10 personointiesimerkkiä runoudessa, kirjallisuudessa ja muussa

ominaisuustiikeri

Personifikaatio on tärkeä kirjallisuusväline - personifikaatio muodostaa vertauskuvana kaksi asiaa nopeasti ja tehokkaasti, usein runollisesti. Mutta mitä On se?

Tässä oppaassa keskustellaan siitä, mikä personointi on, mitä se tekee ja miksi niin monet kirjailijat käyttävät sitä, samoin kuin joukko esimerkkejä, joiden avulla voit tottua henkilöllisyyden tunnistamiseen, kun näet sen.body_pug-1 Tämä ei ole aivan persoonallisuus, mutta se On söpö.

Mikä on personointi?

Henkilöistäminen on melko yksinkertaista, mutta ennen kuin voimme päästä käsiksi mihin se on, meidän on keskusteltava metaforoista.

Personifikaatio on metaforan muoto, kirjallinen laite, jossa verrataan kahta asiaa soveltamalla yhden asian ominaisuuksia toiseen. Yksi kuuluisa esimerkki on Walt Whitman -linja, ja lihastasi tulee suuri runo. Whitman ei tarkoita, että lihasi olisi kirjaimellisesti runo - joka olisi sekä mahdotonta että epämukavaa - vaan että koko itsesi on taideteos. Ohjelman yhteydessä Ruohonlehtiä esipuhe, mistä tämä lainaus tulee, lainaus tarkoittaa, että rakkautesi ja kärsivällisyytesi ja tarkoituksellisi ja tarkoituksellisi elämisen kautta koko itse on merkitys ja tarkoitus, aivan kuten runolla.

Vaikka Whitmanin lainaus on metafora, se ei ole persoonallisuus. Personifikaatio on spesifisempi metaforatyyppi, jossa jotain on ei ihmiselle annetaan ihmisen piirteitä. Whitmanin lainaus vertaa lihaa, jotain inhimillistä runoon, jotain epäinhimillistä, mikä tarkoittaa, että se ei ole persoonallisuus.

Sen sijaan persoonallisuus näyttää jotain tältä John Keatsin To Autumn -sitaatilta:

mitä gpa: ta tarvitaan unc

Salaliitto hänen kanssaan kuinka ladata ja siunata
Hedelmillä juovat aattojen ympärillä olevat viiniköynnökset juoksevat.

Tällöin salaliitto on syksy, ja 'hän' on kypsyvä aurinko. Kumpikaan näistä asioista ei voi salaliittoa - syksy on vuodenaika ja aurinko on tähti - mutta Keats ehdottaa, että he pystyvät osoittamaan kauden täydellisyyttä.

Tässä esimerkissä Keats antaa sekä syksylle että auringolle ihmisen kyvyn salaliittoon. Se ei tarkoita, että Keats haluaa sinun kuvastavan aurinkoa ja syksyä kirjaimellisesti kuiskaamalla toistensa korviin; hän ehdottaa harmoniaa ja luonnollista asioiden järjestystä. Kun aurinko kypsyy (toinen asia ei ole teknisesti ainakaan tässä runossa) vuoden myöhempiin vaiheisiin, viiniköynnösten hedelmät alkavat kypsyä juuri sadonkorjuun aikaan. Kun aurinko siirtyy kauemmas maasta ja sää viilenee, kausi vaihtuu syksyyn ikään kuin molemmat tekisivät tietoisesti yhdessä. Siksi ajatus salaliitosta.

Kuten näette, persoonallisuus voi lisätä dramaattisen ja mielenkiintoisemman tunnelman kirjoittamiseen. Jos Keatsin runo olisi yksinkertaisesti lukenut, aurinko siirtyy kauemmaksi maasta kauden muuttuessa syksyksi, juuri hedelmien kypsymisen ajoissa, se ei tunnu erityisen innostavalta tai mielenkiintoiselta. Mutta kun hän ehdottaa, että aurinko ja syksy ovat salaliittoja, saamme paljon elävämmän, mieleenpainuvan kuvan vuodenajoista.

body_monkey-1 Tämä ei myöskään ole henkilökohtaistaminen.

