12 parasta luovien kirjoitusten korkeakoulua ja ohjelmaa

Omistetun luovan kirjoitusohjelman löytäminen innostuneesta koulusta voi olla todellinen haaste, ja se on jo ennen kuin alat huolehtia pääsystä. Siellä on kuitenkin hyviä vaihtoehtoja. Tämä luettelo pyöristää joitain kouluja auttamaan sinua löytämään parhaan koulun sinulle parhaat luovan kirjoittamisen korkeakoulut Yhdysvalloissa .

Parhaat luovien kirjoitusten ohjelmat: Ranking Criteria

Sinun pitäisi Älä koskaan ota yliopistoluokituksia absoluuttisena totuutena - ei edes kovin virallisilta näyttävältä US News yhdet. Käytä sen sijaan tällaisia ​​luetteloita hyppypaikkana omaan korkeakoulujen tutkimiseen. Kiinnitä huomiota vain siihen, mitä sijoitukset ovat, vaan siihen, miten sijoitukset määritetään.Autan siinä selitän kuinka sain tämän erittäin epätieteellisen luettelon suurten luovien kirjoitusten korkeakouluista. Aloitin kaventamalla hakua kouluihin, jotka tarjosivat tietyn luovan kirjoittamisen pääaineen. (Jos et näe koulua, jota odotit, se on todennäköistä, koska heillä on vain alaikäinen.)

Koulujen luokittelussa otin huomioon viisi pääkriteeriä:

  • # 1: UM: n sijoitus —Jos koulussa on loistava jatko-opiskelijoiden luovien kirjoitusohjelmien ohjelma, se tarkoittaa, että sinut opettavat samat professorit ja erinomaiset jatko-opiskelijat, joita he houkuttelevat. Kouluilla, joilla on vahvat MFA-ohjelmat, on myös todennäköisempi vankka alumni-verkosto ja harjoittelumahdollisuudet. Kuitenkin monet koulut, joissa on hyviä undergrad-ohjelmia, tekevät ei tarjoavat makrotaloudellisia rahoitusapuja, jolloin keskityin vain neljään muuhun vaihtoehtoon.
  • # 2: Yleiskoulun maine - Suurin osa luokistasi ei ole luova kirjoittaminen, joten on tärkeää, että myös muut koulun osat, etenkin englannin osasto, ovat erinomaisia.
  • # 3: Opiskelun ulkopuoliset mahdollisuudet - Luovan kirjoittamisen pääaineen yksi tärkeimmistä eduista on, että se tarjoaa pääsyn kirjoitusmahdollisuuksiin luokkahuoneen ulkopuolella, joten otin huomioon, millaisia ​​harjoittelupaikkoja, kirjailijalukemia ja kirjallisuuslehtiä koulu tarjoaa.
  • # 4: Luokkavaihtoehtojen monimuotoisuus - Annoin lisäpisteitä kouluille, joilla oli erilaisia ​​tyylilajivaihtoehtoja ja erityisiä, mielenkiintoisia luokkia.
  • # 5: Alumni / Prestige —Tämä viimeinen kriteeri on hieman subjektiivisempi: tunnetaanko koulusta hyviä kirjailijoita? Se ei todellakaan ole yhtä tärkeää kuin minkä tyyppisen koulutuksen todella saat, mutta tuotenimestä (niin sanotusti) voi olla hyötyä.

Parhaat luovan kirjoittamisen koulut

Mennään nyt hyviin asioihin: koulujen luetteloon! Tarkka numerointi on aina kiistanalainen, joten katso sitä yleinen trendi aivan hämmästyttävästä edelleen superhieno, sen sijaan, että määritettäisiin miksi yksi koulu sijoittuu # 3 ja toinen # 4: een.

# 1: Luoteis-yliopisto

Northwesternin undergrad-luova kirjoitusohjelma on ylpeä arvostetuista professoreista ja vertaansa vailla olevasta kokemuksesta menestyvien kirjailijoiden (mukaan lukien Erilainen kirjailija Veronica Roth ja novellikirjoittaja Karen Russell).

kysymyksiä, joita kysytään yliopistokierroksella

Luokan ulkopuolella voit työskennellä opiskelijan ylläpitämän kirjallisuuslehden parissa, harjoittelua läheisessä Chicagossa sijaitsevassa julkaisussa tai toimittaa englannin kielen laitokselle vuosittainen kirjoituskilpailu . Yliopistossa on myös huippuluokan journalismiohjelma, joten jos haluat kokeilla kättäsi myös tietokirjallisuudessa, sinulla on paljon mahdollisuuksia tehdä niin.

