13 askelta hammaslääkäriksi tulemiseen

feature_dentist_child_patient

Kiehtoo hampaat? Rakastatko auttaa ihmisiä? Sitten hammaslääketieteen ura voi olla sinulle sopiva.
Mitä hammaslääkäriksi tuleminen tarkoittaa? Kuinka kauan kestää tulla hammaslääkäriksi?

Tässä oppaassa käymme läpi, kuinka tulla hammaslääkäriksi 13 vaiheessa, aloittaen lukiosta ja käymällä läpi hammaslääkärikoulun . Ennen sitä tarkastellaan kuitenkin hammaslääkäreiden työnäkymiä ja perusvaatimuksia, joista sinun on oltava sellaisia.Hammaslääkäriksi tuleminen: Palkka ja työnäkymät

Jos olet kiinnostunut tulemaan hammaslääkäriksi, on tärkeää, että sinulla on karkea käsitys siitä, mitä odottaa palkkamahdollisuuksien ja työllisyyden kasvun suhteen. Tässä on uusimmat tiedot.

Hammaslääkäreiden palkkamahdollisuudet

Hammaslääkäreillä on mahdollisuus ansaita melko vähän rahaa. Yhdysvaltain työtilastotoimiston (BLS) mukaan kaikkien hammaslääkäreiden mediaanipalkka vuonna 2018 oli 156240 dollaria tai 75,12 dollaria tunnissa. Vertailun vuoksi kaikkien työpaikkojen keskimääräinen mediaanipalkka vuonna 2018 oli 38640 dollaria; tämä tarkoittaa, että hammaslääkärit ansaita yli 100 000 dollaria lisää kuin mediaani maksaa kaikista työpaikoista Yhdysvalloissa.

Lisäksi hammaslääkäreiden mediaanipalkka oli selvästi korkeampi kuin kaikkien terveydentilaa diagnosoivien ja hoitavien lääkäreiden mediaanipalkka, joka oli 80990 dollaria vuonna 2018.

Nyt on tärkeää tietää, että erityyppisillä hammaslääkäreillä on hyvin erilaiset mediaanipalkat . Seuraavassa taulukossa verrataan erilaisten erikoislääkäreiden hammaslääkäreiden palkkoja:

Hammaslääkärin tyyppi Mediaanipalkka (2018)
Suu- ja leukakirurgit 208 000 dollaria +
Oikomishoidot 208 000 dollaria +
Proteesit 176540 dollaria
Hammaslääkärit, yleinen 151850 dollaria
Hammaslääkärit, kaikki muut asiantuntijat 146 970 dollaria

Lähde: BLS

Kuten yllä olevasta taulukosta näet, suukirurgit ja oikomishoidot ansaitsevat eniten rahaa hammaslääketieteen ammattilaisilta , joiden mediaanipalkat ylittävät 200 000 dollaria.

Kaikentyyppiset hammaslääkärit ansaitsevat kuitenkin paljon rahaa niin paljon, että ovat yksi eniten palkattuja työpaikkoja , BLS: n mukaan. Vaikka et olisikaan erikoistunut johonkin näistä erittäin tuottoisista erikoisaloista, voit silti tuoda suuria tuloja!

On myös huomattava, että sijainti, kokemus ja monet muut tekijät voivat todella vaikuttaa hammaslääkärinä suorittamaasi palkkaan . Esimerkkinä BLS toteaa sen hammaslääkärit ansaitsevat tyypillisesti eniten rahaa työskentelemällä hammaslääkäritoimistoissa , eikä lääkäreiden tai sairaaloiden sijasta.

Mitä valtio tarjoaa hammaslääkäreille korkeimpia palkkoja, palkinto myönnetään Delawarelle, jolla on hammaslääkäreiden keskimääräinen vuosipalkka on 264 440 dollaria .

Työnäkymät hammaslääkäreille

Ilmeisesti palkkamahdollisuudet ovat hammaslääkäreille melko korkeat. Mutta miten työllisyysnäkymät ovat?

