31 kirjallista laitetta, jotka sinun on tiedettävä

feature_open_book_pages

Tarve analysoida Scarlet-kirje tai Tappaa pilkkulintu englannin luokalle, mutta etsitkö kirjallisten laitteiden oikeaa sanastoa ja käsitteitä? Olet tullut oikeaan paikkaan. Jotta voit tulkita ja analysoida kirjallisia tekstejä onnistuneesti, sinulla on ensin oltava vankka perusta kirjallisuudessa ja niiden määritelmissä.

Tässä artikkelissa autamme sinua tutustumaan proosassa ja runoudessa yleisimmin käytettäviin kirjallisiin laitteisiin. Annamme sinulle selkeän määritelmän jokaisesta käsittelemästämme termistä sekä esimerkkejä kirjallisista elementeistä ja kontekstista, jossa ne useimmiten esiintyvät (koominen kirjoittaminen, draama tai muu).Ennen kuin pääsemme kirjallisten laitteiden luetteloon, meillä on kuitenkin nopea päivitys siitä, mitä kirjalliset laitteet ovat ja kuinka niiden ymmärtäminen auttaa sinua analysoimaan kirjallisuuden teoksia.

Mitä kirjalliset laitteet ovat ja miksi sinun pitäisi tietää ne?

Kirjalliset laitteet ovat tekniikoita, joita kirjoittajat käyttävät luodakseen erityisen ja terävän vaikutuksen kirjoitukseensa, välittääkseen tietoja tai auttaakseen lukijoita ymmärtämään kirjoitustaan ​​syvemmällä tasolla.

Usein kirjallisia laitteita käytetään kirjallisesti korostuksen tai selkeyden vuoksi. Kirjoittajat käyttävät myös kirjallisia laitteita saadakseen lukijat muodostamaan vahvemman yhteyden joko koko tarinaan tai tiettyihin hahmoihin tai teemoihin.

Joten miksi on tärkeää tietää erilaisia ​​kirjallisia laitteita ja termejä? Sen lisäksi, että autat sinua saamaan hyviä arvosanoja kirjallisuuden analyysin kotitehtävistäsi, kirjoittajien yleisesti käyttämien tekniikoiden tuntemisesta on useita etuja.

Se, että pystyt tunnistamaan, milloin eri kirjallisia tekniikoita käytetään, auttaa sinua ymmärtämään tekijän valintojen takana olevan motiivin. Esimerkiksi tarinan symbolien tunnistaminen voi auttaa sinua selvittämään, miksi kirjailija on saattanut valita näiden keskipisteiden lisäämisen ja mitä nämä saattavat ehdottaa suhteessa tiettyihin hahmoihin, juonipisteisiin ja tapahtumiin.

mitä retorisia välineitä on

Lisäksi kirjallisten laitteiden tunnistaminen voi tee kirjallisen työn yleinen merkitys tai tarkoitus selkeämmäksi sinulle. Oletetaan esimerkiksi, että aiot lukea (tai lukea uudelleen) Leijona, noita ja vaatekaappi Kirjailija: C.S. Lewis Tietäen, että tämä kirja on uskonnollinen vertauskuva, jossa on viittauksia Kristukseen (jota edustaa hahmo Aslan) ja Juudas (edustaja Edmund), on sinulle selkeämpää, miksi Lewis käyttää tiettyä kieltä kuvaamaan tiettyjä hahmoja ja miksi tietyt tapahtumat tapahtuvat miten he tekevät.

Lopuksi kirjalliset tekniikat ovat tärkeitä tietää, koska ne tekevät teksteistä mielenkiintoisempia ja hauskempia lukea. Jos lukisit romaanin tietämättä mitään kirjallisia laitteita, et todennäköisesti pystyisi havaitsemaan monia merkityksen kerroksia, jotka on kietoutunut tarinaan eri tekniikoilla.

Nyt kun olemme käyneet läpi, miksi sinun pitäisi viettää aikaa kirjallisten laitteiden oppimiseen, katsotaanpa joitain tärkeimpiä kirjallisia elementtejä, jotka on tiedettävä.

Luettelo kirjallisuuslaitteista: 31 kirjallista termiä, jotka sinun pitäisi tietää

Alla on luettelo kirjallisista laitteista, joista useimmat kohtaat usein sekä proosassa että runoudessa. Selitämme, mitä kukin kirjallinen termi on, ja annamme sinulle esimerkin siitä, miten sitä käytetään. Tämä kirjallisten elementtien luettelo on järjestetty aakkosjärjestykseen.

