa pätee erityisesti japanilaisille miehille, jotka usein vältä erittäin suoria rakkauden ilmaisuja .

On myös spekulaatiota siitä, että jotkut (kenties useimmat) japanilaiset kokevat, että sanan 'rakastan sinua' liikaa käyttäminen tekee siitä merkityksettömän, minkä vuoksi on paljon tärkeämpää osoittaa rakkautesi kuin ilmaista se suoraan.

Lopuksi, monet ihmiset uskovat, että rakkauden käsite (erityisesti että 愛) japaniksi on yksinkertaisesti liian abstrakti tavallisten ihmisten on ymmärrettävä. Tässä mielessä, rakkaus on melkein kuin runollinen ihanne todellisen tunteen sijaan voi kokea.

Japanilaiset kuitenkin tehdä joskus sanoa 'rakastan sinua' japaniksi, joten on mahdollista ilmaista rakkautesi suoraan japaniksi, vaikka niin tekisikin paljon vähemmän.

4 ainutlaatuista tapaa ilmaista rakkautesi japaniksi

Tässä osiossa tarkastellaan neljää eri tapaa, joilla voit sanoa 'rakastan sinua' japaniksi.

body_ai_love_japanese

# 1: Ai shiteru rakastan sinua = rakastan sinua (syvästi)

Sana ai shiteru 愛 し て る on olennaisesti lause 'Rakastan sinua' japaniksi. Se on myös se joka on kiistatta lähinnä merkitystä englanninkieliselle ilmaisulle 'minä rakastan sinua'. Hahmo 愛 että kirjaimellisesti tarkoittaa `` rakkautta '', tyypillisesti romanttisen rakkauden merkityksen kanssa.

Kaikista tavoista, joilla voit ilmaista rakkautesi japaniksi, ai shiteru on ylivoimaisesti raskain, syvin tuntuinen tapa tehdä niin. Itse asiassa käännän sanan tarkemmin sellaiseen 'Rakastan sinua syvästi' tai 'Rakastan sinua syvästi'. Se on kuinka ilmeikäs tämä yksi sana on!

Sydämellisten merkitystensä vuoksi - ja koska japanilainen kulttuuri sanelee, että rakkaus tulisi ilmaista tekojen ja eleiden avulla eikä sanallisin sanoin - ai shiteru sanotaan harvoin ääneen.

Normaalisti sanaa käytetään vain vakavien elinikäisten ystävien välillä tai kun tunnustat rakkautesi jollekulle ensimmäistä kertaa. Jopa näissä tapauksissa haluat kuitenkin olla varovainen, ettet liioittele sanaa. Ei todellakaan ole harvinaista, että avioparit eivät koskaan sano: Ai shiteru, 'koko heidän avioliittonsa ajan!

Painavista vaikutuksistaan ​​huolimatta näet usein ai shiteru käytetään mediassa, kuten TV-draamoissa ja pop-kappaleissa, dramaattisten vaikutusten saavuttamiseksi.

Ääntäminen

Ai shiteru lausutaan AYE-shee-teh-roo.

Huomaa, että toinen tavu (shee) on paljon lyhyempi kuin miltä se näyttää ja kuulostaa paljon pikemminkin kuin vain nopea 'sh' ääni. Tämä tarkoittaa, että koko sana kuulostaa enemmän kolmelta tavulta.

Älä myöskään sano 'roo' ääntä samalla tavalla kuin englanninkielinen 'r'. Japanilainen r-ääni on enemmän sekoitus englannin 'd', 'r' ja 'l' ääniä, samanlainen kuin tapa, jolla lausumme d-äänen sanassa 'tikkaat'.

Seuraava YouTube-video selittää ääntämisen ai shiteru :

Käyttö

  • Useimmat ihmiset yksinkertaisesti sanovat: Ai shiteru , mutta voit myös sanoa, Ai shiteru yo 愛 し て る よ, joka tarkoittaa jotain enemmän sanan 'rakastan sinua, tiedät' mukaisesti. minä päättyminen lisää korostusta ja tekee siitä hieman rennomman.
  • Ai shiteru On rento, lyhennetty muoto sanan ai shiteiru Rakastan sinua (tai ai shiteimasu Neither し て い ま す), mutta kumpaakaan näistä muodoista ei käytetä usein, koska ne ovat sekä muodollisempia että vähemmän luonnollisia, kun ilmaiset rakkautesi japaniksi.

