4 vinkkiä suuren UIUC-esseen kirjoittamiseen

ominaisuus_uiuc

mikä on 3.3 gpa yliopistossa

Ajatteletko osallistua Illinoisin yliopistoon Urbana-Champaignissa? Sitten olet tullut oikeaan paikkaan. Tätä korkeasti arvostettua julkista koulua varten sinun on lähetettävä henkilökohtainen lausunto hakemuksesi kanssa. Mutta mitä sinun tulisi sisällyttää UIUC-esseeseesi, jotta pääset erottumaan?

Lue lisää siitä, mikä nykyinen UIUC-esseekehote on ja kuinka kirjoittaa upea UIUC-essee. Näytämme sinulle myös todellisen UIUC-esseesimerkin, joka antaa sinulle käsityksen siitä, miltä loistava lausunto näyttää.Ominaisuus Kuva: Adam Jones / Flickr

Mikä on UIUC-essee?

Kaikkien hakijoiden on kirjoitettava yksi UIUC-essee valitsemastaan ​​pääaineesta ja selitettävä, miksi he ovat kiinnostuneita tästä pääaineesta ja / tai tutkimusalasta. Saat vain yhden esseekehotteen (se ei ole kuin Common App -essee, joka tarjoaa sinulle useita kehotteita valita).

Täällä on tämän vuoden kehote UIUC-esseelle :

Selitä kiinnostuksesi valitsemaasi pääaineeseen ja kuvaile, kuinka olet hiljattain tutkinut tai kehittänyt tätä kiinnostusta luokassa ja / tai sen ulkopuolella. Voit myös selittää, kuinka tämä pääaine liittyy tuleviin uratavoitteisiisi. Jos haet Yleisten tutkimusten jako , selitä akateemiset edut ja vahvuudet tai tulevaisuuden uratavoitteesi. Voit sisällyttää kaikki suuret tai opiskeltavat alueet, joita parhaillaan harkitset.

Jos olet ilmoittanut UIUC-hakemuksessasi toisen valinnan pääaineen, sinun on lähetettävä toinen essee myös tästä pääaineesta. Tämän esseen kehote on sama kuin yllä - sinun tarvitsee vain kirjoittaa toiselle valitsemallesi pääaineelle ja selittää miksi olet kiinnostunut siitä.

Jos et jätä hakemustasi toiseen pääaineeseen, sinun tarvitsee kirjoittaa vain yksi UIUC-essee.

UIUC-esseen on oltava 300-400 sanaa, mikä tekee siitä hieman lyhyemmän kuin tyypillinen yliopistollisen esseenne, joka on yleensä 500-600 sanaa pitkä.

UIUC-esseen kirjoittaminen: Aiheet ja vinkit

Illinoisin yliopiston essee on tärkeä osa hakemustasi, koska se on ainoa henkilökohtainen essee, jonka kirjoitat koululle. Tämä tekee siitä ainoan UIUC-sovelluksen alueen, jossa voit osoittaa persoonallisuuttasi, akateemista intohimosi ja tarinankerrontaitoa.

Tämän lausunnon yleinen tarkoitus on, että UIUC saa tietää enemmän sinusta ihmisenä ja miksi olet kiinnostunut valitsemastasi pääaineesta.

Vaikka yllä oleva UIUC-esseekehote saattaa näyttää pelottavalta, sen esittämät kysymykset ovat todella yksinkertaisia. Tämän kehotteen kolme pääosaa ovat seuraavat:

 • Mikä on valitsemasi pääaine?
 • Kuinka sinusta kiinnostui tämä pääaine / ala? Mikä innostaa sinua siitä?
 • Kuinka aiot tehdä uran tältä pääaineelta / alalta?

Voisit kirjoittaa siitä, miten kiinnostuksesi kiinnostui koulusta (esim. Otit meribiologiatunnin) tai koulun ulkopuolella (esimerkiksi osallistuit meritieteen klubiin).

