4 suosittua kamelihämähäkkimyyttiä ja niiden takana oleva totuus

ominaisuus_hämähäkki

Olet epäilemättä nähnyt kamelihämähäkkejä aiemmin, yleensä mukana tarina tappavista puremista, kameleiden syömisestä tai ihmisten jahtaamisesta autiomaassa. Ketjukirjeiden ansiosta kamelihämähäkkien maine pelottavina, kauhistuttavina saalistajina - mutta onko tämä perusteltua?

Tässä artikkelissa käsitellään kameli-hämähäkkien tosiasioita ja fiktioita, mukaan lukien niiden löytöpaikat ja mitä he syövät, sekä joitain biologisia tietoja siitä, miten kameli-hämähäkit sopivat ympäristöönsä. Lue lisää kamelihämähäkkeistä!body_spider-1 JonRichfield / Wikimedia Commons

Mikä on kamelihämähäkki?

Rakastatko Arachnida-luokkaa vai haluatko koskaan nähdä niitä enää, kamelihämähäkit tai Solifugae ovat melko pelottavia. Osa siitä tulee heidän monista nimistään - heitä kutsutaan yleisesti kamelihämähäkeiksi, mutta myös tuulen skorpioneiksi tai aurinko-hämähäkeiksi . Kaikki mitä voidaan kutsua joko hämähäkiksi tai skorpioni näyttää varmasti näyttävän hieman epämiellyttävältä, eikä Solifugaen pitkä vartalo, monet jalat ja suuret hampaat varmasti auta sen mainetta.

Itse asiassa Solifugae eivät ole todellisia hämähäkkejä eikä todellisia skorpioneja. Toisin kuin skorpionit, heillä ei ole häntää, ja toisin kuin hämähäkit, ne eivät kuulu Araneae-luokkaan, ja heiltä puuttuu kehrääjät ja silkki, vaikka ne ovat hämähäkkejä.

yliopiston haastattelukysymyksiä

Ne vaihtelevat kooltaan, ja ruumiinpituudet ovat yleensä 2 tuuman ja 3 tuuman välillä, vaikka niiden jalat voivat olla useita tuumaa pitkiä, jolloin ne näyttävät vielä suuremmilta. Heillä on myös näennäisesti viides sarja jalkoja, joita kutsutaan pedipaleiksi, jotka toimivat jotain antenneja. Pedipalppeja ei käytetä kävelyyn, mutta ne auttavat liikkumisessa, koska ne auttavat havaitsemaan esteitä ja ruokaa.

Kamelihämähäkit liittyvät usein Lähi-idän aavikoihin suosittujen ketjukirjeiden ansiosta, jotka alkoivat kiertää Persianlahden sota ja Irakin sota . Se ei kuitenkaan ole aivan tarkka - kamelihämähäkkien elinympäristö on paljon laajempi kuin useimmat ihmiset haluavat ajatella!

Missä kamelihämähäkit elävät?

Kamelihämähäkit tehdä asuvat Lähi-idän autiomaassa, mutta he asuvat myös monissa muissa aavikoissa. Itse asiassa, ne löytyvät kaikkialla maan päällä paitsi Australiassa ja Etelämantereella .

Ei ole yllätys, että kamelihämähäkkejä ei löydy Etelämantereelta, mutta miksi ei Australia? Valitettavasti on vaikea sanoa - solifugidien tarkkailu luonnossa on melko vaikeaa, eivätkä ne selviydy vankeudessa hyvin. Tämä tekee heistä äärimmäisen vaikea tutkia.

Kamelihämähäkit suosivat aavikon biomeja, mutta niitä löytyy myös kaikesta pensaasta metsään. Koska Solifugae on noin 1100 alalajia , siellä on melko paljon vaihtelua missä ne esiintyvät ja mitä he syövät.

body_chelicera JonRichfield / Wikimedia Commons

Mitä kamelihämähäkit syövät?