# 2: Suki da pidän sinusta = pidän sinusta

Sukupuolineutraali lause da nartut 好 き だ käytetään paljon yleisemmin kuin ai shiteru . Tämä lause kirjaimellisesti kääntää 'pidän sinusta' mutta sillä voi olla raskaampia vaikutuksia asiayhteydestä, ihmisestä ja sanontatavasta riippuen. Seurauksena on, että lause on niin yksinkertainen kuin da nartut tarkoittaa `` rakastan sinua '' tai jotain lähempänä englanninkielistä ilmausta (vaikkakaan ei niin syvä kuin ai shiteru ).

Yleisesti ottaen, da nartut (tai muodollisempi vaihtelu suki desu Pidän siitä) on käytetään tunnustamaan jollekin, että pidät heistä (ja haluat treffata heitä). Esimerkiksi, jos sinulla on ystävä, jonka haluat todella treffata, saatat sanoa: Suki da yo , kertoa heille, että olet kiinnostunut heistä (selitän minä tässä yksityiskohtaisesti alla).

Romanttisten sanojen takia sanonta: Nartut tekevät ,' jollekulle, sinun ei pitäisi sanoa tätä puhtaasti platoniselle ystävälle tai tuttavalle, koska se voi tarkoittaa, että haluat viedä suhteesi seuraavalle tasolle. Jos kuitenkin sanot: Nartut tekevät , 'romanttiselle kumppanillesi, tämä voitaisiin hyvin kääntää' rakastan sinua ', huolimatta siitä, että se tarkoittaa kirjaimellisesti' pidän sinusta ', varsinkin jos sitä käytetään vakavammin, sydämellisemmin.

Viime kädessä se on kahden ihmisen asia tilanteessa da nartut sanotaan tulkitsevan sen merkityksen.

Ääntäminen

Nartut tekevät lausutaan paljon kuin miltä se näyttää: soo-KEE-dah. Huomaa kuitenkin, että u-ääni alkukirjainten jälkeen on hyvin, hyvin hienovarainen-niin paljon, että se usein pudotetaan kokonaan, mikä tekee sanasta kuulostaa enemmän kuin englanninkielinen sana 'ski', jonka loppuun on merkitty 'dah'.

Käyttö

  • Kuten edellä mainittiin, on olemassa muutama muunnelma da nartut mukaan lukien suki da yo Pidän ja suki yo Pidän siitä. Ensin mainittu on maskuliinisempi ja rennompi tapa ilmaista rakkautesi tai kiinnostuksenne jonkun suhteen, kun taas jälkimmäinen (ilman 'da') on erittäin naisellinen ilmaisu.
  • Voit käyttää myös ilmausta ' Suki desu Pidän, mikä on yksinkertaisesti a muodollisemmalla tavalla sanomalla, että pidät joku (kun se on suunnattu heille).
  • Adjektiivin käyttö on täysin luonnollista suki (Kuten) kuvaamaan yleisiä tykkäyksiäsi (ja ei-tykkäyksiäsi). Ftai esimerkiksi, voit sanoa jollekulle, Neko ga suki ネ コ が 好 き, tarkoittaa, pidän kissoista. Tässä ei ole mitään viitteitä siitä, että olet rakastunut kissoihin tai haluat treffata eläimiä (mikä olisi varmasti syytä huoleen!).

body_dating_hugging

maailman parhaat taideopistot

# 3: Daisuki da Rakastan sinua = Pidän todella sinusta

Tämä seuraava tapa sanoa 'rakastan sinua' japaniksi on melko samanlainen kuin mitä tarkastelimme yllä; ainoa ero on merkin lisääminen dai 大, joka tarkoittaa 'iso' tai tässä tapauksessa 'todella (kuten)'.Läsnäolon takia dai, daisuki da On hieman vahvempi ja suorempi kuin da nartut .

