4 syytä vieraan kielen pääaineeseen (ja 3 ei)

feature_foreign_language_books

Gaikokugo ga suki desu ka? Se on japania varten Pidätkö vieraista kielistä? Jos vastauksesi on selvä kyllä, niin vieraan kielen pääaine voi olla sinulle.

Vuonna 2013 valmistuin USC: stä kandidaatin tutkinnon japaniksi. Vaikka joskus epäilin, pitäisikö minun opiskella japania, tiedän lopulta, että se oli oikea valinta, koska japanin ymmärtäminen ja käyttö oli taito, jonka halusin saada loppuelämäni. Lisäksi en vain nauttinut japanin oppimisesta, vaan myös rakastin tutustua japanilaiseen kulttuuriin.



Näistä syistä valitsin pääaineeni japaniksi. Se sanoi,kielitaito ei sovi kaikille. Pitäisikö siis opiskella vierasta kieltä? Mitä syitä sinun pitäisi? Ja mitkä ovat syyt ei pitäisi?

Tässä oppaassa annan sinulle neljä syytä vieraan kielen pääaineeseen ja kolme syytä olla tekemättä sitä. Käyn myös läpi, mitä kysymyksiä itseltäni kannattaa kysyä, ennen kuin päätän jatkaa kielialaa.

Mutta ensin, mitä tarkalleen On vieraan kielen pääaine?

Mikä on vieraan kielen pääaine?

Ennen kuin syvennän syihin, miksi sinun ei pitäisi eikä pitäisi suorittaa pääaineita vieraalla kielellä, haluan selittää, mitä tarkoitan vieraan kielen pääaineella.

Monet yhdysvaltalaiset korkeakoulut tarjoavat perusopinnot, jotka keskittyvät tiettyyn kieleen ja pääalueeseen/kulttuuriin, jossa sitä puhutaan. Toisin sanoen, et ole vain pääaineena kielellä, vaan kielellä ja missä sitä käytetään yleisimmin. Joten jos pääaineesi on ranskalainen, opit todennäköisesti Ranskasta. Samoin, jos opiskelet mandariinikiinaa, opit todennäköisesti kiinalaista kulttuuria.

Vieraita kieliä opiskelevat korkeakoulut yleensä sijoittavat heidät humanististen osastojen tai kirjeiden, taiteiden ja tieteiden korkeakouluissa (tai jotain vastaavaa).

Vaikka useimmat vieraan kielen pääaineet yhdistävät kieli- ja kulttuuritutkimuksen, monet on nimetty kielen mukaan vain. Jos esimerkiksi opiskelet espanjaa (latinalaisamerikkalaisen tai espanjalaisen kulttuurin lisäksi), pääaineesi on todennäköisesti nimeltään espanjalainen espanjalaisen kulttuurin tai espanjan kielen ja kulttuurin sijasta.

Jotkut koulut käyttävät kuitenkin hieman laajemmat nimet vieraille kielille. Esimerkiksi minun alma mater, USC, tarjoaa Itä -Aasian kielten ja kulttuurien (EALC) pääaineen, jonka avulla voit opiskella japania, kiinaa tai koreaa (sekä kielen aluetta). Tämän seurauksena pääasiassa japania opiskelevat opiskelijat saattavat sanoa, että he ovat pääaineena japania, kun he todellisuudessa suorittavat EALC -koulutusta painotus sisään Japani (kuten minun tapauksessani).

Jotkut koulut tarjoavat myös vieraiden kielten pääaineita, joiden avulla voit opiskele useampaa kuin yhtä kieltä kerrallaan. Yksi esimerkki on Michiganin yliopiston romantiikan kielten ja kirjallisuuden pääaine . Tätä ohjelmaa varten opiskelijat voivat opiskella kahta romaanista kieltä (espanjasta, italiaa, portugalia ja ranskaa) samanaikaisesti.

Lopuksi joillakin pääaineilla on korkeakoulun kielivaatimukset, mutta ne ovat ei keskity nimenomaan kieleen (tai alueeseen) itse. Esimerkkejä ovat vertailevan kirjallisuuden ja kielitieteen pääaineet. Ensimmäisen osalta sinun on yleensä opittava vähintään yksi vieras kieli, jotta voit verrata tekstejä niiden alkuperäisillä kielillä. Jälkimmäisessä tapauksessa sinun on tunnettava vieras kieli, jotta voit analysoida tehokkaasti sen kielellisiä ominaisuuksia. Vaikka näihin kahteen pääaineeseen liittyy selvästi kielten opiskelu, he eivät ole samat kuin kielitieteet, koska he eivät keskity alue/kulttuuritutkimus yhtä hyvin.

