2 helppoa vinkkiä toistuvien ja toistuvien muistamiseen

feature_compare_pieces_paper

Olet todennäköisesti nähnyt sanan 'toistuva', mutta entä 'toistuva'? Onko tämä sana vain synonyymi edelliselle, vai merkitseekö se jotain erilaista? Todellisuudessa on paljon opittavaa, kun on kyse toistumisesta tai toistumisesta.

Lue lisää saadaksesi lisätietoja näiden kahden sanan samankaltaisuudesta ja eroista, miltä ne kaikki näyttävät kirjoitettaessa, ja kuinka voit tietää, milloin ja miten niitä käytetään.Toistuva vs. toistuva: Mikä ero on?

Sanat 'toistuva' ja 'toistuva' saattavat näyttää hyvin samanlaisilta, mutta ne eivät ole tarkalleen identtisiä toisilleen - ainakaan aina.

Aloitetaan tarkastelemalla 'toistuvaa' määritelmää. 'Toistuva', jonka olet todennäköisesti nähnyt useammin, on adjektiivi ja verbi viittaa johonkin, joka tapahtuu uudelleen, yleensä toistuvasti tai säännöllisin väliajoin. Sen perusverkkimuoto on 'toistuva'. Voit esimerkiksi kuvata tarinassa useita kertoja esiin nousevan teeman toistuvana teemana. Tai voit kutsua unelmasi, joka sinulla on uudestaan ​​ja uudestaan, toistuvaksi uneksi.

Samaan aikaan adjektiivi ja verbi 'toistuvat' viittaa johonkin, joka tapahtuu uudelleen - mutta ei välttämättä toistuvasti tai säännöllisesti. Tämä sana on alun perin peräisin verbistä 'reoccur', joka on yksinkertaisesti verbi 'esiintyä' ja siihen liitetyn etuliitteen 're' (joka tarkoittaa 'uudestaan'). Esimerkiksi ihmiset saattavat pelätä, että niiden alueella toistuu luonnonkatastrofi (toisin sanoen he pelkäävät, että se tapahtuu uudelleen ainakin kerran tapahtuneen jälkeen).

Yhteenvetona voidaan todeta, että vaikka sekä toistuvilla että toistuvilla määritelmillä on samanlaiset määritelmät, koska ne kukin kuvaavat jotain toistuvaa, 'toistuva' viittaa tyypillisesti johonkin, joka tapahtuu toistuvasti tai säännöllisesti, kun taas 'toistuvalla' EI ole mitään tällaista merkitystä.

Tarkistetaan nyt, että ymmärrät nämä vivahteikkaat erot toistuvien ja toistuvien kanssa tarkastelemalla esimerkkiä:

TO toistuva ongelma

vs.

TO toistuu ongelma

Ensimmäinen lause, 'toistuva ongelma', tarkoittaa sitä ongelma on todennäköisesti tapahtunut jo useita kertoja ja tapahtuu edelleen tai näyttää todennäköisesti jatkuvan.

Toinen lause, 'toistuva ongelma', viittaa siihen, että ongelma todennäköisesti tapahtui ainakin kerran ja toistuu nyt - mutta ilman mitään vihjeitä siitä, että se jatkuu tai tapahtuu säännöllisesti.

Nyt kun sinulla on parempi käsitys toistuvien vs. toistuvien, katsotaanpa kahden sanan historiaa (eli niiden etymologiaa).

Lyhyt historia toistuvista vs toistuvista

Kuten käy ilmi, historia sanojen 'toistuva' ja 'toistuva' takana on melko samanlainen.

miksi istuin on niin kova

Sekä toistuva että toistuva ovat peräisin latinankielisestä sanasta juosta , mikä tarkoittaa 'juosta'. Tuloksena, molemmat sanat tarkoittavat 'juosta uudestaan' jossa 'ajaa' toimii synonyyminä sanalle 'tapahtua'.

'Recur' on vanhempi kahdesta, joka on peräisin 1500-luvun alkupuolelta, kun taas '' reoccur '' tapahtui 1700-luvulla.

Koska sana 'toistuva' on vanhempi ja paljon yleisempi kuin 'toistuva', on ollut keskustelua siitä, onko 'toistuminen' (ja 'uudelleen toistaminen') todellinen sana . Vaikka monissa vanhemmissa sanakirjoissa ei ole nimenomaisesti sanaa 'reoccur', monissa uusissa julkaisuissa on (tai ainakin luetellaan se muunnelmana 'esiintyä' etuliitteen 're' alla).

