3 asiantuntijavinkkiä UVA-esseen kehotusten torjumiseksi

5a99e8cc5cc89. Kuva

Perustettu vuonna 1819 Thomas Jeffersonin toimesta Virginian yliopisto ylpeilee vaikuttavista tutkijoista, kilpailulajitiimistä ja pitkästä listasta merkittäviä alumneja. Vaikka yli 20000 opiskelijaa käy UVA: ssa, koulun valintaprosentti on 26% - mikä tarkoittaa, että sinun täytyy työskennellä ahkerasti, jos haluat olla Cavalier.

Yksi parhaista tavoista parantaa pääsymahdollisuuksiasi on kirjoittamalla upeita UVA-esseitä osana hakemustasi. Tässä artikkelissa eritellään, mitä UVA-essee kehottaa ja miten voit kirjoittaa vastauksia kuhunkin kehotteeseen, joka saa sinut erottumaan.Mitkä ovat UVA-esseen kehotteet?

UVA: n levittämiseksi lähetät joko yhteisen tai koalitiohakemuksen. Riippumatta siitä, minkä vaihtoehdon valitset, sinun on täytettävä UVA-lisäys, joka sisältää kaksi esseitä.

Kummallakaan UVA-esseestä ei ole kovaa sanamäärää, vaikka ohjeissa suositellaan, että kirjoitat noin puolet tai 250 sanaa. Ensimmäisen UVA-täydennys esseen yhteydessä sinun on kirjoitettava vastaus UVA: n koulun perusteella, johon haet. Toista UVA-täydennys esseeä varten sinun on valittava aihe, joka resonoi eniten kanssasi.

UVA-essee kehottaa

Tässä ovat UVA-esseekehotteet vuosille 2020-21:

Kysy # 1

Etsimme intohimoisia opiskelijoita liittymään monipuoliseen tutkijoiden, tutkijoiden ja taiteilijoiden yhteisöön. Vastaa kysymykseen, joka vastaa koulua / ohjelmaa, johon haet, puolisivulla tai noin 250 sanalla.

  • Taide- ja tiedekorkeakoulu - Mikä taideteos, musiikki, tiede, matematiikka tai kirjallisuus on yllättänyt, levoton tai haastanut sinut ja millä tavalla?
  • Insinööritieteiden korkeakoulu - Kuvaile tekniikan saavutuksia, jotka palvelevat yleistä hyötyä ja miksi se innostaa sinua opiskelemaan tekniikkaa.
  • Arkkitehtuurikoulu - Kuvaile merkittävää kokemusta, joka syvensi kiinnostustasi opiskella Arkkitehtuurikoulussa.
  • Hoitotyön koulu - kuvaile terveydenhoitoon liittyvää kokemusta tai muuta merkittävää vuorovaikutusta, joka syvensi kiinnostustasi hoitotyön opiskeluun.
  • Kinesiologiaohjelma - Keskustele kokemuksista, jotka saivat sinut valitsemaan kinesiologian pääaineen.

Kehote # 2

Vastaa johonkin seuraavista kysymyksistä puolisivulla tai noin 250 sanalla.

ihmisen maantieteen tentti 2019
  • Mikä on suosikkisanasi ja miksi?
  • Olemme yhteisö, jolla on omituisuuksia sekä kielellä että perinteillä. Kuvaile yhtä oivalluksiasi ja miksi se on osa sitä, kuka olet.
  • Opiskelijoiden itsehallinto, joka kannustaa opiskelijoiden investointeihin ja aloitteellisuuteen, on UVA-kulttuurin tunnusmerkki. Neljäntenä vuonna UVA: ssa Laura Nelson innostui luomaan Flash-seminaareja, kertaluonteisia kursseja, jotka helpottavat paljon energiaa käytävää keskustelua ajatuksia herättävistä aiheista perinteisten kursseiden ulkopuolella. Jos loisit Flash-seminaarin, mitä ideaa tutkit ja miksi?
  • UVA-opiskelijat maalavat viestejä Beetasillalle, kun he haluavat jakaa tietoja yhteisömme kanssa. Mitä maalaisit Beetasillalle ja miksi tämä on viestisi?
  • Rita Dove, englantilainen UVA-professori ja entinen yhdysvaltalainen runoilija, sanoi kerran haastattelussa, että '... elämässä on aikoja, jolloin valituksen sijasta teet jotain valituksissasi'. Kuvaile aika, jolloin valituksen sijasta teit toimia suuremman edun hyväksi.

tiedostonimi-university-of

UVA-esseet, analysoitu

Etsitkö neuvoja hämmästyttävien UVA-esseiden kirjoittamiseen? Tarkastellaan miten vastata jokaiseen kehotukseen.

