4 vinkkiä tähtien MIT -esseiden kirjoittamiseen

liike-2178566_640

MIT hyväksyy 7% opiskelijoista vuosittain. Jos haluat olla yksi heistä, sinun on kirjoitettava tappaja -MIT -esseitä osana omaa Massachusetts Institute of Technology -sovellustasi.

tarinan juoni on

Tässä artikkelissa hahmotamme MIT -esseen kehotukset ja opetamme sinulle, miten voit kirjoittaa MIT -lisäesseitä, jotka auttavat sinua erottumaan tuhansista muista hakijoista.Mitkä ovat MIT -esseet?

Kuten useimmat suuret korkeakoulut ja yliopistot, MIT vaatii hakijoitaan toimittamaan esseesimerkkejä osana pääsyhakemustasi.

MIT: llä on oma sovellus, eikä se hyväksy yhteistä hakemusta tai koalitiohakemusta. MIT -essee -kehotteita, joihin vastaat, ei löydy mistään muusta korkeakoulun sovelluksesta.

MIT: ssä on viisi täydentävää esseetä ja sinun on vastattava kaikkiin viiteen (enintään 250 sanaa) elämäsi eri osa -alueista: kuvaus taustastasi, mistä osastosta olet kiinnostunut MIT: stä, mitä teet huvin vuoksi, tapa, jolla osallistut yhteisöösi, ja haaste olet kohdannut elämässäsi.

MIT -essee -kehotteet on suunniteltu erityisesti pääsemään siihen, mikä tekee sinusta ytimen sinä . Nämä esseet auttavat pääsykomiteaa saamaan kokonaisvaltaisen kuvan sinusta ihmisenä sen lisäksi, mitä he voivat oppia hakemuksesi muista osista.

2020-21 MIT-essee-kehotteet

MIT: n täydentävät esseet ovat lyhyitä, ja jokainen niistä käsittelee identiteettisi ja saavutustesi eri puolia.

Lähetät esseesi yhdessä aktiviteettiluettelon ja itse ilmoitetun kurssilomakkeen osana MIT-hakemustasi. MIT rakentaa sovelluksensa tällä tavalla, koska he luottavat yhtenäiseen sovellukseen, joka auttaa heitä arvioimaan tuhansia hakijoita mahdollisimman yksinkertaisella ja tehokkaalla tavalla.

Sinun on vastattava kaikkiin viiteen hakemuksesi MIT -essee -kehotteeseen.

Tässä ovat 2020-21 MIT -essekehotteet:

  • Kuvaile maailmaa, josta tulet; esimerkiksi perheesi, klubit, koulu, yhteisö, kaupunki tai kaupunki. Miten tämä maailma on muokannut unelmiasi ja toiveitasi? (200-250 sanaa)
  • Valitse, mikä MIT: n opintoala houkuttelee sinua eniten juuri nyt, ja kerro meille lisää, miksi tämä opintoala vetoaa sinuun.
  • Tiedämme, että elät kiireistä elämää, täynnä toimintoja, joista monet vaaditaan sinulta. Kerro meille asioista, joita teet yksinkertaisesti sen iloksi. (200-250 sanaa)
  • MIT tuo ihmiset yhteen parantamaan muiden elämää. MIT -opiskelijat pyrkivät parantamaan yhteisöjään eri tavoin, maailman suurimpien haasteiden ratkaisemisesta hyvään ystävyyteen. Kuvaile yhtä tapaa, jolla olet osallistunut yhteisösi luomiseen, olitpa perheessäsi, luokkahuoneessasi, naapurustossasi jne. (200-250 sanaa)
  • Kerro meille merkittävimmästä haasteestasi tai jostain tärkeästä, joka ei mennyt suunnitelmien mukaan. Miten hallitsit tilanteen? (200-250 sanaa)

Nyt kun tiedämme kehotukset, opitaan vastaamaan niihin tehokkaasti.

MIT Esseet, Analysoitu

Tässä osiossa tarkastelemme jokaista viidestä MIT -esseestä perusteellisesti.

Muistaa, Jokaisen hakijan on vastattava kaikkiin MIT: n essee -kehotteisiin , joten et voi valita, minkä esseen haluat kirjoittaa. Sinun on vastattava kaikkiin viiteen MIT -essee -kehotteeseen (ja tehtävä se voimakkaasti) voidaksesi esittää parhaan mahdollisen sovelluksen.

upokkaiden teko 3 yhteenveto

Katsotaanpa viittä MIT: n täydentävää esseekysymystä ja katsotaan, mitä valintalautakunta haluaa kuulla kustakin.

