12 parasta luovien kirjoitusten korkeakoulua ja ohjelmaa

Omistetun luovan kirjoitusohjelman löytäminen innostuneesta koulusta voi olla todellinen haaste, ja se on jo ennen kuin alat huolehtia pääsystä. Siellä on kuitenkin hyviä vaihtoehtoja. Tämä luettelo pyöristää joitain kouluja auttamaan sinua löytämään parhaan koulun sinulle parhaat luovan kirjoittamisen korkeakoulut Yhdysvalloissa .

Parhaat luovien kirjoitusten ohjelmat: Ranking Criteria

Sinun pitäisi Älä koskaan ota yliopistoluokituksia absoluuttisena totuutena - ei edes kovin virallisilta näyttävältä US News yhdet. Käytä sen sijaan tällaisia ​​luetteloita hyppypaikkana omaan korkeakoulujen tutkimiseen. Kiinnitä huomiota vain siihen, mitä sijoitukset ovat, vaan siihen, miten sijoitukset määritetään.Autan siinä selitän kuinka sain tämän erittäin epätieteellisen luettelon suurten luovien kirjoitusten korkeakouluista. Aloitin kaventamalla hakua kouluihin, jotka tarjosivat tietyn luovan kirjoittamisen pääaineen. (Jos et näe koulua, jota odotit, se on todennäköistä, koska heillä on vain alaikäinen.)

Koulujen luokittelussa otin huomioon viisi pääkriteeriä:

  • # 1: UM: n sijoitus —Jos koulussa on loistava jatko-opiskelijoiden luovien kirjoitusohjelmien ohjelma, se tarkoittaa, että sinut opettavat samat professorit ja erinomaiset jatko-opiskelijat, joita he houkuttelevat. Kouluilla, joilla on vahvat MFA-ohjelmat, on myös todennäköisempi vankka alumni-verkosto ja harjoittelumahdollisuudet. Kuitenkin monet koulut, joissa on hyviä undergrad-ohjelmia, tekevät ei tarjoavat makrotaloudellisia rahoitusapuja, jolloin keskityin vain neljään muuhun vaihtoehtoon.
  • # 2: Yleiskoulun maine - Suurin osa luokistasi ei ole luova kirjoittaminen, joten on tärkeää, että myös muut koulun osat, etenkin englannin osasto, ovat erinomaisia.
  • # 3: Opiskelun ulkopuoliset mahdollisuudet - Luovan kirjoittamisen pääaineen yksi tärkeimmistä eduista on, että se tarjoaa pääsyn kirjoitusmahdollisuuksiin luokkahuoneen ulkopuolella, joten otin huomioon, millaisia ​​harjoittelupaikkoja, kirjailijalukemia ja kirjallisuuslehtiä koulu tarjoaa.
  • # 4: Luokkavaihtoehtojen monimuotoisuus - Annoin lisäpisteitä kouluille, joilla oli erilaisia ​​tyylilajivaihtoehtoja ja erityisiä, mielenkiintoisia luokkia.
  • # 5: Alumni / Prestige —Tämä viimeinen kriteeri on hieman subjektiivisempi: tunnetaanko koulusta hyviä kirjailijoita? Se ei todellakaan ole yhtä tärkeää kuin minkä tyyppisen koulutuksen todella saat, mutta tuotenimestä (niin sanotusti) voi olla hyötyä.

Parhaat luovan kirjoittamisen koulut

Mennään nyt hyviin asioihin: koulujen luetteloon! Tarkka numerointi on aina kiistanalainen, joten katso sitä yleinen trendi aivan hämmästyttävästä edelleen superhieno, sen sijaan, että määritettäisiin miksi yksi koulu sijoittuu # 3 ja toinen # 4: een.

# 1: Luoteis-yliopisto

Northwesternin undergrad-luova kirjoitusohjelma on ylpeä arvostetuista professoreista ja vertaansa vailla olevasta kokemuksesta menestyvien kirjailijoiden (mukaan lukien Erilainen kirjailija Veronica Roth ja novellikirjoittaja Karen Russell).

kysymyksiä, joita kysytään yliopistokierroksella

Luokan ulkopuolella voit työskennellä opiskelijan ylläpitämän kirjallisuuslehden parissa, harjoittelua läheisessä Chicagossa sijaitsevassa julkaisussa tai toimittaa englannin kielen laitokselle vuosittainen kirjoituskilpailu . Yliopistossa on myös huippuluokan journalismiohjelma, joten jos haluat kokeilla kättäsi myös tietokirjallisuudessa, sinulla on paljon mahdollisuuksia tehdä niin.

