3 vinkkiä tähtien UNC Chapel Hill -lisäesiteiden kirjoittamiseen

unc-1

Jos haet pääsyä UNC Chapel Hill , sinun on kirjoitettava yhteensä kolme esseitä osana hakemustasi. YK: n Chapel Hill -lisäesiteesi ovat loistava tapa kertoa valintakomitealle lisää itsestäsi ja samalla osoittaa kiinnostuksesi UNC: hen ja omistautumisesi koulutukseen.

Tässä artikkelissa kerromme, mitä UNC: n esseekehotteet ovat, mistä sinun pitäisi puhua kussakin, ja tarjoamme vinkkejä upeiden UNC: n lisäesien kirjoittamiseen.

kysymyksiä haastattelun aikana

Mitkä ovat UNC: n esseekehotteet?

UNC Chapel Hill käyttää yhteistä sovellusta valintaprosessissaan. Ensimmäisen vuoden hakijana sinun on kirjoitettava yhteensä kolme esseitä: yksi Common Application-essee ja kaksi UNC-esseitä.

UNC: n täydentävät esseet ovat kaksi 200–250 sanaa, jotka vastaavat UNC: n erityiskysymyksiin. Valittavana on yhteensä neljä UNC: n täydentävää esseeä; voit valita kumpi haluat vastata.

Tässä on kolme UNC: n esseekehotetta:

  • Laajenna identiteettisi osa-alueita - esimerkiksi uskontosi, kulttuurisi, rodusi, seksuaalinen tai sukupuoli-identiteetti, sukulaisuusryhmä jne.

  • Jos voisit muuttaa yhden asuinpaikkasi suhteen, mikä se olisi ja miksi

  • Kuvaile joku, jonka näet yhteisön rakentajana. Mitä toimia henkilö on tehnyt? Kuinka heidän työnsä on muuttanut elämääsi?

Seuraavassa osassa puhumme siitä, kuinka vastata kaikkiin UNC: n täydentäviin esseisiin.

UNC: n täydentävät esseet, analysoitu

Jokainen neljästä UNC: n esseekehotteesta pyytää sinua jakamaan jotain elämästäsi, jota valintakomitea ei tiedä lukemasta loppuasi hakemustasi. Avain suurten UNC: n täydentävien esseiden kirjoittamiseen on olla henkilökohtainen ja erityinen.

Katsotaanpa, mitä valintakomitea haluaa tietää jokaisessa kehotteessa.

Laajenna identiteettisi osa-alueita - esimerkiksi uskontosi, kulttuurisi, rodusi, seksuaalinen tai sukupuoli-identiteetti, sukulaisuusryhmä jne.

Voit vastata tähän kehotukseen joudut tekemään pienen itsetarkastuksen. Valintaneuvojat haluavat sinun kirjoittavan yksi näkökohta siitä, kuka olet ja selitä sitten, miten sillä on vaikutti arvoihisi, ideoihisi ja kokemuksiisi.

Hyvä uutinen (ja ehkä huono uutinen?) On se, että persoonallisuudessasi on tonnia puolia. Kehote antaa sinulle muutaman suuren alueen, joihin voit keskittyä, mutta temppu on valita identiteettisi osa, josta voit kertoa tarinan.

Oletetaan, että tunnistat trans. Se on todennäköisesti valtava osa kuka olet! Tämän esseen kirjoittamiseksi aloita kertomalla tarina siitä, kuinka transidentiteettisi on muokannut sinua. Ehkä sinut valittiin kotiin palaavaksi kuningattareksi siirtymisen jälkeen, ja se osoitti, kuinka itsesi hyväksyminen oli ensimmäinen askel muiden hyväksymässä. Riippumatta tapauksesta, tarinan käyttäminen on avain yhteydenpitoon yleisösi kanssa.

hyviä keskustelunaiheita

Ja tietenkin, älä unohda vastata kehotteen toiseen osaan siitä, miten tämä osa henkilöllisyytesi on muokannut sinua ihmisenä. Varmista, että muodostat yhteyden lukijalle! Älä vain sano, että olet palestiinalaisten maahanmuuttajien lapsi. Selitä, miten se on vahvistanut sitoutumistasi humanitaariseen toimintaan ja taloudelliseen tasa-arvoon.

ihmiset-2557396_640

Jos voisit muuttaa jotain asunnossasi, mikä se olisi ja miksi?

john jay rikosoikeuden korkeakoulu gpa

Vaikka tämä kehote voi tuntua vakavalta, sen ei tarvitse olla. Sinun ei tarvitse tutkia perusteellisesti naapurustoa ja kaupunkisi politiikkaa, mutta sinun on valittava muutos, jolla on henkilökohtainen merkitys sinulle.

Esimerkiksi, ehkä sinä ja naapurisi ette tunne toisiaan ja haluatte tuntea enemmän yhteisöllisyyttä lähellä asuvien ihmisten kanssa. Tällä syyllä ei ole mitään tekemistä lainsäädännön kanssa, mutta sillä olisi silti suuri vaikutus!