# 2: Columbian yliopisto

Kuten Luoteis, Columbia asuu sekä maailmanluokan luovan kirjoitusohjelman että huipputason journalistikoulun (plus yksi maan parhaista englannin osastoista), joten sinulla on laaja valikoima kirjoittamiseen liittyviä kurssivaihtoehtoja. Columbia hyötyy myös sijainnistaan ​​New Yorkissa, joka on täynnä julkaisuja, kirjallisuuslehtiä ja lahjakkaita kirjoittajia.

Columbian yliopiston matala kirjasto( Wally Gobetz / Flickr)

# 3: Iowan yliopisto

Iowan yliopisto iso vetovoima on sen infrastruktuuri Writers 'Workshop, jota pidetään usein maan parhaimpana MFA-ohjelmana.

Täällä englannin ja luovan kirjoittamisen pääaineena otat luokkia sekä suurilta nuorilta kirjailijoilta että vakiintuneilta professoreilta ja voit valita monenlaisista aiheista. Tämä pääaine tarjoaa luovia taitoja, jotka ovat tärkeitä taiteiden pääaineelle luovalla painotuksella. Sinulla on myös pääsy yliopiston vaikuttavaan kirjallisuusyhteisöön, mukaan lukien usein lukemiset, palkintojen ja apurahojen kirjoittaminen ja arvostettu kirjallisuuslehti Iowan arvostelu .

# 4: Emory-yliopisto

Emory on tunnettu sen omistettu undergrad luova kirjoitusohjelma , joka houkuttelee parhaita vierailevia tutkijoita ja kirjailijoita. Opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua intiimiin kysymys-vastaus-istuntoon palkittujen kirjoittajien kanssa, opiskella erilaisia ​​tyylilajeja, kilpailla palkintojen ja apurahojen kirjoittamisesta ja työskennellä läheisessä yhteistyössä neuvonantajan kanssa kunnianosoitusprojektin toteuttamiseksi.

# 5: Oberlin College

Pieni taiteiden koulu Ohiossa, Oberlin tarjoaa hyvin erilaisia ​​etuja kuin yllä olevat koulut tekevät. Sinulla on vähemmän mahdollisuuksia jatkaa kirjoittamista ympäröivässä kaupungissa, mutta opettajien laatu ja kurssivalikoima saattavat korvata sen. Lisäksi, se ylpeilee yhtä vaikuttavilla alumneilla, mukaan lukien näyttelijä ja kirjailija Lena Dunham.

# 6: Hamilton College

Hamilton on toinen pieni korkeakoulu, joka sijaitsee New Yorkin osavaltiossa. Se tunnetaan siitä, että se tarjoaa opiskelijoille vapauden harjoittaa kiinnostuksen kohteitaan ja tukea heitä tutkimaan aiheita perusteellisesti sekä luokkahuoneessa että sen ulkopuolella. Hamiltonin luova kirjoitusohjelma hyödyntää täysin pieniä luokkia ja paljon mahdollisuuksia harjoitteluun ja julkaisemiseen; sillä on myös yksi maan parhaista kirjoituskeskuksista.

# 7: Brownin yliopisto

Brownin kirjallisen taiteen ohjelma tarjoaa yhtä suosituimmista makrotaloudellisista neuvotteluista Yhdysvalloissa sekä pääaineen pääaine . Pääaineelle sinun on suoritettava neljä luovaa kirjoittamisen työpajaa ja kuusi luettavaa intensiivistä kurssia, jotka kattavat joukon osastoja ja aiheita, musiikista ja kirjallisuudesta Lähi-idän tutkimuksiin ja egyptologiaan.

Osa Brownin yliopiston kampusta( Chuck Roberts / Flickr)

maailmanhistorian lyhytkurssi

# 8: Washingtonin yliopisto St.Louisissa

Washingtonin yliopisto on erinomainen luovan kirjoittamisen MFA-ohjelma, paljon superspesifisiä luokan vaihtoehtoja ja useita apurahoja, jotka on erityisesti tarkoitettu luovien kirjoitusten opiskelijoille.

# 9: Massachusettsin teknillinen instituutti

KANSSA ei ehkä ole koulu, jota yleensä yhdistät kirjoittamiseen, mutta sillä on todella erinomainen ohjelma, joka tarjoaa digitaalisen median ja tiedekirjoittamisen kursseja, sekä luovaa kirjoittamista ja tarjoaa runsaasti ohjeita siitä, kuinka valmistuneet voivat navigoida hankalilla työmarkkinoilla.

Puhumattakaan siitä, että koulu sijaitsee Cambridgessä, joka on kirjojen ystävien ja kaikenlaisten kirjailijoiden paratiisi. Silti MIT ei todennäköisesti ole paras paikka sinulle, jos vihaat kaikenlaista tiedettä.

