30 mahtavaa esikouluaktiviteettia kotona

ominaisuus-esikoululainen-leikki-lapsi

Nykyinen COVID-19-tilanne on sulkenut monia esikouluja eri puolilla maata. Vanhemmat joutuvat nyt joko toteuttamaan esikoulun kotiopetuksen opetussuunnitelman tai laatimaan omat esikoulusuunnitelmansa lapsille, jotka ovat yhtäkkiä kotona paljon enemmän.

Esikoulut eivät ehkä ole antaneet sinulle opetussuunnitelmaa, jota voit seurata kotona, joten saatat joutua itse luomaan sellaisen. Saattaa tuntua ylivoimaiselta kohdata mahdollisuus rakentaa oma kotikouluesi esikoulu alusta asti, mutta älä pelkää, olemme täällä sinua varten. T hänen artikkelinsa antaa sinulle arvokkaita vinkkejä oman esikoulun kotikoulun opetussuunnitelman tekemiseen sekä tarjoaa useita esikoulun koulutustoimintoja auttaa aikaa kulkemaan nopeammin hauskalla ja kouluttavalla tavalla.Paljon on katettavaa, joten aloitetaan!

vartalo-esikoululainen-lukeminen

Esikoululaiset ovat luonnollisesti uteliaita, mikä tarkoittaa, että he rakastavat koulutustoimintaa ... varsinkin jos he ovat hauskoja, liian!

Esikouluopetus

Avain tehokkaan esikoulun kotiopetuksen opetussuunnitelman kehittämiseen on aloita loppua ajatellen . Esitä itsellesi nämä kaksi kysymystä:

  1. Mitä haluat esikoululaisen oppivan?
  2. Kuinka kauan minulla on päivällä opettaa heitä?

Käytä nyt näitä tavoitteita selvittääksesi vaiheittaiset vaiheet saadaksesi esikoululaisen sinne, missä haluat hänen päätyä. Pidä mielessä, että puhumme pienestä täällä, hänellä ei ole sitkeyttä tehdä liian paljon, liian nopeasti. Niin tarvitset esikoulun opetussuunnitelman liikkua vauvan askelin . Kirjaimellisesti!

Se voi olla todella hyvä asia vanhemmille, varsinkin jos työskentelet, kun esikoululaisesi on ... no, koulun ulkopuolella. Mietit myös, kuinka opetat lapsesi, joten asioiden hidas pitäminen on hyvä kaikille.

Yksi tapa poistaa paine vanhemmuudesta ja opettaja on yritä keskittyä tekemään näistä toiminnoista muutakin kuin vain koulutusta l. Esikouluaktiviteetit ovat loistava tilaisuus sitoutua ja vaalia suhdettasi lapseen, ja tämä voi olla onnellinen muisti.

kehon aikataulu-suunnittelija

Esikoululaisten pitäminen aikataulussa auttaa heitä ennakoimaan, mitä on tulossa, mikä voi auttaa heitä tuntemaan itsensä vähemmän hukkua.

Esikoulun opetussuunnitelma: Päivittäiset aikataulut

Yksi tapa yksinkertaistaa kotikoulun esikoulua on asettaa päivittäinen esikoulun opetussuunnitelma. On hyvä luoda rutiini, koska se auttaa sinua aikatauluttamaan päiväsi. Se antaa myös esikoululaisesi rakenteen, jotta he tietävät, mitä he tekevät seuraavaksi. Ja tietysti, jos työskentelet kotona, se voi auttaa sinua selvittämään, kuinka tasapainottaa kotikouluesi esikoulun opetussuunnitelma työtehtäviesi kanssa!

Vaikka esikoulun tuntisuunnitelman tai aikataulun luominen voi tuntua ylivoimaiselta, autamme mielellämme. Tässä on kaksi esikoulun tuntisuunnitelmamallia se voi auttaa sinua pysymään rauhallisena, viileänä ja kerättynä .

Muista myös, että esikoululaisesi voi pystyä keskittymään koulutustoimintaan vain noin 15 minuutin ajan 30 minuutin jaksosta. Se on myös okei. Työskentele esikoululaisen tahdissa! Joustavuus on avain esikoululaisten kotikoulutukseen.

Esikoulun aikataulu 1: Hellävämpi aikataulu

Ensimmäinen esiopetuksen kotikouluopetussuunnitelma on yksi suunniteltu nuoremmille ja vähemmän aktiivisille lapsille . Tällä on paljon lepoja oppituntien välillä, ja se antaa sinulle mahdollisuuden rentoutua samalla kun pidät hauskaa.

