18 kriittistä tappaaksesi pilkkulintujen lainauksia, selitetty

ominaisuus-tappaa-pilkkaava lintukirja

Ei vain Harper Leen Tappaa pilkkulintu yksi yleisimmin opetetuista kirjoista amerikkalaisissa lukioissa, mutta se on myös yksi suosituimmista kirjoista yleensä. Itse asiassa, se äänestettiin äskettäin Amerikan suosikkiromaaniksi ! Sen suosio on kestänyt vuosikymmenien ajan, ja sitä opetetaan edelleen kouluissa ympäri Yhdysvaltoja tänään.

Siksi selitämme 18 parasta Tappaa pilkkulintu lainauksia sinulle. Sen lisäksi, että tutustuu romaanin erottuviin hetkiin, hän tämän artikkelin lopussa saat syvällisemmän käsityksen kirjan teemoista, hahmoista ja tärkeimmistä elementeistä .Lyhyt katsaus Tappaa pilkkulintu

Ennen kuin hyppäämme valintamme tärkeimpiin Tappaa pilkkulintu lainausmerkit, tässä on hyvin, erittäin lyhyt yleiskatsaus Tappaa pilkkulinnut juoni. (Mutta muista lukea kirja itse - se on ehdottomasti kirja, jonka sinun on tiedettävä!)

Tappaa pilkkulintu on Harper Leen romaani, joka julkaistiin vuonna 1960. Se kertoo tapahtumista, jotka tapahtuvat Maycombissa Alabamassa 1930-luvulla. Kertoja on Scout Finch, kuusivuotias tyttö, jonka isä Atticus on merkittävä asianajaja kaupungissa.

Atticus suostuu puolustamaan Tom Robinsonia, mustaa miestä, jota syytetään virheellisesti valkoisen naisen raiskaamisesta, mikä tekee Finchin perheestä sosiaalisen pariaan. (Muista: tämä kirja on tehty ennen kansalaisoikeusliikettä Yhdysvalloissa!) Kirja seuraa partiolaisia ​​kolmen vuoden ajan, kun hän ja hänen veljensä Jem oppivat navigoimaan rasismissa yhteisössään.

ÄläKun olet tutustunut kirjan juoniin nopeasti, sukelkaamme parhaamme mukaan Tappaa pilkkulintu lainauksia tietää!

kehoa pilkkaava lintu

Naurulinnut ovat yleisiä Amerikan eteläosassa ja ovat tunnettuja matkimalla muiden lintujen kutsuja ... mistä he saavat nimensä!

18 Kriittinen Tappaa pilkkulintu Lainausmerkit

Esittelemme nyt 18 tärkeintä Tappaa pilkkulintu lainaukset sinun pitäisi tietää. Tästä osiosta löytyy joukko ajatuksia herättäviä lainauksia Tappaa pilkkulintu rasismilainaukset, jotka käsittelevät yhtä romaanin keskeisistä aiheista, Atticus Finchin lainauksia ja muuta.

Lainaus # 1: Synti tappaa pilkkulintu

Atticus sanoi eräänä päivänä Jemille: 'Haluaisin mieluummin, että ammuisit takapihalle, mutta tiedän, että seuraat lintuja. Ammu kaikki haluamasi bluejayt, jos voit lyödä heitä, mutta muista, että synti on tappaa pilkkulintu. '

Se oli ainoa kerta, kun olen koskaan kuullut Atticuksen sanovan, että oli synti tehdä jotain, ja kysyin neiti Maudielta.

'Isäsi on oikeassa', hän sanoi. 'Naurulinnut eivät tee yhtä asiaa, mutta tekevät musiikkia nautittavaksi. He eivät syö ihmisten puutarhoja, eivät pesää korkeissa, eivät tee yhtä asiaa, vaan laulavat sydämensä meille. Siksi on synti tappaa pilkullinen lintu. ' (s.88)

Tämä ensimmäinen laina kriittisten listallamme TKAM lainaukset tarjoavat kirjan otsikon, joten tiedämme sen olevan tärkeä. Aina kun kohtaat tällaisen lainauksen ja haluat analysoida sitä, sinun on ensin kysy itseltäsi, mitä kirjoittaja yrittää kertoa sinulle .

Pinnalta katsottuna tällä kohdalla ei näytä olevan mitään tekemistä romaanin pääteeman (rasismi) tai sen vähempien teemojen (moraali, lapsuus ja eteläisten maaseutuyhteisöjen todellisuus) kanssa, mutta jos ajattelemme sitä, havaitsemme, että se todella tekee .

Yhtäältä nämä linjat osoittavat sen Scout oppii yhteisöä jakamaan joukon arvoja . Atticus ei ole ainoa henkilö, jonka mielestä pilkkalinnun tappaminen on synti; Neiti Maudie, kadun toisella puolella oleva naapuri, tekee niin. Loppujen lopuksi pilkullinen lintu on hyvän ja toivon symboli, joten tämä kohta opettaa lukijoille hyvän ja pahan välistä eroa. Naurettava lintu ja sen edustama on 'hyvää', ja sen tappaminen - tai pikemminkin viattomuuden tuhoaminen - on pahaa.

Kun Scout oppii nämä arvot, hän kasvaa lapsuudestaan ​​ja Maycombin, hänen kaupunkinsa yhteiseksi yhteiskunnaksi. Yksi monista teemoista Tappaa pilkkulintu on Scoutin täysi-ikäinen , tai hänen kasvunsa lapsuuden viattomuudesta aikuisuuteen. Tämäntyyppisen tarinan tekninen nimi on a bildungsroman , joka on saksankielinen 'koulutusromaani', mutta yleensä me kutsumme heitä vain ikääntyviksi tarinoiksi.