Kaiken kaikkiaan on luultavasti tarkempaa kutsua kielikursseja vieraiden kulttuurien pääaineiksi tai 'vieraiden kielten ja kulttuurin pääaineiksi', koska nämä suuret yritykset yhdistävät melkein aina kielen opiskelun ja kulttuuri.

body_tea_ceremony Kulttuurin oppiminen on yhtä tärkeää kuin kielen oppiminen.

Tarinani: Opiskelin japaniksi

Nyt kun ymmärrät vieraan kielen pääaineen, siirrymme asiaan: kuka minä olen ja miksi kirjoitan tämän artikkelin?

Kuten alussa lyhyesti mainitsin, olen pääaineena vieraalla kielellä ( ja englanniksi - mitä voin sanoa? Rakastan kieliä!). Valitsemani kieli oli japani. Miksi valitsin tämän kielen? No, olin opiskellut sitä ala -asteelta lähtien, rakastin ehdottomasti sen oppimista (vaikka se oli todella, Todella joskus vaikeaa - ja on edelleen), ja kuvittelin lopulta käyttäväni japania urallani.

Koska tiesin haluavani opiskella japania ennen kuin aloitin yliopiston, Etsin erityisesti korkeakouluja, jotka tarjosivat pääaineena japania.

pienentynyt sydämen tehonhoitosuunnitelma

Lopulta ilmoittautuin USC: hen, jossa julistin pääaineen Itä -Aasian kielet ja kulttuurit painottaen japania . Tämän pääaineen osalta minun piti käydä enimmäkseen japaninkielisiä kursseja sekä luokkia japanilaisiin ja Itä-Aasian tutkimuksiin liittyvistä aiheista, kuten kirjallisuudesta, taiteesta ja historiasta.

USC: stä valmistumiseni jälkeen olen työskennellyt englannin opettajana JET-ohjelmassa (hallituksen tukema ohjelma, joka maksaa sinulle englannin opetuksen Japanissa) ja olen nyt ilmoittautunut japanin opintojen maisteriohjelmaan Michiganin yliopistossa.

Tässä ovat tärkeimmät syyt, miksi voit luottaa neuvoni tähän artikkeliin:

 • Minulla on omakohtaista kokemusta kielen oppimisesta ja pääaineesta: Tiedän, millaisia ​​tunteja sinun tulee todennäköisesti käydä, ja ymmärrän, kuinka vaikeaa voi olla kielitaidon ylläpitäminen (varsinkin pitkien kesätaukojen aikana!).
 • Olen työskennellyt työssä, joka käyttää kohdekieltäni: On selvää, millaisia ​​työvaihtoehtoja sinulla on vieraan kielen pääaineesi jälkeen, riippuu useista tekijöistä, mutta tiedä, että minäkin olen käynyt prosessin läpi ja yritän parhaani mukaan tarjota sinulle (asiaankuuluvan) käden.
 • Opiskelin sitä, mitä rakastin: Lopulta päädyin japanin pääaineeseen, koska se oli jotain mielenkiintoista, hyödyllistä uratavoitteilleni ja suorastaan ​​hauskaa.

Nyt kun olemme käsitelleet kaikki perusasiat, katsotaanpa tärkeimpiä syitä, joiden vuoksi sinun pitäisi (eikä pitäisi) opiskella vierasta kieltä.

4 syytä vieraan kielen pääaineeseen

Aloitamme positiivisista kohdista. Mitä hyötyä vieraan kielen pääaineesta on, ja mitkä ovat tärkeimmät syyt, miksi sinun pitäisi harkita sen tekemistä?

#1: Olet intohimoinen kielestä ja haluat käyttää sitä urallasi

Tämä on kirjani sääntö 1. Sinun pitäisi opiskella vierasta kieltä vain, jos olet siitä intohimoinen. Syy intohimoon on niin tärkeä, että vieraan kielen oppiminen on Todella kovaa työtä ja vaatii vuosien harjoittelua sujuakseen.

Majoring kielellä on myös fiksu idea jos aiot käyttää kieltä urallasi. Jos haluat esimerkiksi olla kääntäjä/tulkki, pääaineena kieli, jonka haluat kääntää, on 100% käytännön päätös, ja se antaa sinulle taustat, jotka ovat tarpeen työssäsi menestymiseksi.

Mutta vieraan kielen pääaine ei tuo sinulle paljon rahaa, eikö? Ei välttämättä. Vaikka vapaiden taiteiden tutkintojen on kuulemma vaikeampi päästä hyvin palkattuihin työpaikkoihin, viimeaikaiset raportit osoittavat sen monet taiteen pääaineet ansaitsevat suunnilleen yhtä paljon kuin elleivät enemmän kuin STEM -suuret .

#2: Opit käytännön ja elinikäisen taidon

Vaikka monet ihmiset eivät usko, että vieraan kielen pääaine on käytännöllinen, toisen kielen tunteminen on erinomainen elinikäinen taito, joka voi olla hyödyllinen eri tilanteissa, varsinkin jos haluat matkustaa ulkomaille tai työskennellä maailmanlaajuisella alalla.