Aikaväli Toiminta
8.00–9.00 Aamiainen
9.00–9.30 Lukeminen esikoulullesi
9.30–11.00 Sisällä vapaa-aikaa
11.00–11.30 Välipala
11:30 - 12:00 Koulutustoiminta (matematiikka, luonnontieteet tai lukeminen)
12.00–13.00 Ulkoliikuntaa
13.00 - 13.30 Lounas
13.30–15.00 Sisäkäyttö
15.00-15.30 Taidetoiminta
15:30 - 18:00 VapaapeliEsikoulun aikataulu 2: Kiireisempi aikataulu

Toinen esiopetuksen kotikouluopetussuunnitelma tulee olemaan sopii paremmin vanhemmille esikoululaisille ja aktiivisemmille lapsille . Voit myös siirtyä tähän aikatauluun, kun sää on hyvä, tai kun esikoululaisesi näyttää polttavan tonnia ylimääräistä energiaa.

mitkä ovat parhaiten yhteensopivia libroja
Aikaväli Toiminta
8.00–9.00 Aamiainen
9.00–9.30 Lukutoiminta
9.30–10.00 Tiedetoiminta
10.00–11.00 Naapuruston kävelytoiminta
11.00–11.30 Välipala
11:30 - 12:00 Matemaattinen toiminta
12.00–13.00 Ulkoilu tai vapaa peli
13.00 - 13.30 Lounas
13.30–15.00 Sisäkäyttö
15.00-15.30 Taidetoiminta
15:30 - 18:00 Vapaapeli

kehon aakkoset-sateenkaari-monivärinen

Esimerkkejä esikouluopetuksesta

Nyt kun sinulla on esimerkki päivittäisestä aikataulusta, Katsotaanpa joitain mahtavia aktiviteetteja, joita voit tehdä esikoululaisesi kanssa. Olemme jakaneet aktiviteetit luokkiin, joten voit siirtyä vapaasti aiheisiin, jotka sopivat sinulle ja pienimmillesi parhaiten.

Luonto- ja tiedeopetuksen esikoulu

Todennäköisesti tiede- ja luontotunnit ovat yksinkertaisin esikouluaktiviteetit, jotka toteutat. Sinulla on se etu, että esikoululaiset ovat oletuksena kiinnostuneita ympäröivästä maailmasta ja siitä, miten asiat toimivat. Tärkeintä on pitää se yksinkertaisena ja antaa esikoululaisen tehdä löytöjä itse.

Tässä on viisi uskollista luonto- ja tiedetoimintaa paljastamaan taika lapsesi ympäristössä.

Esikoulun tiedetoiminta 1: Bug Hunt

Lapset rakastavat vikoja! On harvinaista löytää esikoululainen, jolla on pelko pienistä kuuden ja kahdeksan jalan ystävistämme tai hän on inhottava.

Rohkaise lastesi uteliaisuutta tee tai lataa bingokortti, jossa on kahdeksan tai kymmenen yleistä hyönteistä, ja mene esikoululaisen luokse ja yritä löytää ne kaikki. Tutki niitä etukäteen ja opeta lapsellesi esittämällä johtavia kysymyksiä, kuten Miksi luulet tämän virheen olevan vihreä? ja miksi luulet, että muurahaiset kulkevat kaikki yhdessä suorassa linjassa?

Verkossa on useita ladattavia Bug Hunt Bingo -kortteja , joten voit tulostaa yhden, joka sopii alueesi hyönteisiin.

Preschool Science Activity 2: Leaf Catalog

Tämä on toinen sieppauspohjainen idea, josta lapset todella nauttivat. Samanlainen kuin yllä oleva Bug Hunt, tee tai lataa bingo-kortti tavallisista lehdistä alueellasi ja mene sitten etsimään niitä.

Tätä varten saatat joutua lähtemään ulos takapihaltasi naapurustoon. Tämä on loistava tilaisuus kävellä; on aina hyvä päästä talosta, varsinkin jos sää on hyvä! (Se voi myös auttaa esikoululaisia ​​polttamaan ylimääräistä energiaa, mikä ei ole koskaan huono asia.)

Tutki samankaltaisesti Bug Huntia, etukäteen joitain tosiasioita puista, joihin lehdet kuuluvat, ja kysy johtavia kysymyksiä saadaksesi pienokaisen kiinnostumaan kasveista ja niiden toiminnasta!

Esikoulun tiedetoiminta 3: Mikä on ruohon alla?

Tässä on yksi, joka pitää lapsesi kiireisenä jonkin aikaa, vaikka tämä voi olla hieman sotkuinen! Osoita heille, että jos kaivaa maahan, sen alla on kaikenlaisia ​​vikoja, siemeniä ja kiviä.

Johda kysymyksiin siitä, kuinka löytämäsi aarteet ovat päässeet sinne tavoitteenaan näytetään heille, kuinka kaikki ottajat ja kasvit työskentelevät yhdessä ympäristön luomiseksi! Jos ruohon alla kaivaminen ei tuota kovin mielenkiintoisia tuloksia, yritä nostaa kivi tai matto kostealle alueelle. Täältä löydät todennäköisesti kaikenlaisia ​​otuksia.

mikä on 2,5 gpa

Esikoulun tiedetoiminta 4: Mitä kuulet?

Tämä toiminta on hyvä, kun pienokaisesi on väsynyt tai hajamielinen ja haluat vain hiljaisen hetken heidän kanssaan. Mene ulos ja kerro lapsellesi, että te kaksi kuuntelet pitkään ja saat selville kuinka monta asiaa voit kuulla. Pitkä aika istua hiljaa lapsellesi on todennäköisesti vain minuutti tai niin, mutta istuessasi hiljaa ja kuunnellessasi niin kauan kuin pystyt, listaa lapsesi kanssa kaikki kuullut asiat ja yritä sitten selvittää, mitä he kaikki olivat . Esikoululaisesi ei ehkä tiedä mitä hän kuuli, joten yritä selvittää se yhdessä.

Esikoulun tiedetoiminta 5: Kasvatetaan ruokaa!