Kehotteella # 1

Kuvaile maailmaa, josta tulet; esimerkiksi perheesi, klubit, koulu, yhteisö, kaupunki tai kaupunki. Miten tämä maailma on muokannut unelmiasi ja toiveitasi? (200-250 sanaa)

Älä toista tietoja, joita komitea voi löytää muualta hakemuksestasi. Käytä aikaa jakaa hauskoja, henkilökohtaisia ​​tietoja itsestäsi.

Teetkö esimerkiksi mahtavia, näytön tarkkoja cosplayjä tai onko sinulla kokoelma kalliokivejä luhistumismatkoilta? Mieti, mitä rakastat tehdä vapaa -ajallasi.

Ole tarkka - komitea haluaa saada todellisen kuvan sinusta ihmisenä. Älä vain sano rakastavasi pelata videopelejä, vaan sano tarkalleen, mitä videopelejä rakastat ja miksi.

MIT haluaa tietää yhteisöstäsi - ystävistäsi, perheestäsi, joukkuetovereistasi jne., Jotka muodostavat nykyisen elämäsi. Kaikki nämä ihmiset ovat vaikuttaneet sinuun jollakin tavalla - tämä kehote on tilaisuutesi pohtia sitä vaikutusta ja laajentaa sitä. Voit puhua syvistä siteistäsi ja siitä, miten ne ovat vaikuttaneet sinuun. Suhteidesi näyttäminen muille antaa komitealle paremman käsityksen siitä, miten sopeudut MIT: n kampukselle.

Kaiken kaikkiaan tämä MIT -essee on loistava tilaisuus pitää hauskaa ja esitellä persoonallisuutesi eri puolia. Anna itsesi loistaa!

Kehotteella # 2

Valitse, mikä MIT: n opintoala houkuttelee sinua eniten juuri nyt, ja kerro meille lisää, miksi tämä opintoala vetoaa sinuun

Tämä kysymys asettaa sinut menestymään: se kohdistuu kiinnostuksesi alueeseen, mutta ei kyyhkynen.

Tässä esseessä muodollinen koulutuksesi on tärkein. He haluavat tietää, millaista akateemista elämää saatat johtaa yliopistossa, joten pidä se lyhyenä, mutta anna jännityksen oppia ajamaan näitä sanoja. Loppujen lopuksi haet MIT: hen - he haluavat tietää akateemisesta puolestasi.

Sinun pitäisi osoittaa tässä esseessä tietosi ja sitoutumisesi MIT: hen. Älä vain sano, että ihailet MIT -suunnitteluohjelmaa - selitä täsmälleen, mikä sinua koskevassa suunnitteluohjelmassa on.

Voit kutsua tiettyjä professoreita tai luokkia, jotka kiinnostavat sinua. Tämä auttaa osoittamaan, että todella haluat mennä MIT: hen ja olet tehnyt tutkimuksen.

miten päästä Kolumbiaan

Essee -kehotteella # 3

Tiedämme, että elät kiireistä elämää, täynnä toimintoja, joista monet vaaditaan sinulta. Kerro meille asioista, joita teet yksinkertaisesti sen iloksi. (Enintään 100 sanaa)

Tämä MIT -essee -kehote on erittäin laaja. Kehotteen rakenne osoittaa, että komitea on kiinnostunut oppimaan uteliaisuutesi luokkahuoneessa ja sen ulkopuolella Älä tunne, että sinun on työskenneltävä sen mukaan, mitä rakastat akateemikoissa ja koulussa.

Tämä MIT -essee on tilaisuutesi näyttää persoonallisuutesi eri puoli kuin hakukomitea näkee muussa hakemuksessasi. Tämä essee on tilaisuutesi näyttää itsesi monipuolisena ihmisenä jolla on erilaisia ​​intressejä ja kykyjä.

Valitse tietty aktiviteetti täältä. Sinun ei tarvitse esittää pyykkiluetteloa toiminnoista - valitse vain yksi asia ja kuvaile yksityiskohtaisesti, miksi pidät siitä. Voisit puhua mistä tahansa rakkaudestasi meikkiopetusohjelmista YouTubessa lautapeli -iltoihin perheesi kanssa. Tärkeintä tässä on valita jotain, josta olet todella intohimoinen.

