20 runollista laitetta, jotka sinun on tiedettävä

ominaisuus_kirjat-6

Haluatko piristää kirjoitustasi? Runollisia välineitä ovat kirjoittamisen suola ja pippuri (ja jos todella pääset niihin, sahrami ja kumina); tehokkaasti käyttöönotettuna ne lisäävät makua ja tekstuuria työhösi.

Mutta mitä On runollinen laite? Toimivatko ne vain runoudessa? Tässä artikkelissa kerromme, mitä ne ovat, milloin voit käyttää niitä ja kuinka ymmärtää paremmin niiden toimintaa missä tahansa kirjallisessa muodossa!Mikä on runollinen laite?

Perusluonteisesti runollinen laite on tarkoituksellinen sanojen, lauseiden, äänien ja jopa muotojen käyttö merkityksen välittämiseksi. Se kuulostaa niin laajalta, että se voisi periaatteessa kattaa minkä tahansa kirjallisen ilmaisun muodon, mutta runollisia välineitä käytetään yleensä sanojen kirjaimellisen merkityksen korostamiseen ottaen huomioon ääni, muoto ja toiminta.

Siellä on paljon runollisista välineistä, aivan kuten on olemassa monia kirjallisia ja retorisia välineitä. Kaikki, mikä vaikuttaa runon tai muun kirjallisen teoksen ulkonäköön tai kuulostamiseen, on eräänlainen runollinen laite, mukaan lukien laitteet, jotka luokitellaan myös kirjallisiksi tai retorisiksi välineiksi.

Harkitse kirjoitustasi-olipa kyseessä sitten essee, runo tai tietokirjallisuus-ruoanlaittoon. Käytät hyviä ainesosia ja huolehdit astiasta paljon, joten tiedät, että se maistuu hyvältä. Mutta on olemassa tapoja saada se maistumaan vieläkin paremmalta, pieniä lisäyksiä, jotka voivat tuoda esiin jokaisen ainesosan maun ja tehdä siitä entistä maukkaamman - ripaus suolaa, ripaus kuminaa.

Sitä tekevät runolliset laitteet. Kuten vertaus, jota käytin viimeisessä kappaleessa, runolliset laitteet lisäävät kirjaimellisia merkityksiä (mitä sanat todella sanovat) kuvaannollisilla merkityksillä (seuraukset, odottamattomat merkitykset jne.) . Olet ehkä ymmärtänyt, että runolliset laitteet parantavat kirjoittamista vertaamatta niitä mausteisiin, mutta tämä metafora lisäsi makua ja paransi jo olemassa olevaa merkitystä.

Metaforit ovat kuitenkin vain yksi tapa parantaa kirjoitustasi. Runo hevosesta voi käyttää kavionlyönnin rytmiä (joka tunnetaan myös nimellä anapest tai daktyyli, riippuen siitä, mikä tavu on korostettu - kyllä-kyllä-HENKI entiselle ja DUH-da-da jälkimmäinen) todella houkutella lukijaa sisään. Lukijan ei myöskään tarvitse huomata kavionlyönnin rytmiä, jotta se olisi tehokas; usein rytmi auttaa lukijoita muistamaan lukemansa ilman, että he välttämättä ymmärtävät sitä.

Yksi tärkeä asia on muistaa, että kirjalliset laitteet, kuten mausteet, ovat hienoja maltillisesti, mutta ylivoimaisia, jos niitä käytetään liikaa. Kukaan ei halua syödä kulhoa pippuria, aivan kuten kukaan ei halua lukea jotain, jos sen merkitys on täysin hämärän peitossa. Sinun ei tarvitse pidättäytyä kokonaan - monet upeat runoilijat, esseistit ja kirjailijat voivat käyttää kukkivaa kieltä tehokkaasti - mutta varmista, että runolliset laitteesi pikemminkin parantavat kuin varjostavat pointtiasi.

Kirjoittajat käyttävät yleensä runoudessa kirjallisia laitteita, jotka auttavat tekemään pisteistään ikimuistoisia tai kielensä mieleenpainuvampia. Olet todennäköisesti käyttänyt runollisia laitteita ajattelematta sitä, mutta tarkoituksellinen käyttö voi tehdä kirjoituksestasi vieläkin vahvemman!

body_spices Hieman taitava mausteiden ja runollisten laitteiden käyttö riittää pitkälle.

