3 esimerkkiä * Erinomaisista * neuvonantajien suosituskirjeistä

feature_happywriter

Kouluohjaajilla on valtava rooli auttaessaan opiskelijoita pääsemään yliopistoon. Ohjaajat eivät ainoastaan ​​auta opiskelijoita luomaan pohjaa hakemuksilleen luokan valinnalla ja koulun ulkopuolisella osallistumisella, vaan he myös antavat heille erittäin tärkeän neuvonantajan suosituskirjeen.

Kirjoitatko kirjeen itse tai haetko sitä hakemuksellesi, suosituskirjeiden esimerkit voivat auttaa sinua ymmärtämään, miksi tehokas kirje on tehokas. Tässä oppaassa olemme kirjoittaneet 3 vahvaa suosituskirjeesimerkkiä, joita voit käyttää inspiraationa.

Mikä tekee suuresta suosituskirjeestä?

Parhaat neuvonantajien suosituskirjeet valaisevat opiskelijan älyllisiä ja henkilökohtaisia ​​ominaisuuksia. He puhuvat opiskelijan vahvuuksista ja tulevaisuuden tavoitteista sekä osoittavat, kuinka hän on kasvanut lukiovuosiensa aikana. Vaikka opettajat voivat keskustella oppilaiden suorituksista luokassa, kouluneuvojat voivat keskittyä enemmän opiskelijan henkilökohtaiset vahvuudet ja miten hän on osallistunut koulun yhteisöön.

Vahvat suositukset ovat kohdennettuja ja korostavat opiskelijan keskeisiä piirteitä. Nämä suosituskirjeiden esimerkit keskittyvät siis muutamaan pääteemaan. Ensimmäisessä korostetaan opiskelijan panosta yhteisöön, toisessa keskitytään opiskelijan erityislahjakkuuteen ja kolmannessa puhutaan opiskelijan epätavallisesta kypsyydestä. Jokaisen kirjeen jälkeen tarkastelemme tarkemmin, mitä tekniikoita näillä kirjeillä käytetään vahvan kannanoton ilmaisemiseksi.

body_community

Kirjeesimerkki # 1: Korostetaan panosta kouluyhteisöön

Hyvä valintakomitea,

Minulla on ilo suositella Nooaa pääsylle perustutkintosi ohjelmaan. Hänen kouluneuvojana viimeisten neljän vuoden aikana olen nähnyt poikkeuksellisen panoksen, jonka Nooa on antanut koulumme yhteisölle. Hän ei ole vain erinomainen ja ahkera opiskelija, vaan hän on omistautunut rikastuttamaan ympäröivien opiskelijoiden ja opettajien elämää. Nooa on todella erityinen myötätunnostaan ​​ja sitoutumisestaan ​​muiden auttamiseen.

ilmainen harjoitustesti pdf

Nooa on sitoutunut erityisesti tuomaan mielenterveystietoisuuden kouluun. Perittyään perheenjäsenen itsemurhasta menettämisen tragedian Nooa omistautui lisäämään mielenterveyttä koskevaa koulutusta opetussuunnitelmaan. Hän sanoi haluavansa murtaa leima näiden keskustelujen ympärillä. Nooa löysi sivuliikkeen mielenterveyden säätiöltä Live Nauraa rakkauskerho koulussa. Nooa on auttanut tuomaan puhujia koko koulun puhumiseen, järjestänyt tapahtumia ja johtanut kampanjoita kiusaamisen tuhoisista vaikutuksista. Vaikka hän aloitti lukion pidättyvällä puolella, hän on sittemmin kasvanut voimakkaana äänenä koulujärjestössämme, puhuen sen puolesta, mihin uskoo, ja osoittautunut olevansa intohimoinen ja inspiroiva johtaja.

Nooa aikoo opiskella psykologiaa yliopistossa ja haluaisi työskennellä psykologian, sosiaalityön tai voittoa tavoittelemattomien alojen parissa. Hänen akateemiset saavutuksensa ovat erityisen vaikuttavia AP-psykologiassa ja humanistisissa tieteissä. Nooan opettajat kuvaavat häntä oivaltavaksi, herkäksi, huomaavaiseksi ja ahkeraksi opiskelijaksi. Hän on todistanut joustavuutensa ja voimansa elämänsä haastavissa olosuhteissa. Nooan kohtaamat vaikeudet ovat motivoineet häntä kannattamaan mielenterveystietoisuutta koulumme ilmaston ja opetussuunnitelman keskeisenä osana. Nooan ponnistelut kiusaamisen ehkäisemisestä ja sosiaalis-emotionaalisesta hyvinvoinnista vaalivat edelleen opiskelijoiden hyvinvointia kauan sen jälkeen, kun hän on valmistunut.