Älä rajoitu mahdollisuuksiisi liittyviin etuihin. MIT: n toinen kehote koskee kaikkea sitä, joten unohda tässä ensimmäisessä kehotuksessa, mitä koulu 'haluaa lukea', ja ole oma itsesi! Itse asiassa kokemuksesi tai intohimosi kuvaaminen eri alalla osoittaa paremmin, että olet utelias ja avoin uusille ideoille.

sotilaat-3467512_640

Jos rakastat pelaamista, kolmas MIT -essee -kehote on aika puhua tästä intohimosta.

Kehotteella # 4

MIT tuo ihmiset yhteen parantamaan muiden elämää. MIT -opiskelijat pyrkivät parantamaan yhteisöjään eri tavoin, maailman suurimpien haasteiden ratkaisemisesta hyvään ystävyyteen. Kuvaile yhtä tapaa, jolla olet osallistunut yhteisösi luomiseen, olitpa perheessäsi, luokkahuoneessasi, naapurustossasi jne. (200-250 sanaa)

Tämä MIT -kehote on ylivoimaisesti tarkin, joten ole tarkka vastauksessasi. Valitse yksi sinulle mielekäs kokemus, josta voit keskustella täällä. Kehote ei määritä, että sinun on puhuttava jostakin akateemisesta tai henkilökohtaisesta asiasta. Se voi olla mitä tahansa, mitä olet tehnyt, missä olet osallistunut mihin tahansa yhteisöön - tanssiryhmäsi, pelikaverit, keskusteluryhmän joukkuetoverit. Yhteisö voi olla mikä tahansa; se ei tarkoita vain kotikaupunkiasi, koulua tai uskonnollista yhteisöäsi.

Temppu tähän kysymykseen vastaamiseen on löytää konkreettinen esimerkki ja pitää siitä kiinni.

ap us historian valmistelukirja

Älä esimerkiksi sano, että yrität kierrättää, koska ympäristö on sinulle merkityksellinen, koska se ei kuulosta vilpittömältä. Pikemminkin voit puhua siitä, miksi jätteiden kerääminen puistossa, jossa pelasit baseballia lapsena, on syvempää merkitystä, koska suojaat paikkaa, jota olet rakastanut pitkään. Sinun pitäisi puhua asiasta, joka on ainutlaatuisen tärkeä sinulle, ei muille tuhansille opiskelijoille, jotka hakeutuvat MIT: hen.

Valitse jotain, mikä on sinulle todella merkityksellistä. Esseesi pitäisi tuntua vilpittömältä. Älä kirjoita sitä mitä luulet valiokunnan haluavan kuulla. He saavat enemmän vaikutuksen merkityksellisestä kokemuksesta, joka kuulostaa totta kuin kokemus, joka vaikuttaa keinotekoiselta tai epätodennäköiseltä.

Kehotteella # 5

Kerro meille merkittävimmästä haasteestasi tai jostain tärkeästä, joka ei mennyt suunnitelmien mukaan. Miten hallitsit tilanteen? (200-250 sanaa)

Tärkeintä muistaa tässä essee -kehotteessa on olla täsmällinen. Valiokunta ei halua sinun kasvavan runollisesti siitä, kuinka yrität säilyttää positiivisen elämänkatsomuksen; he haluavat nähdä, kuinka tosielämän esimerkki on vaikuttanut sinuun.

Valitsemasi esimerkin ei tarvitse olla suuri tai järisyttävä. Itse asiassa se voi olla pieni - ehkä unohdit muistiinpanosi keskustelua varten ja olit huolissasi siitä, miten petät joukkuetoverisi. Ehkä murskasit jalkasi juuri ennen kauden viimeistä peliä ja jouduit istumaan sivurajalla. Valitsemasi kokemuksen ei tarvitse olla yleisesti vaikeaa; sen täytyy vain tuntua sinusta.

Varmista, että näytät kuinka voitit ongelman. Strategian ei tarvitse olla täydellinen. Itse asiassa kehote kysyy sinulta erityisesti, kuinka hallitsit asioita, jotka eivät menneet suunnitellusti.

