22 keskeistä alkemiasymbolia ja niiden merkitykset

feature_alchemysymbol

Oletko nähnyt kuvia alkemiamerkeistä ja haluat tietää enemmän niiden merkityksestä? Alkemiaelementtisymbolit ovat olleet olemassa vuosisatojen ajan, ja ihmiset ovat usein kiinnostuneita niistä, koska ne sisältävät osan mysteistä, jota alkemian kenttä tekee.

Mutta mitä nuo symbolit tarkoittavat? Ja miten alkemistit käyttivät niiden edustamia elementtejä? Tässä oppaassa annamme taustan alkemia- ja alkemisymboleista, sitten käsitellään kaikki suuret alkemiasymbolit, mukaan lukien mitä se tarkoitti, ominaisuudet, joihin se liittyi, ja kaikki mielenkiintoiset tosiasiat, jotka liittyvät alkemiasymbolien ja merkitysten kanssa.mitä gpa: ta korkeakoulut katsovat

Mikä on alkemia?

Alkeemia on tutkimusalue, jota joskus kuvataan tieteeksi, joskus kuvataan filosofian haaraksi, jota harjoitettiin Euroopassa, Aasiassa ja Afrikassa. Alkemia sai alkunsa AD: n alkuvuosina, pääasiassa Egyptistä, Kreikasta ja Roomasta, mutta lopulta se levisi Intiaan, Kiinaan ja Englantiin 1200-luvulla.

Alkemisteilla oli kolme päätavoitetta:

 • Luo filosofin kivi (legendaarinen aine, jonka sanotaan pystyvän muuttamaan lyijyn kullaksi ja antamaan käyttäjälle ikuisen elämän)

 • Luo ikuisen nuoruuden ja terveyden eliksiiri

 • Transmute metallit (erityisesti kulta)

Jonkin näistä tavoitteista saavuttaminen saisi alkemistin uskomattoman rikkaaksi ja kuuluisaksi, minkä seurauksena monet mahdolliset alkemistit käyttivät temppuja tai suorastaan ​​valehtivat havainnoistaan ​​ja lopulta alkemian käsitteen tuhoamisen ja linkityksen petoksen ajatukseen. . Parantunut tieteellinen tieto, erityisesti kemian alalla, johtaa myös alkemian romahtamiseen 1700- ja 1800-luvuilla kuten tiedemiehet oppivat, monet alkemian tavoitteet eivät olleet mahdollisia.

filosofiakivi

Filosofin kiven symboli

Kuinka Alkemian symboleja on käytetty?

Alkemian alusta lähtien alkemistit ovat käyttäneet symboleja edustamaan eri elementtejä. Alkeemiasymbolit sisältävät joskus vihjeitä elementin luulemista ominaisuuksista sekä elementin historiasta. Symbolien käyttö auttoi alkemisteja säilyttämään työnsä, josta suurin osa oli vartioitu, salassa ei-alkemistien edessä, jotka eivät tunnistaisi symboleja.

Koska varhainen alkemia vei suurimman osan tiedoistaan ​​myös astrologiasta, monet alkemiaelementtisymbolit ovat yhteydessä planeetoihin tai muihin taivaankappaleisiin. Alkemian symboleja käytettiin edelleen 1700-luvulle saakka, ja ne standardisoituvat ajan myötä. Nykyään ihmiset nauttivat alkemiasymboleista historiansa, mielenkiintoisten muotojensa ja yhteydensa vuoksi eri ajattelutapaan maailmasta.

22 Alkeemiasymbolit ja niiden merkitykset

Alla on neljä pääryhmää alkemiaelementtisymboleista sekä niiden merkitykset.

Kolme primeä

Kolme primeä, joka tunnetaan myös nimellä tria prima, nimitti sveitsiläinen filosofi Paracelsus 1500-luvulla. Hän uskoi, että tria prima sisälsi kaikki myrkyt, jotka aiheuttivat sairauksia, ja että tutkimalla niitä alkemistit voisivat oppia parantamaan sairauksia. Hän uskoi myös, että tria prima määritteli ihmiset, ja määritteli jokaisen elementin ihmisidentiteetin eri osaan.

