3 avainvinkkiä argumentatiivisen esseen kirjoittamiseen

ominaisuus-pari-väittely-1

Jos työkalupakissasi on oltava yksi kirjoitustaito vakioitujen testien, AP-tenttien ja korkeakoulutason kirjoittamiseen, se on kyky tehdä vakuuttava argumentti. Efektiivinen keskustelu aiheesta tai aiheesta ei ole pelkästään keskusteluryhmän kannalta - se on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat ässätä kokeen esseen tai tehdä kuten yliopistokursseilla.

Antaakseni sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää perustellun esseen kirjoittamisesta, vastaamme sinulle seuraaviin kysymyksiin: • Mikä on argumentoitu essee?
 • Kuinka väitteellinen essee tulisi rakentaa?
 • Kuinka voin kirjoittaa vahvan argumentin?
 • Mikä on esimerkki vahvasta argumentatiivisesta esseestä?
 • Mitkä ovat tärkeimmät riidanalaiset artikkelit?

Tämän artikkelin loppuun mennessä olet valmis ja valmis kirjoittamaan itse hyvä argumentatiivinen essee!

Hajotetaan nyt tämä.

body-brick-wall-question-words

Mikä on argumentatiivinen essee?

Argumentoitu essee on kirjoitustyyppi, joka esittää kirjoittajan kannan tai kannan tiettyyn aiheeseen ja käyttää todisteita tämän kannan tukemiseen. Argumentoidun esseen tarkoituksena on vakuuttaa lukijasi, että kantasi on looginen, eettinen ja viime kädessä oikea . Argumentoivissa esseissä kirjoittajat toteuttavat tämän kirjoittamalla:

 1. Selkeä, vakuuttava väitöslauselma johdantokappaleessa
 2. Rungon kappaleet, joissa todisteita ja selityksiä käytetään väitöskirjan tueksi
 3. Kappale, joka käsittelee aiheen vastakkaisia ​​kantoja - tarvittaessa
 4. Päätelmä, joka antaa yleisölle jotain mielekästä ajatella.

Johdanto, rungon kappaleet ja johtopäätös: nämä ovat argumentatiivisen esseen pääkohdat. Ne luultavasti kuulostavat tutulta. Mistä riita kuitenkin tulee tähän kaikkeen? Ei ole kuin olisit huutavan ottelun pikkuveljesi kanssa ruokapöydän toisella puolella. Kirjoitat vain sanoja sivulle!

... vai oletko? Vaikka kirjojen kirjoittaminen voi tuntua yksinäiseltä prosessilta, yksi tärkeimmistä asioista, joita voit tehdä menestyäksesi argumentatiivisessa kirjoituksessa, on Ajattele argumenttisi osallistumista laajempaan keskusteluun . Ensinnäkin, vastaat muiden ajatuksiin kirjoittaessasi argumenttiasi. Ja kun olet kirjoittanut, joku - opettaja, professori tai tenttipisteittäjä - lukee ja arvioi argumenttisi.

Jos haluat esittää vahvan argumentin mistä tahansa aiheesta, sinun on saatava tieto siitä, mitä aiheesta on jo sanottu . Tähän sisältyy erilaisten näkemysten ja kantojen tutkiminen, todisteiden selvittäminen ja aiheen historian oppiminen. Se tarkoittaa - arvasit! - argumentatiiviset esseet edellyttävät melkein aina, että sisällytät kirjoitukseesi ulkopuolisia lähteitä.

mikä hyvä gpa yliopistolle

vartalo-keltainen-sateenvarjo-3 Argumentatiiviset esseet ovat ainutlaatuisia (aivan kuten tämä sateenvarjo) ... mikä tarkoittaa, että sinun on käytettävä tiettyjä tekniikoita niiden kirjoittamiseen!

Mikä tekee argumentatiivisista esseistä ainutlaatuisen?

Argumentatiiviset esseet eroavat muista esseistä yhdestä tärkeimmästä syystä: argumentatiivisessa esseessä, sinä päättää mikä argumentti tulee olemaan . Tietyntyyppiset esseet, kuten yhteenvedot tai synteesi, eivät halua sinun osoittavan kantaasi aiheesta - he haluavat sinun pysyvän puolueettomana ja puolueettomana.

Argumentoivissa esseissä esität näkemyksesi kirjoittajana ja joskus valitset aiheen, josta väität. Haluat vain varmistaa, että kyseinen näkökulma on tietoinen, perusteltu ja vakuuttava.

Toinen asia argumentatiivisista esseistä: ne ovat usein pidempiä kuin muut esseet. Miksi kysyt? Koska tehokkaan argumentin kehittäminen vie aikaa. Jos argumenttisi tulee olemaan vakuuttava lukijoille, sinun on käsiteltävä useita kohtia, jotka tukevat argumenttiasi, tunnustettava vastakohdat ja annettava riittävästi todisteita ja selityksiä vakuuttamaan lukijasi pisteiden oikeellisuudesta.

runko-tarkistuslista-pöydällä-4

Kolme parasta vinkkimme suuren argumentatiivisen aiheen valitsemiseksi

Ensimmäinen askel perustellun esseen kirjoittamiseen päättää mistä kirjoittaa! Aiheen valinta argumentatiiviselle esseelle saattaa kuitenkin tuntua pelottavalta. Voi tuntua siltä, ​​että voisit väittää mistä tahansa auringon alla. Voit esimerkiksi kirjoittaa argumentatiivisen esseen siitä, miten kissat ovat tapa viileämpi kuin koirat, eikö?

Se ei ole aivan niin yksinkertaista . Tässä on joitain strategioita aiheen valitsemiseksi, joka toimii vankana perustana vahvalle argumentille.

