4 vinkkiä hämmästyttävien Notre Dame -esien kirjoittamiseen

Feature_Our_Dame

Notre Damen yliopisto on yksi arvostetuimmista yliopistoista Yhdysvalloissa. Se houkuttelee parhaita ja kirkkaimpia opiskelijoita ympäri maata - itse asiassa 38% ylioppilaskunnasta sijoittui lukionsa 1%: n alkuun ! Koska useimmilla hakijoilla on uskomattomat arvosanat ja transkriptiot, Notre Dame -sovelluksesi ovat yksi tärkeimmistä tavoista erota joukosta!

Tämä opas opastaa sinut läpi kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää Notre Damen sovellusessien kirjoittamisesta. Ensin annamme sinulle yleiskatsauksen Notre Dame -lisäaineesta. Sitten käydään läpi jokainen essee erikseen ja vastaamme seuraaviin kysymyksiin: • Mitä esseessä sinua pyydetään tekemään?
 • Mikä tekee hyvän vastauksen?
 • Mitkä ovat mahdollisia esseiden aiheita?
 • Onko olemassa sudenkuoppia, joita sinun tulisi välttää?

Ja lopuksi annamme sinulle neljä parasta vinkkiä Notre Dame -esiteesi viemiseen seuraavalle tasolle. Joten aloitetaan!

Miksi Notre Dame -sovelluksen esseet ovat tärkeitä?

Vaikea totuus on, että päästä Our Lady on kova. Vain 19% hakijoista vuonna 202 0 hyväksyttiin, mikä tekee Notre Damelle on vielä vaikeampi päästä kuin koulut kuten Georgia Tech ja Vassar !

Ja koska Notre Dame houkuttelee huippuosaajia, hyväksytyt opiskelijat ylistävät myös erinomaisia ​​standardoituja testipisteitä. Itse asiassa keskimääräinen Notre Dame -opiskelija pisteet välillä 1420–1530 heidän SAT: lla tai 33–35 heidän ACT: stä .

Joten millaisia ​​hakijoita otetaan vastaan? Mukaan Notre Damen perustutkintotoimisto , Notre Dame etsii monipuolisia, intohimoisia opiskelijoita, jotka menestyvät luokassa ja ovat mukana yhteisössä. Näin Notre Dame tiivistää hakemuksesi esseen osan tärkeyden:

Esseesi ovat miellyttävin osa hakemusten käsittelyprosessia. Miksi? Koska opimme tärkeistä päätöksistä, tekemistäsi seikkailuista ja oppimistasi oppeista, kokeneista perinteperinteistä.

Toisin sanoen, valintaneuvojat haluavat tietää, että jos sinut otetaan vastaan, hyödynnät aikaa Notre Damessa - sekä luokkahuoneessa että sen ulkopuolella.

Notre Damen esseet ovat tilaisuutesi näyttää pääsyneuvojille, että olet koko paketti, varsinkin kun Notre Dame ei tee haastatteluja. Se tarkoittaa essee-vastauksesi ovat yksi ainoa tilaisuutesi näyttää pääsyneuvojille, että sovit erinomaisesti heidän yliopistoonsa .

runko-sininen-suurennuslasi-kuvake

Katsotaanpa tarkemmin Notre Dame -lisäosa, joka sinun on täytettävä osana kokonaishakemustasi.

Katsaus Notre Dame -lisäaineeseen

Notre Dame -lisäaine on saatavana joko Yhteinen sovellus tai Coalition App verkkosivustoja. Common App ja Coalition App ovat online-alustoja, joiden avulla voit hakea useita korkeakouluja kerralla. Jos et ole varma, mitä he ovat tai miten niitä käytetään, tutustu yhteisen sovelluksen täyttämistä koskeviin oppaisiimme ja Coalition App , joka sisältää vinkkejä henkilökohtaisten esseiden käsittelyyn!

Tässä asiat muuttuvat hieman hankaliksi: Notre Dame -lisäaine lähetetään lisäksi jo täyttämäsi hakemus. Tämä tarkoittaa, että lähetät Notre Damelle erityisiä esseitä yleissovelluspakettiisi kirjoittamiesi esseiden lisäksi. Siksi sitä kutsutaan Our Lady täydentää!

Notre Dame -lisäaineen 2 osaa

Liite itse pyytää sinua kirjoittamaan ja lähettämään kolme muuta esseitä, jotka on jaettu kahteen ryhmään:

 • Ensinnäkin siellä on pakollinen essee . Tämä on kehote, jonka jokainen Notre Dameen hakeva henkilö on pakko vastaus.
 • Seuraavien kahden esseesi aikana sinulle annetaan valinta viiden kehotteen välillä, ja sen on vastattava kahteen.

Verkkoportaalien avulla voit vastata enintään 200 sanaa jokaiseen kehotukseen. Se ei ole kovin paljon tilaa! Mutta muista: valintasi esseet ovat noin laatu, ei määrä.

Nyt kun sinulla on yleinen käsitys Notre Dame -lisäaineesta, katsotaanpa tarkemmin kutakin esseen aihetta.

yksi-38484_640

Essee 1: 'Miksi Notre Dame?'

Pyhän Ristin seurakunnan perustaja, siunattu Basil Moreau, kirjoitti: 'Koulutus tulee aina sijoittaa vierekkäin opetuksen kanssa; mieltä ei viljellä sydämen kustannuksella. ' Kuinka toivot Notre Damen koulutuksen ja kokemuksen muuttavan mieltäsi ja sydäntäsi?

Muistaa: tämä essee on pakollinen, mikä tarkoittaa, että sinun on vastattava siihen täydennyksen täydentämiseksi. Mutta älä huoli ... aiomme opastaa sinut prosessin läpi!

Mitä essee pyytää sinua tekemään?

Tämä kehote on pohjimmiltaan 'Miksi tämä korkeakoulu?' kysymys. Tämä on yleinen esseekysymys, joka on suunniteltu auta valintaneuvojia ymmärtämään, miksi Notre Dame - ja kirjaimellisesti mikään muu yliopisto! - on täydellinen koulu sinulle. Miksi Notre Dame -kehote palvelee myös toista tarkoitusta: se auttaa heitä haluamaan käsityksen siitä, miten sinä sekä opiskelijana että ihmisenä osallistut Notre Dame -yhteisöön.