Sanomalla lause: Daisuki da ( minä ), 'jollekulle, sanot lähinnä:' Pidän todella sinusta ',' Pidän sinusta paljon ' tai 'Pidän todella olla kanssasi.'

Mutta kuten edellä keskusteltiin adjektiivin kanssa suki , daisuki da voi tarkoittaa myös jotain syvempää kuin vain 'kuten' ja sen voidaan ymmärtää tarkoittavan jotain lähempänä englanninkielistä ilmausta 'I love you' sekä kontekstista että henkilöstä riippuen.

Ääntäminen

Daisuki da lausutaan samoin kuin da nartut yllä, vain tällä kertaa lisäät tavun dai ennen sitä, joka kuulostaa melkein identtiseltä englanninkielisten sanojen 'die' / 'dye' kanssa. Joten ääntäminen on olennaisesti DYE-ski-dah. Muista painottaa enemmän tavua dai .

Käyttö

  • Kuten da nartut , on joitain muunnelmia daisuki da: daisuki da yo minä rakastan sinua ja daisuki yo Rakastan sinua. Ensin mainittu on maskuliinisempi ja rennompi tapa sanoa, että pidät (todella) ja / tai rakastat jotakuta, kun taas jälkimmäinen (ilman 'da') on naisellisempi.
  • Lause daisuki da tai daisuki On ei rajoitu romanttisiin etuihin tai ihmisiin ja sitä voidaan käyttää ilmaisemaan intohimosi esimerkiksi ruokaan, esineisiin, eläimiin, aktiviteetteihin, urheiluun jne. Voit esimerkiksi sanoa: Ryokō daisuki 旅行 大好 き, mikä tarkoittaa 'pidän todella matkustamisesta' tai 'rakastan matkustamista'.

# 4: Suki yanen Pidän Yasta

Tällä viimeisellä tavalla voit sanoa 'pidän sinusta / rakastan sinua' japaniksi hauska ja slangy. Lause suki yanen 好 き や ね ん, mikä tarkoittaa karkeasti jotain kuten 'pidän sinusta!' on peräisin Kansai, or Osakan, dialect in Japanese, joka tunnetaan kuplivasta, suorasta ja hieman typerästä.

Kuten lauseet da nartut ja daisuki da selitimme edellä, sinun pitäisi vain sanoa: Suki yanen , 'jollekin, josta olet romanttisesti kiinnostunut tai haluat treffata; tämä lause on kuitenkin varmasti vähemmän vakava ja siksi tekee paljon kevyemmästä tavasta ilmaista tunteitasi jonkun suhteen.

Ääntäminen

. Ääntäminen suki yanen on melkein miltä se näyttää, paitsi suki osa kuulostaa enemmän englanninkieliseltä 'suksilta' (kuten edellä selitettiin). Yanen lausutaan yah-nen.

Käyttö

  • Jos kiinnostamasi henkilö on kotoisin Osakasta tai yleensä Kansain alueelta, on turvallista käyttää tätä ilmausta suki yanen , varsinkin jos haluat mieluummin ilmaista tunteesi vähemmän vakava tapa.
  • Suki yanen on myös Japanissa suositun ramenin tuotenimi, joten muista, että jos joku käyttää tätä ilmausta, hän saattaa puhua nuudelityypistä-ei tunnusta rakkautensa sinua kohtaan!

kehon_kädet_sydän

4 välttämätöntä vinkkiä sanoa 'rakastan sinua' japaniksi

Nyt kun olemme käyneet läpi neljä päätapaa, joiden avulla voit sanoa 'rakastan sinua' japaniksi, on aika antaa sinulle tärkeimpiä vinkkejä siitä, kuinka ilmaista rakkautesi luonnollisesti tällä hämmästyttävällä kielellä.

# 1: Kun olet epäilyssä, käytä Nartut tekevät

Vaikkakin ai shiteru on epäilemättä sana, joka on eniten samanlainen kuin englanninkielinen lause 'rakastan sinua', sitä sanotaan harvoin, jos koskaan, japaniksi jollekulle, eikä sitä käytetä rennossa arjessa.