Valitse aihe, jota voidaan tukea todisteilla

Ensinnäkin haluat varmistaa valitsemasi aiheen avulla voit tehdä vaatimuksen, jota voidaan tukea todisteina, joita pidetään uskottavina ja aiheelle sopiva ... ja valitettavasti henkilökohtaiset mielipiteesi tai viime viikolla tekemäsi Buzzfeed-tietokilpailu eivät aivan tee leikkausta.

Jotkut aiheet - kuten ovatko kissat vai koirat viileämpiä - voivat tuottaa kiihkeitä argumentteja, mutta päivän päätteeksi kaikki aiheeseen liittyvät argumentit ovat vain mielipiteen asia. Sinun on valittava aihe, jonka avulla voit ottaa kannan, jota voidaan tukea todellisilla, tutkituilla todisteilla.

(Pikaohje: sinä voisi kirjoita väitöskirja yleisestä ajatuksesta, jonka mukaan koirat ovat parempia kuin kissat - tai päinvastoin! - Jos olet a) tarkempi ja b) valitset idean, jonka takana on tieteellistä tutkimusta. Esimerkiksi vahva argumentoitu aihe voisi olla todiste siitä, että koirat tekevät parempia apuelimiä kuin kissat.)

Et myöskään halua väittää aiheesta, joka on jo todistettu tosiasia, kuten että juomavesi on sinulle hyvää. Vaikka jotkut ihmiset eivät ehkä pidä veden mausta, on valtava joukko todisteita, jotka osoittavat epäilystäkään, että veden juominen on keskeinen osa hyvää terveyttä.

Välttääksesi sellaisen aiheen valitsemisen, joka on joko todistamaton tai jo todistettu, kokeile ideoida joitain asioita, joista on äskettäin keskusteltu uutisissa, joiden olet nähnyt keskustelevan sosiaalisessa mediassa tai jotka vaikuttavat paikalliseen yhteisöösi. Jos tutkit näitä myyntipisteitä mahdollisista aiheista, törmäät todennäköisesti johonkin, mikä herättää myös yleisösi kiinnostuksen.

Valitse mielenkiintoinen aihe

Aiheet, joilla on paikallista, kansallista tai maailmanlaajuista merkitystä, heijastuvat usein myös henkilökohtaisesti. Harkitse sellaisen aiheen valitsemista, jolla on yhteys jonkin tuntemasi tai välittämän ja muun yhteiskunnan kannalta merkityksellisen välillä. Näiden ei tarvitse olla erittäin vakavia asioita, mutta niiden tulisi olla ajankohtaisia ​​ja merkittäviä aiheita.

Esimerkiksi, jos olet valtava jalkapallofani, hyvä argumentatiivinen aihe sinulle saattaa väittää, onko jalkapalloliigojen tehtävä enemmän aivotärähdysten estämiseksi . Onko tämä yhtä tärkeä asia kuin ilmastonmuutos? Ei, mutta se on silti ajankohtainen aihe, joka vaikuttaa moniin ihmisiin. Ja tämä ei ole vain loistava argumentoitu aihe: saat myös kirjoittaa jostakin intohimostasi! Lopulta, jos työskentelet haluamasi aiheen kanssa, sinulla on enemmän sanottavaa - ja todennäköisesti kirjoitat paremman esseen .

Valitse aihe, joka ei vie sinua liian kuumaksi

Toinen varoituksen sana aiheen valinnassa väitöskirjalle: Vaikka voi olla tehokasta valita aihe, joka on sinulle tärkeä, haluat myös varmistaa, että valitset aiheen, josta voit pitää mielesi. Sinun on voitava pysyä tunteettomana, tulkita todisteita vakuuttavasti ja tarvittaessa keskustella vastakkaisista näkökulmista menemättä liian suolaiseksi.

Joissakin tilanteissa aiheen valitseminen väitöskirjalle ei ole ollenkaan ongelma: testi tai tentti valitsee sen sinulle . Siinä tapauksessa sinun on tehtävä parhaasi sillä, mitä sinulle annetaan.

Seuraavissa osioissa eritellään kirjoittaminen minkä tahansa riitaisa essee — Riippumatta siitä, saitko valita oman aiheen vai onko sinulle määrätty yksi! Asiantuntijavihjeemme varmistavat, että koputat paperiasi puistosta.

runko-puunrungot-5 Ajattele opinnäytetyösi puun rungona. Sen tehtävänä on tukea väitteitänne - jotka ovat kuin haarat.

Opinnäytetyö: Argumentatiivisen esseen selkäranka

Olet valinnut aiheen tai todennäköisemmin lukenut tenttikysymyksen, jossa sinua kehotetaan puolustamaan, haastamaan tai täyttämään valitusta määrätystä aiheesta. Mitä sinä teet nyt?

Sinä vahvistaa kantasi aiheeseen kirjoittamalla tappaja-opinnäytetyö ! Opinnäytetyölausunto, jota joskus kutsutaan vain opinnäytetyöksi, on argumenttisi selkäranka, pohjoistähti, joka pitää sinut suuntautuneena, kun kehität pääkohtiasi - ja saat idean.

Tarkemmin sanottuna opinnäytetyölausunto välittää näkökulmasi aiheeseen, yleensä yhdessä lauseessa johdantokappaleen loppua kohti . On erittäin tärkeää, että ilmaiset näkemyksesi väitöskirjassa väitetysti - toisin sanoen, sen pitäisi esittää näkökulma, josta voidaan kiistellä.

Ja koska opinnäytetyösi väite esittelee aihetta koskevan argumenttisi, vietät loput väitepaperisi puolustamiseen. Siellä tulee suostuttelu. Opinnäytetyösi lausuma kertoo lukijalle, mikä argumenttisi on, sitten loppu essesi osoittaa ja selittää, miksi argumenttisi on looginen.

