4 Vinkkejä kaksoismajorin tuplaamiseen 4 vuodessa

ominaisuus-numero-neljä-david-pisnoy-unsplash

Yksi vaikeimmista osista yliopistoon pääsemisessä on päättää pääaineesta. Useimmat yliopistot tarjoavat monia pääaineita monilla eri aloilla, joten voi olla vaikeaa valita vain yksi! Hyviä uutisia kuitenkin: monet yliopistot antavat opiskelijoille mahdollisuuden ansaita kaksinkertainen pääaine. Se on loistava vaihtoehto opiskelijoille, jotka haluavat saada syvällistä tietoa toiselta opintoalueelta.

Mutta vaikka monet ihmiset ovat kuulleet tupla -pääaineesta, monet eivät ole aivan varmoja siitä, miten kaksinkertaistaa pääaineen. Siksi esittelemme sinulle t yleiset vaatimukset kaksoisopetukselle , sitten antaa sinulle kaksi todellista maailmaa, vaiheittaisia ​​oppaita kuinka kaksinkertaistaa pääaineen kahdessa huippuyliopistossa . Lopuksi päätämme asioista neljä huippuvinkkiä kaksoisopetuksen viimeistelyyn neljässä vuodessa .Joten sukeltaa sisään!


kehonopiskelijat-luokassa-albert-silli-wikimedia-commons Albert Herring /Wikimedia Commons

Kaksoismajor: lyhyt johdanto

Ennen kuin hyppäämme sisään ja ulos Miten kaksois -duuriksi, katsotaanpa hieman tarkemmin, miksi joku tuplaisi aluksi.


Mikä on kaksoismajuri?

Valmistuaksesi yliopistosta sinun on ilmoitettava pääaine ja täytettävä kaikki sen vaatimukset tutkinnon saamiseksi. Pääaineesi sijoittaa sinut tietylle tutkintoalueelle, joka on tutkinto, jonka lopulta ansaitset, kun valmistut yliopistosta.

Tarkoitamme seuraavaa: Mark ja Stephanie on juuri hyväksytty Columbian yliopistoon, joka on yksi maan parhaista kouluista. Mark haluaa suunnitella uskomattomia rakennuksia, joten hän on päättänyt suuri arkkitehtuurissa, joka lopulta ansaitsee hänelle kandidaatin tutkinnon tutkinto kun hän valmistuu.

Stephanie puolestaan ​​haluaa auttaa yhteisöjä huolehtimaan paremmin ympäristöstä. Siksi hän päätti keskittyä kestävään kehitykseen. Vaikka hänen pääaineensa on hyvin erilainen kuin Markin, se on myös osa Bachelor of Arts -koulutusohjelmaa Columbiassa. Toisin sanoen, vaikka Markilla ja Stephaniella on eri pääaineet, he molemmat ansaitsevat B.A. astetta, kun he valmistuvat koulusta.

Opiskelija voi ansaita kaksinkertaisen pääaineen, kun hän täyttää kaikki vaatimukset kahdelle erilliselle pääaineelle yhdessä korkeakoulussa tai koulussa!

Palataan siis yllä olevaan esimerkkiimme. Mark päättää suunnitella nimenomaan ympäristölle hyviä rakennuksia. Oppiakseen sekä arkkitehtuuria että kestävyyttä hän päättää kaksinkertaistaa arkkitehtuurin ja kestävän suunnittelun pääaineen, koska molemmat ovat osa samaa tutkinto -ohjelmaa ja sijaitsevat samassa korkeakoulussa (eli molemmat ansaitsevat kandidaatin tutkinnon Columbian yliopistosta Columbiassa) Yliopisto).

Paras osa kaksoisopetuksessa on, että se on erittäin joustava. Voit valita minkä tahansa kahden pääaineen, kunhan ne ovat samassa koulussa tai korkeakoulussa. Tässä on muutamia kaksois -pääaineita, jotka voit valita Columbiassa :

  • Fysiikka ja filosofia (Bachelor of Arts)
  • Soveltava matematiikka ja datatiede (Bachelor of Arts)
  • Sähkötekniikka ja konetekniikka (kandidaatti)

Joten kun on kyse kaksoisuunnittelusta, taivas on rajana!

body-miksi-juliste-ken-treloar-unsplash Ken Treloar /Poista roiskeet

Miksi haluat tuplata duurin?

Kun päätät tuplata duurin, sitoudut tutkimaan kahta eri aluetta perusteellisesti. Usein tämä tarkoittaa, että otat enemmän työtä ylimääräisillä tunneilla, enemmän neuvontaistuntoja ja enemmän opintoaikaa. Mutta kaksoisuurien ansaitsemisella on myös melko mahtavia etuja. Tässä ovat kolme tärkeintä syytämme

Kalifornian yliopisto, san diego

#1: Se auttaa sinua erottumaan joukosta

Koska kaksoisopinnot ovat haastavia, kovin monet opiskelijat eivät halua tehdä niin. Itse asiassa Vuoden 2015 American Community Survey -tiedot näytti vain sen 12,5 prosentilla 20–29 -vuotiaista oli kaksoisopimus.

Ehkä vielä tärkeämpää on, että tämä prosenttiosuus on pienentynyt korkeakoulututkinnon suorittaneiden määrä on kasvanut vuodesta toiseen! Se tarkoittaa sitä ansaitsemista kaksinkertainen pääaine voi auttaa sinua erottautumaan kilpailukykyisillä työmarkkinoilla. Se on myös osoitus kyvystäsi suunnitella eteenpäin, tehdä töitä ja saavuttaa tavoitteesi.

