11 viittausesimerkkiä kirjallisuudessa, runoudessa ja elämässä

feature_achilles_heel_myth

Kirjallisuuslaitteita käytetään usein parantamaan kirjoittamista ja tekemään siitä houkuttelevampi tai mielenkiintoisempi lukijalle. Yksi suosittu kirjallisuuslaite on viittaus. Miltä runoilu viittaa? Ja mitkä ovat esimerkkejä kirjallisuudesta?

Tässä artikkelissa, annamme sinulle 11 viittausesimerkkiä runoudesta ja kirjallisuudesta esimerkkeihin, joita käytetään usein jokapäiväisessä keskustelussa . Esittelemme myös kaksi vinkkiä vihjeiden tunnistamiseksi tekstissä. Mutta ensin, mikä viittaus tarkalleen on?Mikä on viittaus?

Viittaus on, kun kirjailija tai runoilija viittaa epäsuorasti johonkin ideaan, hahmoon, muuhun tekstiin, paikkaan tai tapahtumaan, joka on peräisin ulkopuolella teksti. Se voi viitata myös johonkin, mitä tapahtuu aikaisemmin tekstissä; tätä kutsutaan usein 'sisäinen viittaus' (toisin kuin säännöllinen tai 'ulkoinen' viittaus).

Substantiivin `` viittaus '' verbimuoto on 'viittaus' joten voit sanoa, että kirjailija 'viittaa' tai 'viittaa johonkin'. Esimerkiksi länsimaisten kirjoittajien on erityisen yleistä viitata teoksissaan Raamattuun sekä kreikkalaisen tai roomalaisen mytologiaan.

Viittaukset ovat hienovaraisia ​​ja epäsuoria, viittaavat johonkin, jonka odotetaan tietävän ilman nimenomaisesti kertoa sinulle mikä se on .

Kirjallisuuslaitetta käytetään tekstin parantamiseen usein tekemällä siitä lukijalle miellyttävämpi tai havainnollistamalla joko esimerkkiä tai tekstin yleistä teemaa. Viittauksia käytetään yleisesti metaforisesti, mutta niitä voidaan käyttää myös ironisesti.

Lisäksi, koska he voivat välittää paljon tietoa vain yhdellä tai muutamalla sanalla (olettaen, että lukija ymmärtää viittauksen!), Ne ovat erityisen suosittuja runoilijoiden keskuudessa.

On tärkeää, ettet sekoita viitteitä muihin (vastaaviin) kirjallisiin laitteisiin. Seuraava taulukko antaa yleiskatsauksen viitteiden, allegorioiden ja ennakoinnin eroista, jotka kaikki ovat yleisiä kirjallisuudessa käytettyjä työkaluja:

Allegoria

Vihje

Ennakko

Tarkoitus

Hahmo, tapahtuma tai paikka, joka edustaa todellista ongelmaa tai tapahtumaa

Epäsuora viittaus johonkin, joka on peräisin tekstin ulkopuolelta (tai johonkin tekstin aikaisemmasta)

Epäsuora viittaus johonkin, joka tapahtuu myöhemmin tekstissä

Nyt kun tiedät mikä viittaus on, katsotaanpa joitain viittausesimerkkejä .

11 esimerkkejä viittauksista + analyysi

Täällä annamme sinulle 11 viittausesimerkkiä runosta, kirjallisuudesta ja jokapäiväisestä puheesta jotta saat paremman käsityksen siitä, miltä viittaukset näyttävät ja miten niitä käytetään. Toimitamme myös lyhyen analyysin kustakin viittausesimerkistä.

Tässä ovat kolmen tyyppiset viittaukset, joita käsittelemme:

body_book_poetry

Viittausesimerkkejä runoutta

Miltä runoilu viittaa? Kuinka runous viittaa?

Seuraavat viittausesimerkit kaikki ovat peräisin kuuluisista runoista ja sen pitäisi antaa sinulle käsitys erilaisista viittauksista - historiallisesta raamatulliseen kirjallisuuteen - myös sinä voit tehdä.

' Kaikki kasvavat ovela Moss 'kirjoittanut Emily Dickinson

Kaikki kasvavat ovela sammal,
Kaikki rikkakasvien välissä,
Currer Bellin pieni häkki
Hiljaisessa 'Haworth' -mallissa.

Tässä runossa kuuluisa amerikkalainen runoilija Emily Dickinson viittaa siihen Currer Bell, joka oli englantilaisen kirjailijan Charlotte Brontën kynä , joka on tunnetuin romaanistaan Jane Eyre . Dickinson viittaa myös englantilaiseen Haworthin kylään, jossa Brontë kuoli ja myöhemmin haudattiin (tai 'laitettiin', kuten runossa todetaan).