Lainaus # 2: Atticus empatiaan

'Ensinnäkin', hän sanoi, 'jos voit oppia yksinkertaisen temppun, partiolainen, tulet paljon paremmin toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa. Et koskaan oikein ymmärrä ihmistä, ennen kuin tarkastelet asioita hänen näkökulmastaan ​​... kunnes kiipeät hänen ihoonsa ja kävelet siinä. (s.32)

Tämä on ehdottomasti yksi tärkeimmistä Atticus Finchin lainauksista.

kuinka kauan kahvi pysyy järjestelmässä

Myötätunto , tai kyky ymmärtää toisen ihmisen kokemuksia, on toinen tärkeä teema Tappaa pilkkulintu , ja Atticus toimii kirjan moraalisena kompassina. Partiolaisille ja monille muille hahmoille Atticus on malli siitä, minkä hyvän ihmisen tulisi olla: joku, joka arvostaa muita ja puolustaa oikeutta, ei välitä mitä yhteiskunta sanoo.

Tappaa pilkkulintu tutkitaan, miksi rasismi on olemassa ja miten voimme torjua sitä. Tämä kirjan alkupuolella oleva vuoropuhelu tiivistää lyhyesti Atticuksen mielipiteen rasismista: se on kyvyttömyys tai haluttomuus yrittää ymmärtää sellaisen näkökulmaa, joka on toisin kuin itse . Koko kirjassa katsomme, että Scout ottaa tämän oppitunnin sydämeen, kun hän yrittää myötätuntoa monipuolisen joukon ihmisten näkökulmista yhteisössä.

Atticus ja Tom Robinson vuonna 1962 TKAM

Lainaus # 3: Atticus rohkeudesta

Salamannopeasti Atticus oli ylös ja seisoi hänen yläpuolellaan. Jem hautasi kasvonsa Atticuksen paidan etuosaan.

'Sh-h', hän sanoi. Luulen, että se oli hänen tapa kertoa sinulle - kaikki on nyt hyvin, Jem, kaikki on kunnossa. Hän oli hieno nainen. '

'Nainen?' Jem nosti päänsä. Hänen kasvonsa olivat punertavat. 'Kaiken sen jälkeen, mitä hän sanoi sinusta, nainen?'

'Hän oli. Hänellä oli omat näkemyksensä asioista, paljon erilaisia ​​kuin minun, ehkä ... poika, sanoin, että jos et olisi menettänyt päätäsi, olisin pannut sinut lukemaan hänelle. Halusin sinun näkevän jotain hänestä - halusin sinun näkevän mikä todellinen rohkeus on sen sijaan, että saisit ajatuksen siitä, että rohkeus on mies, jolla on ase kädessään. Se on, kun tiedät, että sinua nuolee ennen kuin aloitat, mutta aloitat joka tapauksessa ja näet sen läpi mitä tahansa. Voitat harvoin, mutta joskus voitat. Rouva Dubose voitti kaikki hänen kilonsa. Hänen näkemyksiensä mukaan hän kuoli nähdessään mitään eikä ketään. Hän oli rohkein henkilö, jonka olen koskaan tuntenut. ' (s.107)

Rouva Dubose oli morfiiniriippuvainen, joka pystyy voittamaan riippuvuutensa Jemin avulla. Aluksi hän on rasistinen ja ankara, mikä kauhistuttaa Scoutia ja Jemia, mutta Atticus ihailee häntä, koska hän asui 'näkemyksiensä mukaan'.

Kun luet näitä Tappaa pilkkulintu lainausmerkit, huomaat Atticus Finchin lainaukset, joissa hän puhuu Jemille, ovat aivan erilaisia ​​kuin partiolaisille . Atticus yrittää koko kirjassa antaa Jemille vaihtoehtoisen tavan olla rohkea - ja siten vaihtoehtoinen tapa olla hyvä mies. Atticus yrittää näyttää Jemille, että hän voi olla rohkea yksinkertaisesti ajamalla sitä, mikä hänen mielestään on oikein, vaikka hän saattaa lopulta epäonnistua. Tämä lainaus opettaa meille sen moraalinen ihminen voi olla sinänsä rohkeaa .

Ensimmäisessä lainauksessa tarkastelimme, kuinka kirja jäljittää Scoutin kasvua, mutta yksi asia, joka tekee tästä kirjasta niin houkuttelevan, on se, että kaikki muutkin hahmot osoittavat kasvua. Jem on vähän Scoutia vanhempi - hän on 12-vuotias toisessa osassa - joten hän on juuri kasvamassa aikuisikään. Tämä on vaikea aika ihmisen elämässä, koska hän yrittää löytää paikkansa yhteiskunnassa Atticukselle on tärkeää, että Jem ymmärtää, että väkivalta ei ole ollenkaan rohkeaa .

Lainaus nro 4: Atticus omantuntoon

'No, useimmat ihmiset näyttävät ajattelevan olevansa oikeassa ja olet väärässä ...'

'Heillä on varmasti oikeus ajatella sitä, ja heillä on oikeus kunnioittaa täysin mielipiteitään', sanoi Atticus, 'mutta ennen kuin voin asua muiden ihmisten kanssa, minun on elettävä itseni kanssa. Yksi asia, joka ei noudata enemmistösääntöä, on ihmisen omatunto. ' (s. 101)

Vaikka Scoutin ja Jemin kasvu kirjassa liittyy heidän lisääntyvään tietoonsa Maycombin aikuisyhteiskunnasta, Atticuksen kasvu liittyy hänen haluunsa ylittää nämä yhteiskunnalliset normit . Hän näkee tavat, joilla Maycombin ideat rodusta, miehuudesta ja moraalista vahingoittavat monia sen kansalaisia.

