3 vinkkiä tähti Yale -lisäesiteiden kirjoittamiseen

yale-yliopisto-1604159_640-1

Yale myöntää hieman yli 6% hakijoiden kokonaismäärästä vuosittain. Jos haluat olla yksi niistä hyväksytyistä opiskelijoista, sinun on kirjoitettava hämmästyttäviä Yale-esseitä osana Yale-yliopiston hakemustasi.

Tässä artikkelissa, kerromme erityyppisistä esseistä, jotka sinun on kirjoitettava Yale University -sovelluksellesi ja opettaa sinulle kirjoittamaan Yale-täydennys essee, joka auttaa sinua erottumaan tuhansien muiden hakijoiden joukosta.Mitkä ovat Yale-esseen kehotteet?

Yalen yliopisto vaatii sinua lähettämään yhden 'Miksi Yale?' essee ja kaksi muuta esseeä, riippuen siitä, lähetätkö yhteisen hakemuksen, QuestBridge-hakemuksen vai koalitiohakemuksen.

Voit valita useista aiheista pidempiä Yale-täydennys-esseekysymyksiä varten. Kehotteet ovat samat sekä Common- että Coalition-sovelluksille, mutta vastaamiesi kehotteiden määrä on erilainen sovellettavan sovelluksen mukaan.

Täytät myös lyhyet vastauskysymykset käyttämästäsi sovelluksesta riippumatta.

Yale-esseiden lyhyet vastauskysymykset vaihtelevat sanarajoissa 35 sanasta 300 sanaan. Nämä esseet ovat ominaisia ​​Yale-sovellukselle - et löydä niitä mistään muusta korkeakoulun tai yliopiston hakemuksesta.

Vaikka ne ovat lyhyitä, Yale-esseet ovat yhtä tärkeitä kuin pidemmät esseet.

kuva 2 dollarin setelistä

Yalen täydentävät esseekysymykset tarjoavat sinulle runsaasti mahdollisuuden osoittaa pätevyytesi hakijana ja wow valintakomitea.

body-question-mark-1

2020-2021 Miksi Yale? Essee

Yalen laajat kurssitarjonta ja vilkkaat keskustelut luokkahuoneen ulkopuolella kannustavat opiskelijoita seuraamaan kehittyviä älyllisiä kiinnostuksen kohteitaan missä tahansa. Kerro meille sitoutumisestasi sinua kiinnostavaan aiheeseen tai ideaan. Miksi sinua kiinnostaa se?

Tämä kehote pyytää sinua osoittamaan, että sinulla on itsenäisiä älyllisiä etuja, ja tekemään aloitteen vaaliakseen niitä elämässäsi —Yale-opiskelijoiden tärkeimmät ominaisuudet. Pohjimmiltaan tämä on Yalen versio 'Miksi tämä korkeakoulu?' essee!

Tämä tarkoittaa, että hyvä vastaus tähän kysymykseen sisältää seuraavat elementit: 1) aihe tai idea, josta olet älyllisesti utelias, 2) miten suhtaudut kyseiseen aiheeseen tai ideaan ja 3) miksi sinua kiinnostaa aihe tai idea.

Niin, aloita kuvaamalla kiinnostava aihe tai idea. Oletetaan esimerkiksi, että olet kiinnostunut siitä, kuinka pöytäpelit, kuten Dungeons and Dragons and Magic: The Gathering, edistävät keskeisiä koulutustaitoja, kuten lukutaitoa ja henkistä matematiikkaa. Mieti, mikä innostaa sinua eniten aiheesta tai ideasta, ja selitä nämä asiat vastauksessasi.

Haluat myös selittää lyhyesti Miten olet tekemisissä aiheen tai idean kanssa. Esimerkiksi, ehkä pelaat vankityrmiä ja lohikäärmeitä paikallisessa pelikaupassa joka viikonloppu, ja huomaat, että monet vanhemmat ovat jättäneet keski-ikäisiä kouluttamaan pelejä. Nämä havainnot olisivat voineet herättää kysymyksiä lukutaidon oppimisesta ja pöytäpeleistä. Joitakin kontekstin sisällyttäminen auttaa perustamaan vastauksesi tarinaan, johon pääsyneuvojat voivat olla yhteydessä.