Allegoria

Allegoria on tarina, jota käytetään edustamaan yleisempi viesti tosielämän (historiallisista) asioista ja/tai tapahtumista. Se on tyypillisesti kokonainen kirja, romaani, näytelmä jne.

Esimerkki: George Orwellin dystopinen kirja Eläintila on vertauskuva Venäjän vallankumousta ja stalinistista aikakautta edeltävistä tapahtumista 1900 -luvun alussa Venäjällä. Tarinassa eläimet tilalla harjoittavat animalismia, joka on lähinnä kommunismia. Monet merkit vastaavat todellisia historiallisia henkilöitä: Vanha majuri edustaa sekä kommunismin perustajaa Karl Marxia että Venäjän kommunistijohtajaa Vladimir Leninia; maanviljelijä, herra Jones, on Venäjän tsaari; villisika Napoleon tarkoittaa Joseph Stalinia; ja sika Snowball edustaa Leon Trotskiä.

Alkusointu

Alliteraatio on sarja sanoja tai lauseita, jotka kaikki (tai melkein kaikki) alkavat samalla äänellä. Nämä äänet ovat tyypillisesti konsonantteja, jotka korostavat kyseistä tavua enemmän. Löydät usein allitaation runoudessa, kirjojen ja runojen otsikoissa ( Jane Austen on esimerkiksi tämän laitteen fani - katso vain Ylpeys ja ennakkoluulo ja Järki ja tunteet ) ja kielen kierteet.

Esimerkki: 'Peter Piper poimii suolakurkkua.' Tässä kielen kierteessä p -ääni toistetaan kaikkien tärkeimpien sanojen alussa.

Vihje

Viittaus on, kun kirjoittaja viittaa epäsuorasti kuvaan, paikkaan, tapahtumaan tai ajatukseen, joka on peräisin ulkopuolella teksti. Monet viittaukset viittaavat aiempiin kirjallisuuden tai taiteen teoksiin.

Esimerkki: 'Älä toimi näin fiksusti - et ole kuin Einstein tai jotain.' Tämä on vihje kuuluisalle tosielämän teoreettiselle fyysikolle Albert Einsteinille.

Anakronismi

Anakronismi ilmenee, kun tekstin aikajärjestyksessä tai aikajanalla on (tahallinen) virhe. Tämä voi olla hahmo, joka esiintyy eri ajanjaksolla kuin todellisuudessa, tai tekniikka, joka ilmestyy ennen sen keksimistä. Anachronismia käytetään usein koominen vaikutus.

Esimerkki: Renessanssikuningas, joka sanoo: 'Se on paskaa, jätkä!' olisi anakronismia, koska tämäntyyppinen kieli on hyvin modernia eikä varsinaisesti renessanssikaudelta.

Anaphora

Anaphora on, kun sana tai lause toistetaan useiden lauseiden alussa koko tekstin aikana. Sitä käytetään toistuvan lauseen korostamiseen ja yleisön voimakkaiden tunteiden herättämiseen.

Esimerkki: Kuuluisa esimerkki anaforiasta on Winston Churchillin We We Fight on the Beaches -puhe. Koko tämän puheen aikana hän toistaa lauseen 'me taistelemme' ja luettelee lukuisia paikkoja, joissa Ison -Britannian armeija jatkaa taistelua toisen maailmansodan aikana. Hän teki tämän kokoamaankseen joukkojaan ja brittiläisiä ja antaakseen heille luottamuksen siihen, että he silti voittavat sodan.

Antropomorfismi

Antropomorfismi tapahtuu, kun jokin ei-inhimillinen, kuten eläin, paikka tai eloton esine, käyttäytyy ihmisen kaltaisella tavalla.

Esimerkki: Lasten sarjakuvissa on monia esimerkkejä antropomorfismista. Esimerkiksi Mikki ja Minnie -hiiri voivat puhua, käyttää vaatteita, laulaa, tanssia, ajaa autoja jne. Oikeat hiiret eivät voi tehdä mitään näistä asioista, mutta kaksi hiirihahmoa käyttäytyvät paljon enemmän kuin ihmiset kuin hiiret.

Asyndeton

Asyndeton on silloin, kun kirjoittaja jättää sanat tai lauseet pois liitännöistä (kuten 'ja', tai, '' mutta, 'ja' puolesta ') siten, että ilmauksen tai lauseen merkitys korostuu. Sitä käytetään usein puheissa, koska asyndetonia sisältävillä lauseilla voi olla voimakas, mieleenpainuva rytmi.