Atticuksesta tekee niin moraalisen luonteen hänen taipumuksensa seurata omia vaistojaan sen suhteen, mikä on oikein tai väärin, eikä seurata yhteisön tapoja. Koska hän on hyvin näkyvä poliittinen hahmo kaupungissa, tämä ominaisuus tekee hänestä joskus epäsuosittua.

mikä on sana kieliopissa

Lainaus nro 5: Atticus rasismista

'Mitä vanhempi kasvat, sitä enemmän näet. Ainoa paikka, jossa miehen pitäisi saada neliösopimus, on oikeussalissa, olipa hän sitten minkä tahansa sateenkaaren värinen, mutta ihmisillä on tapa viedä kaunansa suoraan tuomaristolaatikkoon. Vanhetessasi näet valkoisten miesten huijaavan mustia miehiä joka elämäsi päivä, mutta anna minun kertoa sinulle jotain ja älä unohda sitä - aina, kun valkoinen mies tekee niin mustalle miehelle riippumatta siitä, kuka hän on , kuinka rikas hän on tai kuinka hienosta perheestä hän tulee, tuo valkoinen mies on roskaa. ' (s.207)

Tämä on yksi mielenkiintoisimmista Tappaa pilkkulintu rasismin lainausmerkit, koska Atticuksen ajatukset rodusta esitetään selkeimmin. Kun taas monet kaupunkilaiset uskovat, että valkoiset ihmiset ovat parempia kuin mustat, Atticus uskoo, että kaikilla ihmisillä tulisi olla tasavertainen edustus tuomioistuimessa . Toisin sanoen Atticus suhtautuu rohkeasti rasismiin.

Lisäksi hän toteaa, että valkoinen mies, joka käyttää etuoikeuttaan mustan miehen huijaamiseen, on itse asiassa huonompi kuin musta mies. Tämä olisi ollut hyvin epäsuosittu yhteisössä tällä ajanjaksolla, ja tämä kohta on vielä toinen esimerkki Atticuksen oppimisesta ylittää yhteisön tapoja elääkseen moraalisempaa elämää.

maudie-and-jem-to-kill-a mockingbird

Maudie ja Jem vuonna 1962( Klassinen elokuva / Flickr)

Lainaus # 6: Jem perheestä

'Entä jos hän olisi sukulainen meille, täti?'

'Tosiasia on, että hän ei ole sukulainen meille, mutta jos olisikin, vastaukseni olisi sama.'

'Täti', Jem puhui, 'Atticus sanoo, että voit valita ystäväsi, mutta et voi valita perheesi,' he ovat silti sukulaisia ​​sinulle riippumatta siitä, tunnustatko heidät vai ei, ja se saa sinut näytä oikein typerältä, kun et. ' (s. 210)

Yksi houkuttelevimmista näkökohdista Tappaa pilkkulintu on se, että se antaa meille käsityksen siitä, mitä tarkoittaa olla perhe. Vaikka Scoutin äiti on poissa - emme edes opi hänen etunimeään - katsomme Atticuksen tekevän parhaansa ollakseen hyvä isä Scoutille ja Jemille. Samoin Scout ja Jem tekevät aina parhaansa elääkseen Atticuksen esimerkin kunnollisuudesta .

Vaikka he eivät ole tyypillinen Maycomb-perhe, heitä yhdistää rakkaus ja kunnioitus. Heidän kauttaan Lee osoittaa lukijoille, että perheessä ei ole kyse kahdesta vanhemmasta - vaan rakkaudesta, joka sitoo ihmiset yhteen.

Lainaus # 7: Atticus tasa-arvosta

'Mutta tässä maassa on yksi tapa, jossa kaikki ihmiset luodaan tasa-arvoisiksi - on yksi inhimillinen instituutio, joka tekee rikoksesta samanlaisen kuin Rockefeller, tyhmä mies on yhtä suuri kuin Einstein ja tietämätön mies on yhtä korkea kuin mikä tahansa korkeakoulu presidentti. Tämä instituutio, herrat, on tuomioistuin. Se voi olla Yhdysvaltojen korkein oikeus tai maan nöyrin J.P.-tuomioistuin tai tämä kunniakas tuomioistuin, jota palvelette. Tuomioistuimillamme on vikoja, kuten kaikilla ihmislaitoksilla, mutta tässä maassa tuomioistuimemme ovat suuria tasoja, ja tuomioistuimissamme kaikki ihmiset luodaan tasa-arvoisiksi. ' (s.193)

Jokaisella hahmolla on oma konfliktinsa Tappaa pilkkulintu ja Atticuksen ensisijainen ristiriita on ristiriita sen suhteen, mitä hän tietää moraalisesti oikeaksi, ja yhteisön odotusten välillä .

Täällä meillä on toinen Atticus-lainauksista, joissa hän toteaa, että oikeussalin tavoitteet, jotka ovat oikeudenmukaisen ja tasa-arvoisen yhteiskunnan luominen, ovat tärkeämpiä kuin paikallisen yhteisön rajoitukset; siten heihin ei saisi kohdistua samoja ennakkoluuloja. Atticus on rohkea näissä julkisissa väitteissä, mikä asettaa hänet ristiriitaan joidenkin muiden Maycombin ihmisten kanssa.

Lainaus # 8: Atticus empatiaan (jälleen)

'He' jahtoivat häntä 'eivät koskaan voineet saada häntä kiinni, koska he eivät tienneet miltä hän näytti,' Atticus ', kun he vihdoin näkivät hänet, miksi hän ei ollut tehnyt mitään näistä asioista ... Atticus, hän oli todella mukava ... '

Hänen kätensä olivat leuan alla, vetivät kantta ylös ja työnsivät sen ympärilleni.