UVA-kehote # 1

Ohjeet ovat samat kaikille ensimmäisille UVA-esseille:

'Etsimme intohimoisia opiskelijoita liittymään monipuoliseen tutkijoiden, tutkijoiden ja taiteilijoiden yhteisöön. Vastaa kysymykseen, joka vastaa koulua / ohjelmaa, johon haet, puolisivulla tai noin 250 sanalla. '

Katsotaanpa, miten vastata jokaiseen.

Taide- ja tiedekorkeakoulu - Mikä taideteos, musiikki, tiede, matematiikka tai kirjallisuus on yllättänyt, levoton tai haastanut sinut ja millä tavalla?


Tämä kehote antaa sinulle mahdollisuuden tutkia monia eri aloja. Tärkeintä on valita jotain, josta olet intohimoinen.

Intohimon ei tarvitse aina olla hyvä asia. Saatat olla intohimoinen miksi Ylpeys ja ennakkoluulo on pahin koskaan kirjoitettu kirja. Tämä essee kysyy jostakin, joka on yllättänyt, levoton tai haastanut sinut - sinun ei tarvitse valita suosikkejasi täältä.

Harkitse jotain, joka on muotoillut uudelleen käsityksesi maailmasta. Oletko lukenut kirjan, joka avasi silmäsi toiselle kulttuurille? Onko jokin tieteellinen tosiasia räjäyttänyt mielesi? Valitse jotain, joka on muuttanut sitä, miten katsot ja käsittelet maailmaa. Jälleen sen ei tarvitse olla hyvällä tavalla.

Kuvaile teknistä saavutusta, joka palvelee yleistä hyötyä ja miksi se innostaa sinua opiskelemaan tekniikkaa.


Tämän kehotuksen avulla voit ajatella heti laatikosta! Jos haluat ässä tämän esseen, mene iso ... eräänlainen. Sinun pitäisi tunnistaa tekninen kehitys, joka on jotenkin parantanut ihmiskunnan elämää. Vaikka se voi olla valtava edistysaskel (kuten esimerkiksi CRISPR), se voi olla myös jotain pienempää (kuten auton turvatyynyt) tai vähemmän lumoavaa (kuten viemärijärjestelmät).

Suosittelemme, että sinä a) valitse ominaisuus, joka on erityinen suunnittelun osa-alueelle, jota haluat opiskella, ja b) yritä valita jotain, mikä ei ole ilmeistä. Joten esimerkiksi vaikka CRISPR on valtava edistysaskel biotekniikassa ... monet ihmiset luultavasti aikovat kirjoittaa siitä. Haluat erottua, joten viettäkää aikaa tutkia alaa, kunnes löydät ainutlaatuisen edistymisen, joka puhuu sinulle.

Ja tietenkin, älä unohda selittää, miten tämän edistymisen vaikutus inspiroi sinua!

Arkkitehtuurikoulu - Kuvaile merkittävää kokemusta, joka syvensi kiinnostustasi opiskella Arkkitehtuurikoulussa.


Inspiraatiota tulee monessa muodossa - Tämän kehotuksen kannalta on tärkeää ajatella kokemusta, joka on innoittanut sinua. Pidä myös mielessä, että tämä kehote ei kysy sinulta tiettyä rakennusta tai projektia, jota rakastat. Sen sijaan se haluaa sinun kerro henkilökohtainen tarina siitä, miten arkkitehtuuri on inspiroinut sinua ... ja kuinka inspiraatio sai sinut valitsemaan arkkitehtuurin pääaineeksi.