Vastaamalla tähän kysymykseen sinun tehtäväsi on näyttää pääsyneuvojille, että olet täydellinen Notre Damelle ja päinvastoin.

Mikä saa hyvän vastauksen?

Jos haluat lyödä tämän esseen pois puistosta, tee tämä.

texasin yliopisto austin sat tulokset

# 1: Tee kotitehtäväsi.

Avain hämmästyttävän 'Miksi Notre Damen?' Kirjoittamiseen esseessä näytetään valintaneuvojille, että olet todella kaivanut voimavaroja ja mahdollisuuksia koulussa. Tämän tekeminen osoittaa, että olet enemmän kuin kiinnostunut - se osoittaa, että olet myös intohimoinen ja motivoitunut.

Tutkiessasi voit tarkastella tiettyjä luokkia, joista saatat olla kiinnostunut ja / tai professoreita, joiden alaisena haluat tutkia. ( Tässä on luettelo kaikista Notre Damen korkeakouluista ja osastoista, jotta pääset alkuun !) Esimerkiksi, jos haluat ohjelmoida seuraavan Alexan, sinun kannattaa mainita luokat kuten tekoäly ja ohjelmistokehityskäytännöt . Tai jos syövän parantaminen on enemmän sinun juttusi, voit mainita työskentelee tohtori Jessica Brownin kanssa , joka tutkii RNA: ta ymmärtääkseen paremmin syövän toimintaa.

# 2: Etkö ole vielä varma, mistä haluat pääaineen? Ei ongelmaa.

Tämä on yleinen kysymys, joka tulee 'Miksi tämä korkeakoulu?' essee. Yksinkertainen vastaus on: on okei olla tietämättä! Valintaneuvojat tietävät, että pääaineesi ei ole kivissä, mutta he tehdä haluat nähdä ajattelevasi tulevaisuutta. Vaikka et olisikaan 100% varma siitä, mitä haluat tehdä tulevaisuudessa, valitse potentiaalinen akateeminen ala tämän kehotuksen kirjoittamiseksi.

# 3: Suunnittele puhua 'pään' ja 'sydämen' kanssa.

Luultavasti jo huomasit, että sovelluspyynnössä mainitaan hyvin tarkasti kaksi käsitettä: 'pää' ja 'sydän'. Notre Dame on uskonnollisesti sidoksissa oleva laitos, ja vaikka he eivät vaadi kaikkia opiskelijoita uskonnollisiksi, osa heidän ydintehtävästään on edistää '' näiden kurinalaisten mielen, kehon ja hengen tottumusten kehittymistä ''.

Joten vastauksessasi sinun on varmistettava, että teet enemmän kuin vain puhut siitä, kuinka Notre Dame muokkaa sinua akateemisesti. Valintaneuvojat haluavat myös nähdä, miten koulu muovaa sinua ihmiseksi. Sinun on käsiteltävä molempia asioita, jotta voit vastata tarkasti kehotukseen!

# 4: Älä myöskään unohda Notre Dame -yhteisöä.

Kehote kysyy erityisesti, kuinka Notre Dame -kokemus vaikuttaa sinuun, mikä tarkoittaa valintaneuvojat haluavat tietää enemmän siitä, miten sovitat Notre Dame -yhteisöön.

Esimerkiksi, jos olit teatterissa lukiossa, haluat ehkä osallistua Shakespeare Notre Damessa ! Monilla osastoilla on myös omat opiskelijaorganisaatiot (kuten American Studies Club tai Beta Gamma Sigma , yritys kunnioittaa yhteiskuntaa). Varmista, että tarkistat osastosivuilta nämä tiedot.

Yksi nopea huomautus uskonnosta: Notre Dame on katolinen yliopisto, niin monta i ts yhteisöohjelmat ovat uskonnollisesti sidoksissa . Ellet ole tosissasi liittymässä johonkin näistä ryhmistä, älä mainitse sitä esseessäsi. Valintaneuvojat lukevat tuhansia hakemuksia vuosittain, ja he tietävät, oletko vilpitön!

# 5: Aloita kaventamaan asioita.

Nyt kun olet tehnyt tutkimuksen ja sinulla on luettelo luokista, professoreista, ohjelmista ja opetussuunnitelmista, valitse kaksi tai kolme asiaa, jotka erottuvat eniten. Sinulla on vain 150 sanaa, joten sinun on annettava itsellesi tilaa puhua valitsemistasi kohteista!

# 6: Liitä aiheet tavoitteisiisi .

Muista, että sinun tehtäväsi on näyttää pääsyneuvojille, että Notre Dame on ainoa koulu sinulle. Selitä, kuinka mainitsemasi luokat, ohjelmat ja aktiviteetit vievät sinut polulle tavoitteidesi saavuttamiseksi samalla kun kasvat ihmisenä.

Esimerkiksi, jos haluat opiskella murrospsykologiaa, selitä, kuinka kurssityöt ja kokemus Notre Damessa auttavat sinua jatkamaan tutkimusta siitä, miten sosiaalinen media vaikuttaa murrosiän aivokehitykseen. Tekemällä siitä henkilökohtaisen voit korostaa, kuinka Notre Dame on ainoa paikka, joka voi asettaa sinut menestyspolulle.

Mitkä ovat joitain mahdollisia esseeaiheita?

Tässä osiossa aiemmin mainittujen esimerkkien ohella tässä on muutamia muita aiheita, joita saatat harkita tässä esseessä:

 • Keskustele siitä, kuinka aiot osallistua tiettyyn käynnissä olevaan tutkimushankkeeseen laitoksesi professorin kanssa.
 • Selitä tulevaisuuden uratavoitteesi ja mainitse, kuinka liittyminen tiettyihin kampusorganisaatioihin auttaa viemään sinut menestyspolulle.
 • Keskustele siitä, kuinka haluat osallistua luokkiin kahdessa osastossa, jotta voit ajatella tulevan ammatin ongelmaa uusilla tavoilla.