'Useimmat ihmiset ovat, partiolaiset, kun lopulta näet heidät.' (s. 263)

Jälleen kerran Atticus opettaa partiolaisia ​​myötätuntoa muiden ihmisten näkökulmista. Vaikka Atticus on moraalisesti ristiriidassa Maycombin kulttuurin kanssa suuressa osassa kirjaa, häntä ohjaa usko siihen, että jokainen on sydämessään kunnollinen ihminen .

Hän ymmärtää, että muut kaupunkilaiset ovat toisinaan painostuksessa noudattamaan sosiaalisia tapoja eikä omaa oikean ja väärän tunnettaan. Atticus näyttää uskovan, että jos kaikkien tulisi noudattaa eettisiä vaistojaan, he päättäisivät käyttäytyä moraalisesti, ja tämä on opetus, jonka hän jatkuvasti yrittää juurruttaa partiolaisille.

ullakko ja partiolainen

Atticus ja Scout vuoden 1962 elokuvassa( Klassinen elokuva / Flickr)

Lainaus # 9: Partiolainen luokassa

'Ei, kaikkien on opittava, kukaan ei ole syntynyt tietoon'. Koska Walter on niin älykäs kuin hän voi olla, häntä vain pidätetään joskus, koska hänen on pysyttävä poissa ja autettava isäänsä. Mikään ei ole väärässä hänessä. Naw, Jem, mielestäni on vain yksi sellainen kansa. Ihmiset.' (s.221)

Walter Cunningham, Jr., on köyhän maanviljelijän poika, jolla ei ole varaa maksaa Atticukselle, vaan maksaa hänelle esimerkiksi polttopuuta ja hikkoripähkinöitä.

Tässä Scout soveltaa Atticukselta saamiaan empatian oppitunteja ymmärtääkseen alemman luokan henkilöiden kokemuksia. Hän tajuaa sen Walterilla ei ole samoja etuja kuin hänellä, hän tekee kuitenkin parhaansa oppimiseksi . Tämä lainaus ei vain osoita Scoutin kasvua hahmona, vaan myös vahvistaa Tappaa pilkkulintu Empatian teema.

Lainaus # 10: Atticus aatelistoon

'Scout, yksinkertaisesti työn luonteen vuoksi, jokainen asianajaja saa elinaikanaan ainakin yhden tapauksen, joka vaikuttaa häneen henkilökohtaisesti. Tämä on minun. Saatat kuulla ruma puhua siitä koulussa, mutta tee yksi asia minulle, jos haluat: pidät vain päätäsi korkealla ja pidät nyrkit alas. Riippumatta siitä, mitä kukaan sinulle sanoo, älä anna heidän hankkia vuohesi. Yritä taistella päätäsi muutoksesta ... se on hyvä, vaikka se vastustaisi oppimista. '

'Atticus, aiomme voittaa sen?'

'Ei hunajaa.'

'Miksi sitten-'

'Pelkästään siksi, että meitä nuoli sata vuotta ennen aloittamista, ei ole syytä olla yrittämättä voittaa', Atticus sanoi. (s. 75)

Tässä Tappaa pilkkulintu lainata, Atticus kertoo partiolaisille kuinka käyttäytyä kunniallisesti vastoinkäymisten edessä . Atticuksen vakaumus omassa moraalissaan asettaa paitsi itsensä konfliktiin kaupunkilaisten kanssa myös hänen perheensä, kuten hän ymmärtää. Atticus yrittää syvästi perheestään välittäneenä valmistautua vastareaktioon; kuitenkin hän opettaa heille myös, että tappiossa on ihmisarvo, kunhan noudatetaan heidän parhaansa eettistä harkintaa.

Lainaus # 11: Calpurnia yrityksen kohtelusta

'On joitain ihmisiä, jotka eivät syö kuten meitä', hän kuiskasi kiihkeästi, mutta sinua ei ole kutsuttu olemaan ristiriidassa heidän kanssaan pöydässä, kun he eivät. Tuo poika on mukava ja jos hän haluaa syödä pöytäliinan, annat hänelle, kuuletko? '

'Hän ei ole yritys, Cal, hän on vain Cunningham -'

Piilota suu! Ei ole väliä kuka he ovat, kukaan asettaa tämän talon kompoijaan, äläkä anna minun kiinnittää huomiosi heidän tapaansa kuin olisit niin korkea ja mahtava! Yo 'ihmiset saattavat olla parempia' Cunninghamsissa, mutta se ei ole merkitystä mistään siitä, miten häpäisette heitä - jos et voi toimia kelvollisena syömään pöydässä, voit vain asettaa tänne ja syödä keittiö!' (s.28)

Uudelleen, Partiolainen oppii luokaneroista , ja tällä kertaa se tulee perheen taloudenhoitajalta Calpurnialta. Se, että partiolainen saa elämänopetuksia afrikkalaisamerikkalaiselta naiselta, jota ei kohdella vain tasa-arvoisena, vaan myös perheenjäsenenä, on esimerkki siitä, kuinka erilaiset peiput eroavat useimmista muista kaupunkilaisista.

