4 vinkkiä tähtien UGA-esseiden kirjoittamiseen

ominaisuus_UGA_postikortti

Georgian yliopisto on erinomainen julkinen koulu sijoittui 50 parhaan yliopiston joukkoon valtakunnallisesti . Jos haet täällä, sinun on lähetettävä kaksi hämmästyttävää esseitä. Joten mitkä ovat UGA-esseekehotteet? Ja miten voit varmistaa, että UGA-esseesi saavat sinut erottumaan?

Tässä perusteellisessa oppaassa annamme sinulle kaikki nykyiset UGA-esseekehotteet ja vinkkejä parhaan kehotteen valitsemiseen ja lähestymiseen. Tarkastelemme myös varsinaista UGA-sovelluksen essee-esimerkkiä saadaksemme kuvan siitä, miltä oma essesi voi ja sen pitäisi näyttää.Ominaisuus Kuva: Bostonin julkinen kirjasto / Flickr

Mitkä ovat UGA-esseiden kehotteet?

UGA-sovellus, jonka voit lähettää yhteisen sovelluksen tai Koalitiohakemus , vaatii kaikkia ensimmäisen vuoden hakijoita toimittamaan kaksi esseitä.

Ensimmäinen essee on henkilökohtainen essee, joka on osa Common App- tai Coalition App -sovellusta. Löydät luettelon tavallisista sovelluskehotteista ja niiden vastaamisesta täältä (ja löydät samat tiedot koalitiosovelluksesta täältä).

Toinen lähettämäsi essee on ainutlaatuinen Georgian yliopiston hakemuksessa. Ensimmäisen UGA-esseen on vastattava seuraavaan kehotukseen:

miltä suosituskirje näyttää

Yliopistoon pääsy voi aiheuttaa ahdistusta. Yritä tehdä siitä vähemmän stressaavaa, kerro meille mielenkiintoinen tai hauska tarina itsestäsi lukiovuosistasi, jota et ole jo jakanut hakemuksessasi.

Tämä esseekehote on melko erilainen kuin mitä odotat yliopistosovelluksessa; se tarjoaa sinulle monia mahdollisuuksia sekä sisällöllisesti että tyyliltään. Mutta älä huoli: aiomme jakaa sen sinulle alla!

body_woman_funny_glasses Aika saada röyhkeä.

Kuinka kirjoittaa UGA-täydennys essee

Ensimmäisessä UGA-esseessä on vain yksi kehote, johon kaikkien hakijoiden on vastattava 200–300 sanalla. Tässä se on jälleen viitteenä:

Yliopistoon pääsy voi aiheuttaa ahdistusta. Yritä tehdä siitä vähemmän stressaavaa, kerro meille mielenkiintoinen tai hauska tarina itsestäsi lukiovuosistasi, jota et ole jo jakanut hakemuksessasi.

kuinka tietää, mikä merkki on

Kuten yllä todettiin, tämä kehote ei ole kuin useimmat muut korkeakoulujen esseekehotteet siinä, että sen sijaan, että kysyttäisiin akateemisista tavoitteistasi, taidoistasi tai saavutuksistasi, se yrittää löysätä sinua kirjoittamalla jotain hauskaa ja ainutlaatuista elämässäsi.

Toisin sanoen UGA haluaa kiusata vähemmän vakavaa, vähemmän akateemista puolta saadaksesi paremman käsityksen siitä, kuka olet ihmisenä eikä vain opiskelijana. Erityisesti he haluavat tietää, millainen on merkitys elämässäsi ja millainen kokemus on mielestäsi riittävän arvoinen jakamaan valintakomitealle.

Siksi, ensimmäisen UGA-esseesi on suoritettava seuraava:

 • Pitäisi olla erilainen kuin mitä olet puhunut muualla hakemuksessasi
 • Pitäisi korostaa vilpittömyyttäsi ja persoonallisuuttasi
 • Pitäisi paljastaa jotain tärkeää siitä, kuka olet ja / tai mitä arvostat
 • Ei saisi olla liian vakava - muista, että UGA haluaa 'huvittavan' tarinan!

Jotkut näistä ominaisuuksista saattavat olla ristiriidassa kaiken kanssa, jonka luulit tiesevän yliopiston esseistä, mutta tässä on tärkeää pyrkiä todella olemaan vilpitön, kirjoittaa aidolla äänellä, äläkä epäröi esitellä epäkunnollisempaa puolta.