Esimerkkejä personoinnista

Keats on vain yksi kirjailija, joka käyttää persoonallisuutta - on olemassa monia erilaisia ​​tapoja käyttää tätä kirjallista laitetta hyvin. Sinun ei tarvitse edes olla maailmankuulu romanttinen runoilija käyttääksesi sitä!

Perusesimerkkejä personoinnista

Koska persoonallisuus antaa vain jotain, joka ei ole ihminen, ihmisen ominaisuuksia, se on hyvin helppo tehdä! Katso nämä esimerkit:

Tähdet silmäniskuja yön taivaalla.

Tähdet, joilla ei ole silmiä, eivät voi silmäniskua. Mutta kun näet tämän lauseen, tiedät, että ne vilkkuvat.

Silta venytetty valtioiden välillä.

Silta ei voi venyttää, mutta tästä lauseesta saamme mielikuvan siitä, että se on pitkä ja kauniisti kaareva.

Luolan suu haukotteli .

Suu voi haukottaa, mutta luolan suu ei. Silti saamme henkisen kuvan luolan suusta venytetyksi leveäksi.

Muffinien paistamisen haju tyytyväinen meidät sisälle.

Haju ei voi olla tyytyväinen, mutta voimme silti ymmärtää, että tämän lauseen kertoja tuntuu tyytyväinen kodikas haju.

Runon esimerkkejä personoinnista

Runossa esiintyy usein kuviollista kieltä, kuten persoonallisuus, jossa muutamalla sanalla on oltava paljon merkitystä. Joitakin runouden tunnetuimpia esimerkkejä ovat:

Koska en voinut pysähtyä kuolemaan -
Hän pysähtyi ystävällisesti puolestani -
Kuljetus pidettiin, mutta vain itsemme -
Ja kuolemattomuus.

- Koska en voinut pysähtyä Emily Dickinsonin kuoleman takia

Tässä runossa kuolema yksilöidään kuljettajana. Tämän runon rajoissa Kuolema voi itse asiassa olla henkilö; mutta Dickinson ei kirjoita kirjaimellisesta tapahtumasta, joka tapahtui hänelle. Hän käyttää kuvaannollisesti suhdettaan kuolemaan havainnollistaen, kuinka kuolema kulkee liiketoiminnassaan ottamatta huomioon ihmiskunnan työtä ja vapaa-aikaa.

Karhunvatukat
Suuri kuin peukaloni pallo ja tyhmä kuin silmät
Ebon pensasaidoissa, rasvaa
Sinipunaisilla mehuilla. Nämä he tuhlaavat sormillani.
En ollut pyytänyt sellaista veren sisarusta; heidän täytyy rakastaa minua.
He sijoittuvat maitopullolleni litistämällä sivujaan.

- Blackberrying, Sylvia Plath

Plath vertaa karhunvatukkaa suoraan ihmisiin - hän sanoo, että karhunvatukat, kuten silmätkin, ovat 'tyhmiä', koska ne eivät osaa puhua. Mutta tiedämme myös, että he eivät voi tuhlata, he eivät voi olla sisaruksia, eivätkä he voi rakastaa tai majoittaa itseään. Plath ei yritä kertoa meille, että nämä ovat maagisia karhunvatukoita, joilla on kaikki nämä piirteet. Hän havainnollistaa persoonallisuutta suhteestaan ​​näihin karhunvatukoihin osoittamalla ainutlaatuisen siteen heidän kanssaan. Jopa ilman koko runon kontekstia Plathin personifikaatio osoittaa meille, että nämä karhunvatukat eivät ole hänelle vain hedelmiä.

Kirjalliset esimerkit personoinnista

Runoilijat eivät ole ainoita personointia käyttäviä kirjailijoita - se on arvokasta myös proosakirjoittajille! Katso nämä kuuluisat esimerkit kirjallisuudesta:

[TJ Eckleburgin silmät] eivät näytä kasvoista, vaan sen sijaan parista valtavia keltaisia ​​silmälaseja, jotka kulkevat olemattoman nenän yli.Ilmeisesti joku okulistin villi veto asetti heidät lihotettavaksi käytäntöään Queensin kaupunginosassa ja upposi sitten ikuiseen sokeuteen tai unohti heidät ja muutti pois. Mutta hänen silmänsä, himmenneinä hiukan monista maalaamattomista päivistä auringon ja sateen alla, kasvoivat juhlallisen kaatopaikan päällä….'