#2: Se tekee sinusta paremman ongelmanratkaisun

Kun kaksinkertaistat pääaineen, sinun on opittava ratkaisemaan ongelmat eri tavoin. Esimerkiksi tapa, jolla sinun on ajateltava fysiikkaongelmaa, ei välttämättä ole tapa, jolla ratkaisisit taloudellisen ongelman! Kaksoisopetus opettaa sinua katsomaan asioita uusista ja kekseliäistä näkökulmasta.

Itse asiassa monet maailman parhaista keksinnöistä tapahtuivat, kun joku katsoi ongelmaa uusin silmin. Otetaan esimerkiksi Coca-Colan keksintö. John Pemberton, keksijä, oli proviisori, joka oli luonut Pembertonin ranskalaisen viinin Coca -lääkkeen päänsärkyyn. Mutta kun Atlanta kielsi alkoholin myynnin, hän otti viinin lääkkeestään ja muutti sen viiniksi maailman suosituimmat virvoitusjuomabrändit.

Tämä tarina osoittaa vain, kuinka ongelman katsominen uudella tavalla voi muuttaa maailmaa-ja kaksoismuotoilu antaa sinulle työkalut juuri siihen.

#3: Se avaa enemmän uramahdollisuuksia

Monet opiskelijat valitsevat kaksinkertaisen pääaineen, koska heillä on tietty ura mielessä. Esimerkiksi psykologian ja biologian kaksinkertainen pääaine olisi hyödyllinen opiskelijalle, joka yrittää päästä kilpailevaan psykiatriaohjelmaan! Kaksinkertaisen pääaineen saaminen voi tehdä sinusta paremman, erikoistuneemman ehdokkaan unelmiesi työhön (tai korkeakouluopinto -ohjelmaan)!

Michiganin yliopiston hyväksymisaste

Lisäksi, kun kaksinkertaistat pääaineen, saat tietoa, jota tarvitset kahdelle eri ura -alueelle. Joten kaksinkertainen pääaine ei tee sinusta vaikuttavampaa työehdokasta, vaan se oikeuttaa sinut useampaan työhön kuin yksi pääaine!


Voitko kaksinkertaistaa pääaineen jokaisessa yliopistossa?

Vaikka useimmat koulut sallivat oppilaiden kaksinkertaisen pääaineen, ei joka koulussa on kaksinkertainen pääohjelma ( Princeton ei , esimerkiksi). Lisäksi jokainen koulu ei kutsu kaksoisaineeksi samaa asiaa (tarkastelemme Stanfordia, joka viittaa toiseen pääaineeseen toissijaisena painotuksena hetkessä).

Joten jos olet sydämessäsi kahdella pääaineella, tarkista, että unelmakoulusi sallii kaksinkertaisen pääaineen. Pieni tutkimus nyt voi säästää paljon turhautumista tulevaisuudessa.body-checklist-notebook-glenn-carstens-peters-unsplash Glenn Carstens-Peters /Poista roiskeet

Yleiset vaatimukset kaksoismieliselle

Nyt kun tiedät, mitä kaksois -pääaine on, puhutaanpa hieman enemmän siitä, miten kaksois -pääaine. Hyvä tapa ymmärtää, mitä kaksoisaineisto vaatii, on aloittaa joistakin yleisistä vaatimuksista. ( Älä huoli: annamme sinulle todellisia esimerkkejä kaksoisopetuksesta kahdessa koulussa, joilla on erilaiset vaatimukset vain minuutissa!)


#1: Ydinkurssit

Yleensä yliopistot vaativat opiskelijoita suorittanut vähintään 120 kurssituntia - tai noin 40 luokkaa - valmistuakseen. Osa näistä tunneista tulee ydinkursseistasi tai luokkien jaksosta, joka jokaisen opiskelijan on suoritettava ennen valmistumistaan.

Useimmat taideyliopistot luovat ytimen, joka pyytää opiskelijoita ottamaan erilaisia ​​luokkia useilta eri aloilta, mukaan lukien matematiikka, luonnontiede ja humanistiset tieteet. Itse asiassa ydinkurssit ovat eräänlaisia ​​kuin lukio: otat erilaisia ​​oppitunteja saadaksesi lisätietoja monista eri aiheista ja rakentaaksesi tietosi monilla eri alueilla. Ja aivan lukion tavoin, ydinkurssien tavoitteena on auttaa sinua oppimaan lisää ympäröivästä maailmasta valmistautumaan siihen käsitellä monimutkaisuutta, monimuotoisuutta ja muutosta. Tämä auttaa sinua tulemaan monipuolisemmaksi ihmiseksi, mikä on aina hyvä asia!

Joten ensimmäinen askel kaksinkertaisessa pääaineessa on ymmärtää yliopistosi ydinvaatimukset ja tehdä suunnitelma näiden kurssien suorittamiseksi. Haluatko nähdä esimerkkejä yliopistojen ydinvaatimuksista? Älä enää etsi! Tutustu ydinvaatimuksiin Purdue ja Georgetown tässä.


#2: Pääkurssit

Ydinkurssien lisäksi sinun on suoritettava edistyneempiä kursseja tietylle pääaineellesi valmistuaksesi. Kun olet valinnut pääaineen, yliopistosi antaa sinulle luettelon vaatimuksista, jotka sinun on täytettävä pääaineesi suorittamiseksi ja tutkinnon suorittamiseksi. Yleisesti, sinun on suoritettava yhdeksän ja 14 luokan välillä pääaineesi suorittamiseksi. Nämä ovat yleensä sekoitus matalan ja ylemmän tason kursseja, joiden tarkoituksena on antaa sinulle kattavaa tietoa valitsemallasi alalla.

(Pikahuomautus: Pääalallasi suoritettavien luokkien lukumäärä ja vaikeus vaihtelevat eri ohjelmien välillä, joten on erittäin tärkeää, että tarkistat tarkasti oman pääaineesi vaatimukset yliopistossasi.)

