10 vaihetta psykiatriksi tulemiseen

erikoislääkäri-psykiatri

Psykiatrit ovat mielenterveyteen erikoistuneita lääkäreitä. He työskentelevät usein potilaiden kanssa, jotka käsittelevät monimutkaisia ​​asioita, kuten päihteiden väärinkäyttö tai trauma. Jos haluat olla lääkäri, joka on erikoistunut henkisesti kamppailevien ihmisten auttamiseen, psykiatriksi tuleminen saattaa olla sinulle oikea valinta!

Mutta psykiatriksi tuleminen voi olla monimutkainen prosessi ! Mihin vaiheisiin sinun tulisi ryhtyä tullaksesi psykiatriksi - ja milloin? Kuinka kauan kestää tulla psykiatriksi? Ja kuinka monta vuotta koulua se vaatii?Tässä artikkelissa selvitämme psykiatriksi tulemisen prosessin ja selitämme:

 • Mitä psykiatri tekee
 • Psykiatrin palkka ja työllisyysnäkymät
 • Psykiatrin tutkintovaatimukset ja psykiatriksi tulemisen edellyttämä koulutus
 • Muita tärkeitä osia psykiatriksi tulemisesta, kuten harjoitteluvaatimukset ja kliiniset tunnit

Yhteenvetona esitämme yhteenvedon tärkeimmistä vaiheista psykiatriksi tulemiseen, jotta voit alkaa miettiä, sopiiko tämä ammatti sinulle.


vartalo-psykiatri-lääkäri-haastattelu-potilas

Mikä on psykiatri ja mitä psykiatri tekee?

Psykiatrit ovat lääkäreitä, jotka diagnosoivat, hoitavat ja auttavat ehkäisemään mielenterveyden häiriöitä ja sairauksia. Aivan kuten muut lääkärit, psykiatrit käyvät läpi tiukan koulutuksen, joka sisältää yliopistoon menemisen, lääketieteellisen koulun käymisen ja residenssin suorittamisen.

Lääkäreinä psykiatrit voivat arvioida potilaan terveyttä, tehdä diagnooseja ja suunnitella hoitosuunnitelman s , antaa hoitoa (mukaan lukien psykoterapia) määrätä erilaisia ​​lääkkeitä ja suositella sairaalahoitoa. Psykiatrien päivittäisiin tehtäviin kuuluu usein myös potilastietojen tarkistaminen ja päivittäminen, lääkemääräysten kirjoittaminen, lääkkeiden antaminen ja testien lähettäminen laboratorioille.

Mutta psykiatrit eivät toimi vain kliinisissä olosuhteissa. Jotkut psykiatrit työskentelevät tutkijoina, tutkimalla mielenterveyden syitä ja kehittämällä uusia hoitomuotoja. Monet psykiatriset tutkijat julkaisevat lehtiartikkeleita ja kirjoja, jotka pitävät muita ammattilaisia ​​ajan tasalla psykiatrisen tieteen kehityksestä. Psykiatrit voivat myös toimia tiedekuntana korkeakouluissa tai lääketieteellisissä kouluissa, opettaen ja kouluttamalla uusia psykiatrien sukupolvia työvoimaan.

muoti -instituutti gpa

Mikä on ero terapeuttien, psykologien ja psykiatrien välillä?

Tietyn tyyppisten mielenterveysalan ammattilaisten - kuten psykiatrien, psykologit ja lisensoidut ammattilaiset (LPC) - voi olla hieman hankalaa. Se on erityisen vaikeaa, koska kaikki kolme auttavat mielisairauksista kamppailevia ihmisiä!

Tässä on tärkein ero psykiatrien, psykologien ja LPC: n välillä: psykiatrit ovat lääkäreitä, ja psykologit ja LPC: t eivät . Vaikka psykologit ja LPC: t käyvät tutkijakoulussa ja hankkivat ammatillisen lisenssin, he eivät ole vaaditaan menemään lääketieteellinen koulu kuten psykiatrit.