UIUC-esseessäsi sinun on keskityttävä sitoutumisesi alaan, jonka olet valinnut pääaineeksi, huolehtimalla kosketuksesta menneisyyteen, nykyisyyteen ja tulevaisuuteen - toisin sanoen kuinka sinulle kehittyi tämä kiinnostus, miten se tällä hetkellä vaikuttaa elämääsi ja mitä aiot tehdä sen kanssa tulevaisuudessa.

UIUC on melko selvä siitä, mitä se etsii tästä esseestä. Itse asiassa Illinoisin yliopiston virallinen verkkosivusto tarjoaa hakijoille kuusi tärkeintä vinkkiä UIUC-esseen lähestymiseen:

 • Ole mieleenpainuva
 • Ole valmiina
 • Ole oma itsesi
 • Ole keskittynyt
 • Ole ajan tasalla
 • Ole ammattilainen

Lisäksi, UIUC: lla on YouTube-sarja valintaneuvonnasta joka sisältää hyödyllisiä videoita ja vinkkejä tehokkaan UIUC-esseen kirjoittamiseen:

Mitä sitten joitain mahdollisia aiheita voisit kirjoittaa UIUC-esseessäsi? Tässä on vain muutama esimerkki:

 • Erityinen (positiivinen) kokemus, jonka sinulla oli joko koulussa tai sen ulkopuolella, alalta, jolla aiot opiskella. Esimerkki: Päätit spontaanisti osallistua tiedemessuille, mikä auttoi sinua ymmärtämään, että sinulla on intohimo keksiä asioita.
 • Tietty henkilö, kuten opettaja, vanhempi tai ystävä, joka esitteli kentän sinulle. Esimerkki: Opiskelijasi englanniksi opetti sinua kokeilemaan National Novel Writing Month -tapahtumaa, mikä edisti kiinnostustasi luovaan kirjoittamiseen.
 • Ensimmäinen kentällä käyttämäsi luokka, miksi valitsit tämän luokan (jos päätit ottaa sen) ja kuinka sen ottaminen innoitti sinua jatkamaan kentän opiskelua. Esimerkki: Otettuasi ruoanlaittokurssin ensimmäisen vuoden aloitit kiinnostumiseni enemmän ruokatieteestä, mikä johti sinut lukemaan aiheesta vapaa-ajallaasi ja aloittamaan ruoanlaittoblogin.
 • Suoritettu klubi / aktiviteetti, joka esitteli sinut kentälle tai antoi sinun oppia siitä lisää. Esimerkki: Liityit koulusi espanjalaiseen klubiin yrittäessäsi nostaa arvosanaa, mutta saatuasi muutaman läheisen ystävän klubin kautta aloin ymmärtää, kuinka paljon nautit tosiasiassa espanjankielisen viestinnän haasteesta.
 • Kuinka et alun perin ollut kiinnostunut alasta, mutta kiinnostui siitä vähitellen tietyn henkilön, lukemasi kirjan, kuulemasi puheen jne. Vaikutuksen vuoksi. Esimerkki: Olet aina halveksinut mainoksia, mutta nähtyään eräänä päivänä erityisen hauskan mainoksen, päätit tutkia tarkemmin, miten tämä mainos luotiin ja miksi se onnistui piirtämään katsojia. nyt haluat pääaineenaan mainonta.

Kun kirjoitat UIUC-esseeä, liitä aiheesi nyt. Yksinkertaisesti sanottuna, mitä teet tällä hetkellä saadaksesi lisätietoja tästä alasta ja pitääkseen sen aktiivisena osana elämääsi?

Ehkä aiot esimerkiksi opiskella englanniksi ja noudatat nyt päivittäin tiukkaa aikataulua päiväkirjaan kirjoittamiseen, vaikka et todellakaan halua kirjoittaa tai sinulla ei ole mitään mielenkiintoista sanottavaa.