20 parasta runollista laitetta muistettavaksi

Siellä on paljon runollisia laitteita - olisi lähes mahdotonta luetella niitä kaikkia. Mutta alkuun pääsemiseksi olemme koonneet joitain yleisimpiä runoutehtoja sekä muutamia mielenkiintoisempia!

Allegoria

Allegoria on tarina, runo tai muu kirjoitettu teos, jonka voidaan tulkita olevan toissijainen.

Aesopin tarut ovat esimerkkejä vertauksista, koska ne liittyvät näennäisesti yhteen asiaan (kuten Muurahainen ja heinäsirkka ), mutta niillä on itse asiassa toissijainen merkitys. Fabulat ovat erityisen kirjaimellisia esimerkkejä vertauksista, mutta on myös monia muita, kuten George Orwellin Eläinten maatila tai Christina Rossettin Goblin -hedelmä.

Alkusointu

Alliteraatio on äänen tai kirjaimen toisto sarjan useiden sanojen alussa.

Olipa kerran keskiyön synkkä, kun mietin, heikko ja väsynyt ...

- Edgar Allen Poe, Korppi

Poe käyttää alliteraatiota wh -äänen kanssa useiden sanojen alussa. Toisto tässä jäljittelee tuulen ääntä (jotain, mitä saatat kuulla synkkänä yönä), ja kuulostaa myös hieman rauhoittavalta - jotain, joka keskeytyy parilla seuraavalla rivillä eri ääni, aivan kuten Poe keskeyttää rauhoittavat, pyöreät vokaaliäänet toistamalla 'p' -äänen, yhtäkkiä kuului naksahdus,

Vihje

Viittaus on epäsuora viittaus johonkin.

Cunninghamit ovat maalaisia, maanviljelijöitä, ja törmäys iski heihin eniten.

- Harper Lee, Tappaa Mockingbird

Lee ei puhu kirjaimellisesta kaatumisesta - hän viittaa 1920 -luvun lopun pörssiromahdukseen, joka jätti monet ihmiset ilman rahaa. Partiolainen, Tappaa Mockingbird Kertoja viittaa pörssiromahdukseen tilanteeseensa sopivalla tavalla, jonka lukijat voivat kerätä romaanin puitteista.

Tämän vihjeen avulla Lee voi tehdä nopeita kohtausasetuksia. Se ei ainoastaan ​​vahvista romaania tiukasti asetuksissaan, vaan osoittaa myös, että Scout itse on selkeä osa tätä asetusta - hän puhuu yleisölle tavalla, jolla tuon aikakauden lapsi puhuisi, jolloin tarina saa enemmän realismia.

Heittomerkki

Apostrofi on runollinen laite, jossa kirjoittaja puhuu huutamalla henkilöä tai asiaa, joka ei ole läsnä.

Voi tulevaisuuden muukalainen!
Voi käsittämätön olento!
olipa talosi muoto mikä tahansa
riippumatta siitä, kuinka outoja ja värittömiä vaatteita sinulla on
saa käyttää,
Lyön vetoa, että kukaan ei pidä myöskään märästä koirasta.
Veikkaan, että kaikki pubissasi
jopa lapset, työntävät hänet pois.

- Billy Collins, muukalaiselle, joka on syntynyt kaukaiseen maahan satojen vuosien päästä

Vaikka otsikosta tiedämme, että Collins puhuu muukalaiselle tulevaisuudesta, runon viimeisessä osassa hän puhuu suoraan muukalaiselle. Apostrofi oli erityisen yleinen vanhemmissa runomuodoissa, ja se ulottui aina antiikin Kreikkaan asti - monet kreikkalaisen kirjallisuuden teokset alkavat musien kutsumuksella, tyypillisesti sanomalla jotain, laula minua, oi muse. Koska Collinsin runon kertoja huutaa jollekin tulevaisuudessa, hän jäljittelee menneisyyden kieltä ja sijoittaa tämän runon laajempaan kontekstiin.

Assonanssi

Assonanssi on vokaali- tai diftoniäänien toistuminen yhdessä tai useammassa sanassa, jotka löytyvät lähellä toisiaan.

Kuule kovat alarum -kellot -
Rumaat kellot!/ Mikä tarina terrorista, nyt, heidän turbulenssinsa kertoo!
Yön kauhistuneessa korvassa
Kuinka he huutavat paheksuntansa!
Liian kauhuissaan puhua,
He voivat vain huutaa, huutaa,
Epävireessä….

