1920-luvun muoti: Flappereista pikkumusta mekkoon

fantasia-3361140_1920

Myrskyiset 20-vuotiaat olivat ikoninen aikakausi, jolle oli ominaista sodanjälkeinen talouskehitys, vasta-varallisten nousu ja monumentaaliset kulttuurimuutokset, jotka määrittelevät taidetta, politiikkaa ja muotia tulevina vuosikymmeninä. 1920-luvun muodissa oli kyse a Katso - yleinen esteettisyys, jossa modernit trendit osoittivat käyttäjän luovuuden. Ensimmäistä kertaa muoti käsitteli itsensä ilmaisua, ja sinä voisit olla kuka tahansa halusi, jos sinulla oli oikeat vaatteet.

Ensimmäisen maailmansodan jälkeen, joka päättyi vuonna 1918, maailma kokosi itsensä takaisin yhteen, ja ihmiset yrittivät ymmärtää tapahtuneita tapahtumia. Kun maailma muuttuu ja paranee, ihmiset ajavat nopeasti kohti naisten oikeuksien, tekniikan ja kulttuurin nykyaikaistamista. Myrskyiset 20-vuotiaat olivat vuosikymmen, jolloin kaikki muuttui, ja onneksi antoi meille yhden hauskimmista ja vaikutusvaltaisimmista muodin vuosikymmenistä.kuinka monta unssia on gallonaa

1920-luvun muotitrendit naisille

Naisten muoti kävi läpi suuria muutoksia 1920-luvulla, kun tyylit siirtyivät tiukasta viktoriaanisesta pukeutumiskoodista. Hemlines nousi ylös ja pääntie meni alas. Naiset käyttivät löysästi istuvia vaatteita, mikä antoi heille mahdollisuuden näyttää enemmän ihoa ja liikkua vapaammin. Korsetit hylättiin löyhien kemikaalien ja kameleiden takia, ja uuden liikkumisvapautensa ansiosta naiset kynsivät etusijalle kokemaan ja määrittelemään vapautumistaan ​​nykyaikana.

Läppä

Flapper on ulkoasu, joka liittyy yleisimmin mölyyn 20-vuotiaaseen. Räpylät käyttivät lyhyet, putkimaiset mekot joka voi olla tavallinen tai koristeltu helmiä , hapsut tai geometriset kuviot käytettäessä art-deco-tyyli . Lappuja varustetaan myös pitkillä kaulakoruilla, yleensä helmillä, huiveilla ja huiveilla sekä kalvosilla. Flapper-ilme oli tarkoitus olla liioiteltu, huomiota herättävä ilme. Nuoret naiset kokivat enemmän vapautta sodanjälkeisissä 1920-luvulla, ja he pyrkivät ravistamaan naisiin kohdistuneita jäykkiä odotuksia viime vuosikymmeninä.

auto-1485677_1920

Garconne

Samoin kuin Flapper, naiset, jotka harrastivat Garconne-ulkoasua, tekivät niin kapinoimaan naisellisia normeja vastaan. Tämän ilmeen oli tarkoitus olla maskuliini- ; olennaiset kappaleet olivat puserot, ylisuuri takit ja suorahihaiset housut . Ulkonäkö mahdollisti liikkumisvapauden ja oli tapa osoittaa, että nainen oli itsenäinen ja ammattimainen. Coco Chanel, joka nousi johtavaksi muotisuunnittelijaksi vuosikymmenen aikana, oli Garconne-ilmeen kannattaja, usein yllään hänen suunnittelemansa puvut.

Puhuminen Coco Chanelista - tämä muoti-ikoni suunnitteli myös Pieni musta mekko 1920-luvulla katkottu vaatekaappi, joka oli tarkoitus olla tyylikäs ja monitoiminen katkottu vaatekaappi kaiken muotoisille naisille. Monikäyttöisen mekon käsite oli niin suosittu, että naiset kaikkialla maailmassa omaksuivat sen, ja se on edelleen muodin pakollinen.

täytyykö sonettien riimittää

1920-luvun kampaukset, tarvikkeet ja paljon muuta!

Naisten 1920-luvun kampaukset siirtyivät monimutkaisista pitkistä kiharoista ja kiinnitetyistä päivityksistä. Naiset valitsivat lyhyet, tyylikkäät bobit erilaisia ​​tyylejä, mukaan lukien Päre , lyhyempi, aaltoileva bob. Turkit tai turkistakit olivat myös suosittuja tällä hetkellä, erityisesti pesukarhu, ja ne olivat merkittävä asema. Matalat korot sisään Mary Jane tai T-hihna tyylejä käytettiin useimpien asujen kanssa.