Siksi yleensä, jos aiot ilmaista rakkautesi tai romanttisen kiinnostuksesi jostakin, on parasta mennä jommankumman kanssa da nartut tai daisuki da , koska näitä lauseita käytetään paljon useammin ja niihin liittyy erilaisia ​​tunteita pienestä murskauksesta suureksi, intohimoiseksi rakkaudeksi jonkun suhteen.

Joten jos olet koskaan epävarma, käytä muunnelmaa da nartut- ja käyttää ai shiteru säästeliäästi tai ei ollenkaan.

# 2: Virhe Casualissa

Japani eroaa englannista siinä, että sillä on useita muodollisuustasoja, joita voit käyttää tilanteen, puhujan ja kuuntelijan mukaan.

Kun sanot 'rakastan sinua' japaniksi, sanot todennäköisesti sen jollekulle, jonka tunnet melko hyvin, joten on järkevää pysyä yllä olevien sanojen satunnaisissa muodoissa (kaikki sanat on kirjoitettu jo satunnaisina).

Yleensä haluat vältä verbien käyttöä niiden kielessä masu Masu-muoto. On paljon luonnollisempaa sanoa: Ai shiteru , 'kuin sanotaan', Ai shiteimasu , tai hieman muodollisempi versio 'rakastan sinua'. Ainoa kerta, kun käytät tätä lomaketta, olisi, kun pyydät jotakuta naimisiin.

# 3: Älä huoli substantiiveista

Jos olet uusi japanilainen kieli, yllä olevat lauseet saattavat hämmentää sinua, jotka eivät sisällä niissä aiheita, esineitä tai pronomineja. Syynä tähän on se kohteet ja usein esineet ovat yleensä implisiittisiä japanin kielellä. Tämän seurauksena sinun ei yleensä tarvitse määrittää, ketä rakastat. Niin kauan kuin katsot henkilöä ja sanot lauseen suoraan, aikomuksesi ovat selvät.

Vaikka Google Kääntäjä kääntäisi kirjaimellisesti englanninkielisen lauseen 'rakastan sinua' Watashi wa anata o ai shiteimasu Rakastan sinua, alla watashi tarkoittaa 'minä' ja anata tarkoittaa 'sinä' tämä on erittäin jäykkä, sekava tapa ilmaista rakkautesi japaniksi.

Kun se tulee siihen, keskity vain verbeihin / adjektiiveihin, koska nämä ovat tärkeimpiä!

# 4: Opi omaksumaan hiljaisuus

Viimeisenä vinkkinä muistakaa se japanilaisessa kulttuurissa-erityisesti kun on kyse rakkauden tunteiden ilmaisemisesta japaniksi- hiljaisuus ei ole aina paha. Usein se on luonnollisempaa kuin sanoa: 'Rakastan sinua'.

Jos olet ujo tyyppi ja et pidä ajatuksesta julistaa rakkautesi niin suoraan, saatat onnistua näyttämään tunteitasi hyväntekeväisillä, romanttisilla ja huomaavaisilla toimilla. Tämä on melko 'japanilainen' tapa ilmaista rakkautta, joten se ei todellakaan ole epänormaalia.

Vastaavalla tavalla, jos sanot japanilaiselle kumppanillesi, että rakastat heitä, eivätkä he vastaa lainkaan, tai vain sanot 'Kiitos' älä ota henkilökohtaisesti 'rakastan sinua myös' puutetta. Hiljaisuus ei välttämättä tarkoita sitä, etteivät he rakasta sinua takaisin-vain se, että sanon 'rakastan sinua', ei ehkä ole heidän luonnollisinta toimintaansa.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka kehittää lukion tiedemessuhankkeita: 3 avainvinkkiä

Harkitsetko kilpailua lukion tiedemessuilla? Esittelemme hyvät ja huonot puolet ja selitämme, miten voittaa projekti.

Kuinka voittaa SAT / ACT -testi-ahdistus

Taisteletko testi-ahdistuksella SAT / ACT: ssä? Olemme luoneet luettelon vinkeistä, joiden avulla voit tuntea itsesi valmistautuneemmaksi menemään ja maadoittamaan itsesi testin aikana.