Olet varmaan kuullut sen kaksikielisyydestä on monia henkisiä etuja, kuten parantunut muisti ja paremmat monitehtävät . Mutta on myös laajemmat edut osaat vieraita kieliä, jotka soveltuvat uraasi ja elämäntapaasi.

Tässä on mitä artikkeli, joka on julkaistu Trinity Washingtonin yliopiston verkkosivuilla on sanottava useiden kielten osaamisesta:

'' Kyky kommunikoida useilla kielillä on tulossa yhä tärkeämmäksi yhä integroituvammassa globaalissa yritysyhteisössä.* Suora kommunikointi uusien asiakkaiden ja yritysten kanssa heidän äidinkielellään on yksi ensimmäisistä askeleista kestävän ja vakaan kansainvälisen liikesuhteen luomiseksi. ''

*Paino minun

On selvää, että vieraan kielen pääaine ei ainoastaan ​​opeta sinua puhumaan kieltä, vaan myös miten kommunikoida tehokkaasti ihmisten (ja mahdollisesti liikekumppaneiden!) kanssa eri kulttuureista ja kielitaustoista. Tämä on erinomainen ominaisuus työpaikalla ja voi johtaa jopa korkeampaan palkkaan pitkällä aikavälillä .

Se on myös hieno taito olla milloin hakemaan töitä koska kykysi puhua toista kieltä auttaa sinua erottumaan muista hakijoista.

Artikkeli Penn Statein verkkosivuilla väittää, että monikielisyys lisää haluttomuuttasi työmarkkinoilla:

'' Globalisoituneessa maailmassa toisen kielen osaaminen on tullut entistä tärkeämmäksi työmarkkinoilla. Yrityksillä ja yrityksillä on luonnollinen halu laajentaa olemassa olevia verkkojaan. Toisella kielellä sujuva taito antaa edun missä tahansa ansioluettelossa näyttämällä työnantajille mahdollisuuden keskustella aivan eri ihmisryhmän kanssa. ''*

*Paino minun

Kuten näette, vieraan kielen pääaineena ja toisen kulttuurin tuntemisessa on suuria ammatillisia etuja!

body_woman_world_map

#3: Haluatko työskennellä vieraassa maassa

Jos yksi tavoitteistasi on työskennellä ja asua toisessa maassa - erityisesti alueella, jolla puhutaan kohdekieltäsi - pääkieli tällä kielellä on looginen valinta. Tällainen pääaine osoittaa, että tunnet sekä kielen että kulttuurin.

Joissakin kohdemaassasi sijaitsevissa töissä paikallisen kielen tuntemista saatetaan odottaa. Vaikka se ei ole pakollista, osaat paikallista kieltä voisi lisätä ansioluetteloasi, se tarkoittaa, että tarvitset vähemmän apua sopeutumiseen uuteen ympäristöön.

#4: Pidät Double Majoringin ideasta

Vieraan kielen majorointi voi olla hyödyllistä uratavoitteidesi kannalta, jos aiot kaksinkertaistaa pääaineen. Tällä tavalla, sinulla on erilainen taito tai ala, johon voit soveltaa kielitaitoasi.

Olet houkuttelevin työnhakijana jos yhdistät vieraan kielen pääaineen kokonaan toisen alan pääaineen kanssa, kuten liike -elämä, kansainväliset suhteet, valtiotiede, talous, STEM tai koulutus. Tällainen kaksoissuuri antaa sinulle laajan valikoiman taitoja, joita voit soveltaa monille ura -aloille ja aloille liike -elämästä PR -opetukseen.

Toivoisitko ansaita paljon rahaa? Yhdistä sitten kielitieteesi STEM -pääaineeseen. Raportin mukaan Keskustelu, tämä yhdistelmä tarjoaa suurimmat mahdollisuudet korkeisiin tuloihin . (Huomaa kuitenkin, että kaksois -STEM -tutkinto tuo tyypillisesti eniten rahaa.) On jopa ohjelmia kannustaa opiskelijoita kaksinkertaistamaan pääaineena STEM ja vieras kieli .

Jos olet kuten minä etkä saa tarpeitasi humanistisista tieteistä, on OK kaksinkertaistaa pääaine kielellä ja toinen vapaiden taiteiden pääaine. Tiedä se vain mahdollisuutesi korkeisiin palkkoihin on pienempi kuin jos yhdistät kielitaidon pääaineeseen tekniseen tai liiketoiminnalliseen alaan. Tämä ei tarkoita, että ansaitset varmasti pienen palkan - vain, että työmahdollisuutesi saattavat olla rajallisemmat.