Tässä on joitain esimerkkejä mahdollisista aiheista, joista voit kirjoittaa:

 • Kerran teit faux pas tai typerän virheen (koulussa tai sen ulkopuolella), miten muut reagoivat, ja mitä teit tilanteen korjaamiseksi ja / tai oppimiseksi siitä
 • Hauska väärinkäsitys jonkun kanssa, kuten opettaja, ystävä tai vanhempi, ja mitä tämä kokemus opetti sinulle selkeän viestinnän tärkeydestä
 • Jotain huvittavaa tai ajatuksia herättävää, mitä katselit, kuuntelit, lukit tai teit, ja miksi pidit tätä asiaa niin kiehtovana (tämän ei pitäisi olla vanha elokuva tai kirja, vaan jotain hieman ainutlaatuisempaa)
 • Ainutlaatuinen harrastuksesi tai kiinnostuksesi, kuinka kehitit sen ja miksi se on sinulle tärkeää

Kuten näette, sinulla on paljon vaihtoehtoja siitä, mitä voit kirjoittaa tälle UGA-esseelle. Se sanoi, vältä seuraavia aiheita:

 • Politiikka, uskonto tai mikä tahansa muu liian vakava tai mahdollisesti kiistanalainen aihe
 • Kuolema, sairaus tai mikä tahansa muu vakava tapahtuma tai hetki elämästäsi
 • Jokaisen on kokenut tai kuullut - aiheesi pitäisi olla ainutlaatuinen sinä
 • Kaikki, jotka olet jo maininnut sovelluksesi eri osiossa

Todellinen UGA-sovelluksen esseeesimerkki + analyysi

Alla on varsinainen UGA-sovelluksen esseeesimerkki, jonka on kirjoittanut hyväksytty hakija nimeltä Micaela B. Tämä essee, joka on vastaus kehotteeseen 3 ('merkki' -kehote), otettiin UGA: n perustutkintojen verkkosivusto missä sitä käytettiin 'esimerkkinä siitä, mitä [UGA] pitää voimakkaana esseenä'.

Tässä on essee, noin 300 sanan pituinen (sanaraja):

Se on vaatimaton, laatoitettu neliönmuotoinen pöytä yhteensopimattomilla tuoleilla, sen lakka, joka on ohut astioista, kulkee edestakaisin, tilaa neljälle, mutta aina tungosta yksitoista. Se voi olla vaatimaton, mutta sen voima on kiistaton.

Vanhetessani illallisen jälkeiset keskustelut kasvoivat minua kiinnostavammaksi. Aloin pysyä ja kuunnella, politiikkaa, jota en ymmärtänyt, ja aikuisten juoruja, joita minun ei olisi pitänyt tuntea. Keskustelun dynamiikka muuttui melkein joka kerta, kun aihe muuttui, mutta yhtenäinen asia oli, että kun kaikki levyt oli tyhjennetty ja tuolit työnnetty takaisin sisään, kaikki kokoontuivat jälkiruokaan; pizzat ja biscotti. Ei jälkimielisyyksiä, ei katkeruutta.

kuinka monta kertaa ottaa ist

Ihailen perheeni kykyä syleillä toisiaan erimielisyyksien sijasta sen sijaan, että annan sen hajottaa meidät erilleen. Ei ollut suurempaa esimerkkiä hyväksymisen opetuksesta kuin silloin, kun perheeni sai tietää yhden sukulaisemme seksuaalisuuden muutoksista. Avioliiton ja perinteisen perheen purkamisen jälkeen häntä oli vaikea sietää, mutta väistämätöntä. Se oli ensimmäinen kiista, joka koskaan toi kyyneleitä sietämään pöydälle kuorivan lakan kanssa. Sen sijaan, että sallisimme erilaisten elämäntapojen ajaa kiilaa välillemme, perheemme haastoi toistensa väärinkäsitykset, keskustelimme, itkimme ja hyväksyimme.

Koska olen kasvanut rotuun, taloudelliseen ja uskonnolliseen monimuotoisuuteen perustuvassa yhteisössä, olen onnekas, että olen kehittänyt taitoja, jotka ovat tunnettavia ympärilläni olevien ihmisten kanssa ja ymmärtävät, etteivät kaikki ajattele samalla tavalla. Itse asiassa elämä olisi melko tylsää, jos kaikki toimisivat yhtenäisesti; harmonisemmassa maailmassa jokaisen pitäisi pystyä ilmaisemaan mielipiteensä ja mielipiteensä, ja silti kokoontumaan jälkiruokana.