Tämän essee-kehotteen temppu on yhdistämällä kokemuksesi arkkitehtuuriin . Esimerkiksi, ehkä halusit olla arkkitehti, koska vierailit Kalifornian tiedeakatemiassa ja luulit heidän maanalaisen akvaarion olevan hämmästyttävä. Se innoitti sinua haluamaan oppia rakentamaan rakenteita, jotka luovat tuon kunnioituksen tunteen muissa.

Mitä ikinä valitsetkin, sinun tulee olla vilpitön inspiraatiosi suhteen. Kaikki, mikä kuulostaa tottuneelta, on todella ilmeistä valintakomitealle. He lukevat tuhansia hakemuksia siitä, että haluavat tehdä maailman korkeimman rakennuksen - saada omasi kuulostamaan erilaiselta.

Kuvaile terveydenhoitoon liittyvä kokemus tai muu merkittävä vuorovaikutus, joka syvensi kiinnostustasi hoitotyön opiskeluun.


Älä tunne, että sinun on korostettava valtava hetki täällä - keskity pikemminkin johonkin sinulle merkittävään, vaikka kokemus olisi pieni!

Avain tähän kehotukseen on varmistaa, että korostat jotain todellista, mitä tapahtui sinulle tai sinulle tärkeälle henkilölle. Mitä henkilökohtaisempaa voit tehdä kokemuksesta, sitä parempi.

Sanomalla jotain 'Haluan ratkaista syöpä kaikille' on vähemmän vaikutusta kuin sanomalla, että olet nähnyt omakohtaisesti kuinka syöpä vaikutti isoäitisi. Hoitotyö on henkilökohtainen ammatti - nojaa tähän esseeseen.

Kinesiologiaohjelma - Keskustele kokemuksista, jotka saivat sinut valitsemaan kinesiologian pääaineen.


Keskity tätä kehotetta varten yhteen tai kahteen kokemukseen ja keskustele niistä yksityiskohtaisesti. Älä anna koko yleiskatsausta historiastasi - jotain täydellisempi kuvailu resonoi enemmän kuin yrittää koota paljon kokemuksia suhteellisen lyhyeksi esseeksi.

Ole rehellinen siitä, mikä ajoi sinut kinesiologiaan - älä kirjoita mitä luulet valintakomitean haluavan kuulla. Kirjoita mikä sopii sinulle.

rotunda_summer_ss_header_3-2

UVA-kehote # 2:

Ohjeet ovat samat kaikille UVA-kehotusten toiselle kierrokselle: 'Vastaa johonkin seuraavista kysymyksistä puoli sivua tai noin 250 sanaa.' Sinun on vain valittava yksi näistä kysymyksistä vastaamiseksi.

Mikä on suosikkisanasi ja miksi?


Tällaisella kehotuksella voi olla houkuttelevaa haluta tehdä vaikutuksen valintalautakuntaan tietämykselläsi esoteerisesta sanastosta. Älä kulje tätä reittiä, ellei sinulla ole todellista yhteyttä outoon, harvoin käytettyyn sanaan.

Valitse sana, joka on sinulle mielekäs - jotain, joka on sinulle hyvin ominaista. Tärkeintä tässä ei ole valita mielenkiintoisin sana, se on saada mielekkäin ja mieleenpainuva kokemus sen varmuuskopioimiseksi. Jos 'perhe' on sinulle todella tärkeä, sinulla on oltava hyvä syy - pelkkä sanominen, että rakastat vanhempiasi, ei riitä.

Keskity 'miksi' sanan sijasta ja olet oikealla tiellä.

Olemme yhteisö, jolla on omituisuuksia sekä kielellä että perinteillä. Kuvaile yhtä oivalluksiasi ja miksi se on osa sitä, kuka olet.


Tämä kehote tarjoaa sinulle mahdollisuuden esitellä itsesi puolta, jota muu sovelluksesi ei korosta. Hyödynnä sitä!

Onko sinulla intohimo kerätä Minnie Mouse -hahmoja? Täytyykö sinun juosta neljä mailia joka aamu? Lopetatko kaiken tekemäsi aina, kun Red Sox pelaa? Piilottavatko vanhempasi aina sinua sanan outosta lausumisesta? Mikä tahansa omituisuus on, nyt on aika juhlia sitä!