Lopuksi sinun on selitettävä, miksi sinua kiinnostaa ideasi tai aihe. Jos kyseessä on pöytäpeli, josta keskustelimme edellä, ehkä puhut siitä, kuinka kamppailit lukemisen kanssa nuorena opiskelijana ja pöytäpelien pelaaminen auttoi sinua kehittämään taitojasi. Selityksen sisällyttäminen siihen, miksi sinua kiinnostaa aiheesi tai ideasi, on tärkeä osa vastaustasi.

Ja lopuksi, varmista, että liität kaiken takaisin Yaleen. Kuinka uteliaisuutesi auttaa sinua saamaan merkittävän vaikutuksen Yalen opiskelijana? Ja miksi Yale on ainoa koulu, joka voi edistää luovuuttasi ja muuttaa sen menestykseksi? Päivän päätteeksi valintaneuvojat haluavat ymmärtää paremmin, miksi Yale on ainoa koulu sinulle - joten muista selittää se täällä!

2020-2021 Yale Supplement Essay -kysymykset

Yale-täydennysesseekysymyksiä on kolme sekä essee nimenomaan insinööriohjelmaan hakeville opiskelijoille.

Jokaisen Yaleen hakevan opiskelijan on vastattava tähän kehotukseen enintään 250 sanalla:

 • Yalen laajat kurssitarjonta ja vilkkaat keskustelut luokkahuoneen ulkopuolella kannustavat opiskelijoita seuraamaan kehittyviä älyllisiä kiinnostuksen kohteitaan missä tahansa. Kerro meille sitoutumisestasi sinua kiinnostavaan aiheeseen tai ideaan. Miksi sinua kiinnostaa se?

Opiskelijoiden on myös valittava yksi seuraavista kehotteista ja vastaa siihen enintään 250 sanalla:

 • Pohdi sitoutumistasi yhteisöön, johon kuulut. Kuinka sinusta tuntuu, että olet osallistunut tähän yhteisöön?

 • Yalen opiskelijat, tiedekunnat ja alumnit käsittelevät paikallisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti tärkeitä asioita. Keskustele ongelmasta, joka on sinulle tärkeä ja kuinka korkeakoulukokemuksesi voi auttaa sinua ratkaisemaan sen.

 • Kerro meille suhteestasi roolimalliin tai mentoriin, jolla on ollut vaikutusvaltaa elämässäsi. Kuinka heidän ohjauksellaan on ollut merkitystä kasvullesi?

Jos haet Coalition-sovelluksen kautta, sisällytät myös ääni-, video-, kuva- tai asiakirjatiedoston, jonka olet luonut. Tämä on sinulle merkityksellistä ja liittyy jollakin tavalla esseeseesi. Kirjoitat yhden lauseen osoittamaan, miten tämä liittyy esseeisi.

yale-yliopisto-1604158_640-1

Analysoitu Yalen täydentäviä esseitä

On kolme pidempää täydentävää esseitä, joista yhteisen tai koalition hakemuksen jättävien hakijoiden on valittava. Kehotteet ovat samat molemmissa sovelluksissa. Muista, että jos lähetät yhteisen hakemuksen, sinun on vastattava kahteen kolmesta kehotteesta. Jos lähetät koalitiohakemuksen, sinun on vastattava kahteen ja Sisällytä sinulle mielekäs media.

Esseekehote 1

Pohdi jäsenyyttäsi yhteisössä. Miksi osallistumisesi on sinulle tärkeää? Kuinka se on muokannut sinua? Voit määrittää yhteisön haluamallasi tavalla.


Tämä essee tarjoaa loistavan paikan antaa komitean nähdä puolesi sinusta, jolla ei ole mitään tekemistä tutkijoiden kanssa. Täällä on niin monta mahdollista vastausta: perhe, urheilutiimit, uskonnollinen koulu, AV-klubi - nämä ovat kaikki yhteisöjä, ja läsnäolo on vaikuttanut niihin kaikkiin

Pidä hauskaa tämän Yale-esseen kanssa. Älä tunne painetta puhua siitä, kuinka paljon hyväntekeväisyystyötä teet - on todennäköistä, että monet hakijat menevät tälle reitille ja se tuntuu epäaitolta. (ellei hyväntekeväisyystyö ole oikeastaan ​​sinun hillosi. Jos näin on, jatka sitä!)