BLS: n mukaan hammaslääkäreiden työllisyyden kasvu on 7% vuosina 2018--2028 , joka on 2% nopeampi kuin kaikkien työpaikkojen keskimääräinen kasvu . Vuonna 2018 Yhdysvalloissa oli käytettävissä 155000 hammaslääkärin virkaa, ja ennustetaan lisääntyvän 11 ​​600 työpaikkaa vuodesta 2018 vuoteen 2028.

mikä lasketaan yhdyskuntapalveluksi

Tässä mitä BLS toteaa hammaslääkäreiden työstä:

'' Hammashoitopalvelujen kysyntä kasvaa väestön ikääntyessä. Monet ikääntyvän ikäluokan jäsenet tarvitsevat hammashoitoa. Koska jokaisen sukupolven ihmiset pitävät hampaitaan todennäköisemmin kuin aikaisempien sukupolvien hampaat, tarvitaan enemmän hammashoitoa tulevina vuosina. Lisäksi monimutkaisen hammashoidon, mukaan lukien hammasimplantit ja sillat, kysyntä kasvaa. '

Tämä taulukko osoittaa erityyppisten hammaslääkäreiden työllisyyden kasvu , järjestettynä suurimmasta kasvunopeudesta pienimpään:

Hammaslääkärin tyyppi Työllisyyden kasvuprosentti (2018--2028)
Hammaslääkärit, yleinen 8%
Suu- ja leukakirurgit 7%
Oikomishoidot 7%
Proteesit 7%
Hammaslääkärit, kaikki muut asiantuntijat 5%

Lähde: BLS

Kuten kaavio osoittaa, kaikentyyppisten hammaslääkäreiden työllisyyden odotetaan kasvavan keskimäärin tai keskimääräistä nopeammin vuoteen 2028 mennessä . Se on hieno uutinen hakeville hammaslääkäreille!

vartalo_hammasharja_hammastahna Oudolla tavalla hampaiden harjaaminen kahdesti päivässä ei ole teknisesti vaatimus hammaslääkäriksi tulemiseen.

3 hammaslääkäriksi tulemisen perusvaatimukset

Käytään lyhyesti läpi kolme perusvaatimusta, joita tarvitset tullaksesi hammaslääkäriksi.

# 1: Tohtori hammaslääketieteessä

Kuinka kauan kestää tulla hammaslääkäriksi? Kaikkien hammaslääkäreiden on täytynyt suorittaa neljä vuotta hammaslääketieteen koulu ja saada tohtorin hammaslääketieteestä. On kahdenlaisia ​​hammaslääketieteen tohtorin tutkintoja voit saada:

 • Hammaskirurgian tohtori (DDS)
 • Hammaslääketieteen tohtori (DMD)

Kaksi astetta tarkoittavat täsmälleen samaa —Kurssityössä tai oppituissa taidoissa ei ole eroa. Toisin sanoen hammaslääkäri, jolla on DDS, on yhtä pätevä kuin DMD: n hammaslääkäri, ja päinvastoin. Kumpi näistä kahdesta hammaslääketieteen tohtorintutkinnostasi riippuu viime kädessä vain siitä, kumpi hammaslääketieteellisestä koulustasi tarjoaa.

Puhutaan hammaslääketieteellisistä kouluista, hammaslääketieteellisestä koulusta sinä valita täytyy olla hyväksynyt hammaslääketieteen akkreditoinnin komissio (CODA) . American Dental Association (ADA) kertoo, että niitä on yli 65 akkreditoitua hammaslääketieteellistä koulua Yhdysvalloissa.

Voit ilmoittautua hammaslääketieteelliseen kouluun vasta sen jälkeen, kun olet suorittanut kandidaatin tutkinnon - tyypillisesti siihen liittyvällä tutkimusalalla, kuten kemia tai biologia - ja suorittanut Hammashoitotesti (DAT) , josta keskustelemme tarkemmin myöhemmin.

Hammaslääketieteelliset koulut ovat erittäin kilpailukykyinen , joten sinulla on oltava yksi erittäin vaikuttava sovellus, jos aiot päästä huippukouluihin.

# 2: Lisenssi

Jokaisessa osavaltiossa sinun on hankittava lisenssi hammaslääketieteen harjoittamiseksi. Siitä huolimatta erityiset lisenssivaatimukset vaihtelevat osavaltioittain , kaikissa osavaltioissa vaaditaan hammaslääkäreitä, jotka suorittavat kolme asiaa :

 • Hammaslääketieteen koulu (ts. Koulutusosa)
 • Kirjallinen tentti
 • Kliininen tentti

Et voi laillisesti harjoittaa hammaslääketiedettä, jos olet suorittanut hammaslääketieteellisen koulun, mutta et ole läpäissyt valtion hyväksymiä kirjallisia ja kliinisiä tenttejä. Valtiollisella hammaslääkärilautakunnallasi on kaikki tarvitsemasi tiedot siitä, mitkä kokeet sinun on suoritettava tullaksesi hammaslääkäriksi.

Kuten edellä mainittiin, lisenssin myöntämisen ensimmäinen vaatimus on nelivuotisen hammaslääketieteen kouluohjelman suorittaminen CODA: n hyväksymässä laitoksessa .

kuinka kauan kauppakorkeakoulu kestää

Toinen vaatimus on kirjallisen kokeen läpäisy, joka on sama kaikille valtioille: Kansallisen lautakunnan hammaslääketieteellisen kokeen I ja II osa . Tämän kokeen molempia osia hallinnoi kansallisten hammaslääketieteellisten tutkimusten yhteinen toimikunta.