Esikoululaisen puutarhanhoito saattaa tuntua vaikealta tehtävältä, mutta heille voi olla hyvä mahdollisuus oppia kasveista, ravinnosta, hyönteisistä ja säästä! Vaikka et voi kohtuudella odottaa esikoululaisen ylläpitävän koko puutarhaa, voit määrittää esikoululaisesi yhden tai kaksi laitosta, joista he ovat vastuussa . Varmista, että he tarkistavat sen joka päivä ja investoivat laitoksen selviytymiseen ja kasvuun. Valitse kestävä kasvi, jota on vaikea tappaa, kuten minttu, pavut, salaatti tai kurpitsa. Sitten, kun sadonkorjuuaika tulee, katsele lapsesi säteen ylpeänä, kun hän syö itse kasvamansa vihanneksen!

kehon abakus

Uskokaa tai älkää, esikoulun matematiikka voi olla todella hauskaa, kun ajattelet laatikon ulkopuolella.

Matemaattiset aktiviteetit esikoululaisille

Tiedetoiminta on yleensä helppoa myyntiä esikoululaisille, mutta matematiikka on abstraktia eikä sitä ole niin helppo ymmärtää pienimmille.

Jos matematiikka ei ole sinun vahvuutesi ja olet pelotella ajatusta keksimään matematiikan esikoulun opetussuunnitelma, h Tässä on joitain helppoja matemaattisia aktiviteetteja, jotka pitävät esikoululaisen viihdyttävänä tuntikausia .

Esikoulun matematiikka 1: muodonmetsästys

Tämä on täydellinen, kun haluat päästä ulos talosta hetkeksi. Tee luettelo muodoista tai lataa muodonpoistajien metsästyskaavio verkosta . Sitten kävele naapurustossa yrittäen löytää ainakin yksi esimerkki kustakin muodosta .

Huomaat, että sylinterit, ympyrät ja suorakulmiot ovat kaikkialla, mutta neliöitä on hieman vaikeampaa löytää! Tämä on myös hyvä aika rohkaista lapsesi uteliaisuutta. Pyydä heitä katsomaan kasveja, kiviä ja jopa autoja kokeilemaan eri muotoja.

Esikoulun matematiikka 2: Sata kaaviota

Voit tehdä minkä tahansa määrän aktiviteetteja suurella sadan kaavion avulla, mikä on oikein riviä numeroita, kymmenen riviä kohti, jotka laskevat jopa 120 . Verkossa on useita upeita, joita voit ladata, tai voit tehdä omia.

Sadan kaavion avulla voit opettaa tasoja ja kertoimia, määrittää ja seurata askareita, opettaa kuinka laskea rahaa - taivas on raja!

Tässä on yksi idea: ennen kuin syöt aamumuroja, aseta satojen kaaviosi ja laske palaset tiettyyn määrään asti sijoittamalla ne kaavion päälle. Voit aloittaa laskemalla viiteen, sitten kymmeneen ... ja ennen kuin huomaatkaan, olet jopa 100!

Esikoulun matematiikka 3: Kuinka monta koiraa naapurustossa?

Toinen hieno kävelypeli, erityisesti pienimmille, jotka ovat vasta oppineet laskemaan, on kävele ympäri naapurustoa ja laske kuinka monta koiraa näet tai kuulet . (Varmista vain, että esikoululaisesi ei törmää koiraan, jota et tunne. Turvallisuus ensin!

Kun esikoululaisesi saa asiat kiinni, voit käyttää tätä toimintoa alkaaksesi opettaa yhteenlaskemista ja vähentämistä. Esimerkiksi, ehkä jonain päivänä lasket kuusi koiraa, mutta seuraavana päivänä lasket viisi. Tämä on loistava tilaisuus selittää, että viisi koiraa on yksi alle kuusi!

Esikoulun matematiikka 4: Pitkät matot

Tämä on helppo tapa opettaa mittauksia. Hanki play-doh tai mallinnus savea ja nähdä kuka voi tehdä pisin mato vierittämällä savi pöydälle, lattialle tai muulle kovalle pinnalle.

Jokainen teistä voi tehdä 5-10 matoa, ja sitten voit mitata, kuka voitti. Voit lisätä toisen matematiikan oppitunnin, jos lisäät kaikki pituudet yhteen ja keskiarvot. Voit myös sisällyttää tieteen opettamalla pienokaisellesi jättimäisiä lierolajeja, kuten kauhistuttavia Jättiläinen Gippsland-kastemato !

Esikoulun matematiikka 5: kauppias

Tämä leikkiä teeskentelevä peli on loistava tapa opettaa esikoululaisille laskemista ja laskea myös oppitunti rahasta.

Aseta hinnat useille taloustavarille ja käy ostoksilla lapsesi kanssa . Yritä pitää hinnat yksinkertaisina, jotta lapset voivat harjoitella numeroitaan. Näytä jokaiselle tuotteelle, jonka lapsesi haluaa ostaa, kuinka he laskevat rahansa maksamaan siitä!

Lelukassakoneet ja väärennettyjen rahojen sarjat ovat erittäin halpoja ja helposti löydettävissä, ja sinulla voi olla jo yksi näistä kotiisi. Mutta jos et, voit lainata rahaa monopolisarjasta tai leikata omat dollarin setelisi rakennuspaperista.

body-pikkutyttö-lukeminen-esikoululaiset

Lukeminen esikoululaisen kanssa

Lukeminen on hieno toiminta tylsistyneen esikoululaisen rauhoittamiseksi ja rauhoittamiseksi. Hän ei todennäköisesti koskaan sairastu kuuntelemasta sinua lukemasta hänelle, ja ääneen lukeminen antaa sinulle mahdollisuuden auttaa esikoululaisiasi oppimaan heidän kirjeensä ja uudet sanansa.