Anna äänesi loistaa läpi tässä äläkä ole hyökkäys luovaksi. Koska sinulla on suurempi sanamäärä, voit esitellä joitain proosalaisia ​​pilkkujasi. Älä yritä liian kovaa! Ole itse - valiokunta arvostaa sinua siitä.

Essee kehote 2

Yalen opiskelijat, tiedekunnat ja alumnit käsittelevät paikallisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti tärkeitä asioita. Keskustele ongelmasta, joka on sinulle tärkeä ja kuinka korkeakoulukokemuksesi voi auttaa sinua ratkaisemaan sen.


Tämä kehote on melko suoraviivainen. Älä vielä kerran kirjoita sitä, mitä luulet hakukomitean haluavan lukea. Tutki vastaustasi ennen esseen kirjoittamista ja ole rehellinen kirjoituksessa.

Jos mitään ei tule heti mieleen, kun luet tätä kehotetta, älä paniikkia. Käytä hetki ja tee luettelo sinua kiinnostavista laajoista asioista. Saatat esimerkiksi olla kiinnostunut kotikaupungisi monimuotoisuudesta, keskustelusta kansallisesta terveydenhuollosta Amerikassa tai juomaveden olosuhteista Afrikassa.

Kun olet ajatellut yleistä aihetta, siirry verkkoon ja etsi muutama artikkeli aiheista. Todellisessa esseessäsi vastaus on mahdollisimman tarkka. Haluat osoittaa, että välität aiheesta, otit aikaa tutkia sitä etkä vain selannut joukkoa trendikkäitä hashtageja, jotka liittyvät sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen.

Essee kehote 3

Kerro meille suhteestasi roolimalliin tai mentoriin, jolla on ollut vaikutusvaltaa elämässäsi. Kuinka heidän ohjauksellaan on ollut merkitystä kasvullesi?

Tämä kehote pyytää sinua antamaan käsityksen siitä, miten opit muilta ja teet yhteistyötä heidän kanssaan. Tätä varten sinun on valittava elämästäsi yksi mentori tai roolimalli, joka on vaikuttanut sinuun jollakin mielekkäällä tavalla, ja kuvattava, kuinka heidän opastuksensa on auttanut sinua tulemaan nykyiseksi.

Vankka vastaus tähän kysymykseen alkaa tunnistamalla yksi mentori tai roolimalli elämästäsi. Voisit harkita valmentajan, opettajan, vapaaehtoiskoordinaattorin tai tutkimusprojektin mentorin valitsemista. Valitsemasi henkilön tulisi olla joku, joka on auttanut sinua kasvamaan tietyllä tavalla jonka voit kuvata vastauksessasi täällä.

Kun tunnistat mentorin tai roolimallin, josta haluat kirjoittaa, mieti tarkkaan, miten haluat kuvata tämän henkilön vaikutuksen elämääsi. Mentoristasi voi olla monia ihania asioita, mutta haluat olla valikoiva, mitä yksityiskohtia sisällytät. Esimerkiksi, jos päätät kirjoittaa mentoristasi biologian tutkimushanketta varten, saatat päättää keskittyä yhteen tai kahteen tapaan, jolla ne vaikuttivat kehitykseesi tutkijana.

Et voi sisällyttää suhteidesi kaikkia yksityiskohtia, joten keskittyä kuvaamaan tapoja, joilla mentorisi tai roolimallisi suurin osa vaikuttivat sinuun ja miten ne auttoivat sinua kasvamaan . Ajattele jotain, jonka mentorisi opetti sinulle ja joka oli sinulle täysin uutta tai vallankumouksellista, ja kehitä sitten oppimasi sellaiseksi, joka on muokannut sinut mallin opiskelijaksi Yalelle.

Mentorointi on ratkaisevan tärkeää älyllisen kasvun, tutkimushankkeiden ja yhteistyöhön perustuvan oppimisen kannalta. Selittämällä positiivinen kokemuksesi tällaisesta älyllisestä yhteistyöstä Yale Admissions näyttää, että olet valmis oppimaan muiden johdolla Yalen opiskelijana.