Tässä miten ADA kuvaa NBDE: n sisältöä :

'Jokainen koe koostuu yksinomaan monivalintakokeista. Osa I on kattava tutkimus, joka kattaa biolääketieteen perustiedot, hammasanatomian ja etiikan testletit. Osa II on kattava tutkimus, joka kattaa kliiniset hammaslääkärit, mukaan lukien potilaan hoito. ''

Opiskelijat suorittavat yleensä kirjallisen kokeen hammaslääketieteellisen koulun kahden viime vuoden aikana , neuvoja ja valmistelutukea heidän ohjelmastaan.

Viimeinen lisenssivaatimus on kliinisen tutkimuksen läpäiseminen, jonka vaativat useimmat, mutta eivät kaikki valtiot. Varsinainen testi vaihtelee alueittain, mutta on yleensä elävän potilaan tentti .

Kun täytät kaikki nämä kolme vaatimusta, sinulla on virallinen lupa hammaslääketieteen harjoittamiseen osavaltiossasi.

# 3: Asuinpaikka / jatkokoulutus ja valtion erikoislupa

Vaikka useimmista hakevista hammaslääkäreistä tulee yleisiä hammaslääkäreitä, jotkut saattavat haluta erikoistunut tietylle alalle , kuten lasten hammaslääketiede tai parodontiikka.

Tässä tapauksessa sinun on yleensä vietettävä vähintään pari vuotta lisää koulussa tai residenssissä hanki valtion lisenssi valitsemallesi erikoistumiselle (tämä täydentää yllä kuvattuja peruskoulutusta ja lisenssivaatimuksia).

Jälleen täsmälliset vaatimukset vaihtelevat osavaltioittain, joten muista tarkistaa lisätietoja suoraan osavaltion hammaslääkärilautakunnalta.

body_teeth_hammaslääketiede

Kuinka tulla hammaslääkäriksi: Täydellinen 13-vaiheinen opas

Käydään sitten läpi kaikki vaiheet, jotka sinun on tehtävä voidaksesi tulla hammaslääkäriksi, lukiosta hammaslääkäriin ja muualle. Olemme jakaneet tämän vaiheittaisen oppaan kolmeen pääosaan:
 • Osa 1: Lukio
 • Osa 2: Korkeakoulu
 • Osa 3: Hammaslääketieteellinen koulu

Kuinka tulla hammaslääkäriksi Osa 1: Lukio

Saattaa kuulostaa oudolta aloittaa matkasi hammaslääketieteen parissa lukiossa, mutta se voi auttaa sinua saamaan etenemisen koko prosessista ja tekemään sinusta entistäkin varautuneempia hammaslääketieteen kouluun odottaville.

Vaihe 1: Ota paljon matematiikan ja luonnontieteiden luokkia (ja tee hyvin niissä!)

Hammaslääketieteen ala vaatii korkean tason tiede ja matematiikka , joten yritä ottaa (ja tietysti menestyä hyvin!) niin monta matematiikan ja luonnontieteiden luokkaa kuin mahdollista lukiossa.

Matematiikan ja luonnontieteiden luokat, joihin voit osallistua, riippuvat luonnollisesti lukiossasi tarjolla olevista, mutta tässä on joitain esimerkkejä kursseista, jotka sopivat hyvin opiskelijoille, jotka haluavat lopulta luoda uran hammaslääketieteessä:

 • Algebra
 • Geometria
 • Esilaskenta
 • Laskin
 • Tilastot
 • Trigonometria
 • Biologia
 • Kemia
 • Fysiikka
 • Maantiede
 • Meritiede / biologia
 • Ympäristötiede
 • Geologia
 • Oikeuslääketiede
 • Tähtitiede

Jos mahdollista, yritä ottaa huomioon näiden luokkien arvosanat ja / tai AP-versiot joten voit oppia vielä enemmän aiheista ja olla paremmin valmistautunut korkeakouluopetuksille, jotka sinun on käytettävä yliopistossa ja hammaslääketieteessä.

Alla on kaikki lukiolaisille tarjolla olevat luonnontieteiden ja matematiikan luokat ja kokeet (mitä koulusi tarjoaa, saattaa olla erilaista!):

 • AP Calculus AB
 • AP-laskenta eKr
 • AP-tilastot
 • AP-biologia
 • AP kemia
 • AP Ympäristötiede
 • AP Physics 1: Algebra-pohjainen
 • AP Physics 2: Algebra-pohjainen
 • AP Physics C: Sähkö ja magnetismi
 • AP Physics C: mekaniikka

Haluat valita matematiikan / luonnontieteiden luokat, joissa et voi vain suoriutua hyvin, mutta joista olet todella kiinnostunut.