- Edgar Allen Poe, Kellot

Kun Poe puhuu hälytyskelloista, hän käyttää teräviä, korkeita ääniä toistaakseen niiden äänen: huomaa pitkien e- ja i-äänien toistumisen, jotka molemmat kuulostavat vähän huutoilta.

Silosäe

Tyhjä jae viittaa runoon, joka on kirjoitettu ilman riimiä, varsinkin jos runous on kirjoitettu jambisella pentametrillä.

Mutta voi minua, olet niin sairas myöhään,
Kaukana hurraamisesta ja entisestä tilasi,
Että epäilen sinua. Vaikka epäilen,
Epämiellyttävä olo, herrani, sen ei tarvitse olla. …

- William Shakespeare, Hamlet

Monet Shakespearen näytelmistä on kirjoitettu tyhjänä jakeena, mukaan lukien suuri osa Hamletista. Tässä dialogi on ilman riimejä, joten se kuulostaa realistisemmalta, mutta se seuraa silti tiukkaa mittaria - jambista pentametriä. Tämä antaa sille suurenmoisuuden tunteen Jos Shakespeare olisi yrittänyt jäljitellä luonnollista puhetta, ja korostettujen ja korostamattomien tavujen tarkoituksellinen tila antaa sille tyydyttävän rytmin tunteen.

Konsonanssi

Konsonanssi on tiettyjen konsonanttiäänien toisto läheisyydessä.

Kankaat Kankaat palavat kirkkaina,
Yön metsissä;
Mikä kuolematon käsi tai silmä,
Voisitteko rajata pelottavan symmetrianne? - William Blake, Tyger

Musta käyttää toistuvasti useita ääniä tämän kuuluisan runon ensimmäisessä jakeessa. Yksi merkittävimmistä on r, joka näkyy ensimmäisen jakeen jokaisella rivillä ja lähes jokaisella runon rivillä kokonaisuutena. Blake kirjoittaa tiikeristä ja miettii sen pelottavaa luonnetta ja mistä se tulee, toistuvalla r -äänellä, joka jäljittelee tiikerin murinaa kuin pieni, hieno uhka runon taustalla.

Hämmennys

Enjambment on lauseen jatko rivinvaihdon, parin tai kohdan ulkopuolella ilman odotettua taukoa.

Mitä tapahtuu myöhästyneelle unelle?

Kuivuuko se
kuin rusina auringossa?
Tai mätänevä kuin haava -
Ja sitten juosta?
Haiseeko se kuin mätä liha?
Tai kuori ja sokeri päälle -
kuin siirappimainen makea?

Ehkä se vain painuu
kuin raskas taakka.

Vai räjähtääkö se?

- Langston Hughes, Harlem

Hughes leikkii monilla tavoilla lopettaa tämän runon rivit, mukaan lukien hämmennys. Toisen jakeen kaksi ensimmäistä riviä ja toiseksi viimeinen säkeistö ovat esimerkkejä häpeästä, koska ajatus jatkuu riviltä toiselle ilman välimerkkejä. Huomaa, miltä nämä rivit tuntuvat verrattuna muihin, erityisesti toinen esimerkki, eristetty omaan säkeistöönsä. Kirjoitustapa jäljittelee raskaan kuorman kantamisen uupumusta, koska et voi pysähtyä hengittämään samalla tavalla kuin riveillä, jotka päättyivät välimerkkeihin.

Ironia

Ironialla on muutama eri merkitys. Yleisin on sävyn tai liioittelun käyttö tarkoituksen ilmaisemiseksi, joka on päinvastainen kuin mitä kirjaimellisesti sanotaan. Toinen ironian muoto on tilanteellinen ironia, jossa tilanne tai tapahtuma on ristiriidassa odotusten kanssa, yleensä humoristisella tavalla. Kolmas muoto on dramaattinen ironia, jossa näytelmän, elokuvan tai muun taideteoksen yleisö on tietoinen jostakin, mitä hahmot eivät ole.

Perus ironia, jossa se, mitä joku sanoo, ei vastaa sitä, mitä he tarkoittavat, saattaa näyttää tältä:

'Joo, minä rakkaus koiria ', hän sanoi kuivana ja piti miniatyyrikoodelia käden ulottuvilla, kun nokkosihottuma nousi hänen käsivarsiaan pitkin.

Rochester Institute of Technology koki tulokset

Tilanteelliseen ironiaan kuuluisivat esimerkiksi poliisiaseman ryöstöt tai avioliittoneuvojan avioeron saaminen - odotamme, että poliisi kykenee vastustamaan ryöstöä ja avioliittoasiantuntija voi pelastaa oman avioliitonsa, joten se, että näitä odottamattomia asioita tapahtuu, on synkkää hauskaa.

