4 strategiaa GPA: n parantamiseksi lukiossa nopeasti

feature_raiseyourGPAfast.jpg

GPA: n parantaminen voi olla vaikeaa nopeasti, varsinkin jos olet jo lukion jälkipuoliskolla. Kun aiemmat arvosanasi toimivat sinua vastaan, sinun on ponnisteltava entistä enemmän voittaaksesi alemmat keskiarvot.

On kuitenkin joitain toimenpiteitä, joilla voit saada paremmat mahdollisuudet nostaa GPA: ta nopeasti ja tehokkaasti. Tässä artikkelissa annan sinulle erilaisia ​​strategioita, jotka voivat auttaa sinua nostamaan GPAasi, vaikka sinulla ei olisi paljon aikaa lukiossa.

Kuinka vaikeaa GPA: n nostaminen on?

Jos sinusta tuntuu kiireelliseltä nostaa GPAasi ennen opiskelua, on tärkeää ymmärtää, kuinka vaikeaa on tehdä muutoksia sen mukaan, kuinka pitkälle olet lukiossa.

Jos olet fuksi:

Olet todennäköisesti suorittanut vain yhden lukukauden lukiosta tähän mennessä, joten sinulla on paljon aikaa (viisi lukukautta!) jäljellä GPA: n nostamiseen. Suurin osa luokistasi on vielä edessäsi.

Jos teet viisaita muutoksia opiskelutottumuksiisi nyt, sinulla ei pitäisi olla ongelmia niiden parantamisessa. On tärkeää ryhtyä toimiin mahdollisimman pian, jos GPA on erityisen alhainen jotta et jää jumiin yrittäessäsi kiivetä toisen syvemmän tai nuoremman vuoden syvemmästä kuopasta.

Jos olet toisen vuoden opiskelija:

Tässä vaiheessa olet suorittanut kaksi tai kolme lukukautta lukiossa ja sinulla on vielä kolme tai neljä jäljellä ennen kuin haet yliopistoon. Se tarkoittaa, että vähintään puolet arvosanoista, joista korkeakoulusi lopullinen GPA koostuu, ovat vielä edessäsi , joten sinulla on melko hyvät mahdollisuudet tehdä parannuksia. Jos GPA on tällä hetkellä, esimerkiksi 2,7, panostamalla enemmän seuraavan vuoden aikana tai niin, voit todennäköisesti nostaa sen 3,0: n yläpuolelle.

Jos olet Junior:

Olet suorittanut neljä tai viisi lukion lukukautta ja sinulla on vielä yksi tai kaksi lukukautta jäljellä ennen kuin lähetät korkeakouluhakemuksia. Vaikka olet vielä juniorivuoden alussa, arvosanasi tänä vuonna muodostavat vain kolmanneksen kumulatiivisesta GPA: sta.

ap kirjallisuus ja sävellys monivalinta

Sinun on parannettava voimakkaasti voidaksesi vaikuttaa myönteisesti GPA: hen ennen kuin haet yliopistoon. Saatat silti pystyä tekemään pieniä muutoksia, mutta GPA: n merkittävä lisäys on todennäköisesti ulottumattomissa. Saatat päättää keskittyä standardoituihin GPA -testituloksiin tässä vaiheessa, jos lähestyt nuoremman vuoden loppua.

Jos olet seniori:

Aloitat jo korkeakoulun hakuprosessin tässä vaiheessa, joten et voi parantaa GPA: ta ennen kuin lähetät materiaalia kouluille.

Ainoa asia, jonka voit tehdä, on yrittää parantaa standardoituja testituloksiasi. Pisteidesi nostaminen on paras vaihtoehto päästäksesi valikoivaan korkeakouluun huolimatta alemmalla puolella olevasta GPA: sta. Sinun pitäisi pystyä ottamaan SAT joulukuussa ja ACT vasta helmikuussa, jos haluat lähettää pisteesi yhdessä säännöllisten päätöshakemusten kanssa.