Tässä on yleiskatsaus toistuvien ja toistuvien eri muodoista:

Pääsana / verbi

Adjektiivi

Substantiivi

Verbi + ing

toistuvat

toistuva

toistuminen

toistuva

reoccur (etuliite re + esiintyy)

toistuu

toistuminen

toistuu

body_birthday_cake Syntymäpäivät (ja siksi syntymäpäiväkakut!) Toistuvat joka vuosi.

Todellisia esimerkkejä toistuvista ja toistuvista

Vaikka 'toistuva' on yleisempi sana kuin 'toistuva', molemmat sanat esiintyvät usein tosielämän sanomalehdissä ja online-uutislähteissä. Tässä annamme sinulle useita esimerkkejä, jotka osoittavat sinulle 'toistuvien' ja 'toistuvien' eri käyttötarkoitukset.

Huomaa, että joissakin tapauksissa sanoja 'toistuva' ja 'toistuva' käytetään adjektiivina, kun taas toisissa tapauksissa niitä käytetään verbeinä. Tiedät, että sana on adjektiivi, jos sitä käytetään ennen substantiivia. Olen myös lisännyt muutaman esimerkin, joissa käytetään molempien sanojen substantiivimuotoja ('toistuminen' ja 'toistuminen').

Kaikki rohkea korostus seuraavissa lainauksissa on oma.

Uusi kirja väittää ymmärtävänsä näiden merkityksen toistuva unelmat muuttavat elämääsi. ' ( Päivittäinen posti )

'Tunnista tapoja estää se toistuu tulevaisuudessa, ja välitä viesti selkeästi koko tiimillesi. ' ( Huffington post )

'Tavallisessa surussa on kuitenkin aina hetkiä toistuu terävyys, kipu yhtä raaka kuin ensimmäinen päivä. ' ( Huffington post )

'TO toistuu selkävammat rajoittivat hänen peliaikaansa vuosina 2003 ja 2005. ' ( New Yorkin ajat )

Esimerkiksi Acorns kannustaa asiakkaita tekemään varaosamuutoksia ostojen lisäksi a toistuva vain 5 dollaria kuukaudessa. ' ( Los Angeles Times )

'' Monille naisille, jotka luulivat voittaneensa rintasyöpää, uutinen, että se on mölytynyt vuosia myöhemmin, tulee erityisen julmaksi diagnoosiksi, jolla ei ole selkeitä vastauksia miksi tai miten vetoomus . ' ( Science Daily )

'Vuosien 1861-1862' suuri tulva 'on tulossa todennäköisemmäksi toistaa uudelleen ilmaston lämmetessä uusi tutkimus löytää. ' ( Mashable )

Venezuelan presidentti Hugo Chavez on vahvistanut kärsineensä a toistuminen viime vuonna hoidetusta syövästä. ( BBC )

Sääntelyviranomaisten odotetaan ottavan lähipäivinä käyttöön uudet säännöt, joiden tarkoituksena on estää toistuminen viime kuukauden upeasta osakemarkkinoiden 'flash-kaatumisesta'. ( Seattle Times )

Toistuva tai toistuva? 2 vinkkiä molempien sanojen käyttämiseen

Lopuksi annamme sinulle kaksi vinkkiä, joiden avulla voit tietää, milloin ja kuinka käyttää sekä toistuvia että toistuvia.

# 1: Muista asetetut lauseet

Voi olla hyödyllistä tutustua yleisiin lauseisiin, joissa käytetään joko 'toistuvia' tai 'toistuvia' (vaikka edellinen on paljon todennäköisempi).

Tässä on joitain aseta lauseita sanalla 'toistuva' joita todennäköisesti esiintyy usein jokapäiväisissä tilanteissa:

  • Toistuva unelma
  • Toistuva teema
  • Toistuva merkki
  • Toistuva sairaus
  • Toistuva desimaali
  • Toistuva maksu

Vaikka sanaa 'toistuva' ei ole läheskään niin paljon asetettuja lauseita, olen huomannut sen monet uutislähteet käyttävät ilmaisua 'estämään ~: n toistuminen'. Ilmausta näyttää käyttävän useimmiten viitattaessa kertaluontoiseen tapaukseen, ongelmaan tai katastrofiin, jolla on riski toistua.

body_stock_market_crash Kukaan ei halua osakemarkkinoiden kaatumisen toistuvan!

# 2: Kun olet epäilyssä, käytä toistuvia

Jos et todellakaan ole varma, pitäisikö käyttää 'toistuvia' vai 'toistuvia', on aina parempi mennä 'toistuvien' kanssa. Tätä sanaa ei vain käytetä yleisemmin, vaan sillä on myös paljon laajempi merkitys kuin 'toistuvalla'.