Näin UGA-essee toimii:

 • Se avautuu kiehtovalla kuvauksella: Tämä essee, varsinkin kaksi ensimmäistä kappaletta, on kiistämättä kiinnittänyt huomiota. Kirkas kuva 'laatoitetusta ylimmästä neliöpöydästä' ja siitä, miten se on 'aina täynnä yksitoista', työntää meidät suoraan Micaelan röyhkeään elämään, mikä saa meidät tuntemaan, että istumme siellä hänen ja hänen perheensä vieressä.
 • Se on tarkasti kohdennettu ja helppo seurata: Alusta alkaen voimme kertoa, että tämän esseen ydin on perhe, erityisesti haasteet, jotka aiheutuvat kuulumisesta suureen, monipuoliseen ryhmään. Tarina alkaa todella avautua kolmannessa kappaleessa, jossa Micaela kertoo yllättävän tapahtuman - sukulaisen seksuaalisuuden 'muutoksen' - ja osoittaa, kuinka hänen perheensä sai arvokkaan oppiaiheen hyväksynnästä.
 • Sillä on positiivinen kierros: Vaikka esseessä keskustellaan perheen kohtaamisen haasteista, se päättyy lopulta korkealle. Tämä paljastaa meille paljon Micaelan luonteesta, etenkin hänen sitoutumisestaan ​​harmoniaan ja avoimuudesta toisia kohtaan.

4 välttämätöntä vinkkiä UGA-esseesi

Nyt on aika esitellä lopullisia hyödyllisiä vinkkejä UGA-esseihisi.

# 1: Ole mahdollisimman tarkka

Spesifisyys on avain tehokkaan ja pakottavan korkeakoulu esseen tuottamiseen. Molemmissa UGA-esseissäsi varmista, että olet mahdollisimman tarkka: käytä ihmisten tai paikkojen oikeita nimiä, kuvaile tuolloin tuntemasi tunteet ja kerro meille, mitä sekä kuka että kuka sanoi.

Yksityiskohdat tekevät lopulta siitä, että UGA-hakukomitea pystyy helpommin liittymään kokemuksiisi, intohimoihisi ja näkökulmaasi. Joten älä unohda sisällyttää niitä!

# 2: Käytä aitoa ääntä

Esseet ovat aika, jolloin persoonallisuutesi loistaa, joten älä pidä kiinni - käytä luonnollista ääntäsi kertomaan tarinasi. On OK kertoa joitain vitsejä tai korostaa rakkautta kukkakieliin esimerkiksi muutamalla runollisella metaforalla.

dylan thomas ei mene lempeästi

Essee ei kuitenkaan anna sinulle vapaata valtaa olla epäkohtelias tai rikkoa täysin englannin kieliopin käytäntöjä, joten tiedä, mitkä ovat rajasi kirjoittaessasi.

body_red_panda_tongue Käytä aitoa, rehellistä ja aitoa ääntäsi, ellei se ole todella, todella outoa.

# 3: Kirjoita ytimekkäästi

Sinulla on vain enintään 300 sanaa kutakin UGA-esseen kohdalla, joten on tärkeää keskittyä ytimekkääseen olemiseen. Jos jokin karkeista luonnoksistasi ylittää sanarajan paljon, voit yrittää leikata sitä alas poistamalla merkityksettömiä tai sanallisia kohtia.

# 4: Muista muokata ja oikolukua

Lopuksi, älä unohda muokata ja oikolukea UGA-esseitäsi! Käytä muokkauksen aikana aikaa seuraavien asioiden etsimiseen:

 • Epäolennaiset kohdat, lauseet ja / tai lauseet
 • Tarpeettomat sanat, lauseet ja / tai kuvaukset
 • Hankalalta kuulostavat tai väärin sijoitetut lauseet / kohdat
 • Virheet oikeinkirjoituksessa, kieliopissa ja / tai välimerkkeissä

Kun olet tehnyt oman muokkauksen UGA-esseistäsi, anna heidät jonkun katsomaan, kuten opettajalle, vanhemmalle tai vanhemmalle sisarukselle. Pyydä tätä henkilöä lukemaan esseet ja tarjoamaan sinulle mahdollisesti neuvoja siitä, miten voit parantaa niitä organisaation, esimerkkien tai yksityiskohtien, sanavalinnan jne. Suhteen.

keho seuraavaksi

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Paras AP -maailmanhistorian opinto -opas: 6 avainvinkkiä

Etsitkö AP World History -opasta? Meillä on opastusta valtavien materiaalimäärien oppimiseen ja hankalaan tenttiin valmistautumiseen.