Okei ... niin mitä tämä kaikki tarkoittaa kaksoisuurille? No, toisin kuin opiskelija, jolla on vain yksi keskittymä, kaksois -pääaineen on täytettävä kaikki vaatimukset kahdelle erilliselle pääaineelle! Tämä tarkoittaa, että sinulla on joitain lisäkursseja ennen valmistumista.

Toinen vaihe kaksinkertaiseen pääaineeseen tutkii tarkasti molempien pääaineidesi vaatimuksia ja ymmärtää, mitä sinun on tehtävä ohjelmien suorittamiseksi kohtuullisessa ajassa.

Etkö ole varma miltä tärkeimmät vaatimukset näyttävät? Ota minuutti ja katso, mitä kemiaan pääseminen vaatii Luoteis , KANSSA ja mennessä . (Huomaat, että se on hieman erilainen jokaisessa koulussa, minkä vuoksi sinun on tehtävä tutkimuksesi!)


#3: Valinnaiset kurssit

Tässä vaiheessa kaksinkertainen pääaine-etenkin neljän vuoden kuluttua-saattaa kuulostaa mahdottomalta. Luota meihin: se ei ole! Siksi kolmas askel kaksinkertaiseen pääaineeseen liittyy valinnaisiin opintoihisi. Yksi suurimmista tempeistä sen tekemiseen on valinnaisten kurssivaatimusten asettaminen toiselle pääaineellesi.

Mutta ensin hieman valinnaisuuksista. Sinun valinnaiset ovat sarja luokkia (yleensä jossain viidestä kymmeneen), jotka sisältyvät perusopetukseesi. Toisin kuin muut opintopisteesi, joiden on tultava tietystä aiheesta, valinnaiset ovat lähinnä ilmaisia: voit ottaa melkein minkä tahansa luokan kampuksella ja käyttää sitä yhden valinnaisen opintosi suorittamiseen! Koska valittavien aineiden käyttämiseen ei ole ehtoja, voit käyttää niitä haluamallasi tavalla. Pienellä suunnittelulla voit lyödä ehkä kaikki!-toisesta pääaineestasi valinnaisilla opintopisteillä.

Oletetaan esimerkiksi, että Vivian on päättänyt hankkia toisen kemian pääaineen Northwesternissä. Kemian pääaine vaatii 16 luokkaa, mutta hänellä on lupa käydä 5 valinnaista kurssia osana Northwesternin perusopetusta. Jos Vivian asettaa valinnaiset opintonsa kemian pääaineeseensa, hänen on suoritettava vain 11 ylimääräistä kemian kurssia toisen pääaineensa saamiseksi!

body-jäätelö-double-dip-rachael-gorjestani-unsplash Kaksinkertainen kastaminen on muutakin kuin vain jäätelöä!

Rachael Gorjestani /Poista roiskeet

#4: Double Dip

Neljäs vaihe kaksinkertaiseen pääaineeseen liittyy mitä haluamme kutsua kaksoisdipiksi, joka ottaa luokat, jotka täyttävät kaksi erillistä vaatimusta. Useimmat yliopistot-mutta eivät kaikki, joten tarkista vielä kerran!-sallivat yhden kurssin laskemisen kahden eri pääaineen täyttämiseen. Kaksinkertaisella upotuksella voit maksimoida kurssisi kuormituksen!

Mitä kursseja voidaan siis laskea kahdesti? Lyhyt vastaus on: se riippuu yliopistosi vaatimuksista. Vaikka useimmat koulut sallivat valinnaisten kurssiesi laskemisen toiseen pääaineeseen, näin ei ole kaikkialla! Sama pätee ydinkursseihin-jotkut yliopistot sallivat peruskurssien laskemisen toiseen pääaineeseen, kun taas toiset eivät. Kumpikaan näistä skenaarioista ei koske ohjelmia, jotka on erityisesti suunniteltu auttamaan opiskelijoita kaksinkertaistamaan pääaineen ( kuten Riisin kaksoisaine taiteessa ja taidehistoriassa ).

Joten se päättyy tähän: Vaikka useimmat yliopistot sallivat jonkin verran kaksinkertaista kastelua, tämä toimii eri kouluittain. Muista siis tarkistaa yliopistosi erityisvaatimukset.

Okei, katsotaan nyt esimerkkiä kaksinkertaisesta kastamisesta: Christen on päättänyt kaksinkertaistaa taloustieteen ja valtiotieteen. Valtiotiede tarjoaa kansainvälisen taloustieteen junioritason luokan, jonka taloustieteen laitos on luetellut hyväksytyiksi valinnaisiksi. Jos Christen ottaa tuon luokan, hän voi kaksinkertaistua laskemalla sen sekä valtiotieteeseensä että taloustieteeseen!

Tämä tekee kaksinkertaisen upotuksen kuin kaksi yhdelle -kauppa, ja se voi auttaa vähentämään sekä kaksoisopetuksen aikaa että taloudellista taakkaa.

#5: Aikataulu

Neljäs vaihe kaksinkertaiseen pääaineeseen on suunnittelet kuinka kauan kaksois -pääaineesi suorittaminen kestää .

Monet huippuyliopistoista, kuten Yale, vaatia oppilaita hankkimaan hyväksyntä ennen kaksoisaineistoa varmistaakseen, että he voivat suorittaa opintonsa kohtuullisessa ajassa. Muut koulut, kuten Brownin yliopisto , sallii vain kaksinkertaiset suuret yritykset, jotka voidaan suorittaa neljässä vuodessa.

Vaikka useimmat yliopistot ymmärtävät, kestääkö kaksoistutkinnon suorittaminen ylimääräistä aikaa, on tärkeää, että tiedät, että enemmän aikaa koulussa voi aiheuttaa enemmän kuluja. Koulutuksellesi on tärkeää tietää, kuinka kauan tutkinto kestää ja Budjettisi!