Lisäksi, yritä keskustella tulevaisuudestasi aiotun pääaineesi kanssa. Kysy itseltäsi: mitä aiot tehdä ammattimaisesti tämän pääaineen kanssa? Onko sinulla mielessäsi unelmatyö tai ura? Kuinka tämä pääaine auttaa sinua saavuttamaan ammatilliset tavoitteet? Kuinka UIUC auttaa sinua erityisesti?

Ajattele kuinka mahdolliset luokat; akateemiset, ammatilliset tai koulun ulkopuoliset mahdollisuudet; ja UIUC: n ohjelmat voivat edistää tulevaisuuden tavoitteitasi kentällä. Esimerkiksi, jos haluat suorittaa matematiikan pääaineen, voit mainita UIUC-esseessäsi, kuinka olet kiinnostunut osallistumaan useisiin yliopiston matematiikkakilpailuihin ja miten sinusta tuntuu, että nämä tapahtumat auttavat henkisesti valmistautumaan edistyneeseen matematiikan tutkinto.

Lopuksi, kuten minkä tahansa yliopiston esseen kohdalla, on muutamia asioita, joita sinun tulisi ehdottomasti välttää tekemästä UIUC-esseessäsi:

 • Liian paljon keskittyminen menneisyyteen: Vaikka on hyvä mainita lapsuutesi, varsinkin jos kehitit akateemista kiinnostustasi varhaisessa elämässä, UIUC haluaa tietää sinusta enemmän nyt , lupaavana nuorena aikuisena, kuin sinä vain utelias lapsi.
 • Liian monta negatiivista: On hienoa (ja odotettavissa) kohdata haasteita valitsemallasi alalla ja elämässä yleensä. Varmista vain, että asetat aiheellesi myönteisen käänteen, jotta kohtaat kypsä, viisas ja tavoitteellinen.

body_accepted_stamp-2

Todellinen UIUC-esseeesimerkki + analyysi

Auttaaksesi sinua saamaan paremman käsityksen siitä, miltä oma UIUC-essesi voisi näyttää, tässä on yksi todellinen UIUC-esseesimerkki, jonka löysimme verkosta ja jonka on kirjoittanut hyväksytty opiskelija.

Huomaa, että tämä essee reagoi hieman erilaisiin kehotuksiin (vaikka se on silti melko samanlainen kuin nykyinen UIUC-esseekehote) ja sillä on hieman lyhyempi sanaraja 300, 300 sanan sijaan.

missä kaupungissa Harvard sijaitsee

Tässä on kehote:

Keskustele enintään 300 sanan esseessä akateemisista kiinnostuksistasi ja / tai ammatillisista tavoitteistasi.

Ja tässä on essee:

Vanhempana lukiossa uskon, että mieleni on asetettu siihen, miten haluan elämäni edetä, kun olen valmistunut Bloom Trail High Schoolista ja siirtynyt 'todelliseen maailmaan'. Opiskellessani unelmieni yliopistossa opiskelen biologiaa samalla kun käytän lääketieteellisiä luokkia. Sen jälkeen käyn lääketieteellisessä koulussa ja opiskelen synnytyslääkäriksi.

Olen kiinnostunut opiskelemaan biologiaa yliopistossa. Kun biologiani on kunnioittanut luokan ensimmäisen vuoden, olen aina ollut kiinnostunut elämän tutkimuksesta. Yksiköt, joista rakastin oppia eniten, olivat lisääntyminen ja ihmiskeho. Nämä kaksi kiinnostivat minua eniten luokassa ja jopa vaikuttivat minuun ottamaan AP-biologian vanhempana vuonna ja päättämään pääaineenaan biologia yliopistossa. Minua kiinnostaa myös matematiikka, joka on ollut paras aineeni koulussa niin kauan kuin muistan. Toisin kuin useimmat, matematiikka on minulle helppoa, ja koska sitä käytetään yleisesti kaikkialla kaikkeen, se on luultavasti yksi parhaista taidoistani, kiinnostuksen kohteistani ja omaisuudestani.