Lukion musikaali 3: Se on yläkoulu ja olimme niin kiireisiä uskoessamme itseemme, että unohdimme tehdä standardoidut testit

Strategiat GPA: n nostamiseksi nopeasti

Seuraavassa on joitain toimenpiteitä, joita voit tehdä nostaaksesi GPA: ta nopeasti ennen kuin haet yliopistoon. Muista, että jos olet nuorempi tai vanhempi, saattaa olla liian myöhäistä toteuttaa näitä strategioita ja vaikuttaa voimakkaasti GPA -toimintaasi. Jos olet tässä tilanteessa, sinun pitäisi keskittyä tässä lueteltuun lopulliseen strategiaan, joka parantaa standardoituja testituloksiasi, jotta saat kaiken irti pyrkimyksistäsi ennen korkeakouluhakemusten eräpäivää.

Strategia 1: Ota vähemmän vaikeita luokkia

Tätä en yleensä kannattaisi, mutta Jos GPAsi kärsii todella korkean luokan huonon arvosanan takia, voi olla aika leikata tappioita. Se voi auttaa sekä GPA: ta että mielenterveyttäsi. Saatat saada huomattavasti paremman arvosanan alemman tason luokassa hyvin nopeasti , mikä nostaa GPA: ta paljon nopeammin kuin jos jatkat kamppailua vaikealla tavalla.

horoskooppimerkit kaikille kuukausille

Jos saat esimerkiksi C -arvon Honors -laskennassa, arvosanan parantaminen vaatii paljon vaivaa ja GPA -muutos on vähäinen tai olematon. Jos päätät siirtyä alemman tason matematiikan luokkaan, saatat tuntea joitakin käsitteitä, koska olet jo kokenut nopeatempoisemman luokan, ja voit saada paljon korkeamman arvosanan melko helposti. Jos oppilaitoksesi käyttää painotettuja GPA: ita, korkean tason luokan C voi tarkoittaa 3.0. Jos pudotat alas matalan tason luokkaan ja alat saada As, nämä arvosanat muuttuvat 4.0: ksi. Siinä on suuri ero lyhyessä ajassa!

Strategia 2: Ota lisää luokkia

Tämä on tapa nostaa GPA: ta nopeasti, jota jotkut ihmiset eivät todellakaan ajattele, koska se vaikuttaa hieman vastustamattomalta. Miksi ottaisit enemmän kursseja, jos sinulla on vaikeuksia? Asia on, että GPA: si eivät muodostu vain ydinluokista. Valinnaiset aineet pelaavat myös GPA: ssa. Jos sinulla on nyt vapaa kausi, voit harkita mielenkiintoisen valinnaisen aineiston täyttämistä ja GPA -arvon nostamista.

Monet näistä luokista eivät tuota suurta haastetta, ja ne voivat olla hauska tauko tavallisista tunneista, joissa sinun ei tarvitse ponnistella niin paljon saadaksesi hyviä arvosanoja. Tätä strategiaa tulee käyttää varoen. En yritä sanoa 'mene vain helpon A: n kohdalle ja voit hyvin.' Muista, että tämä voi olla toteuttamiskelpoinen strategia GPA: n nopealle nostamiselle, mutta se ei välttämättä ole hyvä tapa varmistaa, että sinut hyväksytään erinomaiseen korkeakouluun.

Korkeakoulut voivat nähdä arvosanasi tietyillä luokilla ja tarkalleen, miten päädyit nykyiseen GPA: han. Helppo valinnainen ottaminen nostaa GPA: ta nopeasti, mutta se on kuin laita sidosnauha puukotushaavaan. Se ei todellakaan tarkoita sitä, että sinun pitäisi lopettaa yrittämäsi nostaa arvosanasi ydinluokissa. Jos haluat tehdä todella merkityksellisiä muutoksia mahdollisuuksiisi yliopistoon pääsemiseen, sinun on käsiteltävä syvempiä kysymyksiä pääaineiden arvosanojen kanssa.

Helppokurssin suorittaminen ja nopean positiivisen muutoksen näkeminen GPA: ssa voi saada sinut parempaan ajattelutapaan, jotta voit käsitellä pelottavampia ongelmia, joita kohtaat ydinluokissasi. Voit luoda positiivisen henkisen palautteen silmukan joka auttaa sinua pitämään yllä motivaatiota työskennellä lujasti luennoissasi, vaikka A kohdassa 'Foods 1' tai jotain ei aio saada valikoivia oppilaitoksia hyväksymään sinut.

body_pluot.jpeg Tämä on mulkku, outo hedelmä, joka on luumu ja aprikoosi. He eivät luultavasti edes kerro sinulle siitä Foods 1. Tämä on erittäin edistynyttä materiaalia, luultavasti ainakin Foods 4 (voit kiittää minua myöhemmin).