- Suuri Gatsby kirjoittanut F. Scott Fitzgerald

Jos nämä silmät kiinnittyivät ihmiseen, he voi sikiö ihmisen jatkeena. Mutta TJ Eckleburgin silmät on maalattu taululle, ei kiinnitettynä ihmisen kasvoihin. Heidän on mahdotonta hautua, koska heillä ei ole tunteita. Tämä lainaus osoittaa kuitenkin mielialan, jonka silmät heittävät laakson yli; se on pimeää ja unelmaa, ja tapa, jolla Fitzgerald kuvaa näitä maalattuja silmiä, heijastaa sitä.

'Tässä Serenan puutarhassa on jotain kumouksellista, tunne haudatusta, joka puhkaisee ylöspäin, sanattomasti, valoon, ikään kuin osoittaisi, sanomaan: Mikä tahansa hiljennetään, se kuullaan, vaikka hiljaa. […] Valo kaataa sen päälle auringosta, totta, mutta myös lämpö nousee, kukista itsestään tunnet sen: kuin pitäisit kätesi tuumalla käsivarren, olkapään yläpuolella. Se hengittää lämpimästi ja hengittää itseään. '

- Orjattaren tarina kirjoittanut Margaret Atwood

Tässä kappaleessa on muutama personoitumistapa. Haudatut asiat eivät todellakaan räjähdä ylöspäin - ne kasvavat, mutta 'räjähtää' tarkoittaa liikkumista äkillisesti, mitä nämä kasvit eivät tee. Samoin Atwood sanoo, että lämpö hengittää. Koska lämmöllä ei ole keuhkoja, se ei voi hengittää, mutta on selvää, että Atwood antaa kaikelle Serenan puutarhassa elämäntyylin niin, että jopa lämpö saa elinvoimaa.

Popkulttuuriesimerkkejä personoinnista

Sinun ei myöskään tarvitse etsiä kirjoista, jotka olet lukenut koulussa, persoonallisuuden löytämiseksi! Kaikki TV-ohjelmista musiikkiin ja videopeleihin voi sisältää personointia, kuten nämä esimerkit:

Sisältä ulos

Vaikka kaikki mitä elokuvassa tapahtuu Sisältä ulos voidaan lukea tapahtuvan kirjaimellisesti - se on fantasiaelokuva! - Se on myös eräänlainen metafora. Tiedämme, että todellisessa elämässämme tunteemme eivät ole pieniä humanoidisia hahmoja, jotka juoksevat vivuja ympäri tunteiden antaminen, kuten ilo ja suru, ihmisen ominaisuudet rohkaisee katsojia arvostamaan heidän monimutkaisuuttaan. Suru ei ole huono, eikä ilo ole aina hyvää - kun annamme heille inhimillisiä piirteitä, näemme, että kaikki tunteet voivat tarkoittaa useita asioita!

Yrität huutaa, mutta kauhu vie äänen ennen kuin teet sen
Alat jäätyä, kun kauhu näyttää sinua silmien välissä
Olet halvaantunut
Koska tämä on trilleri, trilleriyö
Ja kukaan ei pelasta sinua lyövästä pedosta. '

- Michael Jacksonin trilleri

Tässä kappaleessa on muutama esimerkki persoonallisuudesta - pelkästään tässä jakeessa kauhu 'vie äänen' ja kauhu 'näyttää sinut silmien väliin'. Loogisesti tiedämme, että tunteet eivät voi ottaa tai katsoa mitään. Mutta tällaisen kielen käyttäminen pelon kuvaamiseen antaa sille viraston, joka virtaa tähän kappaleeseen energiaa. Ei ole vaikea ymmärtää, miksi tämä toimii niin hyvin; jos olet koskaan pelännyt, tiedät, miten se voi vaikuttaa kehosi tunteisiin ja joskus halvaamaan sinut. Sitä Jackson tapaa tässä kappaleessa: tunne, että pelko voi ansaan sinut ja saa sinut tuntemaan itsesi hallitsematta.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Fairfield University ACT -pisteet ja GPA

Mitkä ovat pistevalintakäytännöt Ivy Liigassa?

