10. luokan korkeakoulujen suunnittelu: 7 alkuvaihetta

feature_plan.jpeg

Toisen vuoden aikana saatat alkaa tuntea ahdistusta yliopistosta tai saatat uskoa, että sinun ei tarvitse vielä ajatella yliopistoa. Vaikka en ole kovan huolestumisen kannattaja ja en usko, että stressi on terveellistä, sinun tulisi alkaa suunnitella korkeakoulua 10. luokassa.

Tässä artikkelissa käyn läpi vaiheet, jotka sinun tulisi suorittaa 10. luokassa maksimoidaksesi opintosi vaihtoehdot ja saavuttaaksesi korkeakoulutavoitteesi. Kerron myös, mistä yliopistoprosessin osa-alueista sinun ei tarvitse vielä huolehtia.# 1: Aloita ajatteleminen korkeakoulusta - se ei ole liian aikaista

Ei todellakaan ole liian aikaista alkaa suunnitella korkeakoulua 10. luokassa. Suuri osa siitä, mitä teet 10. luokassa, vaikuttaa sinun korkeakoulujen sovellukset ja vaikuttaa pääsypäätöksiin.Jos asetat yliopistoon osallistumisen tavoitteeksi samalla kun olet 10. luokkalainen, pysyt todennäköisemmin oikealla tiellä ja ilmoittaudut lopulta.

# 2: Ota oikeat luokat

Vankan akateemisen kokemuksen kehittäminen on tärkein osa 10. luokan korkeakoulujen suunnittelua. Luokat, joita käytät, vaikuttavat suuresti korkeakouluopintoihisi. Keskustele neuvonantajan kanssa varmistaaksesi, että olet yliopiston valmisteluradalla. Voit myös tarkastella eri korkeakoulujen verkkosivustoja nähdäksesi pääsyvaatimukset. Korkeakoulut arvioivat sinut tekemiesi luokkien perusteella .

Valikoivat korkeakoulut haluavat nähdä, että haastat itsesi ja otat vaikeimpia luokkia, joita koulussa tarjotaan. Sinun ei tarvitse ottaa kaikkia yksittäisiä kunnianosoituksia tai AP-luokkia, mutta päästäksesi eliittikouluihin, sinun on osoitettava, että voit pärjätä hyvin vaikeimmissakin luokissa.

Sinun tulisi myös ottaa edellytykset luokille, jotka harkitset myöhemmin. Esimerkiksi, sinun on ehkä otettava säännöllinen kemia tai tunnustettava kemia, jos haluat ottaa AP Chemistryn nuorempana vuotena.

Suosittelen ottamaan vastaan ​​arvosanat tai AP-luokat aiheista, joista olet parhaiten, ja aiheista, joita harkitset opiskelua yliopistossa. Jotkut lukiot tarjoavat AP-luokkia toissijaisille opiskelijoille ja jotkut eivät. Jos mahdollista, kannattaa harkita AP-luokan ottamista 10. luokassa vahvistamaan aikataulua ja tuntemaan AP-luokat.

Tässä on esimerkki hyvästä toisen vuoden opintosuunnitelmasta opiskelijalle, joka haluaa olla kilpailukykyinen pääsyyn valikoiviin korkeakouluihin. Huomaa, että tämä on vain karkea opas, ja voit ottaa enemmän tai vähemmän haastavan aikataulun taitotasostasi ja lukiossasi tarjolla olevista kursseista riippuen:

  • Kunnia kemiaa
  • Algebra II
  • Kunnioittaa englantia
  • Maailman historia
  • Kunnianosoitukset Espanjan II
  • PÄÄLLÄ
  • Valinnainen

helsinki-6.jpg

Ohfooyhy / Flickr

# 3: Keskity palkkaluokkiin

Opiskelijasi toisen vuoden opiskelijoilla on merkitystä yliopistoon pääsylle . Suurin osa korkeakouluista keskittyy toisen ja toisen vuoden palkkaluokkiin tehdessäsi valintapäätöksiä. Korkeakouluille arvosanasi heijastavat työetiikkaasi ja kykyäsi menestyä yliopistossa. Myös toisen asteen opintovuoden arvosanasi vaikuttavat lukioosi GPA ja luokan sijoitus .

Lisäksi, jos saat hyviä arvosanoja toisen vuoden aikana, saat todennäköisemmin hyvät arvosanat juniori- ja vanhempina vuosina. Sinulla on kehittynyt taitoja ja tapoja, joiden avulla voit jatkossakin menestyä akateemisesti. Lisätietoja kuinka saada 4.0 ja paremmat arvosanat .