3 syytä olla opettamatta vieraita kieliä

Nyt kun olemme siirtyneet hyvän puolen yli, on aika siirtyä pimeälle puolelle. Mitkä ovat sinun syysi ei pitäisi pääaineena vieraalla kielellä? Esittelen kolmen parhaan alla.

#1: Et ole intohimoinen oppimasi kielen suhteen

Tämä on melko ilmeinen syy, mutta jos et ole intohimoisesti oppimassasi kielestä etkä aio käyttää sitä yliopiston jälkeen, älä ole pääosa siinä. Kielen oppiminen on vaikeaa - joskus se tuntuu mahdotonta. Joten jos pääaineena on yksi, sinulla on oltava kärsivällisyyttä ja huolellisuutta tutkiaksesi sitä pitkällä aikavälillä.

Kielikurssi tarkoittaa sitä, että opit kieltä koko elämäsi. Sinun on tehtävä tämäylläpitää kommunikointitaitojasi ja pystyä käyttämään kieltä johdonmukaisesti sekä urasi että sosiaalisen elämäsi aikana.Jos et ole valmis tähän elinikäiseen prosessiin tai et ole varma, voitko sitoutua tähän, älä pääaineena ole vieras kieli.

Etkö tiedä mitä haluat? Ota luokka tai kaksi haluamallasi kielellä ja päätä sitten, voitko nähdä tämän opiskelevan (ja nauttivan!) Pitkään, pitkä aika.

Jos pidät vieraan kielen oppimisesta, mutta olet kiinnostunut muista aloista, harkitse alaikäistä kieltä. Tällä tavalla voit silti käyttää kieltä melko tehokkaasti, mutta enemmän täydentävä taito - Se tarkoittaa, että se ei ole päätaitosi, jolla valmistut, mutta se on silti tärkeä.

body_spanish_sign

#2: Odotat olevan sujuva valmistumisenne aikana

Valitettavasti, vaikka opiskelet vieraita kieliä neljä vuotta suoraan yliopistossa, tämä ei välttämättä tarkoita, että valmistut täysin sujuvasti.

Todellisuus on, että monet vieraiden kielten pääaineet eivät todellakaan saavuta sujuvuutta yliopiston loppuun mennessä. Kyse ei ole siitä, että nämä oppilaat ovat huonoja kielellä tai että heidän koulunsa ovat huonoja opettamaan sitä - se on yksinkertaisesti sitä, mitä oppilaat yleensä tarvitsevat enemmän aikaa ja kielen harjoittelua kuin mitä korkeakoulu tarjoaa.

Joten jos et ole valmis omistamaan henkilökohtaista elämääsi ja akateemista elämääsi tälle kielelle, luultavasti ei ole sinun eduksesi tehdä sitä pääaineena.

Vaikka on mahdollista saavuttaa jonkin verran sujuvuus valmistumisen jälkeen, millaisella osaamistasolla olet, riippuu viime kädessä monista tekijöistä, mukaan lukien kuinka hyvin pärjäsit kielitunnillasi, oletko opiskellut ulkomailla (luota minuun, se auttaa!) ja kuinka usein käytit (ja käytät edelleen) kieltä luokan ulkopuolella.

Osa sujuvuudesta riippuu myös opiskeltavasta kielestä ja äidinkielestäsi. Yhdysvaltain ulkoministeriön ulkoasiainhallinnon julkaisemat tiedot osoittaa sen espanjan, ranskan tai italian kielen taito kestää paljon vähemmän kuin äidinkielenään englannin kieltä puhuvien kuin japanin, kiinan, korean tai arabian kielen taito.

Minun tapauksessani vietin neljä vuotta japanin opiskelua yliopistossa. Opiskelin jopa ulkomailla Tokiossa lukukauden ajan. Mutta sanoisinko, että olin sujuva valmistumiseni aikana? Kaukana siitä.

Vaikka rakastin japanin kieltä ja tunsin olevani edistyneellä tasolla, Minun oli edelleen vaikea puhua ja ymmärtää sitä. Osa tästä johtui laiskuudesta - en juurikaan yrittänyt integroida japania jokapäiväiseen elämääni, mitä pahoittelen voimakkaasti - ja osa tästä johtui luottamuksen puutteesta kykyihini (olen aina ollut ujo aina Yritin puhua japania ihmisten kanssa).

Kuitenkin, kun muutin Japaniin yliopiston jälkeen ja aloin asua pienessä kaupungissa, jossa käytännössä kukaan ei puhunut englantia, japani parani nopeasti.