Elohopea

elohopea

Elohopea (joka on myös yksi seitsemästä planeetan metallista) voi tarkoittaa sekä alkuaineita että planeettaa. Kummassakin tapauksessa, tämä alkemiasymboli edustaa mieltä sekä tilaa, joka voi ylittää kuoleman. Muinaisina aikoina elohopea tunnettiin pikahopeana, ja sen uskottiin pystyvän siirtymään nestemäisten ja kiinteiden tilojen välillä. Siksi alkemiassa elohopean uskottiin siirtyvän elämän ja kuoleman välillä.

Elohopeaa edustaa usein käärme / käärme, ja sen symbolin sanotaan muistuttavan kosmista kohdua. Elohopean sanotaan toisinaan edustavan myös passiivista naisperiaatetta sekä kosteutta ja kylmyyttä. Symbolissa näkyy tavallinen naarasmerkki.

Suola

suola

Suolan tiedetään nyt olevan kemiallinen yhdiste, joka koostuu natriumista ja kloridista, mutta alkemistit uskoivat sen olevan yksi alkuaine. Suola edustaa kehoa, samoin kuin fyysistä ainesta yleensä, kiteytymistä ja tiivistymistä. Suola on usein epäpuhdas, kun se kerätään ensimmäisen kerran, mutta kemiallisten prosessien avulla se voidaan liuottaa ja puhdistaa, minkä jotkut alkemistit ihmiskehon puhdistamisprosesseihin verrattuna voivat suorittaa. Sen symboli on vaakasuoran viivan jakama ympyrä.

Rikki

rikki

Rikki, joka tunnetaan myös nimellä tulikivi, on aktiivinen miespuolinen vastine elohopean passiiviselle naispuoliselle edustukselle. Muinaisina aikoina sitä käytettiin perinteisenä lääketieteenä paikoissa Kiinasta Egyptiin Eurooppaan. Se mainitaan sekä Toorassa että Raamatussa, joista jälkimmäisessä todetaan, että Helvetti haju rikkiä.

Rikki edustaa ominaisuuksia, kuten kuivuutta, lämpöä ja maskuliinisuutta. Alkemiassa se voi myös edustaa haihtumista, laajentumista ja liukenemista. Ihmiskehon suhteen se edusti sielua. Tria priman kannalta rikki nähtiin keskimmäisenä elementtinä, joka yhdistää suolaa (korkea) ja elohopeaa (matala).

Rikkisymboli on tyypillisesti kolmio kreikkalaisen ristin päällä (nähty yllä), mutta se voidaan myös esittää Lorainen ristillä, joka on Ouroboros / ääretön-symbolin päällä. Tämä symboli on tullut tunnetuksi Saatanan ristiksi, ja sitä käytetään joskus saatanan symbolina.

Neljä klassista elementtiä

Klassiset elementit perustuvat antiikin Kreikan uskomukseen, että ilma, maa, tuli ja vesi muodostavat kaikki aineet maailmassa. Toisin kuin monet muut tämän oppaan elementit, nämä neljä eivät ole jaksollisen järjestelmän elementtejä, mutta alkemisteilla uskottiin olevan merkittäviä voimia sekä kyky luoda uusia elementtejä.

Keskiaikainen arabialkemisti Jabir ibn Hayyan oli yksi ensimmäisistä, joka yhdisti neljä elementtiä alkemiaan, mutta klassisia elementtejä tutkittiin hyvin muinaisessa Kreikassa ennen sitä. Muinaisen kreikkalaisen lääkärin Hippokrates yhdisti kukin ihmiskehon neljästä huumorista, kun taas Aristoteles yhdisti kukin lämmön / kylmän ja kuivuuden / kosteuden periaatteeseen.

Ilmaa

ilmaa

Aristoteles totesi, että ilma edusti lämpöä ja kosteutta (kosteus johtui vesihöyrystä, jonka uskottiin olevan osa ilmaa). Alkemian ilmasymboli voi myös edustaa elämää antavaa voimaa, ja se liittyy valkoisiin ja sinisiin väreihin. Hippokrates liittyi ilmaan verta.Ilman symboli on ylöspäin suuntautuva kolmio, jonka halkaisija on vaakasuora viiva, ja saatat huomata, että se on maapallon symboli ylösalaisin.

