18 ACT -vinkkiä ja temppuja pisteidesi parantamiseen

feature_acttipsandtricks-1

Etsitkö nopeita korjauksia ACT -pisteidesi parantamiseen? Älä katso enää. Tässä artikkelissa, Annamme sinulle ACT: lle useita vinkkejä ja temppuja, jotta saat parhaat mahdolliset pisteet jokaisesta osiosta.Ensinnäkin käyn läpi erityisiä vinkkejä jokaiselle viidelle osiolle (englanti, matematiikka, lukeminen, tiede ja kirjoittaminen). Sitten annan sinulle yleisiä vinkkejä, joita voit käyttää koko testin ajan. Huomaa, että nämä ovat kaikki viime hetken testin antamiseen liittyviä neuvoja pikkujuttuja pikemminkin kuin perusteellisia tutkimushakuja. Siksi, on parasta nähdä ne kevyenä kuorrutuksena herkullisen kakun päälle, joka edustaa ACT -osaamista, jonka olet kehittänyt pidemmän ajan kuluessa.

ACT Englanti vinkkejä

Ensimmäinen ACT -osio on englanti, joka keskittyy kielioppi- ja muokkaustaitoihisi.

#1: Valitse lyhyin vastaus

ACT Englanti kysymykset etsivät vastauksia, jotka tuottavat eniten yksinkertainen, looginen lauserakenne, joten yritä löytää vaihtoehto, joka tarjoaa kaikki tarvittavat tiedot lauseelle kieliopin kannalta - eikä mitään ylimääräistä. Paras kirjoitus sanoo mitä sen on sanottava selkeästi ja ytimekkäästi!

#2: Lue kappale ensin

Hyvä hyökkäyssuunnitelma ACT Englishille on lue koko kappale, jossa on lause, joka sinun on tarkistettava ennen katsot vastausvaihtoehtoja. Tämä antaa sinulle kontekstin valinnoillesi ja paremman käsityksen lauseen rakenteesta ja siitä, miten saatat joutua muuttamaan sitä. Tällä strategialla voit vähentää huolimattomien väärinkäsitysten aiheuttamia virheitä.

#3: Ole varovainen 'Ei muutosta' -vastauksilla

ACT -englanninkielisissä kysymyksissä, joissa sinua pyydetään valitsemaan lause kieliopillisesti oikea vastaus, voit valita Ei muutosta. Tämä on vaarallinen valinta, koska jos et ole tietoinen hämärämmistä kielioppisäännöistä, saatat houkutella valitsemaan sen joissakin kysymyksissä, joista lause todella voi parannettava. Näin ollen, ise on todella tärkeää tarkista kaikki muut vastaukset ennen kuin valitset 'Ei muutosta' oikeaksi valinnaksi.

Se sanoi, muista se 'Ei muutosta' todella On oikea vastaus ympärillä 25-30% ajasta se on vaihtoehto , joten älä arvaa itseäsi, jos olet suhteellisen varma, ettei siinä ole virhettä.Lue lause läpi kaikki mahdolliset ehdotetut muutokset ennen kuin kuplit Ei muutosta -vaihtoehtoa varmistaaksesi, että teet lopulta oikean puhelun.

ACT Math Vinkkejä

Seuraavaksi on ACT Math -osa. Tässä annamme sinulle kaksi tärkeintä vinkkiä, jotka sinun on tiedettävä, jotta saat korkeat matematiikkapisteet testipäivänä.

#4: Kiinnitä huomiota kaavioihin

ACT Math -osiossa on usein kaavioita kuvioista, jotka kuvaavat ongelmaa, johon yrität vastata. On tärkeää kiinnittää huomiota näihin lukuihin, kuten ne antavat sinulle vihjeitä siitä, mitkä vastausvaihtoehdot ovat loogisimpia.

perhevihan vastaukset ja kysymykset

Jos ongelma pyytää sinua selvittämään esimerkiksi kulman ja jotkut vaihtoehdoista ovat akuutteja, kun taas toiset ovat tylsiä, voit poistaa ainakin pari näistä vastauksista vain katsomalla kaaviota. Jos vastaus ei näytä olevan mahdollista pelkästään visuaalisen avun perusteella, se on yleensä turvallista ylittää.

#5: Liitä vastaukset ja numerot

Kaksi tärkeintä strategiaa, joiden avulla voit vahvistaa, että olet saanut oikean vastauksen matemaattisiin tehtäviin, on liittää vastaukset ja numerot.