Tekniikan essee

Yalen insinööriohjelmaan hakevien opiskelijoiden on myös toimitettava insinööritiede osana hakemustaan.

Kerro meille lisää siitä, mikä on saanut sinut kiinnostumaan tästä tutkimusalasta, mitä kokemuksia sinulla on (jos sellaisia ​​on) tekniikan alalla ja mikä on Yalen suunnitteluohjelmassa, joka vetoaa sinuun. (Enintään 250 sanaa)


Yalen tekniikka on kilpailukykyistä, joten pääsy haluaa oppia lisää siitä, mikä motivoi sinua jatkamaan tätä tutkimusaluetta. Tämä tarkoittaa, että haluat kaivaa taustasi ja aiemmat kokemuksesi suunnittelusta ja liittää ne sitten Yale-tekniikkaa koskeviin asioihin, jotka innostavat sinua.

Aloita ajattelemalla tarinasi: mistä kiinnostuksesi tekniikkaan alkoi tai tuli? Onko elämässäsi tai yhteisössänne havaitsemasi ongelma halunnut jatkaa suunnittelua? Onko sinulla kokemusta tekniikasta, joka sai sinut rakastumaan siihen tai paljasti kykyäsi tehdä uraa tällä alalla? Pohjimmiltaan kerro kiinnostuksesi tekniikan alusta. Tämä auttaa Yalea ymmärtämään, mikä todella motivoi sinua jatkamaan tekniikkaa, ja antaa heille käsityksen siitä, miten tämä tutkimusalue yhdistyy kuka olet ja elämäsi kokemuksiin.

Sitten, jotta voit liittää kiinnostuksesi tekniikkaan Yaleen, haluat tehdä jonkin verran tutkimusta. Katso tarkkaan Yalen suunnitteluohjelmaa ja korosta sen erityispiirteitä, jotka houkuttelevat sinua. Hanki yksityiskohdat insinööriprofessoreista, insinöörikursseista ja Yalessa tarjotuista tutkimushankkeista, joiden kanssa olisit innoissaan työskennellä tai ottaa vastaan. Kun olet tunnistanut, missä mielestäsi mielenkiinnot tekniikan kanssa sopivat yhteen Yalen tarjonnan kanssa, kuvaile nuo yhteydet esseessäsi.

Kaiken kaikkiaan vastauksesi on osoitettava, että olet sitoutunut ja innokas opiskelija Yalen suunnitteluohjelman kaikella, mitä sillä on tarjottavanaan. Kuvailemalla taustaa insinööritaidolla ja miten se motivoi sinua jatkamaan suunnittelua Yalessa, näkyy, että olet miettinyt, miten sopisi tähän erityisohjelmaan.

2020--2021 Yalen lyhyet vastauskysymykset

Jokaisen hakijan on vastattava kolmeen Yale-kohtaiseen lyhyeen vastauskysymykseen sekä neljään muuhun, jos käytät koalitiota tai yhteistä sovellusta.

saanko istua yliopistossa?

Yalen lyhyet vastauskysymykset ovat juuri sitä: hyvin lyhyitä. Jotkut vaativat vain 35 sanavastausta. Puhumme myöhemmin vastaamisesta näihin kysymyksiin. Katsotaanpa toistaiseksi itse kehotteita.

Kaikkien opiskelijoiden vastaukset ovat:

 • Yalen opiskelijoilla on paljon aikaa tutkia akateemisia kiinnostuksen kohteitaan ennen sitoutumista yhteen tai useampaan pääalueeseen. Monet opiskelijat joko muuttavat alkuperäistä akateemista suuntaa tai muuttavat mielensä kokonaan. Mitkä akateemiset alueet näyttävät sopivan mielenkiintoihisi tai tavoitteisiisi tällä hetkellä? Ilmoita enintään kolme lista tarjotaan.
 • Miksi nämä alueet vetoavat sinuun? (Enintään 100 sanaa)
 • Mikä Yalessa on saanut sinut hakemaan? (Enintään 125 sanaa)

Lyhyet otot -kyselyt vastaavat vain opiskelijat käyttävät koalitiota ja yhteistä sovellusta ovat:

 • Mikä inspiroi sinua? (Enintään 35 sanaa)
 • Yalen asuntokorkeakoulut pitävät säännöllisesti keskusteluja vieraiden kanssa, jotka edustavat monenlaisia ​​kokemuksia ja saavutuksia. Minkä menneen tai nykyisen henkilön kutsuisit puhumaan? Mitä kysymystä haluaisit kysyä? (Enintään 35 sanaa)
 • Opetat Yalen kurssia. Miksi sitä kutsutaan? (Enintään 35 sanaa)
 • Useimmat ensimmäisen vuoden Yalen opiskelijat asuvat sviiteissä, joissa on neljä tai kuusi henkilöä. Mitä toivot lisäävän matkalaisesi kokemukseen? Mitä toivot heidän lisäävän sinun? (Enintään 35 sanaa)

Kaikkien näiden lyhytaikojen on oltava enintään 35 sanaa ja 200 merkkiä (kirjaimia, välilyöntejä ja symboleja / numeroita) tai vähemmän.

yale-79268_640-1

Yalen lyhyitä vastauksia koskevia kysymyksiä analysoitiin

Tässä osassa tarkastelemme perusteellisesti lyhyitä vastauksia Yale-täydennysesseistä.

Muista, että jokaisen koalitiota tai yhteistä hakemusta käyttävän hakijan on vastattava kaikkiin esseekehotteisiin, joten et saa valita, minkä esseen haluat kirjoittaa. On tärkeää, että vastaat kaikkiin Yale-esseiden kehotteisiin, koska ne kaikki ovat yhtä tärkeitä.

Katsotaanpa kutakin Yalen lyhyttä esseekysymystä ja katsotaan, miten jokaiselle voidaan kirjoittaa jotain mielekästä.

Yale Lyhyt vastaus kysymys 1

Yalen opiskelijoilla on paljon aikaa tutkia akateemisia kiinnostuksen kohteitaan ennen sitoutumista yhteen tai useampaan pääalueeseen. Monet opiskelijat joko muuttavat alkuperäistä akateemista suuntaa tai muuttavat mielensä kokonaan. Mitkä akateemiset alueet näyttävät sopivan mielenkiintoihisi tai tavoitteisiisi tällä hetkellä? Ilmoita enintään kolme toimitetusta luettelosta.

Miksi nämä alueet vetoavat sinuun? (Enintään 100 sanaa)

Ensinnäkin - noudata tarkasti tässä olevia ohjeita. Käytä VAIN edellä olevassa linkissä olevasta luettelosta peräisin olevia tutkimusalueita ja muista mainita enintään kolme.

Täällä Yale antaa sinulle mahdollisuuden näyttää jonkin verran kiinnostuksen kohteitasi, mutta kirjoituksesi pitäminen lyhyenä ja rehellisenä on avainasemassa.

Vähemmän on enemmän täällä - älä pelkää luetella vain yhtä kiinnostusta. Vaikka voi olla epärealistista valita pääaine ennen yliopistoon astumista, ei ole haittaa ilmaista sitä, mikä innostaa sinua juuri nyt. Sinun ei tarvitse pitää kiinni tästä pääaineesta koko Yale-urasi ajan, ellet tietenkään halua. Muista vain, että 100 sanaa ei ole paljon tilaa, joten saatat pystyä ilmaisemaan enemmän, jos valitset yhden aiheen kolmen sijaan.

Yale Lyhyt vastaus kysymykseen 2

Mikä Yalessa on saanut sinut hakemaan? (Enintään 125 sanaa)

Paras neuvo, jonka voimme antaa sinulle tässä, on olla tarkka. Tee tutkimuksesi ennen kuin aloitat tämän kehotteen. Paras vastaus mainitsee professorit, ohjelmat ja luokat, jotka ovat saatavilla vain Yalessa.

Yksi tapa lähestyä tätä esseitä on perustaa se keskusteluun, jonka olet voinut käydä Yalen alumni tai professorin kanssa. Hakukomitea etsii kuinka totuudenmukainen ja syvä halu osallistua Yaleen on, joten mene ylimääräinen maili. Tavoita ihmisiä, jotka ovat kokeneet Yalen itse. Lukion ohjaajasi voi auttaa sinua löytämään nämä yhteydet.