Henkilökohtaisena urani tavoitteena on tulla synnytyslääkäriksi. Rakastan vastasyntyneitä ja mielestäni tämä olisi palkitsevin ura, mitä voisin tehdä. Haluaisin myös palata takaisin Chicagolandin alueelle, jolla olen syntynyt ja kasvanut auttamaan raskaana olevia naisia ​​ja heidän vauvojaan turvaamaan terveelliset elämäntavat ennen syntymää, sen aikana ja sen jälkeen. Tavoitteenani on auttaa ihmisiä yhteisössäni. Tunnen itseni saavutetuksi elämäni kanssa niin kauan kuin autan muita. Vaikka autan vain yhtä naista ja hänen perhettään menestyksekkäästi, olisin tyytyväinen itseeni ikuisesti.

Lähde

Mikä saa tämän UIUC-esseen toimimaan?

 • Se on selkeä, kohdennettu ja helppo seurata: Hakija ei hämmenty ja pääsee suoraan asiaan selittämällä halunsa opiskella biologiaa ja osallistua pre-med-luokkiin Illinoisin yliopistossa. Opimme myös alussa, että he haluavat tulla synnytyslääkäriksi; tämä auttaa meitä seuraamaan esseen suuntaa. Sanavalinta on myös jatkuvasti selkeä, mikä tekee esseestä sekä suhteellisen että helposti ymmärrettävän.

 • Se on täynnä intohimoa: Tässä UIUC-esseessä keskitytään siihen, miten hakija on kiinnostunut biologiasta, matematiikasta ja lääketieteestä, ja se tekee loistavaa työtä korostaen heidän intohimonsa näihin aloihin. Opimme, kuinka he kiehtoivat ihmiskehoa ja saivat halun auttaa muita, erityisesti naisia ​​ja vastasyntyneitä, tulemalla synnytyslääkäriksi. Viimeinen lause on se, mikä todella tuo hakijan omistautumisen lääkkeisiin ja palveluihin.

Kuinka tämä UIUC-essee voisi olla vielä parempi?

 • Se voi olla tarkempi ja luovempi: Vaikka tämä UIUC-essee on hyvin kirjoitettu ja tiukasti kohdennettu, se ei ole superspesifinen tai luova tarinankerronta. Jotkut ottamisvirkailijat saattavat pitää sitä hieman kuivana ja tylsänä. Siksi tämä essee olisi voinut olla tehokkaampi kerronta, jos se sisältäisi tai avaisi henkilökohtaisen anekdootin, kuten keskustelun, jonka hakija kävi jonkun lääketieteen alan kanssa.

 • Sillä voi olla enemmän persoonallisuutta: Vaikka ymmärrämme, että hakija on kiinnostunut opiskelemaan biologiaa ja työskentelemään lääketieteen alalla, emme saa selkeää käsitystä heidän äänestään tai persoonallisuudestaan. Jos hakija olisi sisällyttänyt enemmän yksityiskohtia heidän elämäänsä tai näkemykseensä, me lukijat olisimme voineet tuntea olevamme lähempänä tietämään kuka he ovat ja mitä he arvostavat.

  sanoja, jotka kuvaavat kirjallisuuden sävyä

body_laptop_notepad_coffee

4 välttämätöntä vinkkiä suuren UIUC-esseen kirjoittamiseen

Lopuksi tässä on neljä olennaista vinkkiä, jotka on pidettävä mielessä kirjoittaessasi U of I -sovellusta.

# 1: Älä vain listaa opetussuunnitelmiasi

Vaikka UIUC: n esseekehote kysyy valitsemastasi pääaineesta ja minkä tyyppisiä aktiviteetteja (koulu tai muu) olet suorittanut pääaineellesi liittyen, et halua vain luetella opetussuunnitelmiasi esseessäsi.

UIUC-esseen tarkoitus on anna valintalautakunnalle yksityiskohtaisempi ja henkilökohtaisempi kommentti miksi olet valinnut tämän pääaineen, mikä henkilökohtaisesti vetosi sinuun ja miten uskot tämän pääaineen hyödyttävän tulevaisuuttasi.