Tässä on joitain lukemiseen liittyviä toimintoja, joita voit tehdä esikoululaisen kanssa auttaaksesi heitä aloittamaan lukutaitonsa.

Esikoulun lukutoiminto 1: Mitä tapahtuu seuraavaksi?

Tämä toiminta toimii erittäin hyvin nuorempien esikoululaisten kanssa, jopa niiden kanssa, jotka ovat vasta alkaneet puhua. Kun luet kirjaa, etsi ilmastopysäkki ja kysy pieneltä, mitä hänen mielestään tapahtuu seuraavaksi. Kun esikoululaisesi vastaa, kysy heiltä miksi he ajattelevat, että tarina menee niin. Se on hieno tapa herättää lapsesi mielikuvitus ja auttaa häntä oppimaan ilmaisemaan ajatuksensa.

Kun lapsesi on selittänyt arvauksensa, jatka lukemista ja katso, ovatko he oikeassa. (Spoilerihälytys: esikoululaiset esittävät yleensä parempia ideoita kuin itse tarina, mikä on osa hauskaa.) Tämä toiminta näyttää yksinkertaiselta, mutta tämä auttaa esikoululaisensa ymmärtämään logiikkaa ja ongelmanratkaisua sekä pitämään hänet kiinnostuneena lukutoiminnasta.

Esikoulun lukutoiminto 2: Mitä näet?

Toinen toiminto, joka toimii hyvin pienille, on ottaa kuvakirja tai aikakauslehti, osoittaa sitten kuvaan kysy esikoululaiselta mitä he näkevät kuvassa.

Yllätyt usein pienistä yksityiskohdista, jotka erottuvat esikoululaisille, ja tämä auttaa myös lastasi oppimaan keskittymään tietoon. Muista seurata tietoja siitä, mikä jotain on, mitä se tekee ja mistä se tulee.

Esikoulun lukutoiminto 3: Mitä tekisit?

Tämä on toinen aktiviteetti, joka opettaa lapsellesi logiikkaa ja seurauksia. Etsi kohta, johon kirja tai tarina on järkevää kysy lapseltasi, mitä hän tekisi samassa tilanteessa.

Kun he kertovat sinulle valintansa, jatka lukemista saadaksesi selville, tekeekö hahmo samaa vai jotain erilaista ja seuraa sitten kysymyksiä siitä, mitä lapsesi ajattelee tapahtuvan, jos hahmo olisi tehnyt ehdotuksensa. Tämä on myös loistava tapa puhua tavoista, mukavuudesta ja erosta oikean ja väärän välillä.

Esikoulun lukutoiminto 4: Mikä tämä kirje on?

Jos esikoululaisesi on lukutaidon alkuvaiheessa, hän todennäköisesti tietää joidenkin tai useimpien kirjainten nimet.

Ota yksinkertainen kirja, varsinkin sellainen, jossa on vain muutama sana sivua kohden, ja kysy häneltä kirjaimista. Katso, tietääkö hän, mitä ääniä kirjaimet tuottavat, ja katso, löytyykö kirjain uudestaan ​​sivulta. Tämä on todennäköisesti peli, jota esikoululaisesi voi pelata vain lyhyen ajan, mutta se voi olla tehokas ensimmäinen alku lukemiseen.

Esikoulun lukutoiminto 5: Sanahaku

Tämä toiminta on todennäköisesti suunnattu vanhemmille esikoululaisille, joilla on jo jonkin verran lukutaitoa. Laadi luettelo tavallisista sanoista ja pyydä lasta etsimään nuo sanat kirjasta . Suuri valikoima sanoja aluksi ovat näkösanat, jotka ovat tarpeeksi yleisiä selittääkseen suurimman osan lapsesi kohtaamista sanoista.

( Jos etsit vielä enemmän näkösanatoimintoja, tutustu suosikkeihimme tässä artikkelissa. )

vartalo-esikoululainen-taide-liitu-piirustus

Pohjois -Dakotan yliopiston hyväksymisaste

Taiteellinen toiminta esikoululaisten kanssa on loistava tapa vapauttaa esikoululaisen mielikuvitus. (Se voi jopa avata mielikuvituksesi hieman prosessin aikana.)

Taideopetusta esikoululaisille

Taide ja käsityöt pitävät lapsesi huomion enemmän kuin melkein mikään muu. Ne eivät kuitenkaan ole vain tapa rohkaista luovuutta - taide voi olla erinomainen pääsy logiikkaan, ongelmanratkaisuun ja havainnointiin.

Tässä on joitain hauskoja taidetoimintoja, jotka voivat innostaa esikoululaisen mielikuvitusta ... ja auttaa heitä oppimaan prosessissa!

Esikoulun taidetoiminta 1: Takapihan kollaasi

Hyvin pienille lapsille maalaus, piirtäminen ja väritys voi olla turhauttavaa, koska heillä ei vielä ole motorisia taitoja tehdä niin hyvää työtä kuin haluaisivat. Siksi kollaasi on niin hauskaa taidetoimintaa, jota voit jakaa lapsellesi.