# 10: Michiganin yliopisto

Michiganin yliopisto on yksi maan parhaista valtionyliopistoista ja sillä on huippuluokan MFA-ohjelma. Jos haluat osallistua isoon kouluun, jolla on loistava kirjoituspäällikkö, tämä on loistava valinta.

# 11: Johns Hopkinsin yliopisto

Johns Hopkins on toinen koulu, joka tunnetaan enemmän tekniikasta kuin kirjoittamisesta, mutta MIT: n tapaan sillä on oma kirjoitusohjelma. Pääaineena sinun on suoritettava paitsi proosan, runouden ja kirjallisuuden kursseja myös luokat aiheista, kuten filosofia ja historia.

# 12: Colorado College

Colorado College on pieni taiteiden koulu tunnettu sen estosuunnitelma , jonka avulla opiskelijat voivat keskittyä yhteen luokkaan kolmen ja puolen viikon jaksoa kohden. Englanninkielisen pääaineen luova kirjoittamisraita sisältää neljän kirjoitustyöpajojen sarjan ja edellyttää myös opiskelijoiden osallistumista vierailevien kirjoittajien sarjan jokaiseen lukemiseen.

Bonus-koulu: New Yorkin yliopisto

En sisällyttänyt NYU päälistalla, koska sillä ei ole omistettua luovan kirjoittamisen pääaineita, mutta se on kuitenkin loistava koulu aloitteleville kirjailijoille, tarjoten yksi maan vaikuttavimmista luovien kirjoitusten tiedekunnista ja kaikki Manhattanin sijainnin edut.

body_nyu Washington Square Park NYU: ssa

Kuinka valita paras luovan kirjoittamisen koulu sinulle

Se, että Northwestern on loistava luovan kirjoittamisen koulu, ei tarkoita sitä, että sinun pitäisi asettaa sydämesi menemään sinne. (Jalkapallofanit ovat täysin kauhistuttavia, yksi asia.) Joten mihin sinun pitäisi mennä sitten?

Tässä on joitain kysymyksiä, jotka voit kysyä itseltäsi tarkastellessasi luovia kirjoitusohjelmia auttaa määrittämään sinulle parhaan koulun:

mitkä päävärit tekevät violetista

Onko sillä kursseja, joista olet kiinnostunut?

Katso kurssitarjonta ja katso, kiinnostavatko ne sinua. Vaikka et voi ennustaa tarkalleen, mitkä luokat rakastat, haluat välttää ristiriitaa, jossa mitä haluat opiskella ja mitä ohjelma tarjoaa, ovat täysin erilaiset. Esimerkiksi, jos haluat kirjoittaa sonetteja, mutta koulu keskittyy enemmän kaunokirjallisuuden opettamiseen, se ei todennäköisesti sovi sinulle.

Älä myöskään unohda tutustua englannin kursseihin ja luovien kirjoitusten työpajoihin! Useimmissa ohjelmissa otat myös paljon näitä.

Mitä mahdollisuuksia on kirjoituksen ulkopuolella luokan ulkopuolella?

Kosketin tätä ajatusta kriteeriosassa, mutta se on tarpeeksi tärkeä, että haluan toistaa sen täällä. Jotkut parhaista kirjoittamiskokemuksista, joita saat, löytyy luokan ulkopuolelta, joten katso, millaisia ​​kirjoittamiseen liittyviä opetussuunnitelmia koulussa on, ennen kuin sitoudut siihen.

Hyviä vaihtoehtoja ovat osallistuminen kampusalehden kanssa, työskentely koulun kirjallisuuslehdessä tai internointi yliopiston lehdistössä.

Kuka opettaa sinua?

Keitä ovat professorit? Millaista työtä he ovat julkaisseet? Tarkista opettajan arviot Arvioi professorit (mutta muista lukea todelliset arvostelut - ja aina ota ne jyvän suolalla).

Jos katsot suurta koulua, on hyvät mahdollisuudet, että monet opettajistasi ovat jatko-opiskelijoita. Mutta se ei välttämättä ole huono asia: monet parhaista opettajista, joita minulla oli yliopistossa, olivat jatko-opiskelijoita. Ota vain huomioon, millainen jatko-ohjelma koulussa on. Jos on loistava luovaa kirjoittamista koskeva MFA-ohjelma, silloin jatko-opiskelijat ovat todennäköisesti parempia kirjoittajia ja sitoutuneempia opettajia.

Mitä alumni tekee nyt?

Jos sinulla on käsitys siitä, mitä haluat tehdä valmistumisen jälkeen, katso, harjoittavatko ohjelman alumnit tämän tyyppistä uraa. vahvempi alumni-verkosto on, sitä enemmän yhteyksiä sinulla on, kun on aika saada työpaikka.