Jos et esimerkiksi harrastaa tähtitiedettä, on OK, jos et käy koulusi tähtitieteen luokkaa⁠ - etsi vain toinen tiede / matematiikka, joka kiinnostaa sinua enemmän ja että olet varma, että voit saada hyvän arvosanan.

Lisäksi tiedä se sinun ei todellakaan tarvitse ottaa kaikki AP ja / tai kunnioittaa valitsemiesi luonnontieteiden ja matematiikan luokkien versioita . Sinun tulisi käydä vankka määrä näistä kursseista, mutta sinun tulisi suorittaa vain pitkälle kehittynyt versiot, jos olet melko varma, voit menestyä niissä; muuten saatat kamppailla pitämään yllä GPA: ta.

body_child_braces_suu Onko sinulla olkaimet? Sitten tunnet todennäköisesti oikomishoidon tai hammaslääkärin, jonka kanssa voit puhua.

Vaihe 2: Ota yhteyttä paikallisiin hammaslääkäreihin kysymyksiin

Lukion opiskelijana olet todennäköisesti käymässä hammaslääkärin tai oikomishoidon luona melko usein ja siksi tunnet ainakin yhden hammaslääketieteen ammattilaisen omalla alueellasi.

Paikallinen hammaslääkäri voi olla erinomainen resurssi opettaa sinulle enemmän hammaslääketieteestä ja millaista uraa kuvitelet itsellesi. Katso, voitko lähettää sähköpostia tai soittaa paikalliselle hammaslääkärille kysyäksesi ammatista ja heidän omasta urapolustaan.

Ehkä olet utelias siitä, mikä johti tämän henkilön hammaslääketieteeseen ja haluat tietää, mitä heidän mielestään oli vaikeinta tulla hammaslääkäriksi.

Vaihe 3: Työn varjo todellinen hammaslääkäri

Työn varjostaminen voi olla hyödyllistä, jos et tiedä paljon kiinnostavasta alasta. Varjota joku on viettää päivän tarkkailemalla heidän suorittavan jokapäiväisiä työtehtäviä .

Hammaslääkärin varjostaminen tarkoittaa, että saat katsella heidän neuvontaa potilailla, suorittaa suullisia kokeita, porata hampaita onteloilla jne. Paras aika varjella hammaslääkäriä on kesällä, kun et ole koulussa ja voit vapaasti mennä luoksesi paikallinen hammaslääkäri arkipäivisin.

Lisätietoja työn varjoisuudesta lukiossa on perusteellisessa oppaassamme.

Vaihe 4: Lähetä suuria korkeakoulujen hakemuksia

Sinun ei tarvitse mennä mihinkään tiettyyn yliopistoon ollaksesi hyvä hammaslääkäri tai vaikuttava hammaslääketieteellisen koulun ehdokas, mutta sinun tulisi silti pyrkiä esittämään tähtioppilaitoshakemus, jotta pääset hyvään kouluun .

Tässä ovat tärkeimmät ominaisuudet, jotka tekevät erinomaisesta yliopistosovelluksesta:

 • Suuri GPA ja todisteet haastavasta kurssikuormituksesta
 • Korkeat SAT / ACT-pisteet
 • Pakottava henkilökohtainen lausunto
 • Hehkuva suosituskirje

Anna itsellesi runsaasti aikaa työskennellä sovellusten parissa ja kirjoittaa essee (t) samalla kun pidät silmällä korkeakoulujen hakemusten määräaikoja.

body_student_laptop_chewing_pencil Mitä ei pidä tehdä, kun olet stressaantunut yliopistossa ja suunnittelet työskentelyä hampaiden kanssa.

Kuinka tulla hammaslääkäriksi Osa 2: Oppilaitos

Kun olet valmistunut lukiosta, on aika alkaa vakavasti miettiä, mitä toimia voit suorittaa opiskelijana, jotta voit luoda vakaan tien hammaslääkäriksi tulemiseen.

Vaihe 5: Jatka luonnontieteiden ja terveyttä edeltävien / esilääketieteellisten luokkien ottamista

Ei ole väliä missä opiskelet yliopistossa, jos aiot tulla hammaslääkäriksi, yhtä kauan kuin osallistut (ja menestyt siinä) niin monta luonnontieteisiin ja terveyteen suuntautuvaa luokkaa kuin mahdollista . Näihin voi sisältyä luokkia, kuten orgaaninen kemia, anatomia ja biologia.

milloin uusi laki alkoi

Vaikka et tarvitse erityistä pääaineita hammaslääketieteelliseen kouluun, on hyvä valita tieteen pääaine, kuten kemia, biologia tai fysiikka . Näin saat tehtyä paljon edellytyksiä, joita tarvitset, jotta voit menestyä hammaslääketieteellisessä koulussa.