Miksi argumentatiivinen essee kuitenkin vaatii tutkielman? Hyvin, opinnäytetyö - lause väitteellesi - on itse asiassa argumentatiivisen esseen koko kohta. Jos et ilmoita väitteesi alussa selkeästi väitettävää väitettä, se ei ole argumentatiivinen essee. Ei väitöskirjaa = ei argumentaatiota. Sain sen?

Muun tyyppiset esseet, jotka sinulle ovat tuttuja, voivat yksinkertaisesti käyttää opinnäytetyöennustetta ennustamaan, mistä muusta esseestä keskustellaan, tai viestimään aiheesta. Näin ei ole tässä tapauksessa. Jos opinnäytetyösi ei tee väitettä tai vahvista kantasi, sinun on palattava piirtotaululle.

Esimerkki opinnäytetyölausunnoista

Tässä on pari esimerkkejä väitöskirjan väitteistä eivät ole argumentatiiviset ja väitöskirjat ovat väitteellinen

Taivas on sininen.

Edellä oleva väitöslauselma välittää tosiasian, ei väitettä, joten se ei ole perusteltua.

Taivaan pitämiseksi sinisenä hallitusten on annettava puhtaan ilman lainsäädäntö ja säänneltävä päästöjä.

Toinen esimerkki ilmaisee kannan aiheeseen. Mikä on kyseisen toisen lauseen aihe? Paras tapa pitää taivas taivaansinisenä. Ja mitä kantaa välitetään? Paras tapa pitää taivas sinisenä on antaa puhtaan ilman lainsäädäntö ja säätää päästöjä.

Jotkut ihmiset todennäköisesti vastaisivat väitöskirjan väitteisiin mielihyvin: Ei! Hallitusten olisi ei hyväksyä puhtaan ilman lainsäädäntö ja säännellä päästöjä! Se loukkaa oikeuttani saastuttaa maata! Ja sinulla on se: opinnäytetyö, joka esittää selkeän, kiistanalaisen kannan aiheesta.

Tässä on vielä yksi joukko opinnäytetyölausekkeita, vain vähän erilaista:

Henkisyys ja toismaailmallisuus luonnehtivat A $ AP Rockyn kuvauksia kaupunkielämästä ja American Dreamista rap-kappaleissaan ja musiikkivideoissaan.

Yllä oleva lausunto on toinen esimerkki, joka ei ole perusteltua, mutta voit kirjoittaa todella mielenkiintoisen analyyttisen esseen tuon väitöskirjan kanssa. Eläköön A $ AP! Nyt tässä on toinen On argumentatiivinen:

Jotta opiskelijat ymmärtäisivät American Dreamin roolin nykyelämässä, opettajien tulisi sisällyttää pop-kulttuuri, kuten A $ AP Rockyn musiikki, oppitunneihinsa ja opetussuunnitelmaansa.

Argumentti tässä? Opettajien tulisi sisällyttää osuvampia popkulttuuritekstejä opetussuunnitelmaansa.

Tämä väitöslauselma antaa myös erityisen syyn yllä olevan argumentin esittämiseen: Antaa opiskelijoille ymmärrys amerikkalaisen unelman roolista nykyelämässä. Jos voit ilmoittaa lukijallesi miksi teet väitteesi väitöskirjassa, se auttaa heitä ymmärtämään argumenttisi paremmin.


body-argumentative-essee-meme-6

on 3,3 gpa hyvä yliopistossa

Todellinen kuva sinusta tappaessasi argumentatiivisen esseesi kysyy tämän artikkelin lukemisen jälkeen!

Argumentatiivisen esseen osioiden hajottaminen

Nyt kun tiedät kuinka valita aihe argumentatiiviselle esseelle ja kuinka väittää aiheesi vahvasti väitöskirjassa, olet valmis miettimään argumentatiivisen esseen muiden osien kirjoittamisen. Nämä ovat osat, jotka täydentävät argumenttisi ja tukevat väitettä, jonka esitit opinnäytetyösi lausunnossa.

Kuten muuntyyppisillä esseillä, argumentatiivisilla esseillä on tyypillisesti kolme pääosaa: johdanto, runko ja johtopäätös. Näissä osioissa on joitain keskeisiä elementtejä, jotka lukija - ja erityisesti tenttitulostaja tai professori - aina odottaa sinun ottavan mukaan.

Katsotaanpa lyhyesti näiden kolmen osion pääpiirteet tärkeimmistä kappaleista tässä:

 • Johdanto kappale a: lla väitöskirja (josta juuri puhuimme)
 • Uusi kappale alkaa a: lla aihe lause esittämällä perustelupisteen # 1
  • Tukipiste # 1 todisteet
  • Selitä / tulkitse todisteet omalla, alkuperäisellä kommentilla (AKA, hauska osa!)
 • Uusi kappale, joka alkaa a: lla aihe lause esittämällä perustelupisteen # 2
  • Tukipiste nro 2 todisteilla
  • Selitä / tulkitse todisteet omilla, alkuperäisillä kommenteillasi
 • Uusi kappale, joka alkaa a: lla aihe lause esittämällä argumentatiivisen kohdan # 3
  • Tukipiste # 3 todisteilla
  • Selitä / tulkitse todisteet omilla, alkuperäisillä kommenteillasi
 • Uusi kohta, joka koskee vastakkaisia ​​näkemyksiä (lisätietoja tästä myöhemmin!)
 • Viimeinen kappale

Nyt näissä osioissa on joitain keskeisiä käsitteitä, jotka sinun on ymmärrettävä, hallitsetko argumentatiivisen esseen kirjoittamisen. Jotta voisit hyödyntää runko-osiota parhaalla mahdollisella tavalla, sinun on tiedettävä, miten väitettäsi (väitöskirjanne) tuetaan, mitä todisteita ja selityksiä on ja milloin niitä tulisi käyttää, ja miten ja milloin käsitellä vastakkaisia ​​näkökulmia. Vahvuuden saavuttamiseksi sinulla on oltava strategia tähtitiedon kirjoittamiseksi.