Voit liittää vastaukset seuraavasti: iJos kysymys pyytää sinua ratkaisemaan x, yksinkertaisesti liitä jokainen vastausvaihtoehto takaisin alkuperäiseen yhtälöön ja katso, mikä toimii. Tämä kertoo, mikä vastausvaihtoehto on oikea. Ysinun ei tarvitse edes ratkaista ongelmaa!

Numeroiden liittäminen on hieman eri asia. Tällä strategialla valitset satunnaislukuja, jotka kytketään algebrallisiin muuttujiin. Tämän strategian avulla voit analysoida ongelmaa käyttämällä todellisia lukuja tuntemattomien sijasta, ja se toimii parhaiten kysymyksissä, joissa on useita muuttujia.

Vaikka nämä strategiat ovat hyödyllisiä, ne voivat joskus olla enemmän aikaa vieviä kuin vain yhtälön ratkaiseminen suoraan, joten käytä niitä vain viimeisenä keinona, jos olet järkyttynyt.

body_usb
Sinun tarvitsee vain löytää oikea vastausjohto.

ACT -lukuvinkkejä

ACT Reading - testin kolmas osa - sinun on tiedettävä, miten voit lukea ja tulkita kohtia sekä nopeasti että tarkasti.

#6: Aloita vahvuuksistasi

ACT Reading -osio on aina rakennettu samalla tavalla neljällä aihealueella samassa järjestyksessä. Jokainen aihe vastaa katkelmaa tai jaksoja. Nämä aiheet ovat seuraavat:

 • Proosakirjallisuus/kirjallinen kertomus
 • Yhteiskuntatieteet
 • Humanistiset tieteet
 • Luonnontiede

Varmistaaksesi, että saat kaiken hyödyn tästä osiosta, Aloita lukemalla kohdat, jotka vastaavat sinua parhaiten sopivaa aihealuetta. Tämä voi tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että aloitat aiheista, jotka ovat sinua kiinnostavimpia ja nopeuttavat lukemista. Näin saat ensin itsellesi helpoimmat kysymykset tieltä ja et vaaranna ajan loppumista ennen kuin sinulla on mahdollisuus vastata muihin.

#7: Rasvaton kulku

ACT Reading -osassa on paljon aikaa, joten yritä lukea kohdat mahdollisimman tehokkaasti. Joillekin opiskelijoille saattaa olla hallittavaa lukea kohdat normaalisti ja silti on tarpeeksi aikaa jakson loppuun saattamiseen, mutta sinun on oltava todella nopea ja perusteellinen lukija, jotta voit saada tämän pois.

Paras strategia useimmille ihmisille on selata kohtia sen sijaan. Jotta kuoritaan tehokkaasti, Lue johdanto- ja päättelykappaleet sekä jokaisen kappalekappaleen ensimmäinen ja viimeinen lause. Tämä antaa sinulle hyvän yleiskuvan pääideoista ja antaa sinun vastata useimpiin tärkeimpiin kysymyksiin. Kun saat kysymyksiä yksityiskohdista, voit tarvittaessa lukea kappaleen tietyt osat uudelleen.

ACT Tieteen vinkkejä

Tiede -osiossa sinun on tiedettävä tietojen tulkinta ja vastattava kaavioihin, taulukoihin ja tieteellisiin kokeisiin liittyviin kysymyksiin. Tässä on kaksi parasta vinkkiämme.

#8: Tee Ristiriitaiset näkökulmat Jakso Viimeinen

ACT -tieteen ristiriitaiset näkökulmat -osa on yleensä eniten aikaa vievä opiskelijoille. Jos et tunne sitä, tässä osassa pyydetään lukemaan kaksi tai kolme kohtaa, joissa kerrotaan eri näkökulmista tieteelliseen asiaan. Sitten vastaat kysymyksiin näistä näkökulmista ja siitä, miten ne liittyvät toisiinsa.

Koska tämä on enemmän luettavaa ja voi syödä paljon aikaa, on parasta Tallenna tämä osa viimeiseksi, jotta et myöhemmin jää ilman muita kysymyksiä, jotka ovat nopeampia ja helpompia vastata.

#9: Luota visuaaliin

ACT Science -osiossa on paljon monimutkaista terminologiaa ja tuntemattomia tosiasioita, jotka saavat sen vaikuttamaan ylivoimaiselta. Paras käytäntö kaikkien näiden tietojen edessä on sivuuta se ja siirry suoraan kaavioihin, jonka pitäisi antaa tarpeeksi tietoa, jotta voit vastata suurimpaan osaan kohtaamistasi kysymyksistä.