#6: Vahvistus

Viimeinen askel kaksinkertaiseen pääaineeseen on itse asiassa tärkein.

Vaikka monet kaksoisaineistoa koskevat yleiset ohjeet ovat samat kaikissa yliopistoissa, erityispiirteet-kuten luokat, joilla lasketaan luottoa ja jos yksi luokka voi laskea kahteen pääaineeseen-eroavat paitsi yliopistojen, myös ohjelmoida. Siksi on tärkeää tarkistaa jokaisen osaston kanssa kahdesti ymmärtääkseen heidän yksilölliset vaatimukset kaksoismuotoilulle. Siksi sinun on tavattava akateemiset neuvonantajasi aikaisin ja usein. He ovat oppaitasi (ja joskus myös asianajajiasi!) Matkallasi kaksois -pääaineeseen.


body-aerial-view-vanderbilt Lintuperspektiivi Vanderbiltin yliopistosta

Tosielämän esimerkki: Kuinka tuplata majuri Vanderbiltissä

Okei, nyt on aika ottaa oppimasi ja soveltaa sitä todelliseen esimerkkiin. Aiomme opastaa sinut läpi koko kaksoispäällikön julistamisprosessin kahdessa Yhdysvaltojen huippuyliopistossa. Aloitamme asiat katsomalla Vanderbiltin yliopiston kaksoisopintoja. joka on Yhdysvaltain uutisten ja maailmanraportin mukaan maan 20 parhaan yliopiston joukossa.

kuinka nostaa pisteitä nopeasti

Vanderbiltillä on neljä erilaista peruskoulua, joten tässä esimerkissä keskitymme suurimpaan: Vanderbilt College of Arts and Science.

#1: Ydinkurssit

Kuten useimmat yliopistot, Vanderbilt edellyttää, että opiskelijat suorittavat vähintään 120 opintotuntia (tai 30–40 kurssia) valmistuakseen, ja ensimmäinen kurssiryhmä, jonka opiskelijoiden on käsiteltävä, kuuluvat koulun perusopetusohjelmaan.

Vanderbiltin ydin on nimeltään AXLE -ohjelma , joka vaatii jokaista opiskelijaa pääaineesta riippumatta ottamaan 3-4 kirjoituskurssia (AP -opintopisteestä riippuen) ja kolmetoista muuta taiteen kurssia kuudessa eri luokassa. Vanderbilt antaa opiskelijoille paljon liikkumavaraa kursseilla, joilla he voivat täyttää ydinvaatimukset, kunhan ne kuuluvat kuuteen määriteltyyn yleiseen kategoriaan, mikä on hyvä uutinen kaksois -suurille yrityksille!


#2: Pääkurssit

Nyt on aika katsoa, ​​mitä taideteollinen korkeakoulu vaatii kaksinkertaiseen pääaineeseen. (Muista: nämä eroavat korkeakoulujen ja ohjelmien välillä, joten on tärkeää tehdä vähän tutkimusta!) Onneksi Taide- ja tiedeakatemia antaa opiskelijoille selkeän hahmotelman verkkosivustollaan siitä, mitä kaksois -pääaine vaatii . He kirjoittavat, että opiskelijat, jotka päättävät kaksinkertaistaa pääaineen on sisällettävä vähintään 24 luottotuntia, jotka lasketaan yksinomaan pääaineeseen.

Okei, hajotetaan se vähän. Ensinnäkin tiedämme, että Vanderbilt tekee salli kaksoismuotoilu, mikä on hieno uutinen!

Toiseksi he vaativat tietyn määrän kursseja, jotka ovat ominaisia ​​kullekin pääaineelle. Toisin sanoen opiskelijan on suoritettava kuusi ja kahdeksan kurssia vain laskea kohti kukin suuri. Tämä antaa hieman tilaa kaksinkertaiselle kastamiselle, josta puhumme alla vaiheessa 4.

Lopuksi luonnos huomauttaa, että 24 tuntia on a vähintään vaatimus. Tämä tarkoittaa, että useimmat osastot vaativat yli 24 tunnin kurssityön suorittamiseen. Tässä on tärkeää käydä kunkin osaston verkkosivustolla ja tarkastella tarkasti tärkeimmät vaatimukset. (Vanderbiltin taiteiden ja tieteen korkeakoulussa on 54 pääainesta, joista valita, joten tämä saattaa viedä jonkin aikaa. Mutta luota meihin ... se kannattaa pitkällä aikavälillä!)


#3: Valinnaiset kurssit

Vanderbilt ei luettele valinnaisia ​​aineita osana perusopetussuunnitelmaansa, mutta pieni yksinkertainen matematiikka paljastaa sen keskimäärin opiskelijalla on noin viisi valinnaista opintoluokkaa tai tuntia, jotka heidän on suoritettava valmistuakseen ja joita ei oteta huomioon yliopiston ytimessä tai pääaineessa. Tämä tarkoittaa, että kaksoissuuri voi käyttää näitä viittä luokkaa täyttääkseen osan toisesta pääaineesta.


#4: Double Dip

Vanderbilt sallii kaksinkertaisen upotuksen, mikä tarkoittaa, että osa luokistasi voidaan ottaa huomioon molemmissa pääaineissa. Niin kauan kuin jokaisella pääaineella on vähintään 24 tuntia omaa luottoa, opiskelijat voivat tuplata loput luokistaan. (Jälleen vähimmäismäärät vaihtelevat ohjelmasta toiseen, joten tämä määrä saattaa nousta pääaineistasi riippuen.)