Pohjimmiltaan se, mitä yritän saavuttaa, on se sinun ei pitäisi odottaa olevan täysin sujuva puhuja jollakin kielellä vain siksi, että olet opiskellut sitä. Todellisuudessa sinun on todennäköisesti vietettävä aikaa ulkopuolella ja koulun jälkeen harjoittelemalla kieltä ja tekemällä siitä todella osa elämääsi, kunnes voit rehellisesti sanoa, että olet saavuttanut mukavan sujuvuuden tason. Lyhyesti sanottuna vieraan kielen pääaine kestää paljon lisäponnisteluja sen tekemiseksi.

kuinka monta puoli litraa gallonaa

#3: Työttömyyden ja matalan palkan mahdollisuus on suurempi

Olen jo käsitellyt tätä hieman edellä, mutta kielialan yritysten voi olla vaikea löytää hyvin palkattua työtä (varsinkin jos olet pääaineena vain kieli eikä kaksois -pääaine).

Aloitetaan katsomalla työttömyysaste. Mukaan Forbes, ei-teknisten suurten yritysten työttömyysaste on korkeampi kuin STEM-, liike- ja terveydenhuollon suurten yritysten . Lisäksi vastavalmistuneet, joilla on vapaiden taiteiden tutkinto työttömyysaste on 9,2% .

Entä palkka? Georgetownin koulutus- ja työvoimakeskuksen vuonna 2015 tekemässä tutkimuksessa todettiin, että vieraan kielen pääaineena olevien keskipalkka oli noin 52 000 dollaria .

Vaikka tämä palkka ei ehkä kuulosta sinusta liian pahalta, vertaamalla sitä muiden yleisten suurten yritysten mediaanipalkkoihin huomaat, että vieraiden kielten suurten palkat eivät ole kovin korkealla:

 • Yleinen suunnittelu: 81 000 dollaria
 • Taloustiede: 76 000 dollaria
 • Arkkitehtuuri: 67 000 dollaria
 • Hoitotyö: 66 000 dollaria
 • Julkinen politiikka: 65 000 dollaria
 • Biologia: 56 000 dollaria
 • Journalismi: 56 000 dollaria
 • Historia: 54 000 dollaria
 • Vieraat kielet: 52 000 dollaria
 • Kaupallinen taide ja graafinen suunnittelu: 51 000 dollaria
 • Psykologia: 49 000 dollaria
 • Toisen asteen opettajankoulutus: 48 000 dollaria

Kaiken kaikkiaan vieraan kielen pääaine on hieman riskialtista bisnestä. Paitsi että sinulla voi olla enemmän vaikeuksia löytää työtä, sinulla on todennäköisesti myös pienempi aloituspalkka.

body_yes_no_arrow_signs

Pitäisikö sinun opiskella vierasta kieltä? 3 kysymystä itseltäsi

Toistaiseksi olemme tarkastelleet joitain syitä, joiden vuoksi sinun ei pitäisi ja ei pitäisi opiskella vierasta kieltä. Lopulta kuitenkin sinun pitäisi tehdä se? Tässä on kolme kysymystä, jotka sinun on kysyttävä itseltäsi ennen kuin teet lopullisen päätöksen.

#1: Millaista uraa haluat (tai luulet haluavasi)?

Vaikka et teknisesti täytyy Käytä pääaineesi urallasi, on hyvä idea löytää tapa soveltaa korkeakoulussa hankittuja taitoja (tässä tapauksessa vieraan kielen hallintaa) ammatilliseen elämääsi.

Mutta millaisiin tehtäviin kielikurssi valmistautuu?

Kaksi suosituinta kielialojen alaa ovat kääntäminen ja tulkkaus. Tässä on kuitenkin sekä hyvää että huonoa.

Huono uutinen on, että nämä kaksi työtä eivät yleensä maksa tonnia. Yhdysvaltain työtilastotoimiston (BLS) mukaan, kääntäjien ja tulkkien vuosipalkan mediaani oli toukokuussa 2016 46 120 dollaria .

Palkat voivat kuitenkin vaihdella paljon. Vaikka alin 10% kääntäjistä teki alle 25 370 dollaria vuonna 2016, korkein 10% tehty yli 83 010 dollaria. Ero on lähes 58 000 dollaria! Tämä palkan vaihtelu riippuu useista tekijöistä, kuten siitä, oletko itsenäinen ammatinharjoittaja vai oma työntekijä, missä asut ja mitä kieliä osaat .

Joten mikä on hyvä uutinen? Käännös- ja tulkkaustyöt ovat kasvussa. BLS: n mukaan tulkkien ja kääntäjien arvioitu kasvuvauhti vuosina 2016-2026 on 18% - Se on 11% nopeampi kuin Yhdysvaltojen kaikkien työpaikkojen kasvuvauhti!

Mutta entä jos olet ei oletko kiinnostunut kääntäjäksi tai tulkkiksi? Se on hyvä! Kaikki kieltä opiskelevat eivät halua istua koko päivän liiketoiminnan käsikirjojen kääntämisessä tai tulkkauksessa konferenssissa.

