2 helppoa vinkkiä toistuvien ja toistuvien muistamiseen

feature_compare_pieces_paper

Olet todennäköisesti nähnyt sanan 'toistuva', mutta entä 'toistuva'? Onko tämä sana vain synonyymi edelliselle, vai merkitseekö se jotain erilaista? Todellisuudessa on paljon opittavaa, kun on kyse toistumisesta tai toistumisesta.

Lue lisää saadaksesi lisätietoja näiden kahden sanan samankaltaisuudesta ja eroista, miltä ne kaikki näyttävät kirjoitettaessa, ja kuinka voit tietää, milloin ja miten niitä käytetään.Toistuva vs. toistuva: Mikä ero on?

Sanat 'toistuva' ja 'toistuva' saattavat näyttää hyvin samanlaisilta, mutta ne eivät ole tarkalleen identtisiä toisilleen - ainakaan aina.

Aloitetaan tarkastelemalla 'toistuvaa' määritelmää. 'Toistuva', jonka olet todennäköisesti nähnyt useammin, on adjektiivi ja verbi viittaa johonkin, joka tapahtuu uudelleen, yleensä toistuvasti tai säännöllisin väliajoin. Sen perusverkkimuoto on 'toistuva'. Voit esimerkiksi kuvata tarinassa useita kertoja esiin nousevan teeman toistuvana teemana. Tai voit kutsua unelmasi, joka sinulla on uudestaan ​​ja uudestaan, toistuvaksi uneksi.

Samaan aikaan adjektiivi ja verbi 'toistuvat' viittaa johonkin, joka tapahtuu uudelleen - mutta ei välttämättä toistuvasti tai säännöllisesti. Tämä sana on alun perin peräisin verbistä 'reoccur', joka on yksinkertaisesti verbi 'esiintyä' ja siihen liitetyn etuliitteen 're' (joka tarkoittaa 'uudestaan'). Esimerkiksi ihmiset saattavat pelätä, että niiden alueella toistuu luonnonkatastrofi (toisin sanoen he pelkäävät, että se tapahtuu uudelleen ainakin kerran tapahtuneen jälkeen).

Yhteenvetona voidaan todeta, että vaikka sekä toistuvilla että toistuvilla määritelmillä on samanlaiset määritelmät, koska ne kukin kuvaavat jotain toistuvaa, 'toistuva' viittaa tyypillisesti johonkin, joka tapahtuu toistuvasti tai säännöllisesti, kun taas 'toistuvalla' EI ole mitään tällaista merkitystä.

Tarkistetaan nyt, että ymmärrät nämä vivahteikkaat erot toistuvien ja toistuvien kanssa tarkastelemalla esimerkkiä:

TO toistuva ongelma

vs.

TO toistuu ongelma

Ensimmäinen lause, 'toistuva ongelma', tarkoittaa sitä ongelma on todennäköisesti tapahtunut jo useita kertoja ja tapahtuu edelleen tai näyttää todennäköisesti jatkuvan.

Toinen lause, 'toistuva ongelma', viittaa siihen, että ongelma todennäköisesti tapahtui ainakin kerran ja toistuu nyt - mutta ilman mitään vihjeitä siitä, että se jatkuu tai tapahtuu säännöllisesti.

Nyt kun sinulla on parempi käsitys toistuvien vs. toistuvien, katsotaanpa kahden sanan historiaa (eli niiden etymologiaa).

Lyhyt historia toistuvista vs toistuvista

Kuten käy ilmi, historia sanojen 'toistuva' ja 'toistuva' takana on melko samanlainen.

miksi istuin on niin kova

Sekä toistuva että toistuva ovat peräisin latinankielisestä sanasta juosta , mikä tarkoittaa 'juosta'. Tuloksena, molemmat sanat tarkoittavat 'juosta uudestaan' jossa 'ajaa' toimii synonyyminä sanalle 'tapahtua'.

'Recur' on vanhempi kahdesta, joka on peräisin 1500-luvun alkupuolelta, kun taas '' reoccur '' tapahtui 1700-luvulla.

Koska sana 'toistuva' on vanhempi ja paljon yleisempi kuin 'toistuva', on ollut keskustelua siitä, onko 'toistuminen' (ja 'uudelleen toistaminen') todellinen sana . Vaikka monissa vanhemmissa sanakirjoissa ei ole nimenomaisesti sanaa 'reoccur', monissa uusissa julkaisuissa on (tai ainakin luetellaan se muunnelmana 'esiintyä' etuliitteen 're' alla).