Esimerkki: Abraham Lincoln päättää Gettysburgin puheenvuoron lauseella '... ja että kansan hallitus, kansan toimesta, sillä ihmiset eivät tuhoudu maapallolta.' Jättämällä tietyt sidokset pois hän lopettaa puheen voimakkaammalla, melodisella nuotilla.

Puhekieli

Puhekieli on epävirallisen kielen ja slangin käyttö. Tekijät käyttävät sitä usein antaa realistisuuden tunteen hahmoilleen ja vuoropuhelulleen. Puhekielen muodot sisältävät sanoja, lauseita ja supistuksia, jotka eivät ole todellisia sanoja (kuten 'tulee' ja 'ei ole').

Esimerkki: 'Hei, mitä kuuluu, mies?' Tämä vuoropuhelu on esimerkki puhekielestä, koska se käyttää tavallisia jokapäiväisiä sanoja ja lauseita, nimittäin 'mitä kuuluu' ja 'mies'.

Epigrafi

Epigrafi on se, kun kirjoittaja lisää kuuluisan lainauksen, runon, laulun tai muun lyhyen kohdan tai tekstin suuremman tekstin (esim. Kirjan, luvun jne.) Alkuun. Epigrafi on tyypillisesti toisen kirjoittajan kirjoittama (kiitollisena), ja sitä käytetään keinona esitellä teoksessa yleisiä teemoja tai viestejä. Jotkut kirjallisuuden kappaleet, kuten Herman Melvillen romaani 1851 Moby-Dick , sisällyttää useita epigraphs kaikkialla.

Esimerkki: Ernest Hemingwayn kirjan alussa Aurinkokin nousee on epigrafia, joka koostuu runoilija Gertrude Steinin lainauksesta, jossa lukee: 'Te olette kaikki kadonnut sukupolvi' ja jakeesta Raamatusta.

Epistrofi

Epistrofi on samanlainen kuin anafora, mutta tässä tapauksessa toistuva sana tai lause ilmestyy kohtaan loppuun peräkkäisistä lausunnoista. Anaforon tavoin sitä käytetään herättämään yleisöstä emotionaalinen vastaus.

Esimerkki: Lyndon B. Johnsonin puheessa 'The American Promise' hän toistaa sanan 'ongelma' epistrofin käytössä: 'Ei ole neekeriongelmaa. Ei ole etelän ongelmaa. Ei ole pohjoista ongelmaa. On vain amerikkalainen ongelma. '

body_ernest_hemingway Hemingway mietti syvästi, minkä lainauksen valita hänen epigrafiaansa.

Kiertoilmaus

Eufemismi tarkoittaa sitä, että lievempää tai epäsuoraa sanaa tai ilmausta käytetään toisen sanan tai ilmauksen sijasta, jota pidetään karkeana, tylpänä, mauttomana tai epämiellyttävänä.

unssia vettä gallonassa

Esimerkki: 'Olen pahoillani, mutta hän ei päässyt.' Ilmaus 'ei selvinnyt' on kohteliaampi ja vähemmän tylsä ​​tapa sanoa, että joku on kuollut.

Takauma

Takautuminen on keskeytys kerronnassa, joka kuvaa tapahtumia, jotka ovat jo tapahtuneet joko ennen nykyistä aikaa tai ennen kertomuksen tapahtuma -aikaa. Tätä laitetta käytetään usein antaa lukijalle enemmän taustatietoja ja yksityiskohtia tietyistä hahmoista, tapahtumista, juonipisteistä jne.

Esimerkki: Suurin osa romaanista Wuthering Heights kirjoittanut Emily Brontë on takauma Nelly Deanin taloudenhoitajan näkökulmasta keskustellessaan Lockwood -nimisen vierailijan kanssa. Tässä tarinassa Nelly kertoo Catherine Earnshawin ja Heathcliffin lapsuudesta, parin alkavasta romantiikasta ja heidän traagisesta kuolemastaan.

Ennakko

Ennakointi on silloin, kun kirjoittaja vihjaa epäsuorasti - esimerkiksi vuoropuhelun, kuvauksen tai hahmojen toimien kautta - siihen, mitä tarinasta tulee myöhemmin. Tämä laite on käytetään usein jännityksen lisäämiseen kertomukseen.