Pyydä lapsesi tälle harjoitukselle takapihalta kymmenen jännittävää esinettä. Höyhenet, lehdet, kivet, ruoho, rikkaruohot ... kaikki on reilua peliä. Kun lapsesi on kerännyt kymmenen esinettään, auta häntä löytämään tapa liimata ne paperin tai pahvin päälle tehdäkseen kohtauksen, maiseman, hirviön tai mitä tahansa. .

Auta lastasi ohjaamaan valintojaan kohti lopputuotetta esittämällä johtavia kysymyksiä. Voit esimerkiksi kysyä kysymyksiä: Mikä näistä tulee olemaan hirviön hiukset? Mikä tämä keppi tulee olemaan, hänen nenänsä? Hänen kätensä? Tavoitteena on kannustaa lastasi omaksumaan mielikuvituksensa taiteen avulla.

Esikoulutaide 2: Pinecone People

Tämä toiminta on kuin sukanukkeja, paitsi käpyillä! Pyydä lapsesi luomaan käpystä kämmenen liimaamalla siihen jalat, käsivarret ja kasvot talon ympärillä olevilla esineillä. Voit myös leikata muotoja paperista ja vanhoista aikakauslehdistä.

Kun lapsesi valmistaa käpypuun kättä, huomaat, että lapsesi sijoittaa käpylään persoonallisuuteen ja taustaan. Kannusta häntä keksimään hauskoja tarinoita käpysihenkilöstään ja muista auttaa häntä vaikeammissa tai turhauttavimmissa liimatöissä.

Esikoulun taidetoiminta 3: Keiju talo

Lapsilla on elävä mielikuvitus, ja taide on loistava tapa hyödyntää niitä. Tässä toiminnassa autat lastasi luomaan kodin myyttisille, maagisille keijuille.

Pyydä lasta keräämään esineitä tekemään pieni talo keijuille pihalla. Etsi kuorenpaloja, jotka saattavat olla sohvia, kiviä, jotka saattavat muodostaa jalkakäytävän, lautojen paloja, jotka saattavat tehdä sängyn. Pyydä sitten lasta tarkistamaan se päivittäin, onko talossa ollut asutusta.

Vaikka on epätodennäköistä, että lapsesi löytää keiju talostaan, hän todennäköisesti löytää kovakuoriaisia, muurahaisia ​​ja muita otuksia. Yritä saada hänet sijoittamaan talon ajoittaisiin päivityksiin ja parannuksiin. Pidä nuo keijut onnellisina!

Esikoulun taidetoiminta 4: Varjoystävät

Varjonuket ovat loistava tapa harjoittaa esikoululaisen taidotaitoja samalla kun opetat heille oppeja valon toiminnasta.

Kiinnitä lapsesi mielikuvitus auttamalla rakentaa erilaisia ​​hattuja, aukkoja ja esineitä, jotka luovat valikoiman typeriä olentoja varjoistaan ​​katsottuna . On erityisen hauskaa luoda kokonainen nukketeatteritarina, joka käyttää kaikkia ottajia yhdessä! Ehkä jopa ripustaa arkki oviaukkoon ja aseta lamppu sen taakse, jotta voit järjestää esikouluesi esityksen.

Esikoulun taidetoiminta 5: Pahin ateria

Tämä typerä toiminta saa lapsesi nauramaan varmasti! Nyt kun olet koonnut pienen valikoiman varjo-nukkeja, käpyjä ja keijuja, pyydä lasta etsimään esineitä, jotka hänen mielestään tekisivät inhottavan aterian kotitekoisille ystävilleen.

Lika pullojen korkkeissa piirakoita, rikkaruohosalaatteja, pieniä kuppia sadevettä, hyönteisten kuoria varten pääruokia varten ja niin edelleen. Vaikka tämä ei välttämättä ole kaikkein puhtainta toimintaa, sinä ja esikoululaisenne räjähdät laittamalla yhteen ikäviä aterioita.

ruumis-pieni-tyttö-vaaleanpunainen-lehdet

Vaikka on tärkeää auttaa lapsiasi oppimaan, on tärkeää antaa heille myös seisokkeja. Siksi olemme koonneet luettelon vain hauskaa -toiminnoista, joita voit tehdä esikoululaisesi kanssa.

Vapaa-ajan aktiviteetit esikoululaisille

Vaikka nämä koulutustoiminnot voivat olla mahtavia mahdollisuuksia sinulle ja esikoulullesi, tarvitset molemmat tauon myös silloin tällöin. Tässä on luettelo kymmenestä vapaa-ajan toiminnasta, joita voit käyttää hauskanpitoon tai vain rentoutua ja rentoutua yhdessä!

Ulkoilu sinulle ja esikoulullesi

Jos sää on hyvä, on erittäin suositeltavaa mennä ulos auringonpaisteeseen ja pitää hauskaa yhdessä ollessasi. Paitsi että se nostaa mielialaasi, se myös auttaa sinua kuluttamaan jonkin verran säästettyä energiaa.