Lainausmerkit viittaavat lukijalle, että nämä kaksi asiaa (eli nimi ja paikka) eivät vain tulleet Dickinsonin mielikuvituksesta. Silti sinun on tunnettava itse Brontë, jotta voit muodostaa yhteyden tähän.

' Mikään kulta ei voi jäädä (1923) Robert Frost

Sitten lehti lakkaa lehdestä.
Joten Eden upposi suruun,
Joten aamunkoitto laskee päivästä.
Mikään kulta ei voi jäädä.

Täällä ikoninen amerikkalainen runoilija Robert Frost tekee vihjeen Eedenin raamatulliseen puutarhaan ('niin Eden upposi suruun') vahvistaakseen tätä ajatusta siitä, että mikään - ei edes Paratiisi - voi kestää ikuisesti.

Olettaen, että olet ainakin vähän perehtynyt Aadamin ja Eevan tarinaan, sinun pitäisi tietää, että heidät karkotettiin lopulta paratiisista, koska he syövät kiellettyä hedelmää.

' Jätteet (1922), kirjoittanut T. S. Eliot

Huhtikuu on julmin kuukausi
Sirelit ulos kuolleesta maasta sekoittaen
Muisti ja halu, sekoittaen
Tylsät juuret keväällä.

T. S. Eliotin hyvin pidetty runo 'Jäte maa' on täynnä reunaa kirjallisilla viitteillä, joista monet ovat melko hämärä .

Heti tässä runossa Eliot työntää meihin viittauksen: huhtikuun maininta on 'julmin kuukausi' jyrkästi ristiriidassa keskiaikaisen englantilaisen runoilijan avautumisen kanssa Geoffrey Chaucer Canterburyn tarinat , joka kuvaa huhtikuua iloisena, vilkkaana kuukautena, joka on täynnä tarinoita, pyhiinvaelluksia ja 'makeahajuisia suihkuja'. Eliotille huhtikuu on poikkeuksellisen julma elämän uudistumiseen liittyvän kivun takia.

Tietämättömyys tästä kirjallisesta yhteydestä tekisi sinulta kaipaamaan melkein sarkastisen sanaleikin, jonka Eliot tekee antiteettisella näkemyksellään huhtikuusta ja keväästä kokonaisuutena.

4 litraa vettä kuppeihin

body_antique_book_spines

Esimerkkejä kirjallisuudesta

On suositeltavaa käyttää vihjeitä runoudessa, mutta entä (proosa) kirjallisuudessa, kuten romaaneissa? Katsotaanpa joitain kuuluisia kirjallisuusesimerkkejä osoittamaan, kuinka tätä laitetta voidaan käyttää tehokkaasti.

Tappaa pilkkulintu (1960) Harper Lee

'Olemmekö köyhiä, Atticus?'

Atticus nyökkäsi. 'Olemme todellakin.'

Jemin nenä rypistyi. 'Ovatko me yhtä köyhiä kuin Cunninghamit?'

'Ei oikeastaan. Cunninghamit ovat maan ihmisiä, maanviljelijöitä, ja onnettomuus osui heihin eniten. '

Tämä lainaus Harper Leen tunnetusta romaanista Tappaa pilkkulintu sisältää vihjaus 'kaatumiseen' eli vuoden 1929 osakemarkkinoiden kaatumiseen, joka johti suureen masennukseen .

Pelkästään sana ”kaatuminen” voi hämmentää lukijat, jotka eivät ole tietoisia historiallisesta tapahtumasta tai jotka eivät ymmärrä milloin ja missä romaani tapahtuu (vastaus: 1930-luvun Amerikka, niin hölynpöly keskellä suurta masennusta).

Ulkopuoliset (1967), kirjoittanut S. E. Hinton

'Ponyboy'.

Tuskin kuulin häntä. Tulin lähemmäksi ja kumartuin kuullakseni, mitä hän aikoi sanoa.

Pysy kultaisena, Ponyboy. Pysy kultaisena ... Tyyny näytti uppoavan hieman, ja Johnny kuoli.

Rivi 'Stay gold, Ponyboy' S.E.Hintonin klassisesta ikääntymisen tarinasta on esimerkki molemmista ulkoinen ja sisäinen viittaus .

Aikaisemmin romaanissa Ponyboy ja Johnny puhuvat Robert Frostin kuuluisasta runosta 'Mikään kulta ei voi pysyä' (katso yllä). Toisin sanoen, tällä kohtauksella on suora viittaus todelliseen runoon, joka on peräisin ulkopuolella romaani .

Kun Johnny käskee myöhemmin Ponyboya pysymään kultaisena makaamisen aikana, tämä on sekä ulkoinen vihje (siinä tarkoitetaan Frostin runoa) ja sisäinen viittaus (siinä viitataan poikien aikaisempaan runon keskusteluun ja analyysiin).