Tärkeintä tässä on tunnistaa muutettava asia ja selittää sitten miksi tekisit tuon muutoksen. Palataksemme naapuruusyhteisöä koskevaan esimerkkiin, ehkä miksi on, koska se auttaisi sinua tukemaan toisiasi. Naapurisi voivat auttaa toisiaan pihalla, lastenhoidossa ja ehkä jopa koulun opetuksen jälkeen! Yhdistämällä ihmiset, otat paitsi osan taakasta pois yksilöiltä, ​​mutta se muodostaisi siteet, jotka auttavat tekemään lähiöistä onnellisia, terveellisiä ja turvallisia asuinpaikkoja.

Yksi bonusvinkki: älä pelkää unelmoida suuria. Vaikka ongelman tunnistaminen on hyvä, älä pelkää olla visionäärinen ajattellessasi, kuinka muutoksen tekeminen voisi ... hyvin, tehdä tasainen suurempi vaikutus.

Kuvaile joku, jonka näet yhteisön rakentajana. Mitä toimia henkilö on tehnyt? Kuinka heidän työnsä on muuttanut elämääsi?

Voit vastata tähän kehotukseen tekemällä kolme asiaa. Ensinnäkin sinun on tunnistettava joku, joka on aktiivinen paikkakunnallasi ja jolla on merkitystä. Voit valita tähän julkisen hahmon tai valita jonkun, joka on aktiivinen kaupungissa.

Ei ole väliä kuka valitset, sinun on selitettävä lyhyesti kuka he ovat ja mitä he tekevät. Tämä auttaa lukijaasi käsittelemään, miksi tämä henkilö on tärkeä! Ja kuten tavallista, on vielä parempi, jos voit tehdä tämän tarinamuodossa. Ehkä olette vapaaehtoistyössä Ricky Smithin kanssa, joka on yksi selkeimmistä ilmastonmuutoksen puolustajista kaupungissa. Tarinan kertominen henkilökohtaisesta kokemuksestasi hänen kanssaan veisi esseen uudelle tasolle.

kopio lukion tutkintotodistuksesta verkossa ilmaiseksi

Lopuksi sinun täytyy olla hyvin tarkka siitä, kuinka valitsemasi yhteisön rakentaja on vaikuttanut elämääsi. Vaikka on hienoa, jos sinulla on suhde tähän henkilöön, sinun ei tarvitse tehdä, jotta voit kirjoittaa suuren esseen! Ehkä kaupungissasi on nainen nimeltä Kelly James, joka on järjestänyt ryhmän, joka puhdistaa roskat lähiöistä. Vaikka et tunne häntä henkilökohtaisesti, hänen ryhmänsä ahkera työ tekee elämästäsi puhtaamman, ja se auttaa ihmisiä olemaan enemmän ylpeitä kaupungista.

Muista, että vaikka puhut toisesta ihmisestä, tämän esseen pitäisi silti näyttää jotain sinä. Valitse henkilö, joka inspiroi sinua tai jakaa arvosi, ja selitä, miksi luulet heidän työnsä olevan merkitystä. Älä missaa mahdollisuutta auttaa pääsyneuvojia tuntemaan sinut paremmin!

kehon vihjeitä ja temppuja

3 vinkkiä UNC-esseiden hallintaan

Toivotko kirjoittaa kaksi upeaa UNC: n täydentävää esseitä? Seuraa näitä tärkeitä vinkkejä tehdäksesi niin!

# 1: Käytä omaa ääntäsi

Yliopiston esseen tarkoituksena on, että valintalautakunnalla on mahdollisuus oppia tuntemaan sinut pidemmälle kuin mitä hakemuksesi muissa osissa on. Valintasi esseet ovat tilaisuutesi tulla enemmän kuin vain kokoelma tilastoja - elää todella sovelluksesi lukijoille.

Varmista, että henkilö, jonka esität korkeakouluesi esseissä, olet itse. Älä kirjoita vain sitä, mitä luulet valiokunnan haluavan kuulla, tai yritä toimia kuin joku, joka et ole - valiokunnalle on todella helppoa sanoa, että valehtelet.

on iästä riippuvainen muuttuja

Jos valehtelet tai liioittelet, essesi tulee vilpilliseksi, mikä parhaimmillaan heikentää sen tehokkuutta ja pahimmillaan saa valintalautakunnan miettimään kahdesti hyväksyäkseen sinut. Pidä kiinni kertomalla todellisia tarinoita ihmisestä, joka olet todella, älä siitä, kenestä luulet UNC haluavan sinun olevan.

# 2: Vältä kliseitä ja liikaa käytettyjä lauseita

Kun kirjoitat UNC-esseitä, älä käytä kliseitä tai liikaa käytettyjä lainauksia tai lauseita. Yliopiston valintalautakunta on todennäköisesti nähnyt lukuisia esseitä, joissa todetaan: 'Ole se muutos, jonka haluat nähdä maailmassa.' Voit kirjoittaa jotain omaperäisempää!