Tässä on esimerkki siitä, miten tämä voi toimia: jos Marco tekee kaksoispääosaa Englanti ja luova kirjoittaminen , hänen on suoritettava kirjallisuuden historian ja kirjallisuuden monipuolisten näkökulmien kurssit kunkin tutkinnon suorittamiseksi. Englannin tutkinto vaatii 12 tuntia näistä kursseista ja luovan kirjoittamisen tutkinto 6 tuntia näistä kursseista. Joten 18 tunnin sijasta Marco voi kestää vaaditut 12 tuntia ja täyttää molempien tutkintokappaleiden perusvaatimukset. Hän voi tehdä tämän mahdollisimman paljon, mutta hänellä on oltava 24 tunnin kurssityö vain lasketaan mukaan hänen englannin tutkintoonsa ja 24 tunnin kurssitöihin vain luetaan hänen luovan kirjoittamisen tutkintoonsa.

Joten riippuen siitä, ovatko opiskelijan valitsemat pääaineet päällekkäisiä, he voivat tuplata muutaman luokan ja tappaa kaksi lintua yhdellä iskulla!


#5: Kaksoismajurin julistaminen

Kun olet päättänyt tuplata duurin Vanderbiltissä, on aika ilmoittaa kaksoisaineesi kouluun. Tämä tapahtuu jälkeen olet ilmoittautunut yliopistoon, koska Vanderbilt ei salli opiskelijoiden ilmoittaa kaksoisaineesta osana pääsyprosessia. Itse asiassa kaksoisopiskelijat ilmoitetaan yleensä, kun opiskelija on joko toisen vuoden tai nuorempi.

Kun päätät, että kaksoissuuri sopii sinulle, ensimmäinen askel on tulostaa a Majurin julistus muodossa. Kun olet täyttänyt lomakkeen, sinun on toimitettava se kolmeen paikkaan: College of Arts & Science ja molemmille osastoille, joille haluat päästä pääaineeksi. Et voi myöskään vain pudottaa lomaketta pois-sinun on tavattava korkeakoulun neuvonantaja käymään läpi ilmoituksesi. Tällä varmistetaan, että suunnitelmasi on toteutettavissa ja järkevä. Jos kaikki näyttää hyvältä, neuvonantajat allekirjoittavat lomakkeen. Kun olet kerännyt tarvittavat hyväksynnät ja allekirjoitukset, lähetä täytetty lomake Taideteolliselle korkeakoululle ja olet valmis lähtemään!


body-stanford-commons-wikimedia-1 Kaunis Stanford Commons Stanfordin yliopistossa

Sydämien kuningas /Wikimedia

Tosielämän esimerkki: Kuinka tuplata majuri Stanfordissa

Stanfordissa asiat toimivat hieman eri tavalla. Toisin kuin Vanderbilt, voit julistaa vain kaksoistutkinnon samaan kandidaatin tutkinto -ohjelmaan. Joten jos työskentelet jo kandidaatin tutkinnon parissa, voit julistaa toisen pääaineen myös ansaita kandidaatin tutkinto. Sinä ei voi julistaa toisen pääaineen, joka ansaitsisi kandidaatin tutkinnon.

Joten tässä esimerkissä keskitymme vaiheisiin, jotka tarvitaan kaksinkertaisen pääaineen suorittamiseen ja kandidaatin tutkinnon suorittamiseen Stanfordin teknillinen korkeakoulu.

#1: Ydinkurssit

Valmistuakseen Stanfordista , opiskelijoiden on suoritettava 180 yksikköä yliopistotyötä. Tämä alkaa tietysti käsittelemällä koulun ydinkursseja.

Vanderbiltin tavoin Stanford antaa opiskelijoille paljon joustavuutta perusopetussuunnitelmansa täyttämisessä. Jokaisen Stanfordin opiskelijan on suoritettava mitä Stanford kutsuu heidän yleisiä koulutusvaatimuksiaan, joka sisältää kuusitoista eri kurssia neljässä eri luokassa. (Stanford hyväksyy AP- ja IB -luottotiedot, joten tämä luku saattaa olla pienempi riippuen lukiosta.)

Vaikka on tärkeää tutkia kaikkia Stanfordin tarjoamia mahdollisuuksia, Engineering School varoittaa opiskelijoita ota matematiikan ja luonnontieteiden opintoja hyvissä ajoin joten he voivat törmätä maahan, kun he alkavat työskennellä pääaineensa parissa.

#2: Pääkurssit

Tekniikan korkeakoulu jakaa tärkeimmät kurssit kahteen luokkaan: tekniikan ydinkurssit ja Suurten kurssien syvyys . Jokaisen insinööriopiskelijan on pääaineesta riippumatta suoritettava sarja ydinkursseja, jotka ovat ainutlaatuisia kouluille. Näihin kuuluvat:

  • 36 yksikköä matematiikassa ja luonnontieteissä
  • Kolme yksikköä (tai yksi kurssi) tekniikassa ja yhteiskunnassa
  • Kaksi tekniikan perusteiden kurssia

Kuten Stanfordin yleiset koulutusvaatimukset, nämä tekniikan ydinkurssit lasketaan molempiin pääaineisiin. Tämä tarkoittaa, että sinun on suoritettava peruskurssit vain kerran ansaitaksesi kandidaatin tutkinnon.

Kun nämä ovat valmiit, opiskelija voi alkaa käsitellä syvyyksien kursseja!

Suuret kurssit ovat luokat, jotka ovat ominaisia ​​jokaiselle insinöörin pääaineelle ja jotka on suoritettava erikseen valmistuakseen. Jos esimerkiksi pääaineesi on sähkötekniikka ja konetekniikka, sinun on täytettävä nämä vaatimukset erikseen. Vaikka luokka on lueteltu molempien pääaineiden laskettavaksi, sinun on sovellettava sitä yhteen pääaineeseen toisen päälle. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun on otettava noin 60 opintopistettä-tai jossain 15-20 kurssia-saadaksesi kaksinkertaisen tekniikan pääaineen Stanfordilta.