Esikoulun ulkoilutoiminta 1: Wish Upon a Star

Tämä saattaa kuulostaa yksinkertaiselta, mutta se näyttää seikkailulta esikoululaiselle! Odota hyvään pimeään mennessä ja mene ulos etu- tai takapihalle tai mihin tahansa, missä sinulla on selkeä esteetön näkymä tähtiin, ja makaa selilläsi ja tarkkaile putoavia tähtiä . Jos yksikään ei tule näkyviin muutaman minuutin kuluttua, etsi tähti ja tee toive yhdessä.

Jos sinulla on vanhempi esikoululainen, voit työskennellä jopa yksinkertaisessa luonnontieteen oppitunnissa puhumalla tähdistöistä ja siitä, mitä tähdet ovat. Mutta oppitunti tai ei, lapsellesi todennäköisesti tulee ihme, että hän on vain ulkona luonnossa nukkumaanmenon jälkeen!

Esikoulun ulkotoiminta 2: piknik

Klassikko ei koskaan mene pois tyylistä. Syö lounasta tai päivällistä yhdessä takapihalla . Puolet hauskuudesta valmistautuu ja yrittää päättää mitä kaikkea tuoda ja mikä olisi hyvä syödä ulkona. Voit jopa auttaa esikoululaisiasi laittaa osan ruoasta! Voileivät, keksejä ja vanukas ovat kaikki helppoja ruokia, joita voit tehdä pienokaisen kanssa. Mutta ole valmis esikoululaisesi haluamaan jokainen ateria jälkeenpäin!

kenen kanssa Skorpioni on parhaiten yhteensopiva

Esikoulun ulkoilutoiminta 3: Kierrätyksessä on robotti!

Ennen roskien noutopäivää katso kierrätysastiasta ja katso, mitä voit käyttää rakentamaan robotin yhdessä. Tavoitteenasi on käyttää löytyneitä esineitä tekemään jotain uutta ja hauskaa.

Kun pelaat kierrätystä, älä pelkää ajatella laatikon ulkopuolella. Ehkä Amazon-laatikko voisi olla vartalo, jossa on teipatut wc-paperirullavarret ja soodapullon jalat! Luo hauskaa luomalla siitä mysteeri, mainitsemalla etukäteen, tiesitkö, että kierrätyksessämme on robotti ?! Tule, näytän sinulle!

Esikoulun ulkoilu 4: Kuplat kaikkialla

Olemme melko varmoja, ettei siellä ole esikoululaisia, jotka eivät rakastaisi kuplia. Kuplaseokset voidaan tehdä helposti vain astianpesuaineella ja vedellä . Monet reseptit vaativat glyseriiniä tai maissisiirappia, mutta jos sinulla ei ole niitä, sokeri toimii ripaus. Tässä on hieno yksinkertainen resepti .

Ja jos sinulla ei ole kuplasauvaa, älä huoli. Voit tehdä oman kuplasauvan oljilla ja kierre-siteillä leipää tai roskakorista. Levitä kuplat kauas ja leveästi yhdessä!

Esikoulun ulkoilutoiminta 5: Esterata

Jos sinun on sisällytettävä päivässä juoksuaikaa, esterata voi olla loistava vaihtoehto. Löydä valikoima esteitä: laatikot, tyhjä kahluuallas ja ruokapakkaukset voivat kaikki tehdä suuria esteitä esikoululaisille mennä sisään, yli ja ympäri. Asenna esteradalle esikoululaisen kanssa , ja pidä kilpailuja nähdäksesi kuka pääsee läpi nopeimmin!

Lisää inspiraatiota, ota a Katso mitä tämä perhe teki !

ruumis-lapsi-ruoanlaitto

Vaikka esikoululaiset rakastavat leikkiä ulkona, joskus tarvitset vain vähän sisällä hiljaista peliä tasapainottamaan asioita. Tässä on joitain ideoita, joiden avulla sisäleikki saadaan aikaan erityisestä ja hauskasta.

Esikoulun sisätiloissa

Kaikki yllä olevat ulkoilma-aktiviteetit voivat olla hauskoja, mutta mitä teet, jos sataa tai sää ei ole yhteistyöhaluinen? Älä huoli: voit pitää hauskaa sisätiloissa kuin ulkona! Tässä on hauskoja aktiviteetteja sinulle ja esikoulullesi.

Esikoulun sisätiloissa tapahtuma 1: Kypsennä ateria

Mitä kysyt? Etkö usko, että nelivuotias on valmis aloittamaan ruoanlaittoa? Mieti uudelleen! Esikoululaisesi aikoo hypätä mahdollisuuteen sekoittaa taikina, vaivata taikinaa tai heittää keittoaineita kattilaan. Keksi yksinkertainen resepti ja anna esikoululaisen auttaa sinua yhdistämään se!

Voit myös muuttaa tämän oppimistoiminnaksi. Voit esimerkiksi opettaa esikoululaiselle, mitä eri ainesosat ovat, ja jopa pyytää heitä kokeilemaan joitain (kuten vihanneksia tai juustoja) raakana. Tee seikkailusta!

Esikoulun sisätila 2: Arkin linnake

Tässä on toinen ajaton klassikko, joka ei koskaan vanhene! Määritä ruokasalin tuolien ympärys ja peitä niiden päälle levyt, jotta olohuoneeseen muodostuu arkin linnake. Lattia se sohvatyynyillä ja kaivaa vanhat jouluvalot, ja sinulla on itsellesi mukava ympäristö lukea, kuunnella musiikkia tai kertoa tarinoita yhdessä!