# 2: Columbian yliopisto

Kuten Luoteis, Columbia asuu sekä maailmanluokan luovan kirjoitusohjelman että huipputason journalistikoulun (plus yksi maan parhaista englannin osastoista), joten sinulla on laaja valikoima kirjoittamiseen liittyviä kurssivaihtoehtoja. Columbia hyötyy myös sijainnistaan ​​New Yorkissa, joka on täynnä julkaisuja, kirjallisuuslehtiä ja lahjakkaita kirjoittajia.

Columbian yliopiston matala kirjasto( Wally Gobetz / Flickr)

# 3: Iowan yliopisto

Iowan yliopisto iso vetovoima on sen infrastruktuuri Writers 'Workshop, jota pidetään usein maan parhaimpana MFA-ohjelmana.

Täällä englannin ja luovan kirjoittamisen pääaineena otat luokkia sekä suurilta nuorilta kirjailijoilta että vakiintuneilta professoreilta ja voit valita monenlaisista aiheista. Tämä pääaine tarjoaa luovia taitoja, jotka ovat tärkeitä taiteiden pääaineelle luovalla painotuksella. Sinulla on myös pääsy yliopiston vaikuttavaan kirjallisuusyhteisöön, mukaan lukien usein lukemiset, palkintojen ja apurahojen kirjoittaminen ja arvostettu kirjallisuuslehti Iowan arvostelu .

# 4: Emory-yliopisto

Emory on tunnettu sen omistettu undergrad luova kirjoitusohjelma , joka houkuttelee parhaita vierailevia tutkijoita ja kirjailijoita. Opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua intiimiin kysymys-vastaus-istuntoon palkittujen kirjoittajien kanssa, opiskella erilaisia ​​tyylilajeja, kilpailla palkintojen ja apurahojen kirjoittamisesta ja työskennellä läheisessä yhteistyössä neuvonantajan kanssa kunnianosoitusprojektin toteuttamiseksi.

# 5: Oberlin College

Pieni taiteiden koulu Ohiossa, Oberlin tarjoaa hyvin erilaisia ​​etuja kuin yllä olevat koulut tekevät. Sinulla on vähemmän mahdollisuuksia jatkaa kirjoittamista ympäröivässä kaupungissa, mutta opettajien laatu ja kurssivalikoima saattavat korvata sen. Lisäksi, se ylpeilee yhtä vaikuttavilla alumneilla, mukaan lukien näyttelijä ja kirjailija Lena Dunham.

# 6: Hamilton College

Hamilton on toinen pieni korkeakoulu, joka sijaitsee New Yorkin osavaltiossa. Se tunnetaan siitä, että se tarjoaa opiskelijoille vapauden harjoittaa kiinnostuksen kohteitaan ja tukea heitä tutkimaan aiheita perusteellisesti sekä luokkahuoneessa että sen ulkopuolella. Hamiltonin luova kirjoitusohjelma hyödyntää täysin pieniä luokkia ja paljon mahdollisuuksia harjoitteluun ja julkaisemiseen; sillä on myös yksi maan parhaista kirjoituskeskuksista.

# 7: Brownin yliopisto

Brownin kirjallisen taiteen ohjelma tarjoaa yhtä suosituimmista makrotaloudellisista neuvotteluista Yhdysvalloissa sekä pääaineen pääaine . Pääaineelle sinun on suoritettava neljä luovaa kirjoittamisen työpajaa ja kuusi luettavaa intensiivistä kurssia, jotka kattavat joukon osastoja ja aiheita, musiikista ja kirjallisuudesta Lähi-idän tutkimuksiin ja egyptologiaan.

Osa Brownin yliopiston kampusta( Chuck Roberts / Flickr)

maailmanhistorian lyhytkurssi

# 8: Washingtonin yliopisto St.Louisissa

Washingtonin yliopisto on erinomainen luovan kirjoittamisen MFA-ohjelma, paljon superspesifisiä luokan vaihtoehtoja ja useita apurahoja, jotka on erityisesti tarkoitettu luovien kirjoitusten opiskelijoille.

# 9: Massachusettsin teknillinen instituutti

KANSSA ei ehkä ole koulu, jota yleensä yhdistät kirjoittamiseen, mutta sillä on todella erinomainen ohjelma, joka tarjoaa digitaalisen median ja tiedekirjoittamisen kursseja, sekä luovaa kirjoittamista ja tarjoaa runsaasti ohjeita siitä, kuinka valmistuneet voivat navigoida hankalilla työmarkkinoilla.