Yksi kuuluisimmista dramaattisen ironian esimerkeistä on Romeo ja Juulia . Yleisö tietää, että Julia ei ole kuollut, kun Romeo tulee etsimään hänet haudasta, mutta ilmeisesti hän ei voi estää Romeoa tappamasta itseään ollakseen hänen kanssaan. Toisin kuin muut ironian muodot, dramaattinen ironia ei useinkaan ole hauskaa - se lisää jännitystä ja lisää yleisön investointeja, mutta sen ei välttämättä tarvitse saada nauramaan.

Metafora

Metafora on, kun kirjoittaja vertaa yhtä asiaa toiseen.

Emotionaalinen vuoristorata on yleinen esimerkki vertauskuvasta - itse asiassa niin yleinen, että siitä on tullut klisee. Useiden tunteiden kokeminen lyhyessä ajassa voi tuntua paljon kuin vuoristoradalla ajamisesta, koska sinulla on useita äärimmäisiä ylä- ja alamäkiä.

Mittari

Mittari viittaa runon tai muun kirjallisen teoksen rytmiin, joka ilmaistaan ​​kunkin rivin jalkojen lukumäärän ja pituuden kautta.

Mutta, pehmeä! mikä valo katkeaa ikkunasta?
Se on itä, ja Julia on aurinko.
Nouse, kaunis aurinko ja tapa kateellinen kuu,
Kuka on jo sairas ja kalpea surusta…

- William Shakespeare, Romeo ja Juulia

Shakespeare kirjoitti kuuluisasti usein iambisessa pentametrissä, tietyntyyppisessä mittarissa, joka sisälsi viisi jabialaista jalkaa. Iambit ovat jalka - rytmin yksikkö -, joka koostuu yhdestä painottamattomasta ja yhdestä painotetusta tavusta. Tämän kohdan ensimmäisellä rivillä on viisi iambsia, mikä tuottaa eräänlaisen sydämenlyönnin kaltaisen rytmin.

Mutta pehmeä / mitä kevyt / kautta a- / -he voittaa- / -Dow taukoja ?

Tällainen mittari antaa lukijoille odotuksia siitä, miten kukin rivi menee, mikä voi olla erittäin hyödyllistä, jos haluat kumota ne, kuten Shakespearen Hamlet :

Vastaanottaja olla / tai ei / kohteeseen olla / tuo On / mitä- / -ioni.

Koska odotamme iambista pentametriä, sääntöjen rikkominen antaa meille vihjeen siitä, että jokin ei ole kunnossa Hamletin kanssa.

Oodi

Oodi on lyyrinen runo, joka usein ylistää jotain.

Sinä vieläkin toivoton hiljaisuuden morsian,
Sinä hiljaisuuden ja hitaan ajan lapsipoika,
Sylvanin historioitsija, joka voi näin ilmaista
Kukkainen tarina makeammin kuin riimimme:
Mikä lehtilehtinen legenda vaivaa muotoasi
Jumaluuksista tai kuolevaisista tai molemmista,
Temppelissä tai Arcadyn lennoilla?
Mitä miehiä tai jumalia nämä ovat? Mitä neitsyitä?
Mikä hullu tavoittelu? Mikä taistelu paeta?
Mitkä putket ja pihdit? Mikä villi ekstaasi?

- John Keats, Oodi kreikkalaisessa urnissa

Keatsin oodi Grecian Urnissa kattaa kaikki vaaditut ode -perusteet - se on lyhyt, vain viisi säkeistöä, se on lyyristä (kieli on selvästi korotettu tavallisen puheen yläpuolelle), ja se on kirjoitettu ylistäen kuviteltua kreikkalaista urnua, joka säilyttää useiden kohtausten kauneuden ikuisesti.

Vaikka Keatsin ode täällä saattaa olla tosissaan, tarkoituksellinen kielenkäyttö, joka on kaukana normaalista puhetapastamme, tekee muodosta usein kypsän satiiriin. Tässä tapauksessa Keats käyttää tätä kieltä keskustelemaan kauneudesta ja totuudesta, kahdesta melko korkeasta teemasta, jotka toimivat yhdessä korkean kielen kanssa.

Jopa

Sanamerkki on sanapeli, jossa käytetään useita merkityksiä tai vastaavia ääniä vitsi.