Tämä luultavasti tuntuu iso juttu! Runko ja johtopäätös muodostavat suurimman osan esseestä, eikö? Mennään sitten siihen.

runko-kannettava tietokone pöydällä

Kuinka kirjoittaa vahva argumentti

Kun sinulla on aihe ja opinnäytetyö, olet valmis vaikeimpaan osaan: itse asiassa kirjoittamalla argumenttisi. Jos teet strategisia valintoja - kuten ne, joista aiomme puhua - vahvan argumentatiivisen esseen kirjoittaminen ei tunnu niin vaikealta.

On kolme pääaluetta, joihin haluat keskittyä energiaasi kehittäessäsi strategiaa argumentatiivisen esseen kirjoittamiseksi: väitteesi - väitöskirjallesi - tukeminen esseessäsi, muiden aiheiden käsitteleminen ja vankan johtopäätöksen kirjoittaminen. Jos panet ajatuksia ja vaivaa näihin kolmeen asiaan, kirjoitat paljon todennäköisemmin argumentatiivisen esseen, joka on kiehtova, vakuuttava ja mieleenpainuva ... alias A + -materiaali.

Kohdealue 1: Vaatimuksen tukeminen todisteilla ja selityksillä

Joten olet valinnut aiheen, päättänyt, mikä on kantasi, ja kirjoittanut opinnäytetyön. Mutta kuten näemme kommenttiketjuissa Internetissä, mitä ihmiset sanovat, jos teet vaatimuksen etkä todista sitä. Missä todistuksesi on? Näytä tosiasiat! Onko sinulla todisteita väitteen tueksi?

Tietenkin olet tehnyt tutkimuksesi kuten puhuimme. Tutkimus on hyödyllinen tukemalla väitettäsi väitöskirjassa.

Et voi kuitenkaan käyttää tutkimusta vain tosiseikkojen ilmoittamiseen. Muistatko lukijasi? He odottavat sinun tekevän joitain likaisia ​​töitä tulkkaus todisteet heille. Siksi on tärkeää tietää ero todisteiden ja selitysten välillä sekä kuinka ja milloin käyttää molempia argumentatiivisessa esseessäsi.

Mitä todisteita on ja milloin sinun pitäisi käyttää niitä

Todisteet voivat olla aineistoja mistä tahansa arvovaltaisesta ja uskottavasta ulkopuolisesta lähteestä joka tukee asemaansa aiheesta. Joissakin tapauksissa todisteita voi olla valokuvien, videomateriaalien tai äänitallenteiden muodossa. Muissa tapauksissa saatat hakea syitä, tosiasioita tai tilastoja uutismedian artikkeleista, yleisestä politiikasta tai tieteellisistä kirjoista tai lehdistä.

Voit etsiä joitain vihjeitä, jotka osoittavat, onko lähde uskottava vai ei , kuten esimerkiksi:

 • Lähde löytyi verkkosivustolta .edu, .gov tai .org
 • Lähteen julkaisi yliopiston lehdistö
 • Lähde julkaistiin vertaisarvioidussa lehdessä
 • Kirjoittajat tekivät laajan tutkimuksen tukeakseen lähteessä esittämiään väitteitä

Tämä on vain lyhyt luettelo joistakin vihjeistä, joiden mukaan lähde on todennäköisesti uskottava, mutta vain siksi, että lähteen on julkaissut arvostettu lehdistö tai kirjoittajilla kaikilla on tohtorin tutkinto, ei välttämättä tarkoita, että se on paras todiste jota voit käyttää argumenttisi tueksi.

Lähteen uskottavuuden arvioinnin lisäksi sinun on mietittävä, minkä tyyppisiä todisteita voi olla vakuuttavimpia argumenttisi yhteydessä ja ketkä ovat lukijasi. Toisin sanoen, vetäytyminen taaksepäin ja lintuperspektiivin saaminen argumenttisi koko asiayhteydestä on avain näyttöäsi vahvistamiseen, joka vahvistaa argumenttisi.

Joissakin kokeissa, kuten AP-kokeissa, sinulle voidaan antaa melko tiukat parametrit sille, mitä todisteita ja miten niitä käytetään. Sinulle saatetaan antaa kuusi lyhytlukemaa, jotka kaikki käsittelevät samaa aihetta, sinulla on 15 minuuttia aikaa lukea ne, ja sinun on sitten hankittava vähintään kolmesta lyhyestä lukemasta materiaalia väitteesi tueksi argumentatiivisessa esseessä.

Kun lähteet luovutetaan sinulle näin, muista tehdä muistiinpanoja, jotka auttavat sinua valitsemaan todisteita lukiessasi. Korosta, alleviivaa, laita valintamerkit kokeen marginaaliin. . . tee mitä sinun on tehtävä aloittaaksesi materiaalin löytämisen, josta pidät eniten hyötyä tai merkitystä. Nämä kohokohdat ja valintamerkit saattavat vain muuttua lainauksiksi, parafraaseiksi tai yhteenvetoiksi todisteistasi valmiissa tentti-esseessäsi.