Onko sudenkuoppia sinun tulisi välttää?

Vältä näitä virheitä, jotta et jätä väärää vaikutelmaa valintaneuvojien kanssa.

# 1: Vältä yleisyyksiä.

Varmista, että olet mahdollisimman tarkka siitä, mikä tekee Notre Damesta erityisen. Älä vain sano, että olet innostunut osallistumaan koulun ulkomailla opiskeluohjelmien takia - useimmat, elleivät kaikki, Yhdysvaltojen suurimmat korkeakoulut tarjoavat opintoja ulkomailla. Mitä erityinen ei tarjoa Notre Dame -ohjelmia, joita et löydä mistään muualta?

Sama koskee puhumista urasi kiinnostavista asioista. Älä sano, että haluat pysäyttää ilmastonmuutoksen. Kuinka haluat tehdä sen? Kuinka Notre Damen tietyt luokat, professorit ja tutkimusmahdollisuudet auttavat sinua pelastamaan maailmaa?

# 2: Jätä urheilu pois siitä.

Tiedämme, tiedämme: osa Notre Damen vetoomuksesta on liittyminen Fighting Irishin legioonaan. Mutta ellet liity johonkin urheilijoukkueeseen, keskity sen sijaan tutkijoihin ja ura- / palvelumahdollisuuksiin.

# 3: Älä kuulosta kyllästyneeltä.

Kysymys koskee sitä, mikä tekee sinusta innoissaan osallistua Notre Dameen, joten anna intohimosi näkyä kirjoituksessasi.

Body_Essay_Image

Esseet 2 ja 3: Valitse kehotuksesi

Tässä Notre Damen essee-osan osassa sinulle annetaan neljä erilaista esseekehotetta. Sinun tehtäväsi on valita ja vastata kahteen. Muista, että näiden kehotteiden sanaraja on sama, mikä tarkoittaa, että sinulla on vain 200 sanaa kullekin vastaukselle.

Kuinka valita kehotteet

Joillekin ihmisille kehotteiden valitseminen on vaikeinta! Voit tehdä tämän helpottamiseksi muutamia asioita.

# 1: Valitse kehotteet, joiden avulla voit jakaa uusia tietoja.

Käy luettelo läpi ja sulje pois kaikki kehotteet, joista olet jo keskustellut osana yhteistä sovellustasi tai koalitiosovellustasi. Joissakin Notre Dame -lisäesiteissä puhutaan samankaltaisista aiheista kuin Common App and Coalition App -essee -kehotteet. Varmista, että valitset Notre Damen esseekehotteet, joiden avulla voit puhua jostakin uudesta ja uudesta!

# 2: Aivoriihi jokainen kehote.

Ota iltapäivä ja kirjoita mahdolliset ideat jokaiselle kehotukselle alla. Älä huoli siitä, ovatko ideat hyviä vai ei - kirjoita ne vain muistiin! Kun olet valmis, katsokaa, mitkä kehotteet antavat sinulle mahdollisuuden jakaa jotain uutta, jota et ole vielä maininnut sovelluksessasi.

# 3: Lue eteenpäin.

Käytä hetki aikaa lukea alla olevat Notre Damen esseeesimerkit. Katso, hyppääkö joku ideoista tai strategioista sinulle!

Tarkastellaan nyt tarkemmin kutakin kehotetta ja miten niihin vastata.

Vaihtoehto 1: Post-Grad -palvelukysymys

Notre Dame -koulutus ei ole vain sinulle, mutta myös niille, jotka hyötyvät tekemäsi vaikutuksesta. Kenen aiot palvella valmistuttuasi?

Mitä tämä essee pyytää sinua tekemään?

Tämä esseekysymys pyytää sinua todistamaan, että pystyt Ajattele pidemmälle, kuinka Notre Dame -koulutuksesi hyödyttää sinua kuvitellaksesi, kuinka se hyödyttää myös muita .

Voit vastata tähän kysymykseen, sinun täytyy ajatella eteenpäin. Ota huomioon nykyiset intohimosi ja kiinnostuksen kohteesi tutkijoiden ja opetussuunnitelmien ulkopuolella. Ota sitten askel taaksepäin ja mieti, kuinka intohimojasi ja kiinnostuksen kohteitasi voidaan käyttää palvelemaan muita . Vastauksesi tähän kysymykseen pitäisi osoittaa, että olet miettinyt tiettyjä tapoja, joilla voit käyttää Notre Dame -koulutustasi auttamaan muita valmistuttuasi.

Mikä tekee hyvän vastauksen?

# 1: Aloita tavoitteistasi. Sinun ei tarvitse suunnitella koko elämäsi vastaamaan tähän kehotukseen. Yleinen käsitys siitä, mitä haluat oppia Notre Dame -opiskelijana, voi auttaa sinua kirjoittamaan tähtivastauksen tähän kysymykseen. Vision kuvaaminen koulupolustasi Notre Damessa luo pohjan selittää, ketä haluat palvella valmistumisen jälkeen, ja miksi kokemuksesi Notre Damessa varustavat sinut tekemään niin.

# 2: Selitä miten. On tärkeää luoda yhteys Notre Dame -koulutuksesi ja sen välillä, kenen kanssa aiot palvella valmistumisen jälkeen. Voit tehdä tämän selittämällä Miten koulutuksesi antaa sinulle mahdollisuuden palvella tiettyä väestörakennetta tietyllä tavalla.

Tämän vastauksen osan ei tarvitse olla monimutkainen. Se voi olla yhtä yksinkertaista kuin selittää, kuinka kaikki sosiaalityön ja ohjelmistotekniikan kursseilla opit antavat sinulle tarvitsemasi työkalut, jotta voit tarjota ilmaisen kesäkoodausleirin paikallisyhteisön opiskelijoille valmistumisen jälkeen. Tämän tyyppisessä vastauksessa olla selkeä ja täsmällinen siitä, miten Notre Dame -koulutuksesi hyödyttää muita.