Kirjoita vapaasti ja hämmentämättä - omituisuus on omituisuus! Sen ei pitäisi näyttää normaalilta. Valintakomitea ei tuomitse sinua omituisuudestasi. He haluavat oppia mielenkiintoisia osia persoonallisuudestasi.

Scrantonin yliopiston tulokset

Opiskelijoiden itsehallinto, joka kannustaa opiskelijoiden investointeihin ja aloitteellisuuteen, on UVA-kulttuurin tunnusmerkki. Neljäntenä vuonna UVA: ssa Laura Nelson innostui luomaan Flash-seminaareja, kertaluonteisia kursseja, jotka helpottavat paljon energiaa käytävää keskustelua ajatuksia herättävistä aiheista perinteisten kursseiden ulkopuolella. Jos loisit Flash-seminaarin, mitä ideaa tutkit ja miksi?


Valitsemasi aiheen ei tarvitse olla korkealaatuinen tai erittäin akateeminen - pikemminkin sinun on valittava aihe, joka innostaa ajatuksia herättäviin keskusteluihin. Jos tämä keskustelu on: 'Mitä Kim Kardashian sanoo mainonnan tulevaisuudesta?' se on hieno! Niin kauan kuin aihe on sinulle tärkeä.

Kuten muillakin kehotteilla, sana 'miksi' on tämän kehotuksen tärkein. Sinulla on oltava vahva syy tutkia tätä aihetta. Jos haluat puhua Kim Kardashianista, se on hienoa - niin kauan kuin pystyt osoittamaan, miksi tämä on keskustelun arvoinen aihe.

UVA-opiskelijat maalavat viestejä Beetasillalle, kun he haluavat jakaa tietoja yhteisömme kanssa. Mitä maalaisit Beetasillalle ja miksi tämä on viestisi?


Kuten muidenkin kehotusten kohdalla, miksi on tämän kysymyksen tärkein osa. Riippumatta siitä, mihin viestiin laskeudut, varmista, että sinulla on siihen hyvä syy.

Vältä vähäpätöisiä tai klissattuja lauseita, kuten 'Ole se muutos, jonka haluat nähdä maailmassa'. Valintalautakunta on nähnyt tuhansia näistä - ja nämä sanat on todennäköisesti jo kirjoitettu Betasillalle.

Mitä sinulla on sanottavaa? Mikä viesti on henkilökohtainen sinulle? Mitä olet oppinut, että pystyt erityisesti kommunikoimaan?

Rita Dove, englantilainen UVA-professori ja entinen yhdysvaltalainen runoilija, sanoi kerran haastattelussa, että '... elämässä on aikoja, jolloin valituksen sijasta teet jotain valituksissasi'. Kuvaile aika, jolloin valituksen sijasta teit toimia suuremman edun hyväksi.


Ensinnäkin: älä tee jotain täällä.
Älä sano, että olet viettänyt kuukausia omistettuasi vetoomuksia terveydenhuollon laajentamiseksi yhteisössäsi, jos et. Luota meihin: Valintaneuvojat voivat haistaa valheen mailin päästä. Sinun ei tarvitse tehdä jotain monumentaalista, jotta voisit osallistua 'suurempaan hyvään'.

Esimerkiksi, ehkä tajusit, että autot ajoivat liian nopeasti naapurustosi läpi, joten menit naapurustoyhdistyksellesi ja vakuuttanut heidät asentamaan nopeudenrajoittimia. Tai ehkä näit, että paikallisessa kirjastossa ei ollut tarpeeksi lastenkirjoja, joten pidit lahjoitusajon heidän kokoelmansa rakentamiseksi. Toiminnan ei tarvitse olla valtava, mutta sinun on selitettävä miksi olet mukana, ja Miten se teki yhteisöstäsi paremman.

Muista, että tämä kehote pyytää sinua erityisesti puhumaan ajasta, jolloin sinä ryhtyi toimiin. Monille ihmisille on helppo olla tyytymätön tilanteeseen, mutta he eivät koskaan motivoi niin paljon, että tekisivät asialle jotain. UVA haluaa rakentaa tekijöiden yhteisön, ja tämä kehote on suunniteltu antamaan sinulle motivaation ja myötätunnon.