Michiganin yliopiston musiikkiteatterin koe

Mitä selityksiä on ja milloin niitä tulisi käyttää

Nyt tiedät, että strategisen ajattelutavan käyttäminen todisteiden ja selitysten suhteen on kriittinen, kun ymmärrät argumentatiivisen esseen kirjoittamisen. Valitettavasti todisteet eivät puhu puolestaan. Vaikka sinulle, tutkijalle ja kirjailijalle, saattaa olla itsestään selvää, kuinka mukana olevat todisteet ovat merkityksellisiä yleisösi kannalta, se ei ehkä ole yhtä ilmeistä lukijallesi.

Sieltä tulee selityksiä - tai analyyseja tai tulkintoja. Et koskaan halua työntää vain joitain artikkeleita artikkelista kappaleeseesi ja kutsua sitä päiväksi. Sinä tehdä haluat tulkita lisäämäsi todisteet osoittamaan lukijalle, kuinka nämä todisteet tukevat vaatimustasi.

Tämä ei tarkoita sitä, että aiot sanoa: Tämä todiste tukee argumenttini, koska .... Sen sijaan haluat kommentoida todisteita tavalla, joka auttaa lukijaasi näkemään, kuinka se tukee sinua väitöskirjassa. Puhumme enemmän siitä, miten tämä tehdään, kun näytämme sinulle tässä esimerkin vahvasta runkokappaleesta argumentatiivisesta esseestä.

Ymmärtäminen siitä, miten todisteet ja selitykset sisällytetään eduksi, on Todella tärkeä. Tästä syystä: kun kirjoitat argumentatiivista esseeä, etenkin standardoiduista testeistä tai AP-tentistä, tenttipisteittäjät eivät voi rangaista sinua ottamastasi asemasta. Sen sijaan, heidän arvioinnissaan keskitytään tapa olet sisällyttänyt todisteita ja selittänyt ne esseeisi.

kehon kiikarit

Kohdealue 2: Kuinka ja milloin osoitetaan muille näkökulmille

Miksi tekisimme argumentteja lainkaan, jos tietystä aiheesta ei olisi useita näkemyksiä? Kun teet tutkimusta ja harkitset aiheesi taustaa, olet todennäköisesti törmännyt väitteisiin, jotka ovat suoraan vastakkaisia ​​kantasi kanssa.

Usein opettajat pyytävät sinua ottamaan yhteyttä argumentatiiviseen esseeisi. Mitä se tarkoittaa kuitenkin puhu oppositiosta ?

Vastakkaiset näkökulmat toimivat tavallaan kuin norsu huoneessa. Yleisösi tietää, että he ovat siellä. Itse asiassa yleisösi saattaa jopa ostaa vastakkaiseen näkökulmaan ja odottaa, että näytät heille, miksi näkökulmasi on parempi. Jos et, se tarkoittaa, että sinulla on vaikea vakuuttaa yleisösi ostamaan argumenttisi.

Oppositioon puuttuminen on tasapainottava teko: et halua heikentää omaa väitettäsi, mutta et halua hylätä vastakkaisten näkemysten pätevyyttä käsin tai jättää niitä kokonaan huomiotta, mikä voi myös heikentää argumenttiasi.

Tämä ei ole ainoa hyväksyttävä lähestymistapa, mutta on yleistä käytäntöä odottaa opposition puhumista argumentatiivisen esseen loppuun saakka. Mutta miksi?

On strategisen tärkeää odottaa vastustavan näkökulman esittämistä siihen saakka, kun olet perusteellisesti tukenut omaa argumenttiasi. Et aio mennä yksityiskohtiin keskustellessasi vastakkaisesta näkökulmasta: selität, mikä tuo näkökulma on oikeudenmukainen, mutta huomautat myös, mikä siinä on vikaa.

Voi olla myös tehokasta lukea oppositio oman argumenttisi ja todisteiden avulla, joita olet käyttänyt sen tueksi. Jos jo sisällyttämäsi todisteet tukevat argumenttiasi, se todennäköisesti ei tukea vastustavaa näkemystä. Ilman liian ilmeistä, se saattaa olla syytä huomauttaa tästä, kun puhut oppositiosta.

body-nõus-valintaruutu Hienot johtopäätökset saavat lukijat tarkistamaan koko esseen 'Hyväksyn' -valintaruudun.

Kohdealue # 3: Päätelmän kirjoittaminen

On tavallista päättää argumentatiivinen essee toistamalla väitöskirja jollakin tavalla, joko muistuttamalla lukijaa siitä, mikä oli ensisijainen argumentti, tai tarkastelemalla pääpiirteitäsi ja todisteitasi.

Et kuitenkaan halua vain muotoilla opinnäytetyösi lausuntoa, tarkistaa pääkohdasi ja kutsua sitä päiväksi. Niin paljon on tapahtunut sen jälkeen kun väitit opinnäytteesi johdannossa! Ja miksi tuhlata koko kappale - viimeinen asia, jonka yleisösi aikoo lukea - vain itsesi toistamiseen?

Tässä on lähestymistapa johtopäätökseen, joka voi antaa yleisöllesi uuden näkökulman argumenttisi: tulkitse väitöskirjasi heille uudelleen antamiesi todisteiden ja selitysten valossa. Mieti, kuinka lukijasi voisivat lukea opinnäytetyösi lausunnon uudessa valossa nyt, kun he ovat kuulleet koko väitteesi.

Se on mitä haluat jättää yleisöllesi, kun päätät argumentatiivisen kirjoituksesi: lyhyt selitys siitä, miksi kaikella väittelyllä oli merkitystä. Jos pystyt antamaan yleisöllesi jotain jatkaaksesi miettimistä sen jälkeen, kun he ovat lukeneet argumenttisi, se on vielä parempi.