Miten Ivy League -yliopistot, kuten Harvard ja Yale, käsittelevät useita ACT- tai SAT -pisteitä? Saatko pistevalinnan vai lähetätkö kaikki tulokset? Lue koko oppaamme.

Molloy College SAT -pisteet ja GPA

Parhaat valmistelukirjat SAT -kirjoittamiseen

Opiskeletko SAT -kirjoittamista ja haluat tietää, mitkä ovat parhaat SAT -valmistelukirjat? Löydä parhaat kirjat täältä oppiaksesi kielioppisääntöjä ja harjoittelemaan realistisilla kysymyksillä.

Rutgers, New Jerseyn osavaltion yliopisto - Camdenin pääsyvaatimukset

Sweet Briar Collegen pääsyvaatimukset

5 parasta AP -tilastojen tarkastelukirjaa tenttiin valmistautumiseen

Etsitkö AP -tilastokirjaa? Katso luettelo parhaista AP -tilastojen tarkastelukirjoista löytääksesi sinulle parhaan vaihtoehdon - sekä vinkkejä AP -tilastojen valmistelukirjan tehokkaaseen käyttöön.

Lopullinen ACT -matematiikan valmisteluopas: strategioita, aiheita ja vinkkejä

Tarvitsetko apua taidon ACT math prep kanssa? Tämä opas näyttää sinulle tärkeimmät strategiat, matemaattiset kaavat ja harjoitusmateriaalit, joita tarvitset testin ässään.

Shippensburgin yliopisto Pennsylvaniassa SAT-tulokset ja GPA

La Sallen yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Mitä tapahtuu, jos unohdan AP-kokeeni?

Oletko huolissasi AP-testin puuttumisesta? Selitämme, kuinka voit selvittää, oletko oikeutettu myöhäiseen AP-testaukseen ja mikä on paras tapa varmistaa, että voit suorittaa kokeen.

Mikä ACT Aspire oikein on? Miksi sinun pitäisi välittää?

Mikä on uusi ACT Aspire -testi ja miksi sillä on väliä? Opi miksi se luotiin ja miten se vaikuttaa oppimiseesi.

22 hauskaa, helppoa taideprojektia lapsille, joita voit tehdä kotona

Tarvitsetko hauskoja taideprojekteja kotona jumissa oleville lapsille? Luettelomme erittäin helpoista taideprojekti -ideoista pitää kaikki viihdyttävänä.

Kuinka päästä sisään: FGCU -pääsyvaatimukset

Täydellinen opas vertaissuosituksiin

Tarvitsetko vertaissuositusta? Lue täydellinen opas Davidsonin ja Dartmouthin vertaissuosituksista selvittääksesi, keneltä sinun pitäisi kysyä ja miten heidän pitäisi kirjoittaa kirjeesi.

Etelä-Dakotan osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Kuinka monta tuoppia gallonassa?

Muuntaminen pinttien ja gallonien välillä? Katso oppaastamme kuinka monta pinttiä gallonassa.

Pyhän sydämen yliopiston pääsyvaatimukset

Vanhat SAT -tulokset: kuinka saada ja käyttää niitä

Haluatko saada vanhat SAT -tulokset vuosien takaa? Näin löydät vanhat tulokset College Boardista.

Jacksonvillen yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Carthage College ACT -tulokset ja GPA

Epätäydellinen dominointi vs. kodominanssi: Mikä on ero?

Mitä eroa on epätäydellisen määräävän aseman ja kodinominanssin välillä? Opi kunkin yksityiskohdat vertaamalla kodominanssia ja epätäydellistä määräävää asemaa.

Mitä sinun on tiedettävä Livermoren lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Livermore High Schoolista Livermore, CA.

Bennett Collegen pääsyvaatimukset

Taideyliopiston pääsyvaatimukset