1Q84 (2009) Haruki Murakami

Viittaus tässä ei ole erityinen lainaus vaan pikemminkin otsikko vuoden 2009 myydyin romaani 1Q84 kirjoittanut japanilainen kirjailija Haruki Murakami.

Vaikka englanninkieliset eivät ehkä näe yhteyttä heti, tämän dystooppisen romaanin nimi on vihje George Orwellin 1984 . Miten? Japanin kielellä Q-kirjain lausutaan samalla tavalla kuin numero yhdeksän, jolloin otsikko kuulostaa siltä kuin sanoisit japaniksi '1984' tai 'yhdeksän kahdeksan neljä'.

Murakami on tunnettu viitteistään ja viitteistään länsimaiseen popkulttuuriin , mikä on todennäköisesti yksi syy siihen, että hän on kehittynyt kansainväliseksi sensaatioksi.

body_people_holding_speech_bubbles

Viittausesimerkkejä jokapäiväisessä puheessa

Ihmiset käyttävät vihjeitä joka päivä, usein edes tajuamatta sitä. Tässä on joitain viitteitä, joita olet ehkä kuullut (tai jopa sanonut itse!) Jokapäiväisessä keskustelussa.

'Suklaakakku on minun Achilles-kantapääni.'

Tässä viitataan 'Achillesin kantapäähän' tai kreikkalaiseen myyttiin sankarista Achillesesta ja siitä, kuinka hänen kantapää oli hänen ainoa heikkoutensa. Tässä tapauksessa, puhujan 'heikkous' on suklaakakku .

'Hän on siisti kaveri, mutta hänestä tulee rakastava Romeo joka kerta kun hän on hänen ympärillään.'

Tämä lainaus viittaa Romeon hahmo kirjoittanut William Shakespeare Romeo ja Juulia , jossa Romeo on rakastunut Julietiin, mikä saa hänet (ja hänen) toimimaan kiihkeästi.

'Meillä on tänään uusi Einstein koulussa.'

Tämä viittaus koskee tosielämän nero-fyysikkoa Albert Einsteinia ja tarkoittaa sitä uusi opiskelija on erittäin älykäs .

Miksi olet aina niin Scrooge? Se ei maksa paljon, ja se on hauskaa! '

Tämä lainaus tekee viittaus Ebenezer Scroogeen , Charles Dickensin kuuluisan tarinan keskeinen hahmo Joululaulu . Scrooge tunnetaan itsekkäästä, kurvikkaasta penny-pincheristä; siksi jonkun kutsuminen Scroogeksi on olennaisesti kutsumalla heitä halpaluistimeksi ja muhkeaksi .

'Hän on hyvä uimari, mutta hän ei ole Ariel.'

Tämä viittaus koskee satu (ja kuuluisa Disney-elokuva) 'Pieni merenneito' Ariel-nimisestä merenneidosta. Joku viittaaminen 'ei Arieliksi' tarkoittaa, että hän on ei niin luonnollinen vedessä kuin merenneito olisi .

body_cartoon_man_searching_book

2 vinkkiä kirjallisen viittauksen tunnistamiseen tekstissä

Todennäköisesti huomasit, että jotkut näytetyt viittausesimerkit eivät olleet yhtä ilmeisiä kuin toiset. Voi olla vaikeaa selvittää, onko katseesi kirjallinen viittaus vai ei. Tässä annamme sinulle kaksi vinkkiä vihjeiden tunnistamiseen teksteissä.

# 1: Tutustu yleisiin viittauksiin

Monet kirjailijat käyttävät teksteissään samoja (tai hyvin samankaltaisia) viittauksia. Siksi, jos pystyt tutustumaan tärkeimpiin ihmisiin, paikkoihin, tapahtumiin, esineisiin ja ideoihin, joihin tarinoissa ja runoissa viitataan, sinulla on paremmat valmiudet tunnistaa ne heti.

Kuten aiemmin mainittiin, raamatulliset viittaukset sekä viittaukset kreikkalaiseen ja roomalaiseen mytologiaan ovat yleisiä länsimaisissa teksteissä. Tässä on joitain vihjailuesimerkkejä näissä luokissa:

  • Hercules (tai Herculean) - Käytetään usein voiman korostamiseen

  • Pandoran lipas - Kuvailee suuria (ja yleensä odottamattomia) seurauksia tai mahdollista ongelmalähdettä

  • Amor - rakkauden Jumala; käytetään kuvaamaan jotakuta romanttista tai rakastunutta

  • Eedenin puutarha - Käytetään keskustelemaan paratiisista, kauneudesta ja / tai kaatumisesta

  • Nooa / Nooan arkki - Käytetään puhumaan suurista tai lähes mahdottomista tehtävistä

  • Daavid ja Goljat - Kuvailee kahden välistä taistelua tai vastakkainasettelua, jossa heikommalla tai heikommalla henkilöllä voi olla parempi laukaus voittaessaan

  • Baabelin torni - Käytetään usein kuvaamaan jonkin murenevaa tai traagista loppua

Katso lisää esimerkkejä kreikkalaisista ja roomalaisista mytologisista viittauksista tämä luettelo StudyLibissä . Katso lisää esimerkkejä raamatullisista viittauksista tämä luettelo Infopleasessa .