Yale Lyhyt vastaus kysymykseen 3

Mikä inspiroi sinua? (Enintään 35 sanaa)

Varoitus! Pienen sanavaatimuksensa vuoksi saatat olla kiusaus olla nokkela tai sardoninen vastauksessasi. Vastusta kehotusta! Uudelleen, mene aitouteen pikemminkin kuin älykkyyteen. Jos vastauksestasi syntyy luonnollisesti jotain viehättävää tai hauskaa, kysy neuvonantajalta, englanninopettajalta tai muulta luotetulta toimittajalta ennen sen palauttamista. Huumori voi lukea räikeänä ja hakulautakunta voi ajatella, ettet ota hakemustasi vakavasti.

Hyvät vastaukset tähän kysymykseen vaihtelevat inspiroivista ihmisistä upeisiin maisemiin hienoon ruokailuun. Oikeaa vastausta ei ole, joten hauskaa vastata!

Ajattele, mitä tämä kehote kysyy: mikä inspiroi sinua? Mikä saa sinut innostumaan ja motivoitumaan? Vältä tuskallisia vastauksia hinnalla millä hyvänsä. Älä sano, kuinka innoittamasi olet 'maailmasta koko laajuudessaan'. Sen sijaan katso sisäänpäin ja ajattele, milloin olet tuntenut itsestäsi parhaan ja innostuneimman tekemään asioita, joita rakastat. Mikä sai sinut tuntemaan niin? WHO? Ja miten toimit tuon inspiraation mukaan?

Yale Lyhyt vastaus kysymykseen 4

Yalen asuntokorkeakoulut pitävät säännöllisesti keskusteluja vieraiden kanssa, jotka edustavat monenlaisia ​​kokemuksia ja saavutuksia. Minkä menneen tai nykyisen henkilön kutsuisit puhumaan? Mitä kysymystä haluaisit kysyä? (Enintään 35 sanaa)

Tässä on toinen kehote, jonka kanssa voit pitää hauskaa. Vältä vielä kerran kliseitä! Älä sano 'Gandhi' tai 'MLK' - nämä ovat ilmeisiä vastauksia, joita on mahdotonta saavuttaa.

Valitse joku, joka on todella innoittanut sinua - älä ketään, jonka uskot vaikuttavan valintakomiteaan. Heidän ei tarvitse olla erittäin kuuluisia, rikkaita tai menestyviä. Niillä olisi kuitenkin pitänyt olla konkreettinen vaikutus elämääsi.

Yale Lyhyt vastaus kysymykseen 5

Opetat Yalen kurssia. Miksi sitä kutsutaan?

Toinen hauska! Jälleen kerran: ei kliseitä, ei ilmeisiä vastauksia, ja älä komediaa.

Tässä on mahdollisuus näyttää jotain, jonka tunnet hallitsevasi. Sen sijaan, että heijastuisit tulevaisuuteen, kun olet kuuluisa näytelmäkirjailija ja sinulla on kyljykset opettaa luokan upeasta realismista nykyteatterissa, Valitse jotain, josta tiedät juuri nyt.

mikä väri tekee vaaleanruskeasta

Ehkä puhut toista kieltä. Ehkä keräät hyönteisiä tai painat kukkia. Ehkä olet kiireisten opiskelijoiden omahoidon asiantuntija. Tätä kysymystä ei ole suunniteltu ymmärtämään paremmin tavoitteitasi tai tavoitteitasi. Täällä valiokunta haluaa oppia kyvyistä ja intohimoista, joissa olet jo varma.

Yale Lyhyt vastaus kysymykseen 6

Useimmat ensimmäisen vuoden Yalen opiskelijat asuvat sviiteissä, joissa on neljä tai kuusi henkilöä. Mitä toivot lisäävän matkalaisesi kokemukseen? Mitä toivot heidän lisäävän sinun? (Enintään 35 sanaa)


Tämä kysymys antaa sinulle mahdollisuuden kertoa persoonallisuutesi eri puolista.
Jos olet esimerkiksi hieno kokki, voit esitellä näitä taitoja täällä.