Nooalla on innostunut suositukseni. Hän on ystävällinen, myötätuntoinen, älykäs ja vahva henkilö, jolla on selkeä suunta- ja tarkoitustaju. Olen vakuuttunut siitä, että hän tuo saman lämpöä, tukea, oivalluksia ja kovaa työtä korkeakouluopetukseensa ja sosiaaliseen yhteisöönsä. Älä epäröi ottaa yhteyttä minuun saadaksesi lisätietoja.

Ystävällisin terveisin,

Neiti Easton
Opinto-ohjaaja

riippumattomien ja riippuvien muuttujien määrittäminen

Tässä kirjeessä on paljon positiivisia kommentteja Nooasta, mutta siinä keskitytään erityisesti mitä hän on tuonut kouluyhteisölle. Mitkä tämän kirjeen ominaisuudet auttavat sitä saamaan vahvan ja tehokkaan suosituksen?

body_livelaughlove

Romahdus

Neiti Easton on selvästi innostunut Nooan suosittelemisesta. Hän käyttää hehkuva kieli kutsuen häntä poikkeukselliseksi, todella erikoiseksi ja erinomaiseksi. Hän keskittyy hänen myötätuntoonsa toisia kohtaan ja maalaa kuvan siitä, kuinka Nooa on tehnyt vaikuttavan jäljen koulun opetussuunnitelmaan ja kulttuuriin.

Antamalla käsityksen Nooan Henkilökohtainen elämä , hän osoittaa hänen sietokykynsä ja kykynsä selviytyä tragedioista tavalla, joka tuo tietoisuutta ja apua muille. Nooan neuvonantaja sitoutuu myös aikaisempiin saavutuksiinsa tarjotakseen näkemyksen hänen tulevista panoksistaan ​​kampuksella, esittäen hänet opiskelijana, joka tukee ja hoivaa muita ympärillään.

Yksi tämän kirjeen vahvimmista osista on se kohdennettu ja kaikki yksityiskohdat yhdistyvät maalata koko opiskelijan muotokuva. Nooa on erityinen myötätunnostaan, työstään tietoisuuden lisäämiseksi mielenterveysongelmista ja kiinnostuksesta opiskella psykologiaa yliopistossa. Vastaanottovirkailijat saavat käsityksen tästä kirjeestä siitä, kuka Nooa on, mitä hän on tehnyt ja mitä hän jatkaa harjoittelemalla yliopistossa ja muualla.

Usein suosituskirjeet saattavat keskittyä opiskelijan erityiseen sitoutumiseen, taitoon tai kykyyn. Seuraavassa esimerkissä on opiskelija, joka on syvästi sitoutunut taiteeseen, erityisesti näyttelemiseen ja laulamiseen.

body_schoolplay

Kirjeesimerkki # 2: Erityiskyvyn tai taitojen korostaminen

Hyvä valintakomitea,

Olen innoissani voidessani toimittaa tämän suosituskirjeen Brettille, vai pitäisikö minun sanoa Hamlet, John Proctor tai Erik ( oopperan kummitus lore)? Brett on vakiinnuttanut itsensä hieman teatteritähtinä näissä osissa, missä hän on saanut syksyn draamamme ja kevätmusiikkimme eloon hänen liikkuvissa ja ikimuistoisissa päärooleissaan. Koulun ulkopuolella Brett osallistuu myös paikalliseen teatteriryhmään. Brett on uskomaton näyttelijä, jolla on tarttuvaa innostusta ja intohimo tarinankerrontaan. Hänellä on korkein suositukseni pääsyä teatterisi ohjelmaan.