Se osoittaa myös lukijoille, joilla saattaa olla omat ennakkoluulonsa ihmiset, jotka ovat erilaisia ​​kuin he, ovat edelleen ihmisiä —Ja he ansaitsevat kohtelun tasa-arvoisina ja ystävällisinä.

jem-partiolainen ja kalpurnia

Calpurnia, Jem ja Scout vuoden 1962 elokuvassa( Klassinen elokuva / Flickr)

Lainaus # 12: Atticus lapsille

'Jack! Kun lapsi kysyy sinulta jotain, vastaa hänelle hyvyyden vuoksi. Mutta älä tee siitä tuotantoa. Lapset ovat lapsia, mutta he voivat havaita veronkierron nopeammin kuin aikuiset, ja kiertäminen vain sekoittaa heitä. ... '' (s.85)

Tämä on yksi vähemmän tunnetuista Atticus Finch -lainauksista, mutta se on silti tärkeä. Täällä Atticus puhuu veljensä John Hale Finchin kanssa sen jälkeen kun Scout kuulee kiroavan. Tämä lainaus osoittaa, kuinka Atticus kohtelee lapsiaan ikään kuin he olisivat yhtä älykkäitä kuin aikuiset (tässä tapauksessa ikään kuin ne olisivat ehkä lisää älykkäämpiä kuin aikuiset).

Atticus kohtelee aina kaikkia kunnioittavasti ja on hyvin oivaltava näkemyksissään ihmiskäyttäytymisestä, ja tämä lainaus paljastaa hänen ajatuksensa vanhemmuudesta. Hän ei koskaan väitä, että hänellä on valta lapsistaan, vaan hän näyttää esimerkkiä ja kohtelee heitä enemmän ikäisinä kuin lapsina. Se, että hänen lapsensa kutsuvat häntä etunimellään Atticus, osoittaa, että he pitävät itseään tasavertaisesti myös hänen kanssaan.

Lainaus # 13: Atticus koristeluun

'Atticus käski minun poistaa adjektiivit, ja minulla olisi tosiasiat.' (s.59)

Tämä lainaus on Scoutin vastaus Jemille, kun hän yrittää tehdä vaikutuksen muinaiseen Egyptiin tuntemuksellaan. Vaikka se on melko epämääräinen kommentti Scoutilta, se auttaa meitä ymmärtämään muutamia asioita Atticuksesta.

Yksi on se, että tämä on jälleen yksi esimerkki hänen vaikutuksestaan ​​lapsiinsa. Hänen mielipiteensä kertovat heille koko kirjassa.

Toinen, tärkeämpi osa Atticusta, jonka tämä kommentti paljastaa, on hänen suoraviivainen moraalinen herkkyytensä . Voit käyttää tätä hänen päätöksessään puolustaa Tom Robinsonia. Poistettuaan adjektiivin 'musta' Tom Robinson ei ole enää 'musta mies', vaan yksinkertaisesti mies, mikä on tosiasia, joka ohjaa tapaa, jolla Atticus kohtelee ja edustaa Tomia.

Lainaus # 14: Atticus partiolaisen käyttäytymisestä

Alexandra-täti oli fanaattisesti pukuni suhteen. En voinut toivoa olevani nainen, jos käytän ratsastushousuja; kun sanoin, että en voinut tehdä mitään mekossa, hän sanoi, että minun ei pitänyt tehdä asioita, jotka vaativat housuja. Alexandra-tädin näkemys karkotuksestani oli leikkiä pienillä uuneilla, teesarjoilla ja yllään Add-A-Pearl-kaulakoru, jonka hän antoi minulle syntyessäni; Lisäksi minun pitäisi olla auringonsäde isäni yksinäisessä elämässä. Ehdotin, että yksi voisi olla yhtä hyvin auringonpaistehousu housuissa, mutta täti sanoi, että hänen oli käyttäydyttävä kuin auringonsäde, että olen syntynyt hyvänä, mutta kasvanut asteittain huonommin joka vuosi. Hän loukkaantui tunteitani ja asetti hampaani pysyvästi reunalle, mutta kun kysyin Atticukselta siitä, hän sanoi, että perheessä oli jo tarpeeksi auringonvaloja ja jatkaakseni liiketoimintaa, hän ei välittänyt minusta paljon. (s.80)

Alexandra-täti on Atticuksen vanhempi sisar ja on usein konservatiivisempi kuin hän. Täällä hän kritisoi Scoutin pukeutumista ja käyttäytymistä, jota kuvailtaisiin 'hämäränä'.

Alexandra-täti kritiikistä huolimatta Atticus kannustaa Scoutia toimimaan ja pukeutumaan haluamallaan tavalla. Paikalle ja ajanjaksolle Atticus on sosiaalisesti edistyksellinen, ja tämä lainaus osoittaa meille toisen näkökulman Atticus luottaa lapsiinsa olemaan itseään eikä yritä pakottaa heille sosiaalisia tapoja .

mikä on maksimipistemäärä

maudie-jem-atticus

Jem, Atticus ja Maudie vuonna 1962( Klassinen elokuva / Flickr)

Lainaus # 15: Neiti Maudie uskonnosta

'On vain jonkinlaisia ​​miehiä, jotka ovat niin kiireisiä huolehtimaan seuraavasta maailmasta, jota he eivät ole koskaan oppineet elämään tässä, ja voit katsoa kadulle ja nähdä tulokset.'

Neiti Maudie lopetti rokkaamisen, ja hänen äänensä koveni.

'Olet liian nuori ymmärtämään sitä', hän sanoi, 'mutta joskus Raamattu yhden miehen kädessä on pahempi kuin viskipullo kädessäsi - oi, isäsi.' (s.46)

Vaikka kaikki kirjan hahmot ovat enemmän tai vähemmän uskollisia kristittyjä, monet heistä eivät käyttäydy sellaisenaan. Nämä ihmiset toimivat usein ennakkoluulojen, pahoinvoinnin ja pelon vuoksi. Ulkopuolisen uskonnollisuuden, mutta ei myötätuntoisen tai empaattisen, tekopyhyys on yksi ironia, joka ajaa Atticuksen toimimaan Tomin puolesta.