Jos et mene niin hyvin kuin haluaisit toisen vuoden aikana, se ei välttämättä tarkoita sitä, että yliopistosi unelmat ovat särkyneet. Korkeakoulut haluavat nähdä jatkuvan parantumisen, ja jos pärjäät paremmin nuoremmalla vuotellasi, se vahvistaa korkeakoulujen sovelluksiasi.

tunnin yhteenveto

# 4: Pysy (tai hanki) mukaan opetussuunnitelmaan

Muut kuin arvosanasi ja testipisteet, sinun opetuksen ulkopuolella on todennäköisesti suurin vaikutus korkeakoulujen sovellusten laatuun. Korkeakoulut, etenkin korkeakoulut, haluavat opiskelijoidensa saavuttavan poikkeuksellisia saavutuksia luokan ulkopuolella, ja he etsivät henkilöitä, jotka käyttävät vapaa-ajaltaan intohimoihinsa.

Jotkut opiskelijat uskovat, että heidän on oltava monipuolisia ja tehtävä monia koulun ulkopuoliset; korkeakouluopiskelijoille voi kuitenkin olla edullisempaa kehittää a piikki ja osoittavat huippuosaamista tietyllä toiminnalla tai alalla.

Jos harrastat urheilua, voit keskittää voimasi urheilusi korkeimman tason saavuttamiseen ja tulla rekrytoitavaksi urheilijaksi. Jos menestyt tieteessä, voit käyttää aikaa koulun ulkopuolella valmistautua ja kilpailemaan tiedemessuille ja kilpailuille. Lisäksi voit käydä ylimääräisiä luonnontieteen kursseja yhteisöopistossa tai vapaaehtoisesti auttaa professoria tutkimuksessa.

Sinun tulisi osallistua koulun ulkopuolisiin aktiviteetteihin toisen lukuvuoden aikana lukion aikana. 10. luokassa sinun tulisi valita aktiviteetit, joiden kanssa yrität pysyä loppu lukion ajan, tai sinun pitäisi yrittää edetä ja saada johtotehtäviä jo aloittamassasi toiminnassa . Korkeakoulut pitävät mieluummin jatkuvaa sitoutumista toimintaanne. On vaikuttavampaa näyttää kasvu ja saavutus samoissa aktiviteeteissa kuin aloittaa harrastaminen joukko aktiviteetteja nuorempana vuotena.

body_orchestra.jpg

Jos olet musiikillisesti taipuvainen, voit liittyä orkesteriin.Kuvalähde: Mark-- / Flickr

# 5: Aloita valmistautuminen SAT / ACT-toimintoon

Aloittaessasi valmistautua SAT / ACT-ohjelmaan toisen vuoden aikana saat runsaasti aikaa hallita käsitteitä ja strategioita, joiden avulla voit saavuttaa tavoitepisteet .Opi opiskelemaan SAT / ACT: lle a 10. astetta.

Suosittelemme, että otat SAT / ACT-ohjelman ensimmäisen kerran juniorivuotesi syksyyn mennessä . Jos tutustut avainkäsitteisiin ja suoritat muutaman harjoittelutestin toisen vuoden aikana, sinulla on hyvä alku opiskeluun. Sitten, jos teet perusteellisen valmistelun kesällä ennen juniorivuotiasi, sinun tulee tuntea itsesi luottavaiseksi ja valmistautuneeksi kun suoritat testin.

Koko vuoden opiskelu antaa sinun arvioida vahvuutesi ja heikkoutesi. Kun tiedät missä kamppailet, voit keskity heikkouksien parantamiseen ja seuraa edistymistäsi .

Lisäksi SAT / ACT-opiskelu voi auttaa sinua koulutyössäsi. Matematiikka-osioissa, SAT ja ACT testaavat sinut algebrassa, geometriassa ja trigonometriassa. Riippuen matematiikan tasosta, SAT / ACT-opiskelu voi auttaa sinua nykyisessä matematiikkatunnissasi tai matematiikkaluokassa, jota pidät tulevaisuudessa.Lisäksi muiden osioiden harjoittelu parantaa lukemisesi ymmärtämistä, kieliopin tuntemusta ja esseiden kirjoittamistaitoja.

Lopuksi, sinun pitäisi ottaa KIRJOITTAA tai PreACT toisen vuoden aikana. Nämä testit on suunniteltu valmistautumaan todelliseen SAT- ja ACT-toimintaan.Pystyt simuloimaan todellisia testausolosuhteita ja arvioimaan tehokkaasti nykyistä taitotasoasi. Saat yksityiskohtaisen tulosraportin, jonka avulla voit tunnistaa ja hioa heikkoja kohtiasi. Saat myös räätälöityjä SAT-ohjeita osoitteesta Khan-akatemia jos otat PSAT: n.

# 6: Tutkimuslaitokset

Kun olet toisen vuoden opiskelija lukiossa, sinun ei tarvitse tietää, mihin yliopistoon haluat mennä. Sinun ei edes tarvitse olla paljon käsitystä siitä, mihin korkeakouluihin haluat hakea. Kuitenkin, sinun pitäisi oppia korkeakouluista .