Kahden pääpäivän ulkonäön lisäksi naisten vaatteiden muut näkökohdat kehittyivät tänä aikana, koska useammalla naisella oli keinot ottaa lomaa ja osallistua vapaa-aikaan. Naisten uimapuvut muuttui lyhyemmäksi ja tiukemmaksi, mikä mahdollisti suuremman hetken vedessä ja enemmän ihoa näkyi aurinkoa - skandaali kehitys! Myös urheiluvaatteet muuttuivat toimivammiksi; löysät housut ja puserot tulivat naisten hyväksyttäviksi, kun naiset alkoivat harrastaa vapaa-ajan urheilua miesten rinnalla.

1920-luvun miesten muoti

Vaikka miesten muoti ei muuttunut yhtä voimakkaasti kuin naisten muodit, miesten muoti ajautui kohti modernisuutta ja toimivuutta. Uusien miesten tyylit mallinnettiin elokuvan tähdet ja kuuluisat kiellon gangsterit .

Miehet jatkoivat pukemista jokapäiväiseen käyttöön, mutta uusista kappaleista tuli sosiaalisesti hyväksyttäviä myös rentoissa olosuhteissa. Neulepuseroita suosittiin, kun yhä useampi nuori meni yliopistoon, ja miehet käyttivät niitä housuilla tai alushousuilla. Itse puvuista tuli vähemmän muodollisia; housut asennettiin löyhemmin ja liivi oli valinnainen. 1920-luku toi myös a Zoot-puku , jotka olivat suosittuja afroamerikkalaisten miesten keskuudessa. Näissä puvuissa oli leveät jalat ja hartiat, ja ne oli muotoiltu värikkäillä solmioilla ja taskuilla.

Vaikka meillä on taipumus ajatella a smokki nyt korkeimpana muodollisena vaatteena smokit hyväksyttiin vasta 1920-luvulla. Aikaisemmin miesten juhlapuvuja kutsuttiin valkoisiksi ja ne koostuivat valkoisesta solmiosta ja liivistä sekä takista ja hännistä. Mukavampi smokki korvasi takin ja hännät, ja nyt sitä kutsutaan smokki muodollinen. Tuxedot antoivat miesten tanssia vapaammin, kun itse tanssi muuttui monipuolisemmaksi ja aktiivisemmaksi.

mies-3390927_1920

Nuori mies, jolla on litteä korkki

1920-luvun kampaukset ja tarvikkeet miehille

Et voi ajatella 1920-luvun muotia ajattelematta hattuja. Miesten hatut olivat välttämättömiä litteistä korkkeista hattuihin. Ei ollut yleisesti hyväksyttävää lähteä talosta ilman sellaista. Litteät korkit olivat rento, ja pojat ja nuoret miehet käyttivät niitä usein. Fedoroja käytettiin myös rennosti, yleensä puvun kanssa. Top-hattuja pidettiin muodollisina hattuina.

Miesten hiukset olivat lyhyet ja liukastui takaisin , jäljittelemällä gangstereita ja elokuvan tähtiä, jotka olivat päivän kuuluisuuksia. Miehet myös rokkasi siteet ja rusetit ja sovittivat ne yhteen taskun neliöt , joita käytettiin tapana lisätä väriä ja ulottuvuutta asuihinsa. 1920-luvun miehet suosivat myös mustaa siipikärki , patentti nahka- tai kaksisävyiset kengät . Kuten naisilla, turkiksetkin merkitsivät asemaa pesukarhu joita haetaan niiden kuvion ja värin vuoksi.

Kulttuuristen vaikutusten ymmärtäminen röyhkeiden 20-luvun muodissa

Ensimmäisen aallon feminismi Yhdysvalloissa sai naiset äänioikeus vuonna 1919 . Äänestyksen myötä muuttui naisten asema, mikä heijastui kirjaimellisesti heidän vaatteisiinsa. Kuten edellä mainitsimme, korsetit olivat kaikki paitsi hylättyjä, ja vaatteet vähenivät seurannasta tiukat sosiaalikoodit merkitä hyve tai siviilisääty ja paljon muuta itsensä ilmaisua . Naisten muoti oli yksi kulttuurivallankumouksen päätehtävistä, joka määritteli heidän vapautumisensa ja pauhuvan kaksikymmentäluvun.

missä on Uuden Meksikon yliopisto

Kasvava talous yhdessä teknisen kehityksen ja yleisen vaurauden lisääntymisen kanssa loivat kasvavan kulttuurin kulutus , jossa ihmiset olivat innokkaita esittelemään rikkaus ja Tila ; osa tästä näytöstä oli ulkoasun ja ymmärryksen viljely. Muotiin pääsy oli ensimmäistä kertaa kaikkien luokkien ihmisten käytettävissä, ja uusien rikkaiden ja nousevan keskiluokan itsensä ilmaisemisessa oli voimaa.

Lisäksi monet nuoret miehet ja naiset lähtivät kotikaupungistaan ​​kaupunkiin lupaamalla työpaikkoja ja seikkailuja. Rajoittamattoman lupauksen määrittämä nuorisokulttuuri syntyi nopeasti.