Kuinka kirjoittaa UVA-esseitä

Tässä on joitain yleisiä vinkkejä UVA-esseiden kirjoittamiseen, jotka herättävät komiteaa.

# 1: Ole sinä

UVA-lisäaineesi on mahdollisuus näyttää hakukomitealle kuka olet. Käytä tätä tilaisuutta lihaksesi itsesi. Et ole yksinkertaisesti A- ja B-kokoelma, joka on painettu transkriptioon. Olet todellinen henkilö! Osoita, että UVA-esseissäsi.

# 2: Palaute on hienoa; Plagiointi ei ole

Voi olla houkuttelevaa palauttaa essee-ideoita ikäisiltäsi, vanhemmiltasi ja opettajiltasi. Se on hieno! Mutta älä luota niihin liian voimakkaasti. Työn tulee olla oma - ideoista toteutukseen. Hyödyllisen palautteen vastaanottamisen ja palautteen käyttämisen välillä on hieno viiva, joka kuvaa työtänsi ja kykysi väärin . Etsi apua, mutta tiedä, että sinulla on ensimmäinen ja viimeinen sana.

# 3: Pelaa muodolla

UVA-esseidesi ei tarvitse noudattaa perinteistä viiden kappaleen rakennetta. UVA kannustaa sinua pelaamaan muodolla. Tämä tarkoittaa, että voit lähettää runon, jos haluat!

Hyödynnä rakenteiden vapautta kirjoittaaksesi tavalla, joka tuntuu sinulle aidolta. Jos tämä tarkoittaa jokaisen lauseen aloittamista kirjaimella 'E', jatka sen jälkeen! Niin kauan kuin työsi on hyvin kirjoitettu ja kiinnostava, lomakkeella ei ole merkitystä.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Elizabethtown Collegen pääsyvaatimukset

Kuinka voittaa Tylenol -apuraha

Oletko kiinnostunut Tylenol Future Care -apurahasta? Tässä on asiantuntijaopas loistavan sovelluksen rakentamisesta ja Tylenol -apurahan voittamisesta.

Texas A&M - Corpus Christi SAT -tulokset ja GPA

Denisonin yliopiston ACT -tulokset ja GPA

Molloy Collegen pääsyvaatimukset

Art Center College of Designin pääsyvaatimukset

1340 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä sinun on tiedettävä Thomas Jeffersonin vanhemmasta lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Thomas Jeffersonin vanhemmasta lukiosta Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Albion Collegen pääsyvaatimukset

2015-2016 ACT-testipäivät

Etsitkö ACT-testipäiviä vuosina 2015 ja 2016? Katso täydellinen testausaikataulu ja vinkkejä oman ACT-päivämäärän valitsemiseen.

DeVry University - North Brunswick Pääsyvaatimukset

16 ACT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä sinun on tiedettävä Robert F.Kennedyn yhteisökouluista-Los Angelesin lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT-tulokset, AP-tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Robert F.Kennedy Community Schools-Los Angeles High School of the Artsista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

1700 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Vassar SAT -tulokset ja GPA

Southwestern University SAT -tulokset ja GPA

6 kriittistä AP-tenttivinkkiä kokeidesi ässä

Stressitkö AP-kokeista? Tutustu kuuteen suosituimpaan AP-testivinkkiin parhaasta arvausstrategiasta siihen, miten energiaa pidetään yllä tenttipäivänä.

Mikä on Charter School? Onko yksi oikea sinulle?

Oletko hämmentynyt charter- ja julkisista kouluista? Yksityiskohtainen kilta charterkoulun määritelmään opastaa kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää.

Sweet Briar Collegen pääsyvaatimukset

Kentucky Wesleyan Collegen pääsyvaatimukset

Paras AP Human Geography Review Books

Tarvitsetko AP Human Geography -kirjan? Olemme tarkastelleet parhaita vaihtoehtoja tenttiarviointiisi ja antaneet ohjeita siitä, miten valita oikea sinulle.

Mount St.Mary's Collegen pääsyvaatimukset

Etelä-Dakotan yliopiston pääsyvaatimukset

Rollins College ACT -pisteet ja GPA

Skidmoren pääsyvaatimukset