Strategia 3: Työskentele parempien painotettujen GPA -luokkien parissa

Jos oppilaitoksesi käyttää painotettua GPA: ta ja olet joissakin AP- tai Honors -luokissa, joissa huonommat arvosanat muuttuvat vaikuttaviksi GPA: ksi, keskitä ponnistelusi näiden luokkien arvosanojen nostamiseen. Painotetuilla GPA -asteikoilla GPA: t nousevat usein 5.0: een 4.0: n sijasta vaikeampien luokkien huomioon ottamiseksi. Tämä tarkoittaa, että B Honors -luokassa tarkoittaa 4,0 ja A 5,0.

Mahdollisuutesi arvosanoillesi johtaa erittäin korkeaan GPA -arvoon on suurempi näissä luokissa , joten heillä on paremmat mahdollisuudet nostaa yleistä GPA: ta. On järkevää käyttää merkittävä osa energiastasi näille tunneille, koska ne vaativat luonnollisesti enemmän aikaa ja vaivaa, jos toivot saavasi hyviä arvosanoja. Jos päätät välttää työtä helpomman tehtävän puolesta, se voi olla suuri osa ongelmasi.

On myös vaikuttavampaa korkeakouluille, jos pystyt parantamaan arvosanasi korkean tason luokissa. Jos nostat arvosanasi alemmalla luokalla samaan määrään, saatat saada saman GPA: n, mutta se ei välttämättä näytä yhtä hyvältä pääsyvirkailijoille. Sinun pitäisi kanavoida suurin osa energiastasi haastavimmille kursseille.

Strategia 4: Keskity standardoituihin testituloksiin

Teknisesti tämä ei ole strategia GPA: n nostamiseksi. Kuitenkin, jos on liian myöhäistä nostaa GPA: ta ennen kuin haet korkeakouluun, standardoitujen testitulosten parantaminen on paras vaihtoehto paremman pääsymahdollisuuden saavuttamiseksi. Opiskelijoille, jotka ovat aloittaneet viimeisen vuoden ja joilla on alle tähtien GPA, standardoitujen testitulosten parantaminen voi vaikuttaa suuresti siihen, miten he pärjäävät korkeakoulujen hakuprosessissa.

Jos esimerkiksi parannat SAT -pisteitäsi 200 pistettä, sinulla on mahdollisuus päästä kirjaimellisesti satoihin muihin oppilaitoksiin . Tämä ei ole helppo saavutus, mutta se on varmasti saavutettavissa muutaman kuukauden keskittyneellä opiskelulla.

Oletetaan esimerkiksi, että olet kiinnostunut osallistumaan SUNY Stony Brookiin ja sinulla on 2,9 GPA ja 1340 SAT -pisteet. Jos onnistuit nostamaan pisteesi 1340: stä 1540: een, sinulla on 20%: n mahdollisuus päästä sisään korkeammalla pisteellä kuin 6%: n mahdollisuus pienemmällä pisteellä. Ja tämä ei muutu lainkaan GPA: ssa!

Joskus käytännöllisin asia on keskittyä pisteisiin eikä arvosanoihin, varsinkin jos olet jo juniorivuoden toisella puoliskolla. Voit suorittaa SAT- ja ACT -kurssit uudelleen viimeisimmän vuoden talveen asti, jos haet yliopiston säännöllistä päätöstä.

julkisen puhumisen vakuuttavia puheenaiheita

body_sattesting.jpeg

Kukapa ei haluaisi viettää toista lauantaiaamua kuumassa huoneessa, joka on täynnä stressaantuneita ihmisiä?

Johtopäätös

Tosiasia on, että GPA -sopimukset eivät tarjoa nopeita ratkaisuja. Jos olet nuorempi tai vanhempi, et ehkä voi tehdä paljon parantaaksesi GPA: ta ennen kuin otat hakuprosessin. Jos näin on, yritä keskittyä vakioitujen testitulosten parantamiseen maksimoidaksesi mahdollisuutesi päästä valikoiviin oppilaitoksiin.