Puhumattakaan siitä, että koulu sijaitsee Cambridgessä, joka on kirjojen ystävien ja kaikenlaisten kirjailijoiden paratiisi. Silti MIT ei todennäköisesti ole paras paikka sinulle, jos vihaat kaikenlaista tiedettä.

# 10: Michiganin yliopisto

Michiganin yliopisto on yksi maan parhaista valtionyliopistoista ja sillä on huippuluokan MFA-ohjelma. Jos haluat osallistua isoon kouluun, jolla on loistava kirjoituspäällikkö, tämä on loistava valinta.

# 11: Johns Hopkinsin yliopisto

Johns Hopkins on toinen koulu, joka tunnetaan enemmän tekniikasta kuin kirjoittamisesta, mutta MIT: n tapaan sillä on oma kirjoitusohjelma. Pääaineena sinun on suoritettava paitsi proosan, runouden ja kirjallisuuden kursseja myös luokat aiheista, kuten filosofia ja historia.

# 12: Colorado College

Colorado College on pieni taiteiden koulu tunnettu sen estosuunnitelma , jonka avulla opiskelijat voivat keskittyä yhteen luokkaan kolmen ja puolen viikon jaksoa kohden. Englanninkielisen pääaineen luova kirjoittamisraita sisältää neljän kirjoitustyöpajojen sarjan ja edellyttää myös opiskelijoiden osallistumista vierailevien kirjoittajien sarjan jokaiseen lukemiseen.

Bonus-koulu: New Yorkin yliopisto

En sisällyttänyt NYU päälistalla, koska sillä ei ole omistettua luovan kirjoittamisen pääaineita, mutta se on kuitenkin loistava koulu aloitteleville kirjailijoille, tarjoten yksi maan vaikuttavimmista luovien kirjoitusten tiedekunnista ja kaikki Manhattanin sijainnin edut.

body_nyu Washington Square Park NYU: ssa

Kuinka valita paras luovan kirjoittamisen koulu sinulle

Se, että Northwestern on loistava luovan kirjoittamisen koulu, ei tarkoita sitä, että sinun pitäisi asettaa sydämesi menemään sinne. (Jalkapallofanit ovat täysin kauhistuttavia, yksi asia.) Joten mihin sinun pitäisi mennä sitten?

Tässä on joitain kysymyksiä, jotka voit kysyä itseltäsi tarkastellessasi luovia kirjoitusohjelmia auttaa määrittämään sinulle parhaan koulun:

mitkä päävärit tekevät violetista

Onko sillä kursseja, joista olet kiinnostunut?

Katso kurssitarjonta ja katso, kiinnostavatko ne sinua. Vaikka et voi ennustaa tarkalleen, mitkä luokat rakastat, haluat välttää ristiriitaa, jossa mitä haluat opiskella ja mitä ohjelma tarjoaa, ovat täysin erilaiset. Esimerkiksi, jos haluat kirjoittaa sonetteja, mutta koulu keskittyy enemmän kaunokirjallisuuden opettamiseen, se ei todennäköisesti sovi sinulle.

Älä myöskään unohda tutustua englannin kursseihin ja luovien kirjoitusten työpajoihin! Useimmissa ohjelmissa otat myös paljon näitä.

Mitä mahdollisuuksia on kirjoituksen ulkopuolella luokan ulkopuolella?

Kosketin tätä ajatusta kriteeriosassa, mutta se on tarpeeksi tärkeä, että haluan toistaa sen täällä. Jotkut parhaista kirjoittamiskokemuksista, joita saat, löytyy luokan ulkopuolelta, joten katso, millaisia ​​kirjoittamiseen liittyviä opetussuunnitelmia koulussa on, ennen kuin sitoudut siihen.

Hyviä vaihtoehtoja ovat osallistuminen kampusalehden kanssa, työskentely koulun kirjallisuuslehdessä tai internointi yliopiston lehdistössä.

Kuka opettaa sinua?

Keitä ovat professorit? Millaista työtä he ovat julkaisseet? Tarkista opettajan arviot Arvioi professorit (mutta muista lukea todelliset arvostelut - ja aina ota ne jyvän suolalla).

Jos katsot suurta koulua, on hyvät mahdollisuudet, että monet opettajistasi ovat jatko-opiskelijoita. Mutta se ei välttämättä ole huono asia: monet parhaista opettajista, joita minulla oli yliopistossa, olivat jatko-opiskelijoita. Ota vain huomioon, millainen jatko-ohjelma koulussa on. Jos on loistava luovaa kirjoittamista koskeva MFA-ohjelma, silloin jatko-opiskelijat ovat todennäköisesti parempia kirjoittajia ja sitoutuneempia opettajia.