Paras urakehitys, joka auttaa sinua suunnittelemaan tulevaisuutesi

Mikä työ sopii sinulle? Kokeile yksinkertaista uramahdollisuustestiä, joka auttaa sinua tekemään päätöksen vain nopealla urakehityksellä.

Merkkiviitteen kirjoittaminen: Koko malli

Kirjoitetaanko merkkiviite? Tutustu täydelliseen malliin, josta löydät vaiheittaisen oppaan kuinka lähestyä tätä tärkeää tehtävää.

Mikä on hyvä ACT-pisteet vuodelle 2018?

Asetetaanko ACT-pisteet? Opi, mikä on hyvä ACT-pisteet vuodelle 2018 ja kuinka määrittää vuoden 2018 ACT-pisteet, jotta pääset unelmiesi kouluun.

Pyhän Ristin korkeakoulun pääsyvaatimukset

Paras yliopiston hyväksymislaskin: Opi pääsymahdollisuutesi

Toivottavasti selvittää mahdollisuutesi päästä yliopistoon? Kokeile korkeakoulujen hyväksymislaskuria! Lisäksi saat neuvoja mahdollisuuksien parantamiseksi unelmakoulussasi.

Belmontin yliopiston ACT-tulokset ja GPA

Koulun rehtorin suosituskirje opettajalle

Kirjoitetaanko suosituskirje opettajalle? Lue esimerkkimme ja saat vinkkejä kuinka kirjoittaa yhtä vahva viite.

Georgian lounaisosavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on hyvä 8. luokan ACT / SAT -pisteet?

SAT / ACT on hyvä ennustaja korkeakoulun tulevaisuudelle. Mistä tiedät, mikä on hyvä SAT / ACT -pisteet kahdeksannelle luokalle? Tässä tohtori Fred Zhang tekee uuden analyysin kahdesta tietojoukosta löytääkseen, mitä pidetään hyvänä pisteenä yläkoululaisille.

LMU: n pääsyvaatimukset

Havaijin yliopisto, Manoa, ACT-tulokset ja GPA

Kalifornian parhaat koulut | Hiram W.Johnsonin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Hiram W.Johnsonin lukiosta Sacramentossa, Kaliforniassa.

ACT -pisteiden saaminen askel askeleelta

Miten tarkistat ACT -tulokset ja tarkan tulosraporttisi? Lue oppaamme saadaksesi selville.

Prescott Collegen pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Escondidon lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Escondidon lukiosta Escondidossa, Kaliforniassa.

Mitkä korkeakoulut ylittävät SAT: n?

Mitkä koulut ylittävät SAT -testituloksesi ja mitä se tarkoittaa strategiallesi? Lue lisää täältä.

Paras yhteenveto ja analyysi: The Great Gatsby, luku 2

Lue koko The Great Gatsbyn luvun 2 yhteenveto saadaksesi selville, mitä tapahtuu ja miten tapahtumat liittyvät romaanin suurempiin teemoihin.

Mikä on AP Capstone? Pitäisikö sinun tehdä se?

Kuinka AP Capstone -diplomiohjelma toimii? Pitäisikö sinun suorittaa se vai pitääkö vain kiinni normaaleista AP-kursseista? Tässä on täydellinen opas.

ACT-prosentti- ja pisteytyslistat

Mikä prosenttipiste on ACT-pisteet, ja mitä tämä tarkoittaa? Lue täydellinen opas.

Redlandsin itälaakson lukio 2016-17 rankingit | (Redlands,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Redlands East Valley High Schoolista Redlandsissä, Kaliforniassa.

Kursiivisen S: n kirjoittaminen: 3 kaunokirjoitusvinkkiä

Etkö ole varma, kuinka isot tai pienet kirjaimet kirjoitetaan kursiivilla? Kursivien oppaassamme hahmotellaan kaikki mahdollisuudet piirtää s.

Paras AP: n ympäristötieteen opinto -opas

Valmistaudutko AP: n ympäristötieteen tenttiin? Asiantuntijaoppaamme sisältää täydellisen valmistelusuunnitelman, keskeiset opintovinkit ja tonnia ilmaisia ​​harjoitustestejä.

La Sierran yliopiston pääsyvaatimukset