Esimerkki: Oletetaan, että luet fiktiivistä kertomusta Amelia Earhartista. Ennen kuin hän lähtee lentokoneeseen (jonka tiedämme olevan valitettavaa), ystävä sanoo hänelle: 'Ole turvassa. En haluaisi sinun eksyvän - tai vielä pahempaa. ' Tämä rivi olisi esimerkki ennakoinnista, koska se viittaa siihen, että Earhartille tapahtuu jotain pahaa (tai huonompaa).

Hyperbooli

Hyperbooli on liioiteltu väite, jota lukijan ei ole tarkoitus ottaa kirjaimellisesti. Sitä käytetään usein koominen vaikutus ja/tai painotus.

Esimerkki: 'Olen niin nälkäinen, että voisin syödä hevosen.' Kaiutin ei kirjaimellisesti syö koko hevosta (ja todennäköisesti ei voinut ), mutta tämä hyperbooli korostaa sitä, kuinka nälkäinen puhuja tuntuu.

Kuvat

Kuvat ovat, kun kirjoittaja kuvaa kohtausta, asiaa tai ajatusta niin, että se vetoaa aisteihimme (maku, haju, näkö, kosketus tai kuulo). Tätä laitetta käytetään usein lukijan auttamiseen visualisoi selkeästi tarinan osia luomalla vahvan henkisen kuvan.

Esimerkki: Tässä on esimerkki kuvista, jotka on otettu William Wordsworthin kuuluisasta runosta 'Vaellen yksinäisenä pilvinä':

Kun näin kerralla väkijoukon,
Joukko kultaisia ​​narsisseja;
Järven rannalla, puiden alla,
Lepatus ja tanssi tuulessa.

Ironia

Ironia on, kun lausetta käytetään ilmaisemaan päinvastainen merkitys kuin sen kirjaimellinen ilmaus. Kirjallisuudessa on kolme ironian tyyppiä:

  • Sanallinen ironia: Kun joku sanoo jotain, mutta tarkoittaa päinvastaista (samanlainen kuin sarkasmi).
  • Tilanne ironia: Kun jotain tapahtuu, se on päinvastoin kuin mitä odotettiin tai oli tarkoitus tapahtua.
  • Dramaattinen ironia: Kun yleisö on tietoinen todellisista aikomuksista tai tuloksista, kun hahmot ovat ei . Tämän seurauksena tietyt toimet ja/tai tapahtumat saavat yleisölle eri merkitykset kuin asianomaisille hahmoille.

Esimerkkejä:

  • Sanallinen ironia: Yksi esimerkki tämän tyyppisestä ironiasta löytyy Edgar Allan Poen teoksesta Amontilladon tynnyri. Tässä novellissa Montresor -niminen mies aikoo kostaa toiselle Fortunato -nimiselle miehelle. Kun he paahtoleivät, Montresor sanoo: 'Ja minä, Fortunato - juon sinun pitkästä elämästäsi.' Tämä lausunto on ironinen, koska me lukijat tiedämme jo tässä vaiheessa, että Montresor aikoo tappaa Fortunaton.
  • Tilanne ironia: Tyttö herää myöhään kouluun ja ryntää nopeasti perille. Heti kun hän saapuu, hän kuitenkin ymmärtää, että on lauantai ja koulua ei ole.
  • Dramaattinen ironia: William Shakespearen teoksessa Romeo ja Juulia , Romeo tekee itsemurhan ollakseen Julietin kanssa; yleisö (toisin kuin köyhä Romeo) kuitenkin tietää, että Julia ei ole itse asiassa kuollut - vain nukkumassa.

body_edgar_allan_poe Poe oli ironian ja korppien ystävä.

Rinnakkaisuus

Rinnakkaisuus on kahden tai useamman (yleensä vastakkaisen) idean, hahmon, esineen jne. Vertailu ja vastakkainasettelu. Tätä kirjallista laitetta käytetään usein auttamaan luoda selkeämpi kuva yhden kohteen tai idean ominaisuuksista vertaamalla sitä toisen kohteen tai idean ominaisuuksiin.

Esimerkki: Yksi kuuluisimmista kirjallisista esimerkeistä rinnastuksesta on Charles Dickensin romaanin alkuosa Tarina kahdesta kaupungista :

'Se oli parasta aikaa, se oli pahinta aikaa, se oli viisauden aikaa, se oli tyhmyyden aikaa, se oli uskomusten aikakautta, se oli uskottomuuden aikakautta, se oli epäuskoisuuden aikaa, se oli valon aikaa, se oli pimeyden aikaa, se oli toivon kevät, se oli epätoivon talvi ... '

Väärä sanankäyttö

Malapropismia tapahtuu, kun saman sanan sijasta käytetään väärää sanaa. Tämä sanan väärinkäyttö johtaa tyypillisesti lausuntoon, joka on sekä järjetön että humoristinen; Tämän seurauksena tätä laitetta käytetään yleisesti koomisessa kirjoittamisessa.