Brettille teatteri on yhtä tärkeää hänen päivittäisessä elämässään kuin hengitys. Hän on ollut intohimoisesti luonut hahmoja ja laulanut koko elämänsä ja ollut mukana koulunäytöksissä keski- ja lukion ajan. Hän on syvästi sitoutunut käsityötehtäviinsä, hän on käynyt näyttelijätunneilla ja laulutunneilla ja ollut mukana paikallisissa teatteriryhmissä koko elämänsä ajan. Brettillä on uskomaton läsnäolo ja hän pärjää yhtä hyvin koomisten ja dramaattisten roolien parissa. Paitsi että hän antaa hienovaraisia, vivahteikkaita esityksiä, joissa hän katoaa kokonaan hahmoonsa, hänellä on myös uskomaton lauluääni ja hän on mukana koulun kuorossa. Vaikka hän on varmasti lahjakas yksilö, Brett ei lepää luonnollisissa lahjoissaan. Hän on panostanut lukemattomiin tunteihin käsityönsä parantamiseen.

hauskoja valinnaisia ​​lukioon

Brett pärjää erityisen hyvin englannin- ja historiatunneillaan, jotka hänen mielestään ovat hänen suosikkinsa ihmisluontoon liittyvissä tarinoissa ja oivalluksissa. Hän lukee laajasti, minkä hän kertoi minulle auttavan häntä saamaan monimutkaisemman käsityksen ihmisten hahmoista, tunteista ja motivaatioista. Luokan ulkopuolella, Brett vapaaehtoistyössä DramaMatters Afterschool Pojat ja tytöt -klubissa työskentelemässä lasten kanssa auttaakseen heitä ilmaisemaan itseään taiteen kautta. Hän on sanonut, että esiintyminen on auttanut häntä saamaan paremman käsityksen itsestään ja muista ja rakentamaan itseluottamusta. Hän rakastaa mahdollisuutta tuoda tämä kokemus lapsille, joiden kanssa hän työskentelee. Brett on innostunut, hauska, herkkä ja ajautuva. Hän on ollut ilahduttava läsnäolo sekä luokassa että sen ulkopuolella.

Jokainen täällä Lincolnin lukiossa, minä mukaan lukien, on innoissaan nähdessään Brettin jatkavan sitoutumistaan ​​teatterin opiskeluun ja esitykseen. Vaikka taide voi olla kilpailukykyinen nimi, kun Brettillä on ainutlaatuinen sitoutuminen, halu ja intohimo kehittää kykyjään äärimmäisen hyvin. Hänellä on innostunut suositukseni, enkä voi odottaa, kuinka dynaamiset ja haastavat roolit ovat Brettin tulevaisuudessa.

Ystävällisin terveisin,

Neiti Pepper
Opinto-ohjaaja

Kuten ensimmäisessä kirjeessä, tämä toinen esimerkki antaa voimakkaan äänen opiskelijalle. Kuinka neiti Pepper haluaa esitellä Brettin vastaanottovirkailijoille?

body_musical

Romahdus

Tämä kirje esittelee Brettiä ajattelevana, sitoutuneena, intohimoisena oppilaana, joka on tehnyt suuren vaikutelman koulun yhteisössä. Neiti Pepper korostaa, että Brett ei lepää laakereillaan ja luonnollisissa kykyissään, vaan pikemminkin ahkera ja sitoutunut parantamaan esiintyjänä ominaisuuksia, jotka todennäköisesti vaikuttavat pääsyvirkamiehiin.

Hän korostaa hänen intohimoaan teatteriin sekä huippuosaamista englannissa ja historiassa. Tekijä jakamalla esimerkkejä päärooleistaan ​​ja työskentelystään Pojat ja tytöt -klubin kanssa, Pepper antaa dynaamisen kuvan siitä, kuka Brett on opiskelijana, näyttelijänä ja vapaaehtoisena.

Ilmaisuilla 'innostunut tämän suosituksen antamisesta' ja 'en voi odottaa nähdäksemme, mitä ... on hänen tulevaisuudessaan', neiti Pepper tekee hänen innostuksensa selväksi. Ennen kaikkea hän korostaa Brettin pitkäaikaista sitoutumista ja ponnisteluja ja ilmaisee olevansa vakuuttunut siitä, että hän pyrkii jatkossakin tavoitteisiinsa.