Hammaslääketieteellisen koulun yleiset edellytykset ovat seuraavat:

 • Kahdeksan tuntia biologiaa laboratorion kanssa
 • Kahdeksan tuntia fysiikkaa
 • Kahdeksan tuntia englantia
 • Kahdeksan tuntia yleiskemiaa laboratorion kanssa
 • Kahdeksan tuntia orgaanista kemiaa laboratorion kanssa

Jos yrität selvittää, mitkä luokat käydä tai mihin opiskella, jotta voit valmistautua hammaslääketieteelliseen kouluun, voit ottaa yhteyttä koulusi esihenkilöihin, joiden löydät täältä. Kansallinen terveydenhuollon ammattilaisten neuvonantajajärjestö .

Tietenkin varmista, että suoritat hyvin luonnontieteiden, matematiikan ja terveyttä edeltävien kurssien aikana. Näiden arvosanasi ovat tärkeimpiä hammaskouluille, jotka ovat tunnetusti kilpailukykyisiä. Joten tee ehdottomasti parhaasi ja yritä olla hukuttamatta itseäsi!

Vaihe 6: Liity American Student Dental Associationiin

American Student Dental Association (ASDA) on ryhmä, joka antaa ilmaisia ​​neuvoja ja julkaisuja hammaslääketieteen koulujen opiskelijoille sekä korkeakoulujen ja lukiolaisten opiskelijoille jotka ovat kiinnostuneita tulemaan hammaslääkäreiksi.

Tekijä liittyminen ASDA: han , saat pääsyn hakevien hammaslääkäreiden ja mentorien yhteisöön sekä apurahoja, terveys- ja hyvinvointiresursseja sekä vinkkejä kansallisen hallituksen hammaslääketieteelliseen tutkimukseen.

Liittymiskustannukset ovat 71 dollaria lukion ja korkeakoulun opiskelijoille ja 88 dollaria hammaskouluopiskelijoille.

Vaihe 7: Hanki todellista terveydenhoitokokemusta

Jos mahdollista, yritä saada osa-aikatyö tai vapaaehtoistyö läheisessä terveydenhuollossa - mieluiten hammaslääkärissä. Tällainen kokemus on erityisen hyödyllinen, jos et koskaan saanut mahdollisuutta varjella hammaslääkäriä jo lukiossa.

Ota työsi tilaisuutena oppia lisää terveydenhuollon alasta kokonaisuutena ja keskustella todellisten terveydenhuollon ammattilaisten ja hammaslääkäreiden kanssa.

body_dentist_office_chair Harkitse osa-aikatyötä tai vapaaehtoistyötä paikallisessa hammaslääkäritoimistossa.

Vaihe 8: Ota (ja tee hyvin!) DAT

DAT tai Dental Admission Test , on hammaskoulun hakijoille ainutlaatuinen pääsykoe (samanlainen kuin LSAT on erityisesti lakikoulujen hakijoille).

DAT on saatavana ympäri vuoden, mutta olettaen, että haluat mennä hammaskouluun heti yliopiston jälkeen, haluat aloita valmistautuminen DAT: iin nuorempana yliopistovuonna ja ota se juniorikauden lopussa r (tai viimeistään vanhemman vuoden alku).

American Dental Education Association suosittelee kokeen suorittamista juniorivuotesi kevätlukukaudella .

muuntaa gpa 5.0 -asteikolle

DAT on a monivalintakoe neljällä pääosalla:

 • Luonnontieteiden tutkimus
 • Havaintokyky
 • Luetun ymmärtäminen
 • Kvantitatiivinen päättely

Se pisteytetään asteikolla 1-30 19 on suunnilleen keskiarvo . Sinä pystyt hakea ottamaan DAT ja jopa ostaa virallisia harjoitusmateriaaleja , kaikki DAT-verkkosivustolla.

Vaihe 9: Hakeudu hammaslääketieteelliseen kouluun

Yliopistovuotta edeltävä kesä on silloin, kun sinun pitäisi alkaa valmistautua hakemaan hammaslääketieteelliseen kouluun. Tässä on luettelo kaikista hammaslääketieteellisistä kouluista Yhdysvalloissa . Useimmat korkeakouluopiskelijat hakevat viisi - 15 hammaslääketieteellistä koulua , jossa on yhdistelmä tavoittavia kouluja, ottelukouluja ja turvallisuus- / varakouluja.