Voit saada paremman käsityksen siitä, mitä sinun on tehtävä päästäkseen sisään. Googlen 'PrepScholar (koulun nimi) pääsy' saadaksesi hyväksymisprosentit, keskimääräiset GPA-arvot ja keskimääräiset standardoidut testipisteet eri kouluille. Jos tiedät arvosanat ja testitulokset, sinun täytyy päästä eri korkeakouluihin, mikä voi auttaa motivoimaan sinua pysymään tiellä.

Lisäksi sinun pitäisi alkaa miettiä, mitä etsit yliopistossa . Mitä haluat opiskella? Olisitko mukavampi suuressa koulussa tai pienessä taiteiden korkeakoulussa? Millä maantieteellisellä alueella haluat olla? Voit leikkiä yliopiston etsijöiden kanssa saadaksesi käsityksen erilaisista kouluista, jotka voivat olla sinulle hyviä.

Lisäksi voit tarkastella korkeakoulujen hakusivustoja, oppaita ja ranking-luetteloita saadaksesi paremman käsityksen yliopistovaihtoehdoistasi. Käy paikallisissa yliopistokampuksissa nähdäksesi millaiset he ovat, ja saat pienen maun yliopiston elämästä. On hienoa, jos et ole tässä vaiheessa varma, mitä haluat yliopistossa, varsinkin koska on hyvin mahdollista, että muutat mieltäsi ennen lukion valmistumista.

berklee musiikin korkeakoulun hyväksymisaste

On kuitenkin hyvä alkaa ajatella yliopistoa, kouluttaa itseäsi korkeakouluoptioista ja oppia, mitä sinun on tehtävä ollaksesi kilpailukykyinen hakija.

vartalolukeminen-805.jpg

Lue korkeakouluista.

# 7: Opi maksamaan korkeakoulusta

Monet opiskelijat (ja heidän vanhempansa) korostavat, että heillä ei ole varaa yliopistoon eivätkä he pysty suorittamaan korkeakouluopetusta.On tärkeää tietää, että käytettävissä on apurahoja ja taloudellista tukea, joka voi merkittävästi helpottaa yliopistoon osallistumisen taloudellista taakkaa.Jos vanhempasi ovat huolissaan siitä, etteivät he pysty lähettämään sinua kouluun, voit pyytää heitä lukemaan erityyppisiä taloudellisia tukia ja kuinka säästää yliopistolle .

Jos et usko voivasi luottaa siihen, että vanhempasi osallistuvat taloudellisesti korkeakoulujen maksamiseen, voit ilmoittaa asiasta itsellesi kuinka voit maksaa yliopistosta itse .Voit myös etsiä apurahoja se auttaa kattamaan korkeakoulujen kustannukset.Tässä vaiheessa yliopiston suunnitteluprosessissa sinun pitäisi ajattele, että taloudellinen tilanne ei esty yliopistosi unelmilta .

Lisäksi mitä paremmin pärjäät koulussa ja standardoiduissa testeissäsi, sitä todennäköisemmin saat ansaitsevat apurahat auttaa maksamaan koulusta.

Mitä Ei huolia jstk

Vaikka sinun pitäisi miettiä, kuinka suunnitella korkeakoulua 10. luokassa, tiedä, että sinulla on vielä aikaa valmistautua yliopistoon.Yritä välttää liikaa stressiä yliopistosta nyt. Tee parhaasi nauttiaksesi toisen vuoden opiskelusta, pitää hauskaa ja kehittää mielekästä ystävyyttä.

Tässä on joitain erityisiä näkökohtia korkeakoulun suunnittelussa, joista sinun ei tarvitse olla liian huolissasi 10. luokassa.

Paras korkeakoulu sinulle

Vaikka on hienoa olla tavoitteita ja unelmia, sinun ei tarvitse tietää, mihin haluat mennä yliopistoon 10. luokassa . Sinun ei tarvitse edes selvittää, mihin haet, vanhimman vuoden alkuun asti.

Lisäksi kypsyessäsi ja oppien lisää oppilaitoksista saatat hyvinkin muuttaa unelmakoulusi. Voisit päättää jatkaa erilaista urapolua tai muuttaa etsimääsi yliopistossa. Tavoitteidesi tai prioriteettiesi mukauttamisessa ei ole mitään vikaa.

Tässä vaiheessa lukiourasi sinun pitäisi viettää suurimman osan ajastasi taitojen ja pätevyyksien kehittämiseen antaaksesi itsellesi mahdollisimman monta yliopistovaihtoehtoa .