Oikea varoitus: esikoululaisesi ei ehkä koskaan halua enää nukkua omassa sängyssä.

Esikoulun sisätila 3: Podcast

Kun puhutaan tarinoiden kertomisesta yhdessä, lapsille on tarjolla useita upeita podcasteja. Jotkut heistä ovat musiikkikeskeisiä, ja niiden kanssa lauletaan typeriä kappaleita, jotkut ovat tarinoita, eläimiä ja satuja. Riippumatta siitä, mikä sinua kiinnostaa, olemme varmoja, että pystyt etsi podcast, josta pienempi nauttii, ja kuuntele sitä yhdessä.

Yksi erityinen suosikki on Pieniä tarinoita pienille ihmisille , jossa on hauskoja, riimisiä tarinoita, jotka pitävät esikoululaisen huomion loppuun asti. Jos saat inspiraatiota, tee oma yksinkertainen podcast pienen ihmisen kanssa nauhoittamalla itsesi kertomaan tarinaa yhdessä!

Esikoulun sisätila 4: Korjaa jotain

Onko sinulla rikkoutunut maljakko kaapissa, jonka olet tarkoittanut liittävän takaisin yhteen? Onko jalka heiluva tuolissa ja onko sitä annettava uudestaan? Putkiko kuva seinältä, etkä vain ole saanut mahdollisuutta sijoittaa sitä uudelleen? No, nyt on oikea aika!

Suorita yksinkertainen korjaus ja kävele lapsesi läpi vaiheet sen korjaamiseksi . Voit näyttää heille, kuinka erilaiset työkalut toimivat, ja voit jopa antaa heidän testata niitä (tietysti turvallisesti)! Kun esikoululaiset saavat suorittaa yksinkertaisia ​​tehtäviä itse, heistä tuntuu myös aikuisilta.

Esikoulun sisätiloissa tapahtuma 5: Valokuva-albumi

Kymmenen vuotta sitten ei ehkä näyttänyt sinulle kovin kauan sitten, mutta esikoulullesi se oli kaksi elämää sitten. Pieniä lapsia kiehtoo vanhoja valokuvia, joissa he voivat nähdä taloja ennen uudistuksia, isovanhempiaan nuorina, hauskan näköisiä autoja ja vaatteita ja niin edelleen!

Ota iltapäivä katsella vanhoja valokuva-albumeja yhdessä . Näytä heille, miltä näytit ikäisenä, ja jaa tarinoita omista onnellisista muistoistasi. Ehkä sinua inspiroi tekemään valokuva-albumi yhdessä joko verkossa tai tulostamalla joitain valokuvia, jotka sinulla on puhelimessa tai tietokoneessa. Tämä ei ole vain hieno liimausmahdollisuus, vaan luo myös aikakapselin tälle yhdessä vietetylle ajalle.

kehon vihjeitä ja temppuja

5 vinkkiä oman esikoulun kotikouluopetussuunnitelman luomiseen

Esikoululaisen kotiopetus voi olla vaikeaa, eikä ole epäilystäkään siitä, että teet parhaan mahdollisen työn. Tutustu viiteen asiantuntijavinkkiin, jotka voivat tehdä kodikoulun esikouluprosessista hieman helpompaa!

Vinkki 1: Ole itsevarma

Kun toteutat näitä esikouluopetussuunnitelmia lapsellesi, on tärkeää, että heijastat itseluottamusta ja pysyt rauhallisena . Esikoululaisesi voi kokeilla kärsivällisyyttäsi, ja sinusta saattaa tuntua, ettet todellakaan tiedä, mitä olet tekemässä - mutta lapsesi ei tiedä sitä, ellet kerro hänelle. Jos koot itsesi rauhallisena ja kärsivällisenä opettajana, lapsesi näkee sinut rauhallisena ja luottavaisena opettajana, ja hän kunnioittaa (enimmäkseen) ohjeita.

Vinkki 2: Ole kärsivällinen

Oppiminen on vaikeaa! Suuri osa esikoulullesi opettamastasi tuntuu hyvin ilmeiseltä sinä , mutta ne eivät ole heille niin ilmeisiä. Kaikki on vielä uutta pikkulapsellesi, joten ota aikaa ja anna lapsesi asettaa vauhti . Jos lapsesi käyttäytyy kuin hukkua, hän todennäköisesti on. Joten sen sijaan, että turhautuisit häneen, säädä rutiini hidastamalla.

Vinkki 3: Pelaa vahvuuksillesi

Missä olet hyvä? Mistä nautit? Jos olet matematiikkahenkilö, voit todennäköisesti selvittää loistavan tavan soveltaa matemaattisia periaatteita jokapäiväisiin tilanteisiin, mutta saatat kamppailla taiteellisempien pyrkimysten kanssa. Jos olet enemmän luovaa tyyppiä, luulet todennäköisesti parempia taideprojekteja, mutta ehkä matematiikkaharjoitukset ovat sinulle haaste selittää.

Tärkeää on, että sinä ymmärrä vahvuutesi ja puolueesi ja työskentele heidän kanssaan . Vietä ylimääräistä aikaa toimintojen tutkimiseen alueilla, joilla et ole aivan taitava, ja lue kuinka opettaa näitä käsitteitä esikoululaiselle. Pieni varautuminen puolestasi menee pitkälle varmistaaksesi, että esikoululaisesi ymmärtää tärkeitä käsitteitä!