Tämä kirje erottuu innostuneesta kielestään, erityisistä esimerkkeistään ja keskittymisestä Brettin sitoutumiseen teatteriin. Se on tehostettu, koska se on räätälöity sen tyyppiseen ohjelmaan, johon Brett hakee, teatteriin.

Vaikka tämä kirje tuo esiin Brettin erityisosaamisen, seuraavassa esimerkissä puhutaan opiskelijan kypsyydestä ja hienostuneisuudesta hänen ikänsä suhteen.

body_globe

Kirjeesimerkki # 3: kypsyyden korostaminen

Hyvä valintakomitea,

Suurella ilolla kirjoitan tämän suosituskirjan todella poikkeukselliselle Lailalle. On harvinaista tavata yhtä myötätuntoinen ja itsetietoinen opiskelija kuin Laila. Hänen sietokyky, positiivisuus ja huumori ovat erityisen hämmästyttäviä, kun otetaan huomioon haasteet, jotka hän on voittanut elämässään. Sodan pakolaisena Lailan luonteen vahvuus ei ole vain auttanut häntä sopeutumaan uuteen kotiin, kulttuuriin ja kieleen, vaan se toimii myös koulutuksena ja inspiraationa muille. Kun otetaan huomioon hänen kokemustensa syvyys ja hienostunut käsitys maailman tapahtumista, Lailalla on epätavallinen kypsyys yli 17 vuoden.

Laila koki väkivallan ja sodankäynnin kotimaassaan Syyriassa. Hänen perheensä menetti liiketoimintansa ja kodin ennen kuin muutti Yhdysvaltoihin YK: n avulla. Hänen suurperheensä pysyy kotimaassaan, usein poissa viestintäverkosta. Näinä epävakaina ja epävarmoina aikoina Laila sitoutui väsymättä koulutukseensa ja tasapainotti osa-aikatyötä perheensä tukemiseksi. Hän puhui vähän englantia saapuessaan tänne 9. luokalle ja omistautui heti englannin opiskeluun ja keskusteluun ikäisensä kanssa. Nyt hän ei ole vain sujuva, vaan myös lahjakas tarinankertoja. Hän edistää vuoropuhelua koulumme arabiklubin presidenttinä ja uskoo vahvasti koulutuksen voimaan rauhan luomiseksi ja eriarvoisuuden vähentämiseksi.

Olen todella hämmästynyt kaikesta, mitä Laila on saavuttanut, ja minusta tuntuu, että hän on yksi päättäväisimmistä, huolehtivimmista ja tasapainoisimmista opiskelijoistamme. Hänen innostuksensa on tarttuvaa, kun puhut hänen kanssaan, kun hänen kasvonsa palavat, kun hän puhuu ystävistään, perheestään, koulutuksestaan ​​ja tulevaisuuden tavoitteistaan. Olen erityisen vaikuttunut hänen pelottomuudestaan ​​saada ystäviä ja osallistua luokkaan. Laila puhuu kypsästi ja hienostuneesti maailman tapahtumista ja kertoo halustaan ​​edistää monikulttuurista ymmärrystä ja rauhaa kaikkien keskuudessa. Laila on jo antanut paljon panosta koululle näiden tavoitteiden saavuttamiseksi tapahtumista, mukaan lukien voimakkaiden kaiuttimien ja elokuvailtojen järjestämisestä, Arabic Clubin kautta aktiiviseen osallistumiseen luokkiinsa.

Lailan kohtaamat haasteet ovat tehneet hänestä ainutlaatuisen vahvan ja rohkean yksilön. Hänen sietokykynsä ja optimisminsa ovat palvelleet häntä hyvin, kun hän on liikkunut kaupunkien ja maiden välillä, ja ne palvelevat häntä edelleen hyvin yliopistossa ja hänen tulevassa elämässään. Lailalla on korkein suositukseni. Tiedän, että hän tekee jatkuvasti vaikutuksen sinuun osallistumisella kouluyhteisöön, kansainvälisellä näkökulmallaan, horjumattomalla joustavuudellaan ja keskittymisellä akateemiseen menestykseen ja uralla. Olen innoissani nähdessäni, kuinka pitkälle hänen koulutus- ja ammattimatkansa vie hänet tulevaisuudessa. Soita minulle, jos sinulla on kysyttävää.