Tärkeitä asioita, jotka tässä kysymyksessä on korostettava, ovat ainutlaatuiset puolet siitä, mikä tekee sinusta sinusta . Ehkä kirjoitat erikoissarja DVD: tä kaikista Sormusten Herra -elokuvista tai eeppisen julistekokoelman. Ei väliä mitä, haluat osoittaa, että arvostat yhteisöä.

Lopuksi haluat jakaa mitä etsit matkalaukussa - ystävyys, tuki, kaveri, jonka kanssa voit mennä Yale-Harvardin jalkapallopeliin. On yhtä tärkeää osoittaa, kuinka arvostat muita.

yale-yliopisto-1604157_640-1

Kuinka kirjoittaa suuri Yale-essee

Riippumatta siitä, mihin Yalen lyhyeen vastauskysymykseen vastaat, sinun on pidettävä mielessä seuraavat vinkit hyvän Yale-esseen kirjoittamiseen.

# 1: Käytä omaa ääntäsi

Yliopiston esseen tarkoituksena on, että valintalautakunnalla on mahdollisuus oppia tuntemaan sinut testipisteiden, arvosanojen ja arvosuositusten ulkopuolella. Valintasi esseet ovat tilaisuutesi herättää itsesi essee-lukijoiden elämään ja esitellä itsesi täysin täyteläisenä ihmisenä.

Sinun tulisi sitten varmistaa, että henkilö, jonka esität yliopiston esseissä, olet itse. Älä yritä jäljitellä sitä, mitä luulet valiokunnan haluavan kuulla, tai yritä toimia kuten joku et ole.

Jos valehtelet tai liioittelet, essesi tulee vilpilliseksi, mikä heikentää sen tehokkuutta. Pidä kiinni kertomalla todellisia tarinoita ihmisestä, joka olet todella, et kuka luulet Yale haluaa sinun olevan.

# 2: Vältä kliseitä ja liikaa käytettyjä lauseita

Yale-esseitä kirjoittaessasi yritä välttää käyttämästä kliseitä tai liikaa käytettyjä lainauksia tai lauseita.

Näitä ovat kuolemaan asti lainatut lainaukset ja päivittäisessä elämässä liikaa käytettyjä lauseita tai sanontoja. Yliopiston valintalautakunta on todennäköisesti nähnyt lukuisia esseitä, joissa todetaan: 'Ole se muutos, jonka haluat nähdä maailmassa.' Pyrkikää omaperäisyyteen.

Vältä vastaavasti sellaisten kliseiden käyttöä, jotka vievät työsi voiman ja vilpittömyyden.

# 3: Tarkista työsi

Sen pitäisi melkein mennä sanomattakin, mutta haluat varmistaa, että Yale-esseesi ovat vahvin esimerkki työstäsi. Muista muokata ja korjata esseitä ennen Yale-sovelluksen avaamista.

Työssäsi ei saa olla kirjoitus- ja kieliopivirheitä. Suorita esseesi oikeinkirjoituksen ja kieliopin tarkistuksen kautta ennen lähettämistä.

On hyvä, että joku muu lukee myös Yale-esseesi. Voit pyytää toisen mielipiteen työstäsi vanhemmalta, opettajalta tai ystävältä. Kysy heiltä, ​​edustavatko työsi sinua opiskelijana ja ihmisenä. Pyydä heitä tarkistamaan ja varmista, ettet ole unohtanut pieniä kirjoitusvirheitä. Toisen lausunnon saaminen auttaa työsi olemaan paras mahdollinen.

Yhteenveto: Avain toimiviin Yale-esseisiin

Yale-esseissä käsitellään monenlaisia ​​aiheita. Riippumatta kysymyksestä, johon vastaat, muista noudattaa näitä perusohjeita kirjoittaessasi:

TEHDÄ

 • Ole aito ja rehellinen
 • Ole tarkka, kun mainitset ihmisiä, paikkoja ja asioita
 • Pyrkikää lyhyyyteen ja yksinkertaisuuteen; vähemmän on enemmän!
 • Ole itse ja tee tutkimuksesi - molemmat loistavat läpi esseesi!