Yksi asia, jonka haluat kuitenkin välttää johtopäätöksessäsi: uusien tukipisteiden tai uusien todisteiden esittäminen. Se voi olla vain hämmentävää lukijalle. Kerro lukijallesi, miksi jo tekemäsi argumentti on merkitystä, ja argumenttisi pysyy lukijasi kanssa.

body-typed-essee-punainen-kynä

Vahva argumentatiivinen essee: Esimerkkejä

Joillekin pyrkiville argumentatiivisille essee-kirjoittajille näyttäminen on parempi kuin kertominen. Osoittaaksemme kolme esimerkkiä mahdollisista runko-osista argumentatiiviselle esseelle sen sijaan, että kertoisit, mistä on vahva argumentatiivinen essee.

Ajattele näitä esimerkkikappaleita omaksuvan argumentointipisteen # 1 → Todisteet -> Selitys -> Toista prosessi, josta puhuimme aiemmin. On aina mukavaa pystyä vertaamaan esimerkkejä, joten olemme sisällyttäneet kolme kohtaa argumentatiivisesta artikkelista, jotka vaihtelevat huonoista (tai tarvitsevat paljon parannusta, jos tunnet anteliaisuuden), parempaan ja parhaimpaan.

Kaikki esimerkkikohdat koskevat esseenä tämän väitöskirjan kanssa:

Opinnäytetyölausunto: Käyttäjätietojen tehokkaimman suojaamisen ja disinformaation leviämisen torjumiseksi Yhdysvaltain hallituksen olisi pantava täytäntöön tiukemmat säännöt Facebookista ja muista sosiaalisen median toimipisteistä.

Kun luet esimerkkejä, mieti, mikä tekee niistä erilainen ja mikä tekee parhaan kappaleen tehokkaammaksi kuin paremmat ja huonot kappaleet. Nyt sitä mennään:

Huono argumentti

Esimerkki rungon kappaleesta: Tiedonlouhinta on vaikuttanut moniin ihmisiin viime vuosina. Facebookilla on 2,23 miljardia käyttäjää ympäri maailmaa, ja vaikka se vie valtavasti aikaa ja vaivaa varmistaakseen, että yhtä suuri yritys kuin Facebook noudattaa yksityisyyden suojaa koskevia säännöksiä ympäri maailmaa hyväksymällä yhteiset puitteet yksityisyyden suojalle enemmän maita olisi ensimmäinen askel. Itse asiassa Mark Zuckerberg itse tukee sellaisen yksityisyyden suojaa ja tietosuojaa koskevan maailmanlaajuisen kehyksen omaksumista, joka suojaisi enemmän käyttäjiä kuin ennen.

paras ottelu kaurisnaiselle

Mikä tässä esimerkissä on väärin?

Tarkastellaan ensin väitöskirjan lausuntoa. Kysy itseltäsi: väittääkö tämä väitteen, jonka kanssa jotkut ihmiset saattavat olla samaa mieltä, mutta toiset voivat olla eri mieltä?

Vastaus on kyllä. Jotkut ihmiset luultavasti ajattelevat, että Facebookia olisi säänneltävä, kun taas toiset saattavat uskoa, että se on liian paljon valtion toimia. Lisäksi on ehdottomasti hyviä, luotettavia lähteitä, jotka auttavat tätä kirjoittajaa todistamaan väitteensä. Joten tämä paperi on alkanut vahvasti!

Valitettavasti tämä kirjoittaja ei tee hyvää työtä todistaakseen väitöskirjansa ruumiin kappaleessaan. Ensinnäkin aihelause - eli kappaleen ensimmäinen virke - ei anna pistettä, joka tukee suoraan väitöskirjassa esitettyä kantaa. Yritämme väittää, että hallituksen sääntely auttaa suojaamaan käyttäjätietoja ja torjumaan väärän tiedon leviämistä. Muistatko? Aihelauseessa tulisi tehdä asia, joka saa oikean asenteen sen sijaan, että heittäisi satunnaisen tosiasian tiedon louhinnasta.

Toiseksi, koska aihelauseessa ei ole keskitytty selkeän asian tekemiseen, loppukappaleessa ei ole paljon asiaankuuluvaa tietoa, eikä siinä esitetä luotettavaa näyttöä, joka tukee väitöskirjassa esitettyä väitettä. Esimerkiksi, se olisi hieno idea sisällyttää tarkalleen mitä Mark Zuckerberg sanoi ! Joten vaikka tässä kohdassa on ehdottomasti joitain asiaankuuluvia tietoja, ne on esitettävä enemmän todisteita.

Parempi argumentti

Esimerkki rungon kappaleesta: Viime vuosina yksi sosiaalisen median alustojen sääntelyn puutteen suurimmista seurauksista on ollut Facebook-käyttäjätietojen louhinta, jonka tiedotusvälineet ja Yhdysvaltain hallitus ovat paljastaneet. Liittovaltion kauppakomission (F.T.C.) tutkimukset ovat osoittaneet, että Facebook on sallinut tiedonjakopartneriensa kaivaa käyttäjätietoja paljastamatta näitä tietoja Facebookin käyttäjille. Erityisesti Facebook antoi Cambridge Analytican, poliittisen tietoyrityksen, kerätä kymmenien miljoonien ihmisten henkilökohtaisia ​​tietoja - tietoja, joita yritys käytti sitten avustamaan tietyssä vuoden 2016 presidentinvaalikampanjassa. Tulevaisuudessa Facebookin tiedonjakokumppanuuksien lisääntynyt hallituksen sääntely voi estää tällaisten asioiden tapahtumisen.

Mikä tässä esimerkissä on väärin?