Tässä lainauksessa neiti Maudie on oikeassa siinä, että monet kaupungin vaarallisimmista ihmisistä ovat uskollisimpia. Atticus on jälleen korkean käyttäytymisen taso.

Lainaus # 16: Partiolainen lukemiseen

Mumbelin, että olin pahoillani ja jäin eläkkeelle meditoimalla rikokseni. En ole koskaan tietoisesti oppinut lukemaan, mutta jotenkin olin tukahdutettu laittomasti päivälehdissä. Pitkinä kirkon tunteina - olinko sitten oppinut? En voinut muistaa, etten voinut lukea lauluja. Nyt kun olin pakotettu miettimään asiaa, lukeminen oli jotain, joka vain tuli minulle ... En muista, milloin Atticuksen liikkuvan sormen yläpuolella olevat linjat erosivat sanoiksi, mutta olin tuijottanut niitä iltaisin muistissani kuunnellen päivän uutisille, Lakiiksi annettaviksi laskuiksi, Lorenzo Dow'n päiväkirjoihin - mitä Atticus sattui lukemaan, kun indeksoin hänen sylissään joka ilta. En koskaan rakastanut lukea ennen kuin pelkäsin menettävän sen. Yksi ei rakasta hengitystä. (s.21)

Tässä kohdassa Scoutia on pidätetty lukemasta opettajansa, Miss Caroline, joka ei hyväksy Atticusta, joka on jo opettanut Scoutia lukemaan. Kuten tämä laina havainnollistaa, Scout pitää lukemista paitsi itsessään myös ilona tärkeä osa hänen suhteitaan isäänsä ja olennainen osa hänen identiteettinsä (yhtä tärkeä kuin hengitys).

Täällä näemme, kuinka Atticuksen tyttärensä älykkyys on johtanut hänen kapinalliseen, kyseenalaistavaan identiteettiinsä, ja se myös paljastaa oman edistyksellisen näkemyksensä . Atticuksen valinta lukeaineistoon (päivän uutiset, Lakiiksi annettavat laskut, eksentrisen matkasaarnaajan Lorenzo Dow'n päiväkirjat) antaa meille käsityksen myös Atticuksen kiinnostuksen kohteista.

Se tosiasia, että Atticus jakaisi niin nuoren lapsen kanssa kuin partiolainen, niin kypsä lukumateriaali paljastaa kunnioituksen, jonka hän antoi hänelle. Hän ei yritä suojella Scoutia ympäröivän maailman todellisuuksilta - sen sijaan hän haluaa altistaa hänet ideoille, jotta hänestä voi tulla itsenäinen ajattelija ja toivottavasti ystävällinen ihminen. Siksi Scout on järkyttynyt menettää lukuoikeuden lisäksi myös lukuoikeuden tärkeä näkökohta hänen ystävyydessään isänsä kanssa .

body-girl-summer-field

Lainaus # 17: Partiolainen kesällä

Kesä oli matkalla; Jem ja minä odotimme sitä kärsimättömästi. Kesä oli paras kausi: se oli nukkumista takana suojatuilla kuistilla vauvansängyissä tai yrittää nukkua puutalossa; kesä oli kaikkea hyvää syötävää; se oli tuhat väriä kuivuneessa maisemassa; mutta ennen kaikkea kesä oli tilli. (s.36)

Kirja on esillä noin kahden vuoden ajan, ja tiedämme tämän, koska Scoutin ystävä Dill, joka vierailee vain kesällä, vierailee kolme kertaa. Monet ikimuistoisimmista kohtauksista tapahtuvat kesällä (kuten tapahtuma raivokkaan koiran kanssa, Dillin vierailut, Boo Radleyn etsiminen ja Tom Robinsonin oikeudenkäynnin kuuma oikeussali), tekemällä kesän lämpöä melkein kuin toinen hahmo kirjassa .

Kesä on myös kapinallisten aika Partiolainen on vapaa koulun sosiaalisista paineista-pystyy ajamaan omia etujaan ja käyttäydy kuinka hän haluaa . Kesä symboloi partiolaisten vapautta ja seikkailua, kuten monille amerikkalaisille opiskelijoille nykyäänkin!

Monet kirjoittajat ajattelevat asettamisen (aika ja paikka, jossa tarina tapahtuu) yhtenä kirjan tärkeimmistä osista. Asetus on yksi tavoista, joilla lukijat suhtautuvat miellyttävimmin kirjaan, koska hyvin kuvattu sijainti voi tuntua uudelta maailmalta, johon voimme paeta.

Lainaus # 18: Partiolainen Jemin rikki käsivarressa

Kun hän oli melkein kolmetoista, veljeni Jem sai kätensä murtumaan kyynärpäästä. Kun se parani ja Jemin pelot siitä, että hän ei koskaan pysty pelaamaan jalkapalloa, tukahtui, hän oli harvoin itsetietoinen loukkaantumisestaan. Hänen vasen käsivartensa oli hieman lyhyempi kuin oikea; kun hän seisoi tai käveli, hänen kätensä oli suorassa kulmassa kehoonsa nähden, peukalonsa yhdensuuntainen reiden kanssa. Hän ei olisi voinut välittää vähemmän, kunhan hän pystyi ohittamaan ja pudottamaan. (s.8)

Tämä on kirjan alkukappale. Mielenkiintoista on, että kirja alkaa koko kirjan viimeisestä tapahtumasta, Jemin murtuneesta käsivarresta. Itse asiassa koko kirja toimii Scoutin selityksenä siitä, kuinka Jem tuli murtamaan kätensä.