Muista, että 'toistuva' tarkoittaa vain jotain, joka tapahtuu uudelleen, kun taas 'toistuva' voi viitata jotain, joka tapahtuu uudelleen, mahdollisesti toistuvasti tai säännöllisin väliajoin. Koska 'toistuvalla' määritelmällä on monipuolisempi, se on aina turvallisempi veto!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Pitäisikö SAT tai ACT suorittaa uudelleen? 3-vaiheinen prosessi

Lue 3-vaiheinen prosessi selvittääksesi, kannattaako SAT vai ACT suorittaa uudelleen. Opi kuinka todennäköisesti parannat pisteitäsi.

Abilenen kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Paras IB -historian muistiinpanot ja opinto -opas SL/HL: lle

Miten opiskelet IB History SL/HL: lle? Lue parhaat IB -maantieteelliset muistiinpanot ja ilmainen opasoppaamme saadaksesi parhaat saatavilla olevat resurssit.

Täydellinen opas: Cincinnatin yliopiston pääsyvaatimukset

Pitäisikö minun mennä maaseutu-, kaupunki- tai esikaupunkikouluun?

Mikä korkeakouluympäristö on paras: maaseutu, kaupunki tai esikaupunki? Selvitä kaupunkikorkeakoulujen ja maaseudun edut ja haitat ja mitä sinun pitäisi valita.

Kalifornian parhaat koulut | Theodore Rooseveltin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Theodore Roosevelt Senior High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Uusi PSAT, uudistettu vuonna 2015: Täydellinen opas

PSAT suunniteltiin uudelleen vuonna 2015. Lue oppaamme oppiaksesi kuinka valmistautua siihen parhaiten.

Stillman Collegen pääsyvaatimukset

CNU SAT -pisteet ja GPA

4 kuvaajan kvadranttia: Määritelmä ja esimerkit

Mitkä ovat kaavion kvadrantit? Opi kaikki neljästä kaavion kvadrantista ja siitä, miten piste kuuluu.

Parhaat SAT Prep -sivustot, joita sinun pitäisi käyttää

Mitkä ovat parhaat SAT-valmistelusivustot, joita sinun pitäisi käyttää, ja mitä saat niistä? Lisätietoja täältä.

Mikä on subrogation? Pitäisikö sinun luopua siitä?

Onko sinua pyydetty allekirjoittamaan vapautus oikeudesta? Hämmentynyt siitä, mikä se on? Määritämme sijainnin ja selitämme, missä näet sen ja mitä se tarkoittaa sinulle.

UC Berkeleyn pääsyvaatimukset

Maine College of Artin pääsyvaatimukset

UMBC ACT Pisteet ja GPA

Ultimate Free ACT -opinto-opas: Vinkkejä, strategioita ja käytäntöjä

Etsitkö ilmaista ACT-valmistelua? Täydellinen ACT-opinto-oppaamme kerää kokeeseen valmistautumiseen tarvittavat resurssit, mukaan lukien harjoitustestit ja strategiaoppaat.

850 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Parhaat AP -maailmanhistorian muistiinpanot, joiden kanssa opiskella

Tarvitsetko apua opintoihin? Tutustu AP -maailmanhistorian muistiinpanojemme kokoelmaan, jonka avulla voit tarkastella luokkasi tai AP -kokeen keskeisiä teemoja ja käsitteitä.

4 vinkkiä Stellar Virginia Tech -esseiden kirjoittamiseen

Kamppailetko Virginia Techin essee -kehotteiden kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme toimivien Virginia Tech -esseiden kirjoittamiseen.

Iowan osavaltion yliopiston ACT -tulokset ja GPA

4 Suosituimmat vinkit Common App Honors -osioon

Oletko huolissasi Common App Honors -osiosta? Selitämme, mikä on yhteisen sovelluksen kunnia -asia ja miten voimme hyödyntää tätä tilaa.

College Board lopettaa SAT-aihekokeet: mitä sinun on tiedettävä

Kollegion hallitus ilmoitti äskettäin SAT-aihekokeiden päättymisestä. Opi tämän päätöksen perustelut ja mitä se tarkoittaa opiskelijoille.

Aurora-yliopiston pääsyvaatimukset

ACT -testin rekisteröinnin peruuttaminen

Kuinka peruutat ACT -testit tai rekisteröinnin? Ota selvää miten ja miksi et halua tehdä tätä!

Mitä ACT tarkoittaa? Täydellinen tarina

Mitä ACT tarkoittaa ja miksi sillä on väliä? Lue täältä, mitä ACT todella tarkoittaa.