Esimerkki: 'En voi odottaa tanssia flamingoa!' Tässä hahmo on vahingossa kutsunut flamencoa (tanssityyppiä) flamingoksi (eläin).

Metafora/vertaus

Metaforoja ovat, kun ideoita, tekoja tai esineitä kuvataan ei-kirjaimellisesti. Lyhyesti sanottuna, kun kirjoittaja vertaa yhtä asiaa toiseen. Näillä kahdella kuvatulla tavalla on yleensä jotain yhteistä, mutta ne ovat kaikilta osin samankaltaisia.

Vertaus on eräänlainen vertauskuva jossa kohdetta, ideaa, luonnetta, toimintaa jne. verrataan toiseen asiaan käyttämällä sanoja 'kuten' tai 'kuten'.

Sekä vertauksia että vertauksia käytetään usein kirjallisesti selvyyden tai korostuksen vuoksi.

Esimerkkejä:

'Mikä valo tuossa ikkunassa rikkoutuu? Se on itä, ja Julia on aurinko. ' Tässä rivissä alkaen Romeo ja Juulia Romeo vertaa Juliaa aurinkoon. Koska Romeo ei kuitenkaan käytä sanoja 'kuten' tai 'kuten', se on ei vertaus - vain vertauskuva.

'Hän on ilkeä kuin leijona.' Koska tämä lausunto käyttää sanaa 'as' vertaamaan 'hän' ja 'leijona', se on vertauskuva.

Metonyymi

Metonyymi on, kun siihen liittyvä sana tai lause korvataan sillä, mitä se viittaa. Tätä laitetta käytetään yleensä runollisiin tai retorisiin vaikutuksiin.

Esimerkki: 'Kynä on mahtavampi kuin miekka.' Tämä lausunto, jonka Edward Bulwer-Lytton keksi vuonna 1839, sisältää kaksi esimerkkiä metonyymistä: 'kynä' viittaa 'kirjoitettuun sanaan' ja 'miekka' viittaa 'sotilaalliseen voimaan/väkivaltaan'.

Mieliala

Mieliala on yleinen tunne, jonka kirjoittaja haluaa yleisölle. Kirjoittaja voi saavuttaa tämän kuvauksen, asetusten, vuoropuhelun ja sanavalinnan avulla.

Esimerkki: Tässä on katkelma J.R.R. Tolkienin Hobitti: - Siinä oli täysin pyöreä ovi, kuten ilmentymä, maalattu vihreäksi, ja sen keskellä oli kiiltävä keltainen messinkinuppi. Ovi avautui putkenmuotoiseen halliin kuin tunneli: erittäin mukava tunneli ilman savua, paneeliseinät ja lattiat laatoitettu ja kokolattiamatto, kiillotetut tuolit ja paljon ja paljon tapit hattuja ja takkeja varten-Hobitti rakasti vierailijoita. '' Tässä kohdassa Tolkien käyttää yksityiskohtaista kuvausta luodakseen kodikkaan, lohduttavan tunnelman. Kirjoituksesta näet, että hobbitin koti on hyvin hoidettu ja suunniteltu tarjoamaan mukavuutta.

Onomatopoeia

Onomatopoeia on sana (tai sanaryhmä), joka edustaa ääntä ja todella muistuttaa tai jäljittelee ääntä, jota se edustaa. Sitä käytetään usein dramaattisiin, realistisiin tai runollisiin vaikutuksiin.

Esimerkkejä: Buzz, puomi, chirp, squeak, vilinä, zoomaus jne.

Itseristiriita

Oksimoroni on yhdistelmä kahdesta sanasta, jotka yhdessä ilmaisevat ristiriitaisen merkityksen. Tätä laitetta käytetään usein korostamiseen, huumoriin, jännityksen luomiseen tai paradoksin havainnollistamiseen (katso lisätietoja paradokseista seuraavasta kohdasta).

Esimerkkejä: Kuuroava hiljaisuus, järjestäytynyt kaaos, julma ystävällinen, mielettömän looginen jne.

runko_mahdollinen_portaikko Penrosen portaat = klassinen esimerkki paradoksista. Menevätkö ne ylös vai alas ?!