Tässä on yleiskatsaus toistuvien ja toistuvien eri muodoista:

Pääsana / verbi

Adjektiivi

Substantiivi

Verbi + ing

toistuvat

toistuva

toistuminen

toistuva

reoccur (etuliite re + esiintyy)

toistuu

toistuminen

toistuu

body_birthday_cake Syntymäpäivät (ja siksi syntymäpäiväkakut!) Toistuvat joka vuosi.

Todellisia esimerkkejä toistuvista ja toistuvista

Vaikka 'toistuva' on yleisempi sana kuin 'toistuva', molemmat sanat esiintyvät usein tosielämän sanomalehdissä ja online-uutislähteissä. Tässä annamme sinulle useita esimerkkejä, jotka osoittavat sinulle 'toistuvien' ja 'toistuvien' eri käyttötarkoitukset.

Huomaa, että joissakin tapauksissa sanoja 'toistuva' ja 'toistuva' käytetään adjektiivina, kun taas toisissa tapauksissa niitä käytetään verbeinä. Tiedät, että sana on adjektiivi, jos sitä käytetään ennen substantiivia. Olen myös lisännyt muutaman esimerkin, joissa käytetään molempien sanojen substantiivimuotoja ('toistuminen' ja 'toistuminen').

Kaikki rohkea korostus seuraavissa lainauksissa on oma.

Uusi kirja väittää ymmärtävänsä näiden merkityksen toistuva unelmat muuttavat elämääsi. ' ( Päivittäinen posti )

'Tunnista tapoja estää se toistuu tulevaisuudessa, ja välitä viesti selkeästi koko tiimillesi. ' ( Huffington post )

'Tavallisessa surussa on kuitenkin aina hetkiä toistuu terävyys, kipu yhtä raaka kuin ensimmäinen päivä. ' ( Huffington post )

'TO toistuu selkävammat rajoittivat hänen peliaikaansa vuosina 2003 ja 2005. ' ( New Yorkin ajat )

Esimerkiksi Acorns kannustaa asiakkaita tekemään varaosamuutoksia ostojen lisäksi a toistuva vain 5 dollaria kuukaudessa. ' ( Los Angeles Times )

'' Monille naisille, jotka luulivat voittaneensa rintasyöpää, uutinen, että se on mölytynyt vuosia myöhemmin, tulee erityisen julmaksi diagnoosiksi, jolla ei ole selkeitä vastauksia miksi tai miten vetoomus . ' ( Science Daily )

'Vuosien 1861-1862' suuri tulva 'on tulossa todennäköisemmäksi toistaa uudelleen ilmaston lämmetessä uusi tutkimus löytää. ' ( Mashable )

Venezuelan presidentti Hugo Chavez on vahvistanut kärsineensä a toistuminen viime vuonna hoidetusta syövästä. ( BBC )

Sääntelyviranomaisten odotetaan ottavan lähipäivinä käyttöön uudet säännöt, joiden tarkoituksena on estää toistuminen viime kuukauden upeasta osakemarkkinoiden 'flash-kaatumisesta'. ( Seattle Times )

Toistuva tai toistuva? 2 vinkkiä molempien sanojen käyttämiseen

Lopuksi annamme sinulle kaksi vinkkiä, joiden avulla voit tietää, milloin ja kuinka käyttää sekä toistuvia että toistuvia.

# 1: Muista asetetut lauseet

Voi olla hyödyllistä tutustua yleisiin lauseisiin, joissa käytetään joko 'toistuvia' tai 'toistuvia' (vaikka edellinen on paljon todennäköisempi).

Tässä on joitain aseta lauseita sanalla 'toistuva' joita todennäköisesti esiintyy usein jokapäiväisissä tilanteissa:

  • Toistuva unelma
  • Toistuva teema
  • Toistuva merkki
  • Toistuva sairaus
  • Toistuva desimaali
  • Toistuva maksu

Vaikka sanaa 'toistuva' ei ole läheskään niin paljon asetettuja lauseita, olen huomannut sen monet uutislähteet käyttävät ilmaisua 'estämään ~: n toistuminen'. Ilmausta näyttää käyttävän useimmiten viitattaessa kertaluontoiseen tapaukseen, ongelmaan tai katastrofiin, jolla on riski toistua.

body_stock_market_crash Kukaan ei halua osakemarkkinoiden kaatumisen toistuvan!