Median vaikutukset

Elokuva-ala oli vasta alkamassa massoittain 1920-luvulla, ja kaiken sosiaalis-taloudellisen aseman omaavat ihmiset voivat mennä katsomaan elokuvat . Elokuvatähdet kuten Clara Bow, Greta Garbo, Rudolph Valentino ja Buster Keaton vaikuttivat voimakkaasti päivän tyyliin. Hollywoodia pidettiin glamourin korkeudena, ja elokuvan tähdet olivat uusi käsite, jota ihmiset olivat innokkaita jäljittelemään hedonistisissa 20-luvulla

Näihin muutoksiin liittyy sanomalehti syndikaatit salli ihmisten saada kaikki samat tiedot - ensimmäistä kertaa maan kaupunkien ja maaseutukaupunkien ihmiset lukivat ja näkivät saman sisällön keskenään. Sanomalehdissä julkaistiin samat tarinat, ihmiset näkivät samat elokuvat ja pystyivät osallistumaan kansalliseen kulttuuriin. Tämä oli erityisen tärkeää, kun tiedotusvälineet loistivat kieltojoukkojen nousua esiin. Heidän elämäntapansa ja kulttuurinsa alkoivat vaikuttaa muotiin ja liikakulttuuriin.

kuinka lisätä gpaasi

Moderni taide vaikutti myös 1920-luvun muotiin. Kuten kaikki muutkin, taiteilijat yrittivät ymmärtää tuhoavan sodan omalla tavallaan, mikä johti Dada, surrealismi ja ekspressionismi. Art deco oli merkittävä vaikutus muotiin, koska se keskittyi muotoihin ja ulottuvuuteen ja tarkoitti visuaalisen kokemuksen luomista. Vaikutukset näkyvät Läppä ja Garconne etsii naisia ​​painottaen viivoja ja muotoja.

möly-kaksikymppinen-3713299_1920

Esimerkki art decosta

Perintö ja 1920-luvun muotitrendit tänään

Ikuisen lisäyksen lisäksi Pikkumusta , 1920-luvun muotivaikutukset määrittelevät edelleen muotiteollisuuden sellaisena kuin me sen tunnemme.

1920-luvun muoti oli tiiviisti sidoksissa naisten vapautumiseen ja oli yksi ensimmäisistä monista liikkeistä, joka teki naisten muodista mukavamman, toimivamman ja sopivamman heidän tarpeisiinsa ja luovuuteensa fyysisen houkuttelevuuden sijaan.

Vielä tärkeämpää on, että 1920-luku muodosti muodin alati muuttuvaksi osaksi kulttuurilexikoniamme, mikä vaikuttaa ihmisiin kaikkialla maailmassa.

Yleinen ilmaisu on se muoti on syklistä , mikä selittää, miksi tietyt tyylit, kuten leggingsit, ovat viime vuosina palanneet 1980-luvulta. Tämän sanotaan, että 1920-luvun muodin vaikutus on kaikkialla, äskettäisestä kirkkaiden muotojen ja kuvioiden noususta sekä löysien housujen ja bleiserien elpymisestä.

milloin haen yliopistoon

Tässä on joitain hauskoja tapoja kanavoida 1920-luku jokapäiväisissä asuissasi välttäen samalla näyttämästäsi kuin sinulla olisi puku.

  • Putkimekot, swing-mekot ja vaihtomekot ovat loistava tapa saada aikaan 20-luvun vaikutus, koska ne eivät ole muodoltaan sopivia. Näitä mekkoja on erilaisia ​​tyylejä ja niitä on helppo käyttää.

  • Sama löysillä, suorilla jaloilla housuilla! Nämä puhtaat viivat koskevat muotoa ja pariksi yhdistettynä oikeisiin lisävarusteisiin luovat dramaattisen ilmeen, josta pidät.

  • Lisätarvikkeet ovat hieno tapa lisätä 1920-luvun tunnelmaa. Suuret korvakorut, pitkät kaulakorut - etenkin helmet - ja huivit lisäävät ulottuvuuttasi. Kirkkaat värit koko matkan!

  • Bobbed-kampaukset palasivat äskettäin, ja me olemme kaikki siitä. Bobbed hiukset näyttävät hyvältä korvakorut, hatut ja päänauhat, ja ne kutsuvat möly 20-vuotiaita.

  • Miehille on hieman vaikeampi lisätä 1920-luvun tyyliä asuun, koska miesten vaatteet ovat yleensä hieman yleisempiä, ja 20-luvun inspiroimia kappaleita on vaikea löytää. Paras ehdotukseni lisätä 1920-luvun tyyli miesten ulkoasuun on lisätä hattu! Fedoras ja litteät korkit ovat tyylikkäitä joka vuosikymmen, ja miehet voivat ehdottomasti lisätä henkseleitä tai värikkäitä rusetteja.