Se, että psykiatrit käyvät lääketieteellisessä koulussa ja psykologit / LPC: t, ei korosta toista eroa näiden ammattien välillä: psykiatrit voivat määrätä lääkkeitä, ja psykologit ja LPC: t eivät. Tämä johtuu siitä, että psykiatrit saavat lisäkoulutusta, jonka avulla he voivat sekä määrätä että antaa psykoaktiivisia lääkkeitä turvallisesti.

Viimeinen ero? Psykiatriksi tuleminen kestää kauemmin.

Joten kuinka kauan kestää tulla psykiatri, tarkalleen? Useimmissa ennusteissa arvioidaan, että psykiatriksi tuleminen kestää noin kaksitoista vuotta. Sitä vastoin kestää noin kuusi vuotta tulla LPC: ksi ja kahdeksan - 10 vuotta tulla psykologiksi.

Pyrkivät psykiatrit voivat odottaa, että aikataulu jakautuu seuraavasti:

 • Neljä vuotta perustutkintoa ja kandidaatin tutkintoa
 • Neljä vuotta lääketieteellistä koulua
 • Neljä vuotta psykiatrista residenssiä lääketieteellisen koulun jälkeen

Tämä erittely vaihtelee hieman henkilöstä toiseen, mutta yleensä voit odottaa käyttävän sitä 12 vuotta ennen kuin hänestä tuli täysin toimilupa psykiatri .

kehon kasvu-kolikot-raha

Psykiatrian alan odotetaan kasvavan 22 prosenttia seuraavien 10 vuoden aikana ... mikä tarkoittaa, että psykiatreilla on suuri kysyntä.

Palkka- ja työllisyysnäkymät psykiatreille

Palkka ja työllisyysnäkymät ovat molemmat tärkeitä näkökohtia, jos ajattelet tulla psykiatriksi. Annamme sinulle molempien tilastot alla.

Kuinka paljon psykiatri tekee?

Kun tarkastellaan minkä tahansa ammatin mahdollista palkkaa, sinun on pidettävä mielessä, että tämä voi vaihdella sijaintisi ja toimialasi mukaan. Mukaan Yhdysvaltain työtilastovirasto , Ympäri vuoden kokopäiväisten psykiatrien keskipalkka Yhdysvalloissa jakautuu seuraavasti:

Keskimääräinen tuntipalkka Keskimääräinen vuosipalkka
105,95 dollaria 220 380 dollaria

Yhdysvaltain työvaliokunta toimittaa myös prosenttipalkka-arviot psykiatreille. Täällä he ovat:

on helpompaa kuin istua
Prosenttipiste 10% 25% viisikymmentä% 75% 90%
Tuntipalkka 36,34 dollaria 72,07 dollaria 100,00 dollaria tai enemmän 100,00 dollaria tai enemmän 100,00 dollaria tai enemmän
Vuosipalkka 75 590 dollaria 149 900 dollaria 208 000 dollaria tai enemmän 208 000 dollaria tai enemmän 208 000 dollaria tai enemmän

Toisin sanoen vain 10 prosenttia kaikista psykiatreista Yhdysvalloissa tekee 75 590 dollaria vuodessa tai vähemmän. Tällä hetkellä psykiatrien mediaanipalkka Yhdysvalloissa on 208 000 dollaria, Jotkut psykiatrit tekevät jopa enemmän kuin joka vuosi.

Myös psykiatri voi toimia monilla aloilla. Yhdysvalloissa eniten maksavia psykiatrien aloja ovat kotihoitopalvelut, joiden keskimääräinen vuosipalkka on 253 370 dollaria, ja avohoitokeskukset, joiden keskimääräinen vuosipalkka on 241820 dollaria.

Mikä on psykiatrin työllisyysnäkymät?

Yhdysvaltain työtilastovirasto projektit arviolta 4800 työpaikkaa avautuu vuosina 2018-2028 psykiatriaan, ja psykiatrien työpaikkojen kasvu on 15%. Vaikka nämä tilastot eivät välttämättä takaa tulevaa työpaikkaasi, se tarkoittaa kuitenkin sitä, että näkymät ovat hyvät mahdollisille työnhakijoille tällä mielenterveyden alalla.