# 3: Tunnista kuka ja miksi. Lopuksi sinun tulisi selvästi tunnistaa kuka y toivottavasti palvella. Tehdä tämä, yritä miettiä, missä näet tarpeesi, johon voit tavata käyttämällä Notre Damessa oppimaasi. Jos sinulla on jokin tietty väestörakenne tai organisaatio, josta olet intohimoinen, ja tiedät, että he hyötyisivät koulutustaustasi omaavasta henkilöstä, se on vielä parempi.

Palataksemme yllä olevaan koodausesimerkkiin, ehkä olet vähemmän etuoikeutetusta taustasta ja olet nähnyt luokkatovereidesi kamppailevan matematiikassa ja luonnontieteissä. Haluat vastata paikallisen yhteisön tarpeisiin tarjoamalla heille hauskan ja helppokäyttöisen tavan kehittää luonnontieteisiin ja matematiikkaan liittyviä taitoja. Ei ole väliä kuka tunnistat ryhmäksi, jonka haluat palvella gradin jälkeen, on parasta olla mahdollisimman tarkka tässä vastauksen osassa.

Mitkä ovat joitain mahdollisia esseeaiheita?

Yllä olevan ilmaisen koodausleirin esimerkin lisäksi tässä on kaksi muuta potentiaalista aihetta, jotka voit muotoilla tähtien esseeksi:

 • Lyhyt kuvaus arvoista ja tiedoista, joiden uskot saavan hoitotyön tutkinnon, millainen arvosi näille arvoille palvelee muita, ja selitys siitä, miten saat nämä arvot käytäntöön vapaaehtoisena sairaanhoitajana lääketieteellisessä lähetysorganisaatiossa valmistumisen jälkeen .

 • Lyhyt kuvaus tärkeistä yhteyksistä, joita näette suunnitellun kaksoisopintojasi ympäristötutkimuksen ja koulutuksen välillä, ja kuinka näiltä aloilta oppimasi valmistaa sinua luomaan puutarhaohjelman tulevassa yhteisösi koulussa.

Onko sudenkuoppia sinun tulisi välttää?

# 1: Älä ole epämääräinen . Yksi tärkeä kuoppa tähän kysymykseen vastaamisessa on liian epämääräinen ja yleinen. Esimerkiksi sanomalla jotain, 'Toivon voivani käyttää Notre Dame -koulutusta palvelemaan asunnottomuutta kokeneita ihmisiä valmistumiseni jälkeen', ei ole riittävän täsmällinen. Tehokkaampi vastaus selittäisi, mitä toivot erityisesti tekevän vapaaehtoisena tämän väestörakenteen suhteen ja kuinka Notre Dame -koulutus varustaa sinut tällaiseen palvelumuotoon.

# 2: Älä ole epälooginen! Toinen kuoppa tähän kysymykseen vastaamisessa ei ole yhteyttä Notre Damen oppimistavoitteidesi ja muiden palvelemista koskevan suunnitelman välillä. Esimerkiksi kirjoittaminen halustasi osallistua kemian tekniikan luokkiin ja sitten toteaminen, että aiot käyttää Notre Dame -opetustasi vapaaehtoisena englannin opettajana pakolaisille, voi tuntua hämmentävältä. Ellet selitä, kuinka kemian tekniikan koulutuksesi vie sinut polulle olemaan huippuluokan vapaaehtoinen englanninopettaja, tällä yhteydellä ei ole mitään järkeä valintakomitealle.

Vaihtoehto 2: Muuta maailmaa -kysymys

Vastauksena Black Lives Matter -liikkeen nousevaan vauhtiin kesäkuussa 2020, Notre Damen lakikoulun Joseph A. Matsonin dekaani G. Marcus Cole kirjoitti avoimen kirjeen nimeltä 'Olen George Floyd. Paitsi että voin hengittää. Ja voin tehdä jotain. ' Hän kutsuu Notre Dame -yhteisöä sanoen: 'Jokaisen meidän on tehtävä mitä voimme, missä tahansa olemmekin.' Mikä on yksi toimintasi, jonka teet '' muuttaaksesi tätä maailmaa parempaan? ''

Mitä tämä essee pyytää sinua tekemään?

Tämä esseekehote haluaa sinun osoittaa tietoisuutesi vastuustasi ihmiskansalaisena . Tätä varten sinun on kuvattava, mitä teet aktiivisesti, olitpa iso tai pieni, jotta muutat maailmaa parempaan suuntaan.

Tämä kysymys ei välttämättä pyydä sinua kirjoittamaan nimenomaan rodullisesta oikeudenmukaisuudesta (vaikka se varmasti kutsuu sinut, jos päätät tehdä niin). Mutta on todennäköisesti turvallista olettaa, että viittaus George Floydiin kannustaa sinua osoittamaan, että olet tietoinen ympäröivässä maailmassa tapahtuvasta tilanteesta ja ettet pelkää astua taistelemaan muutoksen puolesta, kun näet tarve. Yhden toimintasi ei tarvitse olla jotain suurta ja vaikuttavaa, mutta sen on oltava aito ja mielekäs sinulle ja muille.

Mikä tekee hyvän vastauksen?

# 1: Kuvaile yksi toimintasi . ' Jos haluat vastata tähän kysymykseen tehokkaasti, sinun on oltava tarkka ja kuvaileva. Mutta se ei tarkoita, että 'yhden toimenpiteesi' on oltava valtava ja maan särkyvä! Tämä voi olla mitä tahansa, opettamalla perheellesi systeemistä rasismia, lisäämällä tietoisuutta paikallisen ruoan syömisen eduista ja lihattomien maanantain tarkkailemisesta koulussa. Mistä päätät kirjoittaa, sinun täytyy valita yksi ja kuvaile tekosi erityispiirteitä.