Tämä kohta on hieman parempi kuin ensimmäinen, mutta se vaatii vielä jonkin verran työtä. Aihelause on vähän liian pitkä, eikä se anna pistettä, joka tukee selvästi väitöskirjassa esitettyä kantaa. Lukija tietää jo, että käyttäjätietojen louhinta on iso ongelma, joten aihe lause olisi hyvä paikka tehdä asia miksi tiukemmat valtion säädökset suojaisivat tehokkaimmin käyttäjätietoja.

Ongelmana on myös se, miten todisteet sisällytetään tähän esimerkkiin. Vaikka tähän kohtaan sisältyy joitakin asiaankuuluvia, vakuuttavia todisteita, ei ole selitystä miksi tai miten sillä on merkitystä . Muista, että et voi olettaa, että todisteet puhuvat puolestaan: sinun on tulkittava sen merkitys lukijalle. Se tarkoittaa, että sisällytetään ainakin lause, joka kertoo lukijalle miksi valitsemasi todisteet osoittavat argumenttisi.

Paras - mutta ei täydellinen! - Argumentti

Esimerkki rungon kappaleesta: Vaikka Facebook väittää toteuttavansa yrityskäytäntöjä, jotka suojaavat käyttäjätietoja ja estävät väärintiedon leviämisen , sen yritykset ovat olleet epäonnistuneita verrattuna liittohallituksen tekemiin yrityksiin. Kun PricewaterhouseCoopers suoritti liittovaltion kauppakomission valtuuttaman arvioinnin Facebookin kumppanuuksista Microsoftin ja Blackberry-matkapuhelimen valmistajien kanssa vuonna 2013, joukkue löysi vain vähän todisteita siitä, että Facebook olisi seurannut tai edes tarkistanut, että kumppaninsa olivat noudattaneet Facebookin nykyisiä tiedonkäytäntöjä. Itse asiassa Facebookin omat tilintarkastajat vahvistivat PricewaterhouseCoopersin havainnot huolimatta siitä, että Facebook väitti, että yritys yritti entistä paremmin suojata käyttäjien henkilökohtaisia ​​tietoja. Sitä vastoin kongressin laatimilla laskuilla on onnistuttu muuttamaan Facebookin käytäntöjä paremmin kuin Facebookin omissa yrityskäytännöissä. Mukaan Washington Post, Vuoden 2017 rehellisiä mainoksia koskeva laki loi julkisen kysynnän avoimuudelle ja muutti tapaa, jolla sosiaalisen median yritykset julkistavat poliittisen verkkomainonnan. Nämä poliittiset toimet, vaikkakin toistaiseksi epäonnistuneet lainsäädännön hyväksymisessä, ovat kuitenkin pakottaneet sosiaalisen median yrityksiä muuttamaan joitain käytäntöjään herättämällä julkista suuttumusta ja kielteistä tiedotusvälineiden huomiota.

Miksi tämä esimerkki on paras

Tämä kappale ei ole täydellinen, mutta se on tehokkain eräiden asioiden tekemisessä, jotka haluat tehdä kirjoittaessasi argumentatiivisen esseen.

Ensinnäkin aihepiirit pääsevät asiaan. . . ja se on kohta, joka tukee ja selittää väitöskirjassa esitetyn väitteen! Se antaa selkeä syy miksi vaatimuksemme tiukempien hallituksen asetusten puolesta on hyvä väite : koska Facebook ei ole onnistunut itse sääntelemään käytäntöjään.

Tämä kappale tarjoaa myös vahvoja todisteita ja erityisiä esimerkkejä, jotka tukevat aihelauseessa esitettyä kohtaa. Esitetyt todisteet osoittavat erityisiä tapauksia, joissa Facebook ei ole onnistunut itsesääntelyssä, ja muita esimerkkejä, joissa liittohallitus on onnistuneesti vaikuttanut Facebookin käytäntöjen sääntelyyn parempaan suuntaan.

Ehkä tärkeintä kuitenkin tämä kirjoittaja selittää miksi todisteet ovat tärkeitä. Esimerkin rohkea lause on silloin, kun kirjailija linkittää todisteet heidän mielipiteihinsä. Tässä tapauksessa he selittävät, että Federal Trade Commissionin ja kongressin painostus - ja sääntelyn uhka - ovat auttaneet muuttamaan Facebookia parempaan suuntaan.

Miksi huomauttaa, että tämä ei kuitenkaan ole täydellinen kappale? Koska et myöskään kirjoita täydellisiä kappaleita, kun suoritat ajoitettuja kokeita. Mutta ymmärrä tämä: sinun ei tarvitse kirjoittaa täydellisiä kappaleita saadaksesi hyvät pisteet AP-kokeista tai jopa esseestä, jonka kirjoitat luokalle. Kuten tässä esimerkkikappaleessa, sinun on vain kehitettävä kantasi tehokkaasti tukeutumalla asianmukaisesti ja vakuuttavasti hyvistä lähteistä saatuihin todisteisiin.

kehon numero-kolme-sateenkaari

Kolme parasta takeawayta argumentatiivisten esseiden kirjoittamiseen

Tämä on kaikki hienoa tietoa, eikö? Jos (kun) joudut kirjoittamaan argumentatiivisen esseen, olet valmis. Mutta jos olet epävarma, muista nämä kolme asiaa siitä, kuinka kirjoittaa argumentatiivinen essee, ja sinusta tulee voittaja:

Takeaway # 1: Lue huolellisesti ja huolellisesti

Tämä vinkki koskee kaikkia argumentatiivisen esseen kirjoittamisen osa-alueita. Vuodesta varmista, että vastaat kehotteeseesi, todella kaivaa lähteitesi, lopullisen paperisi oikolukuun ... sinun on aktiivisesti ja kiinnitettävä huomiota! Tämä pätee erityisesti, jos kirjoitat kelloon, kuten AP-tentin aikana.