Tämä kertoo myös, että kertoja, Scout, elää kauan romaanin tapahtumien jälkeen ja katselee ajassa taaksepäin kertoakseen tarinansa. Tämä antaa kirjan nostalgian ilmapiiri - tiedämme, että hän muistaa jo kauan sitten kuluneen lapsuuden.

Monet ikääntyvät tarinat alkavat siitä, että kirjailija katsoo kauan sen jälkeen, kun kirja on kulunut taaksepäin ja katselee itseään oppimalla tärkeitä jälkikäteen tunteita. Miksi kirjoittajat tekevät tämän? Koska tapahtumien palauttaminen mieleen tulevasta ajanjaksosta antaa kertojalle tekosyyn ymmärtää tarinan tärkeätä tavalla, jota joku tuolloin sen läpi elävä ei.

Kun käymme läpi elämämme joka päivä, emme tiedä, mikä tulee olemaan tärkeää vasta tosiasian jälkeen-kun olemme oppineet oppituntimme ja katsoneet taaksepäin, mikä johti meidät oppimaan niitä.

body_question

5 kysymystä, jotka on otettava huomioon analysoitaessasi kirjojen lainauksia

Tärkeiden lainausten analysointi ei ole taikaa, mutta se on tekee harjoitella. Olitpa katsomassa TKAM lainauksia tai lainauksia toisesta kirjasta, sinun on osattava analysoida niitä älykkäästi.

3 totuutta ja valhe

Tässä on kysymyksiä, jotka sinun on esitettävä itsellesi, jotta pystyt valitsemaan kirjan tärkeimmät lainaukset ja analysoimaan niitä ammattilaisena.

# 1: Miksi kirjailija kertoo meille tämän?

Ajattele kirjallisuuden teosta sarjana valintoja, jotka kirjailija on tehnyt tarkoituksellisesti välittääkseen jotain lukijalle. Joten, kun kohtaat kohdan, joka vaikuttaa sinulle jollain tavalla merkittävältä, yritä sijoita itsesi kirjailijan näkökulmaan ja selvittää miksi luulet, että kirjoittaja teki valintansa.

# 2: Mitä tämä kertoo meille hahmosta?

Hahmot ovat ihmisiä, ja kuten ihmiset, jotka tunnemme todellisessa elämässämme, he tekevät päätöksiä ja toimivat motivaationsa mukaan. Aina kun hahmo ei tunnu olevan realistisesti motivoitunut, hahmo ei liikuta meitä. Niin kysy itseltäsi, mitä valinta kertoo meille hahmon motivaatiosta ja näkökulmasta .

# 3: Kuinka asetus vaikuttaa tarinaan?

Hahmolla, joka asuu hajonneessa koulubussissa romun pihalla, on erilainen näkökulma ja hän tekee erilaiset päätökset kuin hahmo, joka asuu 30-kerroksisessa asuntokompleksissa. Molemmat ovat esimerkkejä köyhyydestä, mutta ne aiheuttavat hyvin erilaisia ​​kokemuksia —Maaseutu vs. kaupunki, ja eristetty vs. liian täynnä. Vastaavasti romulla tapahtuvalla tarinalla olisi aivan erilaiset paineet.

Ajattele, miten asetus vaikuttaa Tappaa pilkkulintu . Se sijaitsee Etelä-Yhdysvaltojen maaseudulla sen satojen vuosien orjuuden ja rasismin kanssa. Se luo joukon paineita, jotka poikkeavat esimerkiksi suuressa Euroopan kaupungissa olevista paineista. Itse asiassa, Tappaa pilkkulintu ei toimisi, jos se asetettaisiin muualle! Puhua miksi se voi johtaa todella tähtien analyysiin.

# 4: Mitä tämä voi opettaa minulle omasta elämästäni?

Syy kirjallisuuteen on tärkeä se antaa meille käsityksen muiden ihmisten elämästä . Kuten Atticus sanoo, se antaa meille mahdollisuuden 'kiivetä [muiden ihmisten] ihoon ja kävellä siinä'. Tämä antaa meille enemmän ymmärrystä näkökulmista, toisin kuin omamme, ja laajentaa kokemuksemme tunnetta.

Kun kohtaat kirjan osan, joka kiinnittää sinut jostain syystä, kysy itseltäsi, miksi tämä kohta tuntuu sinulle merkitykselliseltä. Mitä kokemuksia sinulla on, jotka ovat samanlaisia ​​tai leikkaavat tämän lainauksen? Tämä voi olla erinomainen kirjoituskehote, jos etsit inspiraatiota uudelle esseelle.

# 5: Kuinka tämä on edelleen merkitystä?

Kun luet uutisotsikoita tai ajankohtaisia ​​tapahtumia, näetkö edelleen artikkeleita rasismista? Syytetäänkö ihmisiä edelleen väärin rikoksista, ja tuomitaanko he joskus yhteisöjensä systeemisen puolueellisuuden vuoksi? Onko tämä edelleen asia?

Kyllä se on. Valitettavasti se todennäköisesti tulee aina olemaan, ja siksi Tappaa pilkkulintu on edelleen niin ajankohtainen, jopa 60 vuotta julkaisemisestaan. Samoin yhteisöillä on edelleen yhteisiä kulttuureja, isät rakastavat edelleen lapsiaan, ja pienet tytöt hämmentävät edelleen naisellisen pukeutumisen ja käyttäytymisen odotuksia.