Suurin osa antamistasi tiedoista on vain ylimääräisiä juttuja, jotka heitetään sinne, jotta tämä osa näyttäisi vaikeammalta kuin se todellisuudessa on. Todellisuudessa ACT Science on enemmän loogista päättelyä ja tietojen tulkintaa kuin minkä tahansa tieteen tuntemista. Niin kauan kuin voit lukea kaavioita, olet kunnossa!

body_caffeinecurve
Jos et voi lukea tätä kaaviota, juo enemmän kahvia.

ACT -essee -vinkkejä

ACT Writing -osio tai essee on valinnainen osio ja viimeinen osa (jos olet rekisteröitynyt ottamaan sen vastaan). Alla annamme sinulle kaksi asiantuntijavinkkiä, jotka auttavat sinua saamaan ansaitsemasi esseepisteet.

#10: Esimerkkejä suunnitelmista

Koska ACT Essay -kehotteet ovat suhteellisen ennustettavissa, voit tee joitakin esseesi suunnittelua ennen testiä säästääksesi aikaa ja stressiä. Valitse konkreettisia esimerkkejä taiteesta, historiasta, kirjallisuudesta ja/tai henkilökohtaisesta kokemuksesta; yritä olla käyttämättä hypoteettisia tai epämääräisiä esimerkkejä väitteesi tueksi.

Pidä mielessä, että Kaikkien esseessäsi käytettyjen tosiasioiden ei välttämättä tarvitse olla totta. Luokkalaisilla ei ole aikaa tarkistaa tosiasioita, joten he ottavat kaiken kirjoittamasi nimellisarvoon. Tämä tarkoittaa, että voit laatia tilastot tai historialliset tosiasiat väitöskirjasi tueksi, eikä sinua rangaista!

#11: Kirjoita hyvä esittely ja johtopäätös

On todennäköistä, että esseen luokkalaiset lukevat johdantosi ja johtopäätöksesi tarkemmin kuin muu esseesi. Jos he löytävät opinnäytetyösi helposti, olet jo oikealla tiellä ansaitaksesi erinomaisen esseepistemäärän. Niin kauan kuin sinulla on kappaleita, jotka ovat järkeviä ja tukevat opinnäytetyössäsi esitettyjä kohtia, luokkalaiset antavat sinulle todennäköisesti vähintään 4 organisaation ja ideoiden ja analyysien aloilla.

Sinun on myös kirjoitettava siitä johtopäätöstoistaa väitöskirjasi jaosoittaa vahvan ymmärryksen siitä, miten kaikki pointtisi liittyvät toisiinsa. Jos pystyt osoittamaan perustiedot esseen loogisesta rakenteesta ja pysymään aiheessa, olet hyvä.

Yleiset ACT -vinkit

Lopetetaan nyt yleiset ACT -vinkit, joiden avulla voit tuntea olosi varmemmaksi testipäivänä.

#12: Ohita vaikeat kysymykset

ACT: ssä aikapaine on hyvin todellinen ongelma monille opiskelijoille. Välttääksesi pisteiden menettämisen sinun on opittava ohittamaan kysymyksiä, jotka tuottavat sinulle ongelmia, ennen kuin ne syövät liikaa ajastasi. Liian paljon aikaa tarkoittaa jotain erilaista jokaiselle osiolle:

 • Englanti: yli 30 sekuntia per kysymys
 • Matematiikka: yli 60 sekuntia per kysymys
 • Lukeminen: yli 45 sekuntia per kysymys
 • Tiede: yli 45 sekuntia per kysymys

Peukalosääntönä, jos sinusta tuntuu, ettet ole lähempänä kysymyksen selvittämistä noin 30 sekunnin kuluttua, siirry eteenpäin. Ympyröi kysymys niin, että myöhemmin on helpompi huomata, milloin haluat palata siihen. Käy sitten nopeasti läpi koko osio ja vastaa ensin kaikkiin helppokysymyksiin, jotta et menetä pisteitä, kun aika loppuu ennen kuin voit selvittää kaiken.

#13: Käytä poistamisprosessia

ACT: n jokaiselle osalle käytä poistamisprosessia päästrategiana vaikeiden tai hämmentävien kysymysten kimppuun. Tämä liittyy ACT -lukemisen perussääntöön, joka sanoo, että jokaiseen kysymykseen on vain yksi täysin oikea vastaus - loput voidaan poistaa kohdasta saatujen todisteiden perusteella.