Tällä hetkellä Yhdysvalloissa on pulaa psykiatreista liittovaltion rahoituksen puutteen vuoksi. Tämä tarkoittaa, että tarvitaan omistautuneita harjoittajia joka ulottuu tulevaisuuteen, etenkin koska mielenterveysongelmat Yhdysvalloissa ovat nousussa .

Jos olet kiinnostunut siitä, missä psykiatrit työskentelevät eniten, katso lääkärin vastaanotot, sairaalat, poliklinikat ja paikallishallinto . Näillä toimialoilla on korkein psykiatrien työllisyysaste, joten todennäköisesti haet työpaikkaa jollakin näistä toimialoista, kun sinusta tulee psykiatri. Psykiatrit löytyvät myös työskentelemään korkeakouluissa ja yliopistoissa, lääketieteellisissä kouluissa ja tutkimuslaitoksissa.

runko-askel-askeleelta-portaat-kiipeä-kengät

Sinun on otettava kolme päävaihetta tullaksesi psykiatriksi. Voit oppia lisää niistä alla!

Kuinka tulla psykiatriksi: 3 päävaihetta

Kuten useimmat lääketieteen ammatit, psykiatria vaatii korkeakoulututkinnon ja lisenssin. Se tarkoittaa, että on erityisiä vaiheita, jotka sinun tulisi ottaa lukion, korkeakoulun ja jatko-koulun aikana psykiatriksi.

Tässä ovat tärkeimmät asiat, joita voit tehdä kussakin näistä kolmesta koulutusvaiheesta menestyksesi varmistamiseksi.

Kuinka tulla psykiatriksi: 4 askelta lukiossa

Vaikka ei ole mitään olet vaaditaan tehdä lukion psykiatriksi, on kursseja, joihin voit osallistua, ja kesäohjelmia, joihin voit osallistua antaa sinulle etukäteen.

kuinka monta nollaa 1 miljardissa

Yleensä se on tärkeää käy niin monta matematiikan ja luonnontieteiden syventävää kurssia kuin mahdollista, jos haluat tulla psykiatriksi. Esimerkiksi ottaen AP: n anatomia ja fysiologia , AP-biologia ja AP-psykologia valmistaa sinut haastavaan työselostukseen, joka sinun on suoritettava yliopiston ja jatko-koulun aikana. IB-kurssit saat myös sinut valmiiksi korkeakouluun ja lääketieteelliseen kouluun!

Haluat myös olla varma, että teet parhaasi näillä kursseilla ylläpitääksesi huippu-GPA: ta koska pääsy hyvään yliopistoon vaikuttaa polkusi kohti psykiatria. (Hyvä uutinen on, että hyvä AP-luokkien tekeminen voi todella parantaa painotettu GPA !) Korkea GPA auttaa sinua pääsemään omaan päästä kouluihin , ja se auttaa myös ansaitsemaan apurahat ja liittovaltion tuki, joka auttaa sinua maksamaan koulutuksestasi.

Kurssisi lisäksi voit harkita osallistuminen kesäohjelmaan, joka valmistaa sinut mielenterveyden uralle. American Psychological Association tarjoaa luettelon kesäohjelman mahdollisuuksista tarjotaan lukiolaisille korkeakouluissa ja yliopistoissa ympäri Yhdysvaltoja. Meillä on myös laaja luettelo lääketieteen ohjelmista lukiolaisille myös. Nämä ohjelmat vievät sinut myös eteenpäin matkalle tulla psykiatriksi! Esimerkiksi Gettysburg College laittaa ohjelman nimeltä Leiripsyk , joka on kesäleiri nouseville lukiolaisten toisen asteen opiskelijoille, nuoremmille ja vanhemmille esittelemään heille psykologisen tutkimuksen tutkimusta.

Kun olet optimoinut lukiokokemuksesi, seuraava askel on hakea korkeakouluissa, jotka tarjoavat psykiatrian ja siihen liittyvien alojen huippuohjelmia. Varmista, että teet tutkimuksesi varmistaaksesi, että kouluilla, joilla olet, on vahvoja lääketieteen tai psykologian pääaineita. Ja tietysti sinun kannattaa tehdä upeita tuloksia SAT tai ACT-tentit myös.