Ystävällisin terveisin,

Neiti Wolfe
Opinto-ohjaaja

Tässä kirjeessä keskitytään Lailan lujuuteen, kykyyn sopeutua ja kypsään näkökulmaan ympäröivään maailmaan. Kuinka rouva Wolfe päättää esittää Lailan suosituskirjeessään?

csu East Bayn hyväksymisaste

body_peace

Romahdus

Neiti Wolfe on selvästi hyvin vaikuttunut Lailan sietokyvyllä, sopeutumiskyvyllä ja hienostuneella maailmankuvalla. Hän jakaa henkilökohtaisen tarinansa saadakseen käsityksen siitä, kuinka hämmästyttävä hänen menestyksensä on ollut, kun hän on oppinut englannin nopeasti, sopeutunut uuteen kulttuuriin ja elämäntapaan ja kouluttanut muita koulussa Arabic Clubin kautta.

kuinka monta miljardia on biljoonaa

Aivan kuten Nooan kirjeessä, on sopiva, että neiti Wolfe jakaa Lailan henkilökohtainen tarina antaa käsityksen siitä, kuka hän on ja kokenut vaikeudet. Samoin kuin muut kirjeet, tässä käytetään innostunutta, hehkuvaa kieltä ja erityisiä esimerkkejä osoittamaan Lailan luonteen vahvuus.

Vaikka Lailan tarina voi olla jonkin verran harvinaista, monet neuvonantajat saattavat keskittyä opiskelijan epätavalliseen kypsyyteen ikäisensä suhteen. Tämä voi olla vaikuttava laatu valintaviranomaisille, varsinkin jos opiskelijalla on vahva suunta- tai tarkoitustaju.

Tämän keskusteleminen lisää opiskelijan hakemukseen myös ulottuvuutta, jota voi esiintyä tai olla läsnä muualla. Se paljastaa jotain tärkeää opiskelijasta ja auttaa esittämään täydellisemmän version siitä, kuka hän on ja mitä hän saavuttaa yliopistossa. Jos suosituskirje välittää tämän, se on tehnyt työnsä.

Kaikilla näillä kirjeillä on tiettyjä ominaisuuksia, jotka antavat niistä vahvoja suosituksia. Katsotaanpa, mitä tekniikoita kirjoittajat käyttävät yhdessä muiden sellaisten tekniikoiden kanssa, jotka voivat tehdä suosituskirjeestä erottuvan.

Mikä tekee suosituskirjasta erottuvan?

Vahvat suosituskirjeet kuulostavat lämpimiltä, ​​aidoilta ja innostuneilta. He tukevat voimakkaasti lauseita, kuten 'suosittelen' tai 'minulla on ilo suositella', kuten yllä olevissa esimerkeissä.

Heillä on yleensä tislattu teema ja painopiste, pikemminkin kuin luetella kaikkea opiskelijasta. Vahvat kirjeet sisältävät myös esimerkkejä arvionsa tueksi ja osoittavat, että suosittelija tuntee opiskelijan hyvin ja on pätevä arvioimaan häntä.

Jos opiskelija hakee tiettyyn ohjelmaan, pääaineeseen tai valikoivaan kouluun, se voi vahvistaa kirjainta sen mukauttamiseksi, kuten Brettin näyttelykoulua koskevassa suosituksessa. Jos sinä neuvonantajana tiedät jotain ohjelmasta tai ehkä osallistut sinäkin itse, niin voit myös puhua siitä, mikä sopisi opiskelijalle.

Ohjaajien voi olla vaikeaa oppia tuntemaan kaikki opiskelijansa hyvin, koska monet työskentelevät satojen opiskelijoiden kanssa. Suosittelukirjeen yksilöimiseksi neuvojien ja opiskelijoiden tulisi tavata, keskustella kerskailusta ja puhua siitä, mitä pitäisi mennä kirjeeseen.

Vaikka opiskelijat eivät välttämättä näe lopullista kirjettä, joka kirjoitetaan, heillä voi silti olla paljon panosta tuntemalla heidän neuvonantajansa ja jakamalla heidän kiinnostuksensa, saavutuksensa ja tavoitteensa. Sitten he voivat auttaa neuvonantajaansa kirjoittamaan vahvan, oivaltavan ja aidon kirjeen yliopistosovelluksiinsa.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Länsi-Michiganin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Jokaisen ACT-lukukysymystyypin täydellinen erittely

Opiskeletko ACT-lukemista? Sinun pitäisi tietää tarkalleen, mitä kysymystyyppejä on ja kuinka usein kukin niistä esiintyy. Lue täydellinen erittelyoppaamme täältä.