# 2: Kuvaile sen vaikutusta . Kun olet selittänyt, mikä on 'yksi toimintasi', ota se askeleen pidemmälle kuvaillaksesi muutoksia, jotka olet nähnyt - itsessäsi, muissa tai organisaatioissa ja yhteisöissä, joihin olet osa - kyseisen toiminnan seurauksena . Sinun tulisi myös selittää, kuinka nuo muutokset ovat hyödyllisiä. Jälleen sen ei tarvitse olla jotain valtavaa: se voi yksinkertaisesti olla, että ystäväsi päättivät tarkkailla lihattomia maanantoja kanssasi.

# 3: Kontekstualisoi toimintaasi niin, että se on järkevää lukijoille . Sisällytä 'yksi toimintasi' asuinpaikassasi ja / tai laajemmat sosiaaliset kysymykset, jotka ovat merkityksellisiä juuri nyt. Tämän tekeminen paljastaa miksi valitsemasi takana osallistua 'yhteen toimintaan', jonka kuvaat vastauksessasi. Ehkä asut esimerkiksi paikassa, joka on kokenut vakavia ilmastonmuutoksen seurauksia, ja joka inspiroi sinua puolustamaan muutoksia syömistapassamme. Asiayhteyteen liittyvien tietojen toimittaminen osoittaa myös, että olet tietoinen ympäröivän maailman ongelmista.

Mitkä ovat joitain mahdollisia esseeaiheita?

Sinun on viime kädessä käytettävä omia kokemuksiasi päättääksesi, miten lähestyä tätä esseitä, mutta tässä on kaksi esimerkkiä aiheista, jotka voisivat antaa vankan vastauksen tähän kysymykseen:

 • Kuvaile, kuinka opit, että rotuun ja tuloihin perustuva äänestäjien tukahduttaminen on yleistä kotivaltiossasi, joten auttaaksesi heikossa asemassa olevia äänestäjiä työskentelit opiskelijajärjestäjänä koordinoidaksesi äänestäjien rekisteröintiä lukiossasi.

 • Kuvaile, kuinka olit todistamassa ruoan epävarmuutta yhteisössäsi COVID-19-pandemian aikana, joten päätit tehdä vapaaehtoistyötä paikallisessa ruokapankissa jakamaan ruokaa apua tarvitseville perheille.

Onko sudenkuoppia sinun tulisi välttää?

# 1: Unohdetaan sisällyttää konteksti. Sinun on yhdistettävä sosiaalinen toiminta henkilökohtaisiin kokemuksiisi. Tee tästä tarina! Mukauttamalla esseesi voit olla yhteydessä lukijoihisi paremmin - ja sinulla on suurempi vaikutus.

# 2: Ei selitä miksi. Toinen vältettävä kuoppa on kuvaaminen tekemäsi toiminnasta, mutta ei selittämistä, miksi olet tehnyt sen. Taustan tarjoaminen siitä, mikä johti sinut tekemään tiettyjä toimia, auttaa osoittamaan, että valintasi olivat harkittuja ja tarkoituksellisia, ei vain siksi, että sinulla olisi jotain räikeää laitettavaksi yliopistosovelluksiin

# 3: Vaikutusten jättäminen pois. Lopuksi, älä unohda selittää, miten toimintasi muuttaa sanaa parempaan. Vaikka voi tuntua siltä, ​​että muiden palvelemisen tai sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolustamisen edut ovat itsestään selviä, on tärkeää, että osoitat tietoisuutesi tekemäsi toiminnan vaikutuksista.

Vaihtoehto 3: Kysymys Jumalasta ja hyvästä elämästä

Jumala ja hyvä elämä on filosofian ja elokuvien, television ja teatterin osastojen luoma tieteidenvälinen kurssi, joka kehottaa opiskelijoita pohtimaan moraalisia kysymyksiä siitä, mihin he uskovat ja miten haluavat elää elämää. Mitä Jumala ja hyvä elämä merkitsevät sinulle?

Mitä tämä essee pyytää sinua tekemään?

Tässä esseessä sinua pyydetään osoittamaan, kuinka ainutlaatuinen käsityksesi Jumalan ja hyvän elämän tiedoista saa asenteistasi, teoistasi ja tottumuksistasi. (Muista: Notre Dame on uskonnollisesti sidoksissa oleva koulu.)

Voi olla houkuttelevaa lukea tämä kysymys pyytämällä sinua antamaan yleismaailmallinen määritelmä Jumalalle ja hyvälle elämälle ja puolustamaan sitä, mutta näin ei tapahdu täällä. Sen sijaan, tämä kysymys haluaa sinun selittävän sinun ymmärrys Jumalasta ja hyvästä elämästä, joka perustuu omiin uskomuksiin. Sitten kehote haluaa sinun selittävän, kuinka nuo näkökulmat muokkaavat elämääsi.

Mikä tekee hyvän vastauksen?

# 1: Anna yksilöllinen määritelmäsi. Tässä essee-vastauksessa on erittäin tärkeää laittaa määritelmä 'Jumala' ja 'hyvä elämä' omiin sanoihisi. Hyvä vastaus tähän kysymykseen tiivistyy sinun ymmärtäminen Jumalasta ja hyvästä elämästä: mitä nuo käsitteet merkitsevät sinulle.

# 2: Selitä miksi. Haluat myös sisällyttää siihen lyhyen selityksen miksi olet saavuttanut ymmärryksen Jumalasta ja kuvaamastasi hyvästä elämästä. Jos sinulla on joitain tärkeitä kokemuksia, oppitunteja tai oivalluksia, jotka ohjaavat sinut määrittelemäänsi Jumalan ja hyvän elämän, anna lyhyt kuvaus siitä täällä.

# 3: Yhdistä se todelliseen elämään. Sinun tulisi myös selittää, kuinka ymmärrys Jumalasta ja hyvästä elämästä vaikuttaa käyttäytymiseesi, asenteisiin ja tapoihin. Toisin sanoen, Nyt kun olet selittänyt, mitä Jumala ja hyvä elämä merkitsevät sinulle, kuinka se kertoo elämäsi valinnoista? Kenen ja miten yrität perustua ainutlaatuiseen näkemykseesi Jumalasta ja hyvään elämään? Tämän tiedon antaminen antaa Notre Dame -oppilaitoksille käsityksen siitä, miten lähestyt tiedon, uskomusten ja arvojen soveltamista jokapäiväisessä elämässäsi.