'Minun tarinani on pitkä ja surullinen!' sanoi Hiiri kääntyen Alicen puoleen ja huokaisi.

'Se On varmasti pitkä häntä ', sanoi Alice katsoen ihmetellen alaspäin Hiiren häntää; 'mutta miksi kutsut sitä surulliseksi?' Ja hän ihmetteli sitä edelleen, kun Hiiri puhui .... '

- Lewis Carroll, Liisan seikkailut ihmemaassa

Tässä Alice ymmärtää selvästi väärin, mitä hiiri sanoo - hän sanoo 'tarina' viitaten hänen pitkään ja surulliseen tarinaansa, ja hän kuulee 'hännän' viitaten hänen kirjaimelliseen häntäänsä. Tuloksena on näiden kahden välinen väärinkäsitys, joka päättyy siihen, että Alice näyttää töykeältä ja välinpitämättömältä.

Vaikka Alice näyttää pahalta, se on lukijalle varsin viihdyttävää. Ihmemaa on täynnä outoja asioita, joten ei ole yllätys, että Alice ei ymmärrä mitä tapahtuu. Tässä tapauksessa kyseessä on kuitenkin oikeutettu väärinkäsitys, joka korostaa komediaa, kun Alicen maailmankuva horjuu jälleen.

Kertaus

Toisto on melko itsestään selvää-se on tiettyjen sanojen tai lauseiden toistaminen.

Älä mene lempeästi siihen hyvään yöhön,
Vanhuuden pitäisi polttaa ja raivata päivän päätteeksi;
Raivoa, raivoa valon kuolemaa vastaan.

Vaikka viisaat miehet tietävät lopulta pimeän olevan oikeassa,
Koska heidän sanansa eivät olleet salamanneet
Älä mene lempeästi siihen hyvään yöhön.

Hyvät miehet, viimeinen aalto, itkien kuinka kirkas
Heidän heikot tekonsa saattoivat tanssia vihreällä lahdella,
Raivoa, raivoa valon kuolemaa vastaan.

Villit miehet, jotka saivat ja lauloivat auringon lennossa,
Ja oppivat, liian myöhään, he surivat sitä matkallaan,
Älä mene lempeästi siihen hyvään yöhön.

- Dylan Thomas, älä mene hellästi tuohon hyvään yöhön

Tässä runossa Thomas toistaa rivit: Älä mene lempeästi siihen hyvään yöhön, ja Rage raivoa valon kuolemaa vastaan. Nämä kaksi riviä näkyvät yhdessä vasta runon viimeisessä parissa, mikä vahvistaa niiden merkitystä toisiinsa nähden. Mutta ennen sitä, jokaisen rivin toistaminen osoittaa sinulle niiden merkityksen. Riippumatta siitä, mitä muuta sanotaan, toisto kertoo, että kaikki palaa näille kahdelle riville.

Retorinen kysymys

Retorinen kysymys on kysymys, jonka tarkoituksena on tehdä pointti eikä odottaa vastausta.

Katso minua! Katso käsivarttani! Olen kyntänyt ja istuttanut ja kerännyt latoihin, eikä kukaan voinut johtaa minua! Ja enkö ole nainen? Voisin työskennellä ja syödä yhtä paljon kuin mies - kun saisin sen - ja kantaa myös ripset! Ja enkö ole nainen? Olen synnyttänyt kolmetoista lasta ja nähnyt, että suurin osa on myyty orjuuteen, ja kun huusin äitini surusta, kukaan muu kuin Jeesus ei kuullut minua! Ja enkö ole nainen?

- Vierailijan totuus, enkö ole nainen?

Sojourner Truthin kysymys vuoden 1981 naisten kongressille Akronissa, Ohiossa ei ole kysymys, joka tarvitsee vastausta. Tietysti hän on nainen - hän ja kaikki muut yleisön jäsenet tiesivät sen täydellisesti. Sojourner Truth oli kuitenkin musta nainen orjuuden aikana. Monet valkoiset naiset eivät olisi pitäneet häntä sukupuolesta huolimatta osallisena naisten oikeuksien liikkeeseen.

Esittämällä kysymyksen Sojourner Truth nostaa esiin asian On nainen, ja siksi sen pitäisi olla osa keskustelua naisten oikeuksista. Enkö ole nainen? ei ole kysymys sukupuolesta vaan rodusta - jos se on naisten oikeuksia käsittelevä konferenssi, miksi ei sisällytetty mustia naisia? Esittämällä kysymyksen kiistattomasta totuudesta Sojourner Truth osoitti itse asiassa konferenssin tekopyhyyttä.