Muista, että 1920-luvun muoti sekä miehille että naisille tarkoitti a Katso ja vaatteiden käyttäminen ilmaisemaan itseäsi. Kun käytetään 1920-lukua inspiraationa, on tärkeintä pitää mielessä, että 20-luvun muoti on itseilmaisua ja vapautta. On uskomattoman hauskaa muuttaa kehosi taideteokseksi, joka puhuu puolestaan.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Havaijin yliopisto Manoan pääsyvaatimukset

Suhteelliset asesanat SAT -kirjoittamiseen: joka vs. tuo ja enemmän

Milloin käytät kuka vs. kuka ja mitä vs mitä? SAT -kirjoittaminen testaa sinua tällaisilla suhteellisilla pronomineilla, ja sinun on hallittava ne nostaaksesi pisteitäsi. Opi tärkeimmistä strategioistamme käsitellä näitä kirjoituskysymyksiä.

SUNY Maritime College pääsyvaatimukset

Voitko käyttää vanhoja SAT -tekniikoita uuden SAT: n opiskeluun?

Onko sinulla vaikeuksia löytää harjoitusmateriaaleja SAT: lle? Selitämme, kuinka voit käyttää vanhoja SAT- ja ACT -laitteita valmistautuaksesi nykyiseen testiin.

Pittsburgin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Comptonin lukio | 2016-17 rankingit | (Compton,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Comptonin lukiosta Comptonissa, Kaliforniassa.

Mikä on Emory Pre-College -ohjelma? Pitäisikö hakea?

Harkitsetko Emory Pre-College -ohjelmaa? Tutustu tähän oppaaseen saadaksesi selityksen siitä, mistä on kyse ja miten pääset mukaan tähän kilpailukykyiseen ohjelmaan.

Lopullinen opinto-opas: SAT: n maailmanhistorian aihetesti

Kysymyksiä SAT 2 -historian historiasta? Selitämme, mitä aiheita se kattaa, mistä löydät harjoitustestit ja parhaat valmisteluvinkit.

Mitä sinun on tiedettävä Etelä -Pasadenan lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Etelä -Pasadenan lukiosta Etelä -Pasadenassa, Kaliforniassa.

ACT-majoituksen saaminen: Täydellinen opas

Mihin ACT-majoituksiin olet oikeutettu ja miten haet niitä? Lue lisätietoja yksityiskohtaisesta oppaastamme.

Bentley University ACT -pisteet ja GPA

17 upeaa laatikkopunostyyliä ja niiden hoito

Mitä ovat laatikko punokset? Ovatko ne pitkiä vai lyhyitä? Paksu vai ohut? Mitä laatikkopunostyylejä voit luoda? Opi kaikki tästä ainutlaatuisesta kampauksesta!

Oceanside-lukio | 2016-17 rankingit | (Oceanside,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Oceanside High Schoolista Oceanside, CA.

Montanan osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Lynnin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Thurgood Marshallin lukio | 2016-17 Rankings | (San Francisco,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Thurgood Marshall High Schoolista San Franciscossa, Kaliforniassa.

Kuinka laskea ACT-yhdistelmäpisteet, plus 5 strategiaa

Lue tämä oppiaksesi kuinka laskea ACT-yhdistelmäpisteet. Opi 5 tärkeää strategiaa yhdistettyjen pisteiden parantamiseksi.

Pitäisikö sinun arvata SAT? 6 arvailustrategiaa

Mietitkö, 'pitäisikö minun arvata SAT: sta'? Lyhyt vastaus: kyllä! Jaamme tarkalleen kuinka arvata tehokkaasti ja netto lisäpisteitä testistä.

Kuinka päästä Harvardiin ja Ivy Leagueen, Harvardin alumni

Tässä täydellisessä oppaassa Harvardin alumni selittää avaimet päästäkseen Harvardiin, Stanfordiin, MIT: hen, Yalen ja muihin Ivy League -kouluihin. Saatat huomata, että sinun on muutettava sovellusstrategiaasi kokonaan.

Gustavus Adolphus Collegen pääsyvaatimukset

Tämän vuoden Syracuse -yliopiston pääsyvaatimukset

Täydellinen Crash Course romanttiseen runouteen

Etsitkö selkeää romantiikan määritelmää? Selitämme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää romanttisesta runoudesta ja romantiikan aikakaudesta.

Draken yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on järkevä luku? Määritelmä ja esimerkit

Mikä on järkevä luku? Opi tämän termin määritelmä ja tutustu järkeviin numeroesimerkkeihin, joiden avulla voit ymmärtää, mitä ne ovat ja miten ne eroavat irrationaalisista numeroista.

Colgaten yliopiston ACT -tulokset ja GPA