Takeaway # 2: Tee Sinun Argumentoi esseen painopiste

Määritä kantasi selkeästi opinnäytetyösi lausunnossa ja pidä siitä kiinni! Opinnäytetyö on paperisi selkäranka, ja jokaisen kappaleen tulisi auttaa todistamaan tutkielmaasi tavalla tai toisella. Mutta joskus pääset esseen loppuun ja huomaat, että olet päässyt pois aiheesta tai että opinnäytetyösi ei sovi. Älä huoli - jos näin tapahtuu, voit aina kirjoittaa opinnäytetyön paperisi mukaan!

Takeaway # 3: Käytä lähteitä argumenttisi kehittämiseen - ja selitä ne

Mikään ei ole yhtä voimakasta kuin hyvä, vahva todiste. Varmista ensin, että löydät uskottavia lähteitä, jotka tukevat argumenttiasi. Sitten voit muotoilla, tiivistää lyhyesti tai lainata lähteitäsi sisällyttämällä ne kappaleisiisi. Muista kuitenkin tärkein osa: sinun on selitettävä miksi olet valinnut todisteet ja miksi se todistaa väitöskirjanne.


body-red-question-merkki

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Lounais -lukio | 2016-17 Rankings | (San Diego,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Southwest Senior High Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Täydellinen opas: Vahvan suosituskirjeen kirjoittaminen

Kirjoitatko suosituskirjeen ja mietit, kuinka kirjoittaa hyvä oppilaalle? Opi luomaan tehokas, mukaansatempaava kirje oppilaasi menestymisen edistämiseksi.

6 Hyödyllisiä esimerkkejä fysikaalisista ja kemiallisista muutoksista

Mitä eroa on fysikaalisten ja kemiallisten muutosten välillä? Tutustu esimerkkeihimme fysikaalisista ja kemiallisista muutoksista saadaksesi lisätietoja niiden eroista.

Kalifornian parhaat koulut | Piedmont Hills High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Piemonten Hills High Schoolista San Josessa, Kaliforniassa.

15 viime hetken SAT -vinkkiä, jotka sinun tulee muistaa

Mitä sinun pitäisi tehdä testiä edeltävänä päivänä ja mitkä ovat viime hetken vinkit SAT: n aikana? Valmistaudu testipäivämäärään oppaamme avulla.

Kuinka kauan SAT on tauolla?

Kuinka kauan SAT -testi on tarkasti, taukojen kanssa ja ilman? Selvitä, kuinka monta tuntia SAT on valmistautuakseen oikein.

Ashlandin yliopiston pääsyvaatimukset

Kiinteä geometria SAT -matematiikassa: Täydellinen opas

Käsittele kuutiot, sylinterit ja pallot SAT Mathin kiinteän geometrian oppaamme avulla, joka on täynnä käytännön ongelmia, strategioita ja vinkkejä.

1820 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Kuinka päästä: Purduen pääsyvaatimukset

SAT-itseopiskelu: 7 vinkkiä valmistelusuunnitelmaan

Kamppailetko SAT-itseopiskelun kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme opintosuunnitelman laatimiseen ja ongelmien vianetsintään.

Becker Collegen pääsyvaatimukset

Wayne State Universityn pääsyvaatimukset

Nichols Collegen pääsyvaatimukset

Algebran sydän: SAT-matematiikan keskeiset strategiat

Etkö ole varma, mitkä ovat Algebran sydämen kysymykset uudesta SAT-matematiikasta? Selitämme, mitä sisältöä nämä kattavat ja miten voit ojentaa ne testipäivänä.

Mikä on Stanford EPGY ja Summer College? Pitäisikö minun liittyä?

Mikä on Stanford EPGY ja Stanfordin lukion kesäopisto? Pitäisikö sinun liittyä näihin kesäohjelmiin? Lue opas täältä.

Täydellinen luettelo yli 100 ilmaisesta online-lukiosta

Etsitkö ilmaisia ​​online-lukioita? Luetelemme vaihtoehtosi osavaltioittain, selitämme, mikä tekee näistä luokista ilmaisia, ja keskustelemme siitä, miten päättää, sopivatko ne sinulle.

Winston-Salemin osavaltion yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Jokainen AP Calculus AB -harjoitustesti saatavilla: ilmainen ja virallinen

Opiskeletko AP Calcia? Tutustu täydelliseen AP Calculus AB -kokeiden kokoelmaamme löytääksesi kaikki tarvitsemasi valmistelumateriaalit ja hyödyllisiä opintovinkkejä.

10 viime hetken PSAT-pullotusvinkkiä

Cramming varten PSAT? Katso vinkkimme, joiden avulla voit parantaa pisteitäsi nopeasti ilman stressiä.

PSAT -pisteet: Missä sijoitat?

Oletko hämmentynyt SAT -pistealueesta? Selitämme kaikki mahdolliset PSAT -pisteet ja mitä pisteytysasteikko merkitsee sinulle.

Keskiarvoistavatko korkeakoulut ACT-pisteitäsi?

Kun lähetät useita ACT-pisteitä korkeakouluille, miten he pitävät niitä? Arvioivatko he ne vai ottavatko he korkeimman? Selvitä täältä.

18 ACT -vinkkiä ja temppuja pisteidesi parantamiseen

Tarvitsetko nopeita ACT -vinkkejä ja temppuja parantaaksesi pisteitäsi? Saat vinkkejä ACT -matematiikasta, luonnontieteistä, englannista ja lukemisesta parantaaksesi ACT -pisteitäsi nopeasti.

Towsonin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Wisconsinin yliopisto - Madison SAT -tulokset ja GPA