Maa

maa

kuinka monta kysymystä esityksestä on

Aristoteles merkitsi maapallon kylmäksi ja kuivaksi. Maa voi edustaa fyysisiä liikkeitä ja aistimuksia, ja se liittyy vihreän ja ruskean väreihin ja huumoriin mustaan ​​sappeen. Maapallon symboli on käänteinen ilman symboli: alaspäin suuntautuva kolmio, jonka halkaisija on vaakasuora viiva.

Antaa potkut

antaa potkut

Alkemiassa tuli edustaa tunteet, kuten intohimo, rakkaus, viha ja viha, joita kutsutaan joskus tulisiksi tunteiksi. Aristoteles merkitsi sen kuumaksi ja kuivaksi, ja sitä edustavat punaiset ja oranssit värit sekä huumorikeltainen sappi. Tuli nähdään myös maskuliinisemmana symbolina. Paloalkemia-symboli on ylöspäin osoittava kolmio.

Vesi

vettä

Aristoteles merkitsi veden kylmäksi ja kosteaksi, ja Hippokrates yhdisti sen kehon huumorimppuun. Lisäksi, se liittyy intuitioon sekä siniseen väriin, ja se liittyy usein elohopean alkemiasymboliin (koska molemmat nähdään naisellisina symboleina). Kreikkalaisen filosofin Thalesin mielestä vesi oli ensimmäinen aine, joka luotiin maailmassa.

Toisena tulipalon vastakohtana vesialkemiasymboli on tulisymbolin käänteinen; alaspäin suuntautuva kolmio. Tämän symbolin sanotaan toisinaan muistuttavan vesisäiliöitä, kuten kuppia tai urnaa.

Seitsemän planeettametallia

Jokainen näistä elementeistä on metallia ja ne ovat kukin kytketty taivaankappaleeseen, samoin kuin viikonpäivä ja elin elimistössä. Tähtitiede oli tärkeä osa varhaisen alkemian alkua, ja klassisen aikakauden jokaisen planeetan ajateltiin hallitsevan siihen liittyvää metallia, sen sijainnilla taivaalla ja lähellä muita planeettoja, jotka vaikuttavat metallin ominaisuuksiin.

Saatat huomata, että Uranus ja Neptune eivät ole mukana; Tämä johtuu siitä, että nämä symbolit luotiin ennen teleskooppien keksimistä, joten vain paljaalla silmällä näkyvien planeettojen tiedettiin olevan olemassa.

Johtaa

johtaa

 • Taivaankappale: Saturnus
 • Viikonpäivä: lauantai
 • Urut: Perna
Lyijyllä (tunnetaan luumuna klassisina aikoina) on symboli, joka tunnetaan puolikuuna ristin alapuolella, ja se näyttää samanlaiselta kuin viikate tai tyylitelty h, jonka päällä on risti.

Usko

uskoa

 • Taivaankappale: Jupiter
 • Viikonpäivä: torstai
 • Urut: Maksa
Tinan symboli tunnetaan ristin alapuolella olevana puolikuuna, ja se näyttää tyylitetyltä 4.

Rauta

rauta 1

 • Taivaankappale: Mars
 • Viikonpäivä: tiistai
 • Urut: Sappirakko
Mars-planeetan edustamiseen usein käytetty miespuolinen symboli on raudan alkemiasymboli.

Kulta

kulta 1

 • Taivaankappale: Aurinko
 • Viikonpäivä: sunnuntai
 • Urut: Sydän
Kulta edusti täydellisyyttä, ja se oli yksi alkemian tunnetuimmista symboleista. Monien alkemistien keskeinen (ja täyttämätön) tavoite oli oppia lyijyn muuttamisesta kullaksi. Kaksi symbolia voi edustaa kulta-alkemia-symbolia. Ensimmäinen näyttää tyylitetyltä auringolta, josta säteitä säteilee, ja toinen on ympyrä, jonka keskellä on piste.

suosituskirje lukion opiskelijalle

Kupari

kupari2

 • Taivaankappale: Venus
 • Viikonpäivä: perjantai
 • Urut: Munuaiset
Kuparin symboli voi olla joko naispuolinen symboli (käytetään myös edustamaan Venus-planeettaa) tai joukko ristikkäisiä ja vaakasuoria viivoja.

Elohopea

elohopea

 • Taivaankappale: Elohopea
 • Viikonpäivä: keskiviikko
 • Urut: Keuhkot
Elohopealla on sama symboli kuin se, kun se on osa Kolme alkukautta: kosminen kohtu.