Mitkä ovat joitain mahdollisia esseeaiheita?

Vastauksesi tähän esseekehotukseen on väistämättä subjektiivinen, mutta jos tarvitset ideoita, tässä on pari:

 • Kerro tarina elämästäsi, jonka sinusta tuntuu olevan moraalisesti tärkeä. Selitä, mitä opit tuosta tapahtumasta ja kuinka se kertoo erityisestä ymmärryksestäsi Jumalasta ja hyvästä elämästä.

 • Kuvaile uskomustasi tai hyveitäsi, jotka ohjaavat sinut haastavassa tilanteessa. Selitä, kuinka tuo usko tai hyve on perusta ymmärryksellesi Jumalasta ja hyvästä elämästä, ja keskustele siitä, miten se kertoo elämänvalinnastasi myös haastavina aikoina.

Onko sudenkuoppia sinun tulisi välttää?

# 1: Luettelotiedot selittämisen sijaan . Suurin välttämätön kuoppa tässä on joukko uskomuksia luetteloimatta selittämättä, miksi ne ovat sinulle tärkeitä, miten ne kertovat elämäsi valinnoista tai kuinka saavutit näihin uskomuksiin. Valintakomitea ei halua oppia jokaisesta uskosta, jolla sinulla on. Sen sijaan, tiivistää vakaumus, idea tai väite, joka ohjaa sitä, miten elät elämäsi , sitten mene yksityiskohtiin siitä, miksi tuo vakaumus / idea on sinulle tärkeä.

# 2: Menee pilkkaamaan . Toinen vältettävä kuoppa on ajatella, että sinun on puolustettava tiettyä uskontoa tai vakaumusta. Sen sijaan tämä kysymys haluaa tietää sinun henkilökohtainen kokemus, käyttäytyminen ja vakaumukset ... ei miksi ajattelet, että muiden pitäisi noudattaa uskomuksiasi.

Vaihtoehto 4: Suosikkiperintökysymys

Notre Damella on rikas historia, joka on juurtunut syvälle perinteisiin. Jaa, kuinka elämäsi suosikki perinne on vaikuttanut siihen, kuka olet tänään.

Mitä tämä essee pyytää sinua tekemään?

Tämä esseekehote pyytää sinua ajattele luovasti perinteen käsitettä ja tulkitse sinulle tärkeiden perinteiden merkitys.

Vastauksesi tähän kysymykseen paljastaa henkilökohtaisen kokemuksesi ja ymmärryksesi perinnöstä. Sen pitäisi myös osoittaa kykynne miettiä kriittisesti nykyisten perinteiden suhdetta ja sitä, kuinka kasvamme ja muutumme ihmisinä.

Mikä tekee hyvän vastauksen?

# 1: Hanki Todella erityinen . Monilla ihmisillä on samanlaiset perinteet - kaikki on osa elämistä yhteisessä kulttuurissa. Joten, jotta vastauksesi tähän kehotukseen todella erottuu, sinun täytyy kaivaa yksityiskohtia perinteestä, josta kirjoitat. Esimerkiksi perheen perinteen matkustaminen eri osavaltioon Yhdysvalloissa oppimaan kyseisen valtion historiasta joka kesä olisi sopivampi tähän kehotukseen kuin Super Bowlin katseleminen perheen kanssa joka vuosi.

# 2: Sukella syvälle. Kun esseekehote pyytää sinua 'jakamaan, kuinka suosikkiperinne on vaikuttanut elämäänsi tänään', yritä miettiä syvempiä vaikutuksia. Haluat kuvata, kuinka tämä perinne on vaikuttanut arvoihisi, sosiaalisiin toimiin tai tuleviin suunnitelmiin. Tee vastauksestasi mielekäs!

# 3: Harkitse muutosta . On mahdollista, että tunsit yhden tavan perheperinteestäsi nuorempana, mutta sinulla on uusi näkökulma siihen nyt, kun olet vanhempi. Kuvaile muutoksia perinteesi ymmärtämisessä on loistava tapa lähestyä tätä kehotetta. Esimerkiksi ehkä perhematkasi ympäri Yhdysvaltoja tuntuivat tylsältä lapsena, mutta nyt huomaat, että he ovat auttaneet sinua ymmärtämään, miten kaikki ovat yhteydessä historiaan - sekä hyviin että huoniin hetkiin. Nämä voivat olla hyviä pohdintoja, jotka sisällytetään tähän vastaukseen.

Mitkä ovat joitain mahdollisia esseeaiheita?

Yllä lueteltujen esimerkkien lisäksi voit harkita yhtä seuraavista aiheista:

 • Selitä, kuinka koulutuksesi on muuttanut tapaa, jolla suhtaudut tiettyyn perheperinteeseen, ja itse tekemäsi muutokset, joiden avulla voit suhtautua kyseiseen perinteeseen positiivisella tavalla.

 • Kuvaile omituista perinnettä, jonka sinä ja ystäväsi muodostitte yksin, ja kuinka oman perinteen keksiminen ja seuraaminen ajan myötä on opettanut teille perinteen merkityksestä ihmisten sosiaalisille suhteille ja kulttuurille.

Onko sudenkuoppia sinun tulisi välttää?

# 1: Älä vain tiivistä. On tärkeää välttää vain yhteenvetoa siitä, mikä on suosikkiperinteesi. Sen sijaan, kuvata perinnettä strategisella tavalla, joka korostaa sen ainutlaatuisia puolia . Tavoitteena on auttaa pääsyneuvojia ymmärtämään paremmin sinua ihmisenä.

# 2: Älä pelkää ajattelua laatikon ulkopuolella. Toinen välttämätön kuoppa on ajatella tätä kysymystä vain perheen tai suurten lomien suhteen. Ajattele tämän ruudun ulkopuolella: suosikkiperinteesi voi olla jotain, jonka keksit lukiokavereidesi, urheilutiimisi kanssa koulussa tai jopa itse tekemäsi. Vaikka juhlapyhien perhejuhlat saattavat olla sinulle tärkeitä, ajattele luovasti tunnistaaksesi elämäsi perinteen, joka valaisee eniten sitä, kuka olet nyt.