Poistamisprosessi on helpompi kuin yrittää valita oikea vastaus pakkauksesta. Etsi syitä päästä eroon valinnoista sen sijaan, että ne voisivat toimia. Tämä auttaa sinua olemaan valikoivampi siitä, mihin vastaukseen kuplit, ja estää sinua myös ajattelemasta, että useampi kuin yksi vastaus voi olla oikea. Jos vastausvalinnassa on jopa yksi pieni asia, joka on väärässä paikassa, päästä siitä eroon!

#14: Kupla lopussa

Voit säästää aikaa ACT: llä odotat jakson loppuun asti kuplivan vastauksesi. Tämä vähentää kysymykseesi kuluvaa aikaa, jolloin voit välttää edestakaisin kulkemisen testikirjan ja vastausarkin välillä. On tehokkaampaa ympyröidä testivihkoosi valitsemasi vastaukset ja täyttää ne sitten kerralla myöhemmin.

Ennen kuin käytät tätä vinkkiä, varmista, että voit lopettaa osan luotettavasti vähintään kolmesta viiteen minuuttiin! Älä ota riskiä joutua tilanteeseen, jossa sinulla ei ole tarpeeksi aikaa kuplia vastauksiasi, vaikka olet käynyt läpi kaikki kysymykset.

body_bubblewrap
Aivan kuten sinulla on lakisääteinen velvollisuus laittaa kaikki kuplat kuplapakkaukseen, sinun on myös täytettävä kaikki ACT: n kuplat.

#15: Vastaa jokaiseen kysymykseen

Koska onei rangaistusta arvaamisesta ACT: ssä, varmista, että olet täyttää joka kupla! Väärällä vastauksella ja vastaamattomalla kysymyksellä on sama vaikutus raakapisteisiisi, joten vaikka sinulla ei olisi aavistustakaan, miten vastata johonkin, on parasta mennä eteenpäin ja arvata joka tapauksessa.

#16: Nuku hyvät yöunet testiä edeltävänä päivänä

Se saattaa kuulostaa juustoiselta, mutta sinusta tuntuu paljon valmistautuneemmalta (ja hereillä) testipäivänä, jos saat kiinteän määrän shuteye -testiä edeltävänä iltana. Kuinka monta tuntia sinun täytyy tuntea hyvin levännyt, vaihtelee henkilön mukaan, mutta yleensä on hyvä tavoitella vähintään kahdeksan tuntia unta.

Testipäivään siirtyminen uneliaaksi ja uupuneeksi voi vaikuttaa dramaattisesti kykyysi keskittyä ja mahdollisesti laskea pisteitäsi. Mene siis ajoissa nukkumaan!

#17: Syö runsas aamiainen

Yllä olevan vihjeen lisäksi on yhtä tärkeää syödä terveellinen, tyydyttävä aamiainen ennen ACT: n ottamista. Tällä tavalla sinusta tuntuu enemmän hereillä ja energisenä ennen kokeen tekemistä. Lisäksi sinun ei tarvitse huolehtia murisevasta vatsasta myöhemmin!

#18: Pysy rauhallisena

Tärkeintä muistaa ACT: n aikana on pidä pää kylmänä. Erityisesti ottaen huomioon aikapaineet, testi -ahdistuksesta kärsivät opiskelijat järkyttävät usein, jos heidän on ohitettava muutama kysymys. Älä anna tämän tapahtua sinulle! Jatka eteenpäin ja vastaa mitä voit. Saatat löytää kysymyksiä, jotka aluksi tuntuivat mahdottomilta, ovat paljon helpompia, kun palaat niihin.

ACT: n hieno puoli on se Kun olet käynyt läpi osan, olet täysin valmis aiheeseen. Joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä ennen kuin seuraavan kerran otat testin (jos se aika edes tulee!).

Katsaus: 18 vinkkiä ACT -pisteiden parantamiseen

Voit parantaa ACT -osiosi pisteitä nopeasti, jos muistat käyttää näitä 18 vinkkiä ennen testiä ja sen aikana. Kerrataanpa vielä:

ACT Englanti vinkkejä

 • Valitse lyhyin vastaus
 • Lue ensin koko kappale
 • Ole varovainen 'Ei muutosta' -vastauksilla

ACT Math Vinkkejä

 • Kiinnitä huomiota kaavioihin
 • Liitä vastaukset ja numerot

ACT -lukuvinkkejä

 • Aloita vahvuuksistasi
 • Rasvaton kulku

ACT Tieteen vinkkejä

 • Tee ristiriitaiset näkökulmat -osa viimeisenä
 • Luota visuaaliin

ACT -essee -vinkkejä

 • Esimerkkejä suunnitelmista
 • Kirjoita hieno esittely ja johtopäätös

Yleiset ACT -vinkit

 • Ohita vaikeat kysymykset
 • Käytä poistamisprosessia
 • Kupla lopussa
 • Vastaa jokaiseen kysymykseen
 • Nuku hyvät yöunet testiä edeltävänä päivänä
 • Syö runsas aamiainen
 • Pysy rauhallisena