Jokainen sukupolvi löytää klassisen kirjallisuuden uusia näkökohtia, jotka inspiroivat heitä ja joihin he voivat liittyä. Kun yrität analysoida jotakin kohtaa, yritä löytää tapoja liittää se nykypäivän maailmaan.

ruumis-pilkkaava lintu-vieressä

Sen jälkeen Tappaa pilkkulintu Lainaukset: Lisälukemista

Haluatko oppia lisää Tappaa pilkkulintu ? Tässä on neljä artikkelia ja kirjaa, jotka antavat sinulle paremman käsityksen Harper Leen kuuluisasta romaanista!

Miksi Harper Lee yritti kirjoittaa uudelleen sen jälkeen Tappaa pilkkulintu ' kirjoittanut Casey Cep

Tämä ote Cepin kirjasta Raivokkaat tunnit: murha, petos ja Harper Leen viimeinen oikeudenkäynti kertoo Leen myöhemmistä vuosista, hänen kamppailuistaan ​​maineen kanssa ja kyvyttömyydestä kirjoittaa jatkoa kuuluisalle Tappaa pilkkulintu. Tämä on loistava valinta kaikille, jotka haluavat tietää enemmän kirjan takana olevasta syrjäisestä naisesta. (Ja tietysti, jos haluat lukea Cepin kirjan, löydät sen täältä!)

'Kuka oli Atticus Finch?' kirjoittanut Laura Douglas-Brown

Tässä artikkelissa tutkitaan eroja siinä, miten Atticus Finch esitetään Tappaa pilkkulintu ja Harper Leen toinen romaani, Mene asettamaan vartija . Siinä kuvataan myös Leen suhde omaan isäänsä A.C.Leen ja kuinka hän toimi inspiraationa Atticus Finchin hahmolle.

Nauru naapurissa: Elämä Harper Leen kanssa kirjoittanut Marja Mills

Marja Mills on toimittaja, joka ystävystyi Harper Leen ja hänen sisarensa Alicen kanssa. Hän asui heidän vieressään useita vuosia ja kirjoitti tämän Lee-muotokuvan myöhempinä vuosina, kun hän asui melkein yksinäisen elämänsä Monroevillessä Alabamassa-kaupunki, joka inspiroi Maycombia vuonna Tappaa pilkkulintu.

Minä olen partiolainen: Harper Leen elämäkerta kirjoittanut Charles J.Shields

Tämä on sovitus nuoremmille lukijoille Shieldsin aikaisemmassa Lee-elämäkerrassa nimeltä Mockingbird: Harper Leen muotokuva lapsuudesta lähtien vartijan asettamiseen. Tämä kirja antaa sinulle perusteellisen yleiskuvan Leen koko elämästä helpommin lähestyttävällä tyylillä.

body-whats-next-concrete-crystal-flickr

Mielenkiintoisia Artikkeleita

ACT-tuloskaavio: Raaka pisteet muunnetaan skaalattuun pisteeseen

Kuinka muunat ACT-raaka-asteikon skaalatuksi pisteeksi? Laske ACT-pistemäärä täällä muuntokaavion avulla.

Seattlen yliopiston pääsyvaatimukset

1370 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Morehouse College pääsyvaatimukset

Stratfordin yliopisto - Woodbridgen pääsyvaatimukset

Mitä tarvitset USF: lle: ACT-tulokset ja GPA

Mikä on Iambic Pentameter runoudessa?

Onko sinulla vaikeuksia ymmärtää jambisen pentametrin määritelmää? Tutustu tämän tyyppisten mittarien täydelliseen oppaaseemme, mukaan lukien syväanalyysit jambic -pentameter -esimerkeistä.

Mitä sinun on tiedettävä El Cerriton vanhemmasta lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta El Cerriton vanhemmasta lukiosta El Cerritossa, Kaliforniassa.

Mitä ovat lukion arvosanat? Yhteiskunnat ja luokat

Mitä ovat lukion arvosanat? Tarkoittaako se kursseja tai kunnianosoituksia esimerkiksi NHS: lle? Lue täältä lisää siitä, pitäisikö sinun saada kunnianosoituksia.

Concordia University St.Paul ACT -tulokset ja GPA

Mount Holyoke College ACT -tulokset ja GPA

Jeffersonin terveystieteiden korkeakoulun pääsyvaatimukset

Keskusopiston pääsyvaatimukset

Elizabethtown Collegen pääsyvaatimukset

Carlos Albizun yliopisto - Miamin pääsyvaatimukset

William Woodsin yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on kauppakoulu? Kuinka voit hakea?

Mikä on ammattikoulu? Selitämme, miksi saatat käydä kauppakorkeakoulua, mitä voit opiskella siellä ja miten hakea.

2016-17 Akateeminen opas | Morenon laakson lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Moreno Valley High Schoolista Moreno Valley, CA.

Kuinka kirjoittaa stand-out 'Miksi Columbia' -essee

Etsitkö 'Miksi Columbia' -esseitä, jotka toimivat? Tutustu 'Miksi Columbia' -esseesimerkkiimme ja saat vinkkejä oman vastauksesi kirjoittamiseen kehotteeseen.

7 vaihetta lääkäriksi: täydellinen opas

Harkitsetko lääketieteen uraa? Täydellinen oppaamme opastaa sinua opiskelemaan lääkäriksi lukiosta residenssiin asiantuntijavinkkien avulla.

Kuinka päästä sisään: Texasin osavaltion pääsyvaatimukset

820 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Suihkulähteen laakson lukio 2016-17 rankingit | (Fountain Valley,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Fountain Valley High Schoolista Fountain Valley, CA.

Täydellinen opas: UConn SAT -pisteet ja GPA

11 parasta tietojenkäsittelytieteen kilpailua nuorille

Oletko lukiolainen, joka etsii tietojenkäsittelytieteen kilpailuja osallistuakseen? Tutustu oppaaseemme oppilaiden parhaista koodauskilpailuista.