Tässä muutamia esimerkkejä/ muita töitä, joita voit tehdä vieraan kielen pääaineella:

 • Kansainvälisten suhteiden asiantuntija
 • Opettaja/professori
 • Konsultti
 • Mainostaja
 • Ulkomaan palvelupäällikkö
 • Asianajaja
 • Julkiset suhteet

Lisää esimerkkejä työpaikkoja kielitaitoisille, tutustu näihin erinomaisiin luetteloihin Kaakkois -Louisiana University ja Georgetownin yliopisto .

#2: Kuinka sujuvasti haluat tulla?

Jos odotat täydellistä sujuvuutta kohdekielelläsi lukion loppuun mennessä, tiedä, että näin ei ehkä tapahdu. (Tämä taas riippuu todella monista tekijöistä, mukaan lukien mitä kieltä opit, opiskeletko paljon omalla ajallasi jne.)

Vaikka voit oppia paljon neljän vuoden korkeakoulutason kieltenopetuksella, se ei yleensä riitä saamaan todella sujuvaa kieltä.

Siksi ehdotan katsot kandidaatin tutkinnon lähtökohdaksi. Tiedän, tämä luultavasti kuulostaa kamalalta - vietät neljä vuotta kielen oppimista ja kutsun sitä a lähtökohta. Mutta todellisuus on se kielten oppiminen on elinikäinen prosessi. Ja jos aiot käyttää kieltäsi tulevassa urallasi, sinun on käytettävä aikaa jälkeen yliopisto opiskelee ja harjoittelee sitä.

Tässä on kuusi tapaa, joilla voit parantaa kielitaitoasi edelleen yliopiston jälkeen (huomaa, että voit tehdä suurimman osan näistä vinkeistä aikana myös yliopisto!).

Vinkki 1: Vieraile ja/tai asu maassa, joka käyttää kohdekieltäsi

Vaikka helpommin sanottu kuin tehty, upottaminen on yksi parhaista tavoista saada kieli nopeasti alas. Jos olet yliopistossa, opiskele ulkomailla. Oletko jo valmistunut? Yritä hakea työpaikkoja kohdemaassasi.

Yksi 'helppo' tapa päästä maahan on opeta englantia. Jos opiskelet japania kuten minä, voit hakea JET -ohjelma . Jos opiskelet koreaa tai espanjaa, voit hakea EPIK -ohjelma Koreassa tai Keskusteluohjelma Espanjassa .

Vinkki 2: Tutki omaa aikaa

Tämä vinkki on ratkaisevan tärkeää (ja Todella vaikea tehdä, kun et ole enää koulussa!). Ajan löytäminen itsenäisille opiskeluille auttaa lopulta ylläpitämään kielitaitoasi ja pysymään terävänä.

Ehdotan, että ostat joitain oppikirjoja ja pidät ne, joita käytit yliopistossa, jotta voit tarkastella oppimaasi. Tavoitteesi on parantaa jatkuvasti sanastoasi ja kielioppiosaamistasi.

Flashcards ovat erinomainen tapa hikoilla muistiasi. Jos olet kuin minä ja et halua tehdä muistikortteja, kokeile käyttää sitä Anki tai Memrise tehdä ja ladata digitaalisia muistikortteja.

body_woman_sitting_laptop

Vinkki 3: Liity paikalliseen kieliryhmään

Kun minusta tuntui, että puhuva japanini paheni, päätin etsi alueeltani kieliryhmää verkkosivuston avulla Tavata . Löysimäni japaninkielisen ryhmän kautta pystyin keskustelemaan japaniksi sekä japanin äidinkielenään puhuvien että muiden kieltenopiskelijoiden kanssa.

Ryhmä ei ollut pelkkä harjoitus, vaan myös erittäin hauska! Suosittelen Meetupin käyttöä, jos haluat joskus etsiä (tai tehdä) kieliryhmän.

Vinkki 4: Palkkaa opettaja tai online -kielikumppani

Jos haluat harjoitella puhumista ja kuuntelemista, mutta et löydä ketään, joka voisi tehdä tämän henkilökohtaisesti, yritä etsiä kielikumppani tai opettaja verkossa. Tuhannet yritykset tarjoavat kielikursseja Skypen ja muiden videokeskusteluohjelmien kautta. Jotkut parhaista sisältävät Sanallinen planeetta , italki ja Live Lingua .

Vinkki 5: Osallistu kielikouluun

Jos haluat parantaa kielitaitoasi ja haluat tehdä sen akateemisessa ympäristössä, harkitse hakemista kielikouluun. Vaikka lukukausimaksu voi olla korkea, hankkimasi kokemus ja laaja taitojoukko tekevät siitä usein hintansa arvoisen. Esimerkiksi monet tuntemani ihmiset osallistuivat a Middlebury Language School kesän aikana - ja kaikki rakastivat sitä!