Paradoksi

Paradoksi on väite, joka vaikuttaa epäloogiselta tai ristiriitaiselta, mutta tutkinnan jälkeen saattaa olla totta tai uskottavaa.

Huomaa, että paradoksi eroaa oksymoronista: että paradoksi on koko lause tai lause, ottaa huomioon, että oksymoroni on vain kahden sanan yhdistelmä.

Esimerkki: Tässä on kuuluisa paradoksaalinen lause: 'Tämä väite on väärä.' Jos väite on totta, se ei todellakaan ole väärä (kuten se ehdottaa). Mutta jos se on väärä, väite on totta! Tämä väite on siis paradoksi, koska se on sekä totta että valhetta samaan aikaan.

Henkilöitymä

Personointi on, kun epäinhimillisellä hahmolla tai muulla abstraktilla käsitteellä tai elementillä kuvataan olevan ihmisen kaltaisia ​​ominaisuuksia tai piirteitä. (Toisin kuin antropomorfismi, jossa ei-ihmishahmot tulla ihmisen kaltaisia ​​hahmoja, personoinnilla esine/hahmo on yksinkertaisesti kuvattu ihmisen kaltaisena.) Personointia käytetään auttamaan lukijaa luomaan selkeämpi mielikuva kuvatusta kohtauksesta tai kohteesta.

Esimerkki: '' Tuuli huokaisi ja kehotti minua tulemaan ulos. '' Tässä esimerkissä tuuli - ei -inhimillinen elementti - kuvataan ikäänkuin se olisi ihminen (se 'valittaa' ja 'kutsuu').

Kertaus

Toisto on, kun sana tai lause kirjoitetaan useita kertoja, yleensä korostusta varten. Sitä käytetään usein runoudessa (myös rytmin tarkoituksiin).

Esimerkki: Kun Lin-Manuel Miranda, joka kirjoitti partituurin hittimusiikille Hamilton, piti puheensa Tony'sissa vuonna 2016, hän lausui kirjoittamansa runon joka sisälsi seuraavan rivin:

Ja rakkaus on rakkautta on rakkaus on rakkautta on rakkautta on rakkautta on rakkautta on rakkautta ei voi tappaa tai pyyhkäistä sivuun.

Satiiri

Satiiri on sen kirjoittamisen genre kritisoi jotain , kuten henkilö, käyttäytyminen, usko, hallitus tai yhteiskunta. Satiiri käyttää usein ironiaa, huumoria ja hyperboolia.

Esimerkki: Sipuli on satiirinen sanomalehti- ja digitaalinen mediayhtiö. Se parodioi satiiria yleisten uutisominaisuuksien, kuten mielipidesarakkeiden, toimituksellisten sarjakuvien ja napsauttavien syötteiden otsikoiden parodisoimiseksi.

Yksinpuhelu

Monologi, jota käytetään usein draamissa, sololoquy on, kun hahmo puhuu ääneen itselleen (ja yleisölle) paljastaen siten sisäiset ajatuksensa ja tunteensa.

Esimerkki: Sisään Romeo ja Juulia , Julian puhe parvekkeella, joka alkaa sanoilla: 'O Romeo, Romeo! Missä olet Romeo?' on yksinäisyys, kuten hän puhuu ääneen itselleen (muista, ettei hän tajua, että Romeo kuuntelee siellä!).

Symboliikka

Symbolismilla tarkoitetaan esineen, hahmon, tapahtuman, tilanteen tai muun idean käyttöä kirjallisessa työssä edustamaan jotain muuta - yleensä laajempi viesti tai syvempi merkitys, joka eroaa sen kirjaimellisesta merkityksestä.

Symboliikkaan käytettyjä asioita kutsutaan symboleiksi, ja ne näkyvät usein useita kertoja tekstissä, ja niiden merkitys muuttuu toisinaan juonen edetessä.

Esimerkki: F. Scott Fitzgeraldin vuonna 1925 julkaistussa romaanissa Suuri Gatsby , vihreä valo, joka istuu Gatsbyn kartanoa vastapäätä, symboloi Gatsbyn toiveita ja unelmia.

Synecdoche

Synekdoche on kirjallinen laite, jossa jotakin osaa käytetään edustamaan kokonaisuutta tai päinvastoin. Se on samanlainen kuin metonyymi (katso yllä); kuitenkin, metonyymin ei tarvitse edustaa kokonaisuutta - vain jotain käytettyyn sanaan liittyvää.