Kun sinulla on luettelo korkeakouluista, joihin haluat hakea, haluat varata paljon aikaa koota tappajaopisto. Voit aloittaa lukemalla yliopistosovelluksemme esittely , joka näyttää, mitä voit odottaa prosessilta. Sitten voit kaivaa meidän yliopiston esseiden kirjoittamisen oppaat . Laittaa yhteen hienoja yliopistollisia esseitä saa sinut erottumaan joukosta - ja auttaa sinua pääsemään myös unelmakouluusi.

body-college-student-library

Kun pääset yliopistoon, sinun on pysyttävä keskittyneenä tavoitteisiisi. Näin voit päästä suureen lääketieteelliseen kouluun!

Kuinka tulla psykiatriksi: 4 askelta yliopistossa

Kun sinut on hyväksytty valitsemaasi neljävuotiseen yliopistoon, on aika valita pääaineesi.

Se on tärkeää valitse pääaine joka valmistaa sinut lääketieteelliseen kouluun. Suosittuja kandidaatin tutkintoja, jotka saavat sinut valmiiksi psykiatrian ohjelmaan lääketieteellisessä koulussa, ovat biologia, kemia ja psykologia. Mutta jotkut tulevat psykiatrit havaitsevat, että yhteiskuntatieteiden (kuten sosiologian) tai humanististen tieteiden (kuten historian) pääaine tarjoaa hyödyllisen vaihtoehtoisen näkökulman.

Jotkut koulut myös tarjous a pre-med-raita joka valmistaa sinut erityisesti lääketieteelliseen kouluun . Tämä kurssi on suunniteltu täydentämään pääaineesi ja auttamaan sinua suorittamaan kaikki muut kurssit, jotka sinun on suoritettava päästäksesi kouluun. Pre-med on myös hyvä vaihtoehto opiskelijoille, jotka haluavat tulla psykiatriksi, koska joudut osallistumaan ja valmistumaan lääketieteellisestä koulusta ennen kuin voit harjoittaa psykiatriaa. (Jos haluat lisätietoja siitä, mitä tarkoittaa olla tutustu tähän artikkeliin. )

Riippumatta siitä, mistä päätät pääaineen - ja oletko aiemmin lääketieteellinen vai ei, sinun on myös tehtävä parhaasi korkean GPA: n ylläpitämiseksi. Vankka yleinen GPA näyttää hyvältä lääketieteellisissä koulusovelluksissa, mutta on erityisen tärkeää, että pääluokissasi on erinomaiset suuret. Suorituskykysi niillä kovilla matematiikan ja luonnontieteiden kursseilla tulee näytä lääketieteellisen koulun valintalautakunnat, joissa onnistut jopa vaikeampaa lääketieteellisen koulun kurssit.

Lopuksi sinun on valmistauduttava ja otettava MCAT perustutkintojen aikana. MCAT tai Medical College -valintakoe on tentti, joka sinun on suoritettava ja läpäistävä ennen kuin voit hakea lääketieteellistä koulua. Koska psykiatrien on mentävä lääketieteelliseen kouluun, sinun on käytettävä paljon aikaa opiskelemaan MCAT: lle ja valmistelemaan lääketieteellisen koulun sovelluksia . MCAT on tunnetusti uuvuttava tentti, joten valmistelutyön aloittaminen aikaisin ja sen varmistaminen, että suoritat kokeen juniorivuotesi loppupuolella, auttaa sinua pääsemään haluamiisi lääketieteellisiin kouluihin.

Kuinka tulla psykiatriksi: 2 askelta lääketieteellisessä koulussa

Kun olet suorittanut kandidaatin tutkinnon ja olet ottanut lääketieteellisen koulun, on aika aloittaa kurssityösi ja valmistautua asuinpaikkaasi varten. Psykiatrien kannalta sekä lääketieteellinen koulu että residenssi kestävät neljä vuotta.