# 3: Älä unohda ainutlaatuisia elementtejä. Jos päätät kirjoittaa siitä, kuinka perheesi juhlii suurta lomaa tai muuta perinteisesti vietettyä juhlaa, Muista vasarata kotiin perheesi ainutlaatuiset puolet omaksumaan tämä perinne. Jos perheesi kiertämisessä tunnetulla perinteellä on jotain epätavallista tai hieman eksentristä, korosta nuo yksityiskohdat ja selitä, mitä nuo omituiset lisäykset sinulle merkitsevät.

Vaihtoehto 5: Ilo-kysymys

Mikä tuo sinulle iloa?

Mitä tämä essee pyytää sinua tekemään?

Tämä esseekehote pyytää sinua kuvaamaan jotain erityistä elämässäsi, joka tuo sinulle iloa ja miksi.

Tätä kehotetta voidaan tulkita laajasti, mutta mitä Notre Damen tunnustukset haluavat tietää, on mikä on ainutlaatuista asiassa, joka tuo iloa elämääsi. He haluavat myös tietää, mitä tuo asia sanoo siitä, kuka olet ihmisenä.

Mikä tekee hyvän vastauksen?

# 1: Tarjoa ainutlaatuinen spin kehotteessa. Kun ajatellaan mitä kirjoittaisi tälle kehotteelle, ajattele jotain, joka tuo sinulle iloa, joka ei ole kovin yleistä . Jos on jotain, josta innostut, jonka ihmiset yleensä tavoittavat kanssasi, se olisi hyvä aihe täällä. Esimerkiksi, jos ystäväsi lempinimen 'haalari', koska olet innostunut kilpailemisesta vuotuisessa pörssinäyttelyssä kuin kesälomalla, on hyvä lähtökohta vastaukselle tähän kysymykseen.

# 2: Tarkenna . Tässä kysymyksessä haluat tutustua yksityiskohtiin asiasta, joka tuo sinulle iloa. Et halua vain sanoa 'vuotuinen osakeesitys'. Haluat selittää, kuinka rakkautesi karjaan alkoi perheesi maatilalla, kun olit hyvin nuori, ja kuinka tämä ilo on saanut sinut kilpailemaan vuotuisessa pörssinäyttelyssä, jossa näytetään siat joka vuosi. Ehkä ilosi on saanut sinut auttamaan myös muita lapsia osallistumaan näyttelyyn! Yksityiskohtaisten tietojen antaminen siitä, miksi jokin tuo sinulle iloa, on tärkeä osa tämän esseen kirjoittamista.

# 3: Yhdistä se tulevaisuuteesi. Jos asia, joka tuo sinulle iloa yhdistää akateemisiin suunnitelmiin, sisällytä se vastaukseesi. Esimerkiksi rakkautesi maatalouteen ja eläimiin on saattanut sinut osoittamaan maataloustieteen ja -yrityksen aiotuksi kaksoispääaineeksi. Voit kuvata, kuinka tämä asettaa sinut elinikäiseen uraan auttamaan maanviljelijöitä oppimaan parhaat liiketoimintakäytännöt - mikä tuo sinulle iloa pitkällä matkalla.

Mitkä ovat joitain mahdollisia esseeaiheita?

Yllä olevan esimerkin lisäksi tässä on kaksi potentiaalista vastaustyyppiä, jotka saattavat toimia tässä kysymyksessä:

 • Olet aina rakastanut teatteria, joten toimit paikallisessa teatteriryhmässä, joka esittelee esityksiä alueen kouluille sekä Pojat ja tytöt -klubille. Notre Damessa toivot jatkavan opintoja esittävän taiteen parissa.

 • Kasvoit kaksikielisenä ja rakastat kielten oppimista. Käytät sujuvaa englannin ja espanjan kieliä vapaaehtoistyönä lukijana paikallisessa julkisessa kirjastossa osana heidän maahanmuuttajaperheilleen ja lapsilleen suunnattua lukutaito-ohjelmaa.

Onko sudenkuoppia sinun tulisi välttää?

# 1: Vältä epämääräistä kieltä. Se on tärkeää täsmennä, mikä tuo sinulle iloa . Et esimerkiksi halua sanoa, että 'nähdä harmoniassa elävät ihmiset' tuo sinulle iloa. Se ei anna paljon käsitystä elämäsi päivittäisistä toiminnoista, suhteista ja kokemuksista.

# 2: Älä ole liian yleinen . Et halua kirjoittaa aiheesta, joka on todella yleistä. Esimerkiksi kirjoittaminen siitä, kuinka joulu tuo sinulle iloa, on hieman liian yleistä. Haluat todella korostaa miten sinä sisällyttää joulu elämääsi, miten se muokkaa kuka olet ja miten arvot, jotka yhdistät jouluun, vaikuttavat tulevaisuutesi eteenpäin.

Body_Main_Building_at_the_University_of_Notre_Dame

4 vinkkiä tappajan Notre Dame -esityksen kirjoittamiseen

Noudata näitä neljää vinkkiä ja kirjoita upea Notre Dame -essee, joka näyttää koululle kuka olet ja miksi he haluavat tunnustaa sinut.

# 1: Ole aito

Olet ainutlaatuinen, omat intohimosi, kokemuksesi ja uskomuksesi. Valintaneuvojat haluavat yrittää oppia lisää sinusta transkription takana, joten älä pelkää antaa persoonallisuutesi loistaa läpi esseesi. Vielä tärkeämpää on, että älä yritä valmistaa itsestäsi tarinoita, joiden uskot vaikuttavan valintalautakuntaan. Takaamme, että sinusta löytyy paljon pakottavia asioita! Lisäksi valintaneuvojilla on hienosäädetty valheilmaisin; he tietävät, jos keksit asioita.