Esimerkki: 'Auta minua, tarvitsen käsiä!' Tässä tapauksessa 'käsillä' tarkoitetaan ihmisiä (lähinnä koko ihmistä).

Sävy

Vaikka mieliala on se, mitä yleisön pitäisi tuntea, sävy on kirjoittajan tai kertojan asenne aiheeseen . Hyvä kirjoittaja haluaa aina, että yleisö tuntee tunnelman, jota he yrittävät herättää, mutta yleisö ei välttämättä aina ole samaa mieltä kertojan sävystä, varsinkin jos kertoja on epäsympaattinen hahmo tai hänen näkemyksensä poikkeavat lukijan näkemyksistä.

Esimerkki: Esseessä, jossa halveksitaan amerikkalaisia ​​ja joitain sivustoja, joita he vierailevat matkailijoina, Rudyard Kipling aloittaa rivillä: 'Tänään olen Yellowstone Parkissa ja toivon, että olisin kuollut.' Jos pidät Yellowstonesta ja/tai kansallispuistoista, et ehkä ole samaa mieltä tekijän sävystä tässä kappaleessa.

body_magnifying_glass_book On aika tulla omaksi Sherlock Holmesiksi!

Kirjallisten laitteiden tunnistaminen ja analysointi: 4 vinkkiä

Jotta voit tulkita kirjallisuutta kokonaan, sinun on ymmärrettävä paljon lukemiesi tekstien kirjallisista laitteista. Tässä on tärkeimmät vinkkimme erilaisten kirjallisten tekniikoiden tunnistamiseen ja analysointiin:

Vinkki 1: Lue huolellisesti ja huolellisesti

Ensinnäkin sinun on varmistettava, että luet erittäin huolellisesti. Vastusta kiusausta lukaista tai ohittaa tekstin osia. Jos teet tämän, saatat menettää joitain käytettäviä kirjallisia laitteita, minkä vuoksi et pysty tulkitsemaan tekstiä tarkasti.

ylioppilastutkinto vs kandidaatin tutkinto

Jos teoksessa on kohtia, jotka saavat sinut tuntemaan olosi erityisen tunteelliseksi, uteliaaksi, kiehtovaksi tai yksinkertaisesti kiinnostuneeksi, tarkista alue uudelleen, jos sinulla on kirjallisia laitteita.

On myös hyvä lukea uudelleen kaikki seikat, jotka olivat mielestäsi hämmentäviä tai jota et ymmärtänyt täysin ensimmäisellä käsittelyllä. Näin varmistat, että sinulla on vankka käsitys kohdasta (ja tekstistä kokonaisuudessaan) ja pystyt analysoimaan sitä asianmukaisesti.

Vinkki 2: Muista yleiset kirjalliset termit

Et voi tunnistaa tekstien kirjallisia elementtejä, jos et tiedä, mitä ne ovat tai miten niitä käytetään viettää aikaa yllä olevien kirjallisten elementtien luettelon muistamiseen. Kun tiedät nämä (ja miltä ne näyttävät kirjallisesti), voit tunnistaa nämä tekniikat helpommin erityyppisissä kirjallisissa teoksissa.

Vinkki 3: Tunne kirjoittajan tarkoitettu yleisö

Tietäen, millaisen yleisön tekijä suunnitteli teokselleen, voi auttaa sinua selvittämään, millaisia ​​kirjallisia laitteita saattaa olla pelissä.

Jos esimerkiksi yritit analysoida lastenkirjaa, haluat etsiä lapsille sopivia laitteita, kuten toistoa ja allitointia.

Vinkki 4: Tee muistiinpanoja ja lisää kirjanmerkkeihin avainkäytävät ja sivut

Tämä on yksi tärkeimmistä tiedoista, varsinkin jos luet ja analysoit englannin luokan teoksia. Tee lukiessasi muistiinpanoja työstä muistikirjaan tai tietokoneeseen. Kirjoita ylös kaikki kohdat, kappaleet, keskustelut, kuvaukset jne., Jotka hyökkäävät puolestasi tai sisältävät kirjallisen laitteen, jonka pystyit tunnistamaan.

Voit myös tehdä muistiinpanoja suoraan kirjaan, jos mahdollista (mutta älä tee tätä, jos lainaat kirjaa kirjastosta!). Suosittelen ympyröimään avainsanoja ja tärkeitä lauseita sekä näyttelemään mielenkiintoisia tai erityisen tehokkaita kohtia ja kappaleita.