Ehkä oletat nyt menevän paikalliseen valtionopistoosi, joka ei ehkä ole liian valikoiva. Ehkä sen saapuvien opiskelijoiden keskimääräinen GPA on 3,2. Jos kuitenkin päätät kesällä ennen vanhempaa vuotta, haluatko mennä valikoivampaan yliopistoon, sinulla on paljon enemmän vaihtoehtoja, jos sinulla on 3,8 GPA.

Tai ehkä nyt haaveilet mennä Harvardiin. Jos teet itsestäsi pätevän Harvardin hakijan, mutta päätät päättää mieluummin jatkaa BS / MD-ohjelma , olet todennäköisesti silti hyvässä asemassa saavuttaaksesi korkeakoulutavoitteesi.

body_goals.jpeg

Jos noudatat tehokasta suunnitelmaa, voit saavuttaa yliopistosi tavoitteet.

Parhaiden SAT / ACT-pisteiden saaminen

Vaikka on hyvä aloittaa SAT / ACT -opiskelu toisen vuoden vaihteessa, sinun ei tarvitse saavuttaa tavoitepisteitäsi 10. luokassa.Yleensä sinulla on korkeimman vuoden joulukuun loppuun asti tehtävä nämä testit.

Vaikka yrität saada Kansallinen ansio-apuraha , sinun ei tarvitse saada karsintapisteitä PSAT: lta / NMSQT: ltä vasta juniorivuotesi.Yritä olla turhautumatta, jos et saa haluamiasi pisteitä harjoitustesteissäsi. Tässä vaiheessa on tärkeintä jatka parantamista ja opi, mitä sinun on tehtävä parantaaksesi .

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mitä tarvitset Charlestonin yliopistolle: ACT -tulokset ja GPA

14 parasta tietotekniikkakoulua

Mitkä ovat huipputietotekniikan koulut? Tutustu täydelliseen oppaaseemme, mukaan lukien parhaat tietotekniikan verkkokoulut.

Kuinka päästä: Texas State ACT -pisteet ja GPA

Leojen yhteensopivuus: Kenen kanssa leot ovat parhaiten yhteensopivia?

Mitkä ovat leo-yhteensopivia merkkejä? Katso täydellinen opas leojen yhteensopivuudesta oppiaksesi, mitkä ovat yhteensopivia leijonan horoskoopin kanssa.

Omaisuuden tuotto: mitä se on ja miten sitä käytetään

Mikä on omaisuuden tuotto? Erotamme ROA -kaavan auttaaksemme sinua ymmärtämään, miten sitä käytetään tehokkaasti.

UNCG ACT -pisteet ja GPA

Onnistunut Harvard-sovellus (täydellinen yhteinen sovellus + täydennysosa)

Tässä on TÄYDELLINEN sovellus, joka sai minut jokaiseen kouluun, johon haen, mukaan lukien Harvard, Stanford ja Princeton. Katso yhteinen sovellukseni, henkilökohtaiset esseeni ja suosituskirjeet ja opi strategioita omalle korkeakoulusovelluksellesi.

Enneagrammin tyyppi 8: Itsevarma suoja

Oletko Enneagram-tyyppi? Opi kertomaan, mitkä urat sopivat sinulle ja millainen Enneagrammi on rakkaudessa ja parisuhteessa.

York College pääsyvaatimukset

Langstonin yliopiston pääsyvaatimukset

Lyndon State Collegen pääsyvaatimukset

Oklahoman tiede- ja taideyliopiston pääsyvaatimukset

Wheaton College ACT -tulokset ja GPA

Albanyn yliopisto SAT -tulokset ja GPA

Parhaat koulut Kaliforniassa | Henry M.Gunnin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Henry M. Gunnin lukiosta Palo Altossa, Kaliforniassa.

Mitä sinun on tiedettävä Rancho Alamitos High Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Rancho Alamitos High Schoolista paikassa Garden Grove, CA.

Moravian College pääsyvaatimukset

Centenary College of Louisiana Pääsyvaatimukset

Varhainen toiminta vs. varhainen päätös: Mikä on ero?

Päätetäänkö varhaisen toiminnan ja varhaisen päätöksen välillä? Ota selvää eroista, jotta et tee väärää päätöstä yliopistosovelluksissa.

Täydellinen luettelo yhteisöpalvelun apurahoista

Oletko tehnyt yhdyskuntapalvelua ja mietit, mitä apurahoja olet oikeutettu saamaan? Katso täältä täydellinen luettelo yhteisöpalveluista.

Täydellinen opas: CSU -pääsyvaatimukset

McNeesen osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Florida Southern Collegen pääsyvaatimukset

Kuinka aloittaa maksaminen opiskelijoille hyvistä arvosanoista tehokkaasti

Harkitsetko lasten maksamista hyvistä arvosanoista? Opi opiskelijoiden käteiskannustimien eduista ja haitoista ja niiden onnistuneesta toteuttamisesta.

UT Arlingtonin SAT -tulokset ja GPA