Jokainen UNC: n esseestä kysyy jotain erityistä kokemuksestasi tai taustastasi. Essiesi tulee olla 100% sinusta - et halua, että valintalautakunta ajattelee: 'Kuka tahansa olisi voinut kirjoittaa tämän esseen.'

oikaisu-1870721_640

# 3: Tarkista työsi

UNC-esseesi tulisi olla vahvin esimerkki työstäsi. Ennen kuin avaat UNC Chapel Hill -sovelluksesi, muokkaa ja lue esseitäsi.

Suorita esseesi oikeinkirjoituksen ja kieliopin tarkistus ennen lähettämistä ja pyydä jotakuta muuta lukemaan esseesi. Voit pyytää toisen mielipiteen työstäsi vanhemmalta, opettajalta tai ystävältä. Kysy heiltä, ​​edustavatko työsi sinua opiskelijana ja ihmisenä. Pyydä heitä tarkistamaan ja varmista, ettet ole unohtanut pieniä kirjoitusvirheitä. Toisen lausunnon saaminen auttaa työsi olemaan paras mahdollinen.

Lopulliset ajatukset

UNC: n täydentävät esseesi ovat tilaisuutesi näyttää hakukomitealle, mikä tekee sinusta erityisen ja erilaisen kuin muut kymmenet tuhannet opiskelijat, jotka hakevat pääsyä UNC: lle.

Esseissäsi varmista, että olet aito, puhuttu ja kiillotettu, jotta annat valintakomitealle parhaan mahdollisen käsityksen siitä, kuka olet ihmisenä.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

ISEE-testipäivämäärät 2021-2022: Opas valitsemiseen

Yritätkö valita ISEE -testipäivän? Käymme läpi kaikki ISEE -rekisteröinnin vaiheet.

Elonin yliopiston pääsyvaatimukset

Molloy Collegen pääsyvaatimukset

SAT-pisteet GPA-muunnostaulukkoon

Haluatko muuntaa GPA: si SAT-pisteiksi tai päinvastoin? Ehkä mietit, mitä SAT-pisteitä saatat saada lukiojesi perusteella? Tässä olemme tutkineet tilastoja, jotta voit tehdä juuri sen! Ennen kuin siirrymme tietoihin, meillä on kuitenkin joitain varoituksia, jotka sinun pitäisi olla tietoinen.

Mainen yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Worcesterin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Länsi -Washingtonin yliopiston pääsyvaatimukset

Kuinka ja missä myydä vaatteita käteisellä: Täydellinen opas

Haluatko ansaita rahaa? Selitämme, miten myydä vaatteita verkossa ja henkilökohtaisesti, ja luettelo sivustoista ja kaupoista, jotka antavat sinulle eniten rahaa vaatteista.

3 suurta kertomusesee-esimerkkiä + vinkkejä kirjoittamiseen

Etsitkö kerronta-esseenäytettä inspiroimaan kirjoitustasi? Tutustu analyysiin 3 upeasta henkilökohtaisesta kerronta-esseeesimerkistä sekä vinkkejä kirjoittamiseen.

Parhaat CLT -käytännön testit: asiantuntijaopas

Tarvitsetko CLT -käytännön testin? Tutustu oppaaseemme CLT -näytetestit löytääksesi mitä tarvitset verkossa ja muualla.

Trinity College of Florida SAT -tulokset ja GPA

Muskingumin yliopiston pääsyvaatimukset

129 hienoa esimerkkiä yhteisöpalveluprojekteista

Tarvitsetko ideoita yhteisöpalveluprojekteihin? Löydä 129 upeaa esimerkkiä yhteisöpalvelusta ja vapaaehtoistyöstä teini-ikäisille ja yliopistosovelluksille.

Täydellinen opas: USF -pääsyvaatimukset

Kriittinen lukija - Erica Meltzer: täydellinen arvostelu

Erica Meltzer on kirjoittanut suositun SAT-lukukirjan - Kriittinen lukija. Se on hieno kirja, mutta ei ilman sen haittoja. Lue tämä yksityiskohtainen arvostelu saadaksesi lisätietoja.

UC Santa Cruz SAT -pisteet ja GPA

Verbien aikamuodot ja muodot ACT-englanniksi: Kieliopin sääntöstrategia

ACT-englanti testaa verbi-aikojen, taivutusten ja muotojen tuntemustasi. Varmista, että tiedät oikeat verbi-ajat, jotta voit parantaa ACT English -pisteitäsi!

2016-17 Akateeminen opas | Los Altosin lukio

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Los Altos High Schoolista Los Altosissa, Kaliforniassa.

Abilene Christian University SAT -pisteet ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä West Ranchin lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta West Ranch High Schoolista Valenciassa, Kaliforniassa.

Pennsylvanian teknillisen korkeakoulun pääsyvaatimukset

Itä -Michiganin yliopiston pääsyvaatimukset

Mira Mesan lukio | 2016-17 Rankings | (San Diego,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Mira Mesan lukiosta San Diegossa, Kaliforniassa.

Nevadan yliopisto, Reno ACT -pisteet ja GPA

New Orleansin yliopiston pääsyvaatimukset