Lääketieteellisen koulun aikana potentiaaliset psykiatrit oppivat kehon ja mielen toiminnasta ja sairauksien hoidosta. Lääketieteellisen koulun kaksi ensimmäistä vuotta vietetään kursseilla, joihin kuuluvat anatomia, psykologia, patologia, fysiologia, biokemia ja immunologia. Lääkärikoulun viimeiset kaksi vuotta vietetään kliinisessä vuorottelussa, jonka aikana opiskelijat saavat käytännön kokemusta sairaaloista ja klinikoista kokeneen lääkintähenkilöstön valvonnassa.

Kahden vuoden kliinisen vuorottelun aikana opiskelijat saavat mahdollisuuden oppia erilaisista erikoisuuksista, mukaan lukien leikkaus, perhekäytäntö ja pediatria. Neljän vuoden lääketieteellisen koulun jälkeen saat lääketieteen tohtorin tutkinnon ja sinun on suoritettava ja läpäistävä Yhdysvaltain lääketieteellisen lisenssin tentti saadakseen luvan lääketieteen harjoittamiseen.

Joten kuinka kauan kestää tulla psykiatriksi, kun olet lopulta valmistunut lääketieteellisen koulun? Psykiatrin koulutusta tarvitaan vielä enemmän. Useimmissa tapauksissa, se vie vielä neljä vuotta: sinun on suoritettava psykiatrinen residenssi, kun lääketieteellinen koulu on kaikki sanottu ja tehty. Asuinpaikka on tärkeä osa lääketieteellistä koulutusta, koska sen avulla voit saada enemmän kokemusta vuorovaikutuksesta potilaiden kanssa ja soveltaa erilaisia ​​hoitosuunnitelmia omalla alallasi kokeneempien psykiatrien valvonnassa.

Kun olet suorittanut residenssin onnistuneesti, sinun on ota ja läpäise American Board of Psychiatry and Neurology -tentti . Sitten- lopulta - sinusta tulee todellinen, toimiva psykiatri.

Jos kysyt edelleen, kuinka kauan psykiatriksi tuleminen kestää, tässä on viimeinen yhteenveto. Sinä tulet tarvitsemaan:

 • Neljä vuotta perustutkintoa
 • Neljä vuotta lääketieteellistä koulua
 • Neljä vuotta oleskelua

Vau - se on yhteensä 12 vuotta koulutusta! Kaiken lopussa olet kuitenkin valmis tarjoamaan korkealaatuista hoitoa potilaille, joiden kanssa työskentelet.

runko-punainen-lyijykynä-tärkeä

Kuinka tulla psykiatriksi: suuret takeaways

Olemme keränneet paljon tietoa siitä, miten tulla psykiatriksi. Auta sinua löytämään joitain tärkeimpiä otteita koulutuksen ja urasuunnittelun aikana, tiivistämme tärkeimmät yksityiskohdat siitä, miten tulla psykiatriksi:

 1. Työskentele kovasti saadaksesi luokkasi korkeimmat arvosanat koko koulutusurasi ajan, ja keskity mahdollisimman monien matematiikan ja luonnontieteiden kurssien suorittamiseen.

 2. Valitse perustutkinto tieteeseen liittyvällä alalla, joka valmistaa sinut lääketieteelliseen kouluun, kuten biologiaan tai kemiaan, ja keskity pitämään vankkaa GPA: ta, valmistautumaan MCAT: iin ja laatimaan laadukkaita lääketieteellisiä koulusovelluksia kaikkialla.

 3. Työskentele kovasti neljän vuoden lääketieteellisen koulun aikana valmistautuaksesi sertifiointikokeisiin.

 4. Harjoittele psykiatriaa vanhemman psykiatrin valvonnassa residenssisi aikana.

  stipendi, joka perustuu pisteisiin
 5. Suorita ABPN-tentti ja tule luvan saaneeksi psykiatriksi!

body-arrow-next-down

Mitä seuraavaksi?

Jos olet lukiossa ja suunnittelet psykiatri, on hyvä tutkia AP-psykologian ottamista . Tässä on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää kurssista.