Loppusointu

Riimi on tavujen toisto sanojen lopussa, usein runorivin lopussa, mutta on monia ainutlaatuisia riimejä .

Vuosi sitten oli paljon ja paljon,
Valtakunnassa meren rannalla,
Siellä asui neitsyt, jonka saatat tuntea
Annabel Leen nimellä;
Ja tämä neito hän eli ilman muita ajatuksia
Kuin rakastaa ja tulla rakastetuksi.

- Edgar Allen Poe, Annabel Lee

Poen runo alkaa melko tyypillisellä ABAB -riimimallilla - ensimmäinen rivi rimmaa kolmannen kanssa, toinen neljännen kanssa. Kuitenkin rivillä viisi saamme hämmentävän linjan ei riimi, joka kulkee muun runon läpi. Rhyming -äänet kuuntelevat klassisia kappaleita ja tarinoita, mutta niitä ei kumoa jokin, mikä ei kuulosta oikealta, aivan kuten kertojan ja Annabel Leen klassinen rakkaustarina kumotaan tragediasta.

Rytmi

Rytmi viittaa kirjallisten pitkien, lyhyiden, korostettujen ja korostamattomien tavujen kaavaan.

Kaksinkertainen, kaksinkertainen vaiva ja vaiva;
Tulipalo ja kattilakupla.
Fenny -käärmeen filee,
Kattilassa keitä ja paista…

- William Shakespeare, Macbeth

Tässä Macbethin kohtauksessa noidat asetetaan outoiksi ja luonnottoisiksi, ja Shakespearen käyttämä riimimalli on myös luonnoton. Se antaa kappaleelle laulavan kappaleen laadun, jota ei ole esityksen muissa osissa, mikä on helppo juuttua päähän. Tämä on tärkeää, koska heidän ennustuksensa myös juuttua Macbethin päähän ja saada hänet tekemään kauheita rikoksiaan.

Sonetti

Sonetti on 14-rivinen runo, jolla on tiukka riimimalli, usein kirjoitettu jambisella pentametrillä.

Kuinka rakastan sinua? Anna minun laskea tavat.
Rakastan sinua syvyyteen, leveyteen ja korkeuteen
Sieluni voi tavoittaa, kun tuntuu poissa näkyviltä
Olemisen ja ihanteellisen armon päämäärille.
Rakastan sinua jokaisen päivän tasolle
Useimmat hiljaiset tarvitsevat auringon ja kynttilän valossa.
Rakastan sinua vapaasti, koska ihmiset pyrkivät oikeaan;
Rakastan sinua puhtaasti, kun he kääntyvät ylistyksestä.
Rakastan sinua intohimolla
Vanhoissa suruissani ja lapsuuteni uskossa.
Rakastan sinua rakkaudella, jonka näytin menettävän
Kadonneiden pyhieni kanssa. Rakastan sinua hengityksellä,
Hymy, kyyneleet, koko elämäni; ja jos Jumala niin päättää,
Rakastan sinua kuitenkin paremmin kuoleman jälkeen.

- Elizabeth Barrett Browning, Kuinka rakastan sinua

Sonetit olivat vakiomuotoisia runomuotoja pitkään - Shakespeare kirjoitti kuuluisasti sonetteja, samoin kuin Browningin kaltaiset runoilijat. Kuten tyhjässä jakeessa, sonetit kirjoitetaan usein jambisella pentametrillä, joka antaa kirjoittamiselle realistisuuden tunteen, koska se ei ole yhtä vaikuttava kuin muut rytmit, mutta saa myös sen tuntumaan tarkoituksenmukaiselta ja erilaiselta kuin luonnollinen puhe.

Koska soneteilla on riimimalli, he tuntevat olevansa jälleen poissa realistisesta puheesta. Mutta se toimii muodon hyväksi - jäykkä rakenne kannustaa epätavalliseen sanan käyttöön (tästä muistiinpano Kuinka rakastan sinua? Anna minun laskea tavat.) ja merkitsee tämän tyylin runoilla olevan eräänlainen korotettu todellisuus. Koska tyhjä ja vapaa jae syntyi myöhemmin, sonettien kirjoittaminen nykyaikana antaa runoille klassisen tai jopa tarkoituksellisesti vanhentuneen tunteen, joka voi toimia runoilijan hyväksi.

body_maginify Sinun ei luultavasti tarvitse sytyttää kynttilää ja kaataa suurennuslasiasi ymmärtääksesi runollisia laitteita, mutta mikään ei estä sinua!