Mitä sitten tehdä kamelin hämähäkit syövät? Onko kameleita? Ihmiset? No, se on vähän kaikkea. Kamelihämähäkit ovat lihansyöjiä tai kaikkiruokaisia, joten pöydällä on melkein mitä tahansa.

Tämä pätee erityisesti siksi, että kamelihämähäkit, toisin kuin monet samanlaiset olennot, eivät vain pyöri verkkoa ja odota saaliin saapumista. Solifugidit ovat metsästäjiä. He juoksevat ja juoksevat nopeasti- noin 10 mailia tunnissa .

Niiden nopeus tarkoittaa, että he voivat syödä kaikkea pienistä hyönteisistä liskoihin, lintuihin ja jyrsijöihin saatavuuden mukaan. Kamelihämähäkit käyttävät chelicerojaan, tieteellistä nimeä niveljalkaisten ryhmän Chelicerata leuille, leikkaamiseksi saaliin. Heidän cheliceransa toimivat samalla tavalla kuin taskurapun pihdit, jolloin kamelihämähäkit voivat tehdä kaikkea höyhenten leikkaamisesta luun leikkaamiseen.

On kuitenkin tärkeää huomata, että vaikka kamelihämähäkit metsästävät ensisijaisesti vain vähän suurempaa ruokaa kuin he ovat. Heillä ei ole minkäänlaista myrkkyä ja vaikka heidän puremansa voivat olla tuskallisia (niiden kelikirjat eivät ole vitsi), he eivät yksinkertaisesti ole varustettu kuluttamaan suurta, vahvaa saalista , mukaan lukien kamelit ja ihmiset.

body_sunspider
Brabo / Wikimedia Commons

Yleisiä myyttejä kamelihämähäkeistä

Yksi pääasiallisista lähteistä kamelihämähäkkejä kohtaan on peräisin ketjukirje levisi 90-luvun alussa ja jälleen kohti Irakin sodan alkua , joka kuuluu seuraavasti:

Joku Bagdadissa sijaitsevalta. Äskettäin puri kamelihämähäkki, joka piiloutui hänen makuupussissaan. Ajattelin, että haluaisit nähdä miltä kamelihämähäkki näyttää. Se antaa sinulle paremman käsityksen siitä, mitä joukkomme käsittelevät. Liitteenä on kuva hänen ystävastaan, joka nostaa kaksi hämähäkkiä. Varoitus: ei karkeille!

Tämä kuva on täydellinen esimerkki siitä, miksi et halua mennä autiomaan. Nämä ovat 2 suurinta mitä olen koskaan nähnyt. Pystysuoralla harppauksella, joka saisi ammattilaisen koripallopelaajan itkemään kateudesta (heidän on kyettävä hyppäämään kamelin vatsaan loppujen lopuksi), he lukittuvat ja pistävät sinulle paikallisen anestesian, jotta et voi tuntea sen ruokkivan sinulle. He syövät lihaa, eivät vain ime mehujasi kuin tavallinen hämähäkki. Minusta tulee painajaisia, kun olen nähnyt tämän kuvan!

Onko jokin tästä totta? Pitäisikö meidän todella pelätä, että kamelihämähäkit ryömivät ihmisiin nukkuessaan, tunnettaen heitä ja syömällä heidän lihaansa? Katsotaanpa joitain merkittävimpiä asioita, joita ihmiset uskovat kamelihämähäkkeistä ja ovatko ne tarkkoja.

Myytti 1: Kamelihämähäkit ovat valtavia

Kamelihämähäkit eivät ole pieniä - niiden koko vaihtelee kahdesta kolmeen tuumaa kehossa plus useita tuumaa jalkoja - mutta monet kuuluisat valokuvat olennoista saavat ne usein näyttämään siltä, ​​että ne ovat enemmän kuin jalan pituisia. Tällainen huijaus voidaan toteuttaa huolellisella sijoittamisella, jolloin näyttää siltä, ​​että kamelihämähäkki on saman kokoinen kuin ihmisen jalka, vaikka se onkin vain muutaman tuuman pitkä.

