2 Helppo esimerkki massan säilymisen laista

feature_chemist_lab

Kemia on tärkeä aihe, joka sinun on ehdottomasti tiedettävä, jos aiot suorittaa kemian tai muun tieteen pääaineen yliopistossa. Yksi asia, joka sinun pitäisi tuntea, on massan säilymisen laki. Mikä se on? Ja miten sitä käytetään kemiassa?

Jatka lukemista oppiaksesi, mikä on massan säilymisen laki ja miten se tuli. Annamme sinulle myös joukon esimerkkien säilyttämistä koskevan lain, joka auttaa sinua ymmärtämään käsitteen paremmin.Mikä on massan säilymisen laki?

Ensinnäkin, mikä on massan säilymisen laki? Tämä laki sanoo sen suljetussa järjestelmässä ainetta ei voida luoda eikä tuhota - se voi vain muuttaa muotoaan.

Laita toisin, aineen määrä tai massa eristetyssä järjestelmässä aina olla vakio riippumatta mahdollisista kemiallisista reaktioista tai fysikaalisista muutoksista. (Huomaa, että eristetty tai suljettu järjestelmä ei ole vuorovaikutuksessa ympäristön kanssa.)

Tämä laki on tärkeä kemiassa, erityisesti kun yhdistetään erilaisia ​​materiaaleja ja testataan niiden välisiä reaktioita.

Kemia, massa säilymisen laki sanoo, että tuotteiden massa (kemiallisessa reaktiossa syntyvät kemialliset aineet) on aina yhtä suuri kuin reagoivien aineiden (kemiallisen reaktion aiheuttavat aineet) massa.

onko divisioona 2 hyvä

Ajattele sen olevan samanlainen kuin algebrallisen yhtälön tasapainottaminen. Molemmat puolet yhtäläisyysmerkin ympärillä voivat näyttää erilaisilta (esimerkiksi 6 että + 2 b = 20), mutta ne edustavat silti samaa kokonaismäärää. Tämä on samanlainen kuin kuinka massan on oltava vakio koko aineelle suljetussa järjestelmässä - vaikka aine muuttuisi muodossa!

Mutta miten massan säilymisen laki toimii?

Kun aine käy läpi kemiallisen reaktion, voit olettaa, että osa tai jopa kaikki läsnä oleva aine katoaa, mutta todellisuudessa se vain muuttaa muotoaan.

Ajattele, milloin neste muuttuu kaasuksi. Saatat ajatella, että asia (tässä tapauksessa neste) on yksinkertaisesti kadonnut. Mutta jos mittaisit kaasun, huomaat, että nesteen alkuperäinen massa ei ole muuttunut. Tämä tarkoittaa sitä, että aineella, joka on nyt kaasu, on edelleen sama massa kuin se oli nesteenä (kyllä ​​- myös kaasulla on massa!).

Mikä on historia massan säilymisen lain takana?

Vaikka monet ihmiset, mukaan lukien muinaiset kreikkalaiset, loivat tieteellisen perustan, joka tarvitaan massan säilymisen lain löytämiseen, se on Ranskalainen kemisti Antoine Lavoisier (1743-1794) jota useimmiten pidetään sen löytäjänä. Siksi lakia kutsutaan joskus Lavoisierin laiksi.

body_Antoine_Lavoisier Lavoisier näyttää olevan ylpeä löydöstään.

1700 -luvun lopulla Lavoisier osoitti kokeilemalla, että kokonaismassa on ei muutos kemiallisessa reaktiossa, mikä saa hänet julistamaan, että aine säilyy aina kemiallisessa reaktiossa.

Lavoisierin kokeet merkitsivät ensimmäistä kertaa, kun joku testasi selvästi tämän ajatuksen aineen säilyttämisestä mittaamalla materiaalimassoja sekä ennen että jälkeen kemiallisen reaktion.

Loppujen lopuksi massan säilymisen lain löytäminen oli kemian alalla erittäin merkittävä, koska se osoitti, että aine ei ole vain katoamassa (kuten se näytti olevan), vaan se muutti muotoaan toiseksi saman massaiseksi aineeksi.

Mitkä ovat joukkoesimerkkien säilyttämisen laki?

Joukkoesimerkkien säilyttämisen laki on hyödyllinen tämän tärkeän tieteellisen käsitteen visualisoinnissa ja ymmärtämisessä. Tässä on kaksi esimerkkiä tämän lain toimivuuden havainnollistamiseksi.

body_bonfire

Esimerkki 1: Kokko/nuotio

Yksi tavallinen esimerkki on kuva nuotion tai nuotion.

Kuvittele tämä: olet kerännyt tikkuja ystävien kanssa ja sytyttänyt ne tulitikulla. Parin paahdetun vaahtokarkin ja nuotiokappaleen jälkeen huomaat, että rakentamasi kokko tai nuotio on palanut kokonaan. Jäljellä on vain pieni tuhkakasa ja savua.

Alkuvaiheesi voi olla olettaa, että osa nuotion alkuperäisestä massasta sauvoista on jotenkin kadonnut. Mutta todellisuudessa ei ole- minäse on yksinkertaisesti muuttunut!

Tässä skenaariossa, kun tikut palavat, ne yhdistettynä ilmassa olevaan happiin muuttuivat tuhkan lisäksi myös hiilidioksidiksi ja vesihöyryksi. Tämän seurauksena, jos mittaamme puutikkujen kokonaismassan ja hapen ennen sytyttämällä tikut tuleen, huomasimme sen tämä massa on yhtä suuri kuin tuhkan, hiilidioksidin ja vesihöyryn massa.

body_burning_candle

Esimerkki 2: Palava kynttilä

Samanlainen massaesimerkin säilyttämisen laki on palavan kynttilän kuva.