Poeetisten laitteiden tunnistaminen ja analysointi

On lähes mahdotonta muistaa jokaista runollista laitetta, mutta opettaa tunnistamaan ja analysoimaan niitä on loistava tapa lisätä sanastoa ja kirjoituskykyä. Jos haluat lisätietoja heistä, voit:

Lue lisää

Laaja lukeminen erilaisissa kirjallisissa muodoissa-runo, proosa, esseet, tietokirjallisuus ja niin edelleen-on yksi parhaista tavoista oppia lisää runollisia välineitä. Et ehkä huomaa niitä kaikkia, mutta haasta itsesi löytämään yksi esimerkki runollisesta laitteesta joka kerta, kun luet. Muista, että runollisia laitteita on monenlaisia; niiden ei aina tarvitse olla sellaisia ​​asioita, joita voit löytää vain runosta.

Mitä enemmän luet, sitä paremmin altistut erilaisille kirjoitustyyleille. Jos luet laajasti, näet enemmän ihmisiä, jotka käyttävät kieltä luovasti - kun näet jotain mielenkiintoista, merkitse se muistiin ja katso, onko se runollinen laite, jota voit käyttää omassa kirjoituksessasi!

Käytä niitä omassa kirjoituksessasi

Niiden tunnistaminen on hienoa, mutta ymmärtääksesi runollisia laitteita yritä käyttää niitä. Kaikki laitteet eivät sovi kaikkiin tilanteisiin, mutta hieman kielelläsi pelaaminen voi paljastaa sinulle tarkalleen, miten nämä laitteet toimivat. Haasta itsesi käyttämään uusia laitteita saadaksesi paremman käsityksen siitä, miten ne voivat parantaa kirjoitustasi.

Kysymys Poetic Devices

Kun törmäät runolliseen välineeseen lukemassasi, kysy itseltäsi, mitä tekijä tekee sillä. Mitä tarkoitusta alliteraatiolla on tietyssä kontekstissa? Miksi päätin käyttää tuota mausteiden metaforia aiemmin tässä artikkelissa? Oliko se tehokasta vai sekavaa?

Mitä enemmän ajattelet näitä laitteita, sitä enemmän saat käsityksen siitä, miten ne toimivat ja miksi kirjoittajat käyttävät niitä. Erilaisten käyttötapojen ymmärtäminen auttaa sinua selvittämään, miten voit käyttää niitä paremmin, joten älä pelkää alkaa kyselemään, miten ja miksi ammattilaiset tekevät sen!

Avainvinkkejä runouden kirjallisiin laitteisiin

Kirjoittamisen parantaminen runollisilla laitteilla on hienoa, mutta on hyvä muistaa muutama asia varmistaaksesi, että teet sen oikein.

Ensinnäkin, älä käytä niitä liikaa. Runolliset laitteet voivat olla loistavia, kun kirjoituksesi kuulostaa mielenkiintoisemmalta tai ne voivat toimittaa tietoa vaikuttavammalla tavalla, mutta liikaa todella erottuu. Alliteraatio on hienoa, mutta alliteratiivinen sonetti, joka viittaa kreikkalaiseen kirjallisuuteen, voi tuntua hieman temppeliltä. Jopa liiallinen allitointi voi tuntua nopeasti hakkeroidulta, jos sitä ei tehdä tarkoituksella. Kysy itseltäsi, miksi käytät näitä laitteita ja leikkaa ne, jos et keksi syytä - hillitseminen on yhtä paljon hyvää kirjoittamista kuin runollisen laitteen taitava käyttö.

Älä unohda, että runolliset laitteet ovat hyviä muutakin kuin runoutta. Hyvin kirjoitettu essee voi käyttää loistavaa vertausta. Sonetin voi kirjoittaa selkeällä englannilla, mikä tekee siitä tehokkaan. Koulusi sanomalehden artikkelia voidaan parantaa pienellä allitoinnilla. Voit vapaasti kokeilla, miten ja milloin näitä laitteita käytetään - odottamattoman runollisen laitteen lisääminen on loistava tapa parantaa kirjoitustasi.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka kehittää lukion tiedemessuhankkeita: 3 avainvinkkiä

Harkitsetko kilpailua lukion tiedemessuilla? Esittelemme hyvät ja huonot puolet ja selitämme, miten voittaa projekti.