Muistaa, nämä ovat nopeita korjauksia, jotka eivät korvaa sisällön tutkimista ja virheiden syvemmän ymmärtämisen saamista. Sinun tulisi lukea joitain muita artikkeleitamme, kuten tämä, kuinka saada ACT: stä 36, täydentääksesi näiden vinkkien ja temppujen käyttöä!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mitä sinun on tiedettävä De Anzan lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta De Anza Senior High Schoolista Richmondissa, Kaliforniassa.

Monmouth University SAT -pisteet ja GPA

Kuinka arvata strategisesti SAT-matematiikasta

Kuinka sinun pitäisi arvata SAT Math -ongelmista, jos et tiedä vastausta? On olemassa muutamia temppuja maksimoidaksesi mahdollisuutesi saada se oikein - opi täältä.

Salisburyn yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä Sequoian lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Sequoian lukiosta Redwood Cityssä, Kaliforniassa.

Paras yhteenveto ja analyysi: The Great Gatsby, luku 5

Onko sinulla kysyttävää Gatsbyn ja Daisyn treffeistä ja kuuluisasta paidanheitosta? Katso The Great Gatsby luvun 5 yhteenveto kaikista yksityiskohdista.

Mikä on tavallinen lukion opetussuunnitelma, jonka sinun pitäisi suorittaa?

Oletko kotikoulussa vai tutkitko vain lukion tavanomaista opetussuunnitelmaa? Tässä on täydellinen erittely kaikista lukiokursseista, joita sinun pitäisi suorittaa.

Mitä sinun on tiedettävä Canoga Parkin lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Canoga Park Senior High Schoolista Canoga Parkissa, Kaliforniassa.

Phoenixin yliopiston pääsyvaatimukset

Libertyn yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Pohjois-Floridan yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Ultimate Free ACT -opinto-opas: Vinkkejä, strategioita ja käytäntöjä

Etsitkö ilmaista ACT-valmistelua? Täydellinen ACT-opinto-oppaamme kerää kokeeseen valmistautumiseen tarvittavat resurssit, mukaan lukien harjoitustestit ja strategiaoppaat.

Columbian yliopisto, yleisten oppilaitosten ACT -tulokset ja GPA

Ilmaiset ACT -käytännön testit: massiivinen kokoelma verkkolähteitä

Etsitkö ilmaisia ​​ACT -harjoitustestejä? Olemme keränneet kaikki parhaat lähteet verkosta ja tarjoamme vinkkejä niiden käyttämiseen valmistelussa.

Purduen yliopiston Calumetin pääsyvaatimukset

Georgia College ja State University SAT -pisteet ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä Del Oron lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja muuta tietoa Del Oron lukiosta paikassa Loomis, CA.

ACT-matematiikan polynomit: täydellinen opas ja käytäntö

Kysymyksiä polynomista? Tämä opas selittää kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää, ja siinä on ACT-strategioita ja käytännön kysymyksiä, jotka auttavat sinua suorittamaan testin.

3.8 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 3.8

Mikä on 3.8 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 3.8 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Ajanhallintavinkkejä ja ACT -tieteen osastrategia

Onko ACT Science -aika loppumassa? Haluatko vinkkejä ja strategioita, kuinka vastata useampiin kysymyksiin? Lue oppaamme täältä.

Pyhän sydämen yliopiston pääsyvaatimukset

Historialliset ACT -prosenttipisteet vuosina 2015, 2014, 2013, 2012 ja 2011

Mietitkö, miten ACT -pisteet kasvavat? Vertaa itseäsi historiallisiin ACT -prosenttipisteisiin vuosina 2011, 2012, 2013, 2014 ja 2015.

John Vianney Collegen seminaarin pääsyvaatimukset

Onko AP -biologia vaikeaa? Asiantunteva keskustelu

Onko AP -biologia vaikeaa? Tässä oppaassa tarkastellaan viittä keskeistä tekijää, mukaan lukien kokeen läpäisyaste ja opiskelijoiden mielipiteet, nähdäksesi kuinka haastava AP Bio todella on.

Lawrencen yliopiston SAT -tulokset ja GPA