Hopea

hopea

 • Taivaankappale: Kuu
 • Viikonpäivä: maanantai
 • Urut: Aivot

Silverin alkemia-symboli näyttää puolikuulta, samalla tavalla kuin kultainen symboli näyttää pieneltä auringolta. Puolikuu voidaan piirtää joko oikealle tai vasemmalle.

Arkipäiväiset elementit

Maalliset elementit muodostavat loput alkemiassa käytetyistä elementeistä. Ne ovat tyypillisesti alkemian lisäyksiä, eikä niillä ole yhtä pitkää historiaa kuin joillakin muilla elementeillä. Tuloksena, vähemmän tietoa heidän alkemiasymboleistaan ​​ja niiden edustamista, vaikka alkemistit käyttivät kaikkia jossain vaiheessa.

Antimoni

antimoni

Antimoni edustaa villieläinten / eläinperäisiä osia ihmisluonnosta. Antimonin symboli on ympyrä, jonka yläpuolella on risti (tai ylösalaisin oleva naispuolinen symboli), ja sitä edustaa joskus myös susi.

Arseeni

arseeni 2

Alkemiassa arseenia edustaa usein joutsen tai joutsenet. Tämä johtuu siitä, että arseeni kykenee metalloidina muuttamaan fyysisen ulkonäönsä (metalliharmaa kiinteä aine tai keltainen kiteinen kiinteä aine) samalla tavalla kuin kynsi muuttuu joutseneksi. Sen symboli on päällekkäisten kolmiopari.

kuinka piirtää riippumattomia ja riippuvaisia ​​muuttujia

Vismutti

vismutti

Vismutin käytöstä alkemiassa ei tiedetä paljoakaan, mutta 1700-luvulle saakka se sekoitettiin usein tinan ja lyijyn kanssa. Sen symboli näyttää ylhäältä auki olevalta 8: lta.

Magnesium

magnesiu,

Magnesiumia ei löydy puhtaassa muodossaan, joten alkemistit käyttivät magnesiumkarbonaattia (tunnetaan myös nimellä magnesiumalba) kokeita suorittaessaan. Koska magnesiumia ei voida sammuttaa helposti, kun se on syttynyt, se edustaa alkemisteille ikuisuutta. Useat symbolit voivat edustaa sitä; yllä oleva on yleisin.

Fosfori

fosfori

Fosfori oli tärkeä osa alkemisteja, koska se näytti olevan kyky kaapata valoa. (Kun fosforin valkoinen muoto hapettuu, se loistaa vihreänä.) Se edusti henkeä ja sen symboli on tyypillisesti kaksinkertaisen ristin päällä oleva kolmio.

Platina

platina

Alkemistit uskoivat platinan olevan a yhdistelmä kultaa ja hopeaa, minkä vuoksi sen symboli on näiden elementtien symbolien yhdistelmä.

Kalium

postassium

Kaliumia ei luonnostaan ​​löydetä vapaana elementtinä, joten alkemistit käyttivät kokeissaan kaliumkarbonaattia, joka tunnetaan usein kaliumina. Kaliumin symboli on suorakulmio ristin päällä.

Sinkki

sinkki 1

Alkemistit polttivat sinkkiä luomaan sinkkioksidia, jota he kutsuivat filosofin villaksi tai valkoiseksi lumeksi. Useat symbolit voivat edustaa sinkkiä; yleisin on esitetty yllä.

Yhteenveto: Alkemian symbolit ja merkitykset

Alkeemian elementtisymbolit ovat olleet olemassa yli tuhannen vuoden ajan, ja ne olivat keskeinen osa alkemiaa, samoin kuin niihin liittyvät tutkimusalat, kuten tähtitiede, lääketiede ja filosofia.

Jokainen alkemiamerkki, joka vastaa tiettyä elementtiä tai yhdistettä. Esimerkiksi paloalkemia-symboli näyttää ylöspäin osoittavalta kolmiolta, kun taas alkemia-maapallon symboli näkyy alaspäin osoittavana kolmiona, jonka halkaisija on vaakasuora viiva. Alkeemiasymbolit sisältävät joskus vihjeitä elementin ominaisuuksista, joiden uskottiin olevan, sekä elementin historiasta.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Lounais -lukio | 2016-17 Rankings | (San Diego,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Southwest Senior High Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Täydellinen opas: Vahvan suosituskirjeen kirjoittaminen

Kirjoitatko suosituskirjeen ja mietit, kuinka kirjoittaa hyvä oppilaalle? Opi luomaan tehokas, mukaansatempaava kirje oppilaasi menestymisen edistämiseksi.