Myytti 2: Kamelihämähäkit ovat niin nimettyjä, koska he syövät kameleita

Kaupunkilegendan mukaan kamelihämähäkit ovat erityisen pelottavia hämähäkkejä, jotka hyppäävät ylöspäin, tarttuvat kamelin vatsaan, pistävät heille tunnottomia myrkkyjä ja syövät palasia ruumiistaan. Luonnollisesti tämä kauhea tarina voisi myös tapahtua ihmisille.

Lähes mikään tästä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Kamelihämähäkit eivät hyppää, koska niillä ei ole tarvetta - heidän polkimensa etsivät saalista edessään, mikä on enemmän kuin riittävää pitää heidät ruokittuina.

Koska he eivät hyppää, he eivät todellakaan pidä kiinni kamelin ruumiista . Mutta voisiko ruiskuttaa myrkkyä nukkuvaan kameliin?

Ei, koska kamelihämähäkeillä ei ole myrkkyä . Heidän leuat tekevät enemmän kuin tarpeeksi pitääkseen heidät ruokittuina. Vaikka he ovat metsästäjiä, he metsästävät ensisijaisesti esineitä, jotka ovat kooltaan tai hieman pienempiä, ja heidän kelikeransa pystyvät melko tappamaan ja leikkaamaan saalista yksin. Kun ruoka on pilkottu, se nesteytetään ja syötään.

Joten tavallaan myytin viimeinen osa - että kamelihämähäkit syövät lihapaloja - on eräänlainen totta, mutta siinä ei ole hyppäämistä, myrkkyä eikä kameleita.

Myytti 3: Kamelihämähäkit jahtaavat ihmisiä

Kuten aiemmin mainittiin, kamelihämähäkit ovat nopeita. Mutta kuten tiedämme, kamelihämähäkit eivät syö ihmisiä, joten heillä ei ole todellista syytä jahdata heitä. Joten miksi kamelihämähäkin voidaan nähdä jahtaavan ihmistä joka tapauksessa?

mikä on korkein pisteytys

Kamelihämähäkit ovat yöllisiä. Aavikon yöt ovat viileämpiä, ja kamelihämähäkit metsästävät yöllä. Jos näet kamelihämähäkin päivällä, se todennäköisesti etsii varjoa - mitä ihminen voi tarjota varjonsa kautta.

Siksi voi näyttää siltä, ​​että kamelihämähäkki jahtaisi ihmistä. Se saattaa juosta ihmisen perässä ja pysähtyä, kun ihminen pysähtyy etsimään viileää varjoa.

Myytti 4: Kamelihämähäkit huutavat jahtaessaan ihmisiä

Olemme jo todenneet, että kamelihämähäkit saattavat seurata ihmisiä pysyäkseen varjon varjossa, mutta jahtaaminen ei ole aivan tarkkaa. Sen ei pitäisi olla yllätys väite, että he huutavat koska he jahtaavat ihmisiä, on myös väärä. Kamelihämähäkit voivat hämätä —Hankaamalla yhteen kaksi ruumiinosaa äänen tuottamiseksi - mutta älä itse huuda.

Stridulation voi tuottaa surisevaa tai sihisevää ääntä, mutta ei huutoa. Se on kaikki kaupunkien legenda!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kalifornian parhaat koulut | Burbankin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Burbank High Schoolista Burbank, CA.

Mikä on hyvä 9. luokan ACT / SAT -pisteet?

Olet yhdeksännellä luokalla, ja todellinen ACT / SAT on vielä 2 vuotta edessä. Miten tulkitset SAT -pistemäärän, jos otat sen nyt? Teemme uuden analyysin kahdesta tietojoukosta löytääksemme, mitä pidetään hyvänä pisteenä nuoremmille opiskelijoille.