#3: Valinnaiset kurssit

Myös Vanderbiltin tapaan Stanford ei sisällä tiettyä määrää valinnaisia ​​kursseja osana perusopetussuunnitelmaansa. Lisäksi kunkin ohjelman tärkeimmät vaatimukset vaihtelevat melkoisesti! Koska insinööriohjelmat ovat niin intensiivisiä, useimmilla opiskelijoilla on vain muutamia valinnaisia ​​yksiköitä käytettävissä, joten on tärkeää saada jokainen laskemaan!

#4: Double Dip

Kuten aiemmin keskustelimme, Stanfordin säännöt ovat hyvin selkeät: ne eivät salli opiskelijoiden kaksinkertaista pulahdusta täyttääkseen tärkeimmät vaatimukset riippumatta siitä, mihin korkeakouluun he ovat kirjoilla. Joten vaikka yleiset koulutusvaatimukset ja tekniikan peruskurssit voidaan ottaa huomioon molemmilla pääaineilla, kunkin pääaineen erityiset lisäkriteerit on suoritettava itsenäisesti. Toisin sanoen, sinun on suoritettava kaikki kurssit jokaiselle pääaineelle ilman päällekkäisyyttä!

#5: Kaksoismajurin julistaminen

Jos haluat julistaa kaksoisalan, sinun on tehtävä tämä sen jälkeen, kun olet jo ilmoittanut ensimmäisen pääaineesi yliopiston rekisteritoimiston kautta. Kaksois -pääaineet hyväksytään saman toimiston kautta lähettämällä Suuri-pieni ja moninkertainen pääkurssin hyväksyntä muodossa. Toisin kuin Vanderbilt, virallista osastojen hyväksymisprosessia ei ole, mutta on erittäin tärkeää, että tapaat itsenäisesti osastojen kanssa saadaksesi neuvoja menestykseen.

teemoja suuressa gatsbyssä

Kouluna Stanford on erittäin nirso antaa oppilaiden kaksinkertaisen pääaineen. He ovat sitoutuneet auttamaan opiskelijoita valmistumaan neljässä vuodessa riippumatta siitä, kuinka monta suurta oppilasta haluaa opiskella. Itse asiassa, Stanford pidättää oikeuden rajoittaa oppilaan yhteen pääaineeseen, jos se vie liikaa aikaa, vaikka koulu olisi aiemmin hyväksynyt oppilaan kaksoisalan. Tässä selitys rekisterinpitäjän verkkosivusto:

Jos useiden pääaineiden (tai yhteisten suurten tai toissijaisten pääaineiden tai alaikäisten) harjoittaminen viivästyttää perusteettomasti perustutkintoa Stanfordin kautta, yliopisto pidättää oikeuden rajoittaa opiskelijan yhteen pääaineeseen ja/tai antaa tutkinnon opiskelijalle, joka on suorittanut kaikki tutkinnon vaatimukset, vaikka opiskelija ei ole hakenut tutkinnon suorittamista; tällaiseen henkilöön sovelletaan silloin yliopiston tavanomaisia ​​sääntöjä ja rajoituksia, jotka koskevat tulevaa ilmoittautumista tai rekisteröintiä.

Tämä tarkoittaa, että kaksois -pääaineella on erittäin tärkeää kartoittaa kurssityönsä etukäteen!

body-fast-sport-car-george-hodan-publicdomainpictures Meillä on hienoja vinkkejä kaksois-pääsi nopeuttamiseen

George Hodan / PublicDomainPictures

4 vinkkiä kaksoismajoriin 4 vuodessa

Yksi yleisimmin kysytyistä kysymyksistä on, voitko tuplata pääaineen neljän vuoden aikana. Vastaus on ehdoton, mutta se vaatii suunnittelua ja paljon kovaa työtä! Tässä on neljä tapaa, joilla voit varmistaa, että suoritat kaksoissuorituksesi neljässä vuodessa.

Vinkki 1: Aloita lukiosta

Voit suorittaa kaksoisalan neljässä vuodessa, kun pääset yliopistoon, mutta on vielä parempi, jos aloitat tämän työn lukiossa! Tässä on muutamia tapoja, joilla voit maksimoida aikasi nyt säästääksesi aikaa myöhemmin.

Ota kaksoisluottokurssit

Jotkut lukiot antavat opiskelijoille mahdollisuuden ilmoittautua samanaikaisesti paikalliseen korkeakouluun ansaitakseen ensimmäisen kurssin hyvityksen perusluokille, kuten sävellykselle tai matematiikalle. Ilmoittautuminen tällaiseen ohjelmaan voi auttaa sinua ansaitsemaan siirtokelpoisia korkeakouluopintoja, jotka lasketaan yliopistosi ytimeen! Suosittelemme kuitenkin, että jos on vaihtoehto, suorita AP/IB-kurssit kaksoispisteiden sijasta, koska AP/IB-kurssit ovat yleensä kaikkien yliopistojen hyväksymiä, kun taas kaksinkertainen opintopiste myönnetään tapauskohtaisesti. (Tämä johtuu siitä, että AP/IB-testit ovat standardoituja, kun taas kaksipisteisten kurssien tiukkuus vaihtelee kouluittain.) Jos haluat varmistaa, että saat ansaitsemasi luoton, AP/IB-kurssit ja testit ovat turvallisempi vaihtoehto.