Valintaneuvojat etsivät esseitäsi saadakseen lisätietoja sinusta. Siksi on tärkeää olla oma itsesi! Tässä mitä Notre Dame Admissions -sivusto on sanottava todistusvoimaisuudesta: 'Esseesi ovat miellyttävin osa hakemuksen käsittelyprosessia. Miksi? Koska opimme tärkeistä päätöksistä, tekemistäsi seikkailuista, kokemuksista, oppimistasi perheperinteistä, kohtaamistasi haasteista, kiusallisista hetkistä, jotka olet voittanut. ''

# 2: Käsittele uskontokysymystä

Kaikki eivät pääse Notre Dameen, ovat uskonnollisia, mutta on tärkeää tietää se jotkut vanhemmat demografiset tutkimukset osoittavat sen ylioppilaskunta on jopa 85% katolista . Samoin institutionaalisesti ilmoitetut tiedot osoittavat, että a opiskelijan uskonnollinen kuuluvuus ja / tai sitoutuminen otetaan huomioon valintaprosessissa . Joten jos olet uskonnollinen ja et ole vielä maininnut sitä muualla, voit harkita keskustelua Notre Dame -sovelluksen esseissä.

Mutta ole varovainen! Muista tarkistaa Notre Dame's tehtävä ja sitoumukset varmistaaksesi, että vastauksesi vastaavat yliopiston uskomuksia. Älä myöskään kuole hevosta. Kaikkien vastausten ei pitäisi pyöriä uskonnon ympärillä - Notre Dame etsii hyvin perehtyneitä opiskelijoita, joilla on erilaisia ​​kiinnostuksen kohteita ja intohimoja.

Ja jos et ole uskonnollinen, älä valehtele yrittäessäsi tehdä itsestäsi houkuttelevamman ehdokkaan. Kuten aiemmin mainitsimme, valintaneuvojat lukevat tuhansia hakemuksia vuosittain. He pystyvät kertomaan, oletko rehellinen vai ei.

# 3: Hyppää oikealle sisään

Hylkää pitkäläinen esittely! Sinulla on vain 150 sanaa, joten saa kaikki laskemaan. Tehdä se, päästä suoraan aiheeseen heti ensimmäisestä virkkeestä alkaen. Jos se tuntuu oudolta, älä huoli: voit kirjoittaa aloitusosan tai kaksi johdantoa aloittaaksesi, ja poista se, kun aloitat versiot.

# 4: Näytä, älä kerro

Käytä kuvaavia sanoja maalataksesi kuvaa lukijalle. Älä sano 'Olin niin hermostunut laulamaan lahjakkuuden näyttelyssä'. Sen sijaan sanokaa jotain: 'Kämmenni olivat hikisiä ja ajattelin, että voin pyörtyä, mutta kävelin lavalla ja lauloin joka tapauksessa.' Yksi kertoo lukijalle, mitä teit, ja toinen antaa lukijalle vilauksen kokemuksestasi.

Body_Nuoli

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Sam Houstonin osavaltion yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Ison -Britannian 13 parasta yliopistoa

Kiinnostaako Iso -Britannian yliopistojen sijoitus? Tutustu oppaaseemme Ison -Britannian parhaista yliopistoista nähdäksesi, onko yksi niistä oikea sinulle.

Kuinka monta koulun ulkopuolista toimintaa tarvitset?

Kuinka monta koulun ulkopuolista aktiviteettia tarvitset? Olemme eritelleet mitä liikaa, mitä liian vähän ja miten suunnitella sovelluksiasi.

Mitä sinun on tiedettävä Laguna Beachin lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Laguna Beach High Schoolista Laguna Beach, CA.

Colorado School of Minesin pääsyvaatimukset

California Baptist Universityn pääsyvaatimukset

Huston-Tillotsonin yliopiston pääsyvaatimukset

TEAS-opas: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää testistä

Onko TEAS vaikea? Pitääkö sinun ottaa se? Saat vastauksia kaikkiin TEAS-testiä koskeviin kysymyksiisi täydellisen oppaan avulla.

Massachusettsin meriakatemian pääsyvaatimukset

SUNY Oswegon pääsyvaatimukset

Kuinka kookosöljy hiuksille tekee hiuksistasi upean

Onko kookosöljy hyvä hiuksillesi? Voitteko käyttää sitä hiusten kasvuun? Täille? Opi kookosöljyn monista eduista hiuksiin ja kuinka käyttää sitä tehokkaasti.

Illinoisin teknillinen instituutti SAT -tulokset ja GPA

1050 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Neitsytsaarten yliopiston pääsyvaatimukset

Christian Brothers Universityn pääsyvaatimukset

12 parasta matematiikkakilpailua lukiolaisille

Haluatko hämmästyttää korkeakouluja voittamalla matematiikkakilpailun? Tutustu oppaaseemme menestyäksesi lukion matematiikkakilpailuissa.

Richard Stockton College of New Jersey Pääsyvaatimukset

3.4 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 3.4

Mikä on 3.4 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 3.4 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Lesleyn yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun tarvitsee tietää renessanssin taideakatemiasta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Renaissance Arts Academy -yliopistosta Los Angelesissa, Kaliforniassa.

ACT-tiedettä koskevien kysymysten laskeminen: tietojen interpolointi ja ekstrapolointi

Jotkut ACT-tiedekysymykset edellyttävät, että lasket arvot ilman laskinta. Opi strategioitamme laskemaan trendeistä ja harjoittele todellisia kysymyksiä.

Marylandin yliopiston yliopiston yliopiston pääsyvaatimukset

Oliko huijausta elokuun 2018 SAT: ssa?

Oletko huolissasi huhuista huijaamisesta elokuun 2018 SAT: ssa? Opi mitä todella tapahtui ja mitä se merkitsee sinulle.

Southern Vermont Collegen pääsyvaatimukset

Mikä on SAT -kokeellinen osa?

Mikä on SAT: n kokeellinen osa? Voitko kertoa, mikä se on, ja mitä sinun pitäisi tehdä asialle? Lue oppaamme saadaksesi selville.