# 2: Etsi oikeita substantiiveja, jotka eivät sovi muuhun tekstiin

Suurin osa viittauksista liittyy tiettyihin ihmisiin, paikkoihin tai taideteoksiin - toisin sanoen kaikki asiat, joilla yleensä on substantiiveja (ts. isot kirjaimet) .

Jos olet koskaan törmännyt oikeaan substantiiviin kirjassa tai runossa, joka ei soi heti (eikä sitä mainita myöhemmin uudelleen, eli se ei ole uusi hahmo), se on todennäköisesti viittaus johonkin, joka on peräisin ulkopuolella tekstin maailmaan.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

2.2 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 2.2

Mikä on 2.2 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 2.2 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Kalifornian taiteen instituutin pääsyvaatimukset

22 keskeistä alkemiasymbolia ja niiden merkitykset

Mitä ovat alkemiasymbolit? Katso täydellinen oppaamme tärkeimmistä alkemiasymboleista ja merkityksistä.

Täsmälleen mitä odottaa AP -kielen monivalinnalta

Oletko hämmentynyt tukiaseman kielen ja kokoonpanon monivalinnoista? Selitämme eri kysymystyyppejä ja tarjoamme asiantuntijavinkkejä, joiden avulla voit ässää kokeen.

3 tärkeintä vinkkiä erottuvaan Cornell-esseeseen

Kamppailetko Cornellin essee -kehotteen kanssa? Opi kirjoittamaan suuri Cornell -lisäesite, joka saa sovelluksesi loistamaan.

Paras Algebra 1 Regents -katsausopas 2021

Otatko Algebra 1 Regents -kokeen? Tutustu asiantuntija -arvio -oppaaseemme opintovihjeitä ja neuvoja varten.

Fordhamin yliopiston pääsyvaatimukset

Kuinka saada 36 ACT English: 10 strategiaa täydeltä maalintekijältä

Pisteytys 36 ACT-englanniksi vaatii täydellisyyttä. Opi ACT-asiantuntijan kriittiset strategiat tämän osan hallitsemiseksi.

Clayton State Universityn pääsyvaatimukset

Parhaat ACCUPLACER-harjoituskokeet: matematiikka, lukeminen ja paljon muuta

Tarvitsetko ACCUPLACER-harjoitustestin? Katso kokoelmamme kirjoittamisen, lukemisen ja matematiikan ACCUPLACER-harjoitustesteistä.

Jazzista Jambalayaan: 11 hauskaa tekemistä New Orleansissa

Mietitkö mitä tehdä New Orleansissa? Katso luettelo suosituimmista nähtävyyksistä ja piilotetuista helmistä, mukaan lukien suokierrokset, kreoliruoka ja ranskalainen kortteli.

Montserratin taiteen korkeakoulun pääsyvaatimukset

Caltech vs MIT: Mikä on parempi?

Onko Caltech parempi kuin MIT? Mikä koulu sopii sinulle? Opi eroja näiden huipputekniikan korkeakoulujen välillä.

Malone Universityn pääsyvaatimukset

New Jerseyn teknologiainstituutin pääsyvaatimukset

Kuinka päästä sisään: Temple Universityn pääsyvaatimukset

Stonehill College SAT -tulokset ja GPA

Kuinka tarkastukset ja saldot toimivat Yhdysvaltain hallituksessa

Mitä ovat sekit ja saldot? Kuinka ne toimivat? Täydellinen tarkistus- ja saldomääritelmäoppaamme jakaa tämän Yhdysvaltojen hallituksen näkökohdan yksityiskohtaisella esimerkillä.

Parhaat koulut Kaliforniassa | Capistrano Connections Academy Charter School -sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Capistrano Connections Academy Charter Schoolista Aliso Viejo, Kalifornia.

2016-17 Akateeminen opas | Oak Parkin lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Oak Park High Schoolista paikassa Oak Park, CA.

New Yorkin sisustuskoulun pääsyvaatimukset

1060 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Amerikan katolisen yliopiston pääsyvaatimukset

Covenant Collegen pääsyvaatimukset

UNT ACT -pisteet ja GPA