Kaikki lähetetyt SAT -tulokset edellyttävät oppilaitokset: Täydellinen luettelo

Mitkä oppilaitokset edellyttävät, että valitset SAT -tulosraportista Kaikki pisteet? Varmista, että tiedät, mitkä koulut näkevät pisteet kaikista testipäivistäsi.

Paras tapa opiskella SAT Vocab -sanoja

Mitä SAT -sanoja sinun täytyy opiskella? Kuinka todella muistat ne? Opi paras tapa opiskella SAT -sanastoa.

Paras yhteenveto ja analyysi: The Great Gatsby, luku 2

Lue koko The Great Gatsbyn luvun 2 yhteenveto saadaksesi selville, mitä tapahtuu ja miten tapahtumat liittyvät romaanin suurempiin teemoihin.

Springfield College SAT -tulokset ja GPA

Lukion historiatunnit, jotka sinun pitäisi käydä

Mitä lukion historian ja yhteiskuntatieteiden tunteja sinun pitäisi käydä? Hanki täydellinen luettelo, mukaan lukien AP- ja IB -kurssit.

John's College (MD) pääsyvaatimukset

Viterbon yliopiston ACT -pisteet ja GPA

Täydellinen opas: West Pointin pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Gompersin valmistelevasta akatemiasta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Gompers Preparatory Academy -sivustolta San Diegossa, Kaliforniassa.

Pitäisikö sinun käyttää ensisijaista hakemusta korkeakoulussa?

Mikä on ensisijainen hakemus yliopistolle? Selitämme tämän usein hämmentävän ilmiön ja sen, voiko ensisijainen sovellus auttaa sinua pääsemään sisään.

Mitä 'Veni Vidi Vici' tarkoittaa Miksi ihmiset sanovat sen?

Kiinnostaako veni, vidi, vici? Opi kuka loi tämän kuuluisan latinalaisen lauseen ja miten se tuli niin tunnetuksi.

Kuinka päästä sisään: Texas A&M ACT Pisteet ja GPA

Modesto High School | 2016-17 Rankings | (Modesto,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Modesto High Schoolista Modesto, CA.

Itsenäisyysyliopiston pääsyvaatimukset

Suosituskirjeen pyytäminen: Täydellinen opas

Tarvitsetko opettajan, professorin tai neuvonantajan suosituskirjeen? Tässä on täydellinen opas siitä, kuinka pyytää ja mitä sinun pitäisi antaa heille parhaan mahdollisen suosituskirjeen saamiseksi.

Onko Rhinocort OTC erilainen kuin reseptivahvuus?

Saako Rhinocort -nenäsumutetta tiskiltä? Joo! Opi mitä Rhinocort OTC on, miten se toimii ja miten sitä käytetään vastuullisesti.

53 Stellar College -esiteitä inspiroimaan sinua

Mitkä ovat hyviä aiheita yliopiston esseille? Tutustu laajaan luetteloon korkeakoulujen esseeaiheista ja kerro, kuinka valita paras idea sinulle.

Miksi ACT kutsuttiin American College Testiksi?

Miksi ACT tunnettiin joskus nimellä American College Test? Mitä se tarkoittaa tänään? Lue oppaamme saadaksesi selville.

Mikä on aukovuosi? Pitäisikö sinun ottaa yksi?

Harkitaanko välivuoden ottamista lukion jälkeen? Selitämme, mitä se on, yhden tekemisen hyvät ja huonot puolet sekä suosittuja kuopan vuoden ohjelmia ja ideoita.

Colorado University Colorado Springsin pääsyvaatimukset

Xavier University SAT -pisteet ja GPA

Kokeellinen suunnittelu kysymyksiä ACT Science

ACT Science -osiossa on kyse kokeiluista - miten ne on määritetty ja miksi. Hajotamme tämän hankalan taidon strategioilla ja käytännön kysymyksillä.

Cheyney University of Pennsylvania Pääsyvaatimukset