Kuinka voittaa SAT / ACT -testi-ahdistus

Taisteletko testi-ahdistuksella SAT / ACT: ssä? Olemme luoneet luettelon vinkeistä, joiden avulla voit tuntea itsesi valmistautuneemmaksi menemään ja maadoittamaan itsesi testin aikana.

Paras urakehitys, joka auttaa sinua suunnittelemaan tulevaisuutesi

Mikä työ sopii sinulle? Kokeile yksinkertaista uramahdollisuustestiä, joka auttaa sinua tekemään päätöksen vain nopealla urakehityksellä.

Merkkiviitteen kirjoittaminen: Koko malli

Kirjoitetaanko merkkiviite? Tutustu täydelliseen malliin, josta löydät vaiheittaisen oppaan kuinka lähestyä tätä tärkeää tehtävää.

Mikä on hyvä ACT-pisteet vuodelle 2018?

Asetetaanko ACT-pisteet? Opi, mikä on hyvä ACT-pisteet vuodelle 2018 ja kuinka määrittää vuoden 2018 ACT-pisteet, jotta pääset unelmiesi kouluun.

Pyhän Ristin korkeakoulun pääsyvaatimukset

Paras yliopiston hyväksymislaskin: Opi pääsymahdollisuutesi

Toivottavasti selvittää mahdollisuutesi päästä yliopistoon? Kokeile korkeakoulujen hyväksymislaskuria! Lisäksi saat neuvoja mahdollisuuksien parantamiseksi unelmakoulussasi.

Belmontin yliopiston ACT-tulokset ja GPA

Koulun rehtorin suosituskirje opettajalle

Kirjoitetaanko suosituskirje opettajalle? Lue esimerkkimme ja saat vinkkejä kuinka kirjoittaa yhtä vahva viite.

Georgian lounaisosavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on hyvä 8. luokan ACT / SAT -pisteet?

SAT / ACT on hyvä ennustaja korkeakoulun tulevaisuudelle. Mistä tiedät, mikä on hyvä SAT / ACT -pisteet kahdeksannelle luokalle? Tässä tohtori Fred Zhang tekee uuden analyysin kahdesta tietojoukosta löytääkseen, mitä pidetään hyvänä pisteenä yläkoululaisille.

LMU: n pääsyvaatimukset

Havaijin yliopisto, Manoa, ACT-tulokset ja GPA

Kalifornian parhaat koulut | Hiram W.Johnsonin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Hiram W.Johnsonin lukiosta Sacramentossa, Kaliforniassa.

ACT -pisteiden saaminen askel askeleelta

Miten tarkistat ACT -tulokset ja tarkan tulosraporttisi? Lue oppaamme saadaksesi selville.

Prescott Collegen pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Escondidon lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Escondidon lukiosta Escondidossa, Kaliforniassa.

Mitkä korkeakoulut ylittävät SAT: n?

Mitkä koulut ylittävät SAT -testituloksesi ja mitä se tarkoittaa strategiallesi? Lue lisää täältä.

Paras yhteenveto ja analyysi: The Great Gatsby, luku 2

Lue koko The Great Gatsbyn luvun 2 yhteenveto saadaksesi selville, mitä tapahtuu ja miten tapahtumat liittyvät romaanin suurempiin teemoihin.

Mikä on AP Capstone? Pitäisikö sinun tehdä se?

Kuinka AP Capstone -diplomiohjelma toimii? Pitäisikö sinun suorittaa se vai pitääkö vain kiinni normaaleista AP-kursseista? Tässä on täydellinen opas.

ACT-prosentti- ja pisteytyslistat

Mikä prosenttipiste on ACT-pisteet, ja mitä tämä tarkoittaa? Lue täydellinen opas.

Redlandsin itälaakson lukio 2016-17 rankingit | (Redlands,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Redlands East Valley High Schoolista Redlandsissä, Kaliforniassa.

Kursiivisen S: n kirjoittaminen: 3 kaunokirjoitusvinkkiä

Etkö ole varma, kuinka isot tai pienet kirjaimet kirjoitetaan kursiivilla? Kursivien oppaassamme hahmotellaan kaikki mahdollisuudet piirtää s.

Paras AP: n ympäristötieteen opinto -opas

Valmistaudutko AP: n ympäristötieteen tenttiin? Asiantuntijaoppaamme sisältää täydellisen valmistelusuunnitelman, keskeiset opintovinkit ja tonnia ilmaisia ​​harjoitustestejä.

La Sierran yliopiston pääsyvaatimukset