Hakulupa riippuu omista kiinnostuksistasi ja mieltymyksistäsi, mutta osa niistä parhaat hammaslääketieteelliset koulut Yhdysvalloissa ovat seuraavat:

Kuten aiemmin mainittiin, hammaskouluun pääsy on erittäin kilpailukykyistä , joten varmista, että koot ehdottomasti vahvimman sovelluksesi.

Tässä ovat tärkeimmät tekijät, joihin sinua arvioidaan:

 • College GPA (varsinkin miten teit luonnontieteissä, terveyttä edeltävissä ja / tai esihistoriallisissa luokissa)
 • DAT-pisteet
 • Suosituskirjeet (parasta saada tiedeprofessoreilta ja hammaslääkäreiltä tai terveydenhuollon ammattilaisilta, joiden kanssa olet työskennellyt)
 • Henkilökohtaiset haastattelut
 • Hammaslääketieteen toimiston varjostuskokemus

Suurin osa hammaslääketieteellisistä kouluista vaatii haastattelun osana hakuprosessia. Tässä mitä ADA sanoo heistä:

'' Useimmat hammaslääketieteelliset koulut edellyttävät henkilökohtaisia ​​haastatteluja ehdokkaiden kanssa arvioidakseen ominaisuuksia, kuten halu auttaa ihmisiä, itseluottamus, kyky vastata haasteisiin, kyky tulla toimeen ihmisten kanssa ja kyky työskennellä itsenäisesti. Henkilökohtainen haastattelu tarjoaa myös mahdollisuuden kysyä koulusta. '

Jos tarvitset apua hammaslääketieteellisen koulun hakuprosessissa, katso ASDA-käsikirjaa saatavilla ilmaiseksi ASDA: n jäsenille .

body_harvard_school_dental_medicine Harvardin hammaslääketieteen koulu( John Phelan / Wikimedia Commons)

Kuinka tulla hammaslääkäriksi Osa 3: Hammaslääketieteellinen koulu

Kun olet sitoutunut hammaslääketieteelliseen kouluun, olet tulossa täysivaltaiseksi hammaslääkäriksi!

Hammaslääketieteen koulu kestää neljä vuotta ja johtaa joko DDS: ään tai DMD: hen (molemmat tarkoittavat samaa ja eivät eroa opintojakson tai saatujen taitojen suhteen).

Hammaslääketieteellisen koulun kaksi ensimmäistä vuotta ovat ensisijaisesti luokka- ja laboratorio-opetuksia, joissa painotetaan perusterveystieteitä. Kahden viime vuoden aikana työskentelet todellisten potilaiden kanssa lisensoidun tiedekunnan valvonnassa.

Vastaanottaja nähdä miltä päivä hammaslääketieteen opiskelijan elämässä näyttää , siirry ASDA: n verkkosivustolle.

Vaihe 10: Ota mukaan yhteisösi

Kun työskentelet hammaskoulun läpi, Hyödynnä koulusi tarjoamia mahdollisuuksia osallistua hammaslääketieteen opiskelijoille . Näitä voivat olla vapaaehtoistoiminnot hammas- ja terveysklinikoilla, hammaslääketieteen tai muun terveydenhuollon opiskelijoiden opiskelijaklubit ja niin edelleen.

Yhteistyö muiden alasi kanssa voi antaa sinulle enemmän työkokemusta ja antaa sinulle paremman käsityksen siitä, millaisessa ympäristössä haluat työskennellä ja onko erikoistumista, josta haluat oppia lisää.

san franciscon yliopiston sijoitus

Vaihe 11: Päätä haluatko erikoistua

Vaikka suurin osa hammaslääketieteen opiskelijoista työskentelee yleishammaslääkäreinä, jotkut saattavat haluta erikoistua tiettyyn hammaslääketieteen alaryhmään.

Tällä hetkellä niitä on 10 ADA: n tunnustamaa erikoistumista :

 • Hammasanestesiologia
 • Hammaslääketiede
 • Endodontia
 • Suun ja kasvojen kasvojen patologia
 • Suun ja kasvojen kasvojen radiologia
 • Suu- ja leukakirurgia
 • Oikomishoito ja kasvojen ortopedia
 • Lasten hammaslääketiede
 • Parodontia
 • Proteesit

Jos päätät erikoistua johonkin näistä kentistä, todennäköisesti sinun on jatkettava hammaslääketieteellistä koulutustasi vähintään kaksi vuotta . Sinun on myös todennäköisesti hankittava erikoislupa yleisen hammaslääketieteellisen lisenssin lisäksi.

Tarkat vaatimukset vaihtelevat osavaltion mukaan, joten muista tarkistaa valtion hammaslääkärilautakunnalta.