Haluat osoittaa, että olet joustava, nopea jaloillasi ja avoin uusille tilanteille. Voit puhua siitä, kuinka olit turhautunut tai vihainen tai peloissasi tapahtumien edetessä, mutta haluat lopulta osoittaa, että pystyit nousemaan toiselle puolelle saadun oppitunnin avulla.

Kuinka kirjoittaa hyvä MIT -essee

Riippumatta siitä, mihin MIT -essee -kehotteeseen vastaat, muista seuraavat vinkit suuren MIT -esseen kirjoittamiseen.

#1: Käytä omaa ääntäsi

Yliopiston esseen tarkoitus on, että pääsykomitealla on mahdollisuus tutustua sinuun testitulosten, arvosanojen ja arvosanojen ulkopuolella. Sisäänpääsyesseesi ovat tilaisuutesi herättää itsesi eloon esseen lukijoille ja esitellä itsesi täydelliseksi henkilöksi.

Sinun pitäisi sitten varmistaa, että henkilö, jonka esität oppilaitoksen esseissä, olet itse. Älä yritä jäljitellä sitä, mitä luulet komitean haluavan kuulla, tai yritä toimia kuin joku, joka et ole.

Jos valehtelet tai liioittelet, esseesi tulee epärehelliseksi, mikä heikentää sen tehokkuutta. Pysy kertomassa todellisia tarinoita henkilöstä, joka todella olet, ei kuka luulet MIT haluaa sinun olevan.

mikrofoni-1206362_640

Olet näyttelyn tähti MIT -esseissäsi! Varmista, että työsi heijastaa sitä, kuka olet opiskelijana ja ihmisenä, ei sitä, kenet luulet ottamiskomitean haluavan sinun olevan.

#2: Vältä törmäyksiä ja liiallisia lauseita

Kun kirjoitat MIT -esseitä, yritä välttää käyttämästä kliseitä tai liiallisia lainauksia tai lauseita.

Näitä ovat lainaukset, jotka on lainattu kuolemaan, ja lauseita tai ilmauksia, joita käytetään liikaa jokapäiväisessä elämässä. Yliopistojen valintakomitea on luultavasti nähnyt lukuisia esseitä, joissa todetaan: 'Ole muutos, jonka haluat nähdä maailmassa.' Pyri omaperäisyyteen.

Vältä vastaavasti kliseiden käyttöä, jotka vievät pois työn vahvuuden ja vilpittömyyden.

Työsi on oltava suoraviivaista ja aitoa.

#3: Tarkista työsi

Sen pitäisi melkein olla sanomattakin selvää, mutta haluat varmistaa, että MIT -esseesi ovat vahvin esimerkki työstäsi. Ennen kuin lähetät MIT -sovelluksesi, muista muokata ja oikolukea esseesi.

Työssäsi ei saa olla kirjoitus- ja kielioppivirheitä. Varmista, että suoritat esseesi oikeinkirjoituksen ja kieliopin tarkistuksen läpi ennen lähettämistä.

kuinka ratkaista rubikkikuutio

On hyvä, että joku muu lukee myös MIT -esseesi. Voit pyytää toista mielipidettä työstäsi vanhemmalta, opettajalta tai ystävältä. Kysy heiltä, ​​edustaako työsi sinua opiskelijana ja ihmisenä. Pyydä heitä tarkistamaan ja varmista, ettet ole unohtanut pieniä kirjoitusvirheitä. Toisen mielipiteen saaminen auttaa työtäsi olemaan parasta mahdollista.

#4: Osoita rakkauttasi MIT: ää kohtaan

MIT: n viisi essee -kehotetta ovat erityisiä MIT: lle. Pidä tämä mielessä, kun vastaat niihin, varsinkin kun hyökkäät kehotteeseen kaksi.

Näytä miksi MIT on unelmiesi koulu - mitkä koulutuksen ja yhteisön näkökohdat ovat sinulle houkuttelevimpia opiskelijana.

MIT vastaanottaa tuhansia hakemuksia opiskelijoilta, jotka ovat kiinnostuneita yliopistosta.

Mitä enemmän voit osoittaa, että todella haluat mennä MIT: hen, sitä enemmän koulu on kiinnostunut hakemuksestasi. Intohimosi MIT: tä kohtaan voi jopa nostaa jalkasi muihin hakijoihin.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Lounais -lukio | 2016-17 Rankings | (San Diego,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Southwest Senior High Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Täydellinen opas: Vahvan suosituskirjeen kirjoittaminen

Kirjoitatko suosituskirjeen ja mietit, kuinka kirjoittaa hyvä oppilaalle? Opi luomaan tehokas, mukaansatempaava kirje oppilaasi menestymisen edistämiseksi.