Vinkki 6: Mene Graduate Schooliin

Jos et halua vain oppia sujuvaa kieltä, mutta haluat myös käyttää sitä tehokkaasti sekä ammatillisessa että akateemisessa ympäristössä, lukio voi olla hyvä vaihtoehto sinulle.

Kuitenkin, kuten luultavasti tiedät, jatko -ohjelmat (erityisesti maisteriohjelmat) Yhdysvalloissa voivat tulla melko kalliiksi Suosittelen hakemaan mahdollisimman monta apurahaa. Yksi parhaiten rahoitetuista apurahoista kieltenopiskelijoille on Vieraiden kielten ja aluetutkimusten (FLAS) ohjelma , joka tyypillisesti kattaa täyden opetuksen ja tarjoaa vuosittain 15 000 dollarin stipendin jatko -opiskelijoille (5 000 dollaria alakoululle).

#3: Mikä kieli sinua kiinnostaa?

On tärkeää ymmärtää, että jos aiot käyttää vieraan kielen pääaineesi urallasi, niin mahdollinen työsi tai palkkasi riippuu osittain siitä, minkä kielen valitset opiskelemaan.

Niille teistä, jotka harkitsevat kääntäjiä/tulkkeja, tässä on BLS: n sanottavaa kielityypit, jotka ovat eniten kysyttyjä :

”Kysyntä todennäköisesti säilyy vahvana usein käännettyjen kielten kääntäjille, kuten Ranska, saksa, portugali, venäjä ja espanja. Myös kääntäjien kysynnän pitäisi olla voimakasta Arabia ja muut Lähi -idän kielet; tärkeimmille Aasian kielille, mukaan lukien Kiina, japani, hindi ja korea; ja Meksikon ja Keski -Amerikan alkuperäiskansoille, kuten Mixtecin, Zapotecin ja mayojen kielet. ''*

*Kaikki rohkea painotus minun

Jos haluat työskennellä Yhdysvaltain hallituksen palveluksessa, paras veto on pääaineena kriittisellä kielellä. Mutta mikä on kriittinen kieli?

Mukaan Opetus- ja kulttuuriasioiden toimisto (ECA) , kriittiset kielet ovat kieliä, joita 'harvemmin opetetaan Yhdysvaltain kouluissa, mutta jotka ovat välttämättömiä Amerikan positiiviselle sitoutumiselle maailmaan'.

Nykyisessä, on 14 kriittistä kieltä:

 • arabialainen
 • Azerbaidžan
 • Bangla
 • Kiinalainen
 • Ei.
 • Indonesialainen
 • japanilainen
 • Korealainen
 • Persia
 • Punjabi
 • Venäjän kieli
 • Swahili
 • Turkki
 • Urdu

Huomaa, että tämä ei tarkoita, ettet voisi löytää työtä, jos opiskelet kieltä ei tällä listalla, kuten espanja, ranska tai portugali. Pikemminkin kaikki tämä osoittaa, että jos aiot työskennellä erityisesti Yhdysvaltain hallituksen palveluksessa, sinulla saattaa olla hieman vaikeampaa saada töitä, koska kielesi tarve on pienempi kuin edellä lueteltujen.

body_goodbye_languages

Johtopäätös: Milloin jatkaa vieraskielistä pääaineita

Kaiken kaikkiaan molempia on hyödyt ja haitat vieraan kielen pääaineeksi. Valitsin japanin pääaineen, koska tiesin, että se oli oikea tie minulle - ja todellakin, Todella halusin ottaa vastaan ​​haasteista huolimatta.

Jos harkitset kielikurssin suorittamista, varmista, että teet sen oikeat syyt. Tässä on jälleen neljä parasta syytä vieraan kielen opiskeluun:

 • Olet päälaelleen rakastunut kieleen ja haluavat tehdä siitä uran
 • Opit taitoja, joita voit soveltaa erilaisiin työtehtäviin ja tilanteisiin
 • Sinä tulet olemaan todennäköisempää saada työpaikka ulkomaille jos haluat työskennellä Yhdysvaltojen ulkopuolella
 • Olet kiinnostunut kaksinkertainen pääaine, joka antaa ammatillista lisäpotkua vieraan kielen pääaineellesi tarjoamalla sinulle enemmän taitoja, joita voit käyttää tulevaisuudessa

Siitä huolimatta vieraan kielen pääaine ei ole kaikille. Tässä on tärkeimmät syyt, miksi sinun pitäisi ei pääaineena vieraalla kielellä:

 • Olet ei ole intohimoinen kielen suhteen opiskelet
 • Olet odottaa olevan täysin sujuva valmistuessasi (Vaikka se ei ole mahdotonta, tämä vaatii yleensä, että käytät paljon ylimääräistä aikaa kielesi opiskeluun ja harjoitteluun)
 • Tulet kohtaamaan suurempi työttömyysriski ja pienempi aloituspalkka

Jos olet edelleen aitoa kieliopin suorittamisesta, kutenk itsellesi seuraavat kysymykset, joiden avulla voit selvittää, onko tämä pääaine oikea valinta sinulle:

 • Millaisen uran haluat?
 • Kuinka sujuvasti haluat tulla?
 • Mitä kieltä haluat opiskella?