Pitäisikö minun mennä johonkin isosta 10 koulusta?

Oletko utelias osallistumaan johonkin Big Ten -koulusta? Tämä Big 10 -koulujen luettelo selittää Big Ten -yliopistojen hyvät ja huonot puolet ja auttaa sinua päättämään, mikä niistä sopii sinulle.

El Ranchon lukio | 2016-17 Rankings | (Pico Rivera,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta El Ranchon lukiosta Pico Riverassa, Kaliforniassa.

Kuinka kauan SAT kestää pitkään?

Kuinka paljon aikaa SAT-majoitukset antavat sinulle testipäivänä? Mikä on SAT: n pidennetty aika ja kuinka monta tuntia saat ylimääräistä? Lisätietoja täältä.

Kuinka päästä: Ole Miss Pääsyvaatimukset

Täydellinen luettelo: Minnesotan korkeakoulut + Sijoitukset / Tilastot (2016)

Haetaanko Minnesotan korkeakouluihin? Meillä on täydellinen luettelo Minnesotan parhaista kouluista, joiden avulla voit päättää minne mennä.

SAT Prep: n lopullinen SAT-opinto-opas

Tämä täydellinen SAT-opas on paras kokoelma SAT-strategioita ja neuvoja, jotka ovat käytettävissä kaikkialla. Opit opiskelemaan SAT: lle ja testausvinkkejä pisteiden parantamiseksi.

10 parasta oikeinkirjoituspeliä, joilla voit parantaa sanataitojasi

Haluatko harjoitella oikeinkirjoitusta sanapelien avulla? Oppaamme sisältää parhaat oikeinkirjoituspelit lapsille ja aikuisille.

Rutgers, New Jerseyn osavaltion yliopisto - Newark SAT -pisteet ja GPA

Mitkä ovat ICD-10-koodit diabetekselle? Täydellinen luettelo

Tarvitsetko ICD-10-koodeja diabetes mellitukselle? Katso tämä täydellinen luettelo ICD-9- ja ICD 10 -koodeista, jotka kattavat tyypin 1, tyypin 2 ja muut diabeteksen muodot.

1410 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Illinoisin yliopisto Springfieldin pääsyvaatimuksissa

Mitä sinun tulee tietää Desert Sands Charter Schoolista

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Desert Sands Charter Schoolista Lancasterissa, Kaliforniassa.

Thiel Collegen pääsyvaatimukset

1020 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Toimiiko musta siemenöljy todella? Tieteellinen analyysi eduista

Otatko huomioon mustan siemenöljyn hyödyt, kuten laihtuminen tai allergiat? Opi nigella sativan edut, mitä se ei auta ja mitkä annokset otetaan.

Weber State Universityn pääsyvaatimukset

18 vaikeinta ACT -englanninkielistä kysymystä koskaan

Haetko parasta ACT -pistettä? Haluatko haastaa itsesi? Tutustu näihin ACT -englanninkielisiin kysymyksiin ja opi lähestymään haastavimpiakin kysymyksiä.

Kuinka valmistautua yliopistoon: 31 vinkkiä valmistautumiseen

Valmistaudu yliopistoon? Täydellinen oppaamme kattaa kaikki keskeiset vaiheet valmistautumiseen yliopistoon yhdeksännestä luokasta alkaen.

Montana State University - Pohjois -pääsyvaatimukset

Yliopistoa edeltävät kesäohjelmat: Pitäisikö sinun mennä?

Harkitaankoulun aloittamista ennen kesäaikaa? Opastamme sinua, mitkä nämä ohjelmat ovat, mitä etuja ja miinuksia on, ja kuinka päättää, onko jokin oikea sinulle.

Clarken yliopiston pääsyvaatimukset

Saginaw Valley State Universityn pääsyvaatimukset

UC Merced Pääsyvaatimukset