# 2: Kun olet epäilyssä, käytä toistuvia

Jos et todellakaan ole varma, pitäisikö käyttää 'toistuvia' vai 'toistuvia', on aina parempi mennä 'toistuvien' kanssa. Tätä sanaa ei vain käytetä yleisemmin, vaan sillä on myös paljon laajempi merkitys kuin 'toistuvalla'.

Muista, että 'toistuva' tarkoittaa vain jotain, joka tapahtuu uudelleen, kun taas 'toistuva' voi viitata jotain, joka tapahtuu uudelleen, mahdollisesti toistuvasti tai säännöllisin väliajoin. Koska 'toistuvalla' määritelmällä on monipuolisempi, se on aina turvallisempi veto!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mitä sinun on tiedettävä Lodin lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Lodin lukiosta Lodissa, Kaliforniassa.

Kuinka monta kertaa voit tehdä ACT?

Kuinka monta kertaa sinun pitäisi tehdä ACT? Lue täältä oppiaksesi yleisiä keskeisiä virheitä ACT: n uudelleenkäsittelyssä ja kuinka monta kertaa uudelleen.

Valdostan osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Evansvillen yliopiston pääsyvaatimukset

20 parasta kirjoituskilpailua lukiolaisille

Haluatko osallistua joihinkin kirjoituskilpailuihin? Tutustu laajaan luetteloon lukio -opiskelijoiden kirjoituskilpailuista: voit julkaista ja ansaita rahaa yliopistolle.

Mikä on SAT? Testin täydellinen selitys

Mikä on SAT-testi? Miksi sinun on otettava se ja miten opiskelet sitä varten? Täältä löydät tärkeät yksityiskohdat SAT: sta.

SAT-essee kehottaa: täydellinen luettelo

Olemme koonneet jokainen SAT-essekehote uudelle SAT: lle tähän kattavaan luetteloon ja tarjoamme vinkkejä niiden käyttämiseen valmistelussa.

Ringling College of Art and Designin pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Folsomin lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Folsom High Schoolista Folsomissa, Kaliforniassa.

RIT -pääsyvaatimukset

3 asiantuntijavinkkiä Bostonin yliopiston täydennysesseille

Kamppailetko BU-esseesi kanssa? Tutustu tärkeimpiin vinkkeihimme tähtien Bostonin yliopiston täydentävien esseiden kirjoittamiseen.

Paras Gatsbyn aikajana

Great Gatsbyn aikajana voi olla hämmentävä, joten olemme järjestäneet romaanin tapahtumat (ja ennen) selkeään, kronologiseen järjestykseen.

Mitä IB-kursseja voin suorittaa verkossa? Voinko saada IB-tutkinnon verkossa?

Harkitsetko IB-kurssien suorittamista verkossa tai online-IB-tutkinnon saamista? Opi mitä IB-luokkia voit käydä verkossa ja mitä et.

Mikä on rukoilijasirkka? 9 hauskoja faktoja

Mitä rukoilijasirkat syövät? Purevatko he? Mikä on heidän elinympäristönsä? Opi kaikki tämä ja paljon muuta ilman luetteloa rukoilijoista.

Rochesterin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

3.3 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 3.3

Mikä on 3.3 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä korkeakoulut hyväksyvät 3,3 GPA: n? Selvitä, mihin kouluihin voit päästä.

Mikä on luokan sijoitus? Mikä on hyvä sijoitus?

Mikä on lukioluokituksesi? Mikä on hyvä sijoitus, ja miten se on tärkeä opiskelijoiden pääsylle? Opi täältä.

20 kysymyksen peli: 147 suurta kokeiltavaa kysymystä

Mietitkö, miten pelata 20 kysymystä? Lue tämä artikkeli, jossa on 20 kysymyksen pelisääntöjä sekä yli 100 hienoa ideaa 20 kysymyksen aiheeseen.

Keski -valtionyliopiston pääsyvaatimukset

Thousand Oaks High School | 2016-17 Rankings | (Thousand Oaks,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja muuta tietoa Thousand Oaks High Schoolista paikassa Thousand Oaks, CA.

Trinity University pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Oak Ridgen lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Oak Ridge High Schoolista kohteessa El Dorado Hills, CA.

SAT -pistevirhe? Käytä käsipisteiden tarkistusta virheen korjaamiseen

Jos olet varma, että oppilaitoksen hallitus on tehnyt virheen testissäsi, käsipisteiden tarkistus voi korjata pisteesi. Mutta on myös haittoja - lue oppaamme oppiaksesi mitä.

Livingstone Collegen pääsyvaatimukset

Rutgers, New Jerseyn osavaltion yliopisto - Camdenin pääsyvaatimukset