# 2: Tahdi itseäsi

Sinulla on vain yksi suuri essee kirjoitettavaksi UIUC-sovellukseen (ellet laita hakemuksellesi toisen valinnan pääaineita, jolloin sinun on lähetettävä toinen essee samalla kehotteella), joten vie ehdottomasti aikaa sen kanssa! Tänä vuonna UIUC: n määräajat ovat 15. marraskuuta varhaisessa vaiheessa ja 5. tammikuuta säännöllisen päätöksen tekemisessä.

Suosittelen aloittamaan U of I -sovelluksen esseen vähintään kaksi kuukautta ennen hakemuksen eräpäivää. Tämän pitäisi antaa sinulle runsaasti aikaa ajatella mahdollisia aiheita, kirjoittaa karkea luonnos, muokata luonnostasi ja saada palautetta (katso vihje 4 saadaksesi lisätietoja tämän viimeisen vaiheen tekemisestä).

# 3: Korosta intohimosi

UIUC-essee saattaa kuulostaa siltä, ​​että kaikki, mitä teet, on yksinkertaisesti sanominen, minkä pääaineen haluat opiskella ja miksi - mutta se on paljon enemmän kuin tämä. Tämän esseen avulla mitä todella yrität tehdä, on osoittaa akateeminen intohimosi UIUC: n valintalautakunnalle.

Toisin sanoen, mikä motivoi sinua oppimaan? Mikä ajaa sinua enemmän kuin mikään muu? Ja miksi olet niin innostunut valitsemastasi alasta / pääaineesta?

Korostamalla intohimosi aiottuun pääaineeseen, näytät myös UIUC: n valintalautakunnalle kuka olet ja mikä on sinulle tärkeää sekä akateemisesti että laajemmin.

Suorita seuraavat vaiheet, jotta intohimosi erottuu Illinoisin yliopiston esseessäsi:

 • Ole mahdollisimman tarkka - anna meille oikeita nimiä ja käytä sisäelinten kuvauksia saadaksesi meidät tuntemaan ikään kuin olisimme siellä ja kokemme kaikkea kanssasi
 • Ole rehellinen —Valintakomitea haluaa tutustua todellinen sinä, ja se voi tehdä tämän vain, jos kirjoitat aidolla äänellä, joka on totta kuka olet

# 4: puola ja oikoluku

Viimeinen vinkki on antaa itsellesi runsaasti aikaa UIUC-esseesi kiillottamiseen ja oikolukemiseen.

Karkeassa luonnoksessa pidä silmällä ilmeisiä kirjoitusvirheitä ja teknisiä virheitä, kuten välimerkkien, kieliopin ja oikeinkirjoituksen virheet. Etsi myös alueita, jotka ovat hankalia, puutteellisia, epätarkkoja tai epäselviä.

Kun olet muokannut essee itse, anna se lukea jollekin muulle, kuten vanhemmalle, opettajalle tai ohjaajalle. Pyydä heitä tekemään teknisiä korjauksia tarpeen mukaan ja tarjoamaan sinulle neuvoja siitä, mitä voisit parantaa tarinan, vakuuttavuuden ja yleisen tehokkuuden suhteen.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

105 Luovan kirjoittamisen kehotuksia kokeilla

Onko sinulla vaikeuksia aloittaa kirjoittaminen? Inspiroidu luettelostamme yli 100 luovasta kirjoittamisesta.

ACT -opintosuunnitelman luominen: 4 näyteaikataulua

Tarvitsetko ACT -opintosuunnitelman valmistelusi järjestämiseksi? Tutustu 4 ACT -opintoaikatauluumme ja saat vinkkejä opintosuunnitelman mukauttamiseen ACT -tarpeisiisi.