Osallistuminen lukiolaisille tarkoitettuun lääketieteelliseen kesäohjelmaan voi todella viedä sinut eteenpäin, kun on tulossa psykiatri. Älä missaa valtavaa luetteloamme lääketieteelliset kesäohjelmat lukiolaisille.

Tietenkin, psykiatria on vain yksi lääkemuoto, jota voit harjoitella. Jos olet kiinnostunut siitä, mitä sinun on tehtävä, jotta sinusta tulisi toisenlainen lääkäri (kuten kirurgi tai lastenlääkäri), tutustu tähän vaiheittaiseen oppaaseen.

Aloita korkeakoulun suunnittelu nyt

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmisteluun? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Art Center College of Designin pääsyvaatimukset

Oxfordin valmistelukorkeakoulu 2016-17 rankingit | (Borrego Springs,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Oxford Preparatory Academy -tapahtumasta Borrego Springsissä, Kaliforniassa.

Pittsburghin yliopisto Greensburgin pääsyvaatimuksissa

Angelo State Universityn pääsyvaatimukset

Ohion kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Folsomin lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Folsom High Schoolista Folsomissa, Kaliforniassa.

Kuinka voittaa latinalaisamerikkalainen apurahapalkinto

Haetko stipendiä latinalaisamerikkalaisesta stipendirahastosta? Tässä on täydellinen opas, mukaan lukien hakeminen, määräajat ja strategiat voittaaksesi.

FAFSA -sovellus: Ultimate 2016 -opas maksullisiin apurahoihin

FAFSAn hakeminen voi olla monimutkaista. Täällä annamme sinulle yksinkertaisen oppaan siitä, miten voit hakea FAFSAa ja saada taloudellista tukea.

Keystone Collegen pääsyvaatimukset

SAT: n ottaminen 7. luokassa: Pitäisikö sinun tehdä se?

Oletko 7. luokkalainen ja suunnittelet SAT: n ottamista? Mitkä ovat hyvät ja huonot puolet SAT: n ottamisesta näin aikaisin? Selvitä tärkeimmät syyt.

Arkansasin baptistikoulun pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Alta Loman lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Alta Loman lukiosta Alta Lomassa, Kaliforniassa.

Mikä on Tukholman oireyhtymä? Se on tosi?

Onko Tukholman oireyhtymä todellinen häiriö? Selitämme, mikä tämä väärinymmärretty ilmiö todella on, ja hahmotamme Tukholman oireyhtymän merkittävimmät oireet ja esimerkit.

870 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Keene State College SAT -tulokset ja GPA

Miamin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Illinoisin teknillisen instituutin pääsyvaatimukset

Mikä on horoskooppi? 12 eläinradan symbolia

Kiinnostaako horoskooppimerkkejä? Katso oppaamme kaikista 12 astrologisesta symbolista.

Mikä on Clonidine HCL 0,1 Mg? Annostus, vaikutukset ja turvallisuus

Onko sinulla kysyttävää Clonidine 0,1 mg tablettien ottamisesta? Opi Clonidine HCL: n tarkoitus ja sivuvaikutukset sekä turvallinen ottaminen.

Kuinka vaikea SAT-espanjankielinen testi on?

Kuinka vaikea SAT-aihekoe on espanjaksi? Mitä sinun täytyy pisteet hyvin? Lue lisää asiantuntijaoppaastamme.

970 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Citadelin pääsyvaatimukset

Kuinka kauan kestää saada SAT -tulokset takaisin?

Milloin SAT -tulokset tulevat ulos SAT -ottelun jälkeen? Kuinka monta viikkoa saat SAT -pisteet takaisin College Boardilta? Ota selvää, kun löydät pisteesi täältä.

Mitä sinun on tiedettävä Columbuksen jatkokoulusta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Columbus Continuation School -koulusta Downey, CA.

Kemiallisten yhtälöiden tasapainottaminen: 3 yksinkertaista vaihetta

Etkö ole varma, kuinka tasapainottaa kemialliset yhtälöt? Täydellinen opas opastaa sinut prosessin läpi ja tarjoaa ideoita kemiallisten yhtälöiden käytännön tasapainottamiseksi.