Entä muu koulu?

Älä valitse koulua, jolle pidät luovan kirjoittamisen ohjelmasta, vaan pelkää kaikkea muuta siitä. Suurin osa ajastasi käytetään muiden asioiden tekemiseen, olipa sitten hengailu asuntoloissa, tutkiminen kampuksen ulkopuolella tai yleisten koulutusvaatimusten täyttäminen.

Monet koulut vaativat sinua hakemaan luovaa kirjoittamista, joten Varmista kaksinkertaisesti, että olet tyytyväinen valintasi, vaikka et hyväksyisi ohjelmaa.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

John's College (MD) pääsyvaatimukset

Onko ACT -kirjoittaminen tärkeää? Asiantuntijaopas

Etkö ole varma, kuinka paljon ACT Writing -tuloksellasi on merkitystä tai vaikka sinun on otettava valinnainen osa? Jaamme kaikki tärkeät tekijät, jotka on pidettävä mielessä.

Päätöskysymykset ACT -lukemisessa: Strategiat + Practice

Päätöslauselma Lukukysymykset kysyvät asioita, joita ei ole mainittu - mitä kirjoittaja voi tarkoittaa tai miltä hahmo voi tuntea. Käytä strategioitamme tämän vaikean ACT Reading -kysymystyypin ratkaisemiseksi.

Wisconsinin yliopisto - Green Bayn pääsyvaatimukset

Voit päästä näihin korkeimpiin hyväksymisasteisiin

Etsitkö helppoa yliopistoa päästä? Tässä on 100 korkeakoulua, joiden hyväksymisaste on korkein ja joita voit käyttää turvallisuuskouluina.

Täydellinen opas AP Environmental Science FRQs: iin

Kamppailevat AP Environmental Science FRQs? Selitämme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää ilmaisen vastauksen osiosta, pisteillä, esimerkkeillä ja tärkeimmillä vinkeillä.

Mitkä korkeakoulut eivät vaadi SAT -kirjoittamista? Täydellinen luettelo

Missä kaikissa kouluissa SAT -kirjoittaminen on vapaaehtoista? Ota selvää tästä, niin tiedät, voitko välttää SAT -kirjoittamisen opiskelua.

Kuinka valita pääaine college -sovellukseesi

Jos korkeakoulu pyytää sinua valitsemaan tietyn koulun tai pääaineen, minkä valitset? Löydä paras valinta täältä.

ECU: n pääsyvaatimukset

Mitä tarvitset SMU: lle: ACT -tulokset ja GPA

Oklahoman yliopisto (OU) SAT -tulokset ja GPA

Kuinka valmistautua yliopistoon: 31 vinkkiä valmistautumiseen

Valmistaudu yliopistoon? Täydellinen oppaamme kattaa kaikki keskeiset vaiheet valmistautumiseen yliopistoon yhdeksännestä luokasta alkaen.

CEEB-koodihaku: Vaiheittainen opas

Oletko hämmentynyt CEEB-koodin hakuprosessista? Opastamme sinut läpi ja selitämme, mitä tehdä, jos et löydä tarvitsemasi koodia.

1.6 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 1.6

Mikä on 1.6 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 1.6 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

George Mason Universityn pääsyvaatimukset

Idahon osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | Skyline High School -sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Skyline High Schoolista Oaklandissa, Kaliforniassa.

Massachusettsin yliopisto Lowellin SAT -tulokset ja GPA

Wisconsinin yliopisto - La Crossen pääsyvaatimukset

Notre Dame College ACT -pisteet ja GPA

Kuinka päästä sisään: UC Berkeleyn pääsyvaatimukset

Onko lukion inflaatio todellista?

Ovatko lukion arvosanat liian korkealla? Mitä tämä tarkoittaa sinulle, jos jotain? Lue täältä, kuinka arvosanat vaikuttavat korkeakouluopintoihin.

Trevecca Nazarene Universityn pääsyvaatimukset

Vocab kontekstikysymyksissä ja strategioissa SAT -lukemiseen

SAT Reading -kohdissa Vocab in Context -kysymykset pyytävät sinua määrittelemään sanan kohdan yhteydessä. Tässä oppitunnissa näytämme sinulle harjoittelukysymyksiä ja -strategioita SAT -lukukohdille.

NYU TOEFL -vaatimus: tarvitsemasi pisteet

Mikä on NYU TOEFL -vaatimus? Selitämme mitä pisteitä tarvitset useille ohjelmille ja kuinka saavuttaa TOEFL NYU -tavoitteesi.