6 Hyödyllisiä esimerkkejä fysikaalisista ja kemiallisista muutoksista

Mitä eroa on fysikaalisten ja kemiallisten muutosten välillä? Tutustu esimerkkeihimme fysikaalisista ja kemiallisista muutoksista saadaksesi lisätietoja niiden eroista.

Kalifornian parhaat koulut | Piedmont Hills High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Piemonten Hills High Schoolista San Josessa, Kaliforniassa.

15 viime hetken SAT -vinkkiä, jotka sinun tulee muistaa

Mitä sinun pitäisi tehdä testiä edeltävänä päivänä ja mitkä ovat viime hetken vinkit SAT: n aikana? Valmistaudu testipäivämäärään oppaamme avulla.

Kuinka kauan SAT on tauolla?

Kuinka kauan SAT -testi on tarkasti, taukojen kanssa ja ilman? Selvitä, kuinka monta tuntia SAT on valmistautuakseen oikein.

Ashlandin yliopiston pääsyvaatimukset

Kiinteä geometria SAT -matematiikassa: Täydellinen opas

Käsittele kuutiot, sylinterit ja pallot SAT Mathin kiinteän geometrian oppaamme avulla, joka on täynnä käytännön ongelmia, strategioita ja vinkkejä.

1820 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Kuinka päästä: Purduen pääsyvaatimukset

SAT-itseopiskelu: 7 vinkkiä valmistelusuunnitelmaan

Kamppailetko SAT-itseopiskelun kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme opintosuunnitelman laatimiseen ja ongelmien vianetsintään.

Becker Collegen pääsyvaatimukset

Wayne State Universityn pääsyvaatimukset

Nichols Collegen pääsyvaatimukset

Algebran sydän: SAT-matematiikan keskeiset strategiat

Etkö ole varma, mitkä ovat Algebran sydämen kysymykset uudesta SAT-matematiikasta? Selitämme, mitä sisältöä nämä kattavat ja miten voit ojentaa ne testipäivänä.

Mikä on Stanford EPGY ja Summer College? Pitäisikö minun liittyä?

Mikä on Stanford EPGY ja Stanfordin lukion kesäopisto? Pitäisikö sinun liittyä näihin kesäohjelmiin? Lue opas täältä.

Täydellinen luettelo yli 100 ilmaisesta online-lukiosta

Etsitkö ilmaisia ​​online-lukioita? Luetelemme vaihtoehtosi osavaltioittain, selitämme, mikä tekee näistä luokista ilmaisia, ja keskustelemme siitä, miten päättää, sopivatko ne sinulle.

Winston-Salemin osavaltion yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Jokainen AP Calculus AB -harjoitustesti saatavilla: ilmainen ja virallinen

Opiskeletko AP Calcia? Tutustu täydelliseen AP Calculus AB -kokeiden kokoelmaamme löytääksesi kaikki tarvitsemasi valmistelumateriaalit ja hyödyllisiä opintovinkkejä.

10 viime hetken PSAT-pullotusvinkkiä

Cramming varten PSAT? Katso vinkkimme, joiden avulla voit parantaa pisteitäsi nopeasti ilman stressiä.

PSAT -pisteet: Missä sijoitat?

Oletko hämmentynyt SAT -pistealueesta? Selitämme kaikki mahdolliset PSAT -pisteet ja mitä pisteytysasteikko merkitsee sinulle.

Keskiarvoistavatko korkeakoulut ACT-pisteitäsi?

Kun lähetät useita ACT-pisteitä korkeakouluille, miten he pitävät niitä? Arvioivatko he ne vai ottavatko he korkeimman? Selvitä täältä.

18 ACT -vinkkiä ja temppuja pisteidesi parantamiseen

Tarvitsetko nopeita ACT -vinkkejä ja temppuja parantaaksesi pisteitäsi? Saat vinkkejä ACT -matematiikasta, luonnontieteistä, englannista ja lukemisesta parantaaksesi ACT -pisteitäsi nopeasti.

Towsonin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Wisconsinin yliopisto - Madison SAT -tulokset ja GPA