Mitä tapahtuu, jos presidenttiä syytetään? Kysymyksiisi vastattu

Mitä syytteeseenpano tarkoittaa? Mitä tapahtuu, jos presidenttiä syytetään? Tutustu täydelliseen oppaaseen saadaksesi lisätietoja syytteeseenpanon toiminnasta.

Cordovan lukio | 2016-17 rankingit | (Rancho Cordova,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Cordovan lukiosta Rancho Cordovassa, Kaliforniassa.

Emily Dickinsonin, koska en voinut pysähtyä kuoleman analysointia varten

Kysymyksiä Emily Dickinsonin teoksesta 'Koska en voinut pysähtyä kuoleman takia'? Katso täydellinen asiantuntija-analyysimme tästä kuuluisasta amerikkalaisesta runosta.

Lafayette College SAT -tulokset ja GPA

Korkeakoulut, jotka ovat superscore ACT: Täydellinen luettelo

Mitkä koulut korvaavat ACT: n? Meillä on lopullinen, täydellinen luettelo täällä.

Parhaat koulut Kaliforniassa | Santa Clarita Valley International Charter School -sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Santa Clarita Valley International Charter Schoolista Castaicissa, Kaliforniassa.

Voitko epäonnistua SAT: ssa?

Oletko huolissasi SAT: n epäonnistumisesta? Selitämme, milloin sinun pitäisi huolehtia, ja kuinka voit parantaa matalia pisteitä.

Carleton Collegen pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Lelandin lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Lelandin lukiosta San Josessa, Kaliforniassa.

Kuinka monta nollaa Googolissa? Googolplex?

Mikä on googl? Kuinka monta nollaa googlplexissa? Opi kaikki näistä ja muista erittäin suurista numeroista täydellisen oppaamme avulla.

IUP -pääsyvaatimukset

Kuinka käyttää SOHCAHTOA: Vinkkejä ja esimerkkejä

Kamppailet SOHCATOAn käytön kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme, jossa on tonnia SOH CAH TOA -esimerkkejä.

1920-luvun muoti: Flappereista pikkumusta mekkoon

Kiinnostaako 1920-luvun muotia? Selitämme suosittuja tyylejä Roaring 20s -muodossa naisille ja miehille, mukaan lukien hiukset ja tarvikkeet.

Pitäisikö sinun todella opiskella ulkomailla lukiossa?

Harkitsetko lukio -opiskelua ulkomailla? Varmista, että tiedät, mitä saat siitä irti ja onko sinun tehtävä se. Lisätietoja täältä.

Kinesiologian tutkinto: Onko se oikea sinulle?

Mikä on kinesiologia? Jos harkitset kinesiologian tutkintoa, opi mitä odottaa, parhaat koulut kinesiologian pääaineille ja mahdolliset urat.

4 SAT -osaa: Mitä he testaavat ja miten tehdä hyvin

Kuinka monta osiota SAT: ssa on? Mitä jokaisessa on? Täydellinen opas SAT -osioihin vastaa kaikkiin kysymyksiisi, joten tiedät tarkalleen, mitä odottaa.

Algebralliset operaatiot ACT-matematiikassa: strategiat ja kaavat

Oletko hämmentynyt kuinka käyttää useita eksponentteja ja työskennellä algebran polynomien kanssa? Tässä on täydellinen opas, joka sisältää ACT Math -strategiat ja -kaavat pisteiden parantamiseksi.

Uusi SAT -muoto: mitä se tarkoittaa sinulle?

Oletko hämmentynyt uudesta SAT -muodosta vuodelle 2016? Jaamme sen osittain, vinkkejä siitä, mitä muutokset merkitsevät sinulle.

Vaiheittainen opas kuvilla: SAT-rekisteröinti

Opi rekisteröitymään SAT-järjestelmään ja välttämään yleisiä virheitä rekisteröitymisprosessin aikana vaiheittaisten kuvaohjeiden avulla.

Babson College SAT -tulokset ja GPA

Marianin yliopiston (WI) pääsyvaatimukset

Trinity College of Florida SAT -tulokset ja GPA

SAT -pisteiden saaminen askel askeleelta

Miten tarkistat SAT -tulokset ja tarkan tulosraporttisi? Lue oppaamme saadaksesi selville.

Tämän vuoden Pennsylvanian yliopiston pääsyvaatimukset