Vaihe 12: Ota kansallisen hallituksen hammaslääkärintarkastus

Hammaslääketieteen koulun suorittamisen lisäksi sinun on hankittava lupa, jotta voit työskennellä hammaslääkärinä.

Lisenssin ensimmäinen osa on kirjallinen tentti, joka on sama kaikille valtioille: Kansallisen hallituksen hammaslääkärintarkastus (NBDE) . Sinun on läpäistävä sekä osa I että osa II kliinisen kokeen suorittamiseen (katso vaihe 13).

Suurin osa opiskelijoista ottaa NBDE: n kahden viimeisen vuoden aikana hammaslääketieteellisessä koulussa heidän ohjelmiensa avulla.

ADA: lla on kaikki tarvitsemasi tiedot rekisteröintiä ja opiskelua varten NBDE: n molemmille osille. Voit myös ottaa yhteyttä hammaslääketieteelliseen kouluusi saadaksesi lisätietoja siitä, mitä tentti odottaa.

Vaihe 13: Ota kliininen tutkimus

Hammaslääkärin lisenssin toinen osa on kliininen tai elävä potilas -tutkimus , joka tapahtuu yleensä sen jälkeen, kun olet suorittanut hammaslääketieteellisen koulun ja olet läpäissyt sekä NBDE: n osan I että osan II (katso vaihe 12).

Tämän kokeen vaatimukset voivat vaihdella huomattavasti osavaltioittain (Itse asiassa muutama valtio ei edes vaadi kliinistä tutkimusta!), Joten haluat ottaa yhteyttä valtion hammaslääkärilautakunta jos sinulla on kysyttävää. Tässä luettelo kaikista osavaltioista ja niiden yksittäisistä lisenssivaatimuksista .

On syytä huomata, että useimmat ehdokkaat, jotka eivät saa lisenssiä ensimmäisellä yrityksellä epäonnistuvat jollakin kliinisessä kokeessa . Onneksi voit aina suorittaa testin uudelleen!

Jos sinulla on kysyttävää hammaslääkäreiden lisensoinnista, tutustu tähän ADA-esitteeseen . Kun olet läpäissyt kliinisen kokeen, saat sertifikaatin hammaslääketieteen harjoittamiseen osavaltiossasi!

body_dental_school_student Germanna CC / Flickr

Yhteenveto: Kuinka tulla hammaslääkäriksi 13 helpossa vaiheessa

Kuinka kauan kestää tulla hammaslääkäriksi? Hammaslääkäriksi tuleminen vaatii monta vuotta omistautumista, keskittymistä ja kovaa työtä - mutta suunnittelemalla eteenpäin voit tehdä omasta polustasi hammaslääketieteen paljon sujuvampaa.

Hammaslääketiede on loistava ammatti valita näinä päivinä: se tarjoaa korkean palkan ja korkean työllisyyden kasvuvauhdin seuraavien vuosien aikana.

Hammaslääkäriksi tulemiseen on kolme perusvaatimusta:

 • Tohtori (DDS tai DMD) akkreditoidusta hammaslääketieteellisestä kouluista
 • Lisenssi, joka koostuu sekä kirjallisesta että kliinisestä tentistä
 • Erikoislisenssi ja jatkokoulutus ja / tai residenssin suorittaminen (asiantuntijoille)

Vaikka sinun ei tarvitse alkaa valmistautua hammaslääkärin uraan jo lukiossa, se voi auttaa sinua paremmin suunnittelemaan akateemista ja ammatillista polkua.

Yhteenvetona, tässä on jälleen 13 askelta, jotka sinun on tehtävä hammaslääkäriksi tulemiseksi :

Lukiossa
 • 1. Osallistu moniin matematiikan ja luonnontieteiden luokkiin (ja tee niissä hyvin!)
 • 2. Ota yhteyttä paikallisiin hammaslääkäreihin kysymyksiin
 • 3. Job Shadow todellinen hammaslääkäri
 • 4. Lähetä suuria korkeakoulujen hakemuksia
Yliopistossa
 • 5. Jatka luonnontieteiden ja terveyttä edeltävien / esilääketieteellisten luokkien ottamista
 • 6. Liity American Student Dental Associationiin
 • 7. Hanki todellista terveydenhoitokokemusta
 • 8. Ota (ja tee hyvin!) DAT
 • 9. Hakeudu hammaslääketieteen kouluun
Hammaskoulussa
 • 10. Ota mukaan yhteisösi
 • 11. Päätä, haluatko erikoistua
 • 12. Suorita kansallisen hallituksen hammaslääkärintarkastus
 • 13. Ota kliininen tutkimus

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka sanoa hyvää huomenta ranskaksi oikein

Mietitkö, miten sanoa hyvää huomenta ranskaksi? Selitämme tämän yleisen ranskalaisen tervehdyksen yksityiskohdat ja käännämme lauseita, kuten hyvää yötä ja hyvää päivää.