6 Hyödyllisiä esimerkkejä fysikaalisista ja kemiallisista muutoksista

Mitä eroa on fysikaalisten ja kemiallisten muutosten välillä? Tutustu esimerkkeihimme fysikaalisista ja kemiallisista muutoksista saadaksesi lisätietoja niiden eroista.

Kalifornian parhaat koulut | Piedmont Hills High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Piemonten Hills High Schoolista San Josessa, Kaliforniassa.

15 viime hetken SAT -vinkkiä, jotka sinun tulee muistaa

Mitä sinun pitäisi tehdä testiä edeltävänä päivänä ja mitkä ovat viime hetken vinkit SAT: n aikana? Valmistaudu testipäivämäärään oppaamme avulla.

Kuinka kauan SAT on tauolla?

Kuinka kauan SAT -testi on tarkasti, taukojen kanssa ja ilman? Selvitä, kuinka monta tuntia SAT on valmistautuakseen oikein.

Ashlandin yliopiston pääsyvaatimukset

Kiinteä geometria SAT -matematiikassa: Täydellinen opas

Käsittele kuutiot, sylinterit ja pallot SAT Mathin kiinteän geometrian oppaamme avulla, joka on täynnä käytännön ongelmia, strategioita ja vinkkejä.

1820 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Kuinka päästä: Purduen pääsyvaatimukset

SAT-itseopiskelu: 7 vinkkiä valmistelusuunnitelmaan

Kamppailetko SAT-itseopiskelun kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme opintosuunnitelman laatimiseen ja ongelmien vianetsintään.

Becker Collegen pääsyvaatimukset

Wayne State Universityn pääsyvaatimukset

Nichols Collegen pääsyvaatimukset

Algebran sydän: SAT-matematiikan keskeiset strategiat

Etkö ole varma, mitkä ovat Algebran sydämen kysymykset uudesta SAT-matematiikasta? Selitämme, mitä sisältöä nämä kattavat ja miten voit ojentaa ne testipäivänä.

Mikä on Stanford EPGY ja Summer College? Pitäisikö minun liittyä?

Mikä on Stanford EPGY ja Stanfordin lukion kesäopisto? Pitäisikö sinun liittyä näihin kesäohjelmiin? Lue opas täältä.

Täydellinen luettelo yli 100 ilmaisesta online-lukiosta

Etsitkö ilmaisia ​​online-lukioita? Luetelemme vaihtoehtosi osavaltioittain, selitämme, mikä tekee näistä luokista ilmaisia, ja keskustelemme siitä, miten päättää, sopivatko ne sinulle.

Winston-Salemin osavaltion yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Jokainen AP Calculus AB -harjoitustesti saatavilla: ilmainen ja virallinen

Opiskeletko AP Calcia? Tutustu täydelliseen AP Calculus AB -kokeiden kokoelmaamme löytääksesi kaikki tarvitsemasi valmistelumateriaalit ja hyödyllisiä opintovinkkejä.

10 viime hetken PSAT-pullotusvinkkiä

Cramming varten PSAT? Katso vinkkimme, joiden avulla voit parantaa pisteitäsi nopeasti ilman stressiä.

PSAT -pisteet: Missä sijoitat?

Oletko hämmentynyt SAT -pistealueesta? Selitämme kaikki mahdolliset PSAT -pisteet ja mitä pisteytysasteikko merkitsee sinulle.

Keskiarvoistavatko korkeakoulut ACT-pisteitäsi?

Kun lähetät useita ACT-pisteitä korkeakouluille, miten he pitävät niitä? Arvioivatko he ne vai ottavatko he korkeimman? Selvitä täältä.

18 ACT -vinkkiä ja temppuja pisteidesi parantamiseen

Tarvitsetko nopeita ACT -vinkkejä ja temppuja parantaaksesi pisteitäsi? Saat vinkkejä ACT -matematiikasta, luonnontieteistä, englannista ja lukemisesta parantaaksesi ACT -pisteitäsi nopeasti.

Towsonin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Wisconsinin yliopisto - Madison SAT -tulokset ja GPA