Kuinka lasket SAT -pisteet? Raaka ja skaalattu

Opi tästä, kuinka voit laskea SAT -pisteet, mukaan lukien osiot ja yhdistelmäpisteet. Ota huomioon vastaamattomat kysymykset, niin saat skaalatut pisteet.

Paras urakehitys, joka auttaa sinua suunnittelemaan tulevaisuutesi

Mikä työ sopii sinulle? Kokeile yksinkertaista uramahdollisuustestiä, joka auttaa sinua tekemään päätöksen vain nopealla urakehityksellä.

Mikä on Pozole? Kuinka tehdä herkullista meksikolaista maissikeittoa

Kiinnostaako posole? Opi erilaisia ​​tyyppejä (blanco, rojo ja verde) ja 9 erilaista herkullista pozole -reseptiä, jotka auttavat sinua tekemään tämän maukkaan hominy -keiton.

Pronomentti Case ACT: ssä Englanti: Vinkkejä ja käytännön kysymyksiä

Pronoomenitapaus on ACT -englannin kielioppisääntö, jota monet opiskelijat käyttävät väärin jokapäiväisessä elämässä. Lue vinkkini, niin parannat pisteitäsi.

1530 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Bemidjin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Ilmaiset vanhemmat viralliset ACT -käytännön testit

Haluatko vielä enemmän ACT-harjoituksia? Tässä on aiempien vuosien vanhempia virallisia ACT-testejä, joiden kanssa voit harjoitella ilmaiseksi.

Kuinka huijata ACT: tä

Mietitkö kuinka huijata ACT? Lue ACT-huijauskandaalien opas ja opi voittamaan testi.

Pitäisikö sinun olla viestinnän päällikkö?

Mitä voit tehdä viestintätutkinnolla? Onko se oikea sinulle? Opi mitä odottaa viestintäalalta ja mihin tehtäviin se valmistautuu.

SAT: n historialliset prosentit 2010, 2009, 2008

Etsitkö SAT -prosentteja vuosille 2008, 2009 tai 2010? Löydät täydelliset tuloskaaviot menneisyydestä täältä.

Hobartin ja William Smithin korkeakoulujen pääsyvaatimukset

Kuinka voittaa latinalaisamerikkalainen apurahapalkinto

Haetko stipendiä latinalaisamerikkalaisesta stipendirahastosta? Tässä on täydellinen opas, mukaan lukien hakeminen, määräajat ja strategiat voittaaksesi.

Christendom College SAT -pisteet ja GPA

4.3 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 4.3

Mikä on 4.3 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 4,3 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Salem State Universityn SAT -tulokset ja GPA

Manhattanville Collegessa pääsyvaatimukset

Täydellinen luettelo: Yhdysvaltojen pienimmät korkeakoulut

Mitkä ovat maan pienimmät oppilaitokset? Miksi ne ovat niin pieniä, ja sinun pitäisi mennä yhteen? Lue lisää täydellisestä oppaastamme.

Austin Collegen pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Citrus Valley High Schoolista

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Citrus Valley High Schoolista Redlandsissä, Kaliforniassa.

Kuinka saada paras Dartmouth-vertaissuositus

Tarvitsetko vertaisarviointia Dartmouthin sovellukseen? Vahva kirje ei ehkä ole sitä mitä luulet. Näin saat parhaan mahdollisen vertaiskirje, askel askeleelta.

Jokaisen ACT-lukukysymystyypin täydellinen erittely

Opiskeletko ACT-lukemista? Sinun pitäisi tietää tarkalleen, mitä kysymystyyppejä on ja kuinka usein kukin niistä esiintyy. Lue täydellinen erittelyoppaamme täältä.

Ultimate Study Guide for SAT Reading: Strategiat, vinkit ja käytäntö

Haluatko täydellisen opinto-oppaan SAT-lukemiseen, joka sisältää asiantuntijastrategioita, vinkkejä ja käytännön kysymyksiä? Tässä on paras SAT-lukemisen valmisteluopas, joka on saatavana kaikkialla.

St. Lawrence Universityn pääsyvaatimukset