Mitä alumni tekee nyt?

Jos sinulla on käsitys siitä, mitä haluat tehdä valmistumisen jälkeen, katso, harjoittavatko ohjelman alumnit tämän tyyppistä uraa. vahvempi alumni-verkosto on, sitä enemmän yhteyksiä sinulla on, kun on aika saada työpaikka.

Entä muu koulu?

Älä valitse koulua, jolle pidät luovan kirjoittamisen ohjelmasta, vaan pelkää kaikkea muuta siitä. Suurin osa ajastasi käytetään muiden asioiden tekemiseen, olipa sitten hengailu asuntoloissa, tutkiminen kampuksen ulkopuolella tai yleisten koulutusvaatimusten täyttäminen.

Monet koulut vaativat sinua hakemaan luovaa kirjoittamista, joten Varmista kaksinkertaisesti, että olet tyytyväinen valintasi, vaikka et hyväksyisi ohjelmaa.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Art Center College of Designin pääsyvaatimukset

Oxfordin valmistelukorkeakoulu 2016-17 rankingit | (Borrego Springs,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Oxford Preparatory Academy -tapahtumasta Borrego Springsissä, Kaliforniassa.

Pittsburghin yliopisto Greensburgin pääsyvaatimuksissa

Angelo State Universityn pääsyvaatimukset

Ohion kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Folsomin lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Folsom High Schoolista Folsomissa, Kaliforniassa.

Kuinka voittaa latinalaisamerikkalainen apurahapalkinto

Haetko stipendiä latinalaisamerikkalaisesta stipendirahastosta? Tässä on täydellinen opas, mukaan lukien hakeminen, määräajat ja strategiat voittaaksesi.

FAFSA -sovellus: Ultimate 2016 -opas maksullisiin apurahoihin

FAFSAn hakeminen voi olla monimutkaista. Täällä annamme sinulle yksinkertaisen oppaan siitä, miten voit hakea FAFSAa ja saada taloudellista tukea.

Keystone Collegen pääsyvaatimukset

SAT: n ottaminen 7. luokassa: Pitäisikö sinun tehdä se?

Oletko 7. luokkalainen ja suunnittelet SAT: n ottamista? Mitkä ovat hyvät ja huonot puolet SAT: n ottamisesta näin aikaisin? Selvitä tärkeimmät syyt.

Arkansasin baptistikoulun pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Alta Loman lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Alta Loman lukiosta Alta Lomassa, Kaliforniassa.

Mikä on Tukholman oireyhtymä? Se on tosi?

Onko Tukholman oireyhtymä todellinen häiriö? Selitämme, mikä tämä väärinymmärretty ilmiö todella on, ja hahmotamme Tukholman oireyhtymän merkittävimmät oireet ja esimerkit.

870 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Keene State College SAT -tulokset ja GPA

Miamin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Illinoisin teknillisen instituutin pääsyvaatimukset

Mikä on horoskooppi? 12 eläinradan symbolia

Kiinnostaako horoskooppimerkkejä? Katso oppaamme kaikista 12 astrologisesta symbolista.

Mikä on Clonidine HCL 0,1 Mg? Annostus, vaikutukset ja turvallisuus

Onko sinulla kysyttävää Clonidine 0,1 mg tablettien ottamisesta? Opi Clonidine HCL: n tarkoitus ja sivuvaikutukset sekä turvallinen ottaminen.

Kuinka vaikea SAT-espanjankielinen testi on?

Kuinka vaikea SAT-aihekoe on espanjaksi? Mitä sinun täytyy pisteet hyvin? Lue lisää asiantuntijaoppaastamme.

970 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Citadelin pääsyvaatimukset

Kuinka kauan kestää saada SAT -tulokset takaisin?

Milloin SAT -tulokset tulevat ulos SAT -ottelun jälkeen? Kuinka monta viikkoa saat SAT -pisteet takaisin College Boardilta? Ota selvää, kun löydät pisteesi täältä.

Mitä sinun on tiedettävä Columbuksen jatkokoulusta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Columbus Continuation School -koulusta Downey, CA.

Kemiallisten yhtälöiden tasapainottaminen: 3 yksinkertaista vaihetta

Etkö ole varma, kuinka tasapainottaa kemialliset yhtälöt? Täydellinen opas opastaa sinut prosessin läpi ja tarjoaa ideoita kemiallisten yhtälöiden käytännön tasapainottamiseksi.