Osallistu AP/IB -kursseille

AP- ja IB -kursseja kutsutaan usein korkeakoulujen valmistelukursseiksi syystä. Nämä luokat eivät ainoastaan ​​ole tarkoitettu valmistautumaan yliopiston työmäärään, vaan ne antavat sinulle myös mahdollisuuden kokeilla-ja joskus jopa ansaita luottoa!-tiettyjä korkeakouluopintoja. AP- ja/tai IB -luokkien lataaminen lukiossa voi säästää aikaa ja rahaa kaksinkertaisena pääaineena.

Älä pelkää testata

Jos lukiosi ei tarjonnut yliopiston valmistelukursseja, on vielä toivoa! Monet yliopistot tarjoavat kokeita ( kuten CLEP -testi ) että otat kesän ennen fuksivuotta. Nämä toimivat vähän kuin AP -testit, vain sinun ei tarvitse osallistua AP -luokkaan päästäksesi tenttiin! Pisteistäsi riippuen sinut voidaan vapauttaa tietyistä korkeakouluopinnoista tai ansaita luottoa. Näiden testien saatavuus vaihtelee koulusta toiseen, joten muista tarkistaa yliopistoltasi, mitä testejä ne tarjoavat.


Vinkki 2: Suunnittele etukäteen

Kirjailija Antoine de Saint-Exupéry Pikku Prinssi, sanoi: Tavoite ilman suunnitelmaa on vain toive. Jotta voit kaksinkertaistaa pääaineen neljässä vuodessa, sinulla on oltava vankka suunnitelma. Tässä on kolme vinkkiä tiekartan luomiseen kaksois -pääaineellesi.

Kartoita ihanteellinen 4-vuotinen valmistumissuunnitelmasi mahdollisimman pian

Kurssien suunnittelu ajoissa on avain maksimoidaksesi aikaa ja vaivaa . Tapaa neuvonantajasi ja osastojen neuvonantajasi laatiaksesi toimintasuunnitelman. Ne auttavat opiskelijoita opiskelemaan kaksoisopintoja koko ajan, joten heillä on erinomainen näkemys ja neuvoja, jotka auttavat sinua valmistumaan ajoissa.

Pysy suunnitelmassa

Kun sinulla on tiekartta, pidä siitä kiinni! Jos sinulla on ongelmia-kuten päällekkäiset luokka-ajat-muista tavata neuvonantaja. Suunnitelman toteuttaminen on kuitenkin keskeinen osa työmäärän hallintaa valmistuttuaan ajoissa. (Ja hei, monet opiskelijat huomaavat, että neljän vuoden suunnitelma tekee asiat Vähemmän stressaavaa, koska he tietävät tarkalleen, mitä ottaa joka lukukausi!)

Kaksinkertainen upotus aina kun mahdollista

Jos yliopistosi sallii kaksinkertaisen upotuksen, hyödynnä sitä jokaisella mahdollisella hetkellä. Tutustu kurssiluetteloon ja osastojen verkkosivustoihin selvittääksesi, mitkä luokat, jos niitä on, voivat laskea molempiin pääaineisiin. Älä myöskään pelkää puhua professoreidesi ja neuvonantajasi kanssa siitä, onko yliopistollasi itsenäisiä opintoja tai monitieteisiä ohjelmia, jotka voivat auttaa sinua mukauttamaan tutkintoasi valmistuttuaan ajoissa!

body-pick-me-signs-OTA-Photos-Flickr OTA Photos /Flickr

Vinkki 3: Ole fiksu suuryritysten valitsemisessa

Kaksoisopintojen suorittamiseksi sinun on ensin valittava, mitkä kaksi pääainesta haluat opiskella. Tämä voi olla hieman hankalaa, varsinkin jos olet kiinnostunut monista eri aloista. Tässä on kolme taktiikkaa, joiden avulla voit kaventaa valintoja.

Valitse intohimo ja ammatti

Yksi tapa valita kaksoissuuri on yhdistä yksi intohimostasi-jolla ei ehkä ole monia uramahdollisuuksia-ammatilliseen kenttään. Voit esimerkiksi rakastaa laulamista, mutta et halua tulla ammattimaiseksi laulajaksi; työskentelet mieluummin taloussuunnittelijana. Kaksoissuuri on täydellinen valinta sinulle, koska sen avulla voit opiskella intohimoasi (äänentoistoa) ja yhdistää sen pääaineeseen, joka auttaa sinua tulevassa ammatissasi (yritysrahoitus).

Työ kohti tiettyä uraa

Kuten aiemmin mainitsimme, on olemassa joitakin urapolkuja, jotka vaativat hyvin erikoistunutta tietoa. Tupla -pääaine on hyvä tapa opiskella molempia aloja ja ansaita tutkinto, joka erottaa sinut kilpailluilta työmarkkinoilta! Hyvä esimerkki tästä on joku, joka haluaa olla museon kuraattori. Usein museot etsivät kuraattoreita, jotka tuntevat museon aiheen ja ovat julkisen koulutuksen taustalla, joten kaksinkertainen päätaide taidehistoriassa ja koulutuksessa olisi erityisen arvokas! Kun rakennat kaksoisalaa, kysy itseltäsi, kuinka voit luoda räätälöidyn opintojakson, joka tuo sinulle unelmiesi työpaikan.

Valitse luonnollisesti päällekkäiset pääaineet

Jotkut pääaineet sopivat luonnollisesti toisiinsa niin paljon, että monet kurssit ovat päällekkäisiä. T Nämä sopivat luonnollisesti kaksoisaineelle, koska opiskelija ottaa usein oppitunteja, jotka lasketaan molempiin tutkintoihin riippumatta siitä, aikovatko he todella kaksinkertaistaa pääaineen vai eivät! Tämä tapahtuu yleensä liittyvillä aloilla, kuten englanti ja journalismi tai kansainväliset suhteet ja vieras kieli. Joissakin tapauksissa oppilaat voivat löytää itselleen vain muutaman luokan, jotka pelkäävät kaksoissuunnittelua pienellä vaivannäöllä. Muista tarkistaa osastosi verkkosivustolta, onko olemassa täydentäviä suuria yrityksiä, joita voit hyödyntää.