Lopuksi, käytä tarralaput tai post-it sivujen lisäämiseen kirjanmerkkeihin jotka ovat kiinnostavia sinulle tai joilla on jonkinlainen merkittävä kirjallinen väline. Tämä auttaa sinua palaamaan niihin myöhemmin, jos sinun on tarkasteltava uudelleen joitakin kirjoittamasi asiakirjan löytämiäsi asioita.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mitkä ovat 7 suunnitteluperiaatetta?

Mitkä ovat suunnittelun periaatteet? Luettelemme suunnittelun keskeiset periaatteet ja elementit ja autamme sinua ymmärtämään, miten voit käyttää niitä työssäsi.

Springfield College pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä San Pedron lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta San Pedro Senior High Schoolista San Pedrossa, Kaliforniassa.

Viterbon yliopiston ACT -pisteet ja GPA

Suuren Gatsbyn lopun ja viimeisen rivin ymmärtäminen

Kysymyksiä kuuluisasta Great Gatsbyn loppumisesta? Analysoimme romaanin viimeiset kappaleet ja viimeiset rivit sekä niiden suhtautumisen muuhun tarinaan.

John F. Kennedyn lukio | 2016-17 Rankings | (Granadan kukkulat,)

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta John F.Kennedyn lukiosta Granada Hillsissä, Kaliforniassa.

Hillsdale College ACT -pisteet ja GPA

Idahon osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Boisen osavaltion yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Kuinka lopettaa ajan loppuminen SAT-lukemisessa

Onko SAT Reading -kohtien aika loppunut eikä sinulla ole tarpeeksi aikaa vastata kysymyksiin? Annamme sinulle täydelliset strategiat, joiden avulla voit selvittää, kuinka saat enemmän minuutteja.

ACT -kirjoitusvinkkejä: 15 strategiaa esseepisteidesi nostamiseen

Lue tärkeimmät vinkkimme ACT Writing -pistemäärän nostamiseksi, mukaan lukien salaisuudet, joita ACT ei halua sinun tietävän.

Ovatko AP-luokat sen arvoisia? Pitäisikö sinun ottaa ne?

Miksi sinun pitäisi käydä AP-luokissa? Mitä hyötyä siitä on? Opi, ovatko AP-kurssit todella aikaa ja vaivaa yliopistosovelluksiin.

Rhodes College SAT -pisteet ja GPA

Sana ja redundanssi SAT-kirjoituskysymyksissä

Opi tämä tärkeä SAT-kielioppisääntö parhaiden vinkkien avulla, joita sovelletaan todellisiin käytännön kysymyksiin. Älä ole tarpeeton!

Parhaat vakuudettomat luottokortit ihmisille, joilla on huono luottokortti

Matala luotto-pisteet? Tarvitsetko luottokortin? Vaihtoehtosi ovat rajalliset, mutta älä paniikkia: tutustu luetteloon parhaista vakuudettomista luottokorteista.

Cordovan lukio | 2016-17 rankingit | (Rancho Cordova,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Cordovan lukiosta Rancho Cordovassa, Kaliforniassa.

Havaijin yliopisto, Hilo Pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä San Marinon lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta San Marinon lukiosta San Marinossa, Kaliforniassa.

Härän kuun merkki: mitä se tarkoittaa sinulle

Onko sinulla Härän kuun merkki? Opi mitä kuun merkit ovat ja kuinka Härän kuu vaikuttaa persoonallisuuteesi ja elämääsi.

Siirretäänkö Associate -tutkinto mihin tahansa korkeakouluun? Jopa Ivy?

Voitko siirtyä Ivy Leagueen Community College -oppilaitoksesta? Opi siirtämään osakkuusyrityksen tutkinto mihin tahansa korkeakouluun.

4 vinkkiä standout 'Why Yale' -esitykseen

Etkö ole varma, miten lähestyä Why Yale -esee -kehotetta? Katso miksi Yale-esseenäyte ja saat vinkkejä oman tähtiseesi kirjoittamiseen.

Täydellinen luettelo SUNY -kouluista: kuinka valita sinulle sopiva

Käymme läpi täydellisen luettelon SUNY-kouluista keskittyen 4-vuotisiin oppilaitoksiin. Selvitä, mikä SUNY -koulu on sinulle paras!

College of Mount St.Josephin pääsyvaatimukset

Pattenin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Redlandsin lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Redlands Senior High Schoolista Redlandsissa, Kaliforniassa.