ÄLÄ

 • Perusta esseesi siihen, mitä luulet Yalen hakukomitean haluavan kuulla
 • Käytä kliseitä tai laajamittaisia ​​lausuntoja
 • Yritä liian kovasti olla hauska ja omaperäinen - ole aito ja positiiviset ominaisuutesi näkyvät valiokunnassa.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mitä sinun on tiedettävä Lodin lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Lodin lukiosta Lodissa, Kaliforniassa.

Kuinka monta kertaa voit tehdä ACT?

Kuinka monta kertaa sinun pitäisi tehdä ACT? Lue täältä oppiaksesi yleisiä keskeisiä virheitä ACT: n uudelleenkäsittelyssä ja kuinka monta kertaa uudelleen.

Valdostan osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Evansvillen yliopiston pääsyvaatimukset

20 parasta kirjoituskilpailua lukiolaisille

Haluatko osallistua joihinkin kirjoituskilpailuihin? Tutustu laajaan luetteloon lukio -opiskelijoiden kirjoituskilpailuista: voit julkaista ja ansaita rahaa yliopistolle.

Mikä on SAT? Testin täydellinen selitys

Mikä on SAT-testi? Miksi sinun on otettava se ja miten opiskelet sitä varten? Täältä löydät tärkeät yksityiskohdat SAT: sta.

SAT-essee kehottaa: täydellinen luettelo

Olemme koonneet jokainen SAT-essekehote uudelle SAT: lle tähän kattavaan luetteloon ja tarjoamme vinkkejä niiden käyttämiseen valmistelussa.

Ringling College of Art and Designin pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Folsomin lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Folsom High Schoolista Folsomissa, Kaliforniassa.

RIT -pääsyvaatimukset

3 asiantuntijavinkkiä Bostonin yliopiston täydennysesseille

Kamppailetko BU-esseesi kanssa? Tutustu tärkeimpiin vinkkeihimme tähtien Bostonin yliopiston täydentävien esseiden kirjoittamiseen.

Paras Gatsbyn aikajana

Great Gatsbyn aikajana voi olla hämmentävä, joten olemme järjestäneet romaanin tapahtumat (ja ennen) selkeään, kronologiseen järjestykseen.

Mitä IB-kursseja voin suorittaa verkossa? Voinko saada IB-tutkinnon verkossa?

Harkitsetko IB-kurssien suorittamista verkossa tai online-IB-tutkinnon saamista? Opi mitä IB-luokkia voit käydä verkossa ja mitä et.

Mikä on rukoilijasirkka? 9 hauskoja faktoja

Mitä rukoilijasirkat syövät? Purevatko he? Mikä on heidän elinympäristönsä? Opi kaikki tämä ja paljon muuta ilman luetteloa rukoilijoista.

Rochesterin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

3.3 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 3.3

Mikä on 3.3 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä korkeakoulut hyväksyvät 3,3 GPA: n? Selvitä, mihin kouluihin voit päästä.

Mikä on luokan sijoitus? Mikä on hyvä sijoitus?

Mikä on lukioluokituksesi? Mikä on hyvä sijoitus, ja miten se on tärkeä opiskelijoiden pääsylle? Opi täältä.

20 kysymyksen peli: 147 suurta kokeiltavaa kysymystä

Mietitkö, miten pelata 20 kysymystä? Lue tämä artikkeli, jossa on 20 kysymyksen pelisääntöjä sekä yli 100 hienoa ideaa 20 kysymyksen aiheeseen.

Keski -valtionyliopiston pääsyvaatimukset

Thousand Oaks High School | 2016-17 Rankings | (Thousand Oaks,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja muuta tietoa Thousand Oaks High Schoolista paikassa Thousand Oaks, CA.

Trinity University pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Oak Ridgen lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Oak Ridge High Schoolista kohteessa El Dorado Hills, CA.

SAT -pistevirhe? Käytä käsipisteiden tarkistusta virheen korjaamiseen

Jos olet varma, että oppilaitoksen hallitus on tehnyt virheen testissäsi, käsipisteiden tarkistus voi korjata pisteesi. Mutta on myös haittoja - lue oppaamme oppiaksesi mitä.

Livingstone Collegen pääsyvaatimukset

Rutgers, New Jerseyn osavaltion yliopisto - Camdenin pääsyvaatimukset