Vinkki 4: Tutustu neuvonantajaasi

Tämä saattaa tuntua pelottavalta, kun pääset yliopistoon, mutta muista: neuvonantajasi ovat ihmisiä, jotka ovat intohimoisia auttamaan sinua tavoittelemassa unelmiasi. Heidät on erityisesti koulutettu auttamaan kaltaisiasi opiskelijoita! Seuraavassa on muutamia tapoja, joilla neuvonantajasi voivat auttaa sinua polulla kaksinkertaiseen pääaineeseen:

mitkä ovat syövän ominaisuudet

He voivat hyväksyä opintojaksosi

Joissakin kouluissa neuvonantajasi on allekirjoitettava kaksois -pääaineesi ennen kuin voit aloittaa sen käsittelyn. Näin varmistetaan, että opiskelijat ovat parhaassa mahdollisessa asemassa menestyäkseen! Neuvonantajiin tutustuminen on tärkeä askel varmistettaessa, että sinut hyväksytään aluksi kaksoisaineeseen.

Ne tarjoavat opastusta

Et ole ensimmäinen-tai viimeinen-oppilas, joka kaksinkertaistaa pääaineen, joten neuvonantajallasi on jo hyvä käsitys siitä, miten voit auttaa sinua suorittamaan kaksi pääainesta ajallaan. He voivat auttaa sinua valitsemaan luokat, tasapainottamaan aikataulusi ja ilmoittamaan pääaineesi.

He voivat auttaa ohittamaan sinut luokkiin

Luokat täyttyvät nopeasti! Jos neuvonantajasi tuntee sinut, he voivat työskennellä varmistaakseen, että pääset tarvittaviin luokkiin ajoissa. Tämä sisältää mahdollisuuden rekisteröidä sinut koko luokkaan varmistaaksesi, että suoritat tarvitsemasi kurssit, kun sinun on suoritettava ne.

runko-mikä-seuraava-betoni-kristalli-flickr Kristalli /Flickr

Mitä seuraavaksi?

Ominaisuuden kuva: David Pisnoy / Irrota

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmistelussa? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Art Center College of Designin pääsyvaatimukset

Oxfordin valmistelukorkeakoulu 2016-17 rankingit | (Borrego Springs,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Oxford Preparatory Academy -tapahtumasta Borrego Springsissä, Kaliforniassa.

Pittsburghin yliopisto Greensburgin pääsyvaatimuksissa

Angelo State Universityn pääsyvaatimukset

Ohion kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Folsomin lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Folsom High Schoolista Folsomissa, Kaliforniassa.

Kuinka voittaa latinalaisamerikkalainen apurahapalkinto

Haetko stipendiä latinalaisamerikkalaisesta stipendirahastosta? Tässä on täydellinen opas, mukaan lukien hakeminen, määräajat ja strategiat voittaaksesi.

FAFSA -sovellus: Ultimate 2016 -opas maksullisiin apurahoihin

FAFSAn hakeminen voi olla monimutkaista. Täällä annamme sinulle yksinkertaisen oppaan siitä, miten voit hakea FAFSAa ja saada taloudellista tukea.

Keystone Collegen pääsyvaatimukset

SAT: n ottaminen 7. luokassa: Pitäisikö sinun tehdä se?

Oletko 7. luokkalainen ja suunnittelet SAT: n ottamista? Mitkä ovat hyvät ja huonot puolet SAT: n ottamisesta näin aikaisin? Selvitä tärkeimmät syyt.

Arkansasin baptistikoulun pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Alta Loman lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Alta Loman lukiosta Alta Lomassa, Kaliforniassa.

Mikä on Tukholman oireyhtymä? Se on tosi?

Onko Tukholman oireyhtymä todellinen häiriö? Selitämme, mikä tämä väärinymmärretty ilmiö todella on, ja hahmotamme Tukholman oireyhtymän merkittävimmät oireet ja esimerkit.

870 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Keene State College SAT -tulokset ja GPA

Miamin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Illinoisin teknillisen instituutin pääsyvaatimukset

Mikä on horoskooppi? 12 eläinradan symbolia

Kiinnostaako horoskooppimerkkejä? Katso oppaamme kaikista 12 astrologisesta symbolista.

Mikä on Clonidine HCL 0,1 Mg? Annostus, vaikutukset ja turvallisuus

Onko sinulla kysyttävää Clonidine 0,1 mg tablettien ottamisesta? Opi Clonidine HCL: n tarkoitus ja sivuvaikutukset sekä turvallinen ottaminen.

Kuinka vaikea SAT-espanjankielinen testi on?

Kuinka vaikea SAT-aihekoe on espanjaksi? Mitä sinun täytyy pisteet hyvin? Lue lisää asiantuntijaoppaastamme.

970 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Citadelin pääsyvaatimukset

Kuinka kauan kestää saada SAT -tulokset takaisin?

Milloin SAT -tulokset tulevat ulos SAT -ottelun jälkeen? Kuinka monta viikkoa saat SAT -pisteet takaisin College Boardilta? Ota selvää, kun löydät pisteesi täältä.

Mitä sinun on tiedettävä Columbuksen jatkokoulusta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Columbus Continuation School -koulusta Downey, CA.

Kemiallisten yhtälöiden tasapainottaminen: 3 yksinkertaista vaihetta

Etkö ole varma, kuinka tasapainottaa kemialliset yhtälöt? Täydellinen opas opastaa sinut prosessin läpi ja tarjoaa ideoita kemiallisten yhtälöiden käytännön tasapainottamiseksi.