Kuvittele tässä esimerkissä tavallinen kynttilä, jossa on vahaa ja sydän. Kun kynttilä palaa kokonaan, näet kuitenkin, että vahaa on varmasti paljon vähemmän kuin ennen sytyttämistä. Tämä tarkoittaa, että osa vahasta (ei kaikki, kuten olet todennäköisesti huomannut kynttilöillä, jotka olet sytyttänyt tosielämässä!) On muuttunut kaasuja -nimittäin,vesihöyryä ja hiilidioksidia.

Kuten edellinen kokko -esimerkki on osoittanut, aine (eikä siksi massa) katoaa polttoprosessin aikana.

on 1250 hyvä sat pisteet

Yhteenveto: Mikä on massan säilymisen laki?

Massan säilymisen laki on 1700-luvun ranskalaisen kemistin Antoine Lavoisierin popularisoima ja systematisoima tieteellinen laki.

Lain mukaan ainetta ei voida luoda tai tuhota eristetyssä järjestelmässä-vain muuttunut. Tämä tarkoittaa, että kaikkien aineiden kokonaismassa ennen kemiallista reaktiota on yhtä suuri kuin kaikkien aineiden kokonaismassa kemiallisen reaktion jälkeen. Yksinkertaisesti sanottuna asia (ja siten massa) on aina säilyvät, vaikka aine muuttaisi kemiallista tai fysikaalista muotoaan.

Tämän tieteellisen lain tunteminen on tärkeää kemian tutkimiselle, joten jos aiot päästä tälle alalle, haluat ehdottomasti ymmärtää, mistä massan säilymisen laissa on kyse!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mitä sinun on tiedettävä De Anzan lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta De Anza Senior High Schoolista Richmondissa, Kaliforniassa.

Monmouth University SAT -pisteet ja GPA

Kuinka arvata strategisesti SAT-matematiikasta

Kuinka sinun pitäisi arvata SAT Math -ongelmista, jos et tiedä vastausta? On olemassa muutamia temppuja maksimoidaksesi mahdollisuutesi saada se oikein - opi täältä.

Salisburyn yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä Sequoian lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Sequoian lukiosta Redwood Cityssä, Kaliforniassa.

Paras yhteenveto ja analyysi: The Great Gatsby, luku 5

Onko sinulla kysyttävää Gatsbyn ja Daisyn treffeistä ja kuuluisasta paidanheitosta? Katso The Great Gatsby luvun 5 yhteenveto kaikista yksityiskohdista.

Mikä on tavallinen lukion opetussuunnitelma, jonka sinun pitäisi suorittaa?

Oletko kotikoulussa vai tutkitko vain lukion tavanomaista opetussuunnitelmaa? Tässä on täydellinen erittely kaikista lukiokursseista, joita sinun pitäisi suorittaa.

Mitä sinun on tiedettävä Canoga Parkin lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Canoga Park Senior High Schoolista Canoga Parkissa, Kaliforniassa.

Phoenixin yliopiston pääsyvaatimukset

Libertyn yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Pohjois-Floridan yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Ultimate Free ACT -opinto-opas: Vinkkejä, strategioita ja käytäntöjä

Etsitkö ilmaista ACT-valmistelua? Täydellinen ACT-opinto-oppaamme kerää kokeeseen valmistautumiseen tarvittavat resurssit, mukaan lukien harjoitustestit ja strategiaoppaat.

Columbian yliopisto, yleisten oppilaitosten ACT -tulokset ja GPA

Ilmaiset ACT -käytännön testit: massiivinen kokoelma verkkolähteitä

Etsitkö ilmaisia ​​ACT -harjoitustestejä? Olemme keränneet kaikki parhaat lähteet verkosta ja tarjoamme vinkkejä niiden käyttämiseen valmistelussa.

Purduen yliopiston Calumetin pääsyvaatimukset

Georgia College ja State University SAT -pisteet ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä Del Oron lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja muuta tietoa Del Oron lukiosta paikassa Loomis, CA.

ACT-matematiikan polynomit: täydellinen opas ja käytäntö

Kysymyksiä polynomista? Tämä opas selittää kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää, ja siinä on ACT-strategioita ja käytännön kysymyksiä, jotka auttavat sinua suorittamaan testin.

3.8 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 3.8

Mikä on 3.8 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 3.8 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Ajanhallintavinkkejä ja ACT -tieteen osastrategia

Onko ACT Science -aika loppumassa? Haluatko vinkkejä ja strategioita, kuinka vastata useampiin kysymyksiin? Lue oppaamme täältä.

Pyhän sydämen yliopiston pääsyvaatimukset

Historialliset ACT -prosenttipisteet vuosina 2015, 2014, 2013, 2012 ja 2011

Mietitkö, miten ACT -pisteet kasvavat? Vertaa itseäsi historiallisiin ACT -prosenttipisteisiin vuosina 2011, 2012, 2013, 2014 ja 2015.

John Vianney Collegen seminaarin pääsyvaatimukset

Onko AP -biologia vaikeaa? Asiantunteva keskustelu

Onko AP -biologia vaikeaa? Tässä oppaassa tarkastellaan viittä keskeistä tekijää, mukaan lukien kokeen läpäisyaste ja opiskelijoiden mielipiteet, nähdäksesi kuinka haastava AP Bio todella on.

Lawrencen yliopiston SAT -tulokset ja GPA