Myös, pelata esikoululaisen vahvuuksia . Jos yrität saada aktiivisen esikoululaisen istumaan paikallaan kolmen tunnin taideprojektissa, molemmat päätyvät kurjaksi. Ehdotettujen päivittäisten aikataulujemme mukauttaminen esikoululaisten tarpeisiin auttaa sinua olemaan paljon menestyvämpi.

Vinkki 4: Se on maraton, ei sprintti

Palovamma on todellinen - sekä sinulle että esikoulullesi. Jos luulet noudattavasi tiukkaa aikataulua joka päivä, arvaa uudelleen. Et ole täällä aikuisen kanssa, vaan työskentelet jonkun kanssa varhaisessa kehitysvaiheessa.

Jos yrität sopia liian moniin aktiviteetteihin liian lyhyessä ajassa, päädyt turhautumaan ja uupumaan. Joten yritä mieti, kuinka pitää tämä kotikoulun esikoulun opetussuunnitelma vihaamattomana viikon tai kahden kuluttua . Ehkä se tarkoittaa enemmän vapaa-aikaa tai enemmän välipaloja. Mitä se näyttää, älä pelkää omaksua sitä!

Vinkki 5: Toista itsesi

Lapset oppivat toistosta. Joten vaikka se saattaa tuntua typerältä tai ärsyttävältä, toista esikoulun opetussuunnitelman keskeiset ajatukset, jotka haluat antaa useita kertoja. Tee samoja toimintoja uudestaan ​​ja uudestaan. Lue samat kirjat toistuvasti. Tämä auttaa lastasi oppimaan menestymisen edellyttämän tiedon, kun koulu palaa takaisin.

runko-seuraava vaihe

toimiiko neliön viimeistely aina

Seuraavat vaiheet

Monet näistä aktiviteeteista auttavat lapsiasi oppimaan, mutta ne eivät ole virallisia koulutustyökaluja. Jos etsit muodollisempia koulutuspelejä, olemme kuulleet sinut . Meillä on koko luettelo aakkospelejä, jotka voivat auttaa sinua opettamaan esikoululaisille heidän kirjeensä!

Saatat huomata, että nuoremmat lapsesi ovat hieman liian nuoria joillekin yllä lähetetyille aakkospeleille. Jos esikoululaisesi on ikäryhmän nuoremmalla puolella, saatat etsiä jotain hieman yksinkertaisempaa. Tämä taaperoiden luettelo voi auttaa innoittamaan peliaikaa!

Kotikoulu esikoulullesi on hyvä aika auttaa heitä työskentelemään edistyneempien taitojen parissa ... mutta heidän opettamisen ei tarvitse olla tylsää. Esimerkiksi näkösanapelit ovat loistava työkalu, joka auttaa muita lapsia oppimaan lukemaan. Asiantuntijaluettelomme näön sanapeleistä voi auttaa sinua ja esikoululaisiasi aloittamaan oikealla tiellä.

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmisteluun? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Elizabethtown Collegen pääsyvaatimukset

Kuinka voittaa Tylenol -apuraha

Oletko kiinnostunut Tylenol Future Care -apurahasta? Tässä on asiantuntijaopas loistavan sovelluksen rakentamisesta ja Tylenol -apurahan voittamisesta.

Texas A&M - Corpus Christi SAT -tulokset ja GPA

Denisonin yliopiston ACT -tulokset ja GPA

Molloy Collegen pääsyvaatimukset

Art Center College of Designin pääsyvaatimukset

1340 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä sinun on tiedettävä Thomas Jeffersonin vanhemmasta lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Thomas Jeffersonin vanhemmasta lukiosta Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Albion Collegen pääsyvaatimukset

2015-2016 ACT-testipäivät

Etsitkö ACT-testipäiviä vuosina 2015 ja 2016? Katso täydellinen testausaikataulu ja vinkkejä oman ACT-päivämäärän valitsemiseen.

DeVry University - North Brunswick Pääsyvaatimukset

16 ACT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä sinun on tiedettävä Robert F.Kennedyn yhteisökouluista-Los Angelesin lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT-tulokset, AP-tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Robert F.Kennedy Community Schools-Los Angeles High School of the Artsista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

1700 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Vassar SAT -tulokset ja GPA

Southwestern University SAT -tulokset ja GPA

6 kriittistä AP-tenttivinkkiä kokeidesi ässä

Stressitkö AP-kokeista? Tutustu kuuteen suosituimpaan AP-testivinkkiin parhaasta arvausstrategiasta siihen, miten energiaa pidetään yllä tenttipäivänä.

Mikä on Charter School? Onko yksi oikea sinulle?

Oletko hämmentynyt charter- ja julkisista kouluista? Yksityiskohtainen kilta charterkoulun määritelmään opastaa kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää.

Sweet Briar Collegen pääsyvaatimukset

Kentucky Wesleyan Collegen pääsyvaatimukset

Paras AP Human Geography Review Books

Tarvitsetko AP Human Geography -kirjan? Olemme tarkastelleet parhaita vaihtoehtoja tenttiarviointiisi ja antaneet ohjeita siitä, miten valita oikea sinulle.

Mount St.Mary's Collegen pääsyvaatimukset

Etelä-Dakotan yliopiston pääsyvaatimukset

Rollins College ACT -pisteet ja GPA

Skidmoren pääsyvaatimukset