Lopulta, päätätkö pääaineena vieraalla kielellä sinun valinta ja sinun. Varmista vain, että sinulla on hyvä syy tehdä niin ja olet harkinnut kaikkia mahdollisia etuja ja haittoja ennen kuin aloitat kielikurssin!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mitkä ovat 7 suunnitteluperiaatetta?

Mitkä ovat suunnittelun periaatteet? Luettelemme suunnittelun keskeiset periaatteet ja elementit ja autamme sinua ymmärtämään, miten voit käyttää niitä työssäsi.

Springfield College pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä San Pedron lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta San Pedro Senior High Schoolista San Pedrossa, Kaliforniassa.

Viterbon yliopiston ACT -pisteet ja GPA

Suuren Gatsbyn lopun ja viimeisen rivin ymmärtäminen

Kysymyksiä kuuluisasta Great Gatsbyn loppumisesta? Analysoimme romaanin viimeiset kappaleet ja viimeiset rivit sekä niiden suhtautumisen muuhun tarinaan.

John F. Kennedyn lukio | 2016-17 Rankings | (Granadan kukkulat,)

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta John F.Kennedyn lukiosta Granada Hillsissä, Kaliforniassa.

Hillsdale College ACT -pisteet ja GPA

Idahon osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Boisen osavaltion yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Kuinka lopettaa ajan loppuminen SAT-lukemisessa

Onko SAT Reading -kohtien aika loppunut eikä sinulla ole tarpeeksi aikaa vastata kysymyksiin? Annamme sinulle täydelliset strategiat, joiden avulla voit selvittää, kuinka saat enemmän minuutteja.

ACT -kirjoitusvinkkejä: 15 strategiaa esseepisteidesi nostamiseen

Lue tärkeimmät vinkkimme ACT Writing -pistemäärän nostamiseksi, mukaan lukien salaisuudet, joita ACT ei halua sinun tietävän.

Ovatko AP-luokat sen arvoisia? Pitäisikö sinun ottaa ne?

Miksi sinun pitäisi käydä AP-luokissa? Mitä hyötyä siitä on? Opi, ovatko AP-kurssit todella aikaa ja vaivaa yliopistosovelluksiin.

Rhodes College SAT -pisteet ja GPA

Sana ja redundanssi SAT-kirjoituskysymyksissä

Opi tämä tärkeä SAT-kielioppisääntö parhaiden vinkkien avulla, joita sovelletaan todellisiin käytännön kysymyksiin. Älä ole tarpeeton!

Parhaat vakuudettomat luottokortit ihmisille, joilla on huono luottokortti

Matala luotto-pisteet? Tarvitsetko luottokortin? Vaihtoehtosi ovat rajalliset, mutta älä paniikkia: tutustu luetteloon parhaista vakuudettomista luottokorteista.

Cordovan lukio | 2016-17 rankingit | (Rancho Cordova,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Cordovan lukiosta Rancho Cordovassa, Kaliforniassa.

Havaijin yliopisto, Hilo Pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä San Marinon lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta San Marinon lukiosta San Marinossa, Kaliforniassa.

Härän kuun merkki: mitä se tarkoittaa sinulle

Onko sinulla Härän kuun merkki? Opi mitä kuun merkit ovat ja kuinka Härän kuu vaikuttaa persoonallisuuteesi ja elämääsi.

Siirretäänkö Associate -tutkinto mihin tahansa korkeakouluun? Jopa Ivy?

Voitko siirtyä Ivy Leagueen Community College -oppilaitoksesta? Opi siirtämään osakkuusyrityksen tutkinto mihin tahansa korkeakouluun.

4 vinkkiä standout 'Why Yale' -esitykseen

Etkö ole varma, miten lähestyä Why Yale -esee -kehotetta? Katso miksi Yale-esseenäyte ja saat vinkkejä oman tähtiseesi kirjoittamiseen.

Täydellinen luettelo SUNY -kouluista: kuinka valita sinulle sopiva

Käymme läpi täydellisen luettelon SUNY-kouluista keskittyen 4-vuotisiin oppilaitoksiin. Selvitä, mikä SUNY -koulu on sinulle paras!

College of Mount St.Josephin pääsyvaatimukset

Pattenin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Redlandsin lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Redlands Senior High Schoolista Redlandsissa, Kaliforniassa.