Muita toimenpiteitä, joita voit tehdä GPA: n parantamiseksi, jos olet vielä toisen vuoden opiskelija tai nuorempi vuosi, ovat pudottamalla tasoa luokillasi, suorittamalla lisäkursseja, joilla saatat saada parempia arvosanoja, ja keskittämällä huomiosi vaikeimpiin luokkiisi. Arvosanojen nostaminen on erittäin kovaa työtä, mutta jos saat itsellesi parempia tapoja ja käytät joitain pikakorjauksia täällä, saatat nähdä parannusta ennen kuin haet yliopistoon.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

High Point -yliopiston pääsyvaatimukset

Yeshivan yliopiston pääsyvaatimukset

Lakeland Collegen pääsyvaatimukset

Murray State Universityn pääsyvaatimukset

UNT SAT -pisteet ja GPA

Mikä on ACT Kaplan ACT Low Cost Test Prep Program?

Oletko utelias ACT Kaplan -yhteistyöstä? Selitämme, millainen uusi valmisteluohjelma tulee olemaan, ja tutkimme, onko se oikea valinta sinulle.

Arkansasin yliopisto, Little Rock, pääsyvaatimukset

Haittaako sotkuinen käsinkirjoitus SAT -esseepisteitäsi?

Oletko huolissasi siitä, että käsinkirjoituksesi vahingoittaa SAT -esseepisteitäsi? Selitämme virallisen käytännön, miksi sinun ei pitäisi huolehtia, ja vinkkejä siistiin kirjoittamiseen.

Thomasin yliopiston pääsyvaatimukset

Cal State Long Beachin pääsyvaatimukset

Oregonin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä tapahtuu, jos unohdan AP-kokeeni?

Oletko huolissasi AP-testin puuttumisesta? Selitämme, kuinka voit selvittää, oletko oikeutettu myöhäiseen AP-testaukseen ja mikä on paras tapa varmistaa, että voit suorittaa kokeen.

Länsi-Michiganin yliopiston pääsyvaatimukset

Seitsemännen luokan SAT-valmistelut: Kuinka suorittaa kokeet

Etkö ole varma, kuinka valmistautua SAT: lle seitsemännessä luokassa? Selitämme, miksi aloittaa opiskelu aikaisin ja miten saada kaiken irti 7. luokan SAT-valmistelusta.

Kuinka kirjoittaa Penn State -essee kolmessa vaiheessa

Miten sinun pitäisi lähestyä Penn State'n essee -kehotetta? Täydellinen opas Penn State -esseesi kirjoittamiseen sisältää vinkkejä ja esimerkkejä.

Texas A&M University - Texarkanan pääsyvaatimukset

105 TOEFL-pisteet: Onko tämä hyvä? Koulut, joihin pääset

Onko TOEFL 105 hyvä tulos? Opi kuinka 105 TOEFL-pisteet verrataan, mihin kouluihin se voi viedä sinut ja kuinka nostaa pisteet vielä enemmän.

Yhden muuttujan yhtälöt SAT-matematiikassa: Täydelliset strategiat

Yhden muuttujan yhtälöt ovat yksi yleisimmistä SAT-matemaattisista käsitteistä, jotka sinun on tiedettävä. Opi strategiamme näiden matemaattisten ongelmien hallitsemiseksi ja harjoittele kysymyksiimme.

Union College pääsyvaatimukset

Kuinka päästä sisään: Kentuckyn yliopiston pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Oak Parkin lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Oak Park High Schoolista paikassa Oak Park, CA.

Voitko saada PSAT-pisteet aikaisemmin? Miten?

Yritätkö saada varhaisia ​​PSAT-pisteitä? Selitämme, milloin voit saada pisteet ja kuinka lähettää ne kouluihin.

Spring Arbor Universityn pääsyvaatimukset

Montanan yliopiston pääsyvaatimukset

SAT-testipäivät 2017-2018

Suunnitteletko SAT: n ottamista lukuvuonna 2017-2018? Katso SAT-testien päivämäärät 2017-18 aikataulusta saadaksesi ilmoittautumisajat ja pisteiden julkaisuajat.