Kuinka päästä: Texas State ACT -pisteet ja GPA

Columbia College Chicago SAT -pisteet ja GPA

Kuinka päästä: Marylandin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Karibian yliopiston pääsyvaatimukset

136 yliopistoa edeltävää kesäohjelmaa lukiolaisille

Harkitsetko hakemista kesää edeltäviin korkeakouluohjelmiin? Tutustu luetteloomme ideoita ja vinkkejä oikean ohjelman löytämiseen.

Wiley Collegen pääsyvaatimukset

Kuinka kauan SAT -pisteiden lähettäminen kestää?

Eikö SAT -pisteiden lähettämisen aikajana ole selvä? Selitämme tarkasti, kuinka kauan se kestää ja miten suunnitella sen mukaisesti.

Emmanuel College SAT -pisteet ja GPA

Colorado School of Mines ACT -pisteet ja GPA

4 vinkkiä suuren UIUC-esseen kirjoittamiseen

Etkö ole varma, miten lähestyä U of I -sovellusta? Tutustu täydelliseen oppaaseen, mukaan lukien todellinen UIUC-esseeesimerkki.

Ripon Collegen pääsyvaatimukset

Onko ACT kaareva? Asiantuntijaopas ACT-käyrään

Onko ACT kaareva? Selitämme mikä ACT-käyrä todella on ja miten se vaikuttaa sinuun sekä miten se on muuttunut vuosien varrella.

Parhaat koulut Kaliforniassa | Marshallin peruskoululuokitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Marshall Fundamental High Schoolista Pasadenassa, Kaliforniassa.

Yhteisöpalvelun edut sinulle

Miksi sinun pitäisi tehdä yhteisöpalvelua? Mitä hyötyä vapaaehtoistyöstä on teini-ikäisille ja korkeakoulujen sovelluksiin? Opi täältä.

Kuinka hyökätä ACT -essee kehotuksia ja nostaa pisteitäsi

Kun luet ACT -kirjoituskehotteen, miten sitä pitäisi analysoida? Mihin perspektiiviin kannattaa suhtautua ja miten kirjoitat korkeapisteisen esseen? Tässä on asiantuntijaoppaamme.

Mitä sinun on tiedettävä Phoenixin lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Phoenixin lukiosta Fresnossa, Kaliforniassa.

Pell Grant Chart (Viimeisin): Kelpoisuus ja maksut

Katso kelpoisuus- ja maksuaikataulu Pell Grant -kaaviosta täältä. Selvitä, minkä summan voit saada Pell -apurahallesi, ja opi hakemaan.

ACT-testipäivät 2018-2019

Suunnitteletko ACT: n ottamista lukuvuoden 2018-2019 aikana? Tutustu täydelliseen luetteloon päivämääristä ja määräajoista suunnitellaksesi eteenpäin.

SAT-matematiikan toiminnot: lineaarinen, kvadraattinen ja algebrallinen

SAT Math -sovelluksessa sinun on ehdottomasti tiedettävä, kuinka funktiot toimivat - lineaariset, toissijaiset ja algebralliset toiminnot testataan. Opi täältä strategioita ja vinkkejä näiden matemaattisten ongelmien käsittelemiseksi.

Kuinka monta sekuntia on päivässä? Viikko? Vuosi?

Kuinka monta sekuntia vuodessa? Päivä? Viikko? Opi siirtymään aikayksiköiden välillä ja tutustu kattavaan tuloskaavioon.

Mitkä ovat 5 rakkauskieltä?

Mitä ovat rakkauskielet? Opi jokaisen viiden rakkauskielen yksityiskohdat ja kuinka tyydyttää kunkin rakkauskielen tarpeet.

Kalifornian parhaat koulut | High Tech High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta High Tech High Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Mitkä osiot ovat ACT: ssä? Kaikki 4 testiosaa, selitetty

Onko sinulla kysyttävää viidestä ACT-osiosta? Selitämme yleisen testimuodon, mitä ACT: n kussakin osassa on ja miten kukin onnistuu hyvin.

Kuinka tilata, tallettaa ja mitätöidä henkilökohtaisia ​​shekkejä: Täydellinen opas

Mietitkö, kuinka sekki mitätöidään? Selitämme prosessin sekä miten sekit talletetaan ja tilataan. Sinusta tulee sekin